Ekoshoppen är så glada över att Skönhetsredaktörerna skrev en toppenbra artikel om AETHIC och deras produkt Sôvée. Vi är ju stolta över att sälja detta solskydd som inte stör eller förgiftar växter/organismer som lever i våra vatten och hav. Den är så kallad marinpositiv och ekokompatibelt solskydd. Så himla bra!

Hos Ekoshoppen kan du köpa produkter från AETHIC

Här kommer ett utdrag ur artikeln från skönhetsredaktörerna

Har du också funderat på vad som händer med solskyddet när du badar i havet? Oftast kan man se det ligga som en hinna på ytan. Filantropen Marx Allardfrån Holland hade tänkt samma tanke. Sagt och gjort. Han bestämde sig för att starta bolaget Aethic som tar fram hållbara solskydd som inte stör miljön, men fortfarande ger fullgott skydd. Han var då redan grundaren av organisationen Going Blue too, som verkar för en hållbar marin miljö.

Sôvée har fått det första patentet som ekokompatibelt solskydd. De kemiska filtren titaniumdioxide och zincoxid som finns i de flesta solskydden framkallar giftiga peroxidnivåer in vattnet och korallerna blir förgiftade”, förklarar Marx Allard.

Läs hela artikeln här

Källa: Skönhetsredaktörerna


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Många känner i januari att det är dags att vända blad och bli en nyttigare och hälsosammare version av sig själv ( inklusive jag själv :). Till min hjälp och inspiration tittar jag i vackra boken FLORA av Josefine Jäger.

Massa härliga recept och smoothies, shakes, chiapuddings osv. Just nu endast 99 kr hos Ekoshoppen.

Läs mer om Flora nedan:

Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, en avkopplande meditation i skogen, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt.

Josefine Jäger är en välkänd kreatör och kock med särskild inriktning på det växtbaserade köket och rawfood. Hennes förmåga att kombinera få ingredienser på ett enkelt men unikt sätt har vi tidigare sett prov på i den populära boken Hello Green från 2014. De fantastiska bilderna i Flora – närande drycker från växtriket är tagna av Katarina Di Leva.


Likes

Comments

Har ni sett Littlehearts fina ekologiska barnprodukter i 100% certifierad ekologisk bomull? De har blandat annat ekologiska bebisfiltar och ekologiska påslakan. De är helt underbart mjuka! Hos Ekoshoppen hittar du ett brett sortiment av Little Hearts produkter. Saknar du något så hör av dig så tar vi in det på en gång.

Missa inte deras fina serie Little Anemones. Perfekt nu när man så gärna vill få lite vårkänsla!

Littlehearts textilier är GOTS-certifierade, vilket innebär att största möjliga miljöhänsyn tas i varje produktionssteg; från bomullsplanta till färdig produkt. Här garanteras att bomullen kommer från ekologisk råvara samt att produktionen håller sig till strikta riktlinjer när det gäller mängden kemikalier. Gots-märkningen omfattar även sociala krav. Littlehearts licensenummer är: CU 848220
Likes

Comments

Blev inspirerad av texten från förra inläget så fick infall att göra Matchabollar. Hittade ett recept som jag anpassade efter skafferiet :) Jag tog 1 dl cashewnötter, 0,5 dl pumpafrön, 1 dl kokosflingor, 1 dl havregryn, 7 färska dadlar (urkärnade), lite salt, lite vaniljpulver, 1, 5 mmatsked kokosolja, 3 teskedar ekologiskt matchpulver , Mixade allt och sen klart! Formade bollar.

Lite info om Matchan som jag använder;

Superfruits ekologiska Matcha (Camellia sinensis) pulver är ett premium grönt te pulver som traditionellt används i Japan vid te-ceremonier. Endast de finaste telöven plockas och torkas för att framställa ett finmalt och ljusgrönt pulver. Matcha har en unik och fyllig smak som kommer från aminosyror, huvudsakligen L-teanin. Använd med fördel i matcha latte, smoothie, glass, bakning eller matlagning.

Matchan innehåller gott om polyfenoler, ett slags antioxidanter som sägs skydda mot högt blodtryck, hjärtsjukdom och cancer. Dessutom ska de motverka kroppens åldrande, samt stimulera ämnesomsättningen

Många pratar om Matcha Latte så här kommer länk till recept

http://www.ica.se/halsa/artiklar/matcha-latte-sa-gor-du/.Likes

Comments

Hösten har kommit och det känns extra gott med en kopp te! Ekoshoppen har tagit hem fler sorter från bland annat Pukka. Vad sägs om Matcha te eller Revitalise. Revitalise värmer och ger energi, och verkar för en bibehållen matsmältning.

Pukkas te är såklart ekologiskt. Kika in hos Ekoshoppen och hitta din favorit! 

http://www.ekoshoppen.se/product/pukka-revitalise-eko

Likes

Comments

I helgen har jag boostat immunförsvaret med vetegräs, ingefära och massa olika bär. Minsta killen har varit snuvig i en veckan så det verkar gå massa strunt på förskolan.

Vad är då vetegräspulver? För det första så är det glutenfritt namnet till trots.

Pulvret innehåller näringsämnen som klorofyll, selen, fosfor, magnesium, zink, koppar och mangan. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Klorofyll och zink bidrar till att neutralisera PH - värdet och göra kroppen mer basisk vilket gör att vetegräs passar bra att använda vid en detox.

I helgen har jag både haft det i en smoothie samt idag gjorde jag en vetgrässhot dvs 1 tesked vetegräs blandat i ett litet glas vatten. Pressade även ner en halv citron för att neutralisera den gröna smaken :)

Passa på och köp vetegräspulver hos Ekoshoppen då det just nu är rea pga kort datum.


Likes

Comments

Instagram@ekoshoppen