Hej på er!

Jag kom nyss hem från dagens ärende, så nu är ett av två möten avklarade här på västkusten. Jag har fått en väldigt klar bild om vart jag vill vara och vad jag står för som mäklare. Så detta blev enklare än vad jag trodde! Skrev ut tio CV:n att dela ut här nere, men har endast gett ut två och jag planerar inte att ge ut nå fler faktiskt.

När man har kommit till en punkt då man ser sitt mål väldigt klart och även vilken väg man vill ta för att nå det, så är det inte så svårt egentligen. Nu hoppas jag att morgondagens möte går lika bra som idag så att jag kan få andas ut och börja planera hur denna höst kommer att se ut för mig.

Jag längtar.

Likes

Comments

Hade en fantastisk dag med familjen på Liseberg igår, även fast jag fick slänga i mig massa piller för att trotsa förkylningen och lyckas åka lite karuseller. Tänk att jag i 19 år har åkt hit varje sommar och tycker fortfarande att det är lika kul varje gång? Magiskt!

Likes

Comments

Kan inte göra annat än att älska den extrema rean som är igång nu i augusti!

Likes

Comments

God kväll på er!

Idag har jag och min familj haft en sån där typiskt semesterdag när man ska åka runt och bara uppleva massa saker. Jag minns hur jag hatade dessa tråkiga resor när jag var liten, men nu mot de äldre åren känns det lite mysigt ändå. Det är ju faktiskt helt okej att åka omkring och se fina sevärdheter och äta god mat, om man tänker efter. Det gäller att njuta av det lilla i livet! För annars tycker jag bara att karuseller, djurparker och bio är roliga saker att göra på semestern haha.

Vår tur idag gick från Kungsbacka - till Slöinge - till Wapnö Gård - och slutligen till Laxbutiken på vägen hem. I Slöinge var vi på ett museum med gamla traktorer och andra intressanta saker från förr i tiden, sedan åkte vi till Solhaga som nog är ett utav de bästa caféerna jag någonsin besökt och fikade. Deras godaste bakverk är verkligen deras bullar och bröd, annars är allt annat ganska likgiltigt mot andra cafén. Men det är just känslan av stället som gör det så bra. Helt perfekt litet, helt perfekt mysigt och helt perfekt service.

Vår upplevelse av Wapnö Gård var lika som förra gången vi var där. Väldigt stort och fint med bra hagar åt korna, mysigt med gårdsbutikerna och slottet är ju helt fantastiskt. Jag blir dock lite illamående av att se produktionen av mjölk och kött på så nära håll. Wapnö gör ett fantastiskt bra jobb med korna och de lever betydligt lyckligare än andra kor på såna här fabriker, men att få höra att dessa kor endast lever 7 år på denna gård är fruktansvärt. En ko kan leva upp till 19-25 år annars om det inte skulle ha varit så här. Och tjurarna får endast bli 24 månader innan de blir oanvändbara och slaktas... Jag måste blunda så hårt för att kunna dricka mjölk och äta kött.

Sista stoppet vart på Laxbutiken för att smaka av deras sommarbuffé, och wow vad gott det var!! De är ju verkligen så duktiga på att tillaga lax på alla olika sätt och vis. Så där åt vi tills vi inte fick i oss något mer haha.

Nu sitter jag och planerar en liten tripp till Stockholm innan denna semester är slut, så vi får se om jag får ihop något bra! Ha det så bra så länge

Likes

Comments

Bilder från gårdagens bravader

Ni vet de där släktingarna som man aldrig lyckas träffa, hur gärna man än vill. De bor för långt bort, eller i ett annat land och man har inte ens varandra på Facebook av någon konstig anledning. Man är släkt på väääldigt långt håll och på ett vis som man aldrig riktigt kommer att förstå heller haha. Exakt så är det med min släkt här i Kungsbacka/Göteborg.

Vi hade en stor släktträff igår som tyvärr inte alla kunde närvara på, men riktigt kul och trevligt var det. Den här delen av min släkt har inte varit samlad på detta vis på ca 10 år. Så det var mycket att prata om för att komma ikapp dessa år! Jag gillar verkligen hur öppna och pratglada vi alla är, att vi kunde kasta ur oss ord som om vi alla har varit bästa vänner hela livet. Här känner man sig som hemma och en del av denna familj direkt. Jag älskar det!

Vi började festen vid klockan fem på eftermiddagen och vi ungdomar satt ute till klockan 01 och myste och pratade. Det är så mäktigt när den äldsta av ungdomarna var typ 22 när jag var 10 år och att vi idag kan prata om allt och känna oss jämngamla nu när jag ska fylla 20 och hon är 32. När jag var liten så avgudade jag henne från topp till tå och tänkte att vi aldrig skulle vara på samma nivå, utan hon var nästintill omänsklig och änglalik haha. Men det visade sig att vi faktiskt är mer lika än vad jag trodde!

Kvällen vart iallafall helt fantastisk och vi alla var överens om att vi måste göra detta till en tradition. Försöka ses varje sommar på denna gård i Kungsbacka och göra även lite roliga saker som Liseberg till exempel. Jag längtar verkligen till vad detta kan utvecklas till och hoppas att alla planer går att vävas ihop 

Likes

Comments

Hej på er!

Nu sitter jag och skriver från mitt älskade slott i Kungsbacka och vill bara nypa mig i armen. Jag klarade mitt körkort imorse och fick slänga övningsskylten i soptunnan och köra helt självmant ner hit! Herregud vilken känsla. Jag bara satt där och log som ett fån de två första timmarna. Sedan kändes det som om jag hade kört bil hela livet! Har ni någonsin tänkt på hur otroligt kul det är att åka på motorvägar haha? Eller är det bara jag som älskar fart nu i början kanske?

Men dessa två dagar med stort fokus på körkortet har inte varit någon dans på rosor. Jag hade både uppskrivning och uppkörning igår och var så nervös att jag skakade. Uppskrivningen blev jag godkänd på och det kändes riktigt bra med alla mina svar på frågorna, men uppkörningen var nog bland det jobbigaste jag varit med om. Nervositeten tog över min handlingsförmåga och jag hade svårt att koncentrera mig på så enkla grejer som jag egentligen kan, och blev kuggad.

Jag har nog aldrig känt mig så besviken och arg på mig själv som jag var just då. Och det enda jag kunde göra i situationen var att gråta. Jag var så himla, himla arg på mig själv. Sedan med tårarna rinnandes, i bilen på väg hem med pappa så sätter jag mig och bokar in en ny uppkörning på en gång. Och den enda tiden som fanns ledig var dagen efter, som jag egentligen inte ville boka, men gjorde det och klarade det. Jag bara skriker inombords när jag tänker på känslan jag hade imorse när jag fick beskedet, och grät igen men av lycka denna gång haha.

Så jag har alltså kört hela vägen från Söderhamn ner till Kungbacka idag, som är ca 6 timmar körning. Utan övningskör-skylt, med goda matpauser och min härjiga familj. Guuud vad jag kan leva länge på denna dag! Och förtjänar en riktig god natts sömn nu.

Ta hand om er så hörs vi säkert imorgon

Likes

Comments

Obligatoriska kräfthattar vid dukningen och en spontan "så här ser jag ut"-bild

I helgen anordnade jag min årliga kräftskiva här på gården! I många år har jag planerat och fixat med kräftskivor i slutet på sommaren, och det blir alltid en riktigt härlig stämning. Men också så blir det alltid nå krångel med gästernas kräftor haha. Ni vet de där människorna som ska ta med sig egna kräftor och köper de samma dag som skivan och tror att de ska kunna tinas på bara nån timme i vatten? Det kan kännas lite problematiskt, men i år fick jag några som glömde att köpa kräftor till och med! Den ni!

Så halvt ofrivilligt fick jag dela med mig av de massiva paket jag hade tinat och donat med haha. Men vad gör man inte för de bästa människorna i hela världen? Alla mina närmaste vänner la ifrån sig sina fredagsplaner för att komma ut hit på landet och sörpla i sig kräftor och dricka alkoholfritt vin från Frankrike. Det var helt magiskt. Just där och då mellan alla skratt, högljudda toner, kräftor och skålar så var jag i mitt lyckligaste skede. Wow vad bra vänner får en att må SÅ bra.

När klockan började ticka in på nattimmarna så övningskörde jag in till stan för att släppa av gänget på krogen. Jag hängde inte med för att jag skulle upp tidigt och jobba dagen efter, så vid tolv fick det räcka för mig! Jag har inte varit ut på krogen en enda gång sedan midsommar denna sommar, vilket är helt sjukt jämfört med förra året. Då kunde jag sluta en fredag kl. 19:15 och börja kl. 08:00 dagen efter men fortfarande vara redo för fest och alkohol (?!) med mina vänner. I år är varken min kropp eller själ sugen på det haha! Ryser åt att behöva jobba kl. 11:00 en dag efter utgång!

Och imorgon är det dagen med ett stort D. Uppkörning och uppskrivning står på agendan och jag är verkligen så himla nervös! Men ni får hålla alla tummar och tår för mig. Vi hörs

Likes

Comments