Finns ett par frågor jag får i stort sett varje dag, antingen på mejlen, instagram eller facebook. Därför kommer här ett lite halvtråkigt inlägg där jag svarar er alla (ni är minst 5 stycken om dagen de senaste två månaderna!) på en gång!

Frågorna jag får är: Vart köper man material till selar? Vad heter det och det? Vad betalar du för det? Kan du länka sidor? Kan jag få mejladresser till där du köper? Vad skall jag googla på för att hitta det och det? Kan jag köpa av dig? Hur gör man selar? Kan du inte filma hur du gör en hel sele; samt mått och inköpsställen?

Svar till er alla:

Jag visste inte heller vad det hette från början, jag har testat mig fram, suttit massor av timmar i flera månader för att hitta allt. Mejlat massor av mejl till grossister för att få bra priser. Så nej, tyvärr, hemskt ledsen men ni får faktiskt leta själva. Skulle jag börja berätta för alla vad och vart jag köper allt så hade jag snart inte haft några kunder kvar för då kan alla lika gärna göra själva eller köpa av någon av de 50 nya som börjat göra selar och koppel. Jag har alltså INGET emot att fler börjar sälja selar och koppel MEN man får faktiskt göra allt det tråkiga arbetet själv med! :)


Samma svar till hur man gör: Man experimenterar tills man hittar en metod som passar en själv. Man testar, mäter, och gör fel tills det blir rätt och man är så nöjd att man har en vara man kan sälja.

Hoppas ni alla förstår varför (jag tror jag prata för fler än mig själv här) vi sel-och koppeltillverkare faktiskt inte berättar allt. Vi tjänar inga stora summor pengar på det vi gör och hade vi räknat på en timlön så hade det nog inte blivit mycket att köpa mat för.
Det är väl ingen som skulle mejla HM eller Lindex och fråga vart de köper sina tyger eller tråd?

Sist men inte minst till er som blivit rent av otrevliga av att jag inte berättat och kallat mig för både det ena och det andra, som jag till och med vart tvungna att blockera; ni vet att jag kan polisanmäla er va? Ni är INTE anonyma bakom era skärmar.

Nu skall jag äta en god påskmiddag tillsammans med familjen! Hoppas ni får en fin påsk också och ta hand om er och kaninerna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En helt vanlig vardag med diverse funderingar som springer genom skallen när man tar hand om kaninern; hur lär länge kommer höet räcka? Skönt att Gustav blev bra i magen. Här behöver städas....här behöver sopas....Undrar om det blir så många minus ute att vattnet i stallet fryser...Hur skall jag göra med Zorro?

Den sista frågan om Zorro har verkligen legat och gnagt i min skalle idag. Han är så fantastisk fin och trevlig på alla sätt och vis men egentligen ska jag inte ha kvar honom, då skulle jag sparat honom från första början. Nej, jag skulle haft en hona ur kullen, min fina Ruby som så hastigt och tråkigt försvann. Så skall jag då spara honom istället? Nej, som det ser ut nu har jag inte plats för en hane till. Har en hane som bor fritt i en box redan (vilket han knappast lider av, lyxgrabben). Men visst har jag möjlighet. Är dock en hel del som är intresserade av honom och flertalet av dem tror jag han kommer få det hur bra som helst hos och dessutom få komma ut och tävla....men vi får se, när de väl bestämmer sig kanske han har fångat mig helt.

En annan tanke som som ständigt snurrar runt i huvudet vid denna tiden på året är årets kullar. Hittills har jag parat två honor utan större framgång vilket känns väldigt tråkigt.
Jag har förhoppningar till mina obesläktade kullar som skall tas under våren, dels en med rexpäls och dels funderar jag på att para Kuma med Tim för att få en kull som är totalt obesläktad med ALLA led inom hoppningen. Kuma har dessutom känd stam vilket jag ser som ett stort + då inte Tim har det. Tror kullen kan bli toppen för lite nytt blod och jag kommer absolut se till att spara en hona och en hane för att kunna fortsätta avla obesläktat! Tim börjar dessutom bli lite till åren och är inte helt prima längre annars skulle jag vänta tills Kuma fått tävla lite men jag vågar helt enkelt inte så det blir istället när Kuma har åldern inne.​

Sen blir det kanske en kull på Kurenai med, hanen väljs beroende på hur det går när hon skall ställas så blir det antingen en renrasig eller en obesläktad kull även på henne. Eventuellt får hennes kull vänta till 2016, är inte direkt någon brådska med den.

Så detta var lite svammel om dagens funderingar......hoppas ni inte blev helt uttråkade om ni orkade läsa hela vägen!

Likes

Comments

Lilla Zorro fick flytta hem igen pga lite olika omständigheter. Han kommer bo här och tävlas som vilken annan kanin som helst med skillnaden att han är till salu om du kan erbjuda honom ett aktivt hem; helst där han får komma ut och tävla men det är inget tvång än så länge. Blir han därimot kvar och börjar visa sig på banan kommer han endast säljas till hopphem.

Namn: Evolution's Zoras Saphire
Född: 18 Oktober 2014
Färg: Brun zobelbrokad
Far: Black Trillium
Mor: Pralinens Twilight
Pris: 450kr (500kr från och med han har debuterat, då är han registrerad, debuttränad och har tävlingsbok och måttanpassad sele, med andra ord--> Bara att börja tävla..

Zorro är en härlig kille, har har massa fart och eget "go" i sig. Tror inte han kommer bli någon snuskhane som sitter fast med näsan i marken (beror självklart även på träning/uppfostran). Han är även en väldigt känslig kille som kommer kräva av dig som förare att du vet din plats bakom honom för att han skall kunna göra sitt allra bästa. Han är positiv till allt, spelar ingen roll om det gäller skogspromenader eller gå i meterhög snö om du ber honom om det. Denna egenskapen gör att jag inte tror att hoppningen kommer bli några större problem heller. Han kommer börja hopptränas nu i veckan så jag rapporterar vidare efter hand! Följ kategorin "Kaniner Till salu" så hittar ni samtliga hans inlägg!

Vill du veta mer om denna spännande lilla killen? Mejla empasdt@gmail.com

Likes

Comments

Är väldigt sugen på att låta Lins få en sista kull då hon rakt igenom sina tre kullar gett så fina avkommor både i frågan om temperament och hoppkapacitet. Kullen skulle isf få födas i slutet av året precis som den hon hade nu senast men frågan som är lyder; Vilken hane?
Jag har tre alternativ på hanar som jag funderar på, vilken tycker ni?

1. Milleniums Great Champion Hot & Spicy
Detta blir en repris på hennes första kull där vi bland annat finner mina tre egna, Frida, Micha och Bubba. Alla dessa tävlar svår/elitklass med framgång. I kullen finns även Myra som är elit i samtliga grenar med cert i rak och krok.
-Minus med denna kombinationen är att hanarna blev ngt små.

2. Black Trillium
Repris på förra kullen där jag hittills är mycket nöjd med ungarna, jag ville verkligen ha en hona ur denna kullen så när Ruby försvann så lockar det ordentligt att ta om kullen. 
-Minus med denna kombinationen är att förra kullen än är för unga för att egentligen kunna säga hur de blir som vuxna.

3. Flamencos Golden Tanager
Troy, min nya lilla godbit har jag funderat på tidigare till Lins. Han har storleken och kroppen för att förhoppningsvis kompensera att Lins ibland gett ngt mindre ungar än vad jag egentligen föredrar. Tror ungar ur denna kombinationen hade blivit riktigt läckra och trevliga kaniner med en ordentlig dos kapacitet för hoppning!

Vilken kombination tycker ni låter mest lockande?

Likes

Comments

Rubys resa blev inte så lång, varken här på bloggen eller i verkligheten... Igår kväll när jag skulle ge kaninerna kvällsmat och stoppa om dem för natten var hon inte där, inte i boxen, inte i stallet, ingenstans. Det enda som kan ha hänt är att hon skulle hoppat upp i krubban i boxen och sedan ut genom gallret. Stallet är låst med kodlås och ingen annan än familjen har tillgång till koden...

Likes

Comments

En medicinlåda får bli veckans tips denna veckan! För 99kr får du denna på ICA Maxi! Har små fack som går att lyfta ut samt en större förvaring under! Toppen att ha i kaninstallet för att hålla reda på alla smågrejjer som kan behövas i akuta situationer!
Likes

Comments

På vintern brukar folk som inte har kaniner fråga mig om det verkligen är värt tiden ute i kylan varje dag och jag skall inte förneka att jag föredrar den varmare årstiden för det gör jag! Men det är ju tyvärr inte sommar året runt så då får man göra det bästa utav situationen genom att helt enkelt klä sig efter väder!

Denna overall köpte jag på Gekås för 629kr och den gör livet som kaninägare så mycket enklare! Den tillsammans med ett par varma skor. Jag fryser aldrig och svettas jag viker jag bara ner överdelen så hänger den endå kvar eftersom den både har hängslen på insidan och ett skärp i midjan.
Har ni speciella kläder när ni är ute hos kaninerna?

Likes

Comments

Nu är det hög tid att skriva lite om årets första kull här på gården! Då Skimra inte alls ville bli parad av Tim beslöt jag mig för att helt enkelt byta plats på årets hoppkullar. Alltså blir det istället Willy och Frida som får träffas nu den 24/1 efter Skånes tävling som vi skall åka ner på!

Alltså Flamencos Great Champion Golden Whistler och Evolution's Friday Night Bites.

Skall bli helt fantastiskt kul att se denna kullen, tror nämnligen att det kan bli en av mina skarpaste kullar hoppmässigt! Dessutom har båda föräldrarna naturligtvis fantastiskt temperament!

För att visa intresse kan ni höra av er till empasdt@gmai
l.com

Likes

Comments

Nu är kaninernas vintervila slut och idag har vi haft första hoppträningen för året! Första tävlingen blir inte förrns i mitten av februari som det ser ut nu då skånetävlingen jag planerade att åka på krockar med LU och dit skall jag för att hämta kanin! (mer om det i annat inlägg).

Jag kommer i januari koncentrera mig i först hand på lättkaninerna då det är dessa som behöver mest hoppträning. De flesta kom hit en period när jag hade mycket att göra och inte hann träna på samma sätt som jag normalt gör och de flesta är i dagsläget inte ens klara för att debutera.
Följande kaniner ligger fokuset på under Januari;

Ruby är ju inte så mycket hoppning utan hon skall gå komma ut i sele i mitten av månaden och ev. lite bommar framemot slutet.
Resten är det fullt fokus på hoppningen och de behöver allihopa träna på olika saker.

Mollie är så liten så hennes största bekymmer är att hålla farten mellan hinderna så hon har tillräckligt för att ta sig över nästa på ett bra sätt.
Kuma har inte hoppat mycket alls då den mesta tiden går åt för att hon skall slappna av och inte va så spänd, det tar en stund men när vi väl är där går det jättebra, nästa steg är att komma upp i mer än två bommar högt och två långt.
Fårex är snuskig...marken är så mycket intressantare än vad hinderna är och när han väl tittar upp så är det oftast för sent för att hinna se översta bommen. Vi jobbar vidare med detta och är mestadels ute och springer i ojämn terräng för att få upp huvudet på honom. Hoppmässigt har han hoppat 2-3 bommar på höjd utan problem så han vet vad han skall göra, han skall bara koncentrera sig på att inte göra mer än en sak på en gång.
Ash
hade innan idag bara gått i sele ett par gånger, men han har aldrig reagerat så idag fick han titta på hinder med, inga problem någonstanns. Han förstod direkt och tyckte det va kul :D

Nu har jag praktik ett par dagar men hoppas hinna med ett lite längre träningspassa än idag på onsdag innan eller efter vi drar till IKEA.

Ha det bra tills dess!

Likes

Comments

Ruby har här hemma fått smeknamnet Studsboll. Det beskriver hennes personlighet på ett kortfattat sätt. En stor, snäll studsboll. Eller ja, speciellt stor är hon inte. Men hon hon är stor för sin ålder. Hon var som liten inte speciellt intresserad av mänsklig kontakt, absolut inte rädd för mig men höll sig mest för sig själv eller med sin syster. Sen hon flyttade till den stora boxen och nu bor med fyra äldre honor har detta ändrats helt. Hon är alltid först fram och skall helst sitta på mina fötter när jag går runt i boxen och om jag sätter mig ner klättrar hon gärna upp i knäet för en kelstund.

Träningsmässigt ligger fokus just nu i att bli buren utan större protester då hon även är en väldigt självständig donna som helst går själv.

Rubys nya bästa kompis är Mollie, de är snart jämnstora och gör allt tillsammans.


Likes

Comments