Hej igen lilla blogg, det här med ett inlägg varannan dag gick ju sådär...he he men nu kommer det ett litet inlägg om att skriva berättelser/dikter och hur man börjar och fortsätter skriva :)

Om du som läser detta känner att skiva typ är de värsta du vet så kanske inte detta inlägg är något för dig, men annars fortsätt läsa! 😝

Vad ska man skriva?

ärligt talat så tycker inte jag att detta är det största problemet när det gäller skrivande. Om du ha en bra idé till vad du vill skriva om så kör på det! :)
Men om du inte har det, sitt inte bara och fundera till oändligheten.
Istället börja bara skriv!
Skriv om en känsla, om en tanke, om en plats eller en doft! Och allteftersom du skriver så kommer kanske små idéer :) så grubbla inte över vad boken eller dikten eller vad du nu vill skriva om ska ha för handling, var kreativ och bara sätt dig ner vid datorn och skriv. Då har du redan där gjort bättre än många andra!

Hur börjar man skriva

Nu kommer den lite mer svåra delen...när du har fått din idé så gäller det att faktiskt få den skriven också. För mig så var det svårare att faktiskt börja skriva, jag var så rädd över att göra fel eller att det skulle bli dåligt, men när jag väl hade börjat så kunde jag inte sluta och skrev minst 500 ord varje dag. (Men det är absolut inte ett måste)
Så mitt tips är att du får klart för dig hur boken ska börja. Och sedan sätter du dig bara ner på en mysigt plats, stänger av mobilen och skriv.
Kolla inte på varje litet rött sträck under orden, skit i stavfelen och spara det tills du sedan ska redigera vad du skrivit. Försök att få in ett flyt :)

Hur fortsätter man skriva

Detta är det svåraste inom skrivandet och något jag själva kämpar med ibland. I vissa perioder så kommer inte kreativiteten till dig och då krävs disciplin. Du måste fortsätta skriva och stå ut med att det blir dåligt och att det känns jobbigt att pressa ut orden ur huvudet på dig.
Men när du ibland frågar dig själv varför du ens fortsätter, påminn dig själv om varför du överhuvudtaget började skriva och den känslan du kände då. Kom ihåg att det inte alltid behöver bli perfekt och hur stolt du kommer kunna vara när du är klar! :)
Sedan är ett annat tips att skaffa ett skrivschema, bestämma några dagar i veckan då du ska skriva kanske 300 ord, på så sätt håller du skrivandet igång! :)

Detta blev ett långt inlägg men jag hoppas verkligen att jag hjälpt någon där ute :)
Jag har ganska många idéer till vad jag kan skriva för inlägg här, men om någon skulle ha ett tips eller något som vore extra roligt att läsa så säg till! :)

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Jag vill helst vara ganska anonym nä det gäller denna blogg och kommer inte att visa bilder på mig själv...men när det gäller vad jag tycker och tänker ska jag vara så öppen jag kan, vill ju att man ska kunna få en bild av vem jag är genom text istället för foton :)
Anledningen till att jag inte vill lägga upp bilder är för att jag är extremt blyg och tycker allt är pinsamt.
Och även fast jag inte planerar att blogg om de pinsammaste sakerna( vänta bara tills jag sitter och bloggar om kosors rättigheter och toalettrullarnas evolution Ha ha😅 ) så vill jag ändå vara anonym :)

Men för att ni som någon gång kanske läser detta ändå ska få en slags bild av vem jag är kommer här fem saker som utmärker mig speciellt :)

1: jag är en fangirl till 200% och ibland blir det nästan lite fånigt...jag kan sitta en hel kväll och bara söka upp allt jag kan hitta om en serie eller en bokserie. Ibland om jag sträck läser en bok så fastnar jag typ i bokvärlden och pratar om karaktärerna som om de vore mina bästa vänner...

2: Jag sitter hellre hemma med mina vänner och ser på film med pringels och godis än att gå ut på helgen.

3: älskar mjölk, satsumas och oliver.

4: tycker det är sjukt roligt att måla naglarna men är fruktansvärt dålig på det.

5: tanken på att lägga upp detta inlägg känns nästan skrämmande men samtidigt väldigt spännande ;)

Jag hoppas att du som läste detta kunde relatera lite eller åtminstone le lite grann 😊

Jag uppdaterar något nytt så snart jag har tid, kanske blir det en bokrecension eller lite allmänna tankar!

Puss och kram

Likes

Comments

Så...mitt livs levande första blogginlägg, vad skriver man? Hej välkommen till min blogg kära läsare som ännu inte existerar jag hoppas du stannar ;)

Att blogga är något helt nytt för mig så om mina inlägg låter lite röriga så är det för att jag är så oerfaren... Jag hoppas att jag kommer fastna för att blogga för det verkar så sjukt mysigt och så hoppas jag såklart att jag får lite fina läsare också :)

Det var nog allt för mig för tillfället, jag ska försöka uppdatera med ett litet inlägg åtminstone varannan dag dag men tills dess, kram!


Likes

Comments