Jag valde dessa övning eftersom jag tänkte det är väldigt nyttig för Fargo.

Trava in oxer med markbom före och lägg 5 galoppsprång (avstånd är lite kort), syfte att Fargo skulle hoppa bättre kurva och styrka från hela kroppen. Jisses han var så lätt i händer och jämna galoppsprång och kom bra fram till tillnäst oxer på 1 m. Tack för tips team R
🙏🏻.

Mest räcke hinder vi behöver träna extra men det kommer. Blir hoppträning imorgon och tävling till helg.. Ingen stopp andra klass tack
😁😝.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Min pappa (Håkan) kom förbi till mitt jobbet och hälsade på samt gett mig presenten från mamma oxå.

Underbar fina presenten jag fick
😍😍. En snygg vit luvatröja och ny stekpanna vilket vad jag behövde 😝. Tusen tack till er 😘.

Fick vit converse skor och fin klocka av min älskling
😍😘 Tack till dig också. Klocka får jag visa med bilden lite senare.

Tack till alla som skickat gratulationer vid Facebook, messenger, sms, mail, snapchat och kort/brev hem till mig. Ni är underbar varma hjärta ni
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag var det jätte stökig och alldeles lång dag, dålig information osv.
Så Fargo var ute med utrustning på i hela 4-5 timmar. Första klass var det lag klass, vi var felfria och debuterade 95. Han kändes fin och börjar bli mjuk i språng och släpper bra o bogen, blivit längre i kurva språng över hinder och lyssnade jätte bra mot små hjälp skänklarna. Nöjd med denna runda.

Nästa klass var han trött och ofokus så vägrar han första hinder (!!) precis som förra tävling
😤. Andra försök kom vi över, han landade fel galopp och både vi tappade fokus till nästa hinder så valde jag utgång. Gissar hur överlycklig Fargo var att slappa detta och gick och gallskriker hela tiden 🙉..

Likes

Comments

Fargo och jag börjar smått hittar varandra i hoppning. Jag är fortfarande inte van med hans hopp galopp, han har ibland kort eller bättre galopp. Han vill gärna komma lagom nära hindret och inte för nära eller längre innan, detta är han petig med. Jag är van med stor och hopp galopp som med Milton.
Fargo är lat med bakmotor ibland så han är krävande i ridning. Han passar snart bättre som en dressyr kille istället.
🦄

Likes

Comments

25 maj

Milton fyller 7 år.

Hade planerat rida iväg till strand i denna underbar väder och Milton älskar stranden - han hade jätte ont i ryggen när kortison försvinner.
Fick mysa och lät honom beta lite gräs istället ❤️

Likes

Comments

6 maj åkte vi våra första tävling tillsammans jag och Fargo.
Jag har inte tävlat sedan november 2010 🙈🐌..

Första klass gick det bra och var felfri, andra klass var Fargo ofokus och bara skriker hela tiden. Fargo vägrade första hinder två gånger ( tack och lov det är lokal 😏), jag var förbannad och sade ifrån ordentlig så hoppade han hela bana utan vara nära bommen 😇 deså helt onödigt med vägring vid första hindret ju..

Är så nöjd med min ny tävlingsridbyxor, köpte den på rea 👍🏻.

Likes

Comments

5 maj åkte vi iväg till Ängelholm hästklinik med Milton, ni följare vet att han har varit svår att lasta in transport. Vi gav honom lugnande för säkerhetskull , han lyckades svalt in ganska mycket men det verkade lite ändå. Vi hade transport längst bort bredvid sargen väggen så att han inte kunna backa ur så långt. Det tog 50 minuter att lasta in honom, han var i alla fall orädd att bli instängd dock uppe lucka blev han lir rädd men lugnar sig snabb.
Under resa var han jätte lugn, många lastbilar som körde förbi oss utan han bryr sig om. Det tog ca 1,5 timmar att köra. Väl framme stod Milton i transport lugn medan Denice och jag var inne på klinik för kolla läget och passar på gå på toalett. Lasta av Milton och ställa honom i låneboxen, han kissade direkt ☺️.

Träffade veterinär och pratar igenom vad son har hänt med Milton och hans bakgrund och dessa två åren, vi började med att springer på gången och gjorde böjprov alla ben -UA. Longera på lina, där ser man mer Miltons ostadigt bakben. Förflytta ute och galopperar honom, han tappade bakben så kliar veterinär på huvudet. Vi gör böjprov bakben igen, inget där. Bestämde att röntga nacke, hals, rygg och bakhas.

Veterinär hittade förändring i nacke och kissing spines (i rygg) och veterinär sa att när Milton hade fått anaplasma då har han förlorat allt muskeln och Milton är stor kille att bygga upp igen. Bestämde att få rygg behandling och sedan åkte vi hem.

Milton och Fargo var så glad att återförenas ❤️

Likes

Comments

Denna film var från träning 18 mars.
Han var ganska fin, blev trött snabb i bakben då börjar man fundering..

Mycket som har hänt sedan dess, just nu söker jag efter en ny laptop för hålla blogg bättre. Tycker det är jobbigt att skriva det vid mobil eller Ipad..

Tänk det är april nu, helt sjukt då tiden bara rusar i väg 😳. Men hurra för värme har börjat komma 😃.

Vi hörs, ha det toppen ni allihopa 😘

Likes

Comments

Hallloj fem dagar kvar tills vi åker upp till GHS, Gud vad vi längtar. Våra pållar och vi själv kommer bli totalt bortskrämd med nya grejer 😁.

Vad jag behöver :
En par nya ridbyxor
Ridhjälm ( inte köpt ny efter jag ramlade av
🙈🤐)
Hoppspö
Ridstövlar

Till min stor herre Milton :
Hage grimma
Ländtäcke
Boots
Ute täcke
Trust bett i tre delad ( gillar verkligen Trust)
Förbygel/ eller större Martingal ( har en men är på sist hål av herres biffig hals
😅)
Tävlingsträns
Schabrak
Tävlings skydd runt om

Någon fler ska dit?
😃👏🏻👏🏻👏🏻

Likes

Comments

Milton kändes så mjuk och fräsch, pigg och glad från början till slutet.

Ena serie var det lite kortare på två galoppsprång, det löste Milton jätte bra på. Vid högre hinder backade han ihop sig snabbt och kändes så att han är lättare i sina fötter, helt kvick och spänst. Klok herre sa tränaren. Och sedan låg en hinder på 12 meter från sargen (på tävling måste det vara minst 15 meter från då), Milton galopperar igenom och hade honom hela tiden och hoppade väl språng och mjukt.

Ibörjan överhoppade han över tre dunkar som låg på marken
😂, sedan höjer hinder så glömmer han vad det finns under 😊. På tävling får vi hoppa flera gånger i lägre klass så han inte behöva hoppa 160 varje hinder då alla monster finns på marken. Nerå, det kommer gå bra - vattenmatta hoppar han väl och sansad.

Hans bakben har blivit otroligt mycket bättre, inte mycket korsgalopp eller studs galopp mellan hinder ( han gör det när han känner sig svag eller bli lite säkra) tänk att det har tagit långtid att bygga upp efter han fick anaplasma sjukdom (aug 2015).

Hans kroppen har förändrat mycket, inga ölmage kvar och ser vuxen nu.

Min älskade häst, snart är det två år sedan åkte jag ner och hämtade dig, tänk så mycket det har hänt båda gott och ont. Du är en sann vän, du tittar alltid upp när du hör min bil som kör förbi din hage och stannar jag bilen nära hage kommer du gärna och hälsa på och få bli gosas med, du är alldeles kramgo kille
. Jag ser fram emot fler år med dig.

Likes

Comments