15 september gjorde jag en gastric by pass efter 1,5 år med möten och information efter första gången jag jag bad om en remiss på vårdcentralen i säffle.
Jag vet att folk säger att det är fusk osv, men jag kan tå tala om: Om man inte ändrar sina vanor så hjälper operationen ingenting. Det är ett redskap, en hjälp på traven.
När jag gick på flytperioden innan op så vägde jag 106.8 kg
på op dagen vägde jag 97.8 kg
idag exakt 2 månader efter väger jag 86.1 kg.
jag har alltså gått ner 20.7 kg och jag har aldrig mått bättre.
Jag har varit överviktig i hela mitt liv då det finns genetisk fetma i släkten. denna op var det bästa jag gjort i hela mitt liv!
Jag är inne på v 4 med träning. då jag börjat med styrka och cardio.
Bilden med den grå tröjan är andra dagen efter op och träningbilden är v 2 eller 3 med träning.
Det är en stor skillnad, och mer ska det bli!
Jag är så otroligt nöjd med mig själv men än är jag inte klar. jag har 20 kg kvar att gå ner tills jag når min målvikt sen är jag nöjdare än nöjdast!


  • 44 readers

Likes

Comments

Jag vill hitta någon som accepterar mig för den JAG är. men en tankställare; hur kan personer acceptera mig för den jag är om jag inte själv kan acceptera mig för den jag själv är.

Åh, alla dessa frågor och funderingar.. Allt detta som bara snurrar runt i huvudet hela tiden.

Om det finns några tips, bugar och bockar jag för atr få råd. :*

Likes

Comments


Vart är han? Han som kallar sig min prins. Han som vill leva lyckliga i alla sina dagar? Han som skulle döda drakar, jättar och trollkarlar för min skull. Vart är han som ska kalla mig sin prinsessa och rädda mig från det höga tornet som någon har låst in mig i?

Jag kan nog inte beskriva känslan, men många har känt den. Den där känslan som är bara ett tomt svart hål. Ett hål som man försöker klättra upp ur men kommer ingen vart och bara faller ner igen. Det hålet som suger upp allt hopp, all energi för att försöka förstå, försöka bry sig. Den känslan när man bara ser djupare in i mörkret, och allt blir bara mörkare och mörkare. Tillslut ser man inte ens sig själv.
Känslan när man är ensammast på hela planeten, man får ingen kontakt. Men ändå finns det folk där. Folk pratar med dig, folk skrattar med dig. Men sen är du ändå som osynlig.

Jag fick en fråga idag: ”Har du någonsin känt att du kommer tillbaka till ruta ett, när du ändå har kommit så långt och sedan faller tillbaka”
Svaret har jag funderat i timtals på. Jag har inget svar. Det känns fortfarande som jag är på ruta 1. Jag kanske alltid har varit där? Jag kanske är på ruta 4 men känns som ruta 1? Jag har ingen förklaring på det. Vad ska jag svara?
Sen kommer nästa fråga: ”Har du någonsin gjort något i det förflutna som du ångrar?” Tankarna cirkulerar ännu, mitt svar löd: ”Ja det har jag, men om jag inte skulle ha gjort de sakerna jag gjorde förr så hade jag inte varit den personen jag är idag. Jag hade kanske valt en helt annan stig och mitt liv kanske hade sett helt annorlunda ut, men jag är ändå glad över den personen jag är idag” 

Den kunskap jag har, de vänner jag har, den viljan jag har som ingen ta ifrån mig. Min värdighet har blivit bestulen, sakta men säkert så bygger jag upp en ny, en ny värdighet, sen starkare värdighet. Samt en personlighet som är så stark att den är den bästa. Inga murar som går att riva, och jag vet vem jag är. Men sen kommer också tankarna, vem är jag? Vad vill jag göra? Varför gör jag ibland som jag gör? 
Det är frågor som jag ställer mig själv. Frågar jag aldrig kommer få något svar på, förrän jag förtjänar att veta. Det känns som livet är pest och pina, men det finns alltid en anledning.
En anledning till att jag har gått på den stig jag har gjort, och kommer fortsätta göra - jag är nyfiken. Nyfiken på livet, hur det kommer se ut i framtiden. Vad gör jag då? Vem är jag då? Vart är jag då?

Likes

Comments

I söndags åkte Mina föräldrar och mina bröder till Gotland och jag var hemma helt själv. UNDERBART! Ikväll tog friden slut då de kom hem nyss. Inte ens ett "Hej" innan de började klaga på mig. 

I måndags: Åkte jag till Bengtsfors och kom hem med Amanda och titta på skräckfilm och drack några öl med Jimmy

I tidsags: Var jag, Amanda, Rebecka och Mathilda i Åmål och kolla i affärer och käka sen åkte vi hem till Rebecka och badade

I onsdags: Åkte jag till Bengtsfors och storstädade min lägenhet och sov hos Mathilda

I torsdags: Jobbade jag nästintill hela dagen, sen kom Sanne och Anders och grillade

I fredags: Så var jag på kalas hos Rebecka som fyllde år sen tog jag med mig Hanna och badade, sen åkte jag hem till mormor och vi drack några öl

I lördags: Så satt jag och Lotta och drack kaffe, sen städade jag bilen och sen åkte jag hem för att plocka lite grann inte för att jag hade stökat ner

Nyligen: Familjen kommer hem, tror jag har haft fest för att det står en påse med tomma ölburkar i hallen som jag tänkte panta, klagar på att jag har ställt en fimpburk på bordet ute, bättre det än att slänga på grusgången? Hade fått 400 för att handla mat osv, det hade jag gjort, och har inte åte speciellt mycket här hemma så det finns saker kvar. Har gett 200 kr till Rebecka i födelsedagspresent som jag skulle, men då var det ju fel eftersom jag inte hade lagt ut från mina pengar. Sen är det väl fel för jag har lagt saker där de inte borde vara eller nått? Åh blir så trött, hur ska jag klara av hela sommaren med att vara här? Vill bara hem till min lägenhet där jag kan få vara ifred!

Likes

Comments


Nykter midsommar men jag kunde faktiskt inte haft det bättre. Jag var inte odräglig och jobbig som jag brukar vara på fyllan.
Jätte trevlig var det, även om jag blev lite bort skjuten från ölkubben eftersom jag inte drack. Jag skötte matlagningen inne i köket och sen var det några som skulle sköta grillningen.
Det slutade med att:
* Jag är nykter
* Jag är sjuk
* Jag får kolbitar till middag
* Desserten var "kladdkaka" men det var rättare sagt en smet
* Hade en enormt trevlig kväll med mina kompisar
* Jag hade hela det läskiga huset för mig själv

Till sist men inte minst:
* Blir så otroligt trött på killar...

Likes

Comments

Summer is here!

Idag har jag inte gjort alldeles för mycket tvättat lite och sedan legat och pressat i solen i några timmar med en bra bok. "Den tusende gången" heter boken, rekommenderas att läsas! Så en fin sommarrand från bikinin har jag lyckas fått. 👙

Har tagit en rök med Mathilda och sen Sanne då Sanne satt hemma hos mig och väntade -HAHA!
Är på lite bättra humör idag iallafall och det är gött, annars har jag inte varit så pepp. Dessutom är det midsommar på fredag och det är jag helt otaggad till... Hade velat åkt någonstans som Smögen eller Grebbesta men det blir det inget med. Jag är hembjuden till Sanne som har en liten lantis fest haha ;) Men vi får se om jag ens åker dit eftersom jag är så opepp, jag har ingen motivation till att dricka osv. Men vi får se..

Nu ska jag göra mig iordning då jag ska gå till Sanne om en liten stund innan en sur klimakterie mamma kommer hem 😜

Ha det gött i solen alla! 

Likes

Comments

Jag är med i något som heter Andevärlden på facebook. Jag vill visa vad jag har fått för en kommentar på min bild.

Elin

Någon som vill testa läsa av? Skulle vara jätte snällt

Någon som vill testa läsa av? Skulle vara jätte snällt :)


  • Anna: Får en känsla av att du är starkare en du tror<3
  • Elin: Tack<3

    Ing-Marie: Du ska även tro på dig själv mera Elin, du har sån stor kunskap inom dig Du står med bägge fötterna på jorden men önskar att du vågade vara mera rak. Du försöker se det mesta positivt även om det är jobbigt så tror du att det för med sig något positivt. Du känner även stor empati för andra människor. Får till mig barn runt dig men det känns inte som om det är dina, för det är flera stycken som skrattar och är glada, känns som om det är ditt yrke. Ordet healing kommer till mig, om du inte ger healing så pröva Får även till mig att du bor i lägenhet just nu men du vill helst på i hus, gärna lite på sidan av men med grannar. Ja Elin, det är vad jag får fram om dig just nu. Du får gärna ge mig feedback, både ris och ros eftersom jag "bara" övar fortfarande Kram

  • Elin :Tack så jätte mycket Ing-Marie! Allt stämde och jag visa även några vänner till mig sol också tyckte det stämde. Dock har mitt yrke inte med så mycket barn att göra, men här hemma springer det många barn och leker på innergården. mycket ros till dig! Kram

Sen fick jag ett kort från oraklet draget för mig, så jag vill lägga ut den texten också. 

"Elin Brunzell! KLARSYN, FÅR JAG TILL DIG! ÄÄ RAZIEL SÄGER: Jag hjälper dig att väcka upp ditt andliga seende så att du kan se den gudomliga kärleken klart! KOMPLETTERANDE BUDSKAP: Din klarsyn kan ta sig olika uttryck: Som flyktiga mentala bilder för ditt inre öga, som drömmar, som återkommande syner i den fysiska världen, som auror och energier eller som uppenbarelser!? Klarsynens många fasetter är vackra och varierande! Njut av dem och lita på dem! Ha intentionen att bara se kärlek, så är det vad du kommer att se! ATT JOBBA MED ÄÄ RAZIEL: Raziels aura har alla regnbågens färger, som när ljus bryts i ett prisma! Bär du en klar bergskristall i behån eller i byxfickan , så förstärks din intuition och du känner dig närmare Raziel!"

Likes

Comments


Veckan på sommarlovet, hm ja..
 Jag blir så deprimerad av allt. Studenten var kommen men det var inte min tur iår, Jag skulle egentligen ta studenten men det gjorde jag inte pga att jag har gått om ett år. Jag fick några grattis till studenten, men jag var tvungen att förklara att jag inte tog studenten, och det kändes väldigt jobbigt. Jag har haft en väldigt jobbig period i mitt liv som jag aldrig kommer komma över även hur stark och hur bra jag ändå mår så kommer jag alltid vara ett steg efter. Om den tragiska händelsen inte hade skett i mitt liv utan att det kunde ha varit normalt så skulle jag också stå där med min mössa och springa ut och grina en skvätt för att skolan var slut, att alla jag känt står och kramar varandra för att vi ska gå skilda vägar i livet. Jag skulle stått på flaket och skrika "för jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra". Men det är inte så.

Jag blev kallas IQ befriad från min bror och han vet mycket väl om vad som har hänt mig, men det är klart man inte tänker på det hela tiden. Jag röt till och sa att det är inte för att jag är IQ befriad utan för att jag mådde psykiskt dåligt. 

Jag träffad också en kille som jag har pratat i telefon i flera veckor, v träffade varandra på internet och han ville ses. Jag brukar inte träffa folk från internet pga att jag är för feg, men jag träffade honom och han kom tillbaka och vi fortsatte prata och vi hade sex. Men nu helt plötsligt så svarar han inte längre. Vi har inte träffats på nästan 3 veckor. På studentdagen fick jag med mig en kille hem och jag hade sex med honom också, han har inte heller hört av sig efter det. Vad är det som händer? - Jo alldeles nyss så ringde han jag träffat från internet och förklara sig varför han inte hade hört av sig. Så ahh..

Förra året var jag väldigt sårad för att jag fortfarande saknade mitt ex, jag gjorde en del dumma saker för att jag var så nere varje dag. Varje fylla skedde alltid någonting. Jag var kaxig och dret full. Trodde jag var bäst i världen osv. Men när 2014 kom så ändrades sig allt, jag drack inte lika mycket, jag tog körkortet, men mitt humör blev värre, jag var grinig och irriterade mig på många av mina närmaste vänner, blivit tajtare med andra vänner, haft jätte kul när jag varit ute och druckit.
Men nu kännes det som allt börjar om, jag blir sårad, jag gör dumma saker, mitt humör mot mina vänner är tillbaka men jag ska tänka på att inte ta ut det på dem denna gången.
Jag vill inte vara med om det igen men jag vet inte vad jag ska göra? Vart är min vägledning?!
😞


Likes

Comments

Ja då har Eu-valet varit. Jag har jobbat som valinformatör och idag jobbade jag i vallokalen där jag var röstmottagare. Det var varit lärorikt, och kunskapen inom politik har ökat gradvis. Kanske är politiker man ska satsa på inom framtiden? Det har varit en upplevelse jag aldrig kommer att glömma, och nu kanske man kan få in en fot på den politiska sidan.
Spänningen stiger då jag vill se röstningen så snart som möjligt, men man kanske får vänta till imorgon?

Vi arrangerade ett skolval också där socialdemokraterna tog ledning. ca 70 av 270 röstade. Vilket är väldigt lite med tanke på att det kunde röstats så många mer. 
Jag kollade upp lite noggranare och inom hela sverige i skolvalet så har Socialdemokraterna vunnit, sen miljöpartiet och sen moderaterna. 

Nu ska jag lägga mig och sova så jag orkar på arbetsintervju imorgon och sen skola.

Godnatt 😃💤👍

Likes

Comments

Under 20 minuter så hinner 1000 tankar passera min hjärna. Man hinner tankar som man inte tänkt förut, sånt som man en gång har funderat på men aldrig listat ut. Men nu när det är utlistat så är hjärtat utslitet på mig. Jag kan inte vinna detta spelet utan dig.. jag är helt borta, och jag kommer aldrig bli den samma utan dig. Jag trodde jag var stark och hade gått vidare, har jag det? Eller är det bara jag som inbillar mig att det var ju du som var min prins, min hjälte, mitt allt? Jag vet inte, jag har inte listat ut det än. Men säg någonting så ger jag upp dig...

Jag känner mig så liten, och jag vet ingenting längre. Hela världen känns som den har rasat och jag försöker krypa upp till den igen. Jag kan inte läsa mina tankar, dem tankarna jag har så förstår jag inte en enda av dem. 

Hur ska jag kunna älska utan att vara rädd för att bli sårad? Hur ska man tänka där? Jag är rädd för att hitta någon. Jag är rädd för att förlora någon som har stått mig nära. Jag är rädd...

 

Likes

Comments