Header

Och så kom kung Bore på besök till Stockholm under tisdagen och vi fick rycka ut.
Det blev dryga decimetern snö som la sig på backen på sina ställen. Dessvärre är det fortfarande bilister som kör omkring med sommardäck i halkan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 5 Readers

Likes

Comments

Ett öppet brev till våra folkvalda politiker.
Chansen att någon av er kommer att läsa det här brevet och ännu mindre att bemöda er med att svara, är inte stor.
Men jag kan i alla fall få ur mig det jag anser.
Det finns så mycket i livet jag inte kan påverka nämnvärt men som ändå berör mig i min vardag och genomsyrar allt och även vilka beslut jag tar.
Jag är en högst vanlig människa en s.k medel Svensson som under många herrans år dragit mitt strå till stacken för att dra den gemensamma lasten vi har för Sverige, när det gäller både jobb, barn och betala skatt. Jag kan inte påstå att det alltid varit guld och gröna skogar, men till största delen har det varit riktigt bra. Ända fram tills den senaste tiden. Vad har hänt med Sverige och svenskarna? Vi är livrädda för att gå ut ur våra folkhem och sitter där som skrämda harar och väntar på att någon ska komma och rädda oss. Prinsen på den vita springaren kommer inte att dyka upp utan det är ni våra folkvalda politiker som måste axla den manteln.
Varje dag när jag öppnar en tidning eller går in på sociala media så pumpas jag full med två saker. Spaltmeter efter spaltmeter om allt jävulstyg våra nyanlända gör och vad de får och kräver av staten. När jag läser alla kommentarer,tycker jag mig förstå att rädslan för hur det kommer att bli i framtiden för oss har ökat.
Jag kan inte påstå att jag tidigare varit direkt orolig, men nu har något hänt.
Det som oroar mig mest är mina egna farhågor inför framtiden. Vad är det som händer i samhället?

Kanske bäst vi går tillbaka till ättestupan, det är rejälare att veta att du blir kastad ut för ett berg om du blir sjuk eller gammal.
Istället för som det är nu, när de som redan är svaga nagelfars av myndigheter till den milda grad att man tror de försökt försnilla hela statskassan.
När du sedan går i pension så är det det en fortsatt kamp för överlevnad fast du jobbat och slitit i många år för att på olika sätt bidra till vår s.k välfärd.
Alla pensionärer och svårt sjuka har det förvisso inte så . Men i mina ögon ska ingen behöva ha det så. Vi måste sluta svälta våra gamla och sjuka. De har rätt till att bli väl behandlade och omhändertagna.

Vi måste nog inse att vi har kommit till den gränsen att en prioritering av vilka som ska få stöd måste göras. Med andra ord, statens pengar räcker inte till allt och då måste vi börja ställa oss frågan.
" hur ska vi prioritera "

Är det rimligt att de som sitter i fängelse får hjälp med socialbidrag till hyran och 13 kr/tim i lön. Bättre mat än skolelever eller de gamlingar som betalar dyrt för mat och uppehälle,om de nu får en plats att tillgå i åldringsvården.

Är det rimligt att en ålderspensionär som hamnar på anstalt måste betala för det men inte en som är i 25 års åldern. Vad är det för rättvisa?

Är det rimligt att våra gamlingar som av någon anledning har lägsta pension som ligger i spannet mellan 7-8000 kr/mån ska beskattas på den summan, och de har den högsta beskattningen av alla här i landet.

Har de hus får de ingen hjälp ekonomisk utan måste oftast sälja. Det finns inte ens en rimlig chans att klara av driften med lite drygt 4000kr/mån efter skatt och sen betala för mat,sjukvård, kläder osv.
Ni märkte nog att jag inte tog med nöjen.
Säljer dom huset finns det ändå inga lägenheter att tillgå och gör det de, så är dom i regel så in i helv... dyra.
Då måste man ändå betala ut bostadsbidrag till densamme.
Hyran är med all sannolikhet så mycket högre att det förmodligen hade blivit både billigare och bättre för alla om gamlingen fått hjälp till att bo kvar i sitt hem.

I skolans värld blir klasserna större, utbildade lärare färre. Tror inte jag ens behöver säga mer om det. Alla förstår nog vad det innebär i det långa loppet.

Allt det här och mycket annat bidrar till det hårdnande samhällsklimat vi nu upplever.

Den andra saken som slår mig är oviljan till att debattera med framför allt SD och deras sympatisörer utan att kasta skit och kalla dem för både det ena än det andra.
Och för ordningens skull kan jag villigt erkänna att jag inte är SD'are.
Men visst finns det gemensamma frågor och beröringspunkter inom alla partier. Jobba på dem istället för att envist förkasta allt som sägs enkom för att det kommer från någon man anser vara icke pk.
Jag börjar tro att vi måste stänga gränserna på så sätt att de som kommer hit får ett besked inom två veckor på om de får stanna eller inte.
Innan det måste vi ha bestämt oss för om vi ska endast ta emot asylsökande och vilka kriterier som gäller. I övrigt får man söka uppehållstillstånd på sedvanligt vis redan innan man beslutar sig för att flytta till Sverige. Jag kan inte låta bli att tycka att det är taskigt med att förvara människor i så långa perioder i våra s.k asyl/flykting boenden. De får i somliga fall inte en chans på en väldigt lång tid till att göra rätt för sig eller komma in i det svenska samhället. Jag vet inte vad som är rätt eller fel i den här frågan. Men som det är nu så är det något som är knas med tanke på alla upprörda artiklar och kommentarer kring det här.

Fortsätter vi och framför allt våra politiker att stoppa huvudet i sanden så kommer invandrarfientligheten att öka på grund av rädsla, okunskap och skickligt framförda rykten.

Vi måste sluta gapa om om att vargen kommer.
Vargen är redan här och den är hungrig.

Till våra kära folkvalda vill jag bara säga en sak , 2018 är närmare än vad ni tror.
Om folket reser sig och enas kan ni alla bli utbytta och åka ut med diskvattnet.

Jag vill gärna skicka med er ett ord på vägen.
Vi kan byta ut hela regering och riksdag på en dag. Men ni kan aldrig byta ut hela Sveriges befolkning på en dag.
" så lyssna på folkets röst "

Jag hoppas att ni som är/blir våra folkvalda representanter visar mer ödmjukhet inför er svåra uppgift, men den har ni ändå själva valt att utföra.

Vid valet 2014 var fördelningen på röstberättigade som röstade.
Ålder 18-29 år 19,3%
Ålder 30-49 år 31,9%
Ålder 50-64 år 23,2%
Ålder + 65 år. 25,6%

Vi kanske ska ha fyra ålderspartier i stället. Då borde ju allas intressen bli uppmärksammade 😁

  • 52 Readers

Likes

Comments

Alla dagar är viktiga och speciella på ett eller annat sätt i våra liv. Men en del dagar kan betyda mer än andra för oss.
Den 16/10 1983 förlovade jag mig med min nuvarande make. Vi har haft fantastiska 34 år tillsammans och jag ser fram emot de kommande 34 åren. ❤️❤️

  • 52 Readers

Likes

Comments

En liten marknad i Nykvarn med samma utbud som på alla marknader, dvs ingenting vidare upphetsande. Men jag hittade en liten värmeljuslykta som jag inte kunde motstå så den fick följa med mig hem utav bara farten.

Likes

Comments

Nu har jag fått nog av halvnakna brudar med stora brön,karlar i uniform eller viftandes med med den magiska staven som skickar vänförfrågningar för att sälja/köpa sex. Från och med nu så hänger jag ut er, jädra dönickar.
Jag fattar inte att jag får sånt skit med jämna mellanrum. Jag säger bara lämna mig ifred 😡😡😡😡😡

  • 97 Readers

Likes

Comments

Det kommer garanterat vara livat i luckan hos Mattissons en lång lång tid framöver 😂😂😂

Enda gången ikväll han satt stilla så här länge 😁

  • 87 Readers

Likes

Comments

Familjens nyaste medlem och barnbarnens kelgris/bästa kompis. En liten virvelvind som är nyfiken som få, med en enorm upptäckar och livsglädje. Morrar, busar, bits,skäller och far runt som en oljad blixt. Ikväll när vi skulle vara barnvakt trodde vi i vår enfald att det var barnbarnen som skulle köra musten ur oss. Men så blev det verkligen inte. Alla tre hade redan somnat när vi kom hem till dom. Lilltösen vaknade ett par gånger och när jag tog henne i famnen somnade hon genast om.
Men Svante den lilla busen har sysselsatt oss med diverse upptåg under kvällen.

Våra små hjärtegryn sover och ser ut som små änglar ❤️❤️❤️

Som sagt var en del bilder blev riktigt suddiga för motivet var svårt att fånga 😉

  • 123 Readers

Likes

Comments

En tjurig katt är inte att leka med. Tidigare idag när jag gick ut från toaletten drog jag igen dörren utan att tänka mig för när jag gick ut därifrån upp till balkongen för att ligga där uppe och slappa ett tag. Tiden gick fort och några timmar bara försvann när jag låg där och läste i solstolen. Jag hörde lite mysko ljud då och då men kunde inte riktigt förstå varifrån de små dunsarna hördes. Så jag låg kvar i godan ro och njöt av min lediga dag. Sent omsider går jag ner för att kasta in lite tvätt i maskinen och ser att dörren till toaletten är stängd. När jag öppnar toalettdörren kommer katten utfarande som om hon hade eld i baken, jamar högt ( låter som hon svär åt mig ) blänger lite ilsket och fnyser när hon vänder på klacken ångar upp på övervåningen för att leva rövare ett tag. Man hör hur hon slår hälarna i backen samtidigt som det låter som om hon skulle riva halva huset för mig. Den oron varianten helt obefogad, toaletten såg ut som om det briserat en bomb därinne. Nedvälta prylar överallt, tvätten utdragen osv. Jag insåg mitt misstag och när jag sen försökte blidka ers höghet så var det här blicken jag fick.

Vad är min människa för människa som stänger in mig på toaletten i en evighet 👿

  • 128 Readers

Likes

Comments

Den senaste tiden har varit en händelserik period i mitt liv på många olika plan. Jag känner mig som ett barn på julafton och vill öppna alla paket på en och samma gång. Så mycket jag vill och velat göra, men inte vågat ta steget. Men när jag satte mig ner härom veckan och gick igenom det värsta som kan hända om jag gör det jag verkligen vill så kom jag fram till ett svar.
Det värsta som kan hända är om jag inte vågar ta steget.
" Då händer ingenting "
Så den 7:e augusti börjar jag studera heltid på distans samtidigt som jag går ner till 50% arbetstid.
Jag har satt mina mål och syften, men inte riktigt lyckats få ner dom på pränt så det skulle vara begripligt för någon annan.
Men det kommer. Just nu går jag bara omkring och myser, klappar mig själv på axeln och förbereder mig för min förändringsresa i livet.

Solen skiner alltid över den som är lycklig ❤️

  • 208 Readers

Likes

Comments

Fortfarande i ett lyckorus och känner att idag är det första dagen på resten av mitt nya liv utan cancerspöket hängande över axeln. Klämde fingret så in i bängen när jag satte upp myggnät på uteplatsen. Aoaoao, tror jag tappar nageln om några dagar. Men det gör inget, gör det lite ont så vet man att man lever. Nu ska jag fortsätta med lite pyssel inför morgondagen. Så det mesta är klart när våra gäster kommer. Ska bli så himla roligt med lite stoj och stim här hemma i morgon 😎😁

  • 112 Readers

Likes

Comments