View tracker

Inspiration

Jag är just nu helt besatt av allt som har med franska kvinnor att göra. Sättet de för sig, rör sig. Deras livsstil, modet, allting. Just nu är det bara en dröm men någon gång i framtiden ska jag och Emma bo i Paris och leva wannabe-livet.

​Bilder lånade från Jeanne Damas och lite andra ställen.

Likes

Comments

Resor

Jag var i Österrike med familjen i 10 dagar. VI har släkt där så vi besökte de samt turistade lite i Venedig över en dag!

På språng!

Finaste kusinerna (+Elin då)

Längtar till att åka hem till byn nästa år och äta glass i mosters kök så som vi gjorde 10 någonting år tillbaka.

Vi vandrade lite på bergen näst sista dagen och precis när vi nådde toppen började det snöa. Lite förvarning till när jag kom hem till Stockholm igen kan man ju säga.

Finaste utsikten någonsin

Venedig. Kl 7 var vi framme och kl 23 var det hemfärd.

Charmigaste staden.

Mamma och syster expressing feelings

Mememe

Likes

Comments

Allmänt

Har varit så taggad på livet sen Berlin men pga förkylning har jag stannat hemma och inte gjort något på två veckor. Trots sjuk drog jag på utflykt med klassen! Vi var på vandring runt Nacka området och förberedde lite inför fältstudieresan.

Nils hade Halloweenfest i lördags!

Hade lite sen födelsedagsfika dagen efter med mina älsklingar. Fick present och allt <3

Likes

Comments

Tankar

Fyller 18 om en timme. Här är en prettolista

1. Res. Så mycket det går. Res för att det inte finns något bättre än att upptäcka nya platser, slippa vardagsstressen och fylla på med vitamin D.

2. Läs böcker. Man blir smartare och skolas för varje bok. Och ja, det är ok att läsa om alla Twilight böcker.

3. Vi lever i ett Patriarkat där jag pga mitt kön och min etnicitet måste jobba dubbelt så hårt.

4. Tid läker alla sår. Hur trasig jag än känner mig efter hemska saker som hänt så kommer det gå över.

5. Min mamma är allt och hon är människan jag värderar högst i mitt liv.

6. Organisation och planering är nyckeln till produktivitet.

7. Rensa negativa människor ur mitt liv är väldigt tillfredställande.

8. Alla kan inte anpassa sig efter vad jag vill och tycker. Jag måste lära mig att kompromissa för att undvika konflikter.

9. Jag har världens bästa vänner och vikten av vänskap är något jag lärt mig att värdera enormt mycket.

10. Ägna tid åt mina intressen är något jag måste prioritera högre.

11. Jag kan var smart och uppfixad på en och samma gång utan att det ena diskrediterar det andra. Feminitet är inte lika med idioti.

12. Identitet är något växande och är en process. Det betyder alltså att det är okej att förändras.

13. Den enda bekräftelsen jag behöver någonsin är min egen. Jag behöver inte bevisa något för någon.

14. Självkritik gör inte saken bättre och jag är ej perfekt.

15. Jag älskar inte alltid min kropp men den funkar och är frisk än så länge och jag skulle aldrig byta ut den mot någon annans.

16. "Du är den enda personen du måste leva med varje dag i resten av ditt liv. Det är klart din självkänsla är det du måste prioritera framför allt annat." - Fanny Björck

17. Vara öppen med mina brister. Folk beundrar tydligen ärligheten!

18. Det finns inget jag är stoltare över än min bakgrund. Är så stolt över hur mitt folk visar upp sina ärr med stolthet, hur de trots tortyr förlåter svek efter svek. Hur vi lyckats behålla vår kultur och vårt språk trots tvångsassimilation. Hur våra kvinnor står i frontlinjen och krigar mot Daesh. Det finns inget jag är stoltare över än att vara kurd.

Likes

Comments

Allmänt

​Fikade men de som är fina som få första skolveckan och lyssnade på favoritbandet live!

Likes

Comments

Tankar

Ångesten jag haft över kompletteringarna jag ska ha gjort klart innan sommarens slut är enorm. Jag har inte riktigt fått ordentliga instruktioner över vad jag ska göra och det är inte heller lätt när det är sommar och varmt och jag vill vara ute och sola. Inte heller kul när folk runt omkring en reser och är på landställen. Här sitter lille jag och pluggar och jobbar hela sommaren när jag istället borde vila och njuta. Men men. Vet att det i slutändan kommer löna sig. Natur var aldrig rätt för mig och sam är så mycket bättre. 

Jag var alltid det duktiga barnet när jag var liten. Var duktig i skolan och tyckte om att plugga. "(Natur)ligtvis ska du välja natur om man har höga poäng” sa Syv när jag gick nian och det gjorde jag. Hade inget att förlora eftersom jag inte visste vad jag ville göra i framtiden så lika gärna bra att välja den bredaste linjen. Mycket var också mammas inflytande. ”Välj natur och imponera på släkten”. Något i den stilen säger alla invandrarmammor. Problemen jag skulle ha visste jag förstås inte om då. Visste verkligen inte att de problemen skulle ta över mitt välmående. 

Pressen och betyghetsen på natur är enorm. Elever jämför och tävlar med varandra. Jag var dock inte inkluderad i den här tävlingen. Till en början var jag det, men efter ett tag hade jag stämplats som dum i huvudet redan efter de första underkända proven i matte. Jag var väldigt ärlig med detta och ville få all den hjälp jag kunde få för att rädda mitt betyg. Jag sökte hjälp från lärare, klasskompisar, jag till och med tvingade mina föräldrar att betala för privata mattelektioner. Jag bröt ihop i tårar när jag fick reda på att jag inte klarade av nationella framför min lärare och han gjorde inget annat än att tycka synd om mig. Jag sågs som ett offer och hatade det. Jag kände mig ointelligent, ovärdig och patetisk. Tankar och funderingar kring utbildningar i framtiden fick mig inte heller att må bättre. 

Efter tidigare tveksamma funderingar bestämde jag mig någon gång under vårterminen att byta linje. För mitt eget välmående men också för att rädda mina betyg. 

Bryr mig inte längre om vad folk tycker. Jag råkar vara bättre på språk och samämnen än naturämnen och är absolut inte mindre smart eller kreativ pga detta. Vet inte vad jag ger mig in på och är långt ifrån klar med alla kompletteringar, men vet att det kommer löna sig till slut. 

Likes

Comments

Allmänt

Fyfan vilken bra vecka denna var!

Har umgåtts massa med Sara och Mona. Vi har gjort allt ifrån att äta på Thai Oasen där Monas gylf fastna i skjortan till utekrök på badberget i Sollentuna. Rean i Stockholm är så grym just nu och det har resulterat till att jag köpt allt för mycket kläder. Gick på Black Lives Matter Demonstration med min syster och herregud vad empowering det var! Så duktiga talare och så bra initiativ. Vi var så många människor och många var ansikten jag kände! Älskar att jag har så vettiga och vackra människor runt omkring mig. Pride var veckans höjdpunkt! Det var min första pride någonsin (brukar oftast vara bortrest den här tiden på året) och är väldigt lyckligt lottad över att den var så bra. Gick paraden på flak (!) med Pride of Color! 

Likes

Comments