Tröja Gina tricot / byxor H&M / skor ? / väska Zara / pälsboll H&M (?) / halsband H&M / konståkningstoffs Glitter

Likes

Comments

När någon nämner gymnasieångest så tänker jag främst på paniken en får av tanken av att inte bara börja på en ny skola, utan att man måste hitta en skola som verkar intressant och vettig med krav som passar en själv, sen även en linje som en intresserar sig av. Det finns så otroligt många olika och bara tanken av att veta att detta kan och förmodligen kommer avgöra ens framtid ger en rejält stor klump i magen. Sen efter det så gäller det ju också att faktiskt få rätt betyg för att komma in på skolan, vilket inte är helt lätt, beroende på vart man vill gå. Men nu är det ju över nu? Jag har redan valt både skola och linje, och jag kom in på mitt första val? Vilken mer typ av gymnasieångest finns det? Eller det finns förmodligen massvis med olika, men det är något speciellt jag tänker på.

Senaste gången jag började på en ny skola var i åttan. Jag var bara 14 år och hade bytt skola efter att jag känt mig extremt ensam och faktiskt rädd i min tidigare klass. Jag visste inte vem jag var eller vad jag hade för åsikter. Jag hade lixom noll koll på feminism, och det säger ju ganska mycket. Dvs jag hade ingen aning om hur jag kunde kräva att bli behandlad, utöver som den lilla söta tjejen som spelar tuff och vill ha uppmärksamhet. Känns lite luddigt, men ni kanske förstår vad jag menar? Iallafall, så bytte jag skola efter ett (töntigt)bråk där jag varit väldigt undergiven och lågmäld. Det fick mig att tro att det enda sättet att få respekt var genom att vara dryg och att inte bry sig, men samtidigt så krockade det något extremt med min personlighet då jag egentligen är väldigt social och ofta bidrar till mycket i konversationer. Sammanfattningsvis så blev jag extremt dryg, extremt ytlig och tog extremt mycket plats. Jag blev alltså stökig, som konsekvens av min brist av självförtroende och självkänsla. Jag var inte mig själv, och det tog en jävla tid för mig att känna mig säker nog att släppa den dryga fasaden. Jag mådde lixom piss.

Tanken av att det skulle bli så här igen är just precis vad jag kallar gymnasieångest. Ett mer passande ord kanske skulle varit osäker-tjej-i-ny-klass-samt-ny-skola-vilket-resulterar-i-en-grov-fasad-ångest (???), men det kanske är aningens mer långdraget.

Det jag inte nämnt nu är att jag började faktiskt skolan i torsdags. Jag var nervös, vilket jag skulle säga att nästan alla var. Men det gick bra. Även om det endast gått två dagar så tycker jag iallafall att jag kommit bra in i klassen och det verkar som att alla är jättesnälla och jadajada. Ni fattar grejen, det gick asbra för jag släppte alla katastroftankar och försökte bara vara mig själv.

Likes

Comments

Godmorgon finisar, hoppas ni har haft en bra dag hittills. Just nu sitter jag ute på landet och bara chillar loss. Jag drog hit igår vid lunch och då var både jag och pappa svinhungriga, så vi gick till (typ Rimbos enda restaurang) Prins Henry och åt var sin Cecassallad. Så gott.

Resten av gårdagen så var vi bara hemma och njöt av värmen, det var verkligen så varmt. Sen gjorde vi en så god middag, jag gjorde tsatsiki och sallad samtidigt som pappa grillade paprika och kyckling samt ungsbakade sötpotatisar. Sötpotatis och tsatsiki är verkligen så jävla gott tillsammans.

Om några timmar så ska jag dra tillbaka till söder igen för att ikväll så ska jag jobba! Taggad tjej:))))) Nej men jag tror faktiskt att det kommer bli ganska kul. Jag ska nämligen vara barnvakt åt en danskfamilj, tjoho. Jag kommer dessutom vara barnvakt de tre sista dagarna av sommarlovet och förmodligen några gånger i veckan under skolveckorna också. Para is king (säger hon som knappt jobbat på tre år). Jaja, hoppas ni får en bra dag. Puss

Likes

Comments