Jaddååe, nu var jag tillbaka igen! Livet rullar på som vanligt, dock ny skola nu då jag gått ut nian. Betydligt mycket mer läxor, och en lite stressigare vardag, men annars så går det bra. Jag började skolan först klockan 10.00 idag, vilket var skönt, hade ju en hel timmes extra sosvmorgon(!!). Vi hade också skolfotografering idag, får se hur bilderna blir om någon vecka, brukar vara väldigt taggad på fotograferingen men, jag vet inte, kände inget speciellt över det idag...

Efter skolan stack I, Moffa och jag till villan, där mommo väntade. Jag och I har suttit inlindade i varsin mysfilt och gråtit ögonen ur oss till filmen if i stay. Så SJUKT bra film. Resten av familjen lär nog dyka upp senare ikväll. Vi är alla exalterade över morgondagens program, alltså Villa avslutningen!

kyss

Likes

Comments

Skiddag var det idag, majoriteten av 9 åkte till Simpsiö, och resten stannade kvar i skolan. Jag skidade i några timmar med några kära små vänner. Behöver lite mer spännande i mitt liv just nu känner jag.
Nästa veckas Onsdag skall vi lämna in ansökan till gymnasier på papper, och nån gång efter sportlovet händer den gemensamma elev ansökan! So not ready...

/E

Likes

Comments

Nu ganska nyligen har Jonas Blue släppt en remix av låten Fast Car, och jag älskar den! Det blir till att jag automatiskt blundar och tänker på sommaren och alla framtida roadtrips med min lilla skrothög, haha.
/E


Likes

Comments

Nu känner jag att vi behöver ett till deep inlägg.

I fredags var några nior på studiebesök till VG, och enda sedan dess så har jag haft en HIMlLA jobbig och stor ångest, över bland annat gymnasievalet som händer om två veckor. Jag har aldrig haft ett så här stort val inom skolan och "den stora världen", och den här pressen tar verkligen på mig. Förra året tänkte jag inte alls så här mycket som jag gör nu på de här, vilket gör att jag är mitt ute i skiten nu. Jag har kramper i magen, huvudvärk, och har haft gråten i halsen när valet av ett nedra gymnasium hamnat på tal. Om jag inte skulle vara så här trött som jag är nu, så skulle jag säkert sitta och gråta när jag skriver detta. Konstigt nog gör jag inte det.


Även om jag vet att man får söka till mer än ett gymnasium, så slinker ändå ångesten fram. Jag har tre stycken alternativ just nu: Vasa Gymnasium, Vasa Övningsskola på musiklinjen och Korsholms gymnasium. Jag tror min ångest grundar sig vid tanken att skiljas från mina vänner, vilket är en av mina största rädslor. Jag längtar efter att träffa nya människor och bilda nya relationsband med dem, men om det riskerar att jag mister mina "gamla" vänner så är de inte värt det.


Jag och Linn skall åka på ett studiebesök till Övis, eftersom vi inte var med då de andra åkte, så då får vi se hur det är där. Antagligen kommer det vara en bra skola,, många tycker det... så vi får se om det här hjälper mitt val över huvud taget. Jag gillade VG jätte mycket, det är en mycket vacker skola och de verkade ha en bra och mysig skolanda. Samarbetet med den finska skolan Lyseon Lukio, och tandem finskatimmarna lät ju inte så dumt heller. Jag skulle lätt kunna föreställa mig att gå i den skolan. När det gäller KG så är det enda som håller mig ifrån att typ lämna Korsholm, att majoriteten av mina vänner kommer söka dit. Eftersom KG och KH har så mycket gemensamt, skulle jag helst inte söka i första handsval dit. Jag vill se något nytt, men jag vill dela den upplevelsen med mina vänner.

Nu har ni kanske fått en liten inblick av vad jag dealar med om dagarna, tack HEJ.

/E

Likes

Comments

Lite bilder som lika gärna skulle kunnat komma direkt från min hjärna, min definition av paradis.
/E

Likes

Comments

  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Nouw Magazine