Idag har varit en bra dag!! Jag fixade lite i stallet på morgonen, sen red jag Doris, Clinton och Nova innan lunch. Direkt efter lunchen åkte jag och Henrik på tävling med Nasse och Idol i Lund. Båda skötte sig jättebra och var felfria. Vi var tillbaka redan vid kl.16 och då var i princip allt klart i stallet. Så vid 17-tiden gick jag in och tog fredagsmys. Jag har börjat se den senaste säsongen av Morden i Sandhamn (har ett avsnitt kvar nu bara!!) och myst på mitt lilla loft. En riktigt bra fredag. När jag red Doris och Clinton imorse fick jag riktigt bra känsla på båda två. Jag får så mycket hjälp och träning här, helt fantastiskt!! Varje minut i sadeln är verkligen givande!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vilken bra dag detta har varit! Wilma var ledig idag, så det var bara jag och killen som jobbar i stallet idag, men det funkade kanon! Vi släppte ut och allt det där vanliga på morgonen, sen gjorde jag iordning Idol och Calle. Vi åkte med dem till en kanonfin anläggning här bara några minuter bort och hoppade dem lite. Både skötte sig jättebra. Sen var det lunchdags. Efter lunch red jag Clinton och Doris. Båda var fina, Clinton var lite trött bara, han gick ett lite längre pass igår. Doris kändes jättebra! Det känns verkligen att jag börjar hitta den nya ridningen mer och mer för varje pass jag rider här. Superkul! Imorgon är jag ledig. Då ska jag åka en sväng till Center Syd på FM hade jag tänkt, på EM ska jag hoppträna Nova för Henrik, han skulle rida henne lite i början också tror jag, spännande! Sen ska jag försöka ge mig ut och springa en sväng/träna på något sätt, jag behöver verkligen stärka min kropp.

Likes

Comments

Hej! Denna dagen har verkligen varit blandade känslor! Jag började dagen med att släppa ut och fixa stallet med Wilma, killen som jobbar i stallet var ledig idag så vi fick göra det han brukar göra. Sen gjorde jag iordning lite hästar till Henrik som ville rida så många han kunde efter att ha varit iväg en vecka nu. Så jag skrittade upp första hästen till ridbanan som Henrik sen skulle rida, men i skogen på vägen dit hoppar en hjort ut mitt framför oss så hästen blir rädd och tvärvänder och jag åker av. Det var starten på denna dagen det, haha. Såhär i efterhand kan jag skratta åt det men just då och strax efteråt blev jag väldigt uppgiven. Det kändes bara skit; att starta min tid här med att först bli sparkad och sen åka av. Som tur var har jag bästa Fia som får mig på bättre tankar. Både jag och hästen klarade oss bra också som tur var, den kom lös efter jag hade ramlat av och sprang iväg från mig i skogen så jag blev såklart även rädd att den skulle fara illa då det är en del bilar här i området. Efter att hästen var infångad igen gjorde jag ett nytt försök att skritta bort till ridbanan och red den även lite där. Jag fick en del tips av Henrik och vi jobbade mycket på min position.

Sen red jag Doris samtidigt som Henrik red en häst och även då kom han med input på detaljer men överlag gick det väldigt bra! Hon kändes jättebra och fin. Efter lunch red jag Clinton på banan och även han kändes kanon! Sen skrittade jag ut Happy tillsammans med Wilma och avslutade med min pingla Nova. Hon var väldigt trött idag så hon får nog vila imorgon.

Jag och Fia pratade även lite om tävlingar och vi har preliminärbokat första tävlingen för mig och Nova här! Första veckan i september tror jag det var i Flyinge, kul!! Så en mindre bra början på denna dagen som slutade riktigt bra tillslut!

Likes

Comments

Wiiho, idag har varit en rolig, men intensiv dag! Idag har alla hästar utom Molly gått på banan så jag och Wilma har ridit 6st hästar var. Jag började dagen med att rida Idol, han var väldigt pigg men duktig. Sen red jag Clinton, han var superfin!! Den hästen tyckte jag om! En valack efter Clinton (Surpise va? Haha) - Sandro Boy. Sista innan lunch blev Godisen, hon skötte sig jättebra. Jag red henne bara i skritt och trav, jag tänkte att det är bättre jag väntar tills Henrik är hemma så jag kan få hjälp när jag ska rida henne då hon är väldigt känslig. Sen åt vi lunch och efter det så red jag Doris. Hon var väldigt pigg så hon behövde galoppera av sig lite. Sen jobbade jag henne mycket i galoppen så att hon inte skulle lägga sig i handen. Hon var också väldigt fin och jobbade på jättebra! Sen var det dags för favoritisen, min lilla Nova. Hon var även idag väldigt lugn och avslappnad i steget! Fantastiskt! Hon var nästan lite seg haha. Till sist red jag ut Molly och körde ultraljudet på henne och Oscar.

Nu slappar jag på mitt lilla sovloft innan jag om ca en timme ska bege mig mot flygplatsen i Danmark för att hämta Henrik och familjen som kommer hem från Slovakien. Köra över Öresundsbron och allt, spännande! Det har jag aldrig gjort förut så det blir något nytt haha.

Likes

Comments

Heej! Sitter i just nu i lägenheten och dricker te, det är lite småregnigt väder ute idag. Igår vid insläppet blev en unghäst helt oprovocerat crazy bananas och lyckades ge mig en ordentlig spark på underarmen. Det blev ordentligt svullet och lite uppbränt. Så idag är jag väldigt stel i armen och har svårt att greja i stallet. Jag har hjälpt till så mycket jag har kunnat men det finns inte supermycket jag kan göra så nu sitter jag här och myser och ska alldeles strax bege mig till maxi och handla lite mat. Jag hoppas att armen blir bättre till imorgon så jag kan rida och greja i stallet igen!

Likes

Comments

Hade först tänkt att skriva "dag 3" som rubrik, men kände att jag kanske behöver komma på lite andra rubriker, haha. I vilket fall, så har vädret verkligen levererat idag med. Det har varit runt 25 grader och skinande sol. Dels pga det och även pga att stallpersonalen, dvs den som mockar och fixar med höpåsar etc här var ledig idag så fick de flesta hästarna bara gå på bandet idag. De enda hästarna jag har ridit är Molly som fick gå en sväng runt sjön och min Nova. Jag red Nova ett lättare pass på banan på eftermiddagen när värmen hade lättat lite. Hon var jättefin men ganska trött efter att ha gått hårda pass+mycket värme. Så jag joggade henne mest, bara försöka få henne så avslappnad med en så stort steg som möjligt. Men det gjorde hon väldigt bra. Under förmiddagen mötte jag även upp mamma och pappa och tog en fika. De hade vägarna förbi efter att ha varit på mini-semester i Danmark och Tyskland efter de skjutsade ned mig hit. Mysigt att få träffas lite innan vi ska vara ifrån varann ett tag.
Imorgon flyttar en tjej som har varit här och sommarjobbat så då ska jag börja flytta in i lägenheten. Jag har sovit i lastbilen nu till en början, vilket har funkat helt ok men det ska bli väldigt skönt att få sova i en "riktig" säng igen. Jag ska försöka städa så mycket jag hinner i lägenheten innan jag flyttar in. Det behövs en ordentlig städning här så jag tänkte jag får städa lite varje dag i helgen. Nova ska få vilodag imorgon. Hon kändes trött i kroppen idag så jag tror att en vilodag passar bra.

Titta på den här skönheten! Tog den här bilden på Godisen i förmiddags, åh vad jag tycker om den hästen❤️

Likes

Comments

Solen skiner för fullt här i Skåne idag. Det har varit helt fantastiskt väder idag. Jag började dagen med att rida Godis. Direkt efter det tog jag Idol och Greta så vid 11 hade jag hunnit med 3 stycken. Sedan efter lunch red jag Molly, och ultraljudade henne efteråt. Sist red jag Nova. Hon var magiskt fin idag!! Så lugn, mjuk och avslappnad. Helt underbar. Jag hoppade henne lite idag faktiskt. Det gick jättebra, känslan är verkligen på topp på henne nu. Hoppas detta håller i sig för hon är rena drömmen nu! Nu har jag precis mumsat i mig pannkakor till kvällsmat och funderar på att titta på ett avsnitt på en serie innan det är dags för kvällsfodring vid 21. Dagarna här är otroligt roliga men också väldigt intensiva så man blir väldigt trött såhär på kvällen.

Likes

Comments

Då var första dagen här på stall Lannér avklarad. Vi anlände vid 15-tiden igår och efter det bestod dagen mest av att packa upp, fixa med Nova och åka och handla mat. Så idag har varit första "riktiga" dagen här. Då Henrik med familj denna veckan är i Slovakien och coachar elever på EM så får vi ta hand om allt här hemma på gården och därmed även morgon och kvällsfodring. Därför blir det långa dagar nu i början. Vi går upp 6 och fodrar, äter frukost och gör stallet. Rider, äter lunch och rider. Lite så. Men det är roligt. Idag har vi ridit ut hästarna. Jag har ridit Godis, Idol och Greta. Efter det red jag Nova på banan. Hon var jättefin och avslappnad. Fick jättebra känsla på henne idag. Avslutade med att rulla lite över ett teränghinder på terrängbanan. Nu är jag vråltrött. Vi har precis gjort kvällsstallet och nu sitter jag i lastbilen och ska sova vilken sekund som helst. Godnatt!

Nova i sin nya box❤️

Likes

Comments