När vi tog studenten fick vi vår skoldator gratis men jag kände ändå att jag ville ha en ny fräsch inför universitetet. Dock funderade jag från och till om det var värt att vänta med att köpa en MacBook tills jag kom till USA eller om jag skulle köpa den hemma.

Jag väntade och tack för det! Jag fick en 13" MacBook Pro, trådlösa Beats, en ny laddare till min telefon, ett datorfodral och en adapter för typ USB för ungefär samma pris som jag skulle fått bara datorn för hemma i Sverige.

Dock är ju detta med ett engelskt tangentbord men det är inte så stor skillnad alls förutom att åäö inte finns!

Nu är jag åtminstone redo för skolstart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så detta är hur min sida av vårt lilla dorm ser ut. Jag har försökt göra det så hemmakärt som möjligt men de gula väggarna och träfärgade möblerna gör det inte så enkelt.

Jag känner mig dock redan väldigt van den amerikanska stilen, dels för att jag var inställd på att det skulle se förjävligt ut i mina skandinaviska ögon och dels för att jag bestämt mig för att inte störa mig på det.

Rummet är i alla fall proppat med allt möjligt. Allt från tvättmedel till tallrikar och en massa annat. Liksom jag har HELA mitt liv på denna lilla yta ni ser på bilden. Vi har höjt upp sängarna för att få plats med mer förvaring under dem men det är ändå så fullproppat överallt. Jag har liksom en mini-kyl under sängen?

Just nu känns det bra ändå och jag har klickat bra med min rumskompis så det gör att det känns ännu bättre. Lär dock knappast bo i detta rum i fyra år om jag blir kvar så länge, hehe.

Likes

Comments

Första dagen med träningar är nu gjord och jag kan säga redan nu att jag kommer vara extremt vältränad efter detta, speciellt konditionmässigt.

Vi började med att springa 1.6km som förväntat och det gick faktiskt helt okej. Däremot är jag absolut inte van att ha jobbiga fotbollsträningar, i övningar både med och utan boll. Värmen och fuktigheten + min bajsförkylning som gett mig astma gjorde det hela absolut inte lättare. Jag trodde helt ärligt att jag skulle tuppa av mitt på planen sista träningen.

Nu har jag i alla fall äntligen kommit till rätta i mitt rum och skaffat ett amerikanskt telefonnummer samt ny laptop. Ni som skickar sms till mitt svenska nummer lär alltså inte få ett svar förrän jag kommer hem till Sverige, så behöver ni få tag på mig är det enklast via messenger.

Jag har inte hunnit upptäcka min egen stad ännu men jag köpte datorn i New Haven och gick runt där lite, och det var sjukt fint!!! Har ni tänkt studera på Yale kommer ni alltså till en kanonfin stad.

Likes

Comments

Resan har gått mycket bra trots att vi i sista minuten var tvungen att byta plan till en så kallad "reservmaskin". Detta innebar att vi blev lite försenade men framförallt att vi tyvärr fick ett betydligt mindre modernt plan utan Wi-Fi, film och knappt uttag till att ladda mobilen.

Vi landade på Newark där vi sedan tog en hyrbil ut till Waterbury. Det gick faktiskt väldigt bra och vi slapp kalabaliken som kunnat uppstå när norrlänningar ska köra bil i storstäder som NYC.

Väl framme vid skolan så möttes jag av min Coach och tre tjejer i laget som var jättegulliga och hjälpsamma. Jag checkade in i mitt dorm men har ännu inte packat upp något, det gör jag imorgonbitti då jag även får träffa Kylee som är min roommate.

Före vi landade på hotellet, där vi är nu, hann vi förbi Walmart en sväng för att köpa det absolut första nödvändiga jag behöver för att kunna sova där imorgon.

Jag har tänkt försöka få ihop ett mer specifikt inlägg om hur jag bor, men först ska jag sova. Godnatt!

PS: Ni hemma i Sverige ligger 6h före mig, alltså är klockan ungefär 22 här nu medan den är 04 i Sverige. Därav kan det säkert bli lite lustigt när jag nämner tid på något sätt i inläggen.

Likes

Comments

Igår fick jag äta en jättegod pasta som Towa lagat och mysa med gänget. Det gick förvånansvärt bra att säga hejdå men jag tror det är för att jag själv inte har insett att jag faktiskt ska flytta. Det känns mer som att vi ska på semester då mina föräldrar och våra resekompisar Maggan och Lars följer med på resan.

Semester kommer det garanterat inte bli för mig åtminstone då mitt schema är fullspäckat. Jag vet inte ens när jag ska hinna köpa en madrass och sängkläder liksom, och jag ska sova min första natt där imorgon.

Nu sitter vi i alla fall på Arlanda och väntar på flyget som ska ta oss till New York, och därifrån ska vi köra bil till Waterbury. Det blir en spännande biltur kan jag tro!

Likes

Comments

Det känns faktiskt inte som det men idag är det sista dagen hemma i Sverige fram till jul om allt går enligt planerna.

Jag, Klara och Amanda möttes upp kring 12 och "spelade tennis" innan vi åkte till PHB med Moa där vi utnyttjade att glassbaren hade 50% rabatt. Direkt efter jag tryckt både plättarna på bilden och lite glass så åkte jag hem för att möta upp Sara för en löptur.

Jag har fått ett träningsschema från coachen av fotbollslaget som jag kommer spela med i USA (Post Eagles). Där är ett pass att kunna springa 1 mile (1.6km) på 7 minuter. Som tur är ställde Sara upp och springa detta med mig så jag orkade hålla i, för när jag springer själv ger jag upp mentalt.

Det kändes åtminstone bra så nu hoppas jag verkligen att försäsongen kommer gå bra också. Från och med måndag ska vi träna två pass/dag i två veckor fram till skolan börjar. Detta kommer bli tufft och jag är tyvärr inte i formen jag skulle vilja vara i på grund av att jag varit förkyld hela sommaren, men finns tyvärr inte mycket att göra åt det förutom att göra mitt bästa utifrån situationen.

Likes

Comments

Näst sista dagen på hemmaplan idag och jag tänkte fira det med att ta en selfie. När jag skrollade igenom bilderna fastnade jag för hur olik jag ser ut storleksmässigt om man jämför dessa bilder. Rätt sjukt hur stor roll små detaljer kan spela.

Igår packade jag klart i princip allt som går att packa i förväg och det gick faktiskt betydligt lättare än förväntat. För er som är intresserade har jag två stora resväskor samt två mindre som båda skulle kunna vara handbagage. Jag är ingen som reser lätt men jag har till och med plats över i alla väskor och har stoppat dit extra grejer för att fylla ut dem. Jag hade kunnat klara mig på färre men eftersom jag redan betalat för extra bagage och för att undvika övervikt så släpar jag med mig allihopa.

Likes

Comments

Long time no see, men nu ska jag för min egna skull försöka blogga så jag kan minnas bättre när jag kollar tillbaka på mitt liv om några år.

I lördags blev jag kidnappad av maskerade män och inföst i en bil när jag var påväg upp till Malin där vi skulle ha lagfest. När jag väl fick ta bort ögonbindeln stod jag helt plötsligt där på Ivab i ett USA dekorerat rum och mina kompisar som skriker "SURPRISE!". Jag blev totalt blåst, hade absolut ingen aning att det skulle hända.

Jag älskar överraskningar, det finns absolut inget bättre, och detta var inte en liten en då så många människor kunnat hålla sig från att avslöja det. Jag kan nog aldrig få er att förstå hur mycket jag uppskattar det ni gjort för mig och hur tacksam jag är!! Detta kommer jag leva på länge.

Likes

Comments

Denna helg har varit riktigt bra och att det dessutom bjöds på finväder gjorde inte det hela sämre. Till lunch i fredags käkade jag sushi för typ tionde gången och det var för första gången helt okej. Fredag kväll hängde vi på OG's stuga där vi åt innan vi åkte en sväng till Hamnfesivalen.

Igår hade vi lagfest tillsammans med herrarna som dom styrt upp väldigt bra! Det var verkligen en rolig dag med världens bästa lag <3

Likes

Comments

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag pysslat med sen studenten då jag varken tagit bilder eller bloggat. Jag känner därför nu för att skriva några rader för att fräscha upp mitt minne, och framförallt när man kollar tillbaka på denna sommar om ett år.

Sedan vi kom hem från studentresan har jag varit förkyld varvat med feber, i en månad alltså. Det innebär att jag inte kunnat börja löpträna ännu, vilket är det enda jag har kvar att fixa innan USA så det är lite smått panik. Vill verkligen bara bli frisk nu så jag kan komma igång.

Annars så har jag ta mig fan inte gjort speciellt många knop. Jag jobbade hela Piteå Summer Games, vilket dock var roligt då det var så mycket folk och tiden bara rann iväg.

Igår besökte jag pensionatet för första gången vilket var väldigt mysigt! Synd bara att det var lite sittplatser, men det fanns en charm i det med.

I veckan bestämde jag mig också för att sluta äta godis eller annat snacks varje dag, då jag gjort det senaste månaden i kombo med att inte kunnat träna som jag velat. Inget jag rekommenderar då min kropp inte mår bra så nu ska jag försöka minska konsumtionen ner till helgerna åtminstone.

Tack och bock.

Likes

Comments