Header

Som tur var tittade Jodi efter om några ändringar gjorts ang vår flight hem. Jodå, flyget skulle gå 14.20 istället för 15.45. Vi åker ut i god tid, checkar in hos en aning förvirrad " flygpersonal". Det enda hon gav oss var två kvitton för våra incheckade ryggsäckar, inga boardingpass. Vi blev lite konfunderade men tänkte att det finns väl någon anledning till det. När det var dags att gå igenom säkerhetskontrollen blev det stopp, inte utan boardingpass. Nähä, tillbaka till incheckningen...åh, sorry...fick ni inga...ska genast ordna detta. Fick dessa, med sittplats stand by...konstigt men, men tillbaka till säkerhetskontrollen och igenom. Väl vid gaten funderade vi på hur och när vi skulle få våra sittplatser. Efter en stund kommer samma förvirrade "flygpersonal" och hämtar oss. Då fick vi veta att planet var överbokat men att de skulle ordna ett annat flyg till oss. Bagaget hade de separerat från de övrigas. Tillbaka till incheckningen, nu är det tre personal som håller på vid datorn. Nu var vi lite småsura och berättade att vi faktiskt bokat resan i januari. Efter ytterligare en stund ändrar de sig och berättar att vi visst får åka med. Detta på grund av att det inte går några mer flighter till Stockholm detta dygnet, två andra ska få vänta ...tillbaka till säkerhetskontrollen, även detta för tredje gången. Sitter nu i Amsterdam och funderar på om de packade in våra ryggsäckar på rätt plan. Vi får väl se om några timmar. Vad spännande 😀😀!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • El Camino

Likes

Comments

Vilken härlig känsla att stiga in i detta hotellrum! Badrockar, badtofflor och underbara sängkläder😀😀. Vi sov som "stenar" och vaknade upp till en solig dag i Bilbao.

  • El Camino

Likes

Comments

Japp, dags för hemfärd. En nätt liten bussresa på 6 timmar. Puh! Bussen körde in i varenda liten by och blev till slut ganska full av passagerare. Som tur var fick vi 30 min " sträckapåbenenpaus" i Burgos.

  • El Camino

Likes

Comments

Utanför katedralen stod två praktverk att beundra. Två kvinnliga statyer av gotisk stil. Dessa kastilianska kvinnliga hjältar försvarade tydligen pilgrimerna mot morernas attacker. Fantastiskt!

  • El Camino

Likes

Comments

Leon grundades år 68 och var fram till 300-talet romarnas militära huvudort på den nordvästra iberiska halvön. Romarna skyddade sin stad med en mur som delvis fortfarande finns kvar. Det är en rätt häftig känsla att lägga sin hand på en av stenarna. Tänk om stenen kunde berätta vad den sett och hört under alla sina år den suttit där!

  • El Camino

Likes

Comments

Katedralen som du ser heter Santa Maria de Regla. Byggandet av denna startade 1205 och den var klar hundra år senare. Den är mycket,mycket vacker med sina 125 stora målade fönster och all annan utsmyckning. Om du jämför med mig ser du att katedralen är ofantligt stor.

  • El Camino

Likes

Comments

Väl framme i Leon behövde Jodi gå på toa. Jag väntade vid handfaten. Rätt som det är hör jag Jodi säga: Kan du kolla om det finns något toapapper på någon av de andra toaletterna, här finns inget. Jag går in och ut i flera men det finns inget papper, inte ens en " toapappershållare" ! Jodi sitter och väntar, jag letar...då får jag plötsligt syn på dem. På väggen utanför alla toaletterna sitter två stycken. Man ska alltså ta med sig papper på väg in...undrar hur de tänkte här och undrar hur många som...ja, ni fattar 😂😂😂😂

  • El Camino

Likes

Comments

På grund av försvunnit bagage var vi tvungna att ta tåg sista etappen - till Leon. När vi frågade om tågtider på vårt hostel fick vi svaret kl. 8.00 samt att det också var det enda. Klockan 6.00 ringde klockan, upp o packa ihop och hinna ta en kopp kaffe innan avgång. Temperaturen stod på 6 grader och det blåste en rejält kall vind. Halv åtta stod vi på perrongen tillsammans med en annan vandrare som också ville vara ute i god tid. Tåget kom dock inte förrän 8.40 och vid laget var vi genomfrusna! En erfarenhet rikare...det är riktigt svårt att få rätt information om buss- eller tågtider. Det är bara att hoppas att man kommer iväg någon gång 😀.

  • El Camino

Likes

Comments

Då vi i princip alltid kommer in i en by under siestan är det väldigt tomt, man ser sällan någon som bor där förrän några timmar senare. Denna by är så annorlunda än vi är vana vid. Det ser ut som tiden stannat någon gång för länge sen. Gamla ruckel blandas med några snygga hus, lilla livsmedelsaffären påminner om en gammal lanthandel(går inte att betala med kort), ett apotek i en byggnad som faller ihop snart. Det känns så gammalmodigt samtidigt som det står fina bilar, lite här och var. Rätt var det är vaknar byn till liv, folk strömmar till de få restaurangerna ( som faktiskt finns?!), ung som gammal och man umgås på ett, som det verkar, gemytligt sätt. Vi känner oss som två åskådare som inte fattar något av hur man alls kan bo på ett sådant ställe. Vi hade velat prata med någon för att få en inblick, få ta del av denna verklighet. Ingen kan engelska eller väldigt, väldigt lite. Vi kommer i alla fall fram till att folket verkar trivas i sin lilla ny.

  • El Camino

Likes

Comments