Vilken härlig Valborg det var igår! Jag hade precis fått min mens och hade drogat Ipren hela dagen för att undvika värken, så det var skönt att bara ta det lugnt och inte lämna huset förens klockan åtta då vi bestämt oss för att hänga med Josefs bror och hans fru och dotter vid den lokala elden. Det var verkligen skönt att ha firandet så down to earth då jag var ganska trött och inte riktigt kände för att umgås med en hel massa människor. Detta paret är dessutom så härliga och jag känner mig verkligen hundra procent bekväm med dem. De är så skojfriska men kärleksfulla och trygga och det var precis vad jag ville ha den dagen. I Love them!!!!

Likes

Comments

Denna fredagen var bara helt fantastisk. Jag kände att jag äntligen var back on track efter sjukdomen och att jag äntligen kunde vara produktiv och jobba lite. Josef slutade skolan samtidigt som jag slutade jobbet och därför gick vi tillsammans till Kungsträdgården som jag velat göra då jag missade körsbärsträden förra året. Vi satt på fakegräsmattan bredvid och jag fick ligga i Josefs knä i solen och bara njuta av tiden. Jag förstår inte varför folk är rädda för äktenskap, det är ju bara helt fantastiskt!!


Btw, vi bad en främling ta bilden på mig och Josef och hon visade sig vara professionell fotograf! Saker gick bara rätt för oss liksom!! 

Likes

Comments

Igår bad jag min man rita mig, som han kommer ihåg mig i sitt huvud, utan referensbild, och jag lade en filt över mitt huvud. När jag tog av mig filten blev jag faktiskt mycket smickrad, och det är tydligt att han tycker jag är vacker.

Likes

Comments

Just nu känner jag så så mycket inspiration för det nya året och jag tänker dela några av mina favoritsaker jag inspireras av just nu. Dessa kommer från mitt inredningsalbum på pinterest! Här kommer tre saker jag inspireras av just nu!

Ett spegelkollage! Flera olika speglar i ett fint kompani. Detta lyfter verkligen ett rum och gör att det känns både större, ljusare, lyxigare och intressantare! Favoriten just nu!!

En annan sak jag inspireras av mycket just nu är svarta väggar. Svarta väggar med ljusa golv, tak och möbler. Just denna bilden tycker jag om extra mycket på grund av den fina strukturen som väggen har! Att måla gamla väggar på detta sättet är verkligen fräscht och harmoniskt!

Denna fina hallen valde jag att ha med eftersom färgen på allt är så uppfriskande! Så mörkt trä att det nästan ser blått ut är enkelt och anspråkslöst men väldigt speciellt! Det ger verkligen ett bar första intryck av ett hus! (Jag önskar jag hade en hall hahahah)

Som vanligt är bilderna länkar till källan!

Likes

Comments

Det hela började med pinterest och slutade med en full shoppingcart, som det brukar vara. Jag kom bara på att jag verkligen saknar blommor i min lägenhet, (för alla fashion lägenheter har ju blommor i dem), och att jag borde skaffa fler, men att ha riktiga blommor hela tiden är ett sånt stort ansvar så jag bestämde mig helt enkelt för att skaffa mig några artificiella blommor för de gångerna jag inte orkar engagera min tid och mina pengar i en ny blombukett. Jag hade kunnat beställa hem flera stycken för en minimal peng på blocket, men jag tycker inte om plastkänslan de flesta har där så jag hittade helt nekat en sida som gör konstgjorda blommor för bröllop och liknande. Just nu sitter jag med dessa artiklar framför mig och tycker att det kunde bli en fin bukett.

Bilden som verkligen inspirerade mig till att göra detta var föresten den här. Jag kommer anpassa min bukett till min egen stil dock då jag inte riktigt är så mycket för rosa. Jag tycker mycket om idén med kvistar i buketten, men om jag köper dem just nu också kommer buketten kosta mycket mer än vad den är värd haha. Jag tror jag kommer kunna hitta något liknande i skogen oavsett, kvistar vissnar inte lika snabbt som blommor så de kan jag bara plocka.

Alla bilder kommer ta dig till källorna jag tog dem från!

Likes

Comments

kväll blev det spontanbio! Båda var lediga och imorse kände vi att det var dags för en ny filmupplevelse. Valet av film var ju såklart Fantastiska Vidunder, då jag velat se den ett bra tag, och jag älskade den mer än jag trodde jag skulle! Fantastiskt arbete. Det var underligt att se nya delar av magivärlden som vi aldrig fått lära känna förut, men allt passar ju såklart då det trots allt är J.K. som skrivit boken den är baserad på. När vi gick ut från biografen på Stockholm Södra snöade det och det var inte svårt att föreställa sig ett vidunder flygandes över hustaken, eller kurandes under en trappa. Det var ett magiskt ögonblick, och vi var så tagna att vi hade ett snöbollskrig, mitt på torget, och på vägen till pendeltågsstationen. Vilken idyllisk kväll!

Likes

Comments

Josef: Elinor, kan vi göra en smoothie?

Jag: Ja det kan vi, men vi behöver köpa bananer för att ha något som sötar den.

Josef: Men vi kan ha socker?

Jag: Nej.


Detta visar en ganska vardaglig bild av vad som försegår i huset Kääriä. Den eviga kampen om hur nyttig man egentligen ska vara. Tur att vi älskar varandra.

Likes

Comments

Januari 

Januari började inne i Stockholm på en nyårsmiddag. Jag pendlade vid tiden mycket fram och tillbaka från Göteborg och Stockholm för att hålla mitt och Josefs distansförhållande flytande. Vi åkte skridskor på sjön och träffade vänner. I slutet på Januari under en spontanresa upp friade Josef till mig. Någon gång innan han friade klippte jag även av mig mycket av mitt långa hår vilket jag inte hade gjort om jag visste att det skulle hända.

Februari 

Under denna månaden avslöjade vi för alla att vi var förlovade. Alla var mycket glada för oss och vi började planera bröllop. Vi hade en förlovningsfotogrefering med Josefs brors fru.

Mars

En vän till mig i skolan har en dröm att vara fotograf och hon hade fått i uppdrag att fota någons bröllop. Hon frågade därför om hon fick öva på parbilder på mig och Josef, och det fick hon! Jag fyllde även 19 år i mars och Josef firade mig fint!

April

I April drog det igång med möhippa. Unga människor är svåra att samla så den hölls över en månad innan bröllopsdatumet! De fantastiska tjejerna hade fixat allt från chokladfontän med frukt till lasertag.

Maj

De sista förberedelserna görs och i slutat av denna månaden klingar klockorna i kyrkan. Elinor och Josef Kääriä är nu ett gift par. Vem hade kunnat tro detta? Efter ceremonin och middagen med familjen satte vi oss på en kryssningsbåt mot Finland.

Juni

Nu hade vi bröllopsfesten för alla våra vänner. Vi hade den i en mysig liten lada och det var en väldigt personlig och vacker fest. Vi påbörjade även vårt liv som gifta och vi tyckte det var fantastiskt! Vi bodde nu på bara arton kvadratmeter, men det störde oss inte alls. Nu var även stunden inne för mig att ta studenten och det gjorde jag med stolthet. Klassen utnämnde mig till klassens disneyprinsessa.

Juli

Småäventyr som nygifta, testar coola glasscafeer i stan som säljer glass i munkar, inreder smått med de små medel vi har, köper det mesta från IKEA. Jag började jobba på ett jobb jag inte riktigt tyckte om. Vi firade midsommar med Josefs kusiner från USA med hans familj i Sundsvall. Denna månaden gick vi också på en dans på Artipelag med alla våra härliga vänner.

Augusti

Josefs älskade farmor gick tyärr över till den andra sidan efter en lång sjukdom och det planderades en begravning för henne i början på September. Josef började skolan i samma veva.

September

Här har jag det jobbigt med jobbet. Jag har inte mycket energi över för annat och inte mycket finns dokumenterat här. Vi begravde Josefs farmor i Sundsvall.

Oktober

I oktober återskapade vi vår första dejt på samma datum vi hade haft den. Vi reflekterade över hur långt vi kommit och hur fantastiskt livet ter sig. En av våra vänner gifter sig även i Norge så vi åker dit och firar dem! Detta var även månaden då Josef fyllde 24 år och vi firade honom med mycket ballonger, fin restaurang, fina presenter och biobesök på kvällen.

November

En försenad Halloweenfest går av stapeln i början på November, det är unga och gifta som är där men jag är yngst med minst fem år. Denna månaden tjuvstartar vi även lite på Julen, fast man inte riktigt får hahaha. Det lånade bordet vi hade i vår lägenhet skulle nu lämnas tillbaka och vi åt på golvet innan vi hittade ett nytt. Vi firade även årsdag så Josef gav mig vita rosor. Några dagar senare började det snöa mer än det gjort på många många år och det var en av de största fröjderna i November.

December

Julmånaden kom med all sin fröjd. Jag var mer taggad på den än någonsin förut. Detta var fokuset för hela December. Vi hade Julmys med våra vänner, jag lussade för Josef och vi firade jul i Ulricehamn med mina föräldrar. Sedan hälsade vi även på hans bror i Göteborg. Vi firade nyrå med singstar, chocolate chip cookies och vänner. Vilket härligt år!!

Likes

Comments

Medan jag var på jobbet hade Josef fixat, så fint han någonsin kan. En middag. I bakgrunden går spellistan romantic jazz music. Detta såg jag när jag kom hem. Perfekt innan man lämnar lägenheten för nattens firande.

Likes

Comments