Header
Vardag

Imorse var det uselt väder och mina ben var lite för krassliga eller vad man ska säga för ett löprace. Perfekt dag för att möta stakmaskinen på gymmet!!!

Jag hade ett intervallpass på dagens fm-pass och jag ville gärna få det gjort. Jag har fått ett tips, eller ja jag säger recept av min träningskompanjon och bästa vän Lena. 15/15 i 30min på SkiErg.
Alltså kötta i 15sek, vila i 15sek osv. i hela 30min. Jag frågade Lena en dag, hur blev du så bra på att staka? Hon stakar alltid ifrån mig på våra stakintervaller... Hon gav mig detta recept och fan, jag var slut efter 7min. Och då var det 23min kvar!!!!

Ett förmiddagspass där jag blev heeelt slut, svetten slutade aldrig rinna och jag skakade efteråt.

15/15 i 30min SkiErg
Snittpuls: 180
Maxpuls: 196 (!)

Kanske kommer jag och stakmaskin bli vänner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

50min tröskel med stavar på myren imorse/fm. Myren som endast ligger 10min jogg från lägenheten (och då ska tilläggas att jag bor mitt på stan i Sandviken). Så underbart! 🙌🏽

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Contains affiliate links

Syns det att min far nallat av den ena godis ferraristången? ;-)

Här om dagen landade det ett paket från Cykelkraft.se i min brevlåda - och som jag väntat på det! Har ni varit inne på deras hemsida? Dom har verkligen huuuur mycket som helst, allt till din cykel och lite till. Kläder, tvättmedel och energi till passen, varför inte liksom? Man kan sitta och kolla en hel dag på alla produkter och dessutom till bra priser. Kika in om du inte varit där!

Jag har beställt ett kättinglås från Abus till min nya MTB så jag kan ha den där jag vill utan att behöva vara orolig för att någon ska tjuva den. Känns otroligt skönt! Sedan kom äntligen ett par skoöverdrag till cykelskorna vilket är något som jag verkligen saknade i våras när milen i sadeln skulle in och det blåste fortfarande vintervindar. Jag får ut och testa det nu snart på MTB:n i höstplasket som kan bli då de även är vattentäta - såklart!

Likes

Comments

Vardag

Bild 1. Idag genomförde jag skateintervaller. Bild 2. Min sommar.

Idag kl.15:00 stämplade jag ut från Willys och tog en fet välförtjänt SEMESTER. Eller ja, egentligen - jag får återgå till mitt normala liv! Såååå skönt. Det var verkligen en speciell känsla i kroppen och knoppen imorse när klockan ringde. En skön känsla av glädje och frihet. Ca 8 veckor kneg är nu över och nu är det bara att vänta in lönen de 2 närmaste månaderna och dessa ska förhoppningsvis fylla på sparkapitalet igen.

De två senaste veckorna har verkligen varit supertuffa för mig. Jag har tränat väldigt lite för min kropp har helt enkelt sagt nej. Jag har varit så trött och orkeslös samt frusit och svettats om vart annat. Bara tanken på att genomföra exempelvis skateintervaller med bra tryck i varje rörelse var helt otänkbar. Nej, nej, nej. Det gick bara inte. Men jag tror och jag hoppas att jag har valt rätt, jag har valt att vila dessa dagar jag känt såhär. Flera dagar vila. På rad. Jag är mänsklig.

Eftersom det nu var en vecka sedan jag genomförde ett intervallpass och närmare två veckor sedan jag genomförde ett intervallpass med snudd på maxpuls hade jag lite sån där klassisk ångest inför dagens pass... 6x5min skateintervaller med bra tryck i varje rörelse hade jag framför mig idag. Jag brukar inte ha problem med dessa pass, utan dessa 5- eller 6min intervallerna är rätt standard i mitt träningsprogram. Men usch, idag... Jag visste vad som väntade. Ja, det var jobbigt, men ja, idag åkte jag med bra tryck och jag är så taggad på att få börja göra jobbet på riktigt igen! Och hej, nu är jag tillbaka bloggen 👋🏽👋🏽

  • Vardag

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt i och med att jag i april flyttade till Sandviken, försöker jag att hitta nya träningsmöjligheter här på hemmaplan i detta platta Gästrikland. En dag när jag hade kört ett löppass i Årsundas elljusspår tog jag mig till "gropen" och kreativiteten började flöda. Ett perfekt ställe att kunna köra några roliga sprintintervaller med stavar! Efter några varv hade jag en bana i huvudet om jag snart skulle testa.

Här om veckan körde jag dessa intervaller, löpandes med stavar. Ett varv tog ca 2:45-2:50 min, ett perfekt sprintlopp i mina ögon!

Tack gropen, och tack Stig! Tack för att du alltid var så påhittig, gjorde nya banor, nya tävlingar, nya lekar i just DEN gropen till oss skidande ungdomar och barn. Utan dig hade jag kanske aldrig genomfört detta pass? Eller det vet jag nog att jag inte hade! Det var mycket tack vare dig som jag fastande för längdskidåkningen. Vi tränade aldrig skidor, vi lekte skidor! Så många minnen, så mycket glädje. Du var optimistens optimist, inget var väl omöjligt?

Nu denna sommar var det 1 år sedan du gick bort, Årsundas eldsjäl. Tack för allt!

Likes

Comments

Vardag

Såhär ser fruktskålen ut på jobbet när jag får bestämma ❤️💚💛 grönt är skönt! Hur kan man leva utan frukt och grönt? Oklart!

På tal om frukt och grönt, idag var jag på frukt- och grönt avdelningen på jobbet. 06:00-16:00. 13 pall. Ganska lagom var det, för allt hanns med utan att behöva stressa, men ändå... Detta marathon är snart slut. Jag räknar ner och jag räknar till 5 dagar kvar på detta sommarvikariat.

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Hittade fler bilder från helgen då jag instruerade skidteknik i mina cykelkläder. Tyckte de var värd att delas! 😂

*** Till skillnad från denna dag då det blev grillat ute på kvällningen, blir det ikväll stekt kött på stekpannan inomhus. Men mysigt är väl det med! ***

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Återhämtningsveckan fortsätter och börjar faktiskt lida mot sitt slut och jag känner äntligen att jag också börjar bli just återhämtad. Jag har tränat VÄLDIGT sparsamt denna vecka men idag stod det faktiskt löprace på schemat. Eftersom att vi sedan i maj bestämt att dessa två dagar skulle spenderas i stugan i Hälsingland med min och Anders familj fick löpracet göras här.

Det bjöds på riktigt pissväder och då var det extra skönt att min innebandyspelare till sambo har tagit sig i kragen och kommit igång med sin försäsong så jag fick sällskap. I varje fall vid starten 😉 Vi sprang inte många meter tillsammans men i mål var han knappa 5min efter, jag lär få öka om han inte ska komma ikapp snart. Får jag skylla på något? 😉 Jag visste inte banan säkert, behövde stanna och knyta skorna 2ggr och jag är feg utför, speciellt i slirigt underlag som idag när det ibland var som vattenlöpning...

Dagens race:
Bergsänget-Orbaden-Åsberget-Simeå-Bergsänget = 10,91km. Totalt 305m stigning. 300m utför. Riktig terränglöpning blandat med grusväg.
Tid: 59:34

Detta pass SKA absolut göras om. Nästa milstolpe nu när jag kan banan och kanske får bättre väder nästa gång, under 55min. Tror ni det är möjligt? Ja, det måste det vara. Jag har absolut varit i bättre löpform men jag känner mig starkare på många andra sätt. Trots spöregn så var passet riktigt roligt, hihi. Tack för mig, nu ska vi åka och fika i Rengsjö!

Ursäkta för ett lite hattigt inlägg och dålig kvalité på bilderna som är tagna från mammas telefon. Ibland blir det så. Men jag strävar efter att förbättra.
Mamma och pappa om ni läser detta (det vet jag). Jag önskar mig en kompakt systemkamera när jag fyller år den 1 september. Tack på förhand (och puss&kram).

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Ibland blir jag irriterad på mig själv när jag inte tar tag i saker och försöker göra livet till det bättre för mig. Det är ofta små saker men som jag vet skulle ge mig bättre välbefinnande. Varför sitter jag uppe till sent på kvällen istället för att sova den där extra timmen som jag behöver? Varför lägger jag inte ifrån mig telefon istället för att sova? Varför kör jag inte yoga istället för att slösurfa eller sega mig i soffan? Varför bestämmer jag inte att efter klockan tio på kvällarna då får jag inte surfa på mobilen längre? Varför äter jag rostmackor? Varför läser jag inte fler böcker? Varför slösar jag pengar på småsaker? Varför är jag dålig på att göra ingenting när jag verkligen behöver det? Varför stretchar jag inte bättre? Varför stretchar jag inte mer? Varför vårdar jag inte och tar hand om mina naglar? Varför smörjer jag inte in fötterna varje kväll?

Haha... det kanske är många som känner igen sig i detta? Inte vet jag, men kanske, förmodligen. Men vet ni vad? Ingen är perfekt! Ibland blir det fel och ibland gör man inte det man borde. Jag klandrar inte mig själv för att jag råkade vara uppe för länge i förrgår så det blev för några timmar sömn för mitt eget bästa. Eller för att jag köpte godis på en måndag eller struntade i att stretcha. Ibland är livet på topp, motivationen på topp, ibland dalar det och ibland hamnar man ur balans. Jag antar att det är det som kallas livet. Och det är fan okej.

Men samtidigt så känner man sig som en patetisk nolla faktiskt. Nja okej, kanske inte så illa, men typ nått i den stilen. Varför äter jag godis idag igen även fast jag bestämde mig förra helgen för att låta bli? Som att alla andra aldrig har några dalar, att man är ensam och sämst när man själv tycker att man har dem. Men det kanske är för att dagens samhälle i sociala medier bara visar de fina sidorna? The good life? Att man mest pratar om det bra?

Men vet ni en sak till? Det härliga med dalar, när man gör sånt man inte tänkt eller när man inte gör sådant men egentligen vill och har tänkt, då finns det ju chans till förbättring och utveckling? Hur ska jag bete mig för att göra mig till en bättre version av mig själv? Hur ska jag planera och agera när dalarna kommer? Dalar kommer att komma, men nästa gång kommer jag kanske göra mindre av det jag egentligen inte vill och mer av det jag tänkt. Kanske kommer jag börja på yogakurs en dag? Eller kanske kommer jag bara att ta mig i kragen och börja köra yoga själv. Kanske håller jag mig borta från rostmackor och godis och låter mig njuta när jag verkligen tycker jag förtjänar det, i en lagom mängd. För då blir ju livet så mycket godare? När det är i balans!

Mitt i alltihopa så får man inse att man är mitt i livet, ibland på toppen ibland lite smått ur balans. Ibland går det bättre, ibland går det sämre. Men man är helt okej ändå.

Jag hör av mig snart igen, när jag har utvecklat en plan för att förbättra något smått i mitt liv som förhoppningsvis kommer ge mig bättre välbefinnande. En spännande resa till att förbättra sitt liv! Vill du hänga med?

  • Vardag

Likes

Comments

Vardag

Äntligen en normal morgonrutin!
Gröt- och äggfrukost med lite extra boost med några jordgubbar och grön hälsogegga. Jag behöver det!! Jag kom på nu när jag sitter här på balkongen att det var längesen jag åt ägg? Jag kokar ju och äter ju annars ägg varje dag, oftast flera. Men när jag börjar kl.06 på mornarna så har jag gett upp med att gå upp ännu mer i ottan för att göra iordning min frukost. Jag är så seg på morgon också, kan liksom inte göra min frukost snabbt. Äggen måste ju kokas, gröten i micron, skära frukten. När jag börja 06 så tar jag bara med mig en proteinpudding eller en liten kvargburk med en halv banan i och äter på vägen till jobbet som är en promenad på ca 7-8min.

Men idag fick jag njuta av en normal morgonrutin för Emma. Hur härligt? Det är det små stunderna som gör det!

Skillnaden med att kliva upp strax före 07 och inte strax efter 05 är att det är livat utanför lägenheten. I och med att Sandviken håller på att renovera upp stan och dess gågator så är grävmaskiner och plattsättare redan i full gång strax innan 07. Nu kan jag snegla mig till att de lite yngre plattsättarna gärna spelar musik oxå. Min typ av musik också. Rätt så högt (men inte i förhållande till grävmaskinerna och traktorerna). Jag gillar det.

Godmorgon världen!

Jag bara älskar att vakna upp till en öppen balkongdörr och det är fullt med frisk luft i lägenheten. Älskar den känslan (OBS har inglasad balkong så blir ej svinkallt).

  • Vardag

Likes

Comments