Hei alle nære og kjære, fjerne og ukjente!

Nok en helg i statene nærmer seg slutten, og denne har vært av den travle og innholdsrike typen. På fredag var det som vanlig trening, etterfulgt av fotballkamp og ”world party”. Fotballkampen endte faktisk med seier mot erkerivalene, så det var veldig kjekt å få med seg, selv om vi var veldig slitne etter en lang uke med stappfulle dager. Da vi kom tilbake (bortekamp) ventet det mat i et ”anneks” som hører til skolen. Vi fikk i oss litt mat, men vi var der ikke lenge, for vi måtte tidlig i seng. Lørdag morgen var det nemlig cross country-løp. Oppmøtet var ved gymsalen kl. 0600. Du kan tro jeg (Ada) sukket da alarmen ringte kl. 05.30 lørdag morgen. Vi tok skolebussen til løpet, og turen tok nærmere en time. Vi var utrolig nervøse alle sammen, og vi ante ikke hva vi gikk til. Vi var veldig spente på hvor mange deltagende det skulle være og hvor stort dette arrangementet egentlig var. Da bussen svingte inn på en golfklubb i Holden, så vi hundrevis av barn, ungdommer, voksne og gamle som var i full gang med oppvarming og opprigging. Vi tuslet forsiktig ut av bussen og jeg følte at vi var som plantet rett inn i en amerikansk high school-film, hvor vi skulte bort på rivalene fra alle de andre skolene i området mens speakeren snakket på høyttaleranlegget.

Vi varmet opp som vanlig, og det var vi jentene som skulle løpe først. Startskuddet ble avfyrt, og folk løp av gårde. Jeg hadde planer om å ta det rolig i starten for å ikke sprekke underveis, men tempoet var fryktelig høyt, og jeg skjønte at om jeg ikke skulle ende helt sist, så måtte jeg bare holde oppe farten. Selve løpet synes jeg var veldig tungt og hardt, men det var en utrolig spennende erfaring. Det var sekunderinger underveis, så vi visste sånn ca. hvordan vi lå an. Det sto publikum langs nesten hele løypen, så det var veldig motiverende å høre heiing fra både folk fra skolen/laget, men også fra folk man ikke kjente. Jeg var strålende fornøyd med gjennomføringen, og løp fortere enn jeg noen gang har løpt 5km på før (rundt 26 min). Jeg kan derimot ikke måle meg med Eirin. Hun løp inn til en virkelig imponerende 8. plass med en tid på rundt 23 minutter. Etter å ha trent i bare fire uker med trening skal det bli veldig spennende å se hvor hun ender opp til slutt, så god som hun er allerede. Begge to var knallfornøyde med gjennomføringen, og jeg er veldig glad for at første løp er unnagjort. Tror vi skal være med på fire løp til før sesongen er slutt i slutten av oktober.

Etter alle hadde løpt og vi hadde heiet på hverandre, bar turen hjem igjen. På veien hjem stoppet vi på en meksikansk restaurant og spiste en svært velfortjent lunsj. Jeg merket på turen hvor kjekt vi har det med alle de andre på laget og hvor god stemning det er blant elevene og lærerne/trenerne. En virkelig bra gjeng å reise på tur med som motiverer hverandre.

Resten av dagen var vi rimelig slitne etter å ha både løpt og stått opp så tidlig, så vi gjorde ikke så mye annet enn å slappe av og snakke med familien hjemme. Også lørdag kveld la vi oss ganske tidlig, for i dag tidlig (søndag) var det tid for bossplukking. Denne uken har det som sagt (/skrevet) vært en festival i byen, så for å tjene inn penger til vårens ”prom”, så da måtte alle elevene ut for å plukke boss kl. 07.00. Det var ganske grusomt å lirke seg opp fra en varm og deilig seng for å så gå bort i byen og få utdelt søppelsekker, men da jobben var gjort løp vi tilbake til skolen og la oss under dynen igjen. Vi sov ikke så lenge, for kl. 0900 gikk turen til ”Seven days diner” for å spise en bedre frokost. Det sto hverken på utvalget eller prisene, så vi ble ganske så mette kan man si... Vi spiste toast, arme riddere, vafler, pannekaker, omelett og drakk god juice. Et festmåltid av en frokost kan man vel kalle det.

Som dere sikkert har skjønt etter alt vi har skrevet til nå, så er programmet ganske tett, og i dag var intet unntak. Etter frokosten på Seven days gikk bussen til Kansas City og baseball-kamp. Vi var på et stadion som tok 40.000 tilskuere, og det var nesten fullt. KC Royals spilte mot Minnesota Twins og etter 9 lange omganger, var sluttresultatet 11-3 i favør hjemmelaget. Sporten baseball er kanskje ikke den mest action-fylte sporten jeg har sett, men det var en skikkelig artig og annerledes opplevelse. Hele kampen var som et ”show”, for det var masse aktiviteter utenom bare spillet. I pausene var det konkurranser på storskjerm, i tillegg til den klassiske ”kiss cam” og utdeling av priser til spillere osv. Dessuten var det gøy å komme seg litt vekk fra campus og se en ”storby”, noe Kansas City faktisk er, med sine 500 000 innbyggere.

Nå har søndagskvelden kommet, og tiden er inne for å gjøre seg klar for en ny skoleuke. Tiden går virkelig fort, og denne helgen kunne gjerne vært lengre. Heldigvis er det masse å glede seg til denne uken også, og neste helg er det klart for et nytt løp. Dessuten er været her borte begynt å bli skikkelig behagelig. Tidligere var det etter min mening litt for varmt og fuktig, men nå er temperaturen og luftfuktigheten akkurat passe! Vi merker derimot ingen tegn til høst enda, vil si at vi er inne i sensommersesongen nå.

Hugs and kisses from The United States,

Eirin and Ada <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

De siste dagene har for det meste gått til skole og trening. Har dessverre ikke blitt blogging på et par dager, men vi har vært nødt til å prioritere de 5(!!) prøvene vi har vært gjennom denne uken. Det er virkelig godt å være ferdig med dem, og se ukens slutt nærme seg.

Til tross for prøver og lekser, klarte vi i går å presse inn en liten tur ned til sentrum. Denne uken er det rigget opp med karuseller og mye annet kjekt i forbindelse med noe som kalles Street Fair. Dette er en slags festival som foregår over noen dager, og er et av årets høydepunkter her i byen. Den korte tiden vi hadde til rådighet ble brukt på å prøve ut noen karuseller og få sett mest mulig. VI fikk dessverre ikke gjort og sett alt vi ville, så vi regner med å ta turen tilbake hit på lørdag.

Denne helgen blir travlere enn hva vi ellers er vant med. Vi skal nemlig ha vår første konkurranse med cross country på lørdag. Meetet vi skal delta på ligger omtrent en times kjøretur fra Concordia. Det er et relativt lite løp, med kun 7-8 andre deltagende skoler. Ettersom vår cross country-trener er helt ny i rollen, og ikke mange av de andre på laget har vært med å konkurrere tidligere, vet vi lite om hva vi går til. Jeg (Eirin) kjenner jeg både er nervøs og spent på samme tid. Det blir kjekt å se hvordan vi kan gjøre det opp mot andre skoler i området! Vårt lag er delt inn i flere lag, hvor gutter og jenter løper separert. Fordi vi er så mange jenter på laget, har vi to lag, Varsity og junior varsity. Disse er delt inn etter nivå, hvor Varsity er det beste. Varsity jenter løper allerede kl 08.00 lørdag morgen. Det vil si at vi er nødt til å reise fra skolen kl. 6. Ikke akkurat den tiden vi er mest giret på å stå opp, men vi får hvertfall mer ut av dagen. Vi blir også fort ferdig med løpet, og kan være med å heie når både guttene og JV-jenter løper.

På søndag er også programmet fullt. For å tjene inn penger til ”prom” må alle juniors på skolen være med å rydde opp etter Street Fair. Oppmøte er satt til klokken 06.30 i sentrum. Nok en herlig morgen å se frem til. Senere på dagen går turen til Kansas City hvor vi skal på vår første baseball-kamp, KC Royals mot Minnesota Twins. De siste dagene har vi fått litt innføring i baseball som en forberedelse til kampen, men jeg må si at det fortsatt er litt jeg ikke forstår. Håper vi også kan få litt forklaringer underveis i kampen. Har hørt at det normalt kommer masse folk på kampene og det er god stemning, så dette er noe jeg ser frem til.

Videre har vi virkelig fått noe å glede oss til. Vi skal til New York om 3 uker!! Synne, Ada og jeg skal ta fri fra skolen både fredag og mandag for å være i NY. Her skal vi møte Erik, Agnethe og Helga som tar turen over Atlanteren. Verken Synne eller jeg har vært i byen tidligere, så for oss er dette en helt ny opplevelse og noe vi faktisk nesten ikke klarer å vente til.

Under kommer et lite bildedryss fra forrige helg og uken som ha gått.

Håper at alle dere hjemme får en fin helg <3

Klemmer fra Ada og Eirin

Likes

Comments

Heisann alle sammen!

Nå er det fredag hos oss, og etter en laaang dag har jeg (Ada) funnet sengen. Uken har gått fort, og har vært veldig innholdsrik. Jeg har hatt mine første prøver (i Personal Finance og Biology) og har egentlig øvd ganske så mye de siste dagene. Jeg var spent på hvordan det ville bli å ha prøver her, for det var en helt ny opplevelse å skulle pugge alt av definisjoner og metoder på engelsk. Man merker at det tar litt lengre tid før det sitter fast enn det ville gjort hjemme, men det er en del av utvekslingen det også. Vi får nok prøvene tilbake i neste uke, så vi får se hvordan det går. Slik jeg opplevde prøvesituasjonen her i USA, var ikke spesielt ulikt fra hjemme. Vi fikk på forhånd vite hva vi ville få spørsmål om, og hva som var viktig å kunne. Selve prøvene bestod av alt i fra multiple choice til å skrive svar i setninger. Tidligere har vi hørt mye om hvor lett skolen og prøvene er her borte, men det måtte absolutt øving til og jobben ble ikke gjort av seg selv. Kjenner det skal bli virkelig godt med helg nå!

Cross country har vært tøft de siste dagene, men det føles mye bedre å løpe nå enn hva det gjorde i starten. For det første har luftfuktigheten gått betydelig ned, noe som gjør det mye mer komfortabelt å løpe (selv om temperaturen fortsatt er høy), og selvfølgelig er formen bedre som et resultat av trening hver eneste dag. Vi har hatt forskjellige typer økter hver eneste dag. Vi har løpt 400-metere, pyramideintervaller (auch!), runder på campus, vært hos viserektoren og løpt rundt store ”bean fields” i tillegg til at vi har vært på løpetur i byen her. Det begynner å nærme seg første ”meet” (konkurranse), så vi er nødt til å være i god form til det. Det skal bli veldig gøy å se om vi faktisk har sjans til å hevde oss, eller om vi havner langt nede på resultatlistene. Det viktigste er uansett å konkurrere mot oss selv, og vi merker heldigvis godt at treningen gir effekt.

I dag har vi også levert inn første lekse/innlevering i norsk-faget. Vi er ikke helt sikre på hvordan norskundervisningen vil forgå her borte, men læreren kommer nok til å sende oppgaver til oss gjennom itslearning, som vi må gjøre på egenhånd. Tror også vi skal ha noen prøver utover høsten, som sikkert blir organisert av skolen her. Norsklæreren som også er kontaktlæreren vår kommer dessuten bort i oktober, så da blir det retting av prøver og sikkert noen muntlige presentasjoner. Jeg er veldig glad i norsk, så jeg tror ikke det skal bli det tyngste faget akkurat. Eirin er derimot ikke like engasjert i norsk som hun er i andre fag, haha! Men vi kommer oss nok gjennom det også.

Nå i kveld har vi vært på fotballkamp (amerikansk) her på campus, en stor begivenhet som alltid. I dag var det faktisk ganske kjekt, for i dag ble det seier etter en veldig bra kamp. Guttene hadde virkelig skjerpet seg fra forrige fredag, som var et mareritt i forhold. Dessuten begynner vi å få en grei oversikt over mange av elevene på skolen, så det er kjekt å faktisk kjenne igjen noen av de som spiller utpå banen. Cheerleaderene var også som vanlig med på å spre supergod stemning. Etter kampen var det et såkalt ”world party” for alle elever, lærere og foreldre med grillmat, snacks og kaker. Det rulleres på hvem som arrangerer, og i dag var det faktisk et ektepar som tidligere hadde elever på Saint Paul, men som ikke lenger har noen tilknytning til skolen. Utrolig generøst å da invitere hundrevis av mennesker hjem til seg i hagen og stelle i stand med både mat og drikke. Amerikanere kan å spandere altså!

Foran oss ligger to dager uten planer. Jeg tenker å øve litt til prøver som kommer neste uke, og få prøvd å slappe litt av. Det skal bli deilig å ha noen dager uten program fra morgen til kveld, selv om det absolutt er kjekt når det skjer mye!

Håper alt står bra til med alle dere fine folk der hjemme! Vi tenker masse på dere.

Klemmer sendes fra denne siden av kloden,

Eirin og Ada <3

Likes

Comments

Da er vi i gang med vår tredje skoleuke her borte. Om det er en ting vi kan si så langt, er det at det hvertfall ikke er mangel på lekser og små prøver. Bare i dag har vi hatt to prøver, og vi venter atter en i morgen. Med så mange mennesker rundt oss og mye sosialt som skjer, får vi heller ikke øvd så mye til prøvene som vi ellers gjerne ville ha gjort. Heldigvis har det lite å si hvordan vi gjør det i fagene så lenge vi består, noe jeg (Eirin) ikke regner med vil bli et problem.

De siste dagene har vi ikke gjort noe spesielt uten om det vanlige. Søndag gikk til mye av det samme som lørdag, nemlig avslapping. Vi klarte likevel å presse inn en liten løpetur, noe som var veldig deilig. Jeg kjenner det er mye kjekkere å jogge nå enn hva det var i begynnelsen av sesongen. Vi bakte også boller, eller rettere sagt: Vi stekte ferdig utrullede boller. Til tross for at de ikke akkurat var hjemmelagde, var de utrolig gode. På søndager er vi også nødt til å gå i kirken eller på noe de kaller international service. Vi valgte å gå på sistnevnte. Dette er en samling for alle oss internasjonale hvor vi blir fortalt om Gud, Jesus og det kirken ellers legger fokus på. Personlig synes jeg denne samlingen var veldig kjedelig, så vi kommer nok heller til å gå i kirken fremover.

Noen av dere har kanskje fått med dere at det var litt av et uvær her på søndag. Vi våknet til fint vær, men det skulle ikke vare. Da vi satt og spiste lunsj i dining hall utviklet det seg til full blest og styrtregn. Bare på den korte turen tilbake til dormen (typ 100 meter) ble vi gjennomvåte. Lyn og torden skar over himmelen. Da vi kom inn på rommene våre fikk vi oss en overraskelse. Det regnet nemlig inn gjennom airconditionen. Min stakkars romvenninne som har sengen plassert under vinduet kom inn til en dryppende dyne. Dermed var vi nødt til å sette i gang store tørkeprosesser i tillegg til å ommøblere for å forhindre at det samme skulle skje igjen. Etter bare et par timer til klarnet det til, og stjernene tittet frem som vanlig. Det er utrolig hvor fort været skifter her, nesten som å være hjemme.

Både mandag og dagen i dag (tirsdag) ble som vanlig brukt på skole og trening. Vi fikk tid til en liten tur på Caseys, den lokale bensinstasjonen før det bar tilbake på rommet. Ada har også fått den etterlengtede pakken fra Norge. Etter 8 dager i New York, lå den endelig i postkassen her i Concordia til stor glede.

Dagen i morgen er onsdag, og dress up day. Det vil si at vi må pynte oss, en tradisjon vi ikke helt vet om vi liker eller ikke enda…

Mange klemmer, Ada og Eirin

<3 We miss you

Likes

Comments

Hei alle der hjemme!

Det har blitt noen dager siden vi sist skrev til dere, men nå kommer oppdatering. Det har skjedd masse de siste dagene, som vanlig, men det har vel egentlig ikke skjedd noe spesielt. Skolen har gått sin gang, og vi har virkelig kommet i gang med fag og timer. Jeg (Ada) opplever at skolen er mye mer effektiv enn hjemme, og vi lærer noe hele tiden, så det blir lite tid til å sjekke Facebook og spille Tetris, noe det går mye tid til hjemme.

Vi har trent cross country (løping) hver dag hele uken, og det har egentlig vært en hard uke på det planet der. Treningene har vært på ca 1,5 time hver dag etter skolen, og noen av øktene har vært virkelig harde. Vi begynner å komme i god form, så det forventes mer av oss. Distansene er lengre og trenerne tar tiden. På torsdag var treningen fryktelig ille, det var pyramideintervaller i ullent terreng, og vi ble jo aaaaaldri ferdig. Etter vi har løpt, er det også styrketrening, så vi ligger ikke på latsiden! Men vi skal absolutt ikke klage da, for som dere sikkert har skjønt så har vi verdens greieste trenere, og team spiriten er veldig høy. Denne uken fikk vi is etter trening en dag, og vi har også vært enda en gang hjemme hos viserektoren for å løpe. Kan konkludere med at det sosiale veier opp for all den harde treningen.

På onsdag hadde også Mina i klassen bursdag, så da organiserte vi sang på morgenen, og hun fikk kake fra skolen som hun delte med alle, så det var veldig kjekt. Vi jentene fra Norge har rukket å bli veldig godt kjent, siden vi bokstavelig talt bor vegg i vegg, og vi ser hverandre absolutt hele døgnet. Det føles ikke uvant å bo med så mange i det hele tatt, og det er definitivt noe av det kjekkeste med å være her. Det er alltid noen som vil være med hvis man skal på butikken, ut for å gå en tur, på badet for å pusse tennene eller bare ta en prat. Tror aldri vi hadde blitt så godt kjent i en vanlig klasse hjemme.

Av happenings, har det som sagt ikke skjedd så alt for mye de siste dagene. Vi har sett noen volleyballkamper i gymsalen, og i går var det også hjemmekamper for både fotball og amerikansk fotball (gutter). Vi fikk med oss begge kampene, og begge tapte desverre. På fotballkampen var det ikke så mye publikum, men det var kjekt å se noen vi faktisk kjente på banen, siden de norske guttene var med og spilte for første gang. Rett etterpå var det duket for amerikansk fotballkamp, og hele skolen, ja hele byen, var samlet for å få det med seg. Med nasjonalsangen på anlegget og cheerleadere på sidelinjen, var det umulig å se for seg dårlig stemning. Og dårlig stemning ble det heller ikke, selv om Saints tapte 34-6, utrolig nok. Jeg synes det er helt vilt at så mange folk samler seg og bruker hele fredagen sin på å se på en ”slåsskamp” (etter min mening) i 2-3 timer. Kampene blir liksom ikke så spennende, og det er få av oss som faktisk forstår reglene og følger med på hva som skjer, men men.

Etter kampen var det tid for enda et world party, hjemme hos Pastor Mehl. Der var det hotdogs og digg i bakgården, så det var kjekt, selv om vi var trøtte etter en lang dag. Glemte forresten å fortelle om gårsdagens trening, som var litt utenom det vanlige. Vi jogget med Coach Martens bort til barneskolen i byen, for hun er lærer der. Vi fikk være med opp på klasserommet hennes, og hun viste oss et inspirerende klipp på youtube. Det er skikkelig gøy når hun har litt opplegg utenom det vanlige, og etter en tung treningsuke var det en bra avslutning.

I dag (lørdag) har vi egentlig ikke gjort noen ting spesielt, noe som har vært utrolig deilig og etterlengtet. Vi har gått en tur på matbutikken her (ca. 15 min tur), og gjort noen viktige innkjøp for uken, i tillegg til at vi har vært på den lokale issjappen, noe som har blitt en (u)vane for mange her, men god is og godt utvalg har de hvertfall. Vi har også vært i dining hall for lunsj og frokost i dag, og til frokost fikk vi vafler (<3) og til middag var det faktisk skillingsboller til dessert, det skulle man ikke tro de hadde i Amerika!! Virkelig opptur og hverdagsglede.

I kveld har vi lite planer, det blir fort netflix, prat på rommene og kanskje litt klesvask! Hvilken lørdagskveld :)

Vi snakkes forhåpentligvis snart!

Klem Eirin og Ada

Likes

Comments

Hei kjære venner. I går hadde vi tidenes opplevelse da vi var så heldig å få være vitne til en total solformørkelse. En slik formørkelse rammer USA en gang hvert 300-400 år! Ikke bare fikk vi oppleve dette fantastiske naturfenomenet, men Concordia var ett av stedene i landet hvor eklipsen varte lengst. Den totale formørkelsen varte i 2 min og 10 sekunder hos oss, mens den på det aller lengste varte i 2 min og 40 sekunder. Selv hadde jeg ikke fått med meg at vi skulle få se noe slikt før jeg kom på Flesland dagen vi skulle reise, og fant ut at dette var en relativt stor greie. Familiemedlemmer og venner av elever og lærere på skolen fløy landet rundt for å kunne få med seg fenomenet de også. NASA fløy til og med etter eklipsen halve jorden rundt for å få mest mulig ut av den. I forkant var vi litt engstelig for at det skulle være overskyet da hendelsen skulle inntreffe, ettersom dagen startet med mye skyer. Heldigvis klarnet det til bare få timer før eklipsen kom. (Kanskje det hadde noe med at vi hadde bedt til Gud for skyfri himmel gjentatte ganger uken før, i hver eneste time...) 

På morgenen hadde vi samling i kapellet hvor vi fikk en del informasjon om hva det var vi kom til å være vitner til. Ved en total solformørkelse dekker månen mellom solen og jorden. Det vil si at i en liten periode kan man ikke se lyset fra solen, og det blir HELT mørkt midt på dagen. I anledning denne helt spesielle hendelsen arrangerte skolen vår en piknik for hele skolen, og alle fikk fri en time. Skolen hadde laget ekstra god mat, med vannmelon, chips, burgere, eklipse cookies og mye annet godt. Etter vi hadde fått i oss litt mat rigget vi oss til på den store amerikanske fotballbanen med pledd. Alle fikk utdelt et par briller som gjorde at vi kunne følge med på formørkelsen hele veien. Det var nemlig ikke før månen dekket fullstendig for solen at vi kunne ta av brillene og legge merke til formørkelsen. Fordi solen er så stor og gir fra seg så ekstreme mengder med lys, klarte den fortsatt å lyse sterkt selv om store deler var dekket. I tillegg fikk vi strenge beskjeder om at vi ikke måtte se på solen uten briller på grunn av fare for å bli blind. Ved hjelp av brillene ble sollyset vekke, og vi kunne se hvordan månen dekket større og større deler av solen. Da det nærmet seg den totale formørkelsen ble det ropt opp flere ganger over høyttaleranlegget slik at alle skulle være klar. Da den endelig kom, var det som et sjokk. Det ble med ett mørkt, og vi kunne se en ring av sollys rundt månen. I tillegg kom også flere planeter og stjerner til syne. For min del var formørkelsen over all forventning. Jeg (Eirin) hadde ikke spesielt høye forhåpninger på forhånd, men tror sjelden jeg har sett noe så vakkert før i hele mitt liv. Begeistringen var høy ikke bare hos meg, men folk rundt oss jublet og klappet. Dessverre var det vanskelig å fange dette utrolige øyeblikket på bilder og film, så vi har prøvd å finne bilder som gjør at dere kan forstå litt av den minnerike opplevelsen vi hadde. 

Da eklipsen var over fullførte vi dagen på skolen, før vi igjen hadde trening med cross country laget. Vi begynner å kjenne at formen blir bedre og bedre for hver dag som går. I tillegg skal det bli kjekt å snart få konkurrere og måle seg opp mot jenter på andre skoler. Dagen i dag (22. Aug) har gått med til skole og trening. I ettermiddag hadde volleyballlaget vårt hjemmekamp, hvor vi var for å se. Dessverre har ikke de norske jentene som er med på laget hatt nok treninger til å konkurrere enda, så laget var nødt til å klare seg uten dem. Likevel klarte de seg aldeles bra og dro seieren i land etter 2-0 i sett. Da kampen var over bar det tilbake igjen til dormen hvor vi hadde study hours. Allerede har vi store mengder lekser, og vi hadde vår første prøve i dag. Denne var heldigvis ikke spesielt vanskelig, men med et tett program med mye vi vil være med på, blir det ikke alltid like mye tid til lekser og øving. Klem Ada og Eirin

(Legg NØYE merke til øverste bildet. Den øverste delen er tatt kl 13.08, og den nedeste delen er tatt kl 13.10, alstå 2 minutter senere. Da var det TOTAL solformørkelse. Skulle tro det var midt på svarteste natten, but no. Unbelieveable)

Likes

Comments

Hello people!

Enda en dag i Amerika er over. Denne søndagen har kanskje vært den aller første avslappende dagen siden vi ankom statene for nå 10 dager siden. MEN ikke misforstå, den har absolutt vært innholdsrik. Dagen begynte med frokost på dormen, hvor vi da som vanlig spiser havregryn med yoghurt, gjerne kombinert med litt frukt. Deretter bar det til kirken, kl. 10.30. Egentlig skal alle studentene på skolen i kirken hver søndag, men siden vi er internasjonale studenter, og ikke lokale, slipper vi å gå i kirken. Dagen i dag, var derimot et unntak, for siden vi hadde andre planer i ettermiddag, var vi nødt til å gå i kirken tidlig. Det gjorde egentlig ingen ting, for vi var en stor gjeng som dro sammen. Gudstjenesten varte ikke mer enn ca. 40 minutter, så opplevelsen var kort, heldigvis. Deretter gikk vi tilbake til skolen for å spise lunsj, og et nydelig syn møtte oss da vi kom inn i ”Dining hall”. Det var nemlig taco/nachos til lunsj, på en søndag (!). Så vi hadde faktisk et av de bedre måltidene her borte i dag.

Etter lunsj hadde vi overraskende nok noen timer til å gjøre akkurat det vi ville. Jeg (Ada) tror de aller fleste facetimet med folk hjemme, noe som er veldig greit å gjøre i helgene, i tillegg til at vi vasket litt klær og gjorde lekser. Alle har jobbet godt med R-matten i dag, men den er litt krevende, spesielt siden den er på engelsk. Da er det godt at vi har hverandre å spørre, for det er utrolig praktisk at vi bare kan gå noen meter bort i gangen og inn på et annet rom for å få hjelp eller sammenligne svar!

Timene med fri/avslapping/lekser gikk fort, og kl. 17.30 var det tid for å kjøre av gårde til Coach Martens sin gård. Som tidligere nevnt inviterte hun hele løpegruppen på grilling hjem til seg og familien. Vi kjørte sikkert 10 minutter ut av byen, til vi ikke så annet enn mais-åkre. Hun og familien hadde et stort hus langt ute i ødemarken, men det var utrolig fint og fredfullt der! Vi begynte besøket med en kort joggetur langs åkrene, før vi returnerte til gården for å tøye ut. Da økten var ferdig, spilte vi spill, hadde noen leker, lekte med kattungene deres, så på dyrene og egentlig bare koste oss! Utrolig greit å komme seg litt vekk fra skolen for å oppleve noe slikt. Etter noen timer var det klart for pølsegrilling på bålet. Vi satt på høystakker og kjente røyken i neseborene, akkurat slik det skal være. Mrs. Martens hadde også disket opp med alt i fra salat til grønnsaker, chips, smores, brownies, cookies, bønner, limonade, brus osv. Vi grillet og koste oss til solen gikk ned, og det ble helt mørkt, før vi avsluttet kvelden med noen ord om Gud (selvfølgelig). Deretter bar turen tilbake til skolen, og vi ryddet rommene. I morgen er det nemlig en liten rominspeksjon som står for tur. Spennende!

Alt i alt en knallbra dag, og en veldig bra helg. Håper alle helgene blir like bra som denne, selv om vi sikkert får mer og mer skolearbeid utover høsten som vi må bruke helgene på.

Vi vil også si gratulerer med dagen til Ellen som har bursdag i dag. Vi tenker på deg, og alle dere andre der hjemme selvfølgelig!

Mange klemmer fra Eirin og Ada

Likes

Comments

Hei alle sammen.

Da har vi endelig kommet til helg og skolefri. Til tross for skolefri har det ikke vært mangel på ting å gjøre, helgen var nemlig stappfull av ulike aktiviteter og gjøremål.

Fredagen startet med bortekamp i amerikansk fotball, hvor vi meldte oss på en fanbuss for å bli med å se vår første ordentlige kamp. På forhånd hadde vi lite forventninger til kampen, ettersom flere av fotballguttene vi snakket med regnet med at vi skulle tape. Likevel ble det en svært spennende kamp, hvor vi ledet store deler. Vi slet litt med å forstå sporten og hva som skjedde til en hver tid, men fikk heldigvis mye forklart av noen amerikanske jenter. Utrolig kjekt å kjenne på virkelig amerikansk high school følelse. Laget vi spilte mot hadde masse cheerleadere og et helt korps som spilte gjennom kampen. Vi ble overrasket over hvor mye folk som var på tribunene av både voksne og unge på en fredagskveld. Det kom tydelig frem hvor mye denne sporten betyr for folk her borte, og hvor engasjerte de er. Det virker som kampene her er et naturlig samlingspunkt for lokalsamfunnet, hvor alle sammen snakker og har det kjekt sammen.

Kvelden som startet som en varm og fin sommerkveld, utviklet seg etterhvert til regn, lyn og torden. Kampen måtte utsettes på grunn av fare! Ettersom vi hadde en lang kjøretur foran oss hadde vi ikke tid til å se slutten av den spennende kampen (stillingen var 20 -20 da vi dro). Dessverre våknet vi til den kjipe nyheten om at det hele hadde endt med tap for våre gutter.

Lørdag morgen var det tidlig opp for å dra på enda en cross country trening før turen gikk vider til Independence shopping senter. Ada sliter med sykdom for tiden, og kunne derfor ikke være med på trening, men var med og så på. Etter ca. en times kjøretur ankom vi senteret. Vi hadde mye som skulle ordnes og handles, noe som førte til at vi ikke rakk gjennom alle butikkene vi ønsket. Heldigvis arrangerer skolen månedlige turer, så vi vil få flere muligheter. Videre dro vi til Walmart hvor vi for det meste handlet mat og småting. (føler allerede vi begynner å bli godt kjent i den enorme butikken).

Dagen endte med Back to school party i Dining Hall. Her var det rigget til med lys, musikk og masse ballonger. Amerikanerne så virkelig ut til å storkose seg, men selv syntes jeg det hele minnet mer om en barneskoledisco.

I morgen, søndag betyr kirkedag. Her må alle elevene på skolen gå i kirken eller på noe som heter international service. Det er en ikke fult så høytidelig gudstjeneste for alle de internasjonale studentene på skolen. Her trenger vi ikke å kle oss opp i fine klær, som vi ellers er nødt til, eller delta så mye.

Vi får ikke prøvd den internasjonale servicen denne helgen heller fordi hele cross country-laget er invitert med hjem til treneren vår. Hun er en utrolig hyggelig og aktiv dame, som har en datter som går på skolen vår. Etter hva vi har fått vite, byr besøket på en liten joggetur, etterfulgt av grilling og leker for å bli bedre kjent. Det skal bli kjekt å komme seg litt vekk fra skolen og se hvordan folkene som kommer herfra bor.

Vi skrives!

Ada og Eirin

Likes

Comments

Hei alle dere gode!

Enda en dag er over, og denne har gått fort. Dagen begynte for første gang med gym (etter homeroom såklart). Siden vi har like mye gym som hjemme, 2t i uken, men fordelt på to dager, så har vi bare 45 minutter gym hver gang. Så med 45 min til rådighet får man ikke gjort så mye, det merket vi i dag. Gymlæreren virket ikke som om gadd å lage et opplegg i første gymtime, så han kalte det ”open gym” og gav oss noen basketballer og badmintonrekkerter. Slik vi forstod det, kommer vi til å ha ”open gym” noen ganger i måneden, og da kan man tydeligvis gjøre det man vil. Vi fikk dessuten uniformer il gymmen, som virkelig var stygge. Shortsene gikk ned til knærne, og t-skjortene var grå bomull (hvor man ser svetten før timen i det hele tatt er i gang...). Heldigvis er det fine med uniform at alle må ha like, så sånn sett er det ikke et problem!

Etter gymmen fløy de neste timene av gårde som en vind. Matten her borte er det eneste jeg (Ada) syns har vært litt utfordrerne til nå. Ikke bare er det lenge siden vi sist satt med kalkulatoren i hånden, men denne gangen er matten på engelsk. De bruker masse begrep vi ikke har hørt om, og formler vi ikke har lært, så vi må bare bite oss fast i stoffet fra første sekund for å klare å henge med utover høsten. Om R2-matten til neste år blir mulig etter et år med matte her, er derimot et annet spørsmål. Jeg er veldig usikker på om det blir for tøft å ta R2, men vi får se på hvordan matten går her først.

Skolen var ferdig 14.45 i dag, så da hadde vi litt mer enn en time før trening til å gjøre det vi måtte ville. Jeg facetimet litt med familien, mens jeg tror Eirin snakket litt med noen gooode venner! Utrolig deilig å snakke med folk på andre siden av kloden, for livet deres er akkurat det samme, mens her er absolutt alt nytt. I hvertfall; kl. 16 dro vi på cross country (løping) og denne gangen skulle vi faktisk på en liten kjøretur til der vi skulle løpe. Så tre lærere/trenere kjørte oss hjem til den ene læreren, eller viserektoren er han vel kanskje. Han hadde et stort, rødt, flott hus bare få minutter fra skolen, på en gård med masse dyr. Vi løp fra huset hans og ut på noen store åkre, ned til en liten innsjø og tilbake til huset. Løpeturen var ikke så lang, men utrolig kjekt å se litt av hvordan folk rundt oss bor. Da vi kom tilbake til huset hans serverte han iskaldt vann, noe som falt godt i smak hos alle oss svette nordmenn i nærmere 30 varmegrader. Vi hoppet litt på en trampoline han hadde i bakhagen, i tillegg til at vi ble enda bedre kjent med trenerne og de andre på laget. En veldig bra gjeng, med mange amerikanere som er veldig flinke på å heie på oss og hverandre.

Tilbake på skolen gjorde vi litt styrkeøvelser før treningen var over, og det var tid for middag. Til middag var det en blanding av vårruller, ris og noe biff-lignende i saus. Det smakte for en gangs skyld ganske godt. Etter middag vasket vi litt klær, og gjorde lekser, noe vi begynner å få en del av allerede... Nå på kvelden har vi egentlig bare vært nede i underetasjen på dormen, hvor vi snakket med amerikanere fra skolen og noen spilte ping pong mens andre gjorde lekser. En ganske vanlig kveld!

Det er sykt at det er fredag i morgen, og at vi nå har vært her i en uke. Trodde aldri at jeg skulle se slutten på skoleuken så raskt når vi først begynte på mandag. Nei, tiden går fort når man har mye å gjøre.

Legg mer enn gjerne igjen kommentar, det gøyeste med blogg er absolutt respons, so feel free!

Klemz Eirin og Ada

(sorry for litt dårlig kvalitet på noen av bildene, men det er bedre en intet:)

Likes

Comments

Dagen i dag har vært litt annerledes enn en ellers skoledag. Ikke bare var det fotograferingsdag, men også dressup wednesday. Det går ut på at vi hver onsdag er nødt til å pynte oss i kjoler, skjørt eller dressbukser. Grunnen til at vi er nødt til å pynte oss er jeg litt usikker på, men jeg har hørt at man gjerne prestere bedre om man også ser bedre ut og har pyntet seg? Derfor er også de fleste av prøvene våre på onsdager. En annen viktig grunn til at vi er nødt til å pynte oss er at vi går i skolens kapell hver onsdag. Her er det en kort kirkelignende gudstjeneste som alle er nødt til å delta på.

Utenom dette hadde hele skolen i dag felleslunsj. Vanligvis er elevene delt i to lunsjer, hvor en har første- eller andre lunsj. Dagens lunsj var ekstra lang, og vi slapp unna en skoletime. Under lunsjen ble det holdt ulike aktiviteter hvor alle årskullene konkurrerte mot hverandre. Det var konkurranser som chubby bunny og en rokkering konkurranse. Tror dessverre det var seniorene som gikk av med seirene sammenlagt etter flere øvelser. (Vi er juniors om dere ikke visste det). De yngste er nemlig freshments (9th grade), så kommer sophomores (10th), så juniors (11th) og til slutt seniors (12th grade).

Da skoledagen tok slutt var det kun en liten pause før det bar videre til sport. Jeg har frem til nå drevet med både cross country og volleyball, men fordi treningen går parallelt bestemte jeg meg i dag for å droppe volleyball (Eirin). Grunnen til dette er at jeg rett og slett føler jeg mestrer cross country bedre, i tillegg til at treningene her er bedre for å komme i god fysisk form (og for å unngå å legge på meg for mye:).

Dagen endte med en liten tur på den lokale issjappen her i byen sammen med en del av de andre norske elevene, hvor vi også møtte mange amerikanske fra skolen. Alle ungdommene vi møter rundt i byen, i kirken osv går på skolen vår, og de er veldig lette å snakke med, uansett kjønn eller alder! I morgen blir en vanlig skoledag for oss begge, og vi skal ha gym for første gang med store og stygge uniformer… Kan bli interessant.

Det var nok en oppdatering fra en vanlig dag. Tiden begynner å gå litt fortere nå, og vi begynner snart å se mot slutten av uken.
Vi snakkes, alle venner ❤
Ada og Eirin

Likes

Comments