Vecka 17 (16+0)

Alla har frågat om jag tror att det är en flicka eller pojke. Men det har inte funnits någon känsla alls. Runt vecka 13-15 har jag drömt både att det är en pojke och flicka. En av gångerna var jag inne i magen hos barnet och "såg". Det är sjukt hur hjärnan kan konstruera både det ena och det andra i drömmar... Men nu har jag tillslut fått den där känslan många pratar om. Ungefär strax efter den första riktiga buffen inifrån magen. Det spelar verkligen ingen roll vad det blir, men min känsla säger att det är en tjej. Om det blir en pojke har vi redan namnet klart vilket känns skönt! (så klart som det går innan födseln...) Flicknamn har vi dock inget bestämt än, men många namn på listan... Så det får bli veckornas fokus att försöka komma på, så att vi är förberedda vilket som - även om det fortfarande är lång tid kvar.
Någon annan som känt på sig? Har det stämt?

_______________________________

Vecka 19 (18+6)
RUL - Dagen vi alla väntat på?!

På morgonen gjorde jag "bakpulvertestet" för att se om de avslöjade könet på vårt barn. (Du kissar i ett burk och häller i 2tsk bakpulver.) Om det bubblar är det en pojke, om det inte bubblar är det en tjej. Mina kompisar som prövat har alla fått killar - vilket känns mest logiskt ;) Givetvis var jag tvungen att pröva! Någon annan som testat?

?? Testet visade någonting mittemellan. Den bubblade lite grann men ändå inte så mycket som bubblande borde vara... Är det en tjej då eller är allt bubblande en kille? Hmm....

På RUL möttes vi av en akrobatisk bebis som stod på huvudet, sprattlade och drack fostervatten. Jämfört med det första ultraljudet (KUB) var det mycket svårare att se "helheten" av bebisen den här gången, även om det var otroligt häftigt att detaljerat få se in i alla organ. Hjärtats kammare och blodomloppet genom navelsträngen.

Innan vi var färdiga frågade vi om det var en flicka eller pojke, vilket var tur för annars hade barnmorskan inte tittat efter det. Hur ska man veta att man måste säga till? Vi trodde att hon skulle fråga om vi ville veta... haha! Vår lilla bebis låg mer eller mindre med korsade ben hela tiden, men vår barnmorska lyckades leta sig fram ändå (även om tanken fanns "tänk om det inte går att se" och vi får vänta?!)

DIREKT när vi fick reda på vem som befann sig där inne, blev allting mer verkligt och vi fick en person att längta efter. Påväg ut från sjukhuset och RUL - sa vi namnet högt "på riktigt" och bestämde oss. Bara sådär?! Även om det funnits säkra kort känns det på något sätt stort att ändå ha det bestämt.

_______________________________

Vecka 20-22
Vi har prövat namnet på riktigt och insett att vi bestämt oss helt. Men givetvis är det ingen prestige, utan känns det fel vid födseln så byter vi bara namn. - svårare än så är det inte! Men vi behåller arbetsnamnet "frö" på bebis fram tills bf.
Vad tror du att det är? Flicka eller Pojke?

Nu längtar vi ihjäl oss! Mindre än halva tiden kvar, Yes! "Låt julen vara ända till påska"!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den första tiden som nybliven gravid kan det vara lätt att känna sig orolig. Nedräkningen till vecka 12 som sedan visar sig sedan vara vecka 13, då missfallsrisken minskar markant efter 12 fullgångna veckor. (Dock inte helt som min barnmorska tydligt poängterar varje gång vi ses..) Här kommer mina tankar och funderingar vecka för vecka. Ibland har det varit större funderingar och ibland mer konstateranden. Jag har haft turen att vara besparad från många tuffa gravidsymptom och därmed mått bra hela tiden! (Även om det varit jobbigt och gjort ont när magen krånglat.) Men det är verkligen ingenting jag vill klaga på.

De första veckorna hamnade jag på familjeliv och andra forumsidor, vilket givetvis kan vara betryggande i vissa fall. Men för min del blev oron större då det fanns fler oroliga själar där ute som var oroliga för både samma men även helt andra grejer än jag (vilket nu innebar att jag hittade fler saker att oroa mig för...)

Nu är vi inne i vecka 23 och oron har faktiskt nästan helt försvunnit. Att berätta om graviditeten har gjort att det känts mer verkligt, även om vi väntade till efter rutinultraljudet (RUL) i vecka 19-20 att berätta det offentligt. Medan familjen visste tidigare. Alla regelbundna kontroller av bebis (som känns allt för sällan) har för min del fungerat som milstolpar. Även gravidappar, den växande magen och fosterrörelser. Varje vecka har vi firat med att konstatera att vi går in i en ny vecka, gjort en high-five och längtat till nästa milstolpe.
______________________________

Vecka 5 (4+6)
Just nu är lyckan total. Även om vi inte riktigt kan förstå det? Vi ska bli föräldrar!!
Imorgon går vi in i v6. Inga humörsvängningar (än) men symptomen är: trötthet, kissanödig, svullna bröst, molande värk & förstoppning.
Just nu blir jag bortskämd med laxerande och fiberrik mat, inte riktigt den första graviditetslyx jag väntat mig...

_______________________________
Vecka 6 (5+0)
Nu är det "bara" lika många veckor kvar till att missfallsrisken minskat brutalt. Om

En vecka har jag första mötet med barnmorskan och inskrivning på mödravårdscentralen.

Denna vecka känner jag mig knappt gravid, jag är mycket piggare än förra veckan, även om byxor inte är att tala om och att brösten ömmar. Denna vecka slår det två hjärtan i min kropp.
Jag har redan börjat kolla på gravidjeans, men det känns kanske lite för tidigt att köpa. Även om jag såklart är orolig för missfall, har jag börjat släppa den tanken och leva vidare ändå. Händer det så händer det! Jag håller tummar och tår att vi ska bli föräldrar i april!


Mitt mål är såklart att göra en gravidgarderob av kläder jag redan har. Men tanken på Jeans och byxor får mig att vilja samla ihop alla och slänga över ett stup... vad sjutton ska man ha på sig??

P.s
Min fit-känsla efter vandringen är som bortblåst! Nu är det glassmage som gäller!
Trots att det bara är några veckor sedan vi besteg Keb.
_______________________________
Vecka 6 (5+2)
Ser gravidbilder på Instagram på magar i v35+ och tänker " sådär stor kommer ju inte jag bli!" Det där med att min kropp ska förändras kan jag inte ens föreställa mig haha.

"Jag tycker veckorna går sååå långsamt... "
Jakob svarar skrattandes: "veckan??"
Haha imorgon har vi vetat om vårt lilla frö i en vecka. Hur ska detta gå om en vecka känns som en evighet?

_______________________________
Vecka 7 (6+5)
Du vet när du gör sälen ner i sängen och sedan kommer på att du är gravid..?

Om jag var orolig innan, blev det mycket värre nu.. heja 4 veckor och 2 dagar kvar till v 12.
_______________________________
Vecka 8
Ni som känner mig vet att jag är en riktig kaffeälskare, men denna vecka smakar det förjävligt.
Fr.o.m. V 7 har gravidkänslan försvunnit, det håller i sig denna veckan. Magen som varit uppblåst är borta.
_______________________________
Vecka 9
Missade min andra mens, alltså hur skönt? Känns konstig men på något sätt mer verkligt?
_______________________________
Vecka 10
Tvåsiffrigt -yes! Bara två veckor kvar nu!

--
Ingen vet det jag vet - en hemlighet

Någon som jag tycker om - har gjort mig fet...
_______________________________
Vecka 13 (12+0)
Det värsta med att ha kompisar med barn - är att de inte alls minns alla konstiga småsaker man funderar över o vill veta under graviditeten... jag älskar er, men när det sticker till här eller känns konstigt där - har ni glömt allt. #smått ensam och fundersam

På KUB blev vi tillbakaflyttade två dagar med nytt beräknat förlossningsdatum 11/4.

Så nya Vecka 13 12+5 drack jag min första kaffe som var god - äntligen!!
Idag 12+6 och vår hemresedag i Spanien prövade jag med en liten kaffe på morgonen - och det är fortfarande god!
_______________________________

Någon som känner igen sig? Kommentera gärna!

Imorgon kommer fortsättningen...

Likes

Comments

Jag njuter verkligen just nu. Att vara gravid är helt fantastiskt. Tyvärr hinner jag inte med att reflektera så mycket över tillvaron, utan dagarna och veckorna rullar på. Vilket är därför jag lyst med min frånvaro på bloggen... I slutet på Januari har jag kursavslutning och jag längtar verkligen dit. Att studera 100% och jobba 75% innebär tyvärr lite uppoffringar när det gäller socialliv. Men jag njuter varje dag av att gå långpromenad med hundarna och ha lugna kvällar och lediga helger. I vår är det bara en C-uppsats som står på schemat innan bebis kommer och vi får ha en underbar ledighet tillsammans.

Något jag tycker är svårt är att veta hur mycket ork jag kommer ha i slutet av graviditeten, men jag tror att det är viktigt att vara lyhörd på vad kroppen orkar. Igår hade vi kursavslutning på italienskan och det är nog en sak jag kommer lägga på hyllan framöver för att orka med allt annat. Just nu siktar jag i alla fall på att jobba tills bebis kommer, och har förberett mina kollegor på att de kanske får köra mig till BB i april 😉

Imorgon kommer äntligen inlägget om den första tiden som gravid!

Likes

Comments

Vi har som ni vet en öppen planlösning sedan renoveringen, så ett extra rum för tidig vår och sen höst kompletterar huset perfekt!

Sommarens byggprojekt som vi startade i år är äntligen färdigt. Om man vill går det att värma upp under vintertid för speciella händelser. Givetvis går det att hålla varmt konstant, men då blir det en kostnadsfråga och hur mycket energi man vill slösa på ett rum man inte är i hela tiden.

Vad tycker ni? Jag är helt förälskad i konstruktionen! Det är Jakob som fastställt vårt blivande drömhus i uterumsform; panoramafönster / skogskänsla / trä / modern / design. Vi är båda förälskade i twilighthuset så det har legat som inspiration.

Jag drömmer om soliga frukostar och sena sommarkvällar som 2018 kommer bjuda på.

Likes

Comments

Äntligen! Sedan två veckor tillbaka har vi kunnat berätta om vår underbara lilla skatt som ligger i min mage och gror.

Det har varit många veckor av ovisshet och smygande, men nu kan vi äntligen dela med oss och glädjas med alla i vår närhet.

Jag har under de första 12 veckorna skrivit ner lite tankar som jag tänkte publicera framöver. Nu är vi redan inne i v.21 och halva tiden har gått. Från första till andra ultraljuden i v13-v20 känns det som tiden har rusat iväg, även om jag varje dag räknade dagarna och det ändå känts som en evighet.. haha! Kommande veckor fram till v. 30 känns som de kommer gå ganska långsamt. Men först har vi en underbar jul att längta till och sedan barnmorskebesök strax innan nyår, så det blir nog lagom milstolpar fram till slutspurten mellan v.30-40 som alla säger går så fort!

Häng gärna med på vår nya livsresa! Uterummet blev även färdigt förra helgen, så efterbilder kommer även komma framöver!

Bild från vår Spa-weekend i Göteborg. En liten kula i v.17.

Likes

Comments

Kanelbullens dag igår. Tisdagen transporterades vi först med 4tim flyg från Spanien för att sedan hämta upp hundarna hos mamma och åka bil nästan 3tim till. Vi var hemma kl 22.00 för att sedan upp och hoppa till jobbet.

Denna fantastiska dag med bakverkets fokus passade det bra att efter jobbet åka tur och retur Oslo för att skratta med Gabriel Iglesias. Kl 01.45 gjorde jag akut pulvermos innan jag kastade mig i säng - en riktigt heldag till. Idag är skönhetssömnen inkallad, så ser fram emot nattens igentagande.

Nu väntas heldag jobb resterande del av veckan innan vi tar helg och den årliga marten.

Hösten är här. Igår var det en fantastisk höstdag med kylig luft och värmande solsken.

Likes

Comments

Vår långweekend var helt fantastisk. Tillsammans med släkten har vi bott i en spansk villa med utsikt över landsbygden och havets horisont mot den afrikanska kontinenten.

Vi välkomnades till Spanien med cava & tapas i min pappas fantastiska takvåning med den efterlängtade sommartemperaturen i luften.

Vidare umgicks vi med familjen och försökte ta ikapp allt man missar genom åren. Det blev en riktigt härlig släktträff och den sista heldagen hängde vi på stranden på solkusten.

Mobilen har mestadels legat på rummet men här är en sammanfattning av resan.

Förberedelser inför kvällens middag.

Fångst från dagens pallning...

Min första kaffe på länge, så god!

Den sista soluppgången innan hemfärd.

Likes

Comments

Dagen startade med långfrukost innan jag skyndade iväg på jobb. Veckan är en riktig gott- och blandat-påse med heldagsjobb idag, halvdag Imorgon och skola, följt av heldag skola på torsdag.

På fredag flyger vi till Spanien och vi ser fram emot att både hälsa på min pappa och spendera en långweekend med släkten.

Här kommer bilder från det fantastiska bröllopet vi var på i Lund för två helger sedan. Vigsel i trollskogen med bokskog så långt ögat kunde nå.

Likes

Comments

Efter år av jobbande, pluggande och vardagspusslande tog energin och livsglädjen slut. När får jag vara ledig och vila upp mig? Den konstanta pressen gjorde att varje dag blev en kamp mot att nå ledigheten, en ledighet som aldrig kom.

Jag har sedan vi hördes sist stängt av allt, sociala medier, krav och måsten. Äntligen är jag tillbaka och med ärlighet kan jag säga att jag brutit det negativa tankemönstret. Varje dag är unik och mening att göra det bästa möjliga av dagen. Det är idag vi har möjlighet att njuta, skratta och leva det liv vi vill leva.

Jag har även avbrutit mitt helgjobbande och i ärlighetens namn har det tagit över 1månad att bli den gamla och glada Elaine igen. Jag har även tagit mig igenom en förkylning och känner mig nu starkare än någonsin!

Tack för ditt tålamod, nu kommer det uppdateras lite mer igen.

Likes

Comments

Här är bilder från helgens och sommarens sista bröllop! En underbar sensommardag. Jag är otroligt tacksam att få vara med och förgylla denna speciella dag med hårt arbete och glatt humör. Körscheman sitter och middagen flyter på.

Efter vigseln nere vid vattnet var det brudskål precis bakom.

Detta brudpar avslutade skålen och gruppbilden med att hålla tal för varandra innan det sedan var dags för middag.

Varför inte ha en vit matta fram till altaret?

Likes

Comments