Tankar

Jag är verkligen sämst på att uppdatera men inte mycket har hänt på sistone. Jag gjorde högskoleprovet (det gick skitdåligt) men skönt att stressen inför provet är över. Nu fokuserar jag på att göra klart mina kompletteringar och prövningar. Jag har även börjat med körkortslektioner och så är jag timvikarie på fritids och dagis. Ansvarsfullt men så tråkigt. Jag har inget att se fram emot längre och känner verkligen höstdeppen krypa in. En annan jobbig grej är att Clara ska iväg utomlands i ca 8 månader så jag har passat på att umgås mycket med henne innan hon åker. Något som glädjer mig lite är att Tyskland i december är bokat. Jag och familjen ska besöka min moster som bor i Aachen (?) nära Köln i allafall. Förra helgen medverkade jag i en kortfilm för Kulturama elever. ”Oladdat möte” heter den. Det var skitkul! Är taggad på att få se den. Idag är jag ledig och ska plugga lite och sen dra på bio med Elin, Mona och Sara!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Listor

En lista med saker jag är tagg på nu när det är häst:

- Det är oktober, min favoritmånad!!! Fyller år imorgon och blir världens onödigaste ålder det vill säga 19. Mitt sista år som tonåring, hjälp! Jag är dock inte 18-åriga skitungen på klubben längre vilket känns bra och inte 20-åringen med massa ansvar, också väldigt bra. Precis mittemellan så ingen åldersångest här inte.

- Höstkläder: Jag DÖR när jag ser människor strosa runt med sina kappor och pälsjackor. Layers on layers är också det snyggaste jag vet.

- Varma drycker: Eller fika generellt är så mycket mysigare på hösten än någon annan gång, Tror jag dricker fyra koppar te varje dag, utan att överdriva.

- Museum & Teater: När om inte på hösten? Jag vill se Paul Hansens utställning på fotografiska, se 'Dracula' på kungliga operan och bara leka kulturtant hela tiden, ok?

- Böcker: Ännu mer pensionärs-aktiviter! Jag hann inte riktigt läsa skönlitteratur under gymnasiet men jag har lovat mig själv att börja läsa mer, just för att mitt ordförråd suger vilket är dåligt inför högskoleprovet men också för att det är kul! Just nu läser jag 'Den sårade divan' av Karin Johannisson som handlar om sampelet mellan psykisk ohälsa och genus. Den är skitbra!

-Promenader: Just för att det är så himla fint ute.

Likes

Comments

Allmänt

Sommarbilder, kommer sakna så mycket </3

Jag ska btw börja blogga mer har jag bestämt mig för. Jag har mest varit förvirrad och skrivit massa deppinlägg men nog med det! En höstlista är påväg, dokumentation av vardagen, moodboards etc. you name it! Ska bli en riktig bloggorre och ingen kan stoppa mig, bara så att alla vet. :-)

Likes

Comments

Allmänt

Jag och mamma drog till Ikea och sen bjöd jag henne på buffé BECAUSE SHE DESERVES IT, mvh världens bästa men skrikigaste dotter

Likes

Comments

Tankar

"Åk hem, åk hem jävla invandrare" ryter en gubbe i 60-70 årsåldern när jag äter lunch under mitt arbetspass. Innan jag hinner reagera har han passerat förbi och jag kollar på mina kunder och de är i chock. "Det är ok, jag är van" säger jag och skämtar bort situationen för att mildra förnedringen. Mitt hjärta bultar högt och jag skakar. Jag ringer min mamma, min syster och några kompisar för att berätta. De tröstar och säger saker jag redan vet att jag ska göra. "Strunta i det, ta inte åt dig" och det gör jag inte, det skär inte lika hårt som det gjorde de första gångerna sånt här händer men varje gång känns det lika sjukt.

Jag såg svart ett tag och ville mörda honom. Tänkte att jag kunde värma upp en grillspade och bränna honom, men jag gjorde inte det. Letade efter honom och förberedde saker jag skulle säga, men hittade inte äcklet. Jag ville be honom åka hem, hem till helvetet där han tillhör. Mitt hem är här ville jag säga. Jag är född i SVERIGE, jag kommer från SVERIGE. ÅKA HEM tar mig 20 minuter från kaféet. Jag tänker inte dra "tillbaka" till något land.

Jag har under mitt liv upplevt indirekt rasism såsom exkludering, exotifiering etc. men den här gången var det så direkt. Jag har under de två åren jag jobbat på kaféet fått ta mycket skit. En man som filma mig, en som förföljde mig, en som skrek ut en massa kvinnoförnedrande skällsord. Det har varit super jobbigt att behöva ta det, men den här gången var värst eftersom han inte enbart kränkte mig utan hela min bakgrund, mina föräldrar, min identitet. Det suger så jävla mycket att jag ska behöva ta sånt här skit. Jag har anmält varje händelse men det blir ingen skillnad och jag vill byta jobb men att få nytt är inte heller lätt då en "Annika Olsson" alltid prioriteras före mig. Det är ond cirkel, ett orättvist system. Ända lösningen är att jag jobbar dubbelt så hårt, dubbelt så mycket för att klara mig. Orättvist.

Likes

Comments

Tankar

Jag har kommit till ett stadie i livet eller snarare ett faktum då jag insett vad meningen med mitt liv är, i alla fall för tillfället. Jag vet att det låter överdrivet och jag har absolut inte svaren på de stora frågorna men vet ungefär hur jag vill leva mitt liv. Jag har insett att livet inte nödvändigtvis handlar om att konstant vara lycklig utan snarare om lärdomar. Insikt till och med. Det innebär att värna om de sämre ögonblicken också. Det fick jag olyckligtvis veta när min syster berättade för mig att min bror varit med i en bilolycka i Turkiet. Han är oskadd, tack och lov men stressen jag upplevde när jag fick höra om olyckan kommer jag aldrig glömma. Oro, sorg, ilska (bilolyckan var orsakad av rattfylleri) men också lättnad över att han var okej. Det är jätteklyschigt hur sådana händelser verkligen får en att uppskatta allt man har. Jag har lärt mig att uppskatta min familj så mycket på sistone och vill ge tillbaka, så mycket jag kan.

En annan sak som förändrats är min syn på tid. På grund av en stressig gymnasiegång har jag levt mitt liv på 'Att göra" listor och att vara konstant med tid. När jag tog studenten började jag jobba direkt och kände inte av "vad ska jag nu göra med mitt liv"-ångesten utan allt flöt på som vanligt. När jag väl låg på stranden i Moraira och skulle njuta, kändes det som att jag slösade tid och borde vara produktiv. Det blev så pass att jag skrev på "njut" på almanackan, hur löjligt? Tro inte fel, jag älskar att göra listor, jag organiserar mitt liv på det sättet men jag började seriöst leva via dem. Hade fet ångest över att jag såg livet som en lista men saker att boka av. Dora the Explorer snack igen men när jag reste valde jag att släppa allt och mådde så bra av det. Jag ska i framtiden se livet som växande. Lite som ett träd med grenar som växer för varje upplevelse och erfarenhet (A+ för mina metaforer). Jag värnar mest om mina minnen och lärdomar, det är därför jag har en sån stor respekt för äldre människor. Tänk vad mycket kunskap de besitter, tänk vad mycket mer de kan än mig.

Jag har givetvis ångest över hur jag ska hinna med allting i höst. Prövningar, högskoleprovet, körkort, jobb fastän jag inte har en aning om vad jag gör. Känner lite att jag håller på att falla tillbaka i gamla tänkandet men jag har inte en fast rutin som tidigare vilket är bra för mig och jag jobbar sakta på att släppa vissa kontrollsbehov. 

Lite så har jag tänkt på sistone.

Likes

Comments

Allmänt

Har fått åka flak två gånger i år, båda gånger för att fira MIG. Helt galet i år igen. Tack Pride of Color. Blattequeers kommer ta världen med storm.

Träffade gummorna senare på kvällen. Vi drog till Södra teatern. Gick därifrån väldigt tidigt dock för min kropp skrek träningsvärk.

Likes

Comments