Har verkligen haft en underbar långhelg hemma i Järvsö med familjen. Har bland annat assisterat Emrik i en barnplåtning med Houdini, agerat skidmodell, åkt längdskidor, firat mamma lite i förskott, kollat på Järvsö Big Air och varit på JBA efterfesten. Har så mycket energi efter denna helg, och jag är taggad på sista skoveckan för denna period som bland annat innebär ett slutprov i Biologi 2.

Ovan ser ni lite bilder från plåtningen, men de bästa har vi så klart sparat för kommande publiceringar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Inte riktigt "Refreshing, ice cold drink" men ice cold weather helt klart! Njuter av kalla Sverige i ytterligare två veckor, innan jag lämnar för att åka tvärs över jordklotet.

Likes

Comments

Dessa två bilder är faktiskt inspirationsbilder till min blivande balklänning. Jag hoppas på att hitta något liknande i Chennai. Förmodligen får jag be om att få en uppsydd. Det skulle vara jätteroligt att ha något annorlunda på balen, något som ingen annan kommer att ha. Så en ljus, indisk sari med några indiska smycken och hennatatueringar tror jag skulle passa perfekt!

Den 13:e februari åker jag till Indien. Jag kan knappt förstå att det är mindre än en månad kvar, det känns som om det var igår jag ansökte om att få åka. Min skola har sedan många år internationella samarbeten med andra skolor. Just nu pågår samarbeten med skolor i Indien och i Kina.

I höstas hade vi möjlighet att ansöka om att få följa med, jag skickade in en ansökan till Kinaresan och en till Indienresan. Då jag omöjligt skulle få chansen att åka på bägge resor under samma läsår var jag tvungen att välja en, och efter mycket om och men valde jag Indien.

Vi kommer att vara borta i två veckor varav de sista två dagarna kommer att vara "semester", wihoo!

Nu är det alltså mindre än en månad till avresa och jag är så förväntansfull! Staden vi skall besöka heter Chennai och ligger i sydöstra Indien, men mestadels av tiden kommer vi att bo utanför Chennai, på landsbygden. Vi kommer att bo på en välbärgad skola, men kommer även att besöka fattiga områden och föräldralösa barn. Jag tror att det kommer att ge mycket för min personliga utveckling och jag hoppas att jag kommer att åka hem med en bredare världssyn.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade rädslor inför resan, för det har jag verkligen. Men lyckligtvis är längtan och förväntningarna större. Kulturen, människorna och maten kommer vara något jag aldrig tidigare upplevt.

Positiva förväntningar:
Bära indiska kläder, lära känna den indiska kulturen, äta den indiska maten, samtala med människor med helt annan vardag än min egen, handla kryddor, tyger, handarbeten och andra vackra saker att ta med mig hem, göra en "äkta" hennatatuering, besöka indiska tempel.

Farhågor:
Kissa och bajsa i ett hål i marken (mjölksyra?), duscha med en hink, äta med fingrarna, inte passa in, bli dålig i magen av maten, möta konservativ kvinnosyn, bli rånad, sova på hårda sängar, kryp och insekter i sängen och i resväskan.

De flesta farhågorna är egentligen kopplade till hygien - the life of a västerlänning haha! Jag är ganska pedantisk när det kommer att tvätta ansiktet och borsta tänderna varje morgon och kväll, i alla fall till vardags. Men jag brukar kara mig bra när jag har varit och vandrat o.s.v. så jag klarar mig nog i Indien med!

Likes

Comments

Foto: Emrik Jansson

I fredags publicerades en insändare som jag skrivit. I grunden var det ett hyllningstal som jag skrev i kursen Svenska3 i höstas. Uppgiften var att "hylla sin hjälte". Jag kände mig inte bekväm med att prata inför klassen om mina känslor till en annan person, så jag vinklade uppgiften lite, och skrev istället om Sverige. Jag blev väldigt nöjd med texten, och fick höra att även andra uppskattade den. Så jag bestämde mig för att skicka in den.
Sagt och gjort, skickade jag in den på onsdagskvällen och på fredagen kunde vi alla läsa den på insändarsidan.

Sedan dess har vänner, bekanta och helt okända människor hört av sig och visat uppskattning. Jag är otroligt glad över den positiva återkopplingen, och tänkte att jag även ville dela den här. Här kommer ett litet smakprov. Hela texten hittar du om du kickar på länken nedan.

"Det är tack vare dig, mig, våra kompisar och våra förfäder som vårt land blivit just det som det är idag. Vi har tillsammans byggt upp det som idag är ett av världens kanske bästa länder. Vi är en stark gemenskap, och hela tiden ansluter det fler. Människor i alla åldrar ansluter varje dag, för att bli en del i den gemenskap som vi kallar Sverige."

Min insändare hittar ni HÄR!


Likes

Comments

Förra helgen var jag på Mensas årliga höstfest i Uppsala. Det blev min andra träff sedan jag gick med när jag var 16. Kan väl inte säga att jag varit otroligt aktiv på dessa snart två åren, men jag hoppas på att bli! Det var i alla fall jättetrevligt.
Nästan alla började med att äta Afternoon Tea på Stationen i gamla stationsbyggnaden i Uppsala. Verkligen mysigt, och precis som man tror att Afternoon Tea ska vara! Därefter åkte jag tillbaka till Elin som jag bodde hos under helgen och fixade mig. Festen var på Norrlands Nation och hade brittiskt tema. Jag höll mig inom min komfort-zone och körde helsvart klädsel med brittiska flaggan på naglarna och temporära slingor i håret. Lovisa var däremot cool som efterliknade Rose i Titanic! Önskar lite att jag hade vågat mig på något annat, men men.
Hur som hest vat höstfesten verkligen trevlig. Hoppas på att gå på fler träffar i framtiden, då det ofta bjuds på riktigt intressanta diskussioner!

Likes

Comments

Italien var bra, mycket bra! Det blev 10 dagar hemifrån, varav 7 skiddagar. Lite lagom sådär. De flesta av oss kände sig ganska nöjda i lördags när vi åkte hem.
Själv saknade jag verkligen den svenska maten. Det sägs att Italien är känd för sin goda mat, men efter tio dagar med pasta pesto, pasta tomats och ost var jag sjukt less. Kanske finns det få vegetarianer i Italien, eller så har de riktigt dålig fantasi..?
Känslan för skidåkningen kommer mer och mer vilket känns riktigt bra. Längtar tills våra träningsbackar börjar bli klara så att vi kan börja träna här hemma. Tills dess blir det löpning och annan barmarksträning. Får hoppas att man blivit lite bloddopad efter att ha tränat på hög höjd ett tag.
Vädret var helt ok. Vi hade nog sol hälften av dagarna i alla fall, vilket var skönt. Har varit riktigt bortskämd med vädret under mina tidigare resor till alperna. Men men, man kan inte få allt I guess?

Likes

Comments

Idag är det kanelbullens dag. Det förberedde jag igår med att baka både kanelbullar och vaniljbullar. Egentligen ville jag baka idag, men eftersom jag idag hade sen träning, samt både prov och tal imorgon insåg jag att jag var tvungen att baka dagen innan. Hade nog inte mindre att göra igår egentligen, med både tvättid, plugg och bullbak. Men men, det viktigaste är ändå att det blir mjölk och bulle idag på kanelbullens dag!

Likes

Comments

​Jag tog med mig lilla kamera på vandringen i Kebnekaisefjällen och filmade lite. När jag importerade alla filmer här om dagen fick jag sådan otrolig tillbakalängtan. All fantastisk natur och utsikt.... ja ni får ta en titt själva, så kommer ni förstå vad jag menar!

Likes

Comments

En sommarkväll i juni drog jag och brorsan ut på holmarna i Sanna i Järvsö och fotade löpning. Kan väl erkänna att det inte blev någon längre löprunda för mig, utan bara några vändor fram och tillbaka framför kameran. Precis innan plåtningen hade vi grillat med familjen i vår sommarstuga och käkat en dunder-middag. Inte bästa förutsättningen när man ska springa, om än korta sträckor...

Tyvärr kan jag inte visa de bästa bilderna ifall de ska publiceras någon annanstans. Men de kommer säkert så småningom.

Likes

Comments

I början på sommaren ställde jag upp som modell på en plåtning till Magasin Järvsö. Temat skulle vara lite mystisk fäbod. Jag bar en version av Järvsödräkten som man använde vid arbete. Dock är dräkten lite stor då jag lånade den av en komps till mamma. Menmen, resultatet blev ändå riktigt bra!

Likes

Comments