View tracker
View tracker

Hösten har kommit och det känns extra gott med en kopp te! Ekoshoppen har tagit hem fler sorter från bland annat Pukka. Vad sägs om Matcha te eller Revitalise. Revitalise värmer och ger energi, och verkar för en bibehållen matsmältning.

Pukkas te är såklart ekologiskt. Kika in hos Ekoshoppen och hitta din favorit! 

http://www.ekoshoppen.se/product/pukka-revitalise-eko

Likes

Comments

View tracker

I helgen har jag boostat immunförsvaret med vetegräs, ingefära och massa olika bär. Minsta killen har varit snuvig i en veckan så det verkar gå massa strunt på förskolan.

Vad är då vetegräspulver? För det första så är det glutenfritt namnet till trots.

Pulvret innehåller näringsämnen som klorofyll, selen, fosfor, magnesium, zink, koppar och mangan. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Klorofyll och zink bidrar till att neutralisera PH - värdet och göra kroppen mer basisk vilket gör att vetegräs passar bra att använda vid en detox.

I helgen har jag både haft det i en smoothie samt idag gjorde jag en vetgrässhot dvs 1 tesked vetegräs blandat i ett litet glas vatten. Pressade även ner en halv citron för att neutralisera den gröna smaken :)

Passa på och köp vetegräspulver hos Ekoshoppen då det just nu är rea pga kort datum.


Likes

Comments

Måste bara tipsa om boken Food Pharmacy som nyligen kommit ut. Den handlar om tarmfloror och antiinflammatorisk mat vilket kan låta sådär kul men lovar att denna bok är trots ämnet skriven och uppbyggd på ett lättsamt sätt. Jag sträckläste den på en helg! Faktan i boken är underbyggd av professor Stig Bengmark.

I boken skriver de även om de "Dirty Dozen" och de "Clean Fifteen" värt att lägga på minnet till nästa gång ni handlar. Alltså en lista med med de frukt och grönt som har högst halt av kemikalier som vi alltid bör köpa ekologiskt och de med lägst dvs de som vi inte behöver köpa eko variant av. Dock saknas banan på listan som är kraftigt besprutad men avokado behöver man inte köpa eko vilket känns bra när ekologisk avokado är dyr.


Likes

Comments

Utförsäljning av fina boken Flora av Josefine Jäger hos Ekoshoppen. Så passa på och få massa härlig inspiration inför hösten. Läs mer om boken nedan.

Välkommen till Flora.


Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, en avkopplande meditation i skogen, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt.Josefine Jäger är en välkänd kreatör och kock med särskild inriktning på det växtbaserade köket och rawfood. Hennes förmåga att kombinera få ingredienser på ett enkelt men unikt sätt har vi tidigare sett prov på i den populära boken Hello Green från 2014. De fantastiska bilderna i Flora – närande drycker från växtriket är tagna av Katarina Di Leva.

Likes

Comments

Idag har jag äntligen gjort min första egna sylt! Och det var ju inte svårt alls. Tog 1 kg plommon som jag tvättade lätt under vatten. Sen i med syltsocker, farinsocker och hel kanelstång samt vatten. Låt koka i 10 min. Klart!
Häll upp i fin burk och in i kylen. Fantastisk gott och enkelt. #sylta #plommonsylt #homemade #foodinspo

  • 13 readers

Likes

Comments

Läste om kallbryggt te i senaste numret av Buffe och blev så klart tvungen att testa! Så nu står en flaska på 1 msk grönt te i kylen. Ska stå över natten så återkommer imorgon med resultat. Någon som testat?

Likes

Comments

Nästan varje dag startar jag dagen med smoothie men mina är oftast inte så barnvänliga då jag gillar att ha i olika superfoods som acai, vetegräs eller spirulina. Idag tänkte jag prova att göra en enkel men god barn smoothie som förhoppningsvis sönerna gillar.

Blir två varianter de ena sonen är mjölkprotein allergisk.

Smoothie 2 port
1 banan
Stor näve jordgubbar ( frysta eller färska)
1/2 avokado ( blir krämigt och mättande)
1 dl yoghurt ( vanlig/vanlig eller soja)
1/2 dl vatten ( mer om den blir för tjock)

Ha i allt i mixern och mixa! Servera din smoothie i glas eller fyll i minsqueeze. Klart!

Läs mer om minsqueeeze här!  Säljs hos såklart hos Ekoshoppen 

 

 
 

Likes

Comments

 
 
Vi är så glada att berätta att Ekoshoppen utökat sortimentet och nu kan erbjuda underbara ekologiska barnsängkläder och ekologiska filtar från Littleheart. Vi har tagit hem från kollektionerna Confetti, Little Star, Little Anemones och Under the same sky. I kollektionen Confetti har vi även tagit hem deras populära badcape. Perfekta presenten till en nyfödd är så klart en ekologisk kanin gjord i 100% ekologisk bomull.
 
 
 
 
 
 
Littlehearts textilier är gjorda av uteslutande certifierad ekologisk bomull (GOTS och Control Union) vilket innebär att inga kemiska bekämpningsmedel har använts vid framställningen av bomullen. På så vis förhindras att farliga kemikalier släpps ut och påverkar vårt ekosystem och närmiljön för de människor som jobbar med att framställa bomullen. Bra för både miljö och baby.


TRYGG TEXTIL - OEKO-TEX
Littlehearts produkter uppfyller också OEKO-TEX® Standard 100 om Trygg textil. Detta är ett oberoende test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled och säkerställer att produkterna inte innehåller för människor skadliga ämnen.

Bakom Littleheart står en svensk tvåbarnsmamma som saknade ekologiska sängkläder.

Likes

Comments

Instagram@ekoshoppen