Resor

Trigger varning: Cringe

Jag har kollat på Amelie from Montmartre och ätit ost hela dagen i sorg över att jag är i Stockholm och inte Paris. Jag älskar Paris så mycket, jag är helt kär, helt såld. Staden har estetiskt värde men också sentimentalt värde för alla mina favorit barndomsfilmer utspelas i den staden och att se Paris är något jag drömt om att göra ända sen jag var liten.

Jag visste att min första vistelse skulle vara speciell och speciellt blev det, men på ett förvånansvärt sätt. Jag och gänget (Emma & Fanny) hängde nämligen mycket med Linn och hennes amerikanska kompisar. Linn gick i min klass förut men flyttade till New York för ett år sen. Någon månad innan mina resor sa Linn att hon skulle åka till Paris med sina vänner samtidigt som oss så vi hängde en massa. Att lära känna människor utomlands blir så himla speciellt, det blir mer intensivt på något sätt och det är en sak jag vill fortsätta göra eftersom en lär sig så mycket av det.

Väl i Paris bodde vi i gulligaste airbnb lägenheten i centrala paris och gick runt i staden om dagarna och dansade om kvällarna. Vi såg de obligatoriska turistattraktionerna såklart, åt massa falafel eftersom det var det ända vi hade råd med och köpte vintage kläder.

Min absoluta favoritgrej att göra i Paris var att promenera runt och observera människor. Trots Frankrikes hemska kolonialhistoria som ristat sår på många människor var det fantastiskt och se människor integrera trots klass och etnicitet. Att se färgade människor på Östermalm till exempel händer inte så ofta, men det gjorde det i Paris dyra kvarter. Alla hade även egna personliga stilar. Jag och Emma gapade ibland av beundran när vi såg hur vissa klädde sig. Det behövde inte vara något jag själv skulle tänka ha på mig, men folk bar upp allt så självsäkert. Det var uppfriskande att se.

Jag tror jag vill flytta till Paris, ganska permanent faktiskt. Någon gång i framtiden i alla fall. Nästa resa ska jag boka nu till våren och stanna mycket mycket längre.

Notredame

Bästa vi

Partyparty

Louvren. Jag såg Mona Lisa!!!

Klyschigt men ändå

Triumfbågen

Soluppgång

Oavsiktligt matchande outfits

Montmartre

Moulin Rouge. Har sett filmen 50 gånger, skrek när jag såg byggnaden i verkligheten.

Tillbaka ner på jorden så var baristan på sista bilden den otrevligaste. Jag förstår inte hur Amelie kunde jobba här

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Resor

Vi har nu närmat oss slutet på Barcelonavistelsen, Clara har faktiskt redan åkt hem till Sverige. Resten åker vidare till Paris ikväll! Sammanfattningsvis har Barcelona innehållit halvdåliga klubbar men gratis drinkar. Billiga favvocaféer och barer men restauranger som bara var turistfällor. Värme och sol men solexem och 2 brända ryggar. Kommunikationssvårigheter och en stulen mobil, AKTA er för ficktjuvar i Barcelona. Massa småtjafs och irritation men nyuppfunnen kärlek för det mesta i Barcelona. Jag skulle lätt kunna flytta hit och bo här något år! Lära mig spanska står högt på listan av saker att göra.

La Rambla

Sötaste barnen

Så himla färgglad stad

Fake-paella

Gatufest!

La Sagrada Familia

Här åt vi godaste woken!

Träffade Sonia och Sunniva

Förade hos Stella

Park Güell

Vår balkong

Likes

Comments

Resor

Lataste dagarna i Moraira med Emma, Fanny och Clara den senaste veckan! Vi har bott i Emmas föräldrars lägenhet och blivit skjutsade överallt och blivit omhändertagna som om vi vore kungar och drottningar, så himla fint av dem. 
Dag 1:
Sovmorgon, Stranddag, Barhäng

Dag 2:
Sovmorgon (för min del, de andra gjorde pilates), Poolhäng, Kortlek

Dag 3:
Marknad, Gamla stan, Stranddag, Kortlek, Klippa & Cava

Dag 4:
Vandring, Fika, Stranddag, Restaurang

Dag 5:
Handla, Tvätta, Poolhäng, Packa, Avslutningsmiddag


Nu ska gänget vidare till Barcelona!

Likes

Comments

Resor

Jag var på drömigaste resan vid franska landsbygden! Puilacher, en liten by som ligger nära Montpelier rättare sagt. Jag var där tillsammans med Clara och hennes familj. Hennes pappa och fästmö hade bröllop och deras dotter döptes även så det var syftet med att åka dit. Mycket mingel och fest blev det men vi hann även turista lite. Jag som alltid har tur i livet hade feber och hosta de första dagarna och jag tror det beror på att jag började jobba direkt efter studenten utan någon vila alls emellan. Jag hann ändå friskna till lite de sista dagarna och hann då ta många promenader och bada och sola vid poolen.

Likes

Comments

Tankar

Jag är en toffla. En toffla som står ut med hans skit. I snart två år. Jag avslutade det hela när det var som värst, men ändå är det aktuellt igen och jag vet inte riktigt hur det blev så. Jag skyllde på att jag började få känslor för honom och det var därför det blev som det blev men så är det inte. Han var en dålig vän. Vi kom varandra nära men han kunde inte upprätthålla det. En hel sommar struntade han i mig. Det fick mig att komma över honom och det fick mig att hata honom. Ett år senare gråter han i min famn och ursäktar och förklarar att hans beteende varit destruktivt och att det finns en anledning till det hela. Jag ser honom sårbar för första gången och förlåter honom. Men så ringer eller skriver han inte dagen vi ska umgås och återigen blir jag dissad återigen blir jag sårad återigen är jag i underläge. Han behöver inte mig i sitt liv han behöver terapi för han är inte min att fixa. Jag orkar inte mer, jag klarar inte av mer.

Likes

Comments

Tankar

Jag väntar på bussen till Värmdö. Jag är inte ensam. Busshållkuren kryllas av blommigt mönstrade klänningar och dyra märkesväskor. Åldersgruppen är 25-30. Jag ser en kvinna med krokig näsa. Lite lik mig är hon med mörkt hår. Ända icke-vita är hon också utöver mig. Undrar om hon tänker som mig. Alla har vi samma mål. Vi ska fira midsommar. För vissa är det helt naturligt. För min del är det min första riktiga midsommar och det känns helt fel. Jag ska inte vara påväg till en kompis landställe, jag är inte svensk nog, det är inte min högtid att fira. Ändå blev jag tillfrågad att ta med mig den "utländska såsen" som tydligen ska bidra till en mer kulinarisk upplevelse. Jag skulle tagit med mig en potatissallad men nej, eftersom jag luktar tsatsiki så ska jag ta med mig tsatsiki.

Bussen känns trång, jag har ångest och är nära gråten. Jag vill hem, men jag vill inte vara oförskämd. Jag är ju trots allt född i Sverige. Det borde kännas rätt. Men aldrig har jag känt mig så ensam, det känns fel.

Likes

Comments

Vardag

Jag har tagit studenten! Hur sammanfattas en sån här dag egentligen? Jag har under åren sett mina äldre kusiner tagit studenten och alltid haft en bild i huvudet på hur det skulle vara när jag tog studenten. Det kändes så långt bort men nu är det över! Jag har verkligen inte processat det hela än. Samtidigt så har det varit ett genomgående tema hela året så tänkte att jag var beredd men det hela känns helt overkligt. Dagen var helt fantastisk. Kl 05.30 vaknade jag och gjorde mig i ordning. 07:30 var jag framme hos Josefin där vi hade champagnefrukost och tog finaste bilderna

Sedan far vi vidare mot skolan där vi hade klassfotografering, brunch i matsalen samt spring och skrik i skolan i väntan på avslutning i aulan och mentorstid. Lite skratt och tårar däremellan.

13:00 9/6 var det fucking utspring. Nervositeten och adrenalinen innan kommer jag aldrig att glömma. Vi sprang först till låten 'You and I' av Galantis. Älskar fjortisdunk.

Fotades med familj och vänner.

Flaket med samlaget. Bästa som hänt mig. Någonsin.


Min älskade mamma hade slitit tre dagar i rad för maximal mottagning. Maten hon gjorde, värden hon var, precis allt är jag så himla tacksam över.

Till kvällen drog jag och Sara först till Ylva och sen till slutskivan. Eftersom jag höll slutskivan blev det stressigt med biljettförsäljning men efter 00:00 släppte jag allt och gick loss. Jag har släppt allt agg gentemot alla på min skola och har lämnat fylld av kärlek. Det är bara gymnasiet och i Sverige överdriver man så mycket med att ta examen men det är ju faktiskt mycket mer än så. Nu ska jag komma ner på jorden och sluta vara klyschig och sentimental. Fyfan haha.

Likes

Comments