Hej alla fina!

Eftersom att jag inte har skrivit på ett tag så tänkte jag berätta lite olika saker som har hänt på sista tiden.


Vi hade klassfoto och spexfoto med klassen. Vi hade temat extrem väder så jag klädde mig i vinterkläder medan andra var lite mer lättklädda.

Mimmi gjorde en tatuering på mig på McDonalds och det skapade mersmak så vi skaffade matchande tatuering. (100% riktiga;))

Jag har tagit en massa snygga selfies.

Ätit en massa god mat.

Min favoritårstid hösten har kommit<3

Kämpat med matten. Går väl sådär just nu.

FYLLT ARTON! Hade taggat min artonårsdag så fruktansvärt mycket men så blev det så fel. Halsfluss, antibiotika kur och mens. Skitkul.

Det blev en ganska bra födelsedag ända med tanke på omständigheterna tack vare min fina extrafamilj här i Stockholm, min fantastiska familj och världens bästa kompisar.

De här människorna gjorde allt bättre när jag fick träffa dem och äta på pinchos dagen efter jag fyllde eftersom att det då hade gått två dagar sen jag började kuren och jag också mådde mycket bättre.

Mina fina kompisar fixade även mitt skåp och det blev väldoft snyggt. Vi gjorde en liten uppgradering på insidan av skåpet eftersom att jag är rädd att det ska tas bort om jag låter det sitta upp på utsidan.

Vi var på ett utflykt till Ytterby med NAKNAK02 klassen i onsdags för att mäta radioaktivitet. Det var väldigt kul och vi fick även åka till Stockholms universitet och göra labbar.

Annars är det en ganska förvirrande tid. Ena dagen är det "bara en liten bit kvar tills ni är klara" och andra "det här är det viktigaste året hittills och ni måste lägga in en högre växel." Det gör att hjärnan redan är inställd på att ta student typ igår medan skolan kör på som vanligt fast ännu svårare. Det i sig gör att jag är så fruktansvärt less just nu och verkligen inte kan jobba längre. Det är en stor mental spärr som gör att det är omöjligt att göra något fastän man vill. Just nu ska jag egentligen plugga men kan liksom inte. Det tar stopp. Samtidigt som man tycker att allt är skitsvårt.

-

Ska försöka uppdatera oftare i fortsättningen men vi får se hur det blir. (Om du scrollar ner så finns det möjligtvis några nya inlägg som jag har postat i efterhand.)

puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Det var kanelbullensdag för några veckor sen och jag åt såklart kanelbullar. Köpte två skitdyra och fick även från skolan. Dagen efter så bakade öven Sassa, Sven och Kalle så då åt jag också. Annars är kanelbullensdag aka fjärde oktober en lite ledsam dag för mig. Det är den dagen mina föräldrar berättade för oss syskon att de skulle skilja sig. Det var nog bästa lösningen och är fortfarande bästa lösningen men jag tänker alltid lite extra på det varje fjärde oktober. Det här året var jag väldigt emotionell. Jag grät på samhällslektion tex. Inte kanske för skilsmässan utan mer för att jag saknade min familj väldigt mycket och även Johanna som är i USA just eftersom att vi hade en mysig kanelbullensdag tillsammans förra året. Bra att den finns ändå den dagen. En dag för begrundan och eftertänksamhet. Ibland är inte förändring det värsta som kan hända.

puss

Likes

Comments

Hej igen!
Igår var det x-country och med det menas att man åker till ett ställe och springer 5 km för att få ett betyg i idrott. Inte det roligaste kanske så det är därför alla husen försöker göra olika teman och locka alla att vara med. Roligaste springtävlingen jag har varit med i iallafall men det säger väl inte så mycket. I ettan var jag med och sprang men var långsam så jag fick ett dåligt betyg och förra året var jag sjuk så det blev inte bra då heller. Jag fick lösa den delen av mitt idrottsbetyg på ett annat sätt och det gick ju bra det med. I år har jag inte idrott som de flesta andra treor och det gör att vi slipper springa och att typ inga treor är där. Var ungefär sex personer som var där från min klass och då var typ häften de som fixade temat och lite andra grejer (seniors, captains) och den andra delen var där för den individuella idrottskursen man kan ta i trean om man vill. I år var temat surfer safari vilket jag först inte fattade men ja det var typ att ha på sig strandkläder typ. Vi vann priset för bästa tema iaf så det var väldigt roligt. X-country har gått väldigt bra för vårt hus sen vi började (coincidence I think not). Tack vare vårt tema så fick vi kasta vatten på de som sprang förbi vilket också var väldigt roligt. Gick sen hem och tog väldigt fina bilder om jag får säga det själv.

Mr Van Bakel som var min mattelärare förra året och som även var först av lärarna och alla deltagarna.

puss

Likes

Comments

Hej alla!

Tänkte bara dela med mig av ett album som jag har lyssnat mycket på och en singel som är ny men jag tror att jag kommer älska väldigt snart.


Albumet heter Everybody och det är gjort av Logic. Jag började lyssna på en av Logics singlar i maj tror jag och den heter Black Superman. Den är verkligen superbra och när jag fick höra om låten 1-800-273-8255 och jag dessutom gillade den så började jag lyssna på hela albumet. Mina favoriter är Hallelujah, Everybody, Take It Back och Anziety men alla är verkligen bra. LYSSNA!


Det andra tipset är Tove Los nya singel Disco Tits som hon i skrivande stund släppte igår. Så bra och jag tror att den bara kommer bli bättre och bättre.

Äntligen fredag mina vänner!

puss 

Likes

Comments

Hej!

Idag var min inofficiella första skoldag. Alla captains kom in och hade ett möte i en timme innan resten av senior gruppen kom in och hade ett till möte. Vi hade fotografering efter det till fotona på väggen i Russell korridoren som ska hänga uppe hela skolåret. (Hur sjukt är det!) Jag hoppas vi kan få fotona sen och spara dem för vi tog en hel del, där mååånga av dem blev väldigt roliga. Efter det hade vi lunch och ett till möte innan alla inters kom in som vi gav information för, för morgondagen. Sen åkte alla inters, seniors och captains och bowlade. Jag, Lena och en kompis till Lena åt sedan Subway innan jag tog tunnelbanan hem. Just nu äter jag billig Lidl glass och är väldigt trött, blir förhoppningsvis en tidig kväll.

Puss & Kram

Likes

Comments

Appreciation post for myself. Nej men seriöst har haft flera dagar på sistone då jag har känt mig skitsnygg så försöker bara embrace it och uppskatta det.

Likes

Comments

Halloj!

På tisdag börjar jag skolan med en planeringsdag eftersom att jag är captain det här året. Vi ska även ha en kickoff då vi ska bowla. Lär nog bli roligt. På onsdag börjar ettorna och det är det vi planerar för samt torsdagen då tvåorna och treorna börjar. Så mina kompisar börjar först på torsdagen. Har gjort en sån här typ av haul för ett år sen och här http://nouw.com/eijaemilsson/school-haul-29507030 hittar ni den. Iallafall har jag även i år köpt en del grejer för skolan men också kläder och andra nödvändiga saker. Har inte köpt allting på samma gång utan spridit ut det. Har även fått min lön och har därför möjligheten att köpa lite mer pricey grejer och ta igen lite sen juli då jag inte kunde köpa något. Enjoy.Här är alla grejer som jag har köpt. Har köpt de vid tre olika tillfällen och börjar med de äldsta grejer och går därifrån.

Det första jag köpte var en necessär på H&M, den kostade 149 kr och var ett ganska spontant köp men nog väldigt nödvändigt. På H&M köpte jag även hårsnoddar (19,90 kr) som försvann med min borste när jag skulle åka från Umeå till Stockholm. Har fortfarande inte gett upp hoppet på min borste så har inte köpt någon ny. Samma dag köpte jag även en concealer som är så fruktansvärt dyr. Har använt Bare Minerals i snart två år men alltså måste det vara så dyrt... Det var iaf nyansen Summer Bisque vilket jag inte har provat förut men förhoppningsvis funkar den bra. Den kostade 385 kr.

Andra inköpsdagen köpte jag tröjor. Gick alltså runt på Mall of Scandinavia en hel dag bara för att köpa det bästa av det bästa.

Den här skjortan köpte jag på Vero Moda och den har använt mest. Den är marinblå och kostade troligtvis 199,95 kr. (Lite osäker för vet inte om den kostade det eller om det var den andra som kostade så mycket.)

Den andra toppen jag köpte var på Vero Moda och den kostade troligtvis 259,95 kr men som sagt lite osäker.

Den här blousen köpte jag på Gina Trictot och den kostade 249 kr.

Idag har köpt en hel del grej så delar upp den i en skoldel och en resten del. Det här var de jag köpte till skolan. Köpte inte så många mappar i år eftersom att jag har kvar de som jag köpte förra året. Allt jag köpte till skolan köpte jag på Akademibokhandeln.

De här mapparna köpte jag till matten och historian och de kostade 19 kr/st.

Jag köpte sex anteckningsblock och tog slut på alla linjerade anteckningsblock i den serien som Akademibokhandeln hade hahaha. De kostade 19,80 kr/st men de hade ett erbjudande som löd att man kunde få fem anteckningsblock för 99 kr. Så betalde bara fullt pris för ett anteckningsblock.

Slutligen köpte jag ett sudd för 10 kr.

Nu kommer resten...

Jag köpte 3 st hipstertrosor i spets på Lindex vilket var 3 för 2 och de kostade 69,50 kr/st. Jag har de exakta färgerna i string också och tycker om de väldigt mycket så tror att de här också kan vara bra.

4 par sockar på Lindex för 79,50.

Köpte även en face mask på Lindex som kostade 24,50 kr.

Gick till H&M för att köpa den här mascaran för att jag vet att de har haft ett kampanjerbjudande på den. Det var fortfarande kvar och köpte den för 99 kr istället för 139 kr på H&M förut och 149 kr på Lindex.

Och slutligen det jag har längtat efter länge...

ETT PAR STAN SMITH SKOR!

​Jag har velat köpa Stan Smith skor i x antal månader och nu äntligen hade jag råd! De kostade 999 kr och det var först i affären som jag bestämde mig vilket model jag skulle köpa. 

-

På tisdag börjar jag mitt sista år. Galet mina vänner. Bott i Stockholm i två år nu men ibland känns det som hela mitt liv samtidigt som det känns som en månad. Jag har ingen aning var jag ska göra efter gymnasiet men jag är väldigt nervös och exalterad för vad som kommer hända. 


Puss & Kram 

Likes

Comments

Hej!

För en vecka sen så var jag, pappa, Annika och Inez i Luleå i ett och ett halvt dygn. Här kommer lite bilder från den miniresan.

Vi hittade ett flygfän på Annikas axel och den får såklart vara med på bloggen.:)

Utsikten när vi fikade på vägen till Luleå.

Världens snyggaste syster<3

Vi besökte ett flygmuseum där det flygförsvaret hade varit förut. Det var verkligen ett superroligt museum som jag rekommenderar starkt.

Bilden är alltså gjord av bokstäver. Man måste ändå ge cred till den som gjorde den.

Vi gick in i en helikopter och satt där en stund. Vet fortfarande inte om man faktiskt fick det.

Högst oklart.

Jag säger de bara, världens finaste syster och min beste ven.

Vi åt på en kinesisk (?) resturang på kvällen och det var väldigt gott.

Vi bodde fint på Elite hotellet.

Vi åkte till Gammelstad dagen efter. Det var en väldigt fin kyrka där och väldigt många små kyrkstugor utanför som många privatpersoner ägde som små sommarstugor. Där bodde också konfirmanderna när de tog konfirmationen. Vi gick även runt på en liten bondgård med massa olika djur och vi gick in i huset som såg ut exakt som de hade gjort 100 år sen när folk faktiskt bodde där. Vi fikade också på stället och det var väldigt gott.

Eftersom att det ändå var på vägen hem så bestämde vi oss för att åka förbi Piteå havsbad där vi har spenderat två somrar för nu ganska länge sen. Det väcker ändå ganska många minnen när man ser stugorna vi bodde i och lekparken man lekte i.

En suddig och ofokuserad bild på min syster får avsluta det här blogginlägget. En fin och rolig resa var det ändå.

-

Jag är tillbaka i Stockholm nu och börjar förberedda mig för skolstarten som är om en vecka. Helt galet var fort den här sommaren har gått.


Puss & kram

Likes

Comments

Tjena!

Alla delar:

Första delen - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-1-30807403

Första delen, video - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-1-video-30807515

Andra delen - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-2-30807660

Andra delen video - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-2-video-30807677

Tredje delen - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-3-30807756

Fjärde delen - http://nouw.com/eijaemilsson/goteborg---del-4-30807938


Fortsättning!!!

Söndag
När vi vaknade så duschade vi och försökte ta taberas på allt vi hade köpt. Det gick sådär men A for effort right?😅

Vår fina balkong vi fått låna, de bästa stunderna har varit right here❤️

Good lighting and a good selfie day👏🏻

Vi städade sen och diskade och sen åkte vi in till centralen eftersom att vi ville nyttja våra spårvagnskort innan de gick ut efter tre dygn. Vi satt där och såg mer BBC Africa innan Johanna åkte med en buss halv tre. Jag väntade till halv sju och åkte sen med ett nattåg till Umeå. Den här gången åkte jag med ett par och en tjej från Umeå som jag pratade med väldigt mycket. Trevligt. Det klev på några i Sthlm men eftersom att vi hade lagt oss då så vet jag inte riktigt vilka de var.

Några bilder från nattåget, till dig Johanna för att du vill veta hur det såg ut.😘

Avslutade dagen med en tågselfie.

Måndag
Kom fram halv sju och var kämpetrött. Gick och la mig när jag kom hem och nu är jag ganska sjuk.

Men men vad gör det? Har haft en underbar resa med ett fantastiskt sällskap. Lite halsont är helt klart värt det.

Ha det bra, puss & kram

Likes

Comments