View tracker

Friday, sorry jag var lite för tokig idag vid ute ridtur mama- it's Friday 💪🏻👏🏻🎉🎉😘❤/ Milton

Milton var så taggad som en liten glad bus ponny vid uteridning
😁. Han har haft rolig i alla fall och är nöjd.
Jag är förvånad hur smidigt han kan vara i hans storlek dock ha ha. Han ogillar verkligen att bli sist, det får vi träna bort vid dag ljus.

Tänk det är redan helg, det kommer tyvärr bli alldeles kort helg då vi har hoppträning förmiddag imorgon och sedan skall vi åka på en ärende. Söndag har vi utsläpp i våran stall, så jag får ha väckarklocka på- på morgonar tills jag får lite sov morgon och sedan kommer det februari jisses.

Ha det trevlig helg ni allihopa
😘

  • 4 readers

Likes

Comments

Igår 17 januari skulle sambo och jag hoppa men sambo var hemma och är sjuk. Jag tänkte inte missa min favorit schema 😁.

Milton var så fin vid uppvärmning markarbete, lätt i galopp - taggad på långsida.

Tog först röd/gul med bom före och efter på två galopp, vänster varv går det alltid som en klocka. Höger - han landar gärna på vänster galopp efter hinder ock byter efteråt. På slutet tog han äntligen in höger galopp - blir mer träning där på höger varv.

Sedan tog vi två galopp språng mellan oxer och räcke på lång sida, vänster varv kändes lättare. Höger känns det som lite seg rostig robot , efter jag tog vänster varv var han magisk mjuk igen och tog två bra galopp mot oxer.

Höjde 1 meter alla hinder, han hoppade så magiskt, fin språng , bra galopp - allt satt perfekt
🦄🦄. Vi båda var jätte nöjd 😘❤

  • 15 readers

Likes

Comments

5 Januari blev jag utkastad av en väldigt bestämd/ känslig jobbhäst på jobbet. Hen har varit så bra, plötslig skenar hen från volten utan anledning. Jag försökte få hen att böjer om, nähä blackout och sedan hoppade hen utan någon hinder under, väl i luft sparkades hen bakut så jag flög iväg och jag var medveten hela tiden och tänkte " aha när kommer jag att landa då det tog så lång tid" sen pohhh så jag tappade min andan. Reste upp mig inom en minuter och fick tag på hästen. Satt upp och red på stallgången (ruta 1 igen).

14 januari ( var precis bättre från sjuklig) blev det andra avramling men från min egen häst Milton. Ni tänkte nog vad som hänt?! Det är mitt eget fel. Vi skulle hoppa, han var envis och tyckte det var så rolig , vi kom lite fel och han ville själv till nästa hinder, jag tappade balans och jag syns för mycket på en sida, Milton blev osäker och fortsätter galopperar medan jag gled tills jag misslyckades
😁.
Det landade verkligen hård, huvud fick ordentlig smäll, jag reste på en gång och skulle gå men det blev så vingligt ha ha. Blev så yr, jag satt upp direkt och fortsatte hoppa några språng. Milton var så självsäker och tyckte det var rolig, jag trodde detta händelsen skulle göra honom lite osäkra men nähä. Så skönt och ni vet vi han har lärt sig massor sedan han kom hit till oss. Stolt över min Milton
, kvällen åkte vi in akut. Blir två nya ridhjälm 🤑🤑🤑..

  • 16 readers

Likes

Comments

11 jan blev jag så sjuk med feber och allt, mådde så kass. Orkade självklart komma ut till stallet, man har med skyldig när man har hästar. Mysade med Milton och gick lite runt med honom innan sambo tog över som handhäst. Dom travar och även galopperar lite , Milton var bara såå snäll att hänga med 😄.

Han börjar bli riktig vuxen i kroppen 👌🏻💪🏻. Sjukt att jag har haft honom snart 2 år, jisses tiden bara går fort när jag har haft bara rolig tillsammans med honom

  • 17 readers

Likes

Comments

27 dec 2016.

Ville min sambo testa oss och de hur Milton reagerar, han skötte sig magiskt och har inte tränat detta på evigt dock med dunk har vi aldrig passerat förbi innan och Milton bara gå igenom. Älskade killen
😍

Jag red Fargo lite stund, sedan har jag och Milton kramkalas, han är så kramgo kille bara gilla vara mysa med om😍​

Likes

Comments

På er alla bloggläsare/ följare.

Blev påminner av min sambo att jag har varit lite dålig på att uppdaterad här.

Vill tacka för fin julklapp från min farmor, handväska och Ariat ridskor - jätte nöjd.

  • 19 readers

Likes

Comments

Tredje träning för bäste Lasse.
Denna gång red jag inte ensam, min sambo och Miltons bästa vän var med.
Det fungerar jätte bra, båda hästar sköter sig väl.
Sista språng höjde tränaren och se hur Milton löser det, han tog det väldigt bra i denna höjd nu klapp klapp. Han landar in hans bästa vänster galopp med bakben, men han byter bara bättre och bättre.

Nu i helg skall vi ha jul avslutning hoppträning, längtar dit som tusan!

Igår longerade jag Milton som jag gör det varje dag på mitt jobb. Det var länge sedan jag gjorde det med Milton, kände direkt att han är rakställning ändå mjuk på båda varv nu, vilken känsla . Förut lutar han in på vänster varv då han var svag i höger bak, jag stod med leende i läppen och tänker "ja nu har vi arbetat igenom träning hård så att det gav resultat".

Milton skall få lite julledig under jul, då vi blir bortrest och hästar skall få varsin massage av massör den 20e så passar på att varva ned lite med arbete.

// Ekroon

  • 114 readers

Likes

Comments

Gamla film.

Milton har egen instagram och är öppen för alla. EkroonsMilton <-- Välkommen att följa hans utveckling och vad han gör
😄

Vi vill önska er en trevlig första advent som kommer redan imorgon.
🎅🏻

Likes

Comments

​Idag blev det jobbigt pass för oss, vi blev jätte svettiga. Milton lär sova så gott inatt, ännu mysig för honom när han har fått nytt spån i hans box 😄.

Milton sköter sig jätte bra, jag är väldigt nöjd med honom. Han kändes lite trött i bakben men han är en kämpe kille som vill göra sin bästa verkligen. 

Serien var på 1 meter även trippelbarr på 1 meter och Milton har aldrig hoppat trippelbarr innan, så grymt jobbat. Resten var det på 80-90, vi brukar inte hoppa så högre då han brukar överhoppar. Han har verkligen blivit mogen och har förstått vad han skulle göra. Tränaren sa han är jätte fin och har bra språng och är klok kille. Det kan jag hålla med allt om, min älskade Milton ❤. Vi har blivit en riktig super team ✌

Likes

Comments

Vilken lycka få min bästa tränaren i Halland tillbaka efter minst ett år.
Tränaren är grym och har alltid bra och nyttig övningar, Milton skötte sig mega super.

Så följsam och jämna takt, väl språng. 

(filmen är från 12 november)

Likes

Comments