Återbesök till klinik hos Florian.

När vi kom till stallet ca 05.30 reste Milton precis upp och var alldeles nyvaken, gav hästarna frukost.
Cirka en timme efter gjorde vi i ordning Milton, han fick använda PS grimma som jag har köpt för 1,5 år sedan 🙈och Rambo täcke. Lastar in på 1 minuter utan lugnade medel, hade och handduk täcka över öron. Under resa blev Milton lite rädd för någonting, men lugnar sig snabb. Känner trygg att ha kamera kopplad från transport till bilen faktiskt. När vi närmare oss in Göteborg var det lååång kö, jag blev naturlivets lite stressad men Milton var lugn och cool bland många tunga fordon. Äntligen framme var Milton pigg skillnad från sist då han var påverkad.

Ställde in Milton i vänta box lite stund tills en veterinär assistent kom och bad oss att gå till ridhus och väntar på veterinären. Veterinär kon och bad oss gå på 8 och sedan på rak spår i båda skritt och trav. Sedan longerar jag Milton i trav och galopp, magiskt har Milton svarat bra på droppen mot skelett inflammation i ryggländ led fäste. Milton rör sig jätte fin, kan se lite svag men inget dålig. Inte konstig när Milton har haft jätte ont länge och kämpade med en sida länge.

Rebecca tog över Milton så gick jag och Denice ut och hämtar utrustning och klär på Milton för ridning.
Milton var sten cool i nya ridhus, veterinär kom och kollade i trav och galopp. Han är jätte nöjd med hans sats, jag har också gjort ett bra jobb med Milton. Vi blev så glada över detta besked och ör glad att vi byte veterinär. Detta är magiska!

Nu är det bara att åka ut till träningar och fortsätter träna upp styrka och fortsätta bygga upp muskeln, jag har bara ridit honom 1,5 vecka.

På väg hem tog det lite tid vid lastning, men det gick till sist och stod stilla som en mus hela hemväg. När vi skulle sväng in stallets grus väg visste han att vi är snart hemma 😍😍❤️❤️❤️

*Stor tack mina finast och bäste grooma Rebecca och min Denice 😘😘

Tack Horse Farm för grymma sadel och justerar den nyligen.

Tack Kiripraktorn Jessica Lanö

Tack för din tjänst Florian ❤️

Nu siktar vi framåt ❤️, värt kämpa för er närmaste vän/djur.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För ca 2 veckor sedan hade jag och min bonus dotter tänkt rida ut till strand då det var dotterns önskan.

Helt slump var det två fotograf där ock fotade på privat. Dom fick syn på oss och ville fota på oss. Fy vad grym fina dom bilderna blev
😍😍

Ska absolut förstora någon av dom bilden någon dag.

Milton tyckte det var rolig att galopperar i havet
❤️

Likes

Comments

Igår kom kiropraktorn till Milton för kolla/fixar honom. Milton har fortfarande lite sne i bäcken mot vänster bak men bättre än förra gång i alla fall. Kiropraktorn misstänker att han har haft det flera år så detta tar lite tid att ställa tillbaka. Får dock fortsätta träna och påminner honom att inte glömma använda vänster bak. Kiropraktorn sa också att har blivit finare med sin muskeln sedan 7 juli.

Milton stod och mysar med kiropraktorn när hon satt ned på låda för skriva anteckning , det är jätte gullig. Milton är med stor hjärta . Jag sa att Milton är en kramgo kille
😍 mitt hjärta smälter totalt.

Idag och imorgon skall det bli en mysig promenad vid hand med Milton och sedan bara att fortsätta träna igen
👌🏻.

Likes

Comments

26 juli gick vi bort till Horse Farm för sadelkoll, Milton har breddat sig mycket från i fjol trots han har tappat all muskel nu i våras. Sadelmakare tog bort extra ull som har varit i sadel och då passade sadeln så bra. Jag testar att sitta upp och red hem, Milton var glad och cool kille.

Där efter red jag och Denice ute mycket, hästar uppskattar det och vi, har så rolig. Milton är tillbaka men ännu bättre med sin självsäker, en dag mötte vi bussen - Milton bara tittade med lugn i hjärtat noll på nerver. Roligast att få galopperar mycket tycker Milton
😁. Jag rider varje dag med leende läppen och glad i själ. Fast jag är medveten att det är ganska lång kvar så att Milton blir 110% bra men just nu känns han 90% bra ändå.

Jag förväxlar med tömköra Milton, dock har blivit mindre antal per vecka nu än förut då vi rider ut istället.

Likes

Comments

Lördags tog vi kväll promenera med vänner, killar och hunden ut ganska sent på kvällen. Det var helt lagom då det har varit så varmt under dagen.
Vi testar att Denice skulle ta Milton som handhäst i trav och det fungerar jätte bra
😍. Det kommer vi fortsätta med 👌🏻

Likes

Comments

Första galopp språng, han brukar vara något stel i höger varv, men det kände jag inget. Istället kändes det lite i vänster istället. Kiropraktorn har gjort succé 👌🏻. Ingen sura miner heller 🦄🦄.
Skönt ha denna herre som kan står alldeles själv innan och efter ridning. Det syns också på honom att han trivs och känner sig hemma i denna stallet han står i.

Likes

Comments

Det är bara otrolig med denna herren. Han börjar kännas riktig bra att rida. Efter jag kräver lite mer i skritt arbete innan vi kommer in trav 😃. Han tappar ingenting bakben vid halv halt eller halt, dock kan känna lite svag vänster bak men inte ostadig eller rörelse störning , hålla tummarna det fortsätter framåt så får vi se 😊

Likes

Comments

God morgon allihopa!

Igår lördag den 8 juli var vi ute på promenad i minst 45 minuter härlig kväll.

Milton gick allt bara cool och sansad, han är denna underbar häst man är med om. Min två hästar innan Milton blir sjövild när dom inte rids och är under behandling vilket det var jobbigt
😅. Milton avställt jag sedan 31 mars och har ridit totalt en vecka för två veckor sedan.

Ha det / Emelie

Likes

Comments

Idag kom en tjej och kollade igenom Milton och fixade lite med bakdel. Märkte Milton är svagare i vänster bak, stark men stel höger bak och det löste sig ganska snabb 👌🏻🙌🏻. Milton tyckte hon var konstig med grejer vad hon gör med honom 😁. På slutet var han så trött och belåten 😍❤️. Nu har vi träning schema för några veckor. Längtar som tusan att sitta på honom igen 😍.

Likes

Comments

Förra vecka var vi hos klinik för andra gång. Av någon anledning blev Milton bättre bara så där 🤔 den 10 juni var han pigg och så glad kille. Mystiskt kille denna- tog honom och longerar och se hur han rör sig. Helt otrolig, jag fick torka om mina ögon så att jag ser rätt - han har blivit bättre - yes helt galen!?!
Ringde till klinik och bokat tid.
När vi åkte dit la vi handduk över Miltons ögon och lasta in
😅, det funkar faktiskt. Milton stod som en mus i transport hela väg dit och hemåt. Men iallafall när vi kom fram stod Milton kvar och snällt medan vi människor behövde gå på toalett. Lasta av, Milton backar ur lugn och sansad trots en stor hästlastbil stod bredvid våra transport.

Veterinär blev förvånad hur fin Milton har blivit fin på 7 veckor och endast 3 veckor arbete totalt , rör sig fin och veterinär ser inget rörelse störning längre. Bestämde oss gå in behandling rummet och ge behandling både i rygg och nacke och bara att åka hem igen
😊.

Likes

Comments