Kanelbullens dag igår. Tisdagen transporterades vi först med 4tim flyg från Spanien för att sedan hämta upp hundarna hos mamma och åka bil nästan 3tim till. Vi var hemma kl 22.00 för att sedan upp och hoppa till jobbet.

Denna fantastiska dag med bakverkets fokus passade det bra att efter jobbet åka tur och retur Oslo för att skratta med Gabriel Iglesias. Kl 01.45 gjorde jag akut pulvermos innan jag kastade mig i säng - en riktigt heldag till. Idag är skönhetssömnen inkallad, så ser fram emot nattens igentagande.

Nu väntas heldag jobb resterande del av veckan innan vi tar helg och den årliga marten.

Hösten är här. Igår var det en fantastisk höstdag med kylig luft och värmande solsken.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vår långweekend var helt fantastisk. Tillsammans med släkten har vi bott i en spansk villa med utsikt över landsbygden och havets horisont mot den afrikanska kontinenten.

Vi välkomnades till Spanien med cava & tapas i min pappas fantastiska takvåning med den efterlängtade sommartemperaturen i luften.

Vidare umgicks vi med familjen och försökte ta ikapp allt man missar genom åren. Det blev en riktigt härlig släktträff och den sista heldagen hängde vi på stranden på solkusten.

Mobilen har mestadels legat på rummet men här är en sammanfattning av resan.

Förberedelser inför kvällens middag.

Fångst från dagens pallning...

Min första kaffe på länge, så god!

Den sista soluppgången innan hemfärd.

Likes

Comments

Dagen startade med långfrukost innan jag skyndade iväg på jobb. Veckan är en riktig gott- och blandat-påse med heldagsjobb idag, halvdag Imorgon och skola, följt av heldag skola på torsdag.

På fredag flyger vi till Spanien och vi ser fram emot att både hälsa på min pappa och spendera en långweekend med släkten.

Här kommer bilder från det fantastiska bröllopet vi var på i Lund för två helger sedan. Vigsel i trollskogen med bokskog så långt ögat kunde nå.

Likes

Comments

Efter år av jobbande, pluggande och vardagspusslande tog energin och livsglädjen slut. När får jag vara ledig och vila upp mig? Den konstanta pressen gjorde att varje dag blev en kamp mot att nå ledigheten, en ledighet som aldrig kom.

Jag har sedan vi hördes sist stängt av allt, sociala medier, krav och måsten. Äntligen är jag tillbaka och med ärlighet kan jag säga att jag brutit det negativa tankemönstret. Varje dag är unik och mening att göra det bästa möjliga av dagen. Det är idag vi har möjlighet att njuta, skratta och leva det liv vi vill leva.

Jag har även avbrutit mitt helgjobbande och i ärlighetens namn har det tagit över 1månad att bli den gamla och glada Elaine igen. Jag har även tagit mig igenom en förkylning och känner mig nu starkare än någonsin!

Tack för ditt tålamod, nu kommer det uppdateras lite mer igen.

Likes

Comments

Här är bilder från helgens och sommarens sista bröllop! En underbar sensommardag. Jag är otroligt tacksam att få vara med och förgylla denna speciella dag med hårt arbete och glatt humör. Körscheman sitter och middagen flyter på.

Efter vigseln nere vid vattnet var det brudskål precis bakom.

Detta brudpar avslutade skålen och gruppbilden med att hålla tal för varandra innan det sedan var dags för middag.

Varför inte ha en vit matta fram till altaret?

Likes

Comments

Jag andas ut. Veckan har varit en riktig milstolpe och kamp. Jobb 8h och sedan plugg. Efter förra helgens statiska pluggande byter jag nu till en arbetande helg.

Nu sitter jag här och laddar om. Nöjd över att opponeringen är över och lycklig över att Jakob är hemma igen. Jag kom i mål! Nu hoppas jag bara på godkänt resultat. På söndag ska jag lyxa hela dagen! Nu kör vi strax igen! Heja!

Likes

Comments

Idag firar vi att det är torsdag. Med hem i väskan hade jag tre överraskningar, två gossedjur och en hink med godis. Mina små troll är så tokiga! Dragkamp direkt med bläckfisken. Lillefot (som inte är med på bild) går tydligen bara att leka med ensam.

Just nu har vi en lugn kväll. Morgondagens uppdatering kommer vara mer hektisk.

Likes

Comments

Min ledighet känns som att den finns i ett annat liv, en annan dimension eller i en annan galax.

Jag som annars är godisgris #1 är mår illa bara jag tänker på det. Så kan det gå när man behöver tröstäta...

Ja du gissar rätt, sitter med uppsatsen och fick tydliga förbättringsåtgärder utpekat av min handledare. Hon är underbar och rolig, men nu känner jag hatet koka. Jag vill så gärna vara färdig. Imorgon kommer jag bli klar för att sedan lämna in senast torsdag kl 09.00. Min vecka är den längsta på länge. Mitt huvud är trött av 0 ledighet och denna vecka lyxar jag till med långvecka. Måtte jag inte få komplettering efter opponeringen. Söndag, snälla söndag, kom och ta mig med storm!

Likes

Comments

Jag är helt mållös?! Hur kan det bli så bra? Ett uterum mitt ute i skogen, så känns det i alla fall. Glaspartierna är helt fantastiska och trästommen präglar den naturliga och självklara känslan.

Vi drömmer om att bygga nytt, men den drömmen svalnade lite nu när vi ser hur precis på pricken detta uterum blir.

Igårkväll letade vi efter inredningsispiration för golv. Tak och väggar är redan bestämt.

Han är så duktig min man som jobbar och sliter. Det är så spännande och se hur det växer fram. Önskar dock att jag haft mer tid till att hjälpa till. Men spackling och slipning blir säkert min uppgift så det dåliga samvetet lägger jag på hyllan.

Nu har vi en underbar tisdag! Imorgon är vi halvvägs in i veckan!

Likes

Comments

Helgen har varit fantastisk. Även om jag har skrivit på den nedrans uppsatsen, har jag ändå fått ta dagarna som de kommit och gått på hundpromenader och hjälpt Jakob med uterummet. Riktig livskvalitet. Och jag är nästintill färdig nu. Har bara två beslut att ta innan jag skickar iväg uppsatsen, och det måste ske idag, för annars kommer det ta hela veckan...

Vi har givetvis ätit också! De flesta kanske inte vet att vi endast äter vegetariskt och fisk hemma. Men när min farfar flyttade fick vi "ärva" hela hans frysbox full i viltjagat kött. Man är ju dum om man inte tar vara på det och äter upp det på grund av principer. Så i helgen har vi flexat och kommer att flexa rejält fram tills att boxen är tömd.

Nu går jag sista jobbveckan till mötes, där jag endast är arbetare. Nästa vecka är jag även student!

Likes

Comments