Ja, man kan väll säga att jag kommer inte till dig igen. Trodde kanske att de hade ändrats med tanke på tiden vi varit isär. Det verkade inte hjälpa. Det ska vara på dina villkor när man ska prata och inte prata. En hemlighet tänker jag inte heller vara. Detta kapitelet är nu avslutat. Det är inte första gången som jag är dum nog att hoppas på mänsklighetens bättring. Det va i vilket fall som skönt att se att du verka må bättre än innan och att allt går åt rätt håll. Det var det intrycket som man fick i alla fall.

Här sitter man natt ett av två och jobbar. Jobbar och jobbar kanske jag inte gör så aktivt just i denna stund men patienterna sover och mår bra. Ett och annat toabesök kommer man säkert hjälpa till med. Vilket är bra får du har jag något att göra plus man vet att organen funkar som dem ska på ens älskade patienter. Kommer nog aldrig byta yrke alltså. Att få ta hand om andra och hjälpa dem igenom svåra tider är underbart. Låter kanske lite fel men man är en sådan viktig del av deras liv just nu. Att få vara där och påverka deras vardag på ett positivt sett är guld värt. Både för mig och definitivt för dem.

Det som händer i livet just nu är inte så mycket. Körkortet är jag igång med sedan några veckor tillbaka. Tror inte där är så långt kvar nu. I alla fall inte på den praktiska delen. Teorin måste jag skärpa till mig lite med. Har halkat efter där. Dock går det ändå framåt.

Min älskade orm Hank The Tank som den heter är faktiskt en hon. Japp, det är en liten tjej detta. Eller liten och liten hon börjar bli lång nu. Hela 42cm fick jag måtten till igår när jag mätte henne. Kan säga att det inte är speciellt lätt att mäta en orm som bara vill vara allt annat en rak av sig.

När man tittar på bilden där hon är utsträckt längst med min arm och jämför den med bilden där hon har lagt sig runt min hand så ser man att bruden är ganska mycket längre. Min kameleont Batman fick hänga med där på en hörna. Älskar verkligen mina katter och mina reptiler. Vem trodde att man kunde bli så trollbunden av en orm av alla djuren. Vill nog faktiskt skaffa en till men det för bli när man har större boende.

I går vart jag och såg Skönheten och Odjuret på bio. Det var en helt underbar film och alla borde se den. Även om man vet vad som händer eftersom man har sett den tecknade så blir man helt trollbunden. I slutet så krossades man totalt av allt som hände på en och samma gång. Några tårar lämnade ögonlocken där.

I April så ska jag på äventyr för en dag eller två. Vet inte riktigt när man kommer hem igen med den båten. Ska åka en sådan kryssningsbåt eller vad man kallar det. Mellan Finland och Sverige. Det är en rock båt. Någon gång får man väll göra något galet. Det kommer säkert bli super toppen. Ser fram emot det.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja vart ska man börja. Allt blev kaos. När man säger sanning blir man blockerad och hatad. Hur moget är det att vuxna människor blockerar en på fb för att man berättar att deras son har behandlat en illa.

Kanske inte det smartaste att skriva ut här då folk som vet vem det är kommer se. Vad ska man göra. Sanningen måste liksom fram.

Som ni kanske förstår så är jag inte längre sambo sen en vecka tillbaka. Hade jobbat ett morgonpass och hade plan på att ringa till då varande sambo och be han komma in till Lund. Planen va ju middag och bio men så blev det inte. När han svara det i telefonen och jag fråga om han inte kunde ta sig in så blev det ett nej skrikandes. Han skulle va hemma och dricka öl istället.

Jag lägger så klart på luren i örat på han och blir sårad. Ringer till syster och hänger med dem på lekland med deras dotter på snart 2 år. Det är då helvetet brakar loss på riktigt.

Efter kanske en halvtimme så börjar sms och telefon samtalen plinga i mobilen. Han säger då till mig att jag ska ta mina saker och åka hem genast. Jag som då hade andra planer sa nej då vi efter leklandet skulle på resturang med resten av syskons och föräldrarna. Då blev han ännu argare.

Då kom hoten via telefon samtalen. Om jag inte kom hem direkt så skulle han släppa ut mina katter så dem försvann. Han skulle skada Lucy men ena katt. Ta ut min ödla och trampa på den så den dog. Elda upp lägenheten, om jag flyttade så skulle han ta livet av sig och ta med mig på köpet för jag skulle inte få fortsätta leva.

Jag försökte lugna ner honom och förklara att jag har rätt i att äta middag med mina föräldrar och syskon. Jag har rätt till ett socialt liv med båda könen som kompisar. Han vägrade accepterad det. Det ända jag fick lov att göra av honom var att gå till jobbet och sen hem igen och passa på honom och hans behov. När jag fråga varför jag då skulle jobba och inte lika bra skita i det och vara hemma hela tiden så fick jag svaret "Du ska jobba så jag kan använda din lön".

Det blev bara värre ju längre tiden gick. När jag väll blev så sårad att jag börja gråta så ville han lägga på. Då var det inte lika roligt längre.

När mina syskon kom ut och jag skulle börja förklara allt så gick det knappt för jag kunde inte riktigt ta in alla hans hot och ord själv. Det var ju ändå inte första gången. Dock första gången det hade blivit så aggressivt från hans sida. Innan vara det bara hot om att han skulle göra slut eller vara otrogen.

Jag fick i vilket fall som helst inte åka hem där själv av mina syskon och föräldrar så det blev en natt hos ena systern.

På lördagsmorgon vaknade jag med svidande ögon och en trött hjärna. Det blev soffläge en stund med 2 åringen och bara kolla tecknat. Han hörde inte av sig på hela förmiddagen.

Min telefon ringde och det var mamma som undra hur jag skulle göra med hela situationen. Det blev så att jag skulle flytta ut där ifrån.

Jag fick sms:a hans mamma och förvarna att vi skulle hämta mina saker för jag klara det inte länge. Alla hot, ingen hjälp med sysslorna och sen också fixa det på jobb. Jag visste inte riktigt hur jag skulle förklara anledningen till flytten.

Hans mamma åkte ditt och fick med han där ifrån så han inte var hemma när jag hämtade mina saker. Det var jobbigt att packa ner alla saker när man ändå vant sig vid att bo där. Så fick det ändå bli.

När jag sen frågar varför han gjorde som han gjorde så kommer han inte ihåg då han var så packad tydligen. Han hade huvudvärk och mådde inte bra var det svaret jag fick av hans mamma då han själv inte hörde av sig till mig.

När jag berättar om andra händelser så blir deras gensvar att blocka mig på fb och i mobilen så att man inte kan ringa. Man kan inte alltid fly från sanningen. Det som jag har skrivit här är sant. Sen så finns det alltid dem som inte kommer tro på det men dem som vet vem han är vet att han beter sig så.

Andra tjejer har tagit kontakt med mig via Facebook och haft samma upplevelse och situation med honom. Det var skönt att se det meddelandet och veta att jag inte var den ända. Dock tragiskt att att där finns fler och kommer finnas fler antagligen.

Likes

Comments

Nu kommer det bli ett inlägg med lite hopp hitt och dit i kalendern. I December blev jag sambo som jag tidigare har berättat. Det går super. Jag har installerat mig och är nöjd. Vi har ju ingen diskmaskin men helt ärligt så saknar jag faktiskt inte den. Hemma så använde jag den typ aldrig ändå haha.

En eller två veckor efter att jag hade flyttat ditt så la vi till en liten sjukt sött orm till familjen. Så nu är det fyra katter, en kameleont och en majsorm. Djur är verkligen helt underbart att ha i sitt liv. Även om kameleonten och ormen inte gör så mycket väsen ifrån sig så är där ändå ett liv som lyser upp en hörna av rummet som annars hade varit tomt typ. Katterna där emot är över allt och ingenstans. Dem hjälper gärna varandra att hitta på skit. Dem har sina snälla och goa sidor dem också dom väger över deras kaos stunder.

Den 30-31 December så åkte jag tillsammans med Snow till Stockholm. Anledningen till att vi åkte var för att vi skulle besöka Mall of Scandinavia vilket vi också gjorde. Vi åkte också för att vi ville komma iväg lite från vardagslivet. Jag var ledig fem dagar från jobb så det var ett bra tillfälle till lite semester. Shopping blev det. Kanske lite för mycket. Jag ångrar dock inget av köpen. Blev en ny Mk plånbok då vi hittade den butiken där. Lite presenter till systerdottern och sambons syskonbarn. Blir ett eget inlägg om det med bara bilder dock.

Nya året firades in hemma hos svärföräldrarna. Släppte rislyktor. Ni behöver inte vara oroliga för korna för dem kommer överleva. Dem lyktorna vi hade var gjorda med bambu pinnar och inte metal. Tog en liten slurk av en champagne som verkligen inte var god. Det kom vi alla överens om. Där efter blev det hem till lägenheten igen för att äntligen få sova hemma igen. Det som var skönt var att katterna verkade inte alls påverkade av raketerna. Dock vet vi ju inte säkert med tanke på att vi inte var hemma.

Nytt år innebär nya utmaningar och den första utmaningen var hur vi skulle få plats med mina syskon och föräldrar i lägenheten på födelsedagsmiddag. Den andra Januari blev jag hela 22 år gammal. Tiden springer. Min ena syster tog med och lånade ut ett bord och några stolar. Lita trångt blev det men vi fick plats. Maten blev bra och lyckad också. Fick fina presenter och med tanke på att det är nästan omöjligt att köpa presenter till mig så lyckades dem bra.

Nu den senaste veckan så har jag varit sjuk i typ influensa eller något. Har haft både diarré och kräkningar samtidigt. Var tvungen så klart att stanna hemma från jobb vilket jag hatar. Tycker verkligen om att jobba. Speciellt nu när jag får jobba på natten. De trivs jag verkligen då jag är en kväll och nattmänniska.

Tror jag får ringa till tandläkaren och lista om mig på måndag. Plus måste fråga hur jag ska göra med min ena visdomstand som har gjort ont i snart två månader tror jag plus att den ligger snett så den kan inte komma upp. Istället så blir det hål i tandköttet. Så får slå en pling till dem på måndag och se om dem har tid för mig.

Oj detta blev ett långt inlägg men så blir det när man har mycket att berätta.

Likes

Comments

Ja, här ligger man klarvaken. Antar att hjärnan inte riktigt vill ställa om sig tillbaka till att sova på natten och vaken på dagen. Blir väll så när man börjar veckan med två nätter på jobb och sen ska jobba tre nätter nu över helgen.

Jag trivs i alla fall med att jobba på nätterna och att jobba på min nya avdelning.

I veckan så kollade jag upp mitt resultat från högskoleprovet och blev riktigt förvånad. De va antagligen inte de bästa resultatet men för att vara första gången så va det helt okej. Vem vet, man kanske ger sig på det igen.

En dos av halsfluss har kommit och gått. Tredje gången detta året. Förstår inte varför vårdcentralen i Dalby måste vara så jäkla envisa. Har haft de så här i tre år och mandlarna är svullna året om hela tiden. Kanske låter lite äckligt nu men jag har börjat få problem med slembildning, mat som fastnar i mandlarna speciellt ris. Plus att jag har börjat snarka också. Låter till och med som jag snarkar ibland när jag är vaken mitt på blanka dagen.

Jag har tjatat på dem att jag vill plocka bort dem men får bara höra att de är ett riskabelt ingrep vilket är en lögn. De är en ruinoperation som kirurgerna gör dagligen. Både på små barn och vuxna människor. Antar att det är dags att byta vårdcentral och se om man kan få hjälp någon annanstans.

Det är tur det finns serier som man kan underhålla sig med medan man inte kan sova. Hoppas man blir sömnig snart.

Likes

Comments

Ja, då är en ny vecka på gång. Mycket händer. Nytt schema, lära sig ny avdelning och få nya kollegor. Ny färg på håret. Ja, ni läser ju själva att mycket kommer hända/har hänt.

Igår morse så va det kallt på morgon men idag va det fruktansvärt kallt tyckte jag. Antagligen för att man är så van vid värmen som har hållit i sig så länge. Jag ska i alla fall plocka fram vinterskor och vinterjacka!! Mest skorna haha!!

Med ny hårfärg menade jag att mitt hår har blivit rosa haha! Riktigt coolt att jag och min vän lyckades.

Jag ska byta avdelning på jobb ett tag och börja jobbat mest natt och se hur det funkar. Förhoppningsvis så glider det på toppen bra.

Sitter nu på buss på väg mot jobb och försöker få upp värmen igen. Tummarna är i alla fall snart helt upptinade haha 😂😂

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Där har inte varit någon hjort som väntat på mig dem senaste mornarna. Lite tråkigt då man har vant sig vid det och har liksom fått in det som en typ rutin att säga hej till honom när han lyfter huvudet från sin frukost.

Idag va han inte här ihäller. Men ett annat gäng va där som jag inte har sett på hela tiden vi bott där. Då har vi liksom bott där i typ vadå fyra år snart.

Jag gick längst vägen mot busshållplatsen. Hör att något är bakom mig och vänder mig om. Då springer fru vildsvin över gatan med sina säkert tio till femton kultingar.

Blev jag förvånad? Japp det blev jag och jag frös till is för att jag ville inte att fru vildsvin skulle se mig eftersom dem blir riktigt aggressiva när dem har kultingar.

Nu sitter jag vid nästa busshållplats och väntar på bussen. Ska in och rädda värden för några timmar idag också! Älskar mitt jobb inom vården. Kunde inte hamnar bättre just nu!

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Som rubriken säger så har det varit min lediga dag. Har bara kollat film och tagit det lugnt. Ibland behövs nämligen det också. Känner att det inte kommer bli ett så långt inlägg då jag ej har så mycket att säga.

Imorgon är det dags för att jobba igen. Jag börjar bli nojig över att jag inte har hört något från min ena jobbansökan som jag skickat in till en avdelning som jag vill jobba på. Vem vet samtalet kanske kommer denna vecka. Det är ju bara tisdag idag. Hoppas verkligen att jag snart får höra något och att det är positivt.

Mer nä så har jag inte att skriva om idag faktiskt. Har inget att kräka av mig på idag.

Likes

Comments

Jag såg precis en film som jag tycker alla ska se. Denna filmen är från detta året faktiskt. Den heter The Fundamentals Of Caring. Den handlar om en ung kille som behöver en ny personlig assistent då han har en sjukdom som gör att han sitter i rullstol. Den handlar också om själva assistenten och hans bakgrund och hur dem påverkar varandra. Denna filmen gick mig rakt in i hjärtat. Jag jobbar inom vården och är med om detta. Dock inte på samma viss då jag inte är en personlig assistent. Patienter och deras personal i alla olika kategorier påverkar varandra dagligen på massor av olika sett.

Om en patient blir ledsen av en dålig nyhet så gör det ont i oss också då vi i dem flesta fallen är det närmsta stödet. Det är dessutom vi UNDERSKÖTERSKOR som står våra patienterna närmst. Vi har den närmsta kontakten. Vi hjälper dem i deras svåra och ibland väldigt pinsamma situationer. Tänk dig själv. Hur roligt hade du tyckt det var att en främmande person helt plötsligt måste dusch dig för att du har fått en stor diarré och inte kunnat ta dig till toan otid eller att du inte ens kan gå på toa utan en lift som hänger i taket. Det ända du kan göra är att sitta eller ligga där och försöka njuta av det på bästa sätt vilket alla inte klarar av att göra. När folk frågar vad man jobbar med och man svarar att jag är undersköterska. Då får man oftast svaret. Jaha, det kan väll inte vara roligt att tvätta folk efter att dem skitit.

Vet ni vad! Vi gör så mycket mer. Vi är kockar, sällskapsdamer (vilket är den bästa delen), vi är oftast den ända dem pratar med eller får besök av under hela dagen, vi är lyssnare, rådgivare, stöttningspelare, med mera. Folk där ute har väldigt lite insikt om vad vi egentligen gör.

Nu till något helt annat. Som jag sagt tidigare så försvann huvudvärken och jag var redo för jobb på söndagen. Det gick bra. Lite trött och hängig var man. Som tur var så fick vi en lugn helg.
Det blev ett pass idag också. Jag hade massor energi att göra av med och det märktes säkert. Det har varit en toppen dag. Nu är man trött och orkar inte göra så mycket mer än att bara stanna i sängen. Höll på att missa och gå av från bussen för att jag halvsov. Det händer mig mycket sällan faktiskt. Man kan inte vara på top alltid.

Imorgon är jag ledig så det ska bli skönt att chilla. Sovmorgon är ju toppen alltså. Finns nog inget som är bättre. Katterna min går mig på nerverna. Dem har en tendens till att hitta alla saker som jag försöker gömma. Plus dem vill alltid mys när jag inte har tid eller bara vill vara ifred. Så är katter. Dem kommer och går som dem själva vill haha. Dem är helt underbara ändå och jag skulle aldrig byta ut dem mot någon eller något.

Ha en bra Måndagskväll!

Likes

Comments

Idag fick man stanna hemma från jobb tyvärr. Jag vaknade med samma huvudvärk som jag gick och la mig med. Inte nog med det så hade kroppen lagt till illamående. Envis som man är så går man ändå upp och klär sig och gör dig redo att gå mot bussen. Jag fick tillslut ge vika för mig själv och ringa till jobb och säga att jag ej kan komma idag. Hatar veklingen att behöva sjuka mig. Jag gillar att gå till jobbet och jobba. Antar att man inte kan vara på topp alla dagar. Man vill ju så gärna vara det men man kan inte.

Tydligen skulle jag jobbar kväll. Men jag hade fått för mig att jag skulle jobba morgon så klockan ringde tidigt. Sen så kollar jag senare på mitt schema och där står det kväll. Jag mådde som sagt inte så bra verken imorse eller igår kväll.

Dagen har jag så klart spenderat i sängen med tanke på att jag inte mått bra idag. Huvudvärken har get vika och försvunnit, det har även illamåendet gjort. Ingen vart allt kom ifrån men så kan det vara. Så imorgon blir det tillbaka till jobbet ingen. Kommer bli najs.

Nu sitter man här och chillar i soffan. Kommer inte hända så mycket. Kommer ta det lugnt så att huvudvärken inte kommer tillbaka.

Likes

Comments

Klockan tickar mot sängen för länge sedan. Har man lagt sig? Nej det har man så klart inte. Istället så åkte man på middag till syster.

Huvudvärk, Illamående och människor som hela tiden ska blanda sig i allt av nyfikenhet gör det hela inte häller bättre kan man väll säga. Men man kommer väll inte komma undan det.

Igår va planen att det skulle badas på badet där jag bor men så blev det inte eftersom badet va stängt. Skolorna har ju börjat med simskola nu. Det är bra att dem får lära sig simma. Vatten ska man aldrig lita på. Inte elden för den delen häller. Eftersom där va stängt fick vi ta oss in till Högevall i Lund. Där var i typ bara fem som badade. Sjukt skönt att bara glida runt i vattnet.

När vi var klara där så blev det en vända till Harrys eftersom man blir ganska hungrig av att bada. Så lita grillade kamben och en drink satt bara bra. Det va skönt att komma iväg och glömma alla bekymmer ett tag. Dock fanns där så klart ett som inte ville hålla sig borta. Hur ska man göra för att glömma bort något för en stund.

Idag så jobbade jag mitt pass på avdelningen mitt emot min. Sjukt rolig och trevlig personal. Hoppas verkligen jag får en av dem tjänsterna faktiskt. Dem känner ju mig sedan tidigare och det måste ju vara till någon fördel kan man väll tycka. Man vet aldrig vad en annan människa tänker. Det är i alla fall skönt att jobba där och på min nuvarande avdelning för där finns folk som accepterar mig för den jag är. Det gillar jag.

Imorgon blir det att stiga upp tidigt igen. Dock inte lika tidigt som på vardagarna. På helgen så går den första bussen inte förens 06:16 så jag får faktiskt sovmorgon i en hel halvtimme. Medan på vardagarna så måste jag ta bussen 06:00 för att komma i tid. På helgen har man inte så mycket val då bussarna går mer sällan.

Idag så kom min nya IPad. Så glad att ha en platta som samarbetar med mig. Eller som samarbetar med all min teknik rättare sagt. Allt på ett system underlättar verkligen. Det blir så smidigare för en att jobba med dem.

Livet blir ju bara bättre och bättre. Idag har vi fått reda på att halva mitt rum är fuktskadat och behöver total renoveras. Jag måste flytta runt på alla saker igen men man har inte så mycket val. Lika dant är det i våran tvättstuga. Det kommer vara kaos här den närmsta tiden. Man får väll försöka göra det bästa ut av det hela.

Nä nu ska jag verkligen sova. Är så slut i huvudet. Vet inte om jag kommer kunna vakna imorgon men det hoppas jag. Eller jag vet ju att jag kommer vakna när klockan ringer. Men kommer jag vakna mentalt är ju frågan.

Sov gott där ute.

Likes

Comments