Åt trerättersmiddag med Adam på Harrys som en lite födelsedagspresent, det var en sådan fin och mysig kväll! <3
När vi kom hem till mig var vi både så trötta att vi nästan somnade med kläderna på...

På morgonen gjorde vi en riktig lyxfrukost med belgiska våfflor och glass. Adam fick även generösa 30 minuter massage innan han åkte hem, det var han värd.

Åt en väldigt god middag bestående av pasta med broccoli och någon ryggbiff med sås, haha

Tränade ben och armar för att sedan spendera resten av kvällen med att kolla alla Step Up filmer

Startade dagen med ett rejält magpass och åt sedan en god frukost, härligt sätt att börja dagen på

Övningskörde en sväng i Västervik och kollade lite smått igenom teoriböckerna. Adam kom runt 6 på kvällen och då fikade vi på lite scones och te som mamma fixat.

Vid 9 på kvällen tänkte jag och Adam dra iväg på bio, men vi insåg sedan halvvägs in till stan att ingen av oss egentligen orkade. Så vi svängde in på Maxi istället och köpte med oss lite frukt och popcorn och la oss sedan i sängen för att kolla youtube.

Har haft en riktigt mysig helg fylld med massor mat, precis så som det ska vara. Hoppas er helg var lika bra och att veckan går snabbt så nästa helg snart kommer! KRAM

Likes

Comments

Jag hoppas ni alla fick en supermysig julafton och att ni får en bra fortsättning! Här är i alla fall lite bilder från min julafton, God Jul!

Likes

Comments

Hej på er! Lite bilder från dagens skidåkning. Det blir mörkt så himla tidigt att liftarna stänger redan vid 3, så det gäller verkligen att utnyttja timmarna. Vi tog det dock ganska lugnt idag då det var länge sen man sist åkte ville man känna på backarna, i alla fall jag som aldrig varit här. Bilder på stugan hann jag därför inte ta idag innan det mörknade. Därför kommer ett inlägg upp senare imorgon så kan jag ta kort under hela dagen istället, det är ju trots allt julafton. KRAM

Likes

Comments

Jag kom idag fram till Åre där vi ska vara i en vecka och fira jul som jag nämnde i min Christmas tag. HÄR är det inlägget om du missat. Tänkte jag skulle ta lite bilder på stugan och i skidbacken imorgon så ni får se hur fint det är. Men eftersom det inlägget inte kommer upp förens imorgon tänkte jag svara på vilka mina favoriter är under julen.


Favorit på julbordet?
Jag tror jag svarade på en liknande frågan i Christmas tagen, men mina favoriter är min mormors tunnbröd och pappas köttbullar.

Favorit julfilm?
Den första julfilm jag kommer att tänka på som jag verkligen gillar är Arthur Christmas. En perfekt mysig och rolig film att kolla på när man vill komma in i julstämning. Sedan är ju även klassiker som Grinchen och Ensam hemma nästintill ett måste att kolla på varje jul.

Favorit jullåt?
Älskar hela Pentatonix förra års julalbum, That's Christmas To Me och ska jag välja en favorit därifrån är det låten som heter just That's Christmas To Me.

Favorit julkalender?
Mysteriet på Greveholm, utan tvekan bästa julkalender. Det är absolut något som är ett måste att göra, jag kollar den varje år, oftast med min bror och vi tröttnar aldrig på att citera allt som sägs, haha.

Favorit juldoft?
Doften av gran måste nog vara min favorit, speciellt snötäckt, frusen gran. Måste låta jättekonstigt men doften när man går ut i en granskog på vinter ungefär haha. Det HÄR ljuset från yankee candle är precis den doft jag menar.

Favorit juloutfit?
En stor mysig stickad tröja med något juligt motiv och ett par mysiga byxor till. Är ingen som klär upp mig på julafton utan vill hellre mysa omkring hela dagen.

Favorit julgodis?
Skumtomtar och knäck, speciellt lakritsknäck!

Favorit plats att fira jul?
Var julafton spenderas har inte så stor betydelse för mig bara det är med familjen så blir det lika mysigt var som.

Favorit julfärg?
Vit, röd, silver, grön och grå är ju en färg som alltid fungerar.

Favorit juldryck?
Julmust och glögg kan inte bara välja en.

Likes

Comments

Sista advent och sista saffransreceptet för i år. Idag blir det likt första advent ett recept på Saffransbullar med mandelmassa och vit choklad, en variant på vanliga. De är otroligt söta och goda och perfekt om man vill göra något lite annorlunda. Här nedan ligger receptet tillsammans med bilder på hur jag gjorde bullarna.

Ca 35 Saffransbullar
Degen:
150 g Smör
5 dl Mjölk
1 g Saffran
50 g Jäst
14-15 dl Mjöl
1 Ägg
2 dl Vit sirap
1/2 tsk Salt

Fyllningen:
250 g Mandelmassa
125 g Smör, rumstempererat
1 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Vit choklad
1 Ägg, Strösocker till penslingen och garnering

Degen är en traditionell saffransdeg med skillnad att man byter ut sockret till 2 dl vit sirap. recept från arla.


Riv mandelmassan och blanda med smör, socker och vaniljsocker. Hacka sedan den vita chokladen i lagom små bitar.


Kavla ut degen när den jäst klart och bre på mandelmassfyllningen. Strö även på den hackade vitchokladen. Vik över kanten och kavla en gång. Skär sedan degen i lika breda remsor, ca 2 cm. Gör ett snitt i varje remsa men dock inte hela vägen. Tvinna sedan "byxbenen" utåt och slå en knut.


Låt jäsa för andra gången i ca 30 minuter under en bakduk. Sätt på ugnen på 220 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker.


Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt bullarna svalna och avnjut sedan en go fika.

Likes

Comments

3:e advent är här och dagen till ära blir det ett recept på en dessärt, Saffranspannacotta. Det är både ett gott och mycket enkelt recept. Här nedan ligger receptet tillsammans med bilder på hur jag gjorde pannacottan.

4 portioner
3 dl Vispgrädde
1/2 vaniljstång
0,5 g Saffran
1/2 Socker
2 Gelatinblad

Garnering
2 dl Frysta hallon (tinade)
1 lime

Snitta vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg sedan kärnorna och skalen i en kastrull och slå över grädden. Mortla saffran med en tesked socker och ha ner de i kastrullen tillsammans med resten av sockret.


Koka upp grädden och låt det koka någon minut under omrörning för att lösa upp sockret. Dra av kastrullen från plattan och ha i gelatinbladen och rör tills det har smält. Ta upp skalen från vaniljstången och häll sedan upp grädden i portionsskålar. Ställ kallt i minst 4 timmar.


Riv över limeskal på det tinade hallonen. Vid önskemål pressa även i saften från halva limen och sockra vid behov. Garnera sedan med hallonen på pannacottan och den är färdig för servering.

Likes

Comments

Ber om ursäkt att dagens inlägg kommer så sent. Idag tänkte jag iallafall visa er ett recept på saffranskorpor som är fantastiskt goda! Här nedan ligger receptet tillsammans med bilder på hur jag gjorde skorporna.


Ca 100 st skorpor
75 g Smör
2 msk Honung
1 g Saffran + 1 tsk socker
200 g Pistagenötter, salta med skal
2 Ägg
1,5 dl Strösocker
5,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader, skala pistagenötterna och smält smöret.


Blanda sedan i honung, stöt saffran med sockret och blanda även ner de i smöret. Låt svalna.


Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en rymlig bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Rör ner smöret i äggsmeten och sikta ner mjölblandningen.


Lägg i nötterna och blanda ihop till en ganska lös deg. Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra bitar.


Varje bit ska rullas ut till en smal längd, lika lång som plåten. Lägg glest på bakplåtspapper och platta lätt till, mjöl underlättar.


Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 10-12 min, eller tills längderna har fin färg. Låt svalna lite och skär sedan i sneda bitar, ca 1 cm. Lägg skorporna med snittytan upp och rosta i ugnen i ca 8 min, stäng av värmen och låt skorporna eftertorka med ugnsluckan på glömt tills de är riktigt torra.


Sedan är det bara att avnjuta!

Likes

Comments