Allmänt

Jag och mamma drog till Ikea och sen bjöd jag henne på buffé BECAUSE SHE DESERVES IT, mvh världens bästa men skrikigaste dotter

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar

"Åk hem, åk hem jävla invandrare" ryter en gubbe i 60-70 årsåldern när jag äter lunch under mitt arbetspass. Innan jag hinner reagera har han passerat förbi och jag kollar på mina kunder och de är i chock. "Det är ok, jag är van" säger jag och skämtar bort situationen för att mildra förnedringen. Mitt hjärta bultar högt och jag skakar. Jag ringer min mamma, min syster och några kompisar för att berätta. De tröstar och säger saker jag redan vet att jag ska göra. "Strunta i det, ta inte åt dig" och det gör jag inte, det skär inte lika hårt som det gjorde de första gångerna sånt här händer men varje gång känns det lika sjukt.

Jag såg svart ett tag och ville mörda honom. Tänkte att jag kunde värma upp en grillspade och bränna honom, men jag gjorde inte det. Letade efter honom och förberedde saker jag skulle säga, men hittade inte äcklet. Jag ville be honom åka hem, hem till helvetet där han tillhör. Mitt hem är här ville jag säga. Jag är född i SVERIGE, jag kommer från SVERIGE. ÅKA HEM tar mig 20 minuter från kaféet. Jag tänker inte dra "tillbaka" till något land.

Jag har under mitt liv upplevt indirekt rasism såsom exkludering, exotifiering etc. men den här gången var det så direkt. Jag har under de två åren jag jobbat på kaféet fått ta mycket skit. En man som filma mig, en som förföljde mig, en som skrek ut en massa kvinnoförnedrande skällsord. Det har varit super jobbigt att behöva ta det, men den här gången var värst eftersom han inte enbart kränkte mig utan hela min bakgrund, mina föräldrar, min identitet. Det suger så jävla mycket att jag ska behöva ta sånt här skit. Jag har anmält varje händelse men det blir ingen skillnad och jag vill byta jobb men att få nytt är inte heller lätt då en "Annika Olsson" alltid prioriteras före mig. Det är ond cirkel, ett orättvist system. Ända lösningen är att jag jobbar dubbelt så hårt, dubbelt så mycket för att klara mig. Orättvist.

Likes

Comments

Tankar

Jag har kommit till ett stadie i livet eller snarare ett faktum då jag insett vad meningen med mitt liv är, i alla fall för tillfället. Jag vet att det låter överdrivet och jag har absolut inte svaren på de stora frågorna men vet ungefär hur jag vill leva mitt liv. Jag har insett att livet inte nödvändigtvis handlar om att konstant vara lycklig utan snarare om lärdomar. Insikt till och med. Det innebär att värna om de sämre ögonblicken också. Det fick jag olyckligtvis veta när min syster berättade för mig att min bror varit med i en bilolycka i Turkiet. Han är oskadd, tack och lov men stressen jag upplevde när jag fick höra om olyckan kommer jag aldrig glömma. Oro, sorg, ilska (bilolyckan var orsakad av rattfylleri) men också lättnad över att han var okej. Det är jätteklyschigt hur sådana händelser verkligen får en att uppskatta allt man har. Jag har lärt mig att uppskatta min familj så mycket på sistone och vill ge tillbaka, så mycket jag kan.

En annan sak som förändrats är min syn på tid. På grund av en stressig gymnasiegång har jag levt mitt liv på 'Att göra" listor och att vara konstant med tid. När jag tog studenten började jag jobba direkt och kände inte av "vad ska jag nu göra med mitt liv"-ångesten utan allt flöt på som vanligt. När jag väl låg på stranden i Moraira och skulle njuta, kändes det som att jag slösade tid och borde vara produktiv. Det blev så pass att jag skrev på "njut" på almanackan, hur löjligt? Tro inte fel, jag älskar att göra listor, jag organiserar mitt liv på det sättet men jag började seriöst leva via dem. Hade fet ångest över att jag såg livet som en lista men saker att boka av. Dora the Explorer snack igen men när jag reste valde jag att släppa allt och mådde så bra av det. Jag ska i framtiden se livet som växande. Lite som ett träd med grenar som växer för varje upplevelse och erfarenhet (A+ för mina metaforer). Jag värnar mest om mina minnen och lärdomar, det är därför jag har en sån stor respekt för äldre människor. Tänk vad mycket kunskap de besitter, tänk vad mycket mer de kan än mig.

Jag har givetvis ångest över hur jag ska hinna med allting i höst. Prövningar, högskoleprovet, körkort, jobb fastän jag inte har en aning om vad jag gör. Känner lite att jag håller på att falla tillbaka i gamla tänkandet men jag har inte en fast rutin som tidigare vilket är bra för mig och jag jobbar sakta på att släppa vissa kontrollsbehov. 

Lite så har jag tänkt på sistone.

Likes

Comments

Allmänt

Har fått åka flak två gånger i år, båda gånger för att fira MIG. Helt galet i år igen. Tack Pride of Color. Blattequeers kommer ta världen med storm.

Träffade gummorna senare på kvällen. Vi drog till Södra teatern. Gick därifrån väldigt tidigt dock för min kropp skrek träningsvärk.

Likes

Comments

Tankar

Jag är så himla lycklig just nu. Jag tror det beror på en kombination av minnena i Frankrike och Spanien och att min kusin födde sitt tredje barn idag. Jag och min syster tog med barnen till sjukhuset så att de fick träffa sin nyfödda lillebror. Att få se det, är nog det finaste jag sett. De var överlyckliga, ren kärlek och min kusins ansikte bara lyste när hon såg sina barn trots att hon var helt utmattad efter förlossningen. Jag FaceTime:ade även mamma och lillebror som jag inte träffat på en hel månad (de är i Turkiet). Jag saknar de och det är en så himla bra känsla för det ända jag kan tänka på är hur mycket jag ska krama om de när de kommer hem. 


Jag vet inte riktigt vad det är men nuförtiden tänker jag mycket mer, jag dagdrömmer oftare, jag känner mer och jag är allmänt bara mer inspirerad. Jag vill skapa, jag vill lära mig, jag vill kunna. Det här drivet gör mig helt upprymd, jag har inte känt mig såhär energisk...någonsin. Min självkänsla är på topp, jag har aldrig känt mig så snygg, bra och tillräcklig men framförallt bekväm i mig själv som jag är nu. Jag smider planer och resor inför hösten och ser fram emot allt men är samtidigt väldigt nöjd med min tillvaro just nu.

Likes

Comments

Tips/Favoriter

En film jag måste rekommendera är 'Turtles Can Fly' av Bahman Ghobadi. Det är en kurdisk film, gjord 2004 som handlar om några barns liv i ett flyktingsläger mellan irakiska och turkiska gränsen och utspelar sig under USA:s invasion av Irak under Saddam Husseins tid.

Jag såg den tillsammans med mina föräldrar och min faster och ingen av oss kunde hålla tårarna tillbaka. Barnens öde i filmen är helt brutalt och jag tycker att porträtteringen av hur kurderna hade det, att många led under Saddams diktatur och stödde/glorifierade USA:s ockupation av Irak verkar vara genuin. Gillar också starkt att den är gjord av en kurd som förmodligen gjorde mycket forskning kring filmen. Den är lite svår att hitta (jag såg den på youtube men turkisk undertext eftersom jag inte förstår sorani) men googla er fram! Så värd att se.

Bild lånad från IMDb

Likes

Comments

Musik

Likes

Comments

Inspiration

Blir alltid lika förstummad när jag ser varje nytt inlägg på mitt instagram-flöde, sjukaste bilderna och videorna. 

Följ @love.watts på instagram

Likes

Comments

Resor

Trigger varning: Cringe

Jag har kollat på Amelie from Montmartre och ätit ost hela dagen i sorg över att jag är i Stockholm och inte Paris. Jag älskar Paris så mycket, jag är helt kär, helt såld. Staden har estetiskt värde men också sentimentalt värde för alla mina favorit barndomsfilmer utspelas i den staden och att se Paris är något jag drömt om att göra ända sen jag var liten.

Jag visste att min första vistelse skulle vara speciell och speciellt blev det, men på ett förvånansvärt sätt. Jag och gänget (Emma & Fanny) hängde nämligen mycket med Linn och hennes kanadensiska och amerikanska kompisar. Linn gick i min klass förut men flyttade till New York för ett år sen. Någon månad innan mina resor sa Linn att hon skulle åka till Paris med sina vänner samtidigt som oss så vi hängde en massa. Att lära känna människor utomlands blir så himla speciellt, det blir mer intensivt på något sätt och det är en sak jag vill fortsätta göra eftersom en lär sig så mycket av det.

Väl i Paris bodde vi i gulligaste airbnb lägenheten i centrala paris och gick runt i staden om dagarna och dansade om kvällarna. Vi såg de obligatoriska turistattraktionerna såklart, åt massa falafel eftersom det var det ända vi hade råd med och köpte vintage kläder.

Min absoluta favoritgrej att göra i Paris var att promenera runt och observera människor. Trots Frankrikes hemska kolonialhistoria som ristat sår på många människor var det fantastiskt och se människor integrera trots klass och etnicitet. Att se färgade människor på Östermalm till exempel händer inte så ofta, men det gjorde det i Paris dyra kvarter. Alla hade även egna personliga stilar. Jag och Emma gapade ibland av beundran när vi såg hur vissa klädde sig. Det behövde inte vara något jag själv skulle tänka ha på mig, men folk bar upp allt så självsäkert. Det var uppfriskande att se.

Jag tror jag vill flytta till Paris, ganska permanent faktiskt. Någon gång i framtiden i alla fall. Nästa resa ska jag boka nu till våren och stanna mycket mycket längre.

Notredame

Bästa vi

Partyparty

Louvren. Jag såg Mona Lisa!!!

Klyschigt men ändå

Triumfbågen

Soluppgång

Oavsiktligt matchande outfits

Montmartre

Moulin Rouge. Har sett filmen 50 gånger, skrek när jag såg byggnaden i verkligheten.

Tillbaka ner på jorden så var baristan på sista bilden den otrevligaste. Jag förstår inte hur Amelie kunde jobba här

Likes

Comments

Resor

Vi har nu närmat oss slutet på Barcelonavistelsen, Clara har faktiskt redan åkt hem till Sverige. Resten åker vidare till Paris ikväll! Sammanfattningsvis har Barcelona innehållit halvdåliga klubbar men gratis drinkar. Billiga favvocaféer och barer men restauranger som bara var turistfällor. Värme och sol men solexem och 2 brända ryggar. Kommunikationssvårigheter och en stulen mobil, AKTA er för ficktjuvar i Barcelona. Massa småtjafs och irritation men nyuppfunnen kärlek för det mesta i Barcelona. Jag skulle lätt kunna flytta hit och bo här något år! Lära mig spanska står högt på listan av saker att göra.

La Rambla

Sötaste barnen

Så himla färgglad stad

Fake-paella

Gatufest!

La Sagrada Familia

Här åt vi godaste woken!

Träffade Sonia och Sunniva

Förade hos Stella

Park Güell

Vår balkong

Likes

Comments