Av: Quinn Loftis

Tredje boken i serien om Grey Wolves.

De tre tjejerna Jacque, Sally och Jen befinner sig i Rumänien i varulvsalfans hem tillsammans med resten av hans flock.
Efter bilolyckan fick Jen veta att hon har varulvsblod i sig, väldigt utspätt, men det finns där ändå. Lagom till denna nyhet så bestäms det att alla varulvar som inte hittat sina mates än ska samlas på ett ställe för att försöka hitta sin andra hälft. Jen måste åka på detta event även om hon bara har ögon för alfans närmsta man, Decebel, och han beter sig redan som om hon vore hans trots att det inte finns några tecken på att de skulle vara varandras mates.

Men det verkar som om denna sammankomst bara är en täckmantel för en grupp varulvar att störta alfan och därmed överta ledarskapet och mitt i allt hamnar Jen, blir attackerad och lämnad att dö utan en chans för Decebel att hitta åt henne.

Betyg: 3/5

Relaterad bild

Quinn Loftis- Just one drop (2012)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Av: Quinn Loftis

Andra boken i serien om Grey Wolves.

Fane blev utmanad av en annan varulv om att få Jacque som sin mate och Fane gick därifrån som den vinnande (och levande) varulven. Nu är det ingenting som står i vägen för att utföra blodceremonin så att de kan bli bundna till varandra för evigt.
Helt tills Jacque, hennes mamma och två vänner Jen och Sally är med om en bilolycka där både Jacque och Jen blir allvarligt skadade och hamnar på sjukhus. Just då bestämmer sig Jacques pappa och anhängare att dyka upp, men är det bara ren tillfällighet?

När Jacque blir drogad och kidnappad från sjukhuset och en av anhängarna försvinner också så börjar varulvarnas jakt. Men utan att veta alls vart han kan ha fört henne och med henne allvarliga skador är den en kamp mot klockan.

Betyg: 3/5

Fortfarande töntig, fortfarande ganska bra.

Bildresultat för blood rites quinn loftis

Quinn Loftis- Blood rites (2011)

Likes

Comments

Av: Quinn Loftis

Första delen i serien om Grey Wolves.

Jacque Pierce lever ett vanligt tonårsliv i Coldspring, Texas helt tills en dag då en rumänsk utbytesstudent, Fane, flyttar in i huset mitt emot. Redan vid hans ankomst händer konstiga saker; han kan prata med henne via tankeöverföring och hon känner sig dragen till honom, som om hon inte kan hålla sig borta om hon ens försökte.
Faktum är att hon KAN inte hålla sig borta om hon ens försökte. Fane är en Canis Lupus, en varulv, och hon är hans mate, hans andra halva. Hans öde. Men Fane är inte bara vilken varulv som helst, han är sonen till den högste alfahanen. Han är den som en dag ska ta över ledarskapet efter sin far.

Det visar sig att Jacques mamma vet mer om den övernaturliga världen än vad hon vill låtsas om. Jacques pappa, som lämnade familjen innan Jacque föddes, är nämligen varulv och därmed är Jacque halvblod.

Innan Jacque ens vet ordet av det blir hon indragen i en värld där allt är mer baserat på djuriska instinkter än på mänsklighet och när en annan varulv kommer och försöker lägga beslag på henne måste Fane slåss med livet som insats för att rädda sin älskade.

Betyg: 3/5
En ganska töntig bok. Fjantiga dialoger och lite krystad handling emellanåt. MEN, faktiskt ganska söt bitvis också, måste jag erkänna.

Bildresultat för prince of wolves book cover

Quinn Loftis- Prince of wolves (2011)

Likes

Comments

Av: Sabaa Tahir

Andra boken i serien om Laia.

Laia har hjälp Elias att fly ifrån Blackcliff i utbyte mot att han leder henne till det ökända fängelset Kauf där hennes bror sitter fången och hjälper henne rädda honom. Det är lättare sagt än gjort när kommendanten har skickat soldater efter dem båda med order om att döda.

Den onda Marcus vann prövningarna och har därmed blivit utnämnd Kejsare, Helene kom tvåa och fick rollen som hans närmsta soldat bunden via ed att vara honom trogen. Marcus vet att Helene har känslor för Elias och skickar därför henne att tillfångata honom med hot om att döda hennes familj om hon misslyckas.

Keenan, Laias vän, och förälskelse, från motståndsrörelsen spårar Laia och Elias på deras väg till Kauf och sluter upp med dem. Elias som känner sig som tredje hjulet bestämmer sig för att åka i förväg för att rädda Darin själv. Vad han dock inte vet är att han lämnar Laia i den farligaste situationen hittills.

När Elias och Helens vägar till slut korsas måste Helene välja mellan att förråda kejsaren och rädda Elias men sätta sin familj i fara eller att döda Elias, sin stora kärlek och barndomsvän.

Betyg: 4/5

Bildresultat för eldmärkt sabaa tahir

Sabaa Tahir- Eldmärkt (2017)

Likes

Comments

Av: Sabaa Tahir

​​Första boken i serien om Laia.

I krigarnas imperium lever de kuvade lärda människorna. Syskonen Laia och Darin är av de lärda folket och bor hos sina morföräldrar i staden Serra. Deras föräldrar var med i motståndsrörelsen och dog i kampen om de lärdas frihet.
En natt kommer krigare, s.k. masker och invaderar deras hus. De har fått information om att Darin trotsar imperiet och är en del av motståndsrörelsen han också. Laia kommer nätt och jämt undan med livet i behåll, men morföräldrarna mördas brutalt och Darin blir tillfångatagen.

Samtidigt på militärskolan Blackcliff tränas Elias till att bli en mask. Hans mamma, den grymma Kommendanten leder skolan och det förväntas av honom att han ska vara totalt lojal mot regimens grymma ledarskap. Men han har planerat att desertera. I månader har han grävt en flykttunnel och väntar nu bara på rätt tidspunkt att rymma, utan att hans bästa kompis Helene ska misstänka något. Men då kommer prövningarna på tal. Det är via prövningarna som en ny kejsare och kejsarens närmsta man blir vald. 4 personer blir utvalda att få sina livs största utmaningar och Elias blir en av dem.

Laia går till motståndsrörelsen och ber om hjälp att rädda sin bror från krigarna och gör ett ödesdigert avtal. I utbyte mot deras hjälp ska hon spionera på Kommendanten på Blackcliff genom att gå undercover som hennes slav. Och Kommendanten är inte direkt känd för att vara barmhärtig mot sina slavar.

Väl på Blackcliff korsas Laia och Elias vägar och deras betydelse för varandras öden kommer vara större än någon av dem anar.

Betyg: 4/5
Var lite skeptisk i början, men den var väldigt bra! Fick lite Harry Potter och den flammande bägaren- vibbar av delen med Elias prövningar.

Bildresultat för askfödd

Sabaa Tahir- Askfödd (2015)

Likes

Comments

Av: Vilhelm Moberg

Första boken i Utvandrarserien.

Det är i mitten av 1800 och hungersnöden är som värst i Sverige. Missväxt och fattigdom gör det svårt att försörja sina familjer. I den här serien får man följa Karl-Oskar och Kristina (m.fl.) från Småland och deras djärva beslut att sälja allt i Sverige, ta båten över till Amerika och börja ett nytt liv i ett främmande land. Det blir en stor upplevelse för bönderna, som aldrig ens sett havet, att ge sig ut på briggen Charlotta och segla över ett bitvis stormande hav på en resa som i värsta fall kan ta upp till 3 månader. Inte alla klarade resan över med livet i behåll.

Första boken fokuserar på Karl-Oskar och Kristina i hemlandet, beslutet om att resa, förberedelser inför- samt resan över Atlanten. I uppföljaren Invandrarna får man följa dem in i det nya landet.

Betyg: 5/5

Min absoluta favoritserie sedan jag läste den första gången som tonåring. En stor eloge till både Vilhelm Moberg som fick ta mycket skit för sitt ärliga skrivande och till Per Sjöstrand som är en perfekt uppläsare till ljudboken.

Bildresultat för utvandrarna vilhelm moberg

Vilhelm Moberg- Utvandrarna (1949)

Likes

Comments

Av: Ylva Lee Lindell

Första boken i en trilogi.

Mindra går på S:t Mikas internatskola. Hon har blivit placerad där för att hennes fosterfamilj tröttnade på att det alltid hände saker kring henne. Eldrelaterade saker. Mindra råkar alltid tända eld på saker. Detta gör henne till en utböling på skolan, en tjej som folk undviker för att hon är konstig. Helt tills den otroligt snygga Bastian dyker upp och hon känner omedelbart en dragning till honom. Men det är något ovanligt med honom också, något övernaturligt.
Helt plötsligt befinner sig båda i en värld som ingen av dem visste fanns, med många väsen och varelser, och långt ifrån alla vill dem väl.

Betyg: 2/5

Började bra men tappade lite tro på boken när Bastian var hennes livs kärlek första halvan av boken för att helt byta snubbe och bli kär i en helt annan i andra halvan i boken. Det blev ett litet för tvärt kast för min smak.

Bildresultat för eldbunden ylva lee lindell

Ylva Lee Lindell- Eldbunden (2013)

Likes

Comments

Av: Sarah Rees Brennan

Första delen i Lynburn Legacy-trilogin.

Kami Glass lever ett ganska odramatiskt liv i Sorry-in-the-vale, en liten stad på den engelska landsbygden, förutom den lilla detaljen att hon har en kompis hon pratar med i sitt huvud, Jared. Han har alltid funnits där och har alltid varit på låtsas. Helt tills en dag då familjen Lynburn flyttar till staden. Jared Lynburn, bland andra.
Lynburns var en gång en mäktig trollkarlsfamilj i Sorry-in-the-vale, som de flesta var rädda för och i samband med deras återvändo börjar rituella mord ske i den lilla staden. Kami som sliter med hennes och Jareds övernaturliga förbindelse och det faktum att han är en verklig människa och inte bara en del av hennes vilda fantasi, vill samtidigt inte tro att han är inblandad i de hemska morden, men det verkar onekligen som att någon i hans familj är skyldig.

Betyg: 2/5

Boken var bara jobbigt skriven med dåligt tajmade försök till skämt och väldigt stela övergångar. I ett försök att bygga upp den romantiska spänningen mellan Kami och Jared får man helt orealistiska gräl OCH helt orealistiska försoningar om vartannat. Det blev bara drygt att läsa.

Bildresultat för outtalat sarah rees brennan

Sarah Rees Brennan- Outtalat (2012)

Likes

Comments

Av: Margaret Atwood

En futuristisk, dystopisk roman om en kvinna som kallas Offred. Hon lever i the Republic of Gilead, som tidigare var USA, under ett teokratiskt styre efter att en kristen fundamentalistgrupp kallade Jacobs Söner störtat presidenten och större delen av kongressen och tagit över makten. Kvinnor har mist rätten till ett eget liv och lever nu i ett nytt kastsystem. Tjänarinnorna till The Commander lever enbart för att bli gravida och befolka världen igen då befolkningen har minskat pga sterilitet från miljöförstöringar, kärnvapenkrig och könssjukdomar.

Boken är skriven utifrån Offreds inspelade minnesanteckningar som hittas av forskare år 2195, där hon beskriver Gileads samhällsstruktur samtidigt som hon hoppar bakåt i tiden då hon levde med sin man och dotter i ett modernt samhälle och beskriver deras försök till flykt när de inser vart landet är på väg.

Betyg: 2/5

Den här boken är ett perfekt exempel på hur en ljudbok kan förstöra en bok helt och hållet. När en historia ska berättas av en kvinna som är i början av 30-års åldern och uppläsaren har en röst som låter ungefär som en 60-årig dam med en jobbig brittisk dialekt (tänk Mrs Bucket i Skenet Bedrar). Det går bara inte att förbise. Eller så gjorde det det, med tanke på att jag "stängde av öronen" alltför många gånger under bokens gång. Men tvivlar dock på att handlingen hade fångat mig även om jag hade läst boken själv. Tydligen har denna klassiker fått ett uppsving nu när Trump är president och folk förväntar sig att världen (speciellt USA) ska gå åt h-vete, men jag tyckte storyn var lite platt och tråkig. Eller så är jag bara trött på dystopier då det ofrivilligt råkat bli ganska många sådana böcker och serier på mig senaste tiden. Nu känner jag för en riktig Askungesaga med ett väldigt förutsägbart och lyckligt slut.

Bildresultat för the handmaid's tale book cover

Margaret Atwood- The Handmaid's Tale (1985)

Likes

Comments

Av: Shirley Jackson

Året är 1692 i en liten by som heter Salem village. Några unga tjejer sitter vid ett köksbord och lyssnar på en mörkhyad kvinna som heter Tituba. Hon berättar spännande historier om mystik och spår i tjejernas händer. De älskar att lyssna på henne men någonstans i bakhuvudet är de osäkra på om de gör rätt. De lever i ett strikt och seriöst samhälle där vardagen går ut på att jobba och gå i kyrkan. Byborna är strängt religiösa och nöje är ett ord de inte ens vet innebörden av.

Någon av tjejerna började få kalla fötter. Kanske de borde berätta för prästen i byn vad Tituba pratar om, tänk om det är djävulens ord de sitter och lyssnar på.

Plötsligt börjar det hända konstiga saker med tjejerna. De drömmer mardrömmar om nätterna och får anfall mitt på dagen. De lägger sig på marken och skakar, någon skadar dem, nyper, sätter nålar i huden, tvingar deras armar och ben i konstiga vinklar. Och de kan peka ut vem som gör detta. Det är bl.a Tituba. Det är tydligt att hon har kontakt med mörka krafter, hon är en häxa! Hennes skepnad kommer till tjejerna och skadar dem på alla möjliga vis, se bara hur de skakar så fort Tituba kollar åt deras håll! Och när tjejerna tänker efter så är det flera kvinnor som vill dem illa också; den fattiga kvinnan med 7 barn som går runt och tigger, och grannen vars katter beter sig lite annorlunda. Och för att inte tala om den kvinnan som en av tjejernas mor hade något otalt med för några år sedan. Hon har alltid stuckit ut ur mängden, det är alltså hennes förbund med djävulen som gjorde det.

Tjejernas skådespeleri (vilket byborna inte kunde igenkänna eftersom de aldrig har sett någon agera förut) orsakade masshysteri. Häxkraft var något som fanns omkring dem överallt och dessa kvinnor (och några enstaka män) måste stoppas. 62 människor blev fängslade, 20 av dessa avrättades.

Betyg: 3/5

Häxprocesserna i Salem har intresserat mig sen barnsben och det har blivit många häxböcker genom uppväxten, från lite seriösare Celia Rees och Olov Svedelid till väldigt oseriösa, men charmiga, Sabrina Tonårshäxan. Just den här boken får ett mellanbetyg bara p.ga att det var många olika namn inblandade så det var svårt att hålla isär allihopa.

Vilket fruktansvärt öde att gå tillmötes, och allt för att några unga tjejer ville ha lite uppmärksamhet och vuxna ville ha en anledning att göra sig av med individer de kände inte passade in i samhället.

Bildresultat för the witchcraft of salem village audiobook

Shirley Jackson- The witchcraft of Salem village (1987)

Likes

Comments