View tracker

​Nässelplockning, nässlor som sedan efter torkning blev till bland annat nässelpulver och ingrediens i vår Ansiktsmask

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna linsgryta är verkligen en favorit. Räcker till ca 3-4 personer

1 halv gul lök

2-3 klyftor vitlök

1 liten bit färsk chili (ca 1 cm)

2 dl linser

1 förpackning krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl vatten, man kan behöva hälla i mer vatten under koktiden då linserna sväller.

Havregrädde, jag hade i ca 1 dl. Eller någon annan matgrädde efter smak och tycke

Fryst spenat eller färsk babyspenat

Halv pressad citron.

Mald kanel, curry, spiskummin, svartpeppar och örtsalt


Finhacka gul lök, vitlök och chili, fräs detta i olivolja. Tillsätt sedan linser och kanel, curry, spiskummin, rör om. Häll på krossade tomaterna och vatten, tillsätt buljongtärningen. Låt puttra på låg värme och lägg i spenaten efter ca 15 min

Koka i ca 5-10 min till, tills att linserna har mjuknat, krydda med salt och peppar, häll på havregrädde och pressa över citronsaften, rör om.

 Ät och njut

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments