Det märks hur lite päls han har egentligen 😄 om man jämför med lille Fargo ☺️👀.

Gud så snäll han är
😍❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

Någon får gärna nypa mig till livet! Kan inte tro det är sant.

Vi har beställt en eget klippmaskin för någon vecka sedan, så skönt att ha eget.

Är nöjd med den faktiskt, prisvärd ock godkänd av Milton
👌🏻.

Helt oplanerad att klippa Milton idag, hade faktiskt tänkt klippa honom nästa helg då Milton får ta det lugn och ro så fall om han blir nervös osv.

Klippte först min sambos häst, snäll att klippa men känslig på vissa ställe. Han blev finare än i nalle päls
😂, Milton stod i boxen och var nyfiken på vad vi håller på och var så lugn. När vi var klar så tänkte jag varför inte testa på Milton?

Tog fram honom och sedan satte på maskin och lät Milton känna på den, han reagerade ingenting. Börjar klippa på riktig, reagerade fortfarande ingenting. Men what?! tänkte jag 😂, vilken cool herre han är. Han stod stilla under klippning och han blev så fin 😍❤️.

Så lättare det blir nu med täcke och ridning, ja allt.

  • 3 readers

Likes

Comments

Igår stod liten hoppning på schema. Vi lade två räcker hinder på varje lång sida med hjälp bommar på 9,5 meter före och efter hindret.

Milton sköter sig så väl, när vi höjt upp bommen än vad han är vant vid så överhoppade han. Vi måste dock vara försiktig med att höja hinder enligt honom. Han vill inte riva. Han är precis som min gamla goding Aragorn ( han hatar verkligen att riva då kan han bli väldigt arg och en par gånger ramlade jag av
😂 och han rev väldigt sällan och alltid mitt fel då).

Sedan galoppera vi in liten volt ca 5-8 meter på varje hörn, han klarar det väldigt bra och få bättre galopp känsla efteråt när han är ordentlig uppladdad bakmotor
👌🏻. Man ler faktiskt varje gång man rider honom min herre 😍.

  • 3 readers

Likes

Comments

Nya pålle är min älsklings häst på 12 år kom till oss ca en månad sedan. Bägge två blev bästis på 10 sekund och än idag. Yes en jätte herre och liten herre 😅. Allt har fungerat bra i hage, stallet och ridtur. Första dagar fick Milton vara läromästare vid uteridning, medan Fargo fega ur. Helt imponerad av Milton, vi hade tänkt det skulle bra för Milton att ha en trygg kompis bredvid men det blev tvärtom 😜.

  • 10 readers

Likes

Comments

Tränade för tränare.
Sista hindret var det högst Milton har hoppat i sitt liv under ryttare. Vilken språng han tog då tappade jag lite mitt balans i landning
😂. Han hoppade fantastiskt denna kille 😍😘

  • 10 readers

Likes

Comments

Vi lade två bommar på 6 meter mellan innan hinder.
Han sköter sig väl i hans nivå, vi börjar komma till vidare nivå. Vi tar det sakta och säker.

  • 10 readers

Likes

Comments

Hade galoppövningar, där gick han mycket bättre. Han var bommen sugen än vad han var tidigare hemma i sin stall. Två månader har gått och han går lika bra här hemma. Han känner sig inte sig trång i våra liten ridhus när han känner sig att han är stark och orkar mer för samlingar och håller sig i sin balans och styrkan än tidigare. Det var väldigt nyttigt för honom att vara på Hoppcentrum i en månad - det gav resultat :).
Hans galoppbyte går bara framåt hela tiden, han byter bak först och ibland alla benen samtidigt i luften. Jag är noga med att han inte skall byta fram först, annars då arbetar hästen inte bakifrån :).

Likes

Comments

Idag red jag i lugn pass, både i paddock och gräsbana (trava av där sedan skrittar vi av rund gården).

Han känns lite seg ibörjan i trav och när vi kommer in galopp arbete blev han piggare. Jag tror det är så att han sover ute på nätterna och det har varit så kass med väder :/.. Det skall bli finare väder nu i veckan.

Tar nog snart hem honom, tror han börjar längtar hem. From imorgon är jag på jobbet igen och då är jag med honom flera timmar och ha koll på honom =).

Likes

Comments

​Bilderna var från förra vecka den 5 aug. Fick rida med andra hästar lite stund, Milton sköter sig mycket väl. Bilderna säger som sagt mycket =) 

Likes

Comments