Idag har jag varit ledig. Jag började dagen med att åka med Henrik och Fia till MAJO och hoppa Nova. Jag fick lektion av Henrik medan han hoppade Idol. Nova hoppade superfint. Det kändes väldigt bra, jag hittade tillbaka till min ridning igen. Efter det fick Nova sig en dusch och sen komma ut i hagen igen. Det har varit såå varmt och härligt hela dagen idag! Runt 25 grader. Sen åkte jag och handlade innan jag mockade och fixade åt Nova. Nu har jag precis varit nere vid sjön och tagit mig ett kvällsdopp. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet! En riktigt bra dag med andra ord.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Har helt missat att skriva här de senaste dagarna. Här kommer en liten snabb resumé av vad som har hänt under helgen.

I fredags så tig jag bilen till Göteborg där jag mötte upp mamma och min syster. Vi gick på stan på dagen och shoppade. Framåt kvällen drog vi oss mot Ullevi för att se på lagfinalen av EM. När den var klar åkte jag till hotellet och somnade som en prinsessa.

lördagen åt jag god hotellfrukost och åkte sedan hem mot Lödde igen. När jag kom hem red jag Doris och Nova och promenerade Molly. Jag småhoppade lite på Nova och det kändes bra. Rebecka fick även testa Nova på slutet och ta några språng på henne. Det gjorde hon superbra!

Igår hände inte så mycket speciellt. Jobbet rullade på som vanligt, jag och Wilma blev klara tidigt så vi hann kolla på EM-finalen och se Peder ta guldet innan vi tog de sista två hästarna på skritt-tur.

Idag började jag dagen med att hoppträna Clinton för Henrik. Så roligt att få hoppa honom. Efter det så tränade jag Nova för Henrik och vi småhoppade lite. Jag fick bra känsla idag! Hon kändes fin, mjuk och hamrmonisk. Jag måste verkligen få språng i kroppen igen, jag är ringrostig som bare den. Fantastiskt då att få sån bra coachning som jag får här. Efter lunch red jag fram Idol och promenerade Molly.

Imorgon är jag ledig. Men Henrik skulle till MAJO och hoppa några hästar och frågade om jag ville hänga med och hoppa Nova, så vi åker med dit och hoppar. Nu har jag precis tagit mig en varm dusch och smörjt in mig. Jag ska strax göra mig lite kvällsmat och kolla på Idol.


Några bilder från helgen. Längst ned till höger är en bild på supergott guld-fika Fia bakat som vi fick för att fira Peders medalj. Så gulligt! Och vääääldigt gott!!

Likes

Comments

Idag började jag dagen, efter utsläppet, med att rida Doris på banan. Jag fick jättemycket hjälp av Henrik, som en lektion. Superkul! Efter det åkte jag och Henrik till Majo med Idol och Nasse och hoppade. Båda hoppade fint. Den anläggningen är verkligen helt fantastisk! Sen åt vi lunch och jag gjorde iordning och skrittade fram/av två hästar åt Henrik. Vid 16 hopptränade jag och Wilma för Henrik. I början red jag dom en kratta och det kändes inte bra alls. Då hoppade Henrik upp och hjälpte mig på det sättet. Sen gick vi till en annan övning som kändes mycket bättre och det sista kändes faktiskt ganska bra! Vi avslutade med att skritta ut Magda och Molly en sväng.

Mu har jag duschat, ätit kanel-pannkakor i sägen och kollat ikapp idol som jag helt hade missat börjat(!?). Haha så roligt program ju. Imorgon är jag ledig och jag ska åka till Göteborg för att kolla på lagfinalen på EM. Den börjar först på kvällen men jag åker upp redan på förmiddagen för att träffa mamma och hitta på något med henne, mysigt!

Två bilder på Majos fantastiska anläggning och en på Nova som fick inviga sin pyjamas för säsongen idag❤️

Likes

Comments

Både igår och idag har varit två fullspäckade dagar. Igår rullade jobbet på som vanligt, på lunchen fick jag och Wilma ett sms från Fia som skrev "Pizzakväll inne hos oss idag". Så mysigt! Så efter jobbet bytte vi om och sen smet vi ner till Fia och barnen och såg på pizza framför tv. Henrik har varit i Belgien i 2 dagar nu och tränat men han kommer hem nu ikväll. Idag har jag ridit Calle, ridit ut Godis, trimmat Nova på banan och promenerat Molly. Men imorse när vi skulle släppa ut var ett av fölen jättehalt på ena frambenet. Vi ringde ut hovslagare som kollade, sedan veterinären som röntgade benet men ingen hittade nått, vi blev oroliga för en fraktur i bogpartiet (vilket inte är positiv prognos), så djurambulansen fick komma och hämta fölet och stoet och nu är dem på djursjukhuset i Helsingborg. Vad som är fel på fölet vet vi ännu inte riktigt. Hon hade hög feber så det var tal om en eventuell infektion som kunde satt sig på kotan, vi inväntar svar från djursjukhuset nu. Nova kändes fin idag. Imorgon ska vi träna för Henrik igen, superkul!

Våra fina små fölisar❤️ e:Harvey

Likes

Comments

Idag har jobbet rullat på som vanligt under dagen. Jag red ut Magda och Molly och red Nasse på banan. Nasse var superfin! Det var en praktikant som ska vara här några veckor framöver som började idag, så vi blev klara i ganska bra tid idag, redan vid 16. Jag och Wilma hade bestämt träning för Henrik vid 17 så då red vi lektion. Jättenyttig och givande lektion! Vi avslutade med några språng på "specialaren", dvs blockhinder - 8,5m - oxer och sen marklinje direkt efter. Jättebra övning för hästar och ryttare som gärna vill accelerera mot hindrena. Sista språnget hoppade Nova såå fint och jag fick jättebra känsla. Henrik var också nöjd. Kul när saker som, i detta fallet - fånga upp efter hinder, helt plötsligt är så mycket enklare efter att jag har suttit och övat korrekta avsaktningar häst efter häst den senaste veckan. "Bara gör precis samma som du gör i dina avsaktningar". -Och ja, helt plötsligt kunde jag fånga upp henne, mjukt och lätt i balans direkt efter hindret!

Idag kom även ett utav två ston med föl som ska komma hem igen efter att ha varit på seminstation under sommaren. Ser ni vilken söt liten hingst!!?

Likes

Comments

Idag har vi varit på tävling i Blentarp med Doris och Calle. Jag lastade så kom Mathias så åkte vi till tävlingen tillsammans där Fia och Henrik mötte upp. Hästarna hoppade fint! Doris var felfri båda sina klasser och Calle fick ett ned i sin klass. När vi kom hem åt jag lunch och sen fick jag ta in alla hästar då det började vräkregna. När det hade spruckit upp igen skrittade jag, Henrik och Wilma ut en sväng. Sen gjorde jag och Wilma klart det sista i stallet innan vi gick in för dagen. Imorgon tror jag vi skulle hoppa Nova lite.

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag!! Jag fixade lite i stallet på morgonen, sen red jag Doris, Clinton och Nova innan lunch. Direkt efter lunchen åkte jag och Henrik på tävling med Nasse och Idol i Lund. Båda skötte sig jättebra och var felfria. Vi var tillbaka redan vid kl.16 och då var i princip allt klart i stallet. Så vid 17-tiden gick jag in och tog fredagsmys. Jag har börjat se den senaste säsongen av Morden i Sandhamn (har ett avsnitt kvar nu bara!!) och myst på mitt lilla loft. En riktigt bra fredag. När jag red Doris och Clinton imorse fick jag riktigt bra känsla på båda två. Jag får så mycket hjälp och träning här, helt fantastiskt!! Varje minut i sadeln är verkligen givande!!

Likes

Comments

Vilken bra dag detta har varit! Wilma var ledig idag, så det var bara jag och killen som jobbar i stallet idag, men det funkade kanon! Vi släppte ut och allt det där vanliga på morgonen, sen gjorde jag iordning Idol och Calle. Vi åkte med dem till en kanonfin anläggning här bara några minuter bort och hoppade dem lite. Både skötte sig jättebra. Sen var det lunchdags. Efter lunch red jag Clinton och Doris. Båda var fina, Clinton var lite trött bara, han gick ett lite längre pass igår. Doris kändes jättebra! Det känns verkligen att jag börjar hitta den nya ridningen mer och mer för varje pass jag rider här. Superkul! Imorgon är jag ledig. Då ska jag åka en sväng till Center Syd på FM hade jag tänkt, på EM ska jag hoppträna Nova för Henrik, han skulle rida henne lite i början också tror jag, spännande! Sen ska jag försöka ge mig ut och springa en sväng/träna på något sätt, jag behöver verkligen stärka min kropp.

Likes

Comments

Hej! Denna dagen har verkligen varit blandade känslor! Jag började dagen med att släppa ut och fixa stallet med Wilma, killen som jobbar i stallet var ledig idag så vi fick göra det han brukar göra. Sen gjorde jag iordning lite hästar till Henrik som ville rida så många han kunde efter att ha varit iväg en vecka nu. Så jag skrittade upp första hästen till ridbanan som Henrik sen skulle rida, men i skogen på vägen dit hoppar en hjort ut mitt framför oss så hästen blir rädd och tvärvänder och jag åker av. Det var starten på denna dagen det, haha. Såhär i efterhand kan jag skratta åt det men just då och strax efteråt blev jag väldigt uppgiven. Det kändes bara skit; att starta min tid här med att först bli sparkad och sen åka av. Som tur var har jag bästa Fia som får mig på bättre tankar. Både jag och hästen klarade oss bra också som tur var, den kom lös efter jag hade ramlat av och sprang iväg från mig i skogen så jag blev såklart även rädd att den skulle fara illa då det är en del bilar här i området. Efter att hästen var infångad igen gjorde jag ett nytt försök att skritta bort till ridbanan och red den även lite där. Jag fick en del tips av Henrik och vi jobbade mycket på min position.

Sen red jag Doris samtidigt som Henrik red en häst och även då kom han med input på detaljer men överlag gick det väldigt bra! Hon kändes jättebra och fin. Efter lunch red jag Clinton på banan och även han kändes kanon! Sen skrittade jag ut Happy tillsammans med Wilma och avslutade med min pingla Nova. Hon var väldigt trött idag så hon får nog vila imorgon.

Jag och Fia pratade även lite om tävlingar och vi har preliminärbokat första tävlingen för mig och Nova här! Första veckan i september tror jag det var i Flyinge, kul!! Så en mindre bra början på denna dagen som slutade riktigt bra tillslut!

Likes

Comments

Wiiho, idag har varit en rolig, men intensiv dag! Idag har alla hästar utom Molly gått på banan så jag och Wilma har ridit 6st hästar var. Jag började dagen med att rida Idol, han var väldigt pigg men duktig. Sen red jag Clinton, han var superfin!! Den hästen tyckte jag om! En valack efter Clinton (Surpise va? Haha) - Sandro Boy. Sista innan lunch blev Godisen, hon skötte sig jättebra. Jag red henne bara i skritt och trav, jag tänkte att det är bättre jag väntar tills Henrik är hemma så jag kan få hjälp när jag ska rida henne då hon är väldigt känslig. Sen åt vi lunch och efter det så red jag Doris. Hon var väldigt pigg så hon behövde galoppera av sig lite. Sen jobbade jag henne mycket i galoppen så att hon inte skulle lägga sig i handen. Hon var också väldigt fin och jobbade på jättebra! Sen var det dags för favoritisen, min lilla Nova. Hon var även idag väldigt lugn och avslappnad i steget! Fantastiskt! Hon var nästan lite seg haha. Till sist red jag ut Molly och körde ultraljudet på henne och Oscar.

Nu slappar jag på mitt lilla sovloft innan jag om ca en timme ska bege mig mot flygplatsen i Danmark för att hämta Henrik och familjen som kommer hem från Slovakien. Köra över Öresundsbron och allt, spännande! Det har jag aldrig gjort förut så det blir något nytt haha.

Likes

Comments