Denna film var från träning 18 mars.
Han var ganska fin, blev trött snabb i bakben då börjar man fundering..

Mycket som har hänt sedan dess, just nu söker jag efter en ny laptop för hålla blogg bättre. Tycker det är jobbigt att skriva det vid mobil eller Ipad..

Tänk det är april nu, helt sjukt då tiden bara rusar i väg 😳. Men hurra för värme har börjat komma 😃.

Vi hörs, ha det toppen ni allihopa 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallloj fem dagar kvar tills vi åker upp till GHS, Gud vad vi längtar. Våra pållar och vi själv kommer bli totalt bortskrämd med nya grejer 😁.

Vad jag behöver :
En par nya ridbyxor
Ridhjälm ( inte köpt ny efter jag ramlade av
🙈🤐)
Hoppspö
Ridstövlar

Till min stor herre Milton :
Hage grimma
Ländtäcke
Boots
Ute täcke
Trust bett i tre delad ( gillar verkligen Trust)
Förbygel/ eller större Martingal ( har en men är på sist hål av herres biffig hals
😅)
Tävlingsträns
Schabrak
Tävlings skydd runt om

Någon fler ska dit?
😃👏🏻👏🏻👏🏻

Likes

Comments

Milton kändes så mjuk och fräsch, pigg och glad från början till slutet.

Ena serie var det lite kortare på två galoppsprång, det löste Milton jätte bra på. Vid högre hinder backade han ihop sig snabbt och kändes så att han är lättare i sina fötter, helt kvick och spänst. Klok herre sa tränaren. Och sedan låg en hinder på 12 meter från sargen (på tävling måste det vara minst 15 meter från då), Milton galopperar igenom och hade honom hela tiden och hoppade väl språng och mjukt.

Ibörjan överhoppade han över tre dunkar som låg på marken
😂, sedan höjer hinder så glömmer han vad det finns under 😊. På tävling får vi hoppa flera gånger i lägre klass så han inte behöva hoppa 160 varje hinder då alla monster finns på marken. Nerå, det kommer gå bra - vattenmatta hoppar han väl och sansad.

Hans bakben har blivit otroligt mycket bättre, inte mycket korsgalopp eller studs galopp mellan hinder ( han gör det när han känner sig svag eller bli lite säkra) tänk att det har tagit långtid att bygga upp efter han fick anaplasma sjukdom (aug 2015).

Hans kroppen har förändrat mycket, inga ölmage kvar och ser vuxen nu.

Min älskade häst, snart är det två år sedan åkte jag ner och hämtade dig, tänk så mycket det har hänt båda gott och ont. Du är en sann vän, du tittar alltid upp när du hör min bil som kör förbi din hage och stannar jag bilen nära hage kommer du gärna och hälsa på och få bli gosas med, du är alldeles kramgo kille
. Jag ser fram emot fler år med dig.

Likes

Comments

Friday, sorry jag var lite för tokig idag vid ute ridtur mama- it's Friday 💪🏻👏🏻🎉🎉😘❤/ Milton

Milton var så taggad som en liten glad bus ponny vid uteridning
😁. Han har haft rolig i alla fall och är nöjd.
Jag är förvånad hur smidigt han kan vara i hans storlek dock ha ha. Han ogillar verkligen att bli sist, det får vi träna bort vid dag ljus.

Tänk det är redan helg, det kommer tyvärr bli alldeles kort helg då vi har hoppträning förmiddag imorgon och sedan skall vi åka på en ärende. Söndag har vi utsläpp i våran stall, så jag får ha väckarklocka på- på morgonar tills jag får lite sov morgon och sedan kommer det februari jisses.

Ha det trevlig helg ni allihopa
😘

Likes

Comments

Igår 17 januari skulle sambo och jag hoppa men sambo var hemma och är sjuk. Jag tänkte inte missa min favorit schema 😁.

Milton var så fin vid uppvärmning markarbete, lätt i galopp - taggad på långsida.

Tog först röd/gul med bom före och efter på två galopp, vänster varv går det alltid som en klocka. Höger - han landar gärna på vänster galopp efter hinder ock byter efteråt. På slutet tog han äntligen in höger galopp - blir mer träning där på höger varv.

Sedan tog vi två galopp språng mellan oxer och räcke på lång sida, vänster varv kändes lättare. Höger känns det som lite seg rostig robot , efter jag tog vänster varv var han magisk mjuk igen och tog två bra galopp mot oxer.

Höjde 1 meter alla hinder, han hoppade så magiskt, fin språng , bra galopp - allt satt perfekt
🦄🦄. Vi båda var jätte nöjd 😘❤

Likes

Comments

5 Januari blev jag utkastad av en väldigt bestämd/ känslig jobbhäst på jobbet. Hen har varit så bra, plötslig skenar hen från volten utan anledning. Jag försökte få hen att böjer om, nähä blackout och sedan hoppade hen utan någon hinder under, väl i luft sparkades hen bakut så jag flög iväg och jag var medveten hela tiden och tänkte " aha när kommer jag att landa då det tog så lång tid" sen pohhh så jag tappade min andan. Reste upp mig inom en minuter och fick tag på hästen. Satt upp och red på stallgången (ruta 1 igen).

14 januari ( var precis bättre från sjuklig) blev det andra avramling men från min egen häst Milton. Ni tänkte nog vad som hänt?! Det är mitt eget fel. Vi skulle hoppa, han var envis och tyckte det var så rolig , vi kom lite fel och han ville själv till nästa hinder, jag tappade balans och jag syns för mycket på en sida, Milton blev osäker och fortsätter galopperar medan jag gled tills jag misslyckades
😁.
Det landade verkligen hård, huvud fick ordentlig smäll, jag reste på en gång och skulle gå men det blev så vingligt ha ha. Blev så yr, jag satt upp direkt och fortsatte hoppa några språng. Milton var så självsäker och tyckte det var rolig, jag trodde detta händelsen skulle göra honom lite osäkra men nähä. Så skönt och ni vet vi han har lärt sig massor sedan han kom hit till oss. Stolt över min Milton
, kvällen åkte vi in akut. Blir två nya ridhjälm 🤑🤑🤑..

Likes

Comments

11 jan blev jag så sjuk med feber och allt, mådde så kass. Orkade självklart komma ut till stallet, man har med skyldig när man har hästar. Mysade med Milton och gick lite runt med honom innan sambo tog över som handhäst. Dom travar och även galopperar lite , Milton var bara såå snäll att hänga med 😄.

Han börjar bli riktig vuxen i kroppen 👌🏻💪🏻. Sjukt att jag har haft honom snart 2 år, jisses tiden bara går fort när jag har haft bara rolig tillsammans med honom

Likes

Comments

27 dec 2016.

Ville min sambo testa oss och de hur Milton reagerar, han skötte sig magiskt och har inte tränat detta på evigt dock med dunk har vi aldrig passerat förbi innan och Milton bara gå igenom. Älskade killen
😍

Jag red Fargo lite stund, sedan har jag och Milton kramkalas, han är så kramgo kille bara gilla vara mysa med om😍​

Likes

Comments

På er alla bloggläsare/ följare.

Blev påminner av min sambo att jag har varit lite dålig på att uppdaterad här.

Vill tacka för fin julklapp från min farmor, handväska och Ariat ridskor - jätte nöjd.

Likes

Comments

Tredje träning för bäste Lasse.
Denna gång red jag inte ensam, min sambo och Miltons bästa vän var med.
Det fungerar jätte bra, båda hästar sköter sig väl.
Sista språng höjde tränaren och se hur Milton löser det, han tog det väldigt bra i denna höjd nu klapp klapp. Han landar in hans bästa vänster galopp med bakben, men han byter bara bättre och bättre.

Nu i helg skall vi ha jul avslutning hoppträning, längtar dit som tusan!

Igår longerade jag Milton som jag gör det varje dag på mitt jobb. Det var länge sedan jag gjorde det med Milton, kände direkt att han är rakställning ändå mjuk på båda varv nu, vilken känsla . Förut lutar han in på vänster varv då han var svag i höger bak, jag stod med leende i läppen och tänker "ja nu har vi arbetat igenom träning hård så att det gav resultat".

Milton skall få lite julledig under jul, då vi blir bortrest och hästar skall få varsin massage av massör den 20e så passar på att varva ned lite med arbete.

// Ekroon

Likes

Comments