Hösten gör mig så inspirerad. På hösten vill jag fixa iordning hemma, köpa nytt och boa in mig. Självklart fylls lägenheten med tända ljus om kvällarna nu också - det är så magiskt!

Bilderna är alla ifrån #pinterest och det är precis den stilen jag älskar i höst.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En lära inom inredning som heter wabi sabi handlar om att ta hand om saker i hemmet och att välja sin inredning med omsorg. Det handlar inte om att inreda snålt eller att det ska vara på ett visst sätt - det handlar om att ta vara på den där slitna trädörren från ladan istället för att slänga den.

Jag tycker mycket om tanken med wabi sabi. Vi konsumerar väldigt mycket just nu, och när inredningens trender ständigt förändras så köper vi ännu mer, det betyder att välfungerande och fina saker slängs eller läggs undan istället. Jag tycker även att det finns så mycket vackert i det gamla som vi borde uppskatta. Och har länge varit dragen till inredning där det finns detaljer som är återvunna och där det finns kontrast mellan hårt och mjukt i material - som på bilden ovan.

Jag önskar att fler människor lyssnade på sin egen stil och sina egna behov istället för att vara slav under vårat samhälles trender. Om det som är trendigt är vad du gillar så är det så du ska ha det, men det är så många just nu som ska ha det alla andra har. Det som syns i sociala medier. Jag rekommenderar att man hellre lägger ner tid och kärlek i sitt hem och gör det till sitt. Där man kan tanka med energi och få tillbaka balansen efter en stressig period till exempel. Vi behöver olika färger, material och mängd prylar beroende på vad vi är för typer av människor och därför bör man försöka hitta sin egen typ av balans i hemmet.

Likes

Comments

Hej och välkomna!

Som ni kanske sett i presentationen så heter jag Emma och är 23 år. Jag bor en liten bit utanför Stockholm tillsammans med min äldre syster, jag har tidigare jobbat på förskola som långtidsvikarie och trivts så himla bra med det. Men i år valdejag att avsluta det kapitlet i mitt liv och istället jaga min dröm att jobba inom inredning.

I januari 2015 startade jag min utbildning till certifierad inredare och homestaging konsult på distans, det har varit superkul men också otroligt tufft. Konkurrensen är stenhård i branschen och jag förstod snabbt att det inte kommer vara enkelt att få jobb inom detta, men jag måste försöka!

Så i den här bloggen kommer ni få följa min resa med detta och även få massa inspiration och tips.

Likes

Comments