Kändes som att jag levde i en dröm i torsdags. Vi hade studentbal i Östersund, och jag hade The Time Of My Life!

Till en början samlades vi nedanför stora kyrkan i Östersund och knäppte en massa kort. Efter att vi hängt där en stund åkte vi en härlig tur i Cadillacen. Tror att bilfärden var en av de bästa stunderna på hela kvällen faktiskt! Vi dunkade härlig musik, och vinkade till varenda en som vi mötte. Jag var verkligen på toppenhumör och hade bästa sällskapet - Jesper som baldejt, och Martina och Simon som åkte i samma bil.

Middagen var också jättetrevlig, trots att jag inte fick någon vidare god mat., men men. Vi åt, skrattade, dansade och hade det bra. Efter middagen gick vi åter mot boendet där vi bytte om till lite smidigare kläder, innan vi gick ut på krogen för att fortsätta dansa och festa.

Lite tungt var det att kliva upp klockan 06:00 dagen efter och sätta sig på bussen mot Järvsö, men som man bäddar får man ligga har jag hört...


Samtliga bilder är tagna av, och ägs av Emrik Jansson.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Är bara tvungen att dela denssa härliga bilder på mig och Sofie (och andra människor så klart!) från Järvsö Big Air. Ännu en dag då Järvsöbacken bjöd på fint väter och skönt häng! Bilderna har Sofies kille Remo tagit, måste säga att vi matchar riktigt snyggt med våra glasögon!

Hoppas verkligen att jag kommer att få möjligheten att åka skidor nästa år, så att jag kan få fler sådana här härliga dagar!

Likes

Comments

Jag tror att jag hade världens bästa påsklov! Förutom en vända till akuten med gallan hade jag det verkligen toppen!

Mestadels åkte jag väl skidor, och det var magiskt underlag i Järvsöbacken hela lovet! Faktiskt bättre än det var under hela jullovet! Men det bästa var helt klart att få åka skidor med min Elin igen! Sist vi åkte tillsammans var i Val Thorens förra året, och då åkte Elin med trasigt knä och knäskydd... nog för att VT var riktigt bra, men JB duger finfint dagar som dessa!

Denna bild togs av Marin Ekman under en av de sista dagarna, då vi glassate i solen vid verandan. Den blev även med i Järvsöbackens nyhetsmejl för några dagar sedan, kul kul!

Likes

Comments

Nu är det bara några få veckor kvar till studenten. Jag vet att tiden kommer att gå superfort, men har faktiskt ingen ångest över skolarbetet. Den kommer väl säkert sista veckan haha!

Det har gått riktigt bra i skolan nu sista året, och helt ärligt talat känner jag mig inte särskilt skoltrött. Däremot är jag verkligen taggad på att göra något annat än att plugga, att prova något nytt liksom! Under sommaren kommer jag att jobba hemma i Järvsö, men vad jag hittar på till hösten och vintern är ännu oklart.

De kommande veckorna väntar mycket roligt. Om ett par veckor åker jag och några vänner till Magaluf en vecka. Vi har tänkt att jobba bort så mycket som möjligt, så att vi inte ska känna stress när vi är där. Jag tror att jag har bra koll på det mesta, men har tyvärr ett par jobbiga uppgifter att ta itu med...

Efter Spanien väntar studentbal, klassfest, student och mottagning. Jag är så taggad!

Likes

Comments

I fredags var det dags för den sista tävlingen för denna säsong, också även för gott. Det kändes bra, men samtidigt också väldigt jobbigt.

Jag känner mig klar med racing, men är mer sugen än någonsin på att prova andra typer av skidåkning. Jag längtar efter ett par bredare skidor och varmare pjäxor och framförallt efter att prova nya saker i skidbacken!

Jag är fortfarande superglad över att ha gått skidgymnasium då jag haft riktigt roligt också lärt mig väldigt mycket. Att ha bott själv samt gått i skolan och satsa på en sport varit jobbigt men samtidigt givande. Jag har lärt mig att ta ansvar över både mig själv, men också över mina studier, min utrustning och mitt boende.

Jag hoppas att jag får möjligheten att fortsätta träna lite alpint om möjligheten finns. Jag tycker trots allt fortfarande om sporten väldigt mycket!


Foto: Cornelius Grahn

Likes

Comments

Har verkligen haft en underbar långhelg hemma i Järvsö med familjen. Har bland annat assisterat Emrik i en barnplåtning med Houdini, agerat skidmodell, åkt längdskidor, firat mamma lite i förskott, kollat på Järvsö Big Air och varit på JBA efterfesten. Har så mycket energi efter denna helg, och jag är taggad på sista skoveckan för denna period som bland annat innebär ett slutprov i Biologi 2.

Ovan ser ni lite bilder från plåtningen, men de bästa har vi så klart sparat för kommande publiceringar!

Likes

Comments

Inte riktigt "Refreshing, ice cold drink" men ice cold weather helt klart! Njuter av kalla Sverige i ytterligare två veckor, innan jag lämnar för att åka tvärs över jordklotet.

Likes

Comments

Dessa två bilder är faktiskt inspirationsbilder till min blivande balklänning. Jag hoppas på att hitta något liknande i Chennai. Förmodligen får jag be om att få en uppsydd. Det skulle vara jätteroligt att ha något annorlunda på balen, något som ingen annan kommer att ha. Så en ljus, indisk sari med några indiska smycken och hennatatueringar tror jag skulle passa perfekt!

Den 13:e februari åker jag till Indien. Jag kan knappt förstå att det är mindre än en månad kvar, det känns som om det var igår jag ansökte om att få åka. Min skola har sedan många år internationella samarbeten med andra skolor. Just nu pågår samarbeten med skolor i Indien och i Kina.

I höstas hade vi möjlighet att ansöka om att få följa med, jag skickade in en ansökan till Kinaresan och en till Indienresan. Då jag omöjligt skulle få chansen att åka på bägge resor under samma läsår var jag tvungen att välja en, och efter mycket om och men valde jag Indien.

Vi kommer att vara borta i två veckor varav de sista två dagarna kommer att vara "semester", wihoo!

Nu är det alltså mindre än en månad till avresa och jag är så förväntansfull! Staden vi skall besöka heter Chennai och ligger i sydöstra Indien, men mestadels av tiden kommer vi att bo utanför Chennai, på landsbygden. Vi kommer att bo på en välbärgad skola, men kommer även att besöka fattiga områden och föräldralösa barn. Jag tror att det kommer att ge mycket för min personliga utveckling och jag hoppas att jag kommer att åka hem med en bredare världssyn.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade rädslor inför resan, för det har jag verkligen. Men lyckligtvis är längtan och förväntningarna större. Kulturen, människorna och maten kommer vara något jag aldrig tidigare upplevt.

Positiva förväntningar:
Bära indiska kläder, lära känna den indiska kulturen, äta den indiska maten, samtala med människor med helt annan vardag än min egen, handla kryddor, tyger, handarbeten och andra vackra saker att ta med mig hem, göra en "äkta" hennatatuering, besöka indiska tempel.

Farhågor:
Kissa och bajsa i ett hål i marken (mjölksyra?), duscha med en hink, äta med fingrarna, inte passa in, bli dålig i magen av maten, möta konservativ kvinnosyn, bli rånad, sova på hårda sängar, kryp och insekter i sängen och i resväskan.

De flesta farhågorna är egentligen kopplade till hygien - the life of a västerlänning haha! Jag är ganska pedantisk när det kommer att tvätta ansiktet och borsta tänderna varje morgon och kväll, i alla fall till vardags. Men jag brukar kara mig bra när jag har varit och vandrat o.s.v. så jag klarar mig nog i Indien med!

Likes

Comments

Foto: Emrik Jansson

I fredags publicerades en insändare som jag skrivit. I grunden var det ett hyllningstal som jag skrev i kursen Svenska3 i höstas. Uppgiften var att "hylla sin hjälte". Jag kände mig inte bekväm med att prata inför klassen om mina känslor till en annan person, så jag vinklade uppgiften lite, och skrev istället om Sverige. Jag blev väldigt nöjd med texten, och fick höra att även andra uppskattade den. Så jag bestämde mig för att skicka in den.
Sagt och gjort, skickade jag in den på onsdagskvällen och på fredagen kunde vi alla läsa den på insändarsidan.

Sedan dess har vänner, bekanta och helt okända människor hört av sig och visat uppskattning. Jag är otroligt glad över den positiva återkopplingen, och tänkte att jag även ville dela den här. Här kommer ett litet smakprov. Hela texten hittar du om du kickar på länken nedan.

"Det är tack vare dig, mig, våra kompisar och våra förfäder som vårt land blivit just det som det är idag. Vi har tillsammans byggt upp det som idag är ett av världens kanske bästa länder. Vi är en stark gemenskap, och hela tiden ansluter det fler. Människor i alla åldrar ansluter varje dag, för att bli en del i den gemenskap som vi kallar Sverige."

Min insändare hittar ni HÄR!


Likes

Comments

Förra helgen var jag på Mensas årliga höstfest i Uppsala. Det blev min andra träff sedan jag gick med när jag var 16. Kan väl inte säga att jag varit otroligt aktiv på dessa snart två åren, men jag hoppas på att bli! Det var i alla fall jättetrevligt.
Nästan alla började med att äta Afternoon Tea på Stationen i gamla stationsbyggnaden i Uppsala. Verkligen mysigt, och precis som man tror att Afternoon Tea ska vara! Därefter åkte jag tillbaka till Elin som jag bodde hos under helgen och fixade mig. Festen var på Norrlands Nation och hade brittiskt tema. Jag höll mig inom min komfort-zone och körde helsvart klädsel med brittiska flaggan på naglarna och temporära slingor i håret. Lovisa var däremot cool som efterliknade Rose i Titanic! Önskar lite att jag hade vågat mig på något annat, men men.
Hur som hest vat höstfesten verkligen trevlig. Hoppas på att gå på fler träffar i framtiden, då det ofta bjuds på riktigt intressanta diskussioner!

Likes

Comments