Om ni scrollar ner så kan ni se att jag var påväg till efterlängtade Milano och jag kom fram, men det var inte alls som jag trodde. För det första hade jag fått höra från min agentur här i Sverige att det skulle vara en driver som hämtade mig vilket jag tyckte kändes väldigt tryggt och bra. Men när jag kommer dit står det ingen driver där så jag får ringa min booker och fråga vad som händer. Då ska jag helt ta buss till ett ställe som heter Cadorna och sen ta en taxi till agenturen... vilket blev ett oros moment då jag först skulle hitta bussen och sen få tag i en taxi vilket är betydligt svårare än det låter då nästan ingen kan engelska.

Väl hos agenturen kändes allt bra och jag fick nyckeln till lägenheten så jag tog då en taxi dit eftersom att jag hade mitt bagage med mig. Egentligen är det gångavstånd från boendet till agenturen. Jag skulle bo med två andra modeller, en belgisk och en litauisk. Båda var väldigt otrevliga och inte alls välkomnade då de såg mig som en konkurrent. I lägenheten fanns det bara två riktiga sängar och den var väldigt risig. Jag fick sova på en soffa i köket vilket kändes väldigt sunkigt.

Jag lämnade i alla fall all min packning i lägenheten, bytte kläder och gick sen tillbaka till agenturen. På vägen dit stannade jag snabbt för att köpa lite vatten och en frukt vilket var det första jag hade ätit den dagen. Sen gick jag längst gatorna till agenturen vilket var väldigt otrevligt då italienska män ständigt ropade, tutade och försökte få min uppmärksamhet. Hos agenturen skrev jag på olika papper som rörde boendet samt fick lite info rörande hur skatterna och sånt betalas. De tog även digitals samt tog en video för kunder. Fick även reda på att jag hade en casting samma dag.

Jag var klar hos agenturen runt 16:30 och castingen stängde 17:00 och det var ungefär 30 minuter bort med taxi, så det fanns ingen chans att jag skulle hitta. Dessutom hade jag inte fixat metro kort och hade ingen aning vart stationerna var, så jag blev väldigt stressad. Sen alla italienska män som ständigt tutade och skrek på mig, någon till och med förföljde mig så blev det helt enkelt för mycket. Jag fick helt enkelt panik och ville bara bort från alla män men hade ingen aning vart jag skulle gå då jag var i ett främmande land. Jag gick (sprang) till lägenheten igen och kände mig totalt missnöjd med mig själv. Jag hade panik och jag bröt ihop. Jag ville bara hem, inget annat. Jag ringde då min agentur i Sverige och berättade hur allt var men de ville såklart att jag skulle ge det mera tid. De lyckades till en början att muttra upp mig men kände ändå att jag inte har här att göra. Bokade sedan en flygbiljett på kvällen och gick snabbt till supermarket för att köpa lite mat, men jag hade ingen matlust pga all stress. Men jag var bara tvungen att prova italiensk pasta innan jag åkte hem.

Milano var inte alls som jag trodde och hade förväntat mig. Jag kände mig inte som en människa där utan enbart ett subjekt så nu har jag istället beslutat mig för att lägga denna karriären på hyllan och skaffa mig ett riktigt jobb, vilket känns jätte bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu & väntar på nästa avgång men denna gången mot Milano!! Var tvungen att mellanlanda i Köpenhamn för att därifrån sedan åka till Milano. Första flyget gick redan klockan 06:15 så det var en tidig morgon för mig, men det är ändå rätt så skönt att komma iväg tidigt. Jag planeras landa i Malpensa 10:30 där en driver sedan kör mig till agenturen... exiting!!

<3

  • Milano

Likes

Comments

Jag har nämligen gått med i Stockholmsgruppen & är alltså reprensenterad av en agentur i Stockholm vilket känns underbart!! Min kille bor i Stockholm vilket gör att jag är där en hel del, sen finns det även fashion week & mängden jobb är betydligt mer i huvudstaden så jag är verkligen jätte glad över denna möjligheten!

Dessutom var alla där jätte trevliga & jag lämnade agenturen med en bra känsla i magen... vilket såklart är det viktigaste!!


Puss alla fina <3

Likes

Comments

Hej hjärtisar <3

Det har hänt en hel del sen senast. Jag träffade agenturen och det kunde verkligen inte gått bättre, utan nu är jag representerad av Major Model Management i Milano. Det är nu alltså helt klart att det verkligen kommer att bli en varm sommar i Milano, Italien whioo!!!

Jag har även varit nere i Malmö och fotat med Karina Szuter och makeup artisten Sofia Boman och jag är 100% säker på att det blev superfina bilder. Verkligen vad min portfolio behöver!

Nästa steg är att skicka dessa nya bilder till agenturer i Stockholm och förhoppningsvis har jag även en agentur där.. åhh så taggad! Bara några månader kvar i skolan och sen så jäklar!!!

- En liten sneak peak från plåtningen med Karina Szuter -

Likes

Comments

Hej hjärtisar! <3

Här ekar det tomt & anledningen till det är för att jag har bestämt mig för att ändra mitt koncept angående bloggen. Tanken number uno var ju att jag skulle skriva om träning & precis alla moment som rör modellandet men det kommer varken vara roligt för er att läsa eller hållbart i längden då jag inte har motivation eller ork att uppdatera såpass mycket. Så nu är tanken istället att jag ska berätta om de lite mer viktiga momenten som möten med olika agenturer & plåtbingar... kort & gott castings, visningar & plåtbingar. Sounds great?


Imorgon ska jag i alla fall träffa en agentur från Milano & jag verkligen hoppas att det går vägen. Främst att det skulle vara skönt att få det spikat att det verkligen blir Milano iår men även för att det är en bra agentur. Jag tror dessvärre inte att jag har utseendet de söker då jag tror att agenturen vill ha det lite mer "svenska" utseendet om ni förstår vad jag menar? Alltså blond & blåögd vilket är så långt ifrån mitt utseende man bara kan komma. Men ni får jätte gärna hålla tummarna för det ändå!


Puss

Likes

Comments