Bloggen har varit väldigt tom på nya inlägg ett bra tag nu. Jag hoppas på att bli bättre på att uppdatera så ni får hänga med i vad jag och Stifler gör under dagarna uppe i Forshaga.
Förra helgen var vi hemma och då passade vi på att anmäla oss till en agility tävling som är den 22 oktober. Både Roxy och Stifler är anmälda.
Som lite träning innan tävlingen var jag och Stifler igår nere vid hundstallet och träningstävlade eftersom Amanda & Sara fixat en träningstävling. Det var super roliga banor som verkligen passade oss. Vi körde en blåbärsklass och en hoppklass i blåbärsklassen kom vi runt felfritt och landade på en 2:a plats medan vi i hopploppet diskade oss. Vilket inte gjorde så mycket vi var där för att bara träna trots allt. Vi diskade oss på att jag inte var så tydlig och slarvade en del. Även fast det bara var träningstävling var jag ganska nervös inför det men det är för att jag verkligen tänker det allra värsta. Typ som om han skulle springa iväg och äta upp publiken. Tror inte jag släppt att det inte är en Milou som springer runt och inte kommer tillbaka eller om det blir fel skiter sig allt och han kommer inte tillbaka på ett bra tag. Det är ju trots allt Stifler jag kör och han skulle inte komma på tanken att göra något sånt han går verkligen in i en bubbla och det blir bara vi 2 när vi kör. Det ända som kan gå fel är att jag är otydlig så att det blir fel och det är precis det som händer också så det är verkligen inget att vara nervös inför egentligen. Men den 22 oktober är det 3x hopplopp så jag hoppas vi kan nolla något lopp. Jag kör ju även med Roxy den 22 och med henne har jag som förhoppning att vi faktiskt placerar oss hyfsat bra i något lopp.

Foto: Kajsa Johansson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I eftermiddags bestämde jag och Alva oss för att pumpa våra cyklar och cykla ner med hundarna till hundstallet för lite agilityträning. Vi satte upp en kombination med slalom, tunnel och tre hopphinder och första rundan satte han väldigt fint. Sen började han fuska lite i slalom så jag valde att avbryta och gå undan för att sedan köra igen. Medan det inte var vår tur kampade vi lite med favorit bollen och tränade även på att vara passiv vid agilityplan. Han sköter det allt bättre och bättre. Ett tag innan vår tur fick han hålla på med sin boll själv men plötsligt skrek han bara till och började halta. Så jag bad honom gå några steg för och se om det var tillfälligt och tittade på tassen men kunde inte hitta något. Masserade benet lite och han fick ta det lugnt men såklart hann han inte bli mycket bättre så vi hann aldrig köra något mer utan vi plockade ihop allt och gick hemåt eftersom jag inte kunde cykla hem med halt hund. Nu på sista nattkissen var han fortfarande halt så vi får hoppas det blir bättre tills imorgon. Han har fått lite massage även nu ikväll. Men tills jag ser att det är helt bra får han inte mer promenader än nödvändigt och träningen får vänta. Lite tråkigt när vi äntligen kommit igång men huvudsaken är att han mår bra och med några dagars vila ska nog detta bli bra.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg ner till Skåne. Något som jag egentligen inte har tid med då jag har en del att packa inför flytten till Forshaga på torsdag men morfar & mormor skulle ner till Skåne och hälsa på några så jag frågade om jag inte kunde få åka med för att träffa Wendela en gång innan jag flyttar nu. Planen var att ses i sommar men i och med att jag har jobbat så tog det en hel del tid och nu i slutet skulle jag ha för mycket med flytten att göra för att åka mer dit ett par dagar. Men nu morfar & mormor ändå skulle ner under dagen endast så kände jag att det är dumt att missa chansen att träffas då vi inte vet riktigt när nästa tillfälle kommer. Vi hoppas på att jag kommer iväg på höstlovet men inget är bestämt än.
Men idag ska jag iallafall spendera dagen nere i Skåne tillsammans med en mycket saknad vän! Tyvärr blir det inte så att jag tar något hund med mig ner men en kamera kommer följa med så ska jag försöka få till några bilder på Wendelas hundar. När jag fixat dom som antagligen blir efter flytten så ska jag dela med mig av ett par stycken här tänkte jag!

Likes

Comments

Jag har tydligen lyckats dra ner min pappa i agilityträsket för idag gick han sin första agility kurs tillsammans med Roxy. Han skyller på att "hennes tränare flyttar ju till Värmland nu" men jag vet att han tycker om agility och att han fastnat i sporten nu. Han är den som vill att vi åker iväg på tävlingar och dylikt. Men att han skulle gå en kurs trodde jag nog aldrig faktiskt! De går en kurs på vår hemma klubb just nu så jag fick skjuts dit så jag kunde rasta kameran lite! Jag är väll inte sådär super nöjd över resultatet på bilderna då vädret var väldigt grått. Men jag försökte rädda de så gott som jag kunde med lite redigering. Jag lyckades ändå knäppa några bilder jag blev nöjd med idag. Dessutom har jag idag testat att fota manuellt vilket jag inte tyckte gick helt uselt för att vara nästan första gången.
Jag tänker bjuda på några bilder från kursen nu!

Det är en nybörjare kurs så det är verkligen från grunden de får lära sig och idag skulle dom lära sig hoppa över ett hinder vilket verkligen inte är någon big deal för Roxy men pappa bör tänka på vilken hand han ska skicka med osv. Men jag tyckte de båda skötte sig bra idag!
Det var väll inte någon vidare ansträngning för Roxy så efter kursen tog jag över henne och repeterade lite slalom och sprang några skick över balansen! Jag är så stolt över att hon äntligen vågar springa över den! Vi har kämpat med den så länge nu för från början vågade hon knappt gå upp på den. Men nu vågar hon faktiskt till och med ta i lite i sina språng. Vi ska lägga mer tid åt kontaktfälten nu är tanken och med henne är min plan att köra 2av2på för RC skulle kräva alldeles för mycket tid och hon har verkligen inget sånt beteende naturligt så 2av2på tror jag skulle passa oss bra. Jag bjuder på en liten video från kvällens skick över balansen

Japp det är helt okej att blunda för alla hoppade KF men som sagt att våga satsa och trycka på är vad vi jobbat på vi har inte brytt oss alls om KF förutom att ja saktat ner henne i slutet annars hoppar hon från hälften hehe.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag läst på diverse olika ställen om blandraser och hur dåligt allt är med dom och mitt i allt negativt så kommer dom som mer än gärna skulle para sin hund med redan 3 raser i sig med en ytterligare hund med 2 andra raser. Även folk med hund som innehåller ett flertal raser som tänker para med annan hund som är renras och har super fin stamtavla?! Jag själv äger blandras (Milou) men när jag fick honom var jag rätt okunnig inom alla dessa ämnen hundsport har att göra med. Att det finns så himla dålig blandrasavel osv var jag inte medveten om MEN nu idag är jag och jag skulle inte stödja blandrasaveln mer. Jag har inget emot de som har en blandras men jag själv skulle inte rekommendera blandras och inte heller själv köpa. Självklart de kan vara hur underbara som helst men det förekommer så himla himla mycket oseriös uppfödning av framförallt blandraser. Varför inte bara avla vidare på de raser vi har och se till att avla dom mer hälsosamma istället för att skapa fler problem med den okunskap en del blandras uppfödare har, eller ingen som helst kunskap. Det är hundarna som blir lidande i slutändan ändå!

Likes

Comments

Jag och hundarna har sen i lördags haft besök av Alva och henne sheltie Ellie och de kommer stanna hos oss till torsdag. De är våra blivande klasskompisar i Forshaga till höst. Ni kan hitta de under namnet @sheltieellie på instagram!
Vi har haft jätte roliga dagar tillsammans med grillkväll första kvällen och resten av kvällarna har spenderats på balkongen. Jag är så himla nöjd med att Milou gick så bra ihop med hennes hund. Det är en sån sak som gör det så mycket lättare att träffas och umgås.
Vi har spenderat två dagar i Lidköping första dagen shoppade vi på rean på H&M och den andra dagen gick vi ett par timmar inne på arken zoo!
Ikväll så spenderade vi vår tid på klubben i 2 timmar vilket var super mysigt.

Inlägget är några veckor gammalt och sånt som jag bara skrivit men aldrig publicerat för det kändes för dåligt. Men nu får ni läsa de för så illa var det faktiskt inte. 

Likes

Comments

Det senaste har jag känt att jag och Stifler inte haft någon riktigt bra relation. Ja vi båda älskar varandra och han litar på mig osv och tvärtemot men jag har inte känt den där speciella känslan som jag gjort innan och som jag vill känna. Det har mer känts som att vi är robotar och måste träna och göra rätt typ. eller egentligen kan jag inte ens förklara känslan för det finns typ inte ord på det. Mitt självförtroende har inte varit det bästa heller. Jag känner mig rätt så värdelös med allt som har med träning att göra. Vilket gör att motivationen till träning verkligen inte finns. Jag känner mig inte värd Stifler och känner mig som en alldeles för dålig tränare för honom.. Folk tycker vi ska tävla osv men själv känner jag bara att jag inte räcker till för honom. Jag vet att han uppskattar när vi åker iväg och älskar att träna som det team vi faktiskt egentligen är. Så eftersom jag faktiskt haft sån dålig känsla det senaste har jag lagt min tid på att bara umgås hitta varandra igen och bara mysa. Det är inte kul att träna hund om det ändå känns så dåligt. Jag har känt att det är viktigare att ta en paus från träningen och fokusera på vår relation för att få en bra vardag. Med Stifler är det rätt lätt att bara pausa träningen och njuta av tid tillsammans ute och bara gå och ha kul ihop i flera timmar helt kravlöst. Ända kravet är att vara tillsammans och njuta. Jag tycker det är så härligt att bara komma bort från allt lite. Att skapa sån här tid med Milou tycker jag är mycket svårare för det blir ofta inte någon njutning från min sida då han går och drar i kopplet konstant och tycker jag Stifler drar och jag inte vill skapa någon "konflikt" mellan oss kopplar jag bara lös honom och han får rejsa runt och vi båda njuter. Men eftersom jag har mycket svårare att lita på Milou så passar inte detta alternativ då och det uppkommer en "konfilk" för jag vet ju att han kan gå utan att dra i det där jäkla kopplet. Självklart ibland så får han också bara va och jag står ut med hans dragande men ibland är man bara helt öm i händerna och de man minst önskar då är en dragande liten galning.Men det finns flera tillfällen jag faktiskt haft riktigt riktigt bra stunder med Milou också missförstå mig inte. Saken är bara den att det är mycket svårare att hitta dessa tillfällen med honom än med Stifler. Men det känns riktigt skönt att jag bara lagt tid på min och Stiflers relation det senaste för jag vill verkligen hitta den där känslan igen som vi tidigare hade och jag vill ha med mig den till Forshaga och få en bra start tillsammans. Sen kan vi hitta träningsrutiner allt eftersom. Träningen är trots allt inte det viktigaste utan att vår vardag känns bra. Jag tycker att vi bara nu de senaste dagarna börjat hitta tillbaka steg för steg mot känslan vi tidigare haft. Senast i morse var vi ute i ca. 2 timmar och bara gick och njöt och väl hemma landade vi i sängen och bara myste i någon timme och känslan från i morse är ett sånt där exempel på vår härliga känsla.


Så att hitta tillbaka till denna härliga vardag får ta sin tid och träningen får vänta tills jag verkligen känner att motivationen finns! Kanske att man hänger på lite vänner på träning men man kan ju faktiskt bara njuta där och peppa dom istället. Finns motivationen kommer vi också träna men annars är det trevligt att bara umgås också.

Vill ni läsa inlägg om vardagen och sånt här också eller vill ni att jag bara delar med mig av våran träning? Min åsikt är väll att det är lättare att lära känna oss och förstå vilka vi är om vi även delar med oss av sånt här.

Men jag vill gärna höra eran åsikt! Så vad vill ni helst läsa om här?

Hoppas ni har det bra så hörs vi ;)

Likes

Comments

De senaste veckorna har träning inte varit prio ett här hemma. Var iväg och tränade en gång under tiden Alva och Ellie var hos oss och innan dess har vi typ inte haft någon riktigt träning sen Cornelia var hos oss. Det har varit rätt skönt att ha lite vila från träning det senaste och bara ta vardagen som den kommer. Jag har de senaste veckorna spenderat en del tid med vänner på stan utan hund vilket jag typ inte gjort på nästan 3 år. Jag har spenderat pengar från min lön på saker till mig själv vilket inte heller händer allt för ofta då jag hellre köper hundsaker!
Om 20 dagar flyttar vi dessutom till Forshaga så då lär det nog bli en hel del hund vilket är underbart men dessa veckor med bara långa härliga promenader och mys stunder inne har verkligen inte varit fel! Egentligen har vi inte tränat så mycket alls sedan han opererades. Jag hade så bra rutiner då och kom iväg och tränade och vår träning gick ganska så bra men då han blev sjuk och opererad och hade vila i ett par veckor så tappade jag nog denna rutinen med träning osv lite och startade aldrig riktigt upp träningen igen. Så det har ju blivit lite träning någon gång ibland eftersom jag jobbade 3 veckor nästan direkt när jag fått sommarlov så blev det ju att man kom hem och inte var jätte taggad på träning utan ganska trött efter nästan heldagar utomhus. Men till höst nu så ska vi starta igång träningen igen och köra på och förhoppningsvis känner jag mig redo för att komma ut och tävla lite snart också.
Men jag hoppas ni alla har en bra sommar!
Jag hoppas ni ska kunna få lite mer uppdatering när jag flyttat till skolan och mer hund finns i min vardag för som sagt har det inte varit så mycket det senaste.

Bjuder på en bild då jag hade Elsa på besök och vi åkte och bada klockan 23.00🙂

Likes

Comments

Stifler fick ju för ett par veckor sedan åka in till veterinären på morgonen då han varken åt eller drack och på morgonen var han helt borta och man märkte så väl att han verkligen inte mådde bra. Väl inte fick vi snabbt hjälp och de började med att ta blodprover, lyssna på hjärta och lungor och även röntga honom. Blodproverna och hjärta och lungor såg/lät perfekt precis som det ska men på röntgen bilderna kunde man tyda något i tunntarmen så de kände och klämde lite och kände även då något. Det såg ut som något i tyg och avlångt enligt röntgen och visst låter det som beskrivningen av en strumpa? Så vi var nästan helt säkra på att han fått i sig det för han är fortfarande valp i huvudet och äter sådant. Det valde då att lägga in honom på dropp och invänta operation så för oss var det bara att säga hejdå och invänta information om hur det gått under operationen. När vi vart iväg och badat de andra hundarna och skulle in på Arken Zoo och köpa något till Stifler när han kom hem så fick vi ett samtal från veterinären där de berättar att operationen på honom gått bra men de har inte hittat något i tarmen trots att de tyckte att de såg något så tydligt på röntgen. Det ända de kunde känna var att han hade väldigt mycket luft i sin tarm och att de var irriterat. Så efter operationen skickades han till Alingsås för övernattning om jag inte minns fel 2 nätter och sen på söndagen fick vi äntligen hämta hem honom. Mötes av en överlycklig Stifler som orkade gå, orkade vara sådär glad som han brukar och både åt och drack själv. Var så skönt att få hämta hem honom så som jag saknade honom. Väl hemma så fick han äta antibiotika eftersom han var opererad och någon medicin mot irriterad tarm och även foder för känslig mage och absolut inget annat utöver det.
Nu är det 3 veckor sedan han låg inne och stygnen är bortplockade för ca 1 vecka sedan. Så nu är han verkligen på bättringsvägen för att träna igen. 4 veckor utan träning och med endast koppel promenader. Så just nu har jag en rätt så uttråkad Stifler hemma som iallafall får gå längre promenader nu. Han har fått söka efter sin mat för att aktivera sitt huvud lite men han har en massa spring i benen nu.
Men såret har läkt fint och är nog snart helt läckt och vi är då på banan igen! För nu har vi en hel sommar framför oss med massa skoj och antagligen en höst som påbörjas i Forshaga och med ny klass❤️

Lite skogsmys och prat i onsdags med våra framtida sambos❤️

​Hittade detta inlägg som jag inte lyckats publicera så nu får ni det! För er som varit mer nyfikna på vad som hände med Stifler 😊

Likes

Comments

Likes

Comments