Min ledighet känns som att den finns i ett annat liv, en annan dimension eller i en annan galax.

Jag som annars är godisgris #1 är mår illa bara jag tänker på det. Så kan det gå när man behöver tröstäta...

Ja du gissar rätt, sitter med uppsatsen och fick tydliga förbättringsåtgärder utpekat av min handledare. Hon är underbar och rolig, men nu känner jag hatet koka. Jag vill så gärna vara färdig. Imorgon kommer jag bli klar för att sedan lämna in senast torsdag kl 09.00. Min vecka är den längsta på länge. Mitt huvud är trött av 0 ledighet och denna vecka lyxar jag till med långvecka. Måtte jag inte få komplettering efter opponeringen. Söndag, snälla söndag, kom och ta mig med storm!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är helt mållös?! Hur kan det bli så bra? Ett uterum mitt ute i skogen, så känns det i alla fall. Glaspartierna är helt fantastiska och trästommen präglar den naturliga och självklara känslan.

Vi drömmer om att bygga nytt, men den drömmen svalnade lite nu när vi ser hur precis på pricken detta uterum blir.

Igårkväll letade vi efter inredningsispiration för golv. Tak och väggar är redan bestämt.

Han är så duktig min man som jobbar och sliter. Det är så spännande och se hur det växer fram. Önskar dock att jag haft mer tid till att hjälpa till. Men spackling och slipning blir säkert min uppgift så det dåliga samvetet lägger jag på hyllan.

Nu har vi en underbar tisdag! Imorgon är vi halvvägs in i veckan!

Likes

Comments

Helgen har varit fantastisk. Även om jag har skrivit på den nedrans uppsatsen, har jag ändå fått ta dagarna som de kommit och gått på hundpromenader och hjälpt Jakob med uterummet. Riktig livskvalitet. Och jag är nästintill färdig nu. Har bara två beslut att ta innan jag skickar iväg uppsatsen, och det måste ske idag, för annars kommer det ta hela veckan...

Vi har givetvis ätit också! De flesta kanske inte vet att vi endast äter vegetariskt och fisk hemma. Men när min farfar flyttade fick vi "ärva" hela hans frysbox full i viltjagat kött. Man är ju dum om man inte tar vara på det och äter upp det på grund av principer. Så i helgen har vi flexat och kommer att flexa rejält fram tills att boxen är tömd.

Nu går jag sista jobbveckan till mötes, där jag endast är arbetare. Nästa vecka är jag även student!

Likes

Comments

Jag är så lycklig, jag mår så bra! Idag ska uppsatsen bli klar. Jakob ska hjälpa mig läsa igenom så att jag vet om det är begripligt skrivet haha. Sen ska jag småfixa och skicka iväg till min handledare.

På fredag är det opponering och på måndagen där på börjar skolan igen. Sista året. Hjälp vad tiden har gått fort?!

Men först: F R U K O S T !

Likes

Comments

Drömmer mig tillbaka till igår. En ledig fredagkväll hemma. Som vanligt blev det fokus på mat och dryck. vi lyxade till det med en favorit i repris!

Idag sitter jag framför datorn, med målet att bli färdig med uppsatsen. Jakob sågar och har sig utomhus till uterummet som växer fram.

Likes

Comments

Det går inte en dag utan att jag drömmer mig tillbaka till vildmarken. Här kommer en tillbakablick till vår kungsledenvandring i juli och de mest extrema händelserna under resan.

Efter en lång vandringsdag när regnet lagt sig, fick man lov att bada.

Det extrema regnoväder svämmade över floder och myrar.

Påväg mot Kebnekaise fick man ha lutning inåt berget...

Eller när snön smälter bort och vi var tvugna att ta oss över floden. En snöbro som släppt ut i kanten var nog det mest extrema under vandringen.

Över stock och sten går man när man inte behövde vada - ibland på smala broar.

Likes

Comments

På morgonen äter jag alltid långfrukost.

På dagarna går jag osminkad omkring i arbetskläder, labbrock och svarta byxor.

På eftermiddagarna går jag långpromenad med hundarna.

På kvällarna pluggar jag.
___________________________

Nu är det dags för labbrocken att åka på. Helgen närmar sig med stormsteg & jag ser fram emot en härlig dag!

Likes

Comments

När energin behöver fyllas på någon annanstans än hemma, då går jag till detta mysiga industriella fik. En mörkare kaffe och en sommarsemla blev det häromdagen när jag var ledig!

Håller på att samla inspiration till vårt uterum som växer fram. Vi kommer ha en väggdetalj som sticker ut och präglar hela inredningen. Den här korkväggen tycker jag bara är så häftig!

Trä • plåt • betong • kork

Likes

Comments

Augusti är verkligen en tråkig månad i år, efter en sommar med planerade kvällar och helger längtar jag innerligt till september.

Igår fick vi dock till en härlig skogspromenad runt 18-tiden där vi lunkande letade efter kantareller. Tillslut hittade vi två stycken, så i det området ska vi leta mer framöver. Skogen doftade otroligt och vardagsstressen försvann direkt, det var som att vi var på vandring igen - mobilerna lämnades hemma och småstigarna ledde oss framåt.

Det handlar om att få sinnesro och hitta livsglädjen i varje dag. Att springa på i ekorrhjulet ger mig verkligen tristess, så nu ska jag jobba på inställningen. Varje dag har jag möjlighet att göra till en ny dag, och varje ny dag ger mig livskvalitet till livet.

Likes

Comments

Helgen har varit en riktig gott och blandat påse. I fredags flyttade jag o hundarna in till Frida som både var hundvakt och mattevakt mellan mitt herrgårdsjobb. Det var verkligen så mysigt att få ha en tjejhelg och vi har verkligen fått tid till att bara ta igen oss.

På jobbfronten kämpade jag med att vara där. Min energi tog verkligen slut denna vecka, att enbart haft en semestervecka med vandring och jobbat och pluggat året om har satt sina spår. Väl under middagen var den vanliga Elaine tillbaka och jag kände hur energin strömmade genom hela kroppen och till det leende jag annars har svårt att släcka. Det finaste hos en människa är när man utstrålar glädje, och tillslut hittade jag den knappen som annars naturligt bara finns där. Från att inte känna igen mig själv, till att prestera på topp kände jag mig tillslut nöjd med min prestation i helgen.

Idag påbörjar jag veckan med att ha en ledig måndag efter en 49h arbetsvecka! Precis vad jag behöver!

Pick-up service

Balkonghäng

Hundpromenader

Mârtensgodis

Tv-seriemarathon

Likes

Comments