För ett par dagar sedan beställde jag hem 2 nya och nödvändiga saker från Engelsons. Ett par nya hundförar byxor i gult efter som de jag har är i rosa och jag är ganska så trött på den färgen just nu haha. Sen beställde jag även ett par nya skor till agilityn. Dom jag har har börjat gå sönder nu då de är väl använda så ett par nya behövdes fast denna gången blev det ett par hel svarta.

Nu får ni lite bilder på det nyinköpta!


Lite stök i bakgrunden men men. Vad tycker ni om att jag börjat försöka lägga in mest bilder tagna med kamera och bättre kvalité?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Imorgon börjar jag skolan igen och all träning man hunnit med nu hinner man inte längre med förutom möjligtvis några mörka timmar på dygnet... Men det känns ändå lite skönt att skolan börjar eftersom detta är min sista termin här!! Jag längtar fruktansvärt mycket efter att få börja ett gymnasium. Jag hoppas ju verkligen att jag kommer in på ForshagaAkademin inriktning hund annars vet ja inte riktigt vad jag tänkt mig egentligen. Under denna termin är det ju en del lov och redan vecka 7? tror jag att jag har sportlov så det är skönt.Jag och Wendela har tänkt försöka träffas under sportlovet för lite hundträning och annat skoj.

I brist på nya bilder får ni några äldre bilder som ni säkert redan sett ;)

Likes

Comments

Jag hade tänkt att samla ihop ett par bilder bara men blev väldigt många fler, heheh.

Men tänkte nu lite kortfattat summera detta år!

Detta år har i hundväg nog varit mitt bästa år!! Milou har skött sig så himla bra inom agilityn och vi har gjort många framsteg ihop under sommaren. Han har förutom agilityn skött sig bra och faktiskt kunnat springa lös med dom andra hundarna en stor del och det han älskar mest.. BADA!! Eftersom han inte kunnat vara lös förut så har det varit så bökigt att åka och bada med honom men i somras släppte verkligen det. Förutom att han skött sig så bra så har jag lärt mig att lita på honom mer för han kan ju! Vi har starta en del agilitytävlingar under sommaren men endast 1 som vi placerade oss i och då kom vi 2:a och det gjorde mig så himla lycklig att faktiskt få det bevisat även på tävling att han kan ju. Det loppet kan jag leva på länge<3

Jag och Roxy deltog ju i en agility cup där det faktiskt gick såpass bra att vi gick och vann cupen i large!

Under sommaren tog jag även tag i Milous starter och nu kan han! Såklart kan vi göra dom ännu säkrare och det gör vi men han fixar faktiskt starterna nu. Jag och Milou har under sommaren sprungit mycket ihop vilket var super härligt och något vi fortsatt med under året.

På sommarlovet spenderade jag och Milou även väldigt mycket tid ihop med Emilia och Trazzel<3 Jag startade även upp en ungdomsgrupp på klubben där det faktiskt kom ett par stycken vilket var roligt och har tänkt att kolla om det är okej att starta upp den snart igen efter en liten paus från det. Men till denna gången isåfall med lite nya tankar och planer.

Under sommaren passade jag även Stifler en hel del och vi utvecklades tillsammans inom agilityn och jag kunde bara drömma mig bort om att han var "min" <3 Clara lät mig även ta med honom på lägret som var i September där jag hade ett par dagar fyllda av massa hundigt med underbara vänner. Sista dagen där var det agilityn som vi längtade så till. Även fast jag visste att han var rätt ny och inte tränat så värst mycket var det såå roligt. Jag minns att vi av en som höll i agilityn fick kommentaren; "Vilket super ekipage ni är ni kommer verkligen komma långt tillsammas, ni var nog häftigaste ekipage jag haft under denna helg" Såklart var det roligt att höra och meddela detta vidare till Clara men lite roligare hade det såklart varit om det hade varit min egna hund.

Men men nog om lägret nu går vi vidare till Oktober då det jag aldrig trodde skulle hända faktiskt HÄNDE! 23 Oktober flyttade alltså Stifler in hos mig<3 På Tisdagen den veckan skrev mamma till mig att hon köpt en jaktcocker till mig!! Men jag trodde henne inte och jobbade vidare (var i skolan) tills jag kollade på mobilen igen och har fått massor utav nya sms från mamma! Där det bland annat stod att Stifler skulle bli min och bild bevis på att hon faktiskt pratat med Clara. Asså jag kunde inte riktigt ta in att jag skulle få äga en jaktcocker!! Berättade såklart för mina vänner men de trodde mig inte för liksom hur stor var chansen att jag bara poff sådär skulle få min drömhund?! Men jo det var ju sant! Samtidigt som jag var oerhört glad att han skulle bli min så tänkte jag väldigt mycket på Clara som skulle behöva lämna honom. Jag tyckte det var jobbigt att lämna honom de gånger jag passat honom, hehe. Men han flyttade in och jag var jätte lycklig och förutom jag så var Milou riktigt glad över Stifler en riktigt fin vän i samma storlek som honom.

Dagarna flöt på som vanligt och 3 december gjorde jag och Stifler vår debut<3 Förutom att vi gjorde vår debut så den 28 November var det exakt 1 år sedan jag träffade Stifler för första gången. I December gick jag och Stifler även vår första agility kurs ihop hos Carolina och bara under den tiden utvecklades vi mycket som team.

Självklart har det hänt mycket mer under detta året men kan ju inte ta med allt. Så detta är lite glimtar från detta året och nu får ni er ett par bilder som under året är tagna som innehåller lite minnen. Även minnen som jag kanske inte skrivit om men ni får dom i bildformat istället ;) Hoppas ni alla haft ett bra 2016 men nu jäklar laddar vi om inför 2017!!!

Likes

Comments

Ja, min tanke var att få upp en liten summering om 2016 men jag har gjort en del som tagit upp tid och sen under nyår kom Elsa osv. Men det ska komma jag har påbörjat det men vet ännu inte riktigt hur jag vill ha det bara, hahah. Måste även få tag i de bilder jag vill ha ;)

Men för er som vill läsa så kommer det ett inlägg om 2016 iallafall.


Likes

Comments

På julafton fick jag ett presentkort på djurbutiken här så idag så åkte jag dit och spenderade pengarna som fanns på det. Med mig hem fick jag en hurtta sele till Milou som jag länge tittat på men aldrig köpt för har varit osäker på färgen. Har ju tidigare varit helt galen i rosa så funderade länge på en i rosa men när jag sedan har gått över till blått så har jag tvekat på den rosa och den blåa är rätt mörkblå så ändå inte den blå jag vill ha så till sist blev det en grön!!

och asså titta så fin han blev i den! <3

Förutom selen så köpte jag med mig Milous favorit ben hem. Ben i smak av bubbelgum, det räcker att nämna det så blir han helt till sig och väntar på att få ett! Det senaste har han varit rätt kräsen när det gäller ben. Mamma köpte med sig ben i hjort hud men den tog han i mot men spottade ut lika snabbt, haha. Men bubbelgum är han helt galen i.

På bilderna ser benen rätt orangea ut men det är ljuset egentligen är dom typ rosa ;)

Hoppas ni gillar nu när det blivit mer uppdatering och även en del inlägg med bättre bilder :)

Likes

Comments

Idag var jag och Stifler iväg på vårt sista kurstillfälle hos Carolina tråkigt nog. Hoppas jag hinner med någon mer kurs hos henne innan jag förhoppningsvis flyttar upp till Värmland. Hon har hjälpt både mig och Milou och mig och Stifler en hel del. Förutom det så är det alltid roligt att kursa där och det bjuds på många spännande och roliga banor!

Men idag var iallafall sista tillfället för denna gång och jag är även denna gången mycket nöjd över Stiflers insats. Något vi fått med oss att träna är att han verkligen ska lära sig att bromsa in sig när ja visar det och även att han inte ska springa under hinder. När hindret står på ett speciellt sätt så har han insätt att det går mycket fortare om ja inte hoppar så det ska vi öva på en hel del! Till sist också att han inte ska riva!! Men förutom det jag nämnt att vi ska lägga lite extra tid på så går det väldigt bra han klarar hela banor och följer mig mycket fint. Jag är jätte nöjd med hans prestationer och med lite mer träning så ska allt tillslut fungera PERFEKT! 

Jag fick även köra Carolinas Digg åt henne idag och det är verkligen super roligt att springa med honom. 

Videos från kursen med både Stifler och Digg kommer antagligen ut på instagram senare ;)

Bjuder på en fin bild i sista snön vi hade för just nu är det bara grått lerigt och tråkigt.

Likes

Comments

Kan ju börja med att säga att jag hoppas ni alla haft toppen bra jul!


I onsdags hade jag och Stifler vårat sista kurstillfälle förutom ett som vi ska ta igen redan nu på måndag.

Men jag är jätte nöjd över Stifler och han har verkligen gjort framsteg under under gång. Det finns självklart en del att öva vidare på men när vi väl sätter en bana så måste jag erkänna att de blir väldigt bra. De två senaste gångerna har vi haft med slalom i banorna. Jag trodde verkligen inte det skulle fungera så bra som det gjorde då vi för det mesta har tränat det enskilt än så länge. Men oj vad han förvånade mig! Han satte slalomet i bana och blindbyte efter helt utan problem. Så det är riktigt roligt att slalom går såpass bra nu. Efter kursen i onsdags så fick jag även köra bordercollie killen Digg åt Carolina! Det var faktiskt super roligt att springa med honom och han följde med så fint verkligen! Just nu är både jag och Stilfer taggade till imorgon då vi ska få träna igen! Förutom agility så har jag börjat ta mig ut med Stilfer och springa lite också. Det finns verkligen ingen bättre känsla än när man sprungit klart! Såååå himla härligt verkligen. Tanken är att både Stifler och Milou ska få följa med framöver men just nu är det nog inte ens så himla uppskattat av Milou.. Ni som följer oss på instagram vet nog att jag lagt upp på när vi varit hos veterinären med honom och det är för han hade fått någon knö på tassen som gjorde ont så vi åkte in och de visade sig vara någon svampinfektion så just nu håller vi på och tvättar osv och han går med tratt inne för att han inte ska slicka så det blir värre och sko ute eftersom det är så blött och lerigt ute nu. Men då hans tass är bättre ska vi alla tre ut i spåret! När de blivit lite finare och trevligare väder ute ska nog cyklen få åka fram igen också.


Nu blev det ett rätt så blandat inlägg och kanske lite rörigt men ville så gärna skriva ett litet inlägg från datorn som jag äntligen fått nu. Så nu hoppas jag på att kunna uppdatera er bättre för från telefon förut så blev det alltid så himla rörigt. Även att ni ska kunna få ta del mer utav alla mina bilder med kameran ;)

Bild på älskade Lo från vår första hyfsat lyckade tävling <3

Likes

Comments

Igår var jag Stifler och Roxy iväg på agilitytävling. Första gången för Stifler att köra i sån här miljö Roxy har ju varit med på ett par blåbärstävlingar förut. Men wow vilken utveckling Stifler gjort. I somras när jag passade honom så var det faktiskt inte mycket från agility delen som satt och när han flyttade in så kunde han 4 pinnar slalom och satte igår 12 pinnar utan problem. I hopp A så var målet att jag skulle vara så pass tydlig att han inte skulle ta tunneln nästan alla diskade sig på och det är en utmaning för honom för han totalt älskar tunnlar. Men han satte det jättefint och vi körde vidare. Loppet i sig kanske var ganska kaos men banan passade verkligen inte oss. Det var raksträckor fram och tillbaka som banan bestod utav och ja Stifler har ett bra tryck under tassarna så de gäller att hänga. Det funkade en liten bit men sedan tog han fel tunnel men de gör inte mig så mycket han klarade fällan i början och slalomet och bara det är en vinst. Något som är så härligt när man kör med honom är verkligen hans fokus. När vi kör så är det bara vi 2 han lägger verkligen inte fokus på något annat och är helt obrydd av omgivningen. På Hopp B så var det en bana som passade oss mycket bättre och jag är jätte nöjd bara jag som var lite otydlig vid två hinder som gav oss vägran och disk men det är mitt fel och hela den banan satte han annars så jäkla snyggt! Riktigt stolt över vår prestation igår och kan inte vara annat än nöjd över hur bra han kopplade av även inne i hallen när alla körde och sprang runt.
I Hopp A med Roxy så såg det rätt kaos ut men vi kom i mål med tiden ca 34 sekunder och på det 5 fel. Och med detta kom vi på 5:e plats. Hon var lite väl taggad så hon hoppade gärna och tuggade i mina armar lite men men även hon satte också slalom vilket jag är så nöjd över det var det jag var mest orolig över med henne. I Hopp B med henne hade hon verkligen farten och sprang på utan att vara för taggad men surt nog tog hon samma hinder tillbaka på ett ställe så vi diskade oss men förutom det så tyckte jag att det loppet var jätte bra.
Och även fast vi kommit hem med disk i de flesta loppen är jag jätte nöjd över dom. Dom har fixat en massa saker och skött sig jätte bra.

Likes

Comments

För er som inte redan vet så flyttade ju Stifler in hos oss förr förra fredagen, alltså 23 oktober. Ni som vet vem Stifler är vet att det är en jaktcocker jag tidigare passat men som nu fått flytta in hos oss.

Min största dröm har ju länge nu varit att skaffa en egen jaktcocker. Jag visste att skulle jag komma in på forshaga och sköta allt där skulle jag få en jaktcocker när jag gått klart mina 3 år där. Men fram till dess skulle de gå 4 år utan jaktcocker. Jag visste helt säkert att jag inte skulle få en tidigare så mycket som jag tjatat utan resultat.

Meeen så kom ett sms under min bildlektion från mamma att hon köpt en jaktcocker till mig en brun som var det jag helst ville ha. Jag trodde då inte på det för vad skulle få henne att från ingenstans köpa en jaktcocker till mig. Hon sa återigen att hon faktiskt köpt en och att det var Stifler och då trodde jag dessto mindre på det och bad om bevis på det. Vilket jag oxå fick. Clara hade då bestämt sig för att sälja honom och frågade först mamma då hon vet att jag total älskar Stifler. I och med att Milou går ihop med Stifler så tackade hon jag och Stifler var min!!

Jag har nog aldrig varit så glad som när jag fick reda på detta!

Han är en sån underbar individ som älskar allt och alla och även en hund som jag kommer kunna tävla med och kunna lita på. En hund som inte sticker utan är med mig på plan och verkligen kör som ett team!


MEN jag kommer verkligen inte ge upp hoppet för Milou! Han älskar detta och kommer självklart få fortsätta träna men att tävla kommer få vänta tills jag verkligen är helt säker på honom och jag känner att han verkligen mognat till sig. Jag har en egen till hund nu som jag faktiskt kan tävla med.några av favoriterna från höstbilderna får ni, den på Milou älskar jag verkligen lite extra!

Likes

Comments

något som ja tyckt sett riktigt häftigt och roligt ut sen ett bra tag tillbaka!
Men ingen jag direkt tänk att det där är vår grej. Men jag tror jag tänkt om nu, det är nog vår grej. Milou ÄLSKAR de verkligen, hur lycklig som helst när han inser att vi ska ut och dra. Så endast den senaste veckan nu har jag faktiskt tänkt att vi ska satsa lite på detta. I början av året och i somras sprang jag ju rätt mycket med Milou och tränade på exempelvis höger, vänster och stopp kommandon. Men när vi sprang fick jag en känsla av att dom aldrig riktigt satt men det hade ju inte så stor betydelse då efter som jag sprang och kunde styra rätt så mycket själv. Men så satte jag mig på cykel bakom honom i måndags och gissa vad?
Vi tog en kortare sväng för en liten mjukstart och alla kommandon satt som han inte gjort annat!
Någon måste ju på ett eller annat sätt smygtränat honom, eller så var de bara så mycket lättare för honom att koppla ihop det såhär. I vilket fall som helst så är jag otroligt glad över att de satt så bra som de gjorde för då är det inget vi måste lägga onödigt mycket träning på nu.
Ställen att träna på är dock rätt så krångligt att hitta men vi hyr ett torp och kom på att de finns massor av bra grusvägar där ute så det är ju perfekt.
Ända är att jag gärna skulle vilja införskaffa en ny dragsele, en Zero dc faster. Den jag har nu funkar men Zero dc har nog lite bättre passform för just honom iallafall.
Sen har jag även tänk samla ihop och köpa någon billigare mountainbike att ha just till detta.
Men skulle ni vilja läsa mer om vår resa inom barmarksdrag så ska jag försöka uppdatera er lite efter träningar!

Tänkte även kolla om någon här är sugen på en blå dragsele från Neewa i storleken S?

Bara så ni typ inte kämpar med att få igång videon så tänkte jag informera om att det bara är en bild tagen från en video😂

Likes

Comments