bebis

Filten kommer i mjukaste sammetsvelour och baksidan i gosig fleece och den finns i ljusrosa eller fin blå färg.

Perfekt till alla gosiga bebisar i vinter! Självklart i 100% ekologiskt bomull då den kommer från Littleheart.

http://www.ekoshoppen.se/product/little-heart-sammetsfilt-soft-pink

Bild från Littleheart

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ekologiskt, bebis

Äntligen har vi Littleheart senaste tillskott Little Anemones Green bädset vagn/vagga i lager. Så sött och härligt mjukt.

Så här beskriver Littleheart serien;

Det är en romantisk kollektion i milda gröna toner och såklart i 100% ekologisk bomull certifierad enligt GOTS. Mönstret har hämtat inspiration från svensk natur och klassiska botaniska tryck och består av bäddset, spjälskydd, muslinfiltar samt en lekmatta. Lite extra stolta är vi över att både spjälskydden och lekmattan är 100% GOTS-certifierade, vilket innebär att även stoppningen är i ekologisk bomull.Likes

Comments

Ekoshoppen tippsar om serien Eco Cosmetics för barn. Finns med och utan parfym.

Värt att veta att den inte innehåller

- Nanopartiklar

- GMO

- Parabener

- SLS

- PEG

- Petroleum-, paraffin- eller silikonderivat

- Alkohol och ( neutral utan parfym)

Kika in här


Likes

Comments

Ekoshoppen är så glada över att Skönhetsredaktörerna skrev en toppenbra artikel om AETHIC och deras produkt Sôvée. Vi är ju stolta över att sälja detta solskydd som inte stör eller förgiftar växter/organismer som lever i våra vatten och hav. Den är så kallad marinpositiv och ekokompatibelt solskydd. Så himla bra!

Hos Ekoshoppen kan du köpa produkter från AETHIC

Här kommer ett utdrag ur artikeln från skönhetsredaktörerna

Har du också funderat på vad som händer med solskyddet när du badar i havet? Oftast kan man se det ligga som en hinna på ytan. Filantropen Marx Allardfrån Holland hade tänkt samma tanke. Sagt och gjort. Han bestämde sig för att starta bolaget Aethic som tar fram hållbara solskydd som inte stör miljön, men fortfarande ger fullgott skydd. Han var då redan grundaren av organisationen Going Blue too, som verkar för en hållbar marin miljö.

Sôvée har fått det första patentet som ekokompatibelt solskydd. De kemiska filtren titaniumdioxide och zincoxid som finns i de flesta solskydden framkallar giftiga peroxidnivåer in vattnet och korallerna blir förgiftade”, förklarar Marx Allard.

Läs hela artikeln här

Källa: Skönhetsredaktörerna


Likes

Comments

boktips, ekologiskt, ekoshoppen

Många känner i januari att det är dags att vända blad och bli en nyttigare och hälsosammare version av sig själv ( inklusive jag själv :). Till min hjälp och inspiration tittar jag i vackra boken FLORA av Josefine Jäger.

Massa härliga recept och smoothies, shakes, chiapuddings osv. Just nu endast 99 kr hos Ekoshoppen.

Läs mer om Flora nedan:

Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, en avkopplande meditation i skogen, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt.

Josefine Jäger är en välkänd kreatör och kock med särskild inriktning på det växtbaserade köket och rawfood. Hennes förmåga att kombinera få ingredienser på ett enkelt men unikt sätt har vi tidigare sett prov på i den populära boken Hello Green från 2014. De fantastiska bilderna i Flora – närande drycker från växtriket är tagna av Katarina Di Leva.


Likes

Comments

Har ni sett Littlehearts fina ekologiska barnprodukter i 100% certifierad ekologisk bomull? De har blandat annat ekologiska bebisfiltar och ekologiska påslakan. De är helt underbart mjuka! Hos Ekoshoppen hittar du ett brett sortiment av Little Hearts produkter. Saknar du något så hör av dig så tar vi in det på en gång.

Missa inte deras fina serie Little Anemones. Perfekt nu när man så gärna vill få lite vårkänsla!

Littlehearts textilier är GOTS-certifierade, vilket innebär att största möjliga miljöhänsyn tas i varje produktionssteg; från bomullsplanta till färdig produkt. Här garanteras att bomullen kommer från ekologisk råvara samt att produktionen håller sig till strikta riktlinjer när det gäller mängden kemikalier. Gots-märkningen omfattar även sociala krav. Littlehearts licensenummer är: CU 848220
Likes

Comments

Blev inspirerad av texten från förra inläget så fick infall att göra Matchabollar. Hittade ett recept som jag anpassade efter skafferiet :) Jag tog 1 dl cashewnötter, 0,5 dl pumpafrön, 1 dl kokosflingor, 1 dl havregryn, 7 färska dadlar (urkärnade), lite salt, lite vaniljpulver, 1, 5 mmatsked kokosolja, 3 teskedar ekologiskt matchpulver , Mixade allt och sen klart! Formade bollar.

Lite info om Matchan som jag använder;

Superfruits ekologiska Matcha (Camellia sinensis) pulver är ett premium grönt te pulver som traditionellt används i Japan vid te-ceremonier. Endast de finaste telöven plockas och torkas för att framställa ett finmalt och ljusgrönt pulver. Matcha har en unik och fyllig smak som kommer från aminosyror, huvudsakligen L-teanin. Använd med fördel i matcha latte, smoothie, glass, bakning eller matlagning.

Matchan innehåller gott om polyfenoler, ett slags antioxidanter som sägs skydda mot högt blodtryck, hjärtsjukdom och cancer. Dessutom ska de motverka kroppens åldrande, samt stimulera ämnesomsättningen

Många pratar om Matcha Latte så här kommer länk till recept

http://www.ica.se/halsa/artiklar/matcha-latte-sa-gor-du/.Likes

Comments

Instagram@ekoshoppen