Heeeeeej!

Nu tänkte jag introducera en ny serie här på bloggen , nämligen en tycker till om ryttar/hästsaker. Detta är mina åsikter och vad jag tycker , skulle du ha något av dessa föremål och tycker det är snyggt så gör det!

Kram Evelina

Jag tänkte avsluta detta inlägg med dem väldigt populära freejump stigbyglarna. Jag tycker att dem är fina i neutrala färger eller om dem är matchade med t.e.x schabrak och pannband.

Kep hjälmarna är väldigt fina utan solskärm. Men med solskärm tycker jag att dem ser ut som ett tefat.


Vi börjar med dem otroligt populära Jin stigbyglarna. Jag tycker att dem är snygga om dem är i en diskret färg , typ svart eller brunt men inte i ilgrönt eller gult.

Samshield hjälmarna vet nog nästan alla hur dem ser ut. Jag tycker att dem är väldigt fina.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Nu tänkte jag skriva lite om hur jag tränar och varför, som jag redan skrivit lite om.

Jag brukar börja med att springa/jogga cq 4 kilometer , och sedan avsluta med några av dem nedanstående övningarna:

Situps

Armhävningar¨

Squats

Knäböj

Crunches

Plankan

Sidoplanka

Knäböj

Antingen så gör jag bara några av dem eller alla och sedan repeterar jag dem ett par gånger. Detta gör jag bara för att bli starkare i ridningen och rida bättre.

För att få ut maximal effekt av träningen är det bra att ha sköna träningskläder och skor. Jag har träningskläder från Kari Traa , de är dem skönaste jag haft! Och nike skor då jag tycker dem är bäst.

Kramiz Eve

Likes

Comments

tjena!!

Som det står i rubriken är jag tillbaka. Nu har vi bytt till en mycket bättre portal så det blir ju lättare att blogga då , för att egentligen är det ju ganska roligt ;). Det kommer vara mycket nytt här på bloggen men också det vanliga med tävlingar och träningar. Jag kommer att försöka uppdatera en gång om dagen.


Just nu är jag inte hemma , utan jag är i Bohuslän i ca 3 veckor till. Därför kommer det inte vara så mycket uppdatering om hästarna. Men jag tränar lite vid sidan av ridningen för att orka rida och tävla fler hästar per dag. Så det kommer jag uppdatera mer om.

Förhoppningsvis kommer jag att ha en liten tillridningsponny snart , blir det så kommer ni självklart få veta det!

Kram Eve

Likes

Comments

Hej! Vi är två tjejer födda -05 , på den här bloggen kommer ni ni få följa med i våran resa mot våra mål. Jag heter Evelina och har två ponnyer som jag tävlar hoppning , dressyr och fälttävlan på. Jag tävlar mest fälttävlan för att jag tycker att det är roligast. Jag har en c-ponny som heter JiPe Delizia , henne har jag haft längst och tävlat mest på. Hon är född 2003.

Quattro är våran d-ponny som vi köpte i oktober 2016 , han är också född 2003 och med honom är målet Lag-sm iår.


Likes

Comments

Hej!

Igår var jag i Nynäshamn och tävlade , jag red bara en P60 för att hästarna skulle tycka att det känns lätt. Det var även första gången jag red alla moment på en dag så därför tyckte mamma att jag skulle rida den lättaste klassen för att den har kortare terrängbana. Delizias dressyr tyckte jag kändes hemsk , men både domaren och alla mina kompisar tyckte det såg jättefint ut. I vilket fall blev det endå 62,500% , vi låg tvåa innan hoppningen. Hinder 1-3 var hon väldigt fin , hinder 4 var mot framridningen så hon hoppade ju ändå mot andra hästar men hon ville inte hoppa vilket ledde til 4 fel där. Tyvärr hände samma sak på hinder 8 , 24 fel total (8 fel på hinder , 16 tidsfel.) I terrängen hoppade hon bra ända fram till hinder 4 , där det blev ett stopp av oklar anledning men annars var vi felfria.

 

 

Quattro hade en procents sämre dressyr en Delizia , men nolla i hoppningen. Jag valde att sätta en stor galopp med mycket tryck för att se hur sprången blev. Han var jätttepigg och bockade i terrängen men nolla och inom tiden med 11 sekunder. Det ledde till en andra plats , Delizia blev trea. 

 

 

 

Nästa tävling är en P70 på Muskö den 6 augusti , där är min plan att kvala Delizia till P80. Quattro har redan kvalat till p80. Vi får hoppas att hon är på bra humör. Delizia har inga problem med höjden eller hinder , det är humöret som ställer till det. 

 


 Ca 1 år sen bilden togs. // Evelina

Likes

Comments

Hej! Nu är det alldeles för länge sedan sen jag bloggade sist. Men jag har helt glömt bort att blogga:( men nu ska jag börja igen. Mitt mål är att lägga upp ett inlägg varannan dag , hinner jag lägger jag ut oftare. Men i varje fall så har jag hunnit med en hel del tävlingar sen sist: 

-Ld + Ld+ på täby ryttarcenter Ld var Delizia väldigt pigg men fin ändå men det resulterade ändå i en dubbelnolla , i Ld+ var hon lite trött men fin , det resulterade ändå i en nolla i grunden och fyra fel i omhoppningen för att jag svängde innan hon hade landat.  

- Quattro har gått en P70 i Mantorp med en jättedålig dressyr av olika anledningar , en nolla i hoppningen och i terrängen.

- Ld+ & Lc med Delizia på Sollentuna ridklubb , dubbelnolla i Ld + Lc  och vinst i Lc

- P70 med båda ponnyer i Botkyrka , Quattro hade en jättebra dressyr och nolla genom allt. Delizia hade en lite sämre dressyr , med en ryttarmiss i hoppningen och 2 stopp i terrängen för att hon blev lite överraskad. men duktig för att vara hennes första P70.

- Båda ponnyer har gått en dressyrtävling , Delizia var fin vilket resulterade i 62,778% och precis utanför placering. Quattro var fantastisk , vilket resulterade i en 3.dje plats på 66.667% 

Det kommer fler inlägg snart , Stay tuned!

 

Likes

Comments

Nu i helgen har det varit tävling för fulla muggar! Igår tävlade jag med laget i ponnyallsvenskan div III dressyr med Grafen. Jag är jättenöjd eftersom vi inte tävlat dressyr sedan typ juli förra året, men han skötte sig superbra med ett litet undantag... När vi skulle vända snett igenom så stannade han och ville inte gå framåt! Men jag fick snabbt fram honom igen, kanske var det för att  han visste att jag skulle bryta av till skritt i mitten och skritta 6 steg innan man ska trava vidare. Hmm! Men vi fick trots det drygt 60 %, och de andra i laget red så himla så laget slutade på en tredje plats!! Det var superkul!

 

Idag har jag varit hästskötare åt Linn på tävling (våra föräldrar är bortresta just nu så vi åkte iväg själva). Hon red en 1.10-klass med hennes häst Queller och blev femte placerad! Det var också kul! 

 

Nu taggar jag till hopptävling med Missy nästa helg! ♥

 

/Inez

 

 

 


 


 

Likes

Comments

Tjena!!

Jo ni kanske undrar vad som har hänt?
I söndags var jag och tävlade i Mantorp,  det var min och Quattros första fälttävlan tillsammans och han var jätteduktig. Dressyren var helt HEMSK jag red fick som en kratta + att det kom en lös häst som sprang runt dressyrstaketet , men det glömmer vi bort! Qurris nollade både hoppningen och terrängen , i terrängen red jag inte så jättefort men vi hade ändå 5 sekunder tillgodo inom optimaltiden. Duktig ponny!❤


Igår fick jag hoppa Collin på hoppträningen (mammas superstor häst) , och det var jättekul men väldigt svårt. 

Nu ska jag gå ut och rida!😄

/ Evelina 

Likes

Comments

 Hej allihopa! Nu tänkte jag berätta lite om hakingträningen med Missy i onsdags. Det var bara jag med i den gruppen (vilket var ganska skönt), alltså privatlektion! Vi värmde upp med bakdelsvändningar och lite förvänd galopp som vanligt. Vi hade också block längs sargen med ett galoppsprång emellan. 

   Sen gjorde vi en rolig övning, den var såhär: Först gjorde vi en bakdelsvändning i skritt lite innanför spåret, sen skulle vi trava på rakt spår och fatta galopp. Sen hoppa en grind på samma raka linje och efter den bryta av till skritt igen, göra en bakdelsvändning igen och med det byta håll, fatta galopp och hoppa grinden igen från andra hållet osv. Visade den övningen hemma för Linn sen, och hon sa att Peder Frredricson gjort nästan samma övning, så Haking har kanske fått idéen från honom! (Linn har jobbat hos Peder och Lisen på Grevlunda)

   Sen hoppade vi en bana med mycket svåra svängar och en lite upphöjd trekombination! Missy var jättefin! Jag måste träna på att ha en stadig och stark högerskänkel.

 

I morgon ska jag och Grafen till Evelina och träna dressyr för Maria Blumenthal! Det ser jag fram emot! :D Både jag och Grafen sover sen över där. Jag tränar mycket dressyr med Graf just nu, för vi ska vara med i dressyrlaget i allsvenskan div III nästa helg! 

 

Hej så länge!

/Inez

 Bild från i somras

Likes

Comments

Hej allihopa! Tänkte berätta lite om mina två senaste träningar, för det har jag inte gjort än! 

I onsdags hopptränade jag och Missy för EG Haking i Brottby. Vi fick börja med lite bakdelsvändningar och förvänd sluta. Sen galopperade vi mycket i förvänd galopp och sen byta galopp över ett litet block. Missy var ganska pigg (inte ovanligt) men ändå fin och speciellt i bakdelsvändningarna!! 

   Sen tränade vi på att hoppa på böjt spår och räkna galoppsprång och även studs på böjt spår :) Sen fick vi hoppa hinder på serpentinbågar typ, och där fick vi också träna på att få in de galoppsprången vi bestämt innan. På slutet hoppade vi bana med många långa anridningar och Missy var så fin! Det var en jättekul träning :)

 

Sen har jag tränat dressyr för Bella med Grafen också. Han var riktigt fin från början, och vi travade cavalettibommar och galoppbommar och det gick jättebra! Veckorna framåt har jag tänkt träna mer dressyr, eftersom vi ska rida en fälttävlan i Botkyrka 20:de maj! 

 

Och igår hjälpte jag Linn genom att skritta ut på hennes Queller medan hon red sin andra häst Sally. Queller är så himla snäll så det var inga problem. När vi kom tillbaka till stallet frågade Linn om jag ville trava några varv på ridbanan och det ville jag såklart! :) Sen frågade hon om jag ville hoppa också, så vi tog några språng på 60 cm!

 

Idag håller jag tummarna för Evelina för hon är i Mantorp och tävlar med Quattro idag!! 

  


 

Likes

Comments