Header

Och även ett stort grattis till alla Norrmän och Norskor med anledning av nationaldagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 2 readers

Likes

Comments

Efter att ha tillbringat lite drygt en vecka här i sol och värme så somnar nog några hjärnceller till och man blir lite nonchalant när det gäller solskydd. Har inte alls bränt mig fram tills nu, tack vare att jag varit noga med att använda solskyddskrämer.
Sen får jag den lysande idén att knalla upp på takterrassen " där det var hett så in i helv..."
Jag hoppar barfota över det brännheta stengolvet och glider ner på en solstol.
Tänker att här ser ju ingen mig då kan jag ju lika gärna sola ryggen topless och när jag ändå är i farten så kan jag ju dra upp bikinitrosorna en aning vid låren samt vika ner troskanten en smula. En kvart kan väl inte göra någon skada, vilket sabla pucko man kan vara ibland. All hud som gömts under kläder och exponeras för stark sol behöver ha skydd. Det inser jag nu när jag försöker ligga på rygg och har en illröd rand där bikini överdelen brukar skydda mot solen. Jag tror inte jag behöver berätta mer ingående hur det ser ut i den mer sydgående regionen. Jag som hatar att ligga på mage i sängen när jag ska sova gör nu det, väl insmord och AC:n brummar på 18 C med min man som ligger bredvid mig med täcket uppdraget över öronen och muttrar nåt om kylskåp 😇🤡🤓
Tur att jag inte fick för mig att sola brösten utan solskydd 🙃
Varma Hälsningar från Torrevieja
" mrs Burnalot "

  • 3 readers

Likes

Comments

Tycker det känns småkyligt såhär på kvällskvisten efter ännu en ljuvlig dag här i Torrevieja. Och det är trots allt fortfarande 25 C fast molnen lagt sig som ett mjukt täcke som skyddar mot solen strålar.

  • 5 readers

Likes

Comments

Här kommer ett långt gnäll inlägg. Scrolla vidare om du inte vill veta vad jag tycker.

Hej på er kära vänner!
Jag förstår att ni menar väl,men att få dessa kedjebrev hela tiden om väskor,behån,frukter och jag kan tänka mig att det nästa gång blir pyjamas för att bekämpa bröstcancer gör mig nästan illamående.
För den som är drabbad är det ingen lek och det sista man vill är att hela tiden bli påmind om hur skört livet är.
Vill du verkligen göra skillnad så skänk en slant till forskning eller till någon fond som hjälper de som är sjuka med en slant för att få sin vardag att gå ihop. Den som blir drabbad blir det på så många sätt inte minst ekonomiskt. Man blir inte fet på det man får från f-kassan om dom nu anser dig tillräckligt sjuk för att ens få sjukersättning. " inte så säkert man får"
Men att då kunna få en slant extra kan göra så mycket för den drabbades välmående.

Sen vill jag också säga att det finns så många fler olika cancerformer än bröst eller prostatacancer och som är betydligt mer dödliga men man pratar inte om dem.
Jag vill säga fuck cancer och inte bara fuck bröstcancer.
Sen finns det minst lika många som drabbas av s.k autoimmunasjukdomar som är lika jävliga att leva med som cancer.
Så det jag vill få fram egentligen är att jag som fått både cancer och psoriasisartrit m.m och kämpar dagligen för leva och inte bara överleva tycker att det känns skitjobbigt att bli matad med detta hela tiden.
Har jag tur så överlever jag cancern, men psoriasis artriten slipper jag aldrig.
Så med andra ord jag är inget jädra blåbär,ananas,banan osv.

Jag är ingen överlevare, jag är en krigare.

  • 10 readers

Likes

Comments

Så här fint var det i mars på mornarna när vi var i Torrevieja. Solen formligen ploppade upp på himlen på morgonen. Bilderna tog jag inom loppet av 5 minuter.
Snart är vi där igen 😎

  • 8 readers

Likes

Comments

Ligger på ett hotellrum i Katrineholm med lite hemlängtan och summerar helgen och känner mig rätt nöjd trots allt.

Glömde helt bort att besikta om bilen på grund av buskarna som krävde både tid och ork att gräva upp flytta hem till oss och gräva ner då igen då gamla ägaren tröttnat på dem. Sen fick en stor del av tomten lite ansiktslyftning när vi ändå var på g så att säga.
Lite avkoppling hann vi också med 😁

  • 8 readers

Likes

Comments

Bra början på dagen. Vaknar på morgonen och öppnar upp balkongdörren ett tag för att vädra,smäller igen dörren för att kila ner på toa och sköta mina morgonbestyr.
Efter ett tag märker jag att det är något som saknas, är van vid att ha en katt som snurrar kring fötterna mina hela tiden i sina idoga försök att fälla mig
"är helt övertygad om att den rackaren lyckas med det också någon dag"
Men nu var hon puts väck, börjar med att locka och leta efter henne. När jag kommer upp på övervåningen ser jag en mäkta genomsur och förbannad katt stå och ilsket blänga på mig genom glaset på balkongdörren. När jag släppte in henne talade hon om på sitt sätt vad hon tyckte och tänkte.
Tror inte hon uppskattade morgonduschen.
På väg till jobbet var det en kvinna med två små jyckar som drog åt varsitt håll, hon fick inte alls kontroll på de små ilsket skällande lurvtufsarna så det slutade med att jag sa till henne att böja sig ner och sänka kopplen. Kvinnan såg mäkta förvånad ut när jag tar sats och hoppar väldigt graciöst över hennes hundar för att slippa vada i knädjupt vatten i pölar lika stora som Hjälmaren.
Konstaterade snabbt att det inte var dagens mest ljusa ide.
Efter den gymnastiska övningen fortsatte jag min promenad till kontoret, vaggandes fram likt en havande anka i sjönöd.
På kvällskvisten när jag kom hem mötes jag av glada hundar hemma som under dagen glömt bort allt vad lydnad heter. De hoppade och pussade på mig så jag blev givetvis lika skitig som de var efter en stunds lek och spring i varenda jäkla lerpöl som fanns i vår härad. När vi senare på kvällen hade bastat och satt och svalkade oss i omklädningsrummet med öppen dörr, bestämde sig plötsligt en oväntad gäst för att smyga in där på en visit. En mus jäkel trummar in och där sitter vi först långa i synen sedan flyger jag upp på bänken och talar med mild stämma om för gubben min att han ska ta träskon och dänga i skallen på den oväntade gästen. Mus jäkeln är smartare än så och hoppar in i ölbacken och gömmer sig, för att sedan göra en tjurrusning ut igen precis när gubben lagt ifrån sig träskon.
Gubben min tar snabbt tag i dörrhandtaget och drämmer igen dörren med en rejäl smäll. Jag trodde nästan att dörren skulle lossna från karmen.
När jag sen kommer in så får hundarna fnatt och börjar skälla utav bara den och jag vrålar på dom att dom ska vara tysta , så jag själv nästan tappar rösten.
Väl inne sätter jag mig och känner hur något kryper upp längs med armen, en spindel lika stor som en apelsin kliver uppåt på min arm. Gulp, skyll inte på mig om det regnar i morgon. Jag tror han dog😳
Kattrackan fortfarande hämndgirig efter morgonens dusch bestämde sig för att peta ner handdukar och lite annat smått och gott från hyllan på toa. Kvällen slutade med att jag fick muta henne med lite godis, och nu ligger jag i sängen beväpnad med en sprayflaska vatten för hon har bestämt sig för nattrally i Almnäs.
Samtidigt funderar jag över hur länge en kattracka kan vara sur och hämndgirig 🙄

  • 11 readers

Likes

Comments

Ibland känns det som tiden bara flyger iväg och man själv inte riktigt hinner med. Kan någon stoppa klockan ett tag?
Tänk att det redan gått nio år sedan vår minsting Mari konfirmerades 🌹🌹🌹🌹

  • 9 readers

Likes

Comments

Det finns ursäkter och så finns det ursäkter. Jag fick en inbjudan till att gå på en visning/provning av smink. Jag är en av de som ogillar djurförsök och framför allt på grund av fåfänga. Jag frågade om det var ett seriöst företag och om de utförde försök på djur.
Svaret jag fick av konsulenten var.
- Det bästa med Mary Kays smink är att det inte är testat på djur.
Jag kollade upp lite och återkom till personen ifråga och undrade varför hon inte sa som det var. Då fick jag istället det här uttömmande svaret. Med andra ord, det finns ursäkter för allt när det gäller pengar. Läs och avgör själva. Det här är tydligen ett svar från företaget själv till konsulenten.

Här i Sverige så testas INTE Mary Kay på djur, och inte heller i några andra länder som säljer Mary Kay. Förutom Kina. I Kina finns det tullar där vissa varumärken och liknande måste testas för att de vill skydda landet från farliga produkter enkelt förklarat. Vissa varumärken väljer att inte sälja sina produkter på den kinesiska marknaden på grund av detta, medan andra gör det för att det är en gigantisk marknad för företag att tjäna pengar på.

Det intressanta i detta är dock att Mary Kay inte gör detta för att tjäna pengar, utan av en egentligen fin orsak. Mary Kay låter sig sälja sina produkter på grund av kvinnorna, för att kvinnorna ska få arbetsmöjligheter. Detta är för att Mary Kay är ett varumärke som är girl power. Det är förmodligen endast bara kvinnor i företaget (kanske några få, få, få män men det är inte många i det fallet) och det är till för att alla kvinnor ska hyllas och kunna bli framgångsrika, och vi vet ju hur det ser ut för kvinnor och jobb i vissa länder.

" Tack men NEJ tack "

  • 11 readers

Likes

Comments

Den här fyren byggde gubben min åt mig för att förvara fiskmat, håvar och annat som behövs för dammen. Häromdagen bytte vi plats på fyren och satte en lampa i och nu när jag tittar på den så tycker jag den liknar Hemulens hus i Mumindalen.
Tycker trots allt att den är lite söt där den står. Trevlig helg till er alla önskar
Muminmamman i Mumindalen 😁

Likes

Comments