High School

Hej allesammen

Det kan godt være homecoming var for en måned siden, men bedre sent end aldrig...

Vi havde spirit-week ugen op til homecoming-gamet, der var ikke så mange som gad at klæde sig ud i de farver som var tildelt de forskellige dage. Jeg gjorde det der hvor jeg havde en farve der passede til. Om fredagen var det class-colour dag, og jeg er skiftet fra junior til senior, så jeg kan få lov til at tage til prom og graduation, og senior-farven er sort så det var dejlig let. Vi havde assembly i løbet af skoledagen, hvor "homecoming royalty" blev valgt. Homecoming queen blev hende jeg stemte på, jeg kender hende fra svømmeholdet. Om eftermiddagen var jeg sammen med Hailee og vi gjorde os klar sammen til football-gamet, vi vandt vores homecoming-game stort så de var godt. Efter det tog jeg hjem og sov.

Om lørdagen var det at selve homecoming-dansen var, så jeg stod tideligt op og pakkede alle mine gør-dig-klar ting, og tog over til Hailee og så gjorde vi os klar sammen. Vi skulle mødes med de 2 andre piger kl. 14 i Everett ved et sted hvor man kunne tage fine billeder, så vi kørte derover og mødtes med dem. Min venindes mor er god til at tage billeder, så hun tog vores billeder. Da vi kom så regnede det selvfølgelig så vi stod der, 4 piger i regnvejr i vores små, fine og korte kjoler og var ved at fryse til istapper mens vi fik taget billeder. Jeg tror det tog ca. 1 time at tage alle billederne. Efter det, var vi sygt kolde, og vi kørte hjem til Hailee for at fikse makeup og sådan noget. Så mødtes vi på Contos som er en lokal italiensk restaurant. Vi bestilte alle 4 pasta med alfredosovs og en pizza til deling. Der kom en 5. og spiste med os. Deres portioner er virkelig store, så vi fik resten af maden med hjem. Så fordi at det startede kl. 20, havde vi tid til at tage tilbage til Hailees hus med maden og tjekke at alt var i orden. Så kørte vi endelig mod Everett hvor det hele fandt sted, på vejen stoppede vi for at få kaffe så vi havde energi nok til hele aftenen. Det er så en kulturforskel.

Så kom vi endelig hen til Xfinity Arene i Everett og så skulle vi stå i meget lang kø. De tjekkede vores billetter, vores tasker, og vores tasker en gang til. Så kom vi endelig ind og vi havde glædet og sindssygt meget. Der var DJ, lys og det hele. Det var bare elendig musik, og det var ikke lige som vi havde forestillet os. Det var lidt kedeligt. Alle var rigtig fine og det hele, men der var ikke sådan så meget fest over det forstå mig ret. Det sluttede kl. 23, og så blev vi hentet af Hailees mor og vi kørte en af de andre hjem. Jeg blev og sov hos Hailee. Det var min homecoming.

Sorry for at nogle billederne er utydelige, det er screenshots fra videoer.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hverdagen

Hej allesammen

Jeg har haft meget travlt her på det sidste, så det er vist på tide at jeg får skrevet lidt.

Der er sket rigtig mange ting. Vi har haft 3 swim meets siden sidst, og d. 17. har vi vores sidste mod Snohomish HS. Ind til vidre har vi vundet alle vores meets, men Snohomish og vores hold er cirka lige gode, så det bliver spændende. Hvis i er interesseret så svømmer jeg oftest 200 medley relay (4 mennesker, 50 af stilart. Jeg svømmer nr. 2 som er brystsvømning). Og så har jeg ofte svømmet 50 free, 200 freestyle relay (4 mennesker der hver svømmer 50 hver). Så svømmer jeg altid 100 bryst. Nu hvor JV-champs er lige om hjørnet har mine trænere puttet min i 200 IM (Individual medey). Jeg skal nemlig svømme 200 IM til JV-champs. I HS svømning er der 3 store konkurrencer. JV-champs, Districts og State. Districts og State er for dem der har gode/hurtige nok tider (ikke mig). Som så oftest er varsity/de bedste. JV-champs er for os som ikke er varstity men JV-svømmere.
Nå, men hvis vi vinder d. 18. så er vi de bedste i vores region.

Så har jeg været i biografen med Karl (min værtsfar) og Fernando. Det var sådan en hyggelig biograf hvor man kunne bestille mad mens man så film, og så viste de klassikere. Så har jeg sammen med Bailey og vi "got our nails done", så de er meget fine nu.

Sidste uge var jeg til Maximes 17 års fødselsdag. Hun er en udvekslingsstudent fra Holland, og hun er rigtig sød. Vi var et par piger fra svømning.
I fredags var jeg ude at stå på skøjter med Maxime, og det var super hyggeligt. I lørdags havde vi vore "fancy team dinner" for svømmeholdet, hvor vi mødtes i fint tøj og på en fin restaurant. Det var super lækkert, ud over at man i Washington spiser meget seafood og det er jeg ikke lige den største fan af. Men jeg spiste bare vegetarmad. Det er altid hyggeligt med svømmepigerne. Vi fik snakket en masse og nød bare hinandens selskab. Vi snakkede meget om homecoming fordi at football-gamet er på fredag og "the dance" er på lørdag. Min kjole er kommet med posten og jeg synes den er meget fin.

I søndags var jeg i kirke med min værtsfamilie, og så tog vi allesammen inklusiv Maxime og en af Naomis veninder ud til en corn maze som basically er en labyrint lavet i en majs-mark. Det var ret fedt. Om aftenen tog jeg til Seattle og mødtes med Kristine som også er en udvekslingsstudent fra Danmark. Det var virkelig rart at se hende igen, for vi havde ikke ses siden vi stod af flyet sammen. Vi fik shoppet en del og hun viste mig en genial butik: Nordstrom rack. Nordstrom er en dyr butik med dyre mærker, men i Nordstrom rack så er det gamle kollektioner og så er det hele på sådan halvtreds procent, og man kan virkelig finde nogle gode ting. Vi fik snakket rigtig meget og spist noget lækkert mad. Det var helt mærkeligt at snakke dansk igen. Det er ikke helt det samme som når man facetimer sine venner eller familie. Vi hyggede og rigtig meget. Vi er tilsammen 4 piger fra DK som bor okay tæt på hinanden, og vi har endelig fundet et dag at mødes.

Jeg klarer mig ok fint i skolen. Jeg har ikke sådan super meget tid til at gøre mit bedste, men så er det jo godt at karaktererne ikke tæller i DK. Vi har mange tests og især i matematik har jeg faktisk rigtig mange problemer haha. Men sådan er det jo. Jeg er belvet rigtig glad for CAI (contemporary american issues) og forensics fordi det er super spændende. World lit. er ret hygge fordi vi ikke laver noget. Og så er det rigtig let. Menneskerne er også ret flinke. Sådan er det generelt i alle mine fag. Næsten alle jeg har snakket med er søde. Og så er jo ikke rejst hele vejen til USA for at lave lektier, det kan man altid gøre i Danmark.

Vi har også haft homecoming, men det skriver jeg et andet blogindlæg om.

Jeg startede på det her blogindlæg for 3 ugers tid siden, så vi vandt vores meet mod Snohomish (stort). Jeg var til JV-champs den her uge og det gik godt, jeg svømmede 200 medley relay, 200 IM, 100 bryst og 400 freestyle relay. Jeg PR'ede i min 200 IM med næsten 3 sekunder, så det er meget godt. Efter JV-champs spiste vi is fra Dairy Queen og det smager rigtig godt! Vi vandt desværre ikke JV-champs vi blev nr. 2, men skolen der vandt havde hele holdet med til konkurrencen ud over 7, vi havde kun halvdelen af vores hold med fordi resten skal til endten discricts eller state. Nu er der ikke mere svøming for mig, så det bliver helt mærkeligt ikke at se alle sine gode venner hver dag efter skole. Men på den anden side, bliver det rart ikke at skulle slæbe rundt på en taske hver dag, og ikke have tid nok til at det man vil på grund af træning. I fredags havde vi sæsonens sidste football-game mod Monroe. Det var et away-game, så jeg tog til Monroe High School med 4 af mine gode veninder. Vi vandt.
Jeg er begyndt at snakke rigtig meget med Maxime fra Holland og Hailee. De er super søde og helt klart nogle af mine bedste venner herovre.

Jeg har mødt alle udveklingsstudenterne på skolen nu, fordi vi skulle besvare spørgsmål fra nogle af de andre elever. Det var ret sjovt. De er alle søde, men jeg kendte dem alle ud over en fra Italien. Vi er 7 udveklingsstudenter: 1 fra Holland, 2 fra Italien, 1 fra Tyrkiet, 1 fra Sverige, 1 fra Tyskland og mig.

Sidste weekenden var jeg på roadtrip med min værtsfar, Fernando og min værtsfars mor. Vi kørte til nogle bjerge med en virkelig smuk udsigt, så tog vi til sådan en slags turist-by med ting fra "gamle dage i USA". Og efter det tog vi til en fake-tysk by fordi Fernando er fra Tyskland. Der var også et "danish bakery", men de solgte egentlig kun en kringle, og noget der skulle forestille sig at være en fastelavnsbolle. På væggen var der et billede af det der skulle ligne et dansk landskab, problemet var bare at der var bjerge... Det var sjovt at se hvordan andre ser Danmark. Jeg var til en fødselsdagsfest om aftenen. Om søndagen var vi i kirke og så skulle vi have taget family-photos ved en strand. Det var meget koldt.

I fredags tog jeg til et football game med min veninde. Så tog jeg over til Maxime bagefter og sov hos hendes værtsfamilie. Om lørdagen tog jeg med Maxime og hendes værtsfamilie på tur for at hente deres nye hund, den er så sød og nuttet! Vi kørte i lang tid, men Washington er en rigtig smuk stat så det gjorde ikke rigtig noget. Vi tog på cafe for at spise frokost, og så tog vi en færge noget af vejen hjem. Om aftenen tog vi i en genbrugsbutik og den var virkelig god, de havde en masse gode ting!
I går, søndag, mødtes jeg med de 3 andre piger fra Danmark og vi hyggede og rigtig meget. Louise blev desværre nød til at gå tideligt. Vores plan var at spise frokost sammen, tage på Glass Museum og så shoppe lidt. Det endte med at vi mødtes kl. 12 og gik rundt og shoppede, så spiste vi sen frokost, og så shoppede vi lige lidt mere... Jeg fik købt en masse lækre ting. Jeg blev hentet kl. 20. Så vi shoppede i 8 timer i downtown Seattle... Det var så hyggeligt, og det var virkelig rart at snakke dansk igen!

Mit største problem er at jeg ikke kan se Den Store Bagedyst, fordi det ikke vises uden for Danmark, så jeg har det ret godt ud over det selvfølgelig. Og så er det mandag, men jeg havde mine nye sko på, så det var ikke så slemt.

Likes

Comments

Hej allesammen

Her på det sidste har jeg haft rigtig travlt med skolen. Jeg har gået i skole i omkring 3 uger nu, og jeg er begyndt at accepterer at jeg ikke har nogle pauser haha. De første 2 uger stod jeg op kl 5:45 for at have tid nok til alt det jeg ville nå om morgenen, så jeg havde en time inden vi skal begynde at gå hen til bussen som kommer 6:52 ca. Men det er godt at være i god tid, hvis den er tidligt på den, og så slipper man for at løbe. Nu står jeg op 6:10, fordi jeg er doven og træt. Jeg når stadig det hele, nu pakker jeg bare min sportstaske og skoletake om aftenen og lader vær med at spise morgenmad i lang tid.. Fernando og jeg er heldigvis begge altid stressede om morgenen fordi vi vil sove så længst som muligt, så ingen af os bliver sure på hinanden når klokken bliver efter 6:45 og vi så bliver nød til at løbe til busstoppestedet for at nå bussen. Men som vi siger "We were right on time, again". Så det bare super haha. Så kommer vi hen til skolen kl. 7:12 ca. og så venter vi i cafeteriet med nogle venner på "warning bell" som er 5 min. før første time starter. Den ringer kl. 7:30, og så starter timen kl 7:35. Jeg har kor i første time, så det er meget stille og roligt. Ind til videre så kan jeg bedst lide CAI (contemporary american issues) og forensics. Jeg tror at jeg har været heldig med mine lærere, for de er alle rigtig gode og dygtige og forstående for at jeg ikke er lige så hurtig til at forstå tingene som de andre. Jeg har lidt problemer i matematik, men det er seriøst vildt svært herovre.
Efter skole har jeg svømning, og det elsker jeg! Det er helt klart en af de bedste beslutninger jeg har taget mens jeg har været her. Alle pigerne er så søde, og de har taget så utroligt godt i mod mig! Træningen er ret hård men det er det hele værd, for langt de fleste af mine venner er fra svømning.

Ind til videre så snakker jeg rigtig godt med nogle af dem i min forensic-class, så snakker jeg med en af Fernandos venner fordi jeg har matematik med ham og 2 andre piger fra matematik, så er der også nogle søde mennesker i world lit, ap gov og choir. Og så selvfølgelig alle fra svømmeholdet.

Sidste fredag var jeg til mit første football-game, og det var rigtig hyggeligt. Jeg mødtes med min rigtig gode veninde fra svømning og Fernando og nogle af hans venner. Efter det var der movie-night og vi så en film med Chris Pratt fordi han har gået på vores High School.

Jeg har også været ude og shoppe med min veninde fra svømning, og det var super hyggeligt! Hun viste mig et kæmpe shoppingcenter, og det havde så meget! Der var så mange butikker som vi ikke har i Danmark.

Så er der en fra svømning hvis mormor er fra Ålborg, så til vores swim meets (konkurrencer mod de andre high schools i området) kan jeg lige snakke lidt dansk med hende. Det er ret sjovt. Jeg skal nok også besøge dem på et tidspunkt og have noget dansk mad.

Vi er også begyndt at have team dinners, hvor vi mødes hele Swim & Dive holdet og spiser aftensmad sammen. Det er super hyggeligt. I dag har jeg været til en hvor vi spiste pizza, sidste uge var det den føste, og her på mandag har vi en igen.

Jeg har også været til noget bonfire med kirken hvor vi mødtes og spiste s'mores og snakkede.

I morgen er der et football game igen, så det regner jeg med at tage til. Og specielt til Benja der bliver 13 i dag, tillykke! Selvom du nok ikke læser min blog, men det gør de fleste andre fra familien - tror jeg. Det tror jeg var alt.

Likes

Comments

Kultur

Hej allesammne

I dag, d. 24. september 2017, har jeg været i USA i præcis én måned. Det føles allerede som om jeg har været her meget længere, for nu er jeg startet i skole, og har gået der i 2 uger. Min hverdagsroutine er lige så stille ved at falde på plads. Jeg har det rigtig godt. Skolen er meget anderledes, så det skal jeg lige vænne mig til. Jeg har fået nogle gode venner, og her i går var jeg ude og shoppe med min gode veninde Bailey. Alt er bare super billigt i forhold til Danmark. Det hele er næsten halv pris.

Jeg tænkte at jeg ville dele nogle af de kulturforskelle jeg har lagt mærke til her den første måned.

1. Alt er firkantet
​Jeg havde ikke været i USA før jeg landede i Chicago, og oppe fra, er den by delt ind i en masse firkanter. Man kan også se det når man kører, det hele er delt ind i firkanter. Fx kørte jeg rundt i Everett (en større by som ligger tæt på Lake Stevens). Og igen, så er der en "main road", og så er byen delt ind i firkanter.

2. Deres supermarkeder og shoppingcentre er kæmpe
Fx når man går ind i et supermarked, så er det virkelig et SUPER-markedet. Der er så meget at vælge i mellem. Jeg var ude of shoppe og deres shoppingcentre er også gigantiske, og der er virkelig mange butikker.

3. Selvom husene ser store ud, så er de det ikke
Det hus jeg bor i, ser utroligt stort ud. Det jeg så bare ikke havde tænkt over, var at deres garage var en del af huset, og at den er kæmpe stor og fylder ca. 1/3. Jeg ved ikke om det bare er mig der ikke tænker så langt, men det overraskede mig i hvert fald.

4. Amerikanere er utroligt glade for deres biler
Fx skulle jeg til movie night i kirken, som ligger ca. 1 kilometer fra hvor vi bor, og det er helt almindelig gå afstand i Danmark, men ikke i USA, for vi blev kørt. Btw har jeg heller ikke set mere end højst 2 cykler i alt den tid jeg har været her.

5. Der er virkelig meget airconditioning
I husene, butikkerne, bilerne osv. Nogle gange bliver jeg nød til at gå rundt med en sweater på inden for, fordi det er så koldt. Oven i det så larmer de også virkelig meget, så det kan godt være svært at falde i søvn.

6. Vandet smager af swimmimg pool
Ad

7. Skolesystemet er helt anderledes
Elementary school, middle school og high school. Og så har vi ingen pauser i løbet af dagen. Mellem hvert fag har man 5 min. til at komme til næste klasselokale, og så har vi 30 min. lunch break. Man bliver rigtig træt.

8. Kirke
I mit tilfælde går jeg i kirke 2 gange om ugen, og nogle gange også i en katolikkirke med Fernando. Det er frivilligt for mig med kirken, men de vil gerne have at man tager med. De har fuld forståelse for hvis nu jeg har planer med mine venner eller lektier.

9. Lektier
Man skal aflevere/vise læreren sine lektier, ellers tæller det ned i karakterer. Og lærerne er meget mere strenge når det kommer til lektier, jeg får langt mere for end jeg er vandt til.

10. Menneskerne
Amerikanerer er helt vildt gode til nye! De er åbne for nye mennesker, og vil gerne lære en at kende. Nogle gange falder man bare i snak folk man slet ikke kender fordi de har komplimenteret ens bukser eller noget. Det var i hvert fald sådan jeg begyndte at snakke med Sydney.

11. Stilen
Altså i DK er jeg vandt til løst tøj som er hvidt, gråt og sort. Hvis man er brave så lidt farve en gang i mellem. Meget stilrent. Her ovre går folk i meget stramme jeans med huller, en eller anden blomstertrøje og så et par herlige converse med et bizart mønster eller farve. Hvis det er drenge, så er det løse shorts en eller anden random t-shirt og sneakers. Det er meget oversized. Så nu har jeg været ude og købe et par blue ripped skinny jeans, og jeg føler mig meget amerikansk.

12. Det er super billigt
Når jeg handler i Target, så er alt sådan halv pris og det gælder også det meste tøj. Mad er også super billigt fx i Danmark kan vi få cafe-nachos til 15$ og her kan man få et kæmpe morgemads"buffet" med alt til 10$. Det eneste som er samme pris er hudpleje og makeup.

Likes

Comments

High School, Kultur

Hej allesammen!

I går startede jeg i High School. Jeg går på Lake Stevens High School - "home of the vikings". I forgårs var Fernando og jeg til sophomore dag + nye elevers dag. Der var nogle søde mennesker, og vi blev vist rundt på skolen, og det viser sig, at jeg alligevel har mine "classes" i forskellige bygninger. Der er sådan 7 bygninger eller noget... Det gik godt med at finde mine klasselokaler, og ellers er folk søde til at hjælpe en, når man ser helt lost og fortabt ud. Det var rigtig kedeligt i går! I 5 ud af 6 classes fik vi en "syllabus" (en slags "kontrakt" hvor en selv og ens forældre skal skrive under på, at deres måde at give karakterer på er ok, og at at man synes, det er ok at ens barn bliver undervist i de emner faget tager op). Så det var bare super fedt at høre på det de første 5 timer ca. I sidste period har jeg forensics og det var fantastisk! Læren er super god og meget afslappet. Vi fik rent faktisk lov til at lære de andre i klassen at kende, og vi fik lov til at "analysere" en crime scene. Det var rart lige at få lært folk at kende, for jeg kender kun en i kor, en i algebra, og en i CAI (contemporary american issues) som er Fernando, en i AP Gov, en i World lit., og en i forensics. Så jeg kender en i hver af mine classes. Jeg kender den ikke rigtigt, jeg kan bare huske hvad de hedder, eller også er de også på swim team. Og så kan jeg selvfølgelig genkende nogle ansigter.

Jeg har 2nd lunch (min skole har 3 lunches fordi den er så stor). Det betyder at jeg spiser sammen med sådan 2 jeg kender... og så er det bare sen morgenmad fordi det er kl. 11:08-11:38. Og de 30 min er ikke særlig lang tid når det tager ca. 4 min at gå fra klasselokalet til kantinen, hvor så skal stå i kø i 10 min for at få mad, så har man kun 12 min til at spise og finde de 2 man kender, og så skal man bruge de sidste 4 min på at komme tilbage til sit klasselokale. (2nd lunch er i midten af 4th period, som for mig er AP Gov). The struggle is real haha.

I dag var min anden dag, og vi havde early release, hvilket betyder at vi har en halv skoledag (fri 12:50, når vi har spist frokost). Og så er timerne halveret så i stedet for den time de normalt tager, så tager de ca. 1/2 time. I dag havde vi assembly, hvor der var noget underholdning, og vi bød alle de nye sophomores velkommen (10th graders, normalt er det 9th graders der er nye, men min skole fra 10th-12th grade).

En ting jeg har lagt mærke til er at de ikke er særlig obs på deres dress code, og så går amerikanske piger i meget stramme jeans med huller, som jeg synes er noget lort. Hader stramme bukser. Det var lige et sidespring.

Jeg har taget 3 senior classes, så det bliver muligvis lidt svært, men kan altid skifte fag. Ind til vidre kan jeg bedst lide CAI og forensics. CAI er helt uden bøger og hjemmesider, fordi vi tager udgangspunkt i current news og events. Og så skal vi debattere en masse. I forensics skal vi lære alt muligt om, hvad man gør på en crime scene med fx en død person. Og tage dna prøver og finde evidence. World lit. helt klart kedeligst ind til videre! Læreren er sød men hun sidder i en bizar stol. Ind til videre har vi haft om hjernen og forskellige "mindsets", og så skal vi have helt præcist 3 limstifter og en pakke kleenix med på mandag. Det er meget mærkeligt. Heldigvis er der en som Fernando og jeg mødte den dag vi lavede skemaer. Han er også ny, fordi han har været i Italien de sidste fire år. Min math class (algebra 2) er virkelig svær, fordi at alle udtrykkende er på engelsk og det er jeg ikke lige vandt til. Og så er det åbentbart "advanced". Man føler sig dum når man prøver på at slå et matematisk udtryk op på google translate. Det samme gælder choir. Jeg har haft musikteori i 3 år, men ikke på engelsk. Så jeg kunne genkende det meste, men ikke rigtigt svare på det, fordi jeg ikke vidste hvad de forskellige udtryk hedder på engelsk. Men har lige gjordt lærerne opmærksomme på det, så de ikke går ud fra at jeg er utrolig dum.

Det er meget svært at huske alles navne, fordi man møder nye mennekser hele tiden. Og de fleste ved hvem man selv er fordi man er "the exchange student", og så føler man sig meget rude/uhøflig når man ikke kan deres navne.

På tirsdag er vores første swim meet, og tror at jeg har de gylde 10 practices så jeg kan svømme til meets. Selvom jeg hellere ville vente med konkurrencer til senere. Den første hjemme-football-kamp er på fredag, så det ser mange frem til.

Likes

Comments

Hverdagen

Hej allesammen

Nu har jeg været i USA i 2 uger. Jeg føler at jeg har været her meget længere. Folk har simpelthen taget så godt i mod mig! Alle er virkelig søde og rare.

Jeg startede i skole i dag, men det laver jeg et seperat blogindlæg om. :)

I løbet af de 14 dage jeg har været her så har jeg været ude og bade i Lake Stevens. Så har Fernando haft fødselsdag, og det fejrede vi ved at være ude og bowle, og spise på Denny's (et slags morgenmad/frokost fast food sted). Om aftenen kom Karl's søsters familie over og spiste aftensmad og kage. Det var hyggeligt. Så har Fernando, Naomi, Mary (Naomis bedste veninde), Charlotte, Karl og jeg været på vandretur til Mount Pilchuck, det var utroligt hårdt men også ret hyggeligt. Det endte godt nok med at Fernando gik forvejen og ventede 1,5 time på os ved toppen... Vi er i god form eller noget. Og i tirsdags var Charlotte, Rachel, Karl og jeg været i Seattle og været i Pasific Science Center, det var rigtig spændende.

Jeg starter som skrevet skole på torsdag, og mit AP Government and Politics fag har haft lektier for i ferien, og der var så at læse the Constitution og svare på en halv million spørgsmål omkring de forskellige love. Det havde jeg 4 dage til...

Jeg er jo på svømmeholdet, og det er træning alle ugens dage - minus weekenden. Det er et konkurrence-hold, og de træner 1,5-2 timer hver gang. Slet ikke hårdt... Ud over det, så er pigerne utroligt søde. De er meget åbne over for nye, og har taget super godt i mod mig. Har især snakket med 2, den ene har jeg AP Government og Politics med, og den anden er sophomore (10th grade). Vores første swim meet er mod Everett og det er på tirsdag.

Likes

Comments

High School

Hej allesammen!

Der kommer lige et kort indlæg. I dag har Fernando og jeg være ovre på vores high school og vælge fag. Der var virkelig mange forskellige fag, vi kunne vælge i mellem, og vi har begge haft svært ved at vælge, hvilke vi skulle tage, fordi der er så mange muligheder. I Danmark har vi idræt, og det er et fag. Her ovre kunne jeg vælge i mellem ca. 12 forskellige former for idræt (men når jeg ikke er tvunget til idræt, så har jeg selvfølgelig ikke taget det). Min high school er Lake Stevens High School, og deres farver er lilla og guld, og så er deres maskot en viking.

Fernando og jeg har valgt at gå i 11. klasse, fordi at det var den årgang, der passede på vores alder, og så fandt vi ud af, at man her på skolen gerne må komme til prom og homecoming, selvom man ikke er senior (12. klasse).

Nu til mit skema: på billedet kan I se det i udprintet form, men tænker lige at jeg vil prøve at forklare det. I USA har man 6 periods (6 fag) hver dag, og de 6 periods har man hver dag. Altså, man har det samme hver dag i et helt semester (et halvt år ca.). Som udvekslingsstudent skal man have English og US history/social studies, men jeg har taget et English elective som mit engelsk-fag, og government+politics som mit historie/samfundsfag.

1. semester
1. period: Treble Choir (det kor man IKKE skulle til audition på, for jeg tager bare kor fordi jeg har hørt at det er et godt fag til at få venner, og så rejser de også)
2. period: Algebra 2 (sagde at jeg skulle have noget matematik på "average" niveau, så det går jeg ud fra at det her er :) )
3. period: Contemporary American issues (det er kortere sagt debate class, hvor vi debattere de problemer som USA står over for. Og det tror jeg er lige noget for mig! ;) )
4. period: AP Government & Politics (vi var godt nok blevet rådet til ikke at tage AP classes (højniveau-fag), men jeg synes at US history lød kedeligt, og så vil jeg hellere have samfundsfag og lære om deres politiske system m.m.)
5. period: World litterature (i stedet for almindeligt engelsk har jeg taget et "english elective", og det er et valgfag i engelsk)
6. period: Forensic science 1 (alle der har snakket med mig inden jeg tog afsted, har nok hørt at det var et af de fag jeg virkelig så frem til. "This course will provide students with a lab based introduction to Forensic Science. Topics to be covered include: Crime Scene Processing, Forensic Anthropology and Entomology, DNA Evidence, Blood Spatter, Toxicology, Fiber and Hair analysis." det her er beskrivelsen af faget, og det lyder bare super spændende - synes jeg i hvert fald)

2. semester:
1. period: Treble Choir
2. period: Algebra 2
3. period: Contemporary World issues (det her fag er delt ind i semestre, så i 1. semenster hedder det american issues, og i 2. semester bliver det udvidet til world issues)
4. period: AP Government & Politics
5. period: Forensic science 2 (det er også delt ind i semestre, så i 1. semester lærer man alle de basic ting inden for faget, og så i 2. semester bliver det udvidet)
6. period: tom (fordi jeg tog et english elective i 1. semester, så kan jeg have et nyt elective i 2. semester. Jeg tænker at jeg bliver nød til at tage endnu et english elective, så jeg håber på at der er plads i novels eller creative writing)

Til dem der kiggede godt efter, lagde I måske mærke til at alle mine fag er i samme bygning (bygning 402). Så jeg håber på, det er med til at gøre, at jeg ikke farer vild på skolen. Den er ret stor, der er ca. 2000 elever i 10th-12th grade.

Likes

Comments

Kultur

Hej allesammen!

Hele den her uge er blevet brugt på at sige farvel og pakke. Jeg har både haft det helt mærkeligt med det hele og har ikke helt kunne forstå at jeg rejste. Samtidigt har jeg også været helt utroligt spændt! Jeg sagde farvel til hele familien i søndags, onsdag aften afleverede vi Raphael hos min mormor og morfar og spiste allesammen derude. Jeg fik sagt farvel, og det var virkelig underligt at tænke over at man ikke ser dem igen før om 10 måneder. Så torsdag "morgen" ved halv 2 tiden vækkede jeg Benjamin for at sige farvel. Kl. 2 om "morgen" kørte min mor, far og jeg til lufthavnen. Jeg rejste sammen med ca. 35 andre, og vi skulle sige farvel til vores forældre kl. 4. Så skulle vi tjekke vores baggage ind. Vi fik alle vores boarding passes og så skulle vi igennem security.

Vi fløj fra København kl 6:40 og så skulle vi flyve til Frankfurt, det tog ca. 1,5 time. Vi havde to flightleaders (frivillige der flyver med os) fra YFU med os hele vejen til Chicago. Da vi kom til Frankfurt skulle vi igennem paskontrol og security igen. Vi havde to timer i Frankfurt lufthavn, og det var lige præcis tid nok til alt security og til at spise lidt mad. Efter de to timer i Frankfurt lufthavn skulle vi så med et fly til Chicago. I flyet mod Chicago fløj der også en masse tyske udvekslingsstudenter. Det tog 9 timer at flyve til Chicago, og der var kun dårlige film. Jeg endte med at se Mamma Mia 1,5 gang, og efter det begyndte jeg at spole i den så jeg kun hørte sangene. Og så sov jeg også en del. Da vi så endelig kom til Chicago, skulle vi igennem immigration og virkelig meget security. Vores flightleaders fra Danmark skulle videre, og så blev vi overladt til frivillige fra YFU USA. De hjalp os hele vejen til vores gate. Jeg var så heldig at der var 2 andre danskere der også skulle til Seattle. Men den af dem skulle desværre med et senere fly, så vi var 2 danskere der skulle til Seattle. Det var rigtig rart at jeg ikke skulle flyve de sidste 4,5 timer selv. Jeg sad desværre ikke ved siden af Kristine (den anden dansker), men vi fik lige spurgt dem, vi sad ved siden af, om vi kunne bytte pladser, og det var de helt okay med. Vi sad og snakkede hele vejen, og så sov vi også. Da vi endelig kom til Seattle så stod Kristines værtsfamile og ventede på hende, nærmest lige hvor vi var gået ud af flyet. Jeg havde aftalt, at mødes med min værtsfamilie ved baggagen. Da jeg kom hen til baggagen stod alle 4 børn, Fernando (den tyske udvekslingsstudent) og Lorrane (min værtsmor) og ventede på mig med skilte. Min værtsfar var på arbejde, det var derfor han ikke var der. Jeg bor ca. en time nord for Seattle, og bare på den køretur fandt jeg ud af, at de er meget glad for at synge. Da jeg endelig kom til Lake Stevens, havde jeg rejst i ca. 26 timer. (Jeg ved godt at jeg skrev at de ville tage 18 timer, men jeg havde ikke lige tænkt over, at tider nok var i lokal tid, så det er derfor). Der er 9 timers forskel, så da vi var kommet hjem var kl. 20:30, så jeg spiste lidt og pakkede ud, og så gik jeg i seng.

Jeg blev vækket at Lorrane kl. 7 om morgenen i går, fordi der var swim practice. Jeg skulle skrive under på en masse papirer omkring sport på skolen. Da vi kom hen til skolen satte vi Fernando af ved tennisbanerne, fordi han skulle til tennis. Vi skulle ind på kontoret og aflevere alle papirene til skolen. Da vi afleverede papirerne fik vi at vide at swim practice var aflyst, men så tog jeg bare med Lorrane ud og handle. Deres supermarkeder er virkelig store og der er mindst ti forskellige varianter af det samme. Vi nåede i lidt forskellige butikker. Så tog vi hjem og spiste frokost. Så spillede jeg nogle spil med børnene og det var meget hyggeligt. Om eftermiddagen tog vi hen til søen (Lake Stevens) og badede. Det var utroligt smukt, og vandet var ikke lige så koldt som jeg havde forestillet mig. Om aftenen var der Star Wars movie night i kirken for unge, det tog Fernando, Naomi, Rachel og jeg til. Fernando skulle til tennis dagen efter (i dag, d. 26.) og jeg var virkelig træt, så vi blev kørt hjem efter 2 film. Så gik jeg i seng.

I dag er det min 2. dag, og jeg har ikke rigtig nogle planer. Familien er rigtig søde, og de har taget super godt imod mig. De er meget hjælpsomme, og svarere på alle mine muligvis dumme spørgsmål. Jeg har det rigtig godt. På tirsdag skal jeg vælge fag, så det bliver spændende.

Likes

Comments

Hej allesammen

I dag, torsdag d. 17. august 2017, er der præcis en uge til at det bliver min tur til at rejse til USA. Da alle mine venner er startet i skole igen, så går jeg herhjemme og har fået fået utroligt mange pligter af mine forældre... for jeg har jo "intet bedre at lave". Stort set alle mine venner er startet på efterskole så jeg kan ikke se dem her i weekenden, fordi de bliver der i den første weekend, så det er jo bare super fedt. Og dem der så ikke er startet på efterskole men på gym eller i 10. klasse har travlt med at få nye venner og falde til i deres nye klasser, men jeg håber på at jeg kan nå at være sammen med nogle af dem inden jeg rejser. Nå, men det jeg har gået og lavet ud over at gøre rent og hente min bror for mine forældre er at jeg er så småt begyndt at overveje hvad jeg skal pakke, og så har min mor og jeg været ude og købe de sidste gaver, så har jeg oversat opskrifter fra dansk til engelsk. Jeg har også lavet risengrød, for det er en af de retter jeg helt sikkert kommer til at savne meget!

De gaver vi har købt til min værtsfamilie:

- En Flora Danica skål fra Royal Copenhagen
- En bog med 14 af H. C. Andersens eventyr på engelsk
- Dansk slik: guldkarameller, skildpader, pålægschokolade, lakridspiber, snørrebånd, guldbar og blandede karameller fra Karamelleriet
- Et kortspil (de er glade for spil) med danske seværdigheder/kendte steder bag på
- Mindre ting: En magnet med H. C. Andersen på, et lille postkort med billeder fra København, 3 legonøgleringe og noge lagkageflag

Her på søndag holder jeg afskedsmiddag, slået sammen med min fars 20 års dag i Danmark, for min familie. Det bliver super dejligt og hyggeligt, at se min familie en sidste gang inden jeg rejser.

I dag skal den tyske udvekslingsstudent jeg skal bo sammen med rejse, og det er lidt mærkeligt at tænke på at det er mig selv der rejser on en uge...

I forgårs fik jeg (endelig) min flybillet. Jeg skal møde i Københavns lufthavn sammen med de andre 37 udvekslingsstudenter fra Danmark kl. 4 om morgenen - hvilket betyder at vi skal køre fra Odense ved 2 tiden. Sådan som jeg har forstået det, så følges vi sammen fra København til Frankfurt hvor vi så flyver til Chicago. Når vi så er kommet til Chicago og visum og så videre er blevet tjekket og er i orden, så skal vi flyve indenrigs selv. Jeg er så så heldig at der er en anden pige som også skal videre til Seattle, så jeg har en at følges med på den sidste flyvetur. Det er ret rart at jeg ikke skal flyve alene i 4t og 38 min, hvilket er den tid det tager for at komme fra Chicago til Seattle. Når vi så er kommet til Seattle lufthavn venter vores værtsfamilier på os, og så går turen ellers bare til Lake Stevens som er en lille times kørsel fra Seattle. I alt kommer hele rejsen fra Odense til Lake Stevens til at ca. 18,5 timer. Og det længste jeg har rejst er til Israel og der tager flyveturen ikke mere end 4,5 time hvis man flyver direkte...

Likes

Comments

I dag er der kun 17 dage til d. 24. august, som er datoen hvor jeg flyver til USA i 10 måneder. Jeg glæder mig helt ubeskriveligt meget! Jeg har ikke fået min billet endnu, så jeg ved ikke hvornår på dagen jeg skal flyve, og hvilke lufthavne jeg skal skifte i. Jeg skal flyve sammen med 37 andre danske udvekslingsstudenter der også skal til USA, og jeg har mødt nogle af dem før, så det bliver hyggeligt at se dem igen.

Kort om min værtsfamilie: Min værtsfamilie består af min værtsmor og værtsfar som begge er ca. mine egne forældres alder. De har 4 børn, 3 piger og én dreng. De er 9, 12, 14 og 17 år. Jeg skal bo på værelse med deres datter som er 14. Jeg skal også bo med en tysk udvekslingsstudent, hvilket bliver super spændende. Familien er musikalsk og så er de spejdere. Ud over ar have 6 børn næste år, så har de også 4 dyr! De har en fugl, en hund og to katte. De går i kirke ca. 2 gange om ugen, hvilket bliver noget nyt at se frem til...

Jeg skal, sammen med tyskeren, gå på Lake Stevens High School og vi skal tage skolebussen derhen. Jeg har læst en masse om de forskellige fag skolen tilbyder, og de har en masse anderledes fag som jeg helt sikkert skal prøve! Jeg kan b. la. have forensic science, beginning weight training, lifeguard training, living on your own, child development og en masse andet.

Jeg glæder mig helt ubeskriveligt meget til at jeg endelig rejser 10 måneder til USA!

(Det er bare et prøveoplæg for at se hvordan det kommer til at se ud når jeg rigtigt starter med at blogge haha)

Likes

Comments