Ja vart ska man börja. Allt blev kaos. När man säger sanning blir man blockerad och hatad. Hur moget är det att vuxna människor blockerar en på fb för att man berättar att deras son har behandlat en illa.

Kanske inte det smartaste att skriva ut här då folk som vet vem det är kommer se. Vad ska man göra. Sanningen måste liksom fram.

Som ni kanske förstår så är jag inte längre sambo sen en vecka tillbaka. Hade jobbat ett morgonpass och hade plan på att ringa till då varande sambo och be han komma in till Lund. Planen va ju middag och bio men så blev det inte. När han svara det i telefonen och jag fråga om han inte kunde ta sig in så blev det ett nej skrikandes. Han skulle va hemma och dricka öl istället.

Jag lägger så klart på luren i örat på han och blir sårad. Ringer till syster och hänger med dem på lekland med deras dotter på snart 2 år. Det är då helvetet brakar loss på riktigt.

Efter kanske en halvtimme så börjar sms och telefon samtalen plinga i mobilen. Han säger då till mig att jag ska ta mina saker och åka hem genast. Jag som då hade andra planer sa nej då vi efter leklandet skulle på resturang med resten av syskons och föräldrarna. Då blev han ännu argare.

Då kom hoten via telefon samtalen. Om jag inte kom hem direkt så skulle han släppa ut mina katter så dem försvann. Han skulle skada Lucy men ena katt. Ta ut min ödla och trampa på den så den dog. Elda upp lägenheten, om jag flyttade så skulle han ta livet av sig och ta med mig på köpet för jag skulle inte få fortsätta leva.

Jag försökte lugna ner honom och förklara att jag har rätt i att äta middag med mina föräldrar och syskon. Jag har rätt till ett socialt liv med båda könen som kompisar. Han vägrade accepterad det. Det ända jag fick lov att göra av honom var att gå till jobbet och sen hem igen och passa på honom och hans behov. När jag fråga varför jag då skulle jobba och inte lika bra skita i det och vara hemma hela tiden så fick jag svaret "Du ska jobba så jag kan använda din lön".

Det blev bara värre ju längre tiden gick. När jag väll blev så sårad att jag börja gråta så ville han lägga på. Då var det inte lika roligt längre.

När mina syskon kom ut och jag skulle börja förklara allt så gick det knappt för jag kunde inte riktigt ta in alla hans hot och ord själv. Det var ju ändå inte första gången. Dock första gången det hade blivit så aggressivt från hans sida. Innan vara det bara hot om att han skulle göra slut eller vara otrogen.

Jag fick i vilket fall som helst inte åka hem där själv av mina syskon och föräldrar så det blev en natt hos ena systern.

På lördagsmorgon vaknade jag med svidande ögon och en trött hjärna. Det blev soffläge en stund med 2 åringen och bara kolla tecknat. Han hörde inte av sig på hela förmiddagen.

Min telefon ringde och det var mamma som undra hur jag skulle göra med hela situationen. Det blev så att jag skulle flytta ut där ifrån.

Jag fick sms:a hans mamma och förvarna att vi skulle hämta mina saker för jag klara det inte länge. Alla hot, ingen hjälp med sysslorna och sen också fixa det på jobb. Jag visste inte riktigt hur jag skulle förklara anledningen till flytten.

Hans mamma åkte ditt och fick med han där ifrån så han inte var hemma när jag hämtade mina saker. Det var jobbigt att packa ner alla saker när man ändå vant sig vid att bo där. Så fick det ändå bli.

När jag sen frågar varför han gjorde som han gjorde så kommer han inte ihåg då han var så packad tydligen. Han hade huvudvärk och mådde inte bra var det svaret jag fick av hans mamma då han själv inte hörde av sig till mig.

När jag berättar om andra händelser så blir deras gensvar att blocka mig på fb och i mobilen så att man inte kan ringa. Man kan inte alltid fly från sanningen. Det som jag har skrivit här är sant. Sen så finns det alltid dem som inte kommer tro på det men dem som vet vem han är vet att han beter sig så.

Andra tjejer har tagit kontakt med mig via Facebook och haft samma upplevelse och situation med honom. Det var skönt att se det meddelandet och veta att jag inte var den ända. Dock tragiskt att att där finns fler och kommer finnas fler antagligen.

Likes

Comments

Nu kommer det bli ett inlägg med lite hopp hitt och dit i kalendern. I December blev jag sambo som jag tidigare har berättat. Det går super. Jag har installerat mig och är nöjd. Vi har ju ingen diskmaskin men helt ärligt så saknar jag faktiskt inte den. Hemma så använde jag den typ aldrig ändå haha.

En eller två veckor efter att jag hade flyttat ditt så la vi till en liten sjukt sött orm till familjen. Så nu är det fyra katter, en kameleont och en majsorm. Djur är verkligen helt underbart att ha i sitt liv. Även om kameleonten och ormen inte gör så mycket väsen ifrån sig så är där ändå ett liv som lyser upp en hörna av rummet som annars hade varit tomt typ. Katterna där emot är över allt och ingenstans. Dem hjälper gärna varandra att hitta på skit. Dem har sina snälla och goa sidor dem också dom väger över deras kaos stunder.

Den 30-31 December så åkte jag tillsammans med Snow till Stockholm. Anledningen till att vi åkte var för att vi skulle besöka Mall of Scandinavia vilket vi också gjorde. Vi åkte också för att vi ville komma iväg lite från vardagslivet. Jag var ledig fem dagar från jobb så det var ett bra tillfälle till lite semester. Shopping blev det. Kanske lite för mycket. Jag ångrar dock inget av köpen. Blev en ny Mk plånbok då vi hittade den butiken där. Lite presenter till systerdottern och sambons syskonbarn. Blir ett eget inlägg om det med bara bilder dock.

Nya året firades in hemma hos svärföräldrarna. Släppte rislyktor. Ni behöver inte vara oroliga för korna för dem kommer överleva. Dem lyktorna vi hade var gjorda med bambu pinnar och inte metal. Tog en liten slurk av en champagne som verkligen inte var god. Det kom vi alla överens om. Där efter blev det hem till lägenheten igen för att äntligen få sova hemma igen. Det som var skönt var att katterna verkade inte alls påverkade av raketerna. Dock vet vi ju inte säkert med tanke på att vi inte var hemma.

Nytt år innebär nya utmaningar och den första utmaningen var hur vi skulle få plats med mina syskon och föräldrar i lägenheten på födelsedagsmiddag. Den andra Januari blev jag hela 22 år gammal. Tiden springer. Min ena syster tog med och lånade ut ett bord och några stolar. Lita trångt blev det men vi fick plats. Maten blev bra och lyckad också. Fick fina presenter och med tanke på att det är nästan omöjligt att köpa presenter till mig så lyckades dem bra.

Nu den senaste veckan så har jag varit sjuk i typ influensa eller något. Har haft både diarré och kräkningar samtidigt. Var tvungen så klart att stanna hemma från jobb vilket jag hatar. Tycker verkligen om att jobba. Speciellt nu när jag får jobba på natten. De trivs jag verkligen då jag är en kväll och nattmänniska.

Tror jag får ringa till tandläkaren och lista om mig på måndag. Plus måste fråga hur jag ska göra med min ena visdomstand som har gjort ont i snart två månader tror jag plus att den ligger snett så den kan inte komma upp. Istället så blir det hål i tandköttet. Så får slå en pling till dem på måndag och se om dem har tid för mig.

Oj detta blev ett långt inlägg men så blir det när man har mycket att berätta.

Likes

Comments

Som jag skrev igår så skulle de flyttas saker idag. Det blev gjort. Dock hade vi inte så stor bil så det fick inte plats så mycket men det viktigaste just nu fick plats.

Älskade Batman fick plats i bilen med tanke på att han är ganska lite hehe. Hans terrarium är dock större men allt fick plats. Två katträd fick jag också med mig vilket va bra för Bernard behövde verkligen det. Han har varit så knäpp och protesterande sedan han kom hit. Men nu har han sin egen tron här och verkar lite nöjdare. Det va typ allt Haha. Fick inte plats med mer men det är en bit på vägen.

Imorgon får vi hemleverans av kattsand och den kommer lagom med att den andra är slut. Köper min kattsand på arken zoo.

Upptäckte i början av veckan att dem körde hem ens beställning till dörren vilket är smidigt. Speciellt när man ska ja två 14kg säckar på samma gång.

Det blev ingen ledig fredag. Dem ringde från jobb och bad mig komma och jobba natt då en kollega vart sjuk. Självklart ställer man upp. Så morgon går man på tre nätters jobb igen.

Nu ska jag försöka sova. Timmy sover redan så får göra de samma.
Ha det gött och tack än en gång för hjälpen Snow idag!!

Likes

Comments

Ligger vaken här i sängen med en snarkande sambo bredvid. Japp, är nu mera sambo med Timmy. Allt hände så snabbt av olika orsaker men det blir bra ändå.

Nu är det första natten hemma efter att jobbat tre nätter. Huvudet blir verkligen bakvänt. Att jobba två nätter funkar super utan några bekymmer men den tredje natten förstör allt. Den natten gör verkligen så att man inte kan sova natten efter.
Har kämpat med att hålla mig vaken under dagen men det har inte gott speciellt bra. Jag har somnat så fort jag har satt mig ner i soffan typ. Låg i soffan och kolla handboll mellan Sverige och Ryssland men såg kanske tio minuter. Sen slockna jag. Har varit så hela dagen.

Det är klurig att komma på vad man ska äta till middag vare dag. Men man kommer alltid på något. Idag blev det exempel karré med potatiskroketter, bea sås och stekta championer. Sjukt gott va det. Varför lagade man inte mat oftare innan liksom.

För att vi enkelt ska veta vad som ska ätas från dag till dag så har vi börjat med att göra en meny vecka för vecka. Det underlättar verkligen när man kommer hem trött från jobbet och så är det redan bestämt vad som ska lagas. Plus man vet vad som ska stå på inköpslistan också hehe.

Imorgon så blir det att åka hem till föräldrarna och hämta resten av katternas saker som är prio 1 och lite annan packning som ska hitt. Eftersom jag jobbar på natten och sover på dagen så blir det lite svårt att hitta tider som passar men imorgon fick vi till en. Får hjälp av min älskade Snow och hennes kille.

I förra veckan så blev det en runda till Art World Tatto för en ny tatto på armen. Skickade en bild till Robban som han fick ändra om och det gjorde han. Super fin och nöjd är jag. Fem syskon är vi så fem fåglar blev det. ❤️

Nu ska jag försöka sova. Får se hur det går. Blir en lång dag imorgon känner jag på mig men så är det.
Sov gott.

Likes

Comments

Ja, här ligger man klarvaken. Antar att hjärnan inte riktigt vill ställa om sig tillbaka till att sova på natten och vaken på dagen. Blir väll så när man börjar veckan med två nätter på jobb och sen ska jobba tre nätter nu över helgen.

Jag trivs i alla fall med att jobba på nätterna och att jobba på min nya avdelning.

I veckan så kollade jag upp mitt resultat från högskoleprovet och blev riktigt förvånad. De va antagligen inte de bästa resultatet men för att vara första gången så va det helt okej. Vem vet, man kanske ger sig på det igen.

En dos av halsfluss har kommit och gått. Tredje gången detta året. Förstår inte varför vårdcentralen i Dalby måste vara så jäkla envisa. Har haft de så här i tre år och mandlarna är svullna året om hela tiden. Kanske låter lite äckligt nu men jag har börjat få problem med slembildning, mat som fastnar i mandlarna speciellt ris. Plus att jag har börjat snarka också. Låter till och med som jag snarkar ibland när jag är vaken mitt på blanka dagen.

Jag har tjatat på dem att jag vill plocka bort dem men får bara höra att de är ett riskabelt ingrep vilket är en lögn. De är en ruinoperation som kirurgerna gör dagligen. Både på små barn och vuxna människor. Antar att det är dags att byta vårdcentral och se om man kan få hjälp någon annanstans.

Det är tur det finns serier som man kan underhålla sig med medan man inte kan sova. Hoppas man blir sömnig snart.

Likes

Comments

Sitter nu på bussen påväg mot jobb. Det är dags att jobba natt igen. Jag trivs super med att jobba natt i alla fall just nu. Jag har ju börjar jobba treskift vilket innebär att jag jobbar både morgon, kväll och nattpass. Det rullar på bra och är roligt då jag trivs på min nya avdelning. Känner mig verkligen varm i kläderna där.

Imorse va en helt annan historia. Jag steg upp i tron om att jag skulle jobba ett morgon pass men när jag kommer upp på avdelningen så ser jag att jag inte ska jobba förens nu till natten. Det va bara att ta sig hem och lägga sig igen.

Innan jag la mig för att sova så fick det bli en runda med päronen till det nya huset vi köpt. Äntligen så har mamma fått sitt egna hus och kan chilla där resten av livet. Ingen kan lägga sig i hur det ska vara.

Det är ett litet gulligt hus utanför Sjöbo. Precis som vi alltid har bott lite utanför allt annat. Så nu är vi igång med flytt och renovering av nya huset. Plus ut städning och packning av det hus vi bor i för närvarande.

Jag går runt i min egna lilla kärleksbubbla. För ungefär en och en halv månad sedan så trillade Timmy in i mitt liv och det är en helt underbar person när man lär känna honom. Så omtänksam och fylld med kärlek. Kan verkligen inte komma på några ord som kan uppfylla den betydelsen han har. Denna mannen är på riktigt.

Nu är jag snart framme och det är dags att byta om och bli någons räddare för denna natten. Får en gammal bild. Några dagar gammal i alla fall.

Sov gott

Likes

Comments

Ja, då är en ny vecka på gång. Mycket händer. Nytt schema, lära sig ny avdelning och få nya kollegor. Ny färg på håret. Ja, ni läser ju själva att mycket kommer hända/har hänt.

Igår morse så va det kallt på morgon men idag va det fruktansvärt kallt tyckte jag. Antagligen för att man är så van vid värmen som har hållit i sig så länge. Jag ska i alla fall plocka fram vinterskor och vinterjacka!! Mest skorna haha!!

Med ny hårfärg menade jag att mitt hår har blivit rosa haha! Riktigt coolt att jag och min vän lyckades.

Jag ska byta avdelning på jobb ett tag och börja jobbat mest natt och se hur det funkar. Förhoppningsvis så glider det på toppen bra.

Sitter nu på buss på väg mot jobb och försöker få upp värmen igen. Tummarna är i alla fall snart helt upptinade haha 😂😂

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Där har inte varit någon hjort som väntat på mig dem senaste mornarna. Lite tråkigt då man har vant sig vid det och har liksom fått in det som en typ rutin att säga hej till honom när han lyfter huvudet från sin frukost.

Idag va han inte här ihäller. Men ett annat gäng va där som jag inte har sett på hela tiden vi bott där. Då har vi liksom bott där i typ vadå fyra år snart.

Jag gick längst vägen mot busshållplatsen. Hör att något är bakom mig och vänder mig om. Då springer fru vildsvin över gatan med sina säkert tio till femton kultingar.

Blev jag förvånad? Japp det blev jag och jag frös till is för att jag ville inte att fru vildsvin skulle se mig eftersom dem blir riktigt aggressiva när dem har kultingar.

Nu sitter jag vid nästa busshållplats och väntar på bussen. Ska in och rädda värden för några timmar idag också! Älskar mitt jobb inom vården. Kunde inte hamnar bättre just nu!

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Som rubriken säger så har det varit min lediga dag. Har bara kollat film och tagit det lugnt. Ibland behövs nämligen det också. Känner att det inte kommer bli ett så långt inlägg då jag ej har så mycket att säga.

Imorgon är det dags för att jobba igen. Jag börjar bli nojig över att jag inte har hört något från min ena jobbansökan som jag skickat in till en avdelning som jag vill jobba på. Vem vet samtalet kanske kommer denna vecka. Det är ju bara tisdag idag. Hoppas verkligen att jag snart får höra något och att det är positivt.

Mer nä så har jag inte att skriva om idag faktiskt. Har inget att kräka av mig på idag.

Likes

Comments

Jag såg precis en film som jag tycker alla ska se. Denna filmen är från detta året faktiskt. Den heter The Fundamentals Of Caring. Den handlar om en ung kille som behöver en ny personlig assistent då han har en sjukdom som gör att han sitter i rullstol. Den handlar också om själva assistenten och hans bakgrund och hur dem påverkar varandra. Denna filmen gick mig rakt in i hjärtat. Jag jobbar inom vården och är med om detta. Dock inte på samma viss då jag inte är en personlig assistent. Patienter och deras personal i alla olika kategorier påverkar varandra dagligen på massor av olika sett.

Om en patient blir ledsen av en dålig nyhet så gör det ont i oss också då vi i dem flesta fallen är det närmsta stödet. Det är dessutom vi UNDERSKÖTERSKOR som står våra patienterna närmst. Vi har den närmsta kontakten. Vi hjälper dem i deras svåra och ibland väldigt pinsamma situationer. Tänk dig själv. Hur roligt hade du tyckt det var att en främmande person helt plötsligt måste dusch dig för att du har fått en stor diarré och inte kunnat ta dig till toan otid eller att du inte ens kan gå på toa utan en lift som hänger i taket. Det ända du kan göra är att sitta eller ligga där och försöka njuta av det på bästa sätt vilket alla inte klarar av att göra. När folk frågar vad man jobbar med och man svarar att jag är undersköterska. Då får man oftast svaret. Jaha, det kan väll inte vara roligt att tvätta folk efter att dem skitit.

Vet ni vad! Vi gör så mycket mer. Vi är kockar, sällskapsdamer (vilket är den bästa delen), vi är oftast den ända dem pratar med eller får besök av under hela dagen, vi är lyssnare, rådgivare, stöttningspelare, med mera. Folk där ute har väldigt lite insikt om vad vi egentligen gör.

Nu till något helt annat. Som jag sagt tidigare så försvann huvudvärken och jag var redo för jobb på söndagen. Det gick bra. Lite trött och hängig var man. Som tur var så fick vi en lugn helg.
Det blev ett pass idag också. Jag hade massor energi att göra av med och det märktes säkert. Det har varit en toppen dag. Nu är man trött och orkar inte göra så mycket mer än att bara stanna i sängen. Höll på att missa och gå av från bussen för att jag halvsov. Det händer mig mycket sällan faktiskt. Man kan inte vara på top alltid.

Imorgon är jag ledig så det ska bli skönt att chilla. Sovmorgon är ju toppen alltså. Finns nog inget som är bättre. Katterna min går mig på nerverna. Dem har en tendens till att hitta alla saker som jag försöker gömma. Plus dem vill alltid mys när jag inte har tid eller bara vill vara ifred. Så är katter. Dem kommer och går som dem själva vill haha. Dem är helt underbara ändå och jag skulle aldrig byta ut dem mot någon eller något.

Ha en bra Måndagskväll!

Likes

Comments