Ä N T L I G E N !

Bloggen har ny flyttat till www.nouw.se/elinswahnfhyr, @elinswahnfhyr  så klicka gärna in där och följ min och Kavats resa där. Anledningen till att jag valt att öppna en ny blogg är för att få ordning på allt, alla bilder i rätt mappar och inlägg i rätt kategorier!  Här är allt så rörigt och oorganiserat så blev på slutet väldigt tråkigt här. Så, klicka GÄRNA in på nya bloggen och kolla!

Kram till er alla som följt oss här!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ett ländtäcke i storlek 125cm, 150:- + frakt!

Slit och släng sadel, kanske som invänjning eller leksadel till barnen? 150:-

Fr.vänster.

Anatomisk (svartläder) sadelgjord med resår, 130cm. 200:- + frakt

Svart sadelgjord, 125cm. 80:- + frakt.

Sadelgjord 125cm, några år på nacken och nån spricka här och där. 50:- + frakt

Vit sadelgjord, 130-140cm?
50:- + frakt

Mitt älskade "sett" är nu till salu då det dels ej passar Kavat och behövs ej.

Brösta m. martingal från CH med "nitar/klinkers" på. osmörjd och skitig på bilden men i fint skick. Stl full 250 :- + frakt

Matchande träns till (bettet ingår ej), dock är nosgrimman trasig, syns på bild! Stl full på tränset men nosgrimman passar nog cob, liten full. Hela tränset 150:- + frakt bara nosgrimman 80:- + frakt.

Alltihop för 300:- + frakt

Helt oanvänd pullarnosgrimma i storlek cob, mörkbrunt läder. 50:- + frakt.

Senskydd, storlek cob. Använda med fint skick, något nötta på insidan. 50:- + frakt!

Bakstrykkappor i storlek ponny, skulle dock säga stor ponny/cob (setat på fjording), grönt "foder" 50:- + frakt

BARA en intressekoll. Gammal bröst sele, trasig på ett (syns på bild) ställe men annars hel och funktionsduglig. ​Pris BUD!

Kollar även intresset för körtäcket under selen, är som ett ländtäcke fast finns spännen för det till selen istället, super smidigt men tyvärr för litet för Kavats rumpa, saknas kanske 1 dm, så är kanske storlek 110-115 så vill isåfall ha 300:- eller bud! 

Likes

Comments

Upp med tuppen idag, eller nja inte direkt. Hoppade och studsade nog iväg till stallet idag för jag skulle få sällskap att rida med, LYCKA! Anna och Emmy på deras varmblodstravare. Vi skulle rida runt Hammarn och det vart en ganska skaplig sväng så idag har Kavat och JAG fått oss motion för några dagar framöver känns det som..

Blev att pulsa i snö i närmare 1 timme, super nyttigt men kan tänka mig att det var sjukt drygt för hästarna och speciellt för Kavat som haft en ofrivillig vila och lite halvtaskig kondis så efter en stund hoppade jag av och pulsade med honom, till min fördel orkade skaren att hålla mig ovanför djupsnön till 90% iallafall, men blev iallafall att vandra och pulsa i säkert 20 minuter, D R Y G T!

På vägen hem så började solen stiga och det blev bara varmare och varmare, började rasa snö ifrån taken, snön hade smält undan helt på vägen och dikena började titta fram på några ställen.. med andra ord VÅRKÄNSLOR! Åh, fy sjutton vad jag längtar efter vår.. Rida ut i tunna kläder, sena kvällar och blommor börjar komma och man istället får SOMMARKÄNSLOR! Vill ha sommar nu nu nu!

Tillbaka i stallet så svampade jag av Kavat lite och sen fick han springa nakenfis ut i hagen och rulla sig i snön och klia sig på alla ställen, då började även hästarna i hagen bredvid rulla sig. Såg så roligt ut när Kavat sprang ut i hagen och kasta sig omkull och på 2 sekunder kastar sig Jessie och Charlie sig omkull precis där dom står och så rullade allihop!

Nu ska jag upp och duscha och byta kläder sen ska jag följa med Julia (hennes blogg HÄR) till Älvdalen för hon ska iväg på hoppträning. Klicka gärna in på hennes blogg och följ henne och hennes fina ponny Icka!

Likes

Comments

Dags för skoning :)

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig. Ganska avis på dom, hur mysigt och härligt ser det inte ut?! Nu vill jag att Kavats sele snart är klar så vi kan börja köra! :D​

Likes

Comments

Denna fråga har dykt upp några gånger och tänkte berätta lite om det nu. När jag var liten, 6 år kanske så var jag med om en "olycka" där jag slog sönder mig ganska rejält i munnen och låg inne på sjukhus ett tag då jag vägrade äta mat och fick ligga med dropp, fick en rejäl fläskläpp och så men ingen såg då att min tand var helt trasig..

Var nog inte fören jag var 11 år tror jag som en tandläkare upptäckte att en stor infektion hade börjat odlats ovanför min framtand och såg att halva tanden var borta, den saknade alltså en rot. Denne tandläkare bestämde att min framtand var helt död och skulle borra igenom hela tanden för att sedan kunna spruta bakterie dödande uppe vid infektionen och sen skulle "problemet vara löst" men tror inte ens tandläkaren han igenom halva tanden fören jag skrek och slog med benen för fulla livet, DET GJORDE SÅ ONT! Det visade sig då att han borrat rakt igenom en nerv, jo tack det kändes!.. Han fick sluta ingreppet där och rotfylla...

Jag byte då tandläkare och denna tandläkare var fast besluten på att återuppta samma arbete, borra igenom hela tanden och spruta i bakterie dödande.. Kan lova er att jag var livrädd för jag visste hur ont det gjorde sist men precis när han skulle till att börja borra upptäcker han det den andra tandläkaren missat, min framtand har en stor spricka rakt igenom tanden så med andra ord spelar det ingen roll hur mycket dom borrar och sprutar bakteriedödande, för det kommer att komma dit ändå. Helt plötsligt vart allt VÄLDIGT komplicerat.

Planen var att försöka behålla min "original" tand så länge som möjligt, helst tills jag fyllt 22 år, för då skulle jag vara färdig växt i munnen och det skulle då bli dags för operation. Detta medförde flera år med huvudvärk, febertoppar då infektion bubblade ut titt som tätt men det var att bita ihop för att kunna behålla tanden så länge som möjligt. Men 2013 funkade det inte längre då infektion blivit så stor och jag fick stora "bölder" i gommen/munnen så jag knappt kunde äta för det gjorde ont så 2 december 2013 var det dags för operation.. ( Bild längre ner på en av "bölderna" som tittat fram )

S M Ä R T A! Den operationen tror jag nog inte ens jag önskar min värsta fiende och som en klapp på axeln är det bara 1/3 operationer (tror jag). Efter fjärde(!!) sprutan i munnen minns jag att lampan i taket försvann och jag vaknade till att dom ruskade i mig och frågade om jag var kvar, vet ej om jag svimmade eller om jag somnade men var bara att bita ihop för det var "bara" 4 sprutor kvar som dom tröck rätt upp i gommen.. Det kändes som hela ansiktet hade svällt upp och efter en stund kände jag att det började göra ont så jag sa till direkt och fick då ytterligare en till spruta..

Äntligen var operationen klar och jag fick 3 värktabletter för svullnad och skit och fick gå ut och sätta mig på en stol, hela jag skakade och tårarna rann även fast jag försökte svälja tillbaka dom. Det gjorde SÅ ONT! Åkte bort till min tandläkare fr att hämta ut min tandprotes och även där fick jag 2 värktabletter till och äntligen då började smärtan försvinna lite, men det gjorde så så ont..

Som det ser ut nu kommer jag få ha sen här tandprotes "löstand" tills jag fyller 22 år, för att dom då skall kunna operera dit en grisben (renaste benet som oftast människokroppar accepterar utan att stöta ut den från kroppen) som dom senare ska kunna fästa en tand i som ska kunna sitta där permanent! Anledningen till att dom behöver operera dit ett nytt "käkben" är för att infektionen "ätit" upp mitt käkben där om jag nu förstått det hela rätt. Så sålänge jag inte opererar in ett nytt ben som ska växa ihop med mitt övriga käkben så kan dom ej fästa dit min permanenta tand och detta går inte att göra fören jag fyllt 22 och växt klart.Skulle man göra denna operation nu skulle den tanden sitta fast där och resten av mina tänder fortsätta växa framåt och neråt så dom skulle då hamna helt ojämnt och det skulle se ut som en glugg ändå.. Så det är bara att se glad ut och vänta några år till..

Hoppas ni förstod någorlunda, tveka inte på att fråga om ni undrar något!

( Bild 1. Såhär ska det normalt se ut, 2 framtänder med rötter som går upp och fäster tänderna. Bild 2. Är en redigerad bild på hur min mun "såg" ut, det gråa som är dit kladdat är där infektionen var och min ena framtand såg bara ut som en liten fyrkant. 2013 var infektionen så stor att den hade börjat klättra över till min andra framtand också och tröck på den )

Likes

Comments

Idag stod det hoppning på schemat och fick sällskap av bästa Linnea som var med som stöd, för jag är livrädd för att hoppa. Älskar känslan att flyga över hindrena och det gör Kavat med, men jag är ändå rädd.. Det är dumt för Kavat är så sjukt duktig och WOW vilken skillnad det blev men den nya sadeln, shit vad hästen hoppar! Själv suger jag på detta med eftergift i själva språnget, men vi är under inlärning så klagomål på det undanbes!

Måste även säga att WOW vilken utveckling vi har gjort tillsammans redan, i början hade vi svårt eller ja det gick ärligt inte ens att galoppera samlat, det var bara att rida ut på fyrkants spåret och fatta galopp i ett hörn och hålla tummarna att vi orkade rida igenom galoppen ett HELT varv.. Skulle jag styra in på en volt i galoppen då skulle vi ha gått omkull och första Pay & Jumpen vi red så fick vi trava i mellan hinderna, idag kan vi galoppera mellan hindrena, ta galopp vart vi vill och det är fortfarande inte 100 procentigt men vi kan galoppera på volt i en behaglig galopp samlat.

Bjuder på en film från dagen och har tagit några skärmdumpar från filmerna, kolla hur fint han hoppar! Super kul att kvaliteten på filmen blev bajs!.. Denna ponnyn alltså, är så sjukt kär i honom. Nu ska jag bara över vinna mina nerver sen är det banne mig dags att tävla lite!


Likes

Comments