Många säger att #förlossningsdepression går hand i hand med kort tungband. Jag vet inte om det stämmer men jag kan säga att jag är oerhört trött och har slut på idéer för att underlätta för honom. Ikväll tex skrek han konstant i en timme innan han somna som en stock i bärselen. Jag har börjat räkna timmar av skrik innan vi kommer sitta på planet. Om han skriker 2 timmar per dag tills vi är där så är det ca 34 timmar. Alltså nästan 1,5 dygn. Det är sjukt kämpigt för han skriker för att han har ont. Hans värsta symptom är just tyst reflux och att han sväljer oerhört mycket luft.

Blir till att ringa barnläkaren på måndag. Vi måste ha något för refluxen han kan inte ha det såhär. Är glad att vi har bärselen för han sover bäst upprätt. Ska bara hitta hur vi ställer in den bäst. För er som undrar har vi en #soulsling och vi älskar den. Vi har köpt vår på babyru.se

Lykke åkte till pappa i dag. Lika tråkigt varje gång man inser att veckan är slut. Nu ska vi mysa ner oss i soffan med lite chips och cola. Ha en mysig fredag allihop 🌸

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår bokade vi allt. Vi flyger med #norwegian från #köpenhamn till #amsterdam den 28/1. Där har vi hyrt en airshuttle, en liten Kia, som vi ska köra med till staden Groningen. Där ska vi sova en natt för att dagen efter utföra klippet 11.40.

Jag är redan nervös. Inser ju att han kommer bli ledsen och att han kommer ha ont. Samtidigt är det fruktansvärt att se honom ha ont varje kväll. Både pga gaser och pga att han har svårt att rapa upp.

I dag har det dock gått helt okej. Han har sovit lite mer sammanhängande. Alexander lider nämligen av tyst reflux i med sitt tungband. Vilket innebär att han får en del sura uppstötningar som stör hans sömn. Dock har vi kunnat amma lite i dag vilket var ganska mysigt. Jag hoppas ju kunna få igång amningen igen men det är oerhört tveksamt.

Ikväll har vi mest legat på soffan och ätit en och annan magnum glass. Funderar dock på att sova så jag får lite sömn innan Alexander vaknar igen.

Hoppas ni får en härlig kväll.

Likes

Comments

Som jag skrev i förra inlägget så vi fått konstaterat att Alexander Har kort läpp- och tungband. När jag insåg detta insåg jag inte hur kämpigt det skulle bli att få bukt med de då läkare i Sverige har extremt dålig kunskap om detta.

Det började med att #amning var kämpig, och det vet vi ju att den kan vara innan man kommer in i allt. Men han blev så frustrerad varje gång vi ammad. Och jag skrev ett inlägg på #amningshjälpens Facebooksida och fick då frågan om jag övervägt att han kanske har kort läpp- och tungband. Jag fick en bild skickad till med olika symptomer. Och många stämde in. Gick kort där efter med o gruppen svenskt stöd för kort läpp-och tungband som förövrigt numera även är en förening. Fick då reda på att jag kunde vända mig till #mammamia bvc i Malmö för att eventuellt få de konstaterat. Vilket vi fick. Kontakta min egna bvc som skicka remiss till öron, näsa och hals i Lund. Många sa dock att jag inte skulle få hjälp men att jag skulle stå på mig. Men trotts att vi stod på oss fick vi ingen hjälp. Detta var i december och amningen funkade fortfarande helt okej. Vi bokade en tid på #vasakliniken i Göteborg där dom har kunskapen om just detta. Men fick första tiden som fanns och den var i slutet av februari.

Efter årskiftet har amningen gått över helt till flaska. Jag pumpar dock ut bröstmjölk och ger största delen men han har problem även med flaskan. Så vi besökt oss för att åka till #holland för att få det åtgärdat. Vi har vänt oss till en tandläkarklinik som forskat mycket på detta med läpp och tungband. Så den 28/1 åker vi.

Är så glad att jag hitta svenskt stöd för kort läpp- och tungband annars hade jag nog gått under. Har fått så mycket stöttning och hjälp av dom. Dom finns båda på Facebook och har även en egen hemsida.

Vill ni följa vår resa så håll utkik här. Kommer dokumentera hela resan.
Lägger in en bild på symptom för kanske kämpar du som jag.

Likes

Comments

Så vem är vi?
Jo, det är jag, Sandra, som är mamman i familjen. Jag fyllde 30 i oktober och jag är förlovad med Joakim. Joakim kom in i mitt liv när min i oktober 2015 när jag gick igenom den största krisen någon sin. Min mamma var nämligen svårt sjuk i #cancer och dog i december samma år. Joakim var min stöttepelare (tillsammans med mina vänner) men han ställde upp för mig trotts att han funnits så kort tid i mitt liv. Vi träffades faktiskt genom #tinder. Så ge inte upp tjejer där finns guldkorn att hitta 😂

Min dotter, Lykke, var ensamma från start men hon bor sedan 2015 varannan vecka hos sin pappa. 2016 beslöt vi oss för att skaffa barn och i oktober, tre dagar efter jag fyllt 30, kom han. Vår Alexander. Alexander har ett kort #tungband vilket resulterar i en del problem. Men den 29/1 åker vi till Holland och får det fixat.

Vi har en liten yorki som heter Sally och en långhårig hankatt som heter Tage. Vår familj är mer eller mindre kaosig men alldeles alldeles underbar. Följ oss och vår vardag helt utan censur.

Likes

Comments