Header

fotografier, lyfe i kanadat

Då blev det dags att blogga om det jag skulle ha bloggat om i förrgår; staden som aldrig sover. Därför kan ju nära vänner till mig starkt konstatera att det inte är staden för mig. Hade trotts allt en riktigt bra helg och gillade det mer nu än sist jag var där 2011. Denna gång hade vi en mer strukturerad plan, var ute längre och antar att allting får upphöjd känsla i jämförelse med Napanee.

Dag 1

Ja eller dag 1 var ju egentligen torsdagen men den var inte jätte spännande. Vi åkte igenom 3 stater (vadå inte spännande undrar alla nu) men vi bokstavligen körde i mörkret och käka burger king så ingen större grej. Därför dag 1 i city: Vi började med att ta oss dit eftersom att vi chilla i New Jersey första natten. Så det tog ju typ 2 timmar. Sen promenerade vi mest runt och kolla Grand central station, käka lunch, kolla något bibliotek (åh va spännande) men SEN!! Då blev det dags för FN:s huvudkontor. Sherri en av damerna som var med på resan kände en grabb där så vi fick en privat guidad tour och det var ju magiskt då vi fick gå till en massa ställen man annars inte får gå till.

Jag var mest intresserad i Dag Hammarskjölds meditations rum som jag villat se nu i ett antal år. Hade till och med en presentation om honom förra terminen, så kan ju säga att de välutbildade och proaktiva eleverna i skolan var glada för min skull. Vi gick igenom en massa andra rum också men om ni vill höra mer om dom kan ni ju googla. För min del är tid är guld sedan Battulgas låttexter träffade mitt hjärta.

Sen fikade vi lite och drog middag på Ellen Stardust vilket min allra käraste far hade avlidit av (någorlunda turistigt men nice mat). Alla servitriserna sjöng och det var som rena rama High School Musical IRL (äntligen!! mitt high school år har ju annars inte varit så). Klockan 11:30 var vi alla döende på hotellrummet och slockna rätt snabbt.


Dag 2

Dag 3 egentligen, eller dag 6631 sedan jag föddes om ni vill ha lite mer in-depth fakta :-). Anyways vi drog frukost på Kelloggs drömmen bokstavligen, ännu mer dröm var grabben i kassan. Mindre dröm med denna dag var dock att jag inte hade någon röst, för det jag glömde nämna i inlägget ovan var att jag var sjuk (39 graders feber woooooh) men eftersom att jag redan varit på ett sjukhus i New York state var jag all good. Tur det.

Sedan blev det 'tunnelbana' som Tobias kunde säga. En av boysen som var med nämligen har en svensk mamma så han kunde lite random ord + han kunde uttala mitt namn (11/10). Vi drog till 9/11 memorial och gick runt och sen upp i One World Trade Center. Mycket vacker utsikt trotts dimma. Sedan bar det av till Brooklyn för pizza och en övergång av den överbefolkade bron. Efter det blev det 2 kyrkor, blå spagetti glass som jag såg på insta för 2 år sedan och lovade mig själv att hitta ifall jag någonsin besökte New York igen, samt ett besök på Eataly & kolla på Flat Iron Building.

Vi åkte upp i Rockefeller Center runt 11 tiden för utsikt (och Allen the Taiwan Gangster; pins till hans jacka). För att sedan dra oss vidare till Time Squares och en middag på TGIF klockan 1. Det var det godaste jag ätit på länge. Personligen gillade jag New York mycket bättre på kvällen då temperaturen och befolkningen sjönk med ca 50%.


Dag 3

Kul för mig att detta inlägget hittills har tagit över en timme och har inte skrivit något vettigt. Jag har dock lärt mig att stava farmor på engelska under tiden men via Snapchat (ifall någon NDSS:are läser okej jag har Snapchat men jag har även Hans så bye)

Denna dag var då lugnast av alla. Vi tog till och med sovmorgon, dock vaknade jag för tidigt ändå utav någon oklar, orimlig anledning. Efter frukost från Timmy's (oj här blev man kanadensare) så bar det av till MoMa vilket var skräp. "Konst" more like fritids när man var 8 bast och inte kunde rita. Inte ens den där kända målningen var speciellt bra, eller hade antagligen inte kunnat göra bättre själv (Anna idol 2007 referens) men fortfarande som min far konstaterade efter mina deppiga bilder som förövrigt kostade mig $14 att ta; "Konsten är inte att göra tavlan. Det är att sälja den för USD500.000".

Efter slöseri med $14, tid och utrymme på minneskortet så gick vi till Central park och bokstavligen råkade 'gå emot' någon walk for aids. Vi fick dock gratis dricka då Allen hade en röd T-shirt och det var det man skulle ha ifall man gick i själva ståhejet. Middag på Hardrock och sedan såg vi en Broadway show vid namn "School of Rock" helt ärlig jag somna första 15 minutrarna men sedan vaknade jag upp då jag hörde svenska bakom mig och i samband med det gick musikalen framåt. Mycket bra.

Vad hände sedan då? Jo dagen efter åkte vi igenom 3 stater (New York, New Jersey & Pennsylvania). Rätt coolt att jag varit i 3 stater denna vecka och mitt liv är ändå relativt trist. Hur går det ens till? 

Lira lugnt'

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

fotografier

Napanee är känt för ett antal saker (inte skola) men tex. Kanadas äldsta möbelfabrik som öppnade 1835. Självklart är jag, Jenna & Kyle konstiga nog för att skaffa gratis inträde dit och kolla trotts att den är stäng för allmänheten. Vi behövde inte ens bryta några regler för att komma dit (inte varje dag). Så här har ni bildbevis.Tror att det var bra att mitt batteri dog när det dog ahah..

lira lugnt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Det börjar att dra ihop sig och har nu bara 47 dagar kvar att spendera i Kanada. Blandade känslor angående det för första gången någonsin. Men vem bryr sig, inget går att stoppa eller ändra. Det är vad det är. Här har ni en sammanfattning av månad 9!

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!

no 1 Börjar bra i min åsikt. Jag, Eataly-Elena och Allen The Taiwan Gangster var @Joannas och planerade en New York resa förra veckan och vi skulle dra pizza till middag och jag fick beställa vad. Min favorit är ju då självklart Hawaii, ingen pizza utan (frukt)socker lixom. Eataly-Elena hatar dock detta, eller hon hatar kanadensisk pizza allmänt men det får man ju ta om man åker hit. Poängen som jag förlorade såhär 3 meningar senare är att Elenas min när jag höll upp Hawaii pizzan "you dant put friut on pizza!!"

no. 2 Är min inte favvo lärare, men han höll på att bli efter att jag såg mina omdömen. Jag har varit försenad till varenda en av hans lektioner denna termin men han hade inte anmärkt det. Fotbollsmål på engelska. Bokstavligen.

no.3 Detta är verkligen en upplevelse och ingen highlight. Jag & Karla chilla galet i parken en dag i April när det var 27 grader ute. Efter vi bevittnat en grabb som försökte köra ner en kanot i ett vattenfallet kommer en helt random grabb fram till oss och fråga om mitt # till hans kompis. Han var rätt söt så sa ok då (vad kan gå fel??) men allt kan ju gå fel i Napanee (jag har levt och lärt) så självklart var han en knarklangare och hoppa av skolan 2 år sen. 00or :-)??

no.4 Förlorade min och Ellas streak (sorry). Det var lite segt då den var strong men tur att det kommer nya möjligheter varje dag (även i Napanee) bevis är att jag överlevde no.3 . no.5 blir morsdag. Eftersom att mamsen är kvar i Sverige (shoutout till Christel) men får man ju ta tillfället i akt och fira sina nya mammor. Med Kanadensiska blommor (timbits från Tim Hortons) och choklad doppade jordgubbar.

no.6 är Gibbard's. Napanees äldsta möbelfabrik som var öppen i mer eller mindre 100 år och sedan stängde för typ 10 år sen. Jag & Jenna hade alltid planer dock på att bryta oss in, men kan ju inte få fler "records" så fick fråga Cynthia istället som fick fixa fram nummer och sedan ringa ägaren. 2 timmars tour. Ballt. Bilder kommer senare. Lovar.

HIGHLIGHTS

 • Drive-In bio med Jenna & vår kompanjon i crime Kyle
 • Mackenzies födelsedagskort som jag fick 70 pers att signa (nej jag kände inte hälften) :-)
 • F:a world Issues provet; "I enjoy this class but idk this stuff"
 • Blizzard @dairyqueen - Kan inte längre bli mobbad för det
 • Marabou från Ikea, duh
 • Wasa knäckebröd från Walmart
 • Träffa Isbesters på morsdag, oklart men <333
 • Rise Cripsy kakor från Jennas mamma
 • Juan vattenmelon (internskämt)
 • Matte inspo från C4


& PERSONER <333

 • "We'll grow some corn, we'll grow some carotts and then we'll have Sofia over for some sushi" - Megans framtida husplaner
 • "Is that what they are building in downtown Napanee" - Mr. Sheffield när någon börja snacka om laddstationer för Tesslor (den mest sarkastiska läraren jag någonsin haft, men även en av de bästa lärarna jag haft någonsin)
 • "Det där provet var ju lätt" - Jag till mig själv innan jag fick reda på mitt resultat... haaaaah lets leave it at that


Lira lugnt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Enligt min pappa är jag en slö-bloggare, jag har ingen som helst aning vad det betyder precis som alla ord jag skrev på min 6-8 sidors essay i morse så därför tänker jag bara anta att jag borde blogga, eftersom att jag inte har hjärnkapacitet för att googla mig till svaret.

Var jag har hållit hus? Napanee såklart, men nu är hemresan nära. Lite mindre än 2 månader och jag kommer sitta på ett flygplan igen, det var ett bra tag sen sist. Tror detta är största glappet jag har haft, ingen flygresa på 11 månader, oj vad jag var miljövänlig.

Sedan Ottawa har Eataly-Elena haft födelsedag och hon valde naturligtvis att spendera den med mig, Taiwan-gangster Allen och den enda grabben som frivilligt kollar på "The Notebook". Själv somnade jag efter en så där 15 minuter och vaknade först när eftertexterna rullade, inte för att jag verkar ha missat mycket. Vi gjorde även hemmagjord pizza utan något vidare resultat samt fick reda på att en random grabb i parken som frågade om mitt nummer några dagar innan var knarklangare, men det kanske man kunde ha listat ut utan födelsedagsfirande kanske.

Dagen efter det blev det solnedgång på 2/3 av alla tjejer i min skolas Instagram, så självklart ska även jag bidra med en bild.


Maj maj månad fortsatte sedan med mitt första F sedan September, ett midterm i Data Management som gick mer utför än min och Sockersöta WallE´s vänskap i Januari. Det som båda händelserna har gemensamt är att jag trodde jag hade koll på läget, men precis som den franska tjejen påpekade redan tidigt förra året; det är inte ett korrekt uttalande.

I skolan så lirar jag runt och undviker så mycket ansvarsförbindelse som möjligt men det är inte så lätt när man en dag vinner något quiz om Franska valet och andra dagen kan man inte ens förklara chauvinistisk välfärd. Detta skapar problem då lärarna tycker att man ska skriva alla prov som vilken annan 99a som helst, men jag vill ju egentligen hellre gå hem och äta kanelbullar. Mer att säga om skolgången är att en penna fastnade i mitt hår och jag hittar konstant en grabb i hallen på udda ställen när vi båda borde vara på lektion.

En annan kul grej är att jag hittade Wasa knäckebröd på Walmart häromdagen, bara några få dagar innan mitt pre-Kanada stash tog slut som var bidragit utav Sebbe länkar, Ella & Alex dagen innan jag åkte. Jag äter alltså inte så mycket knäckebröd då det har räckt i 8.5 månader, men är det svenskt så får man ju stödja marknaden och köpa. (Detta gäller inte IKEA då det är Schweiz som äger dånet).

Sedan vet ni ju kanske resten från förra inlägget även om det inte hade mycket mer än 16 ord totalt. Jag, Jenna & Kyle var som vanligt på äventyr (mer eller mindre lagligt) på någon övergiven drive-in bio i utkanten av Napanee. Visst är resten av Napanee rätt dystert också men detta var på en aning högre nivå. Resten får vi ta en annan dag för nu är jag trött och bitter, men hey jag ska till New York City nästa vecka så det löser sig :-)


vf lyckas jag alltid bli ett 3dje hjul ?? :-) ↓

Lira lugnt'

Likes

Comments

fotografier, lyfe i kanadat

Kom fram i fredagskväll efter ett inställt besök på IKEA så ni kan ju förstå att jag var mycket besviken. Istället skulle vi på något fängelsebesök (nerlagt i för sig men jag kände mig kränkt för att jag vill bli svensk igen och dsvdv). Fängelsebesöket var inte det roligaste även om guiden verkligen försökte. Hennes avslutande ord var att vi inte skulle kunna sova nu och hon hade rätt.

Vi kom fram till något skumt gym där vi skulle bo men jag glömde både kudde och madrass och det enda jag hade var någon slags blå påse som man skulle fylla med luft genom att springa, men jag får ju inte springa så #älskaattvarablond hashtagen fick komma till användning ännu en gång. Det blev dags för godnatt runt 1 tiden men det blev "god"morgon för min del redan 3 timmar senare då det hade blivit istid i lokalen, min luftfyllda påse hade läkt och det var en grabb som snarka så högt så jag höll på att bli hörselskadad.


Dagen efter (som jag aldrig trodde skulle inträffa där under natten) fick en relativ god start efter klockan 9. En av rotarianerna hade varit på ett 24h bagel café och köpt bagels till en välbehövlig frukost.- För sedan skulle alla gå till parlamentsbyggnaden men jag fick ta taxi med en annan grabb då dom ville undvika sjukhusbesök denna helg. Omtänksamt. 5te gången i Ottawa men första gången jag faktiskt besökte insidan av parlamentsbyggnaden och det jag har att säga är att utsidan är roligare, men det är ju insidan som räknas..

Efter det fick vi fri tid i 70 år så vi lira runt och drog lunch, beavertails och självklart en trip till shoppingcentret där jag och Eataly-Elena spenderade 7 timmar i November. Denna gång var inte tysken med så det blev bara 30 min, skönt. Vi hade dock en annan tysk med oss vid namn Marcel och Allen the Taiwan gangster.


Dagen slutade efter middagen i stort sätt då inget mer spännande händer efter det., och sen idag var vi på föreläsning mest hela dagen och efter de var det dags att säga adjö (höjdpunkt). Det blev IKEA till lunch och fann Marabou så 11/10 på den resan eller vad säger ni?

<Lira lungt'3

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Många dagar försenat, men det gör ju bara inlägget mer trovärdigt då det har gått längre än 8 månader, tror jag. Har skrivit ett 17 sidors arbete de senaste dagarna så ni får u ha förståelse. Jag kan ju fan inte ens engelska hur ska jag få ihop så mycket trovärdig fakta? Svar: Det får jag inte. Rip. Let´s go innan det blir deppigt mycket fakta om skolan;

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!

no. 1 om någon lyckligt lottad människa därute missat; jag var med i tidningen. Detta kan man ju tro ska vara coolt och så men gosh det var bara pinsamt. Ett flertal gånger värre än när jag var med sist och dom stavade mitt namn fel. Detta var på en sån ny nivå så jag behövde uppdatera min egna profilbild för att göra narr av mig själv innan någon annan kunde.
no.2 Norsk meet-up efter Skype. Ni kanske minns i någon annan lista hur jag snackade (och förstod absolut ingenting) med en grabb som hette Brage. Underligt nog var han i Montreal samma helg som mig så vi möttes upp och snackade igen. Denna gång förstod jag ca 30 min av 45 snackade så övning ger färdighet. Så även om serien SKAM sög hittade jag en norsk som alla andra fortfarande går och trevar över.

Bilderna ovan är så skeva så jag ville helst inte ha med någon men det hade ju förstört poängen så låt gå. Men diskret.

"How was your visit" skylt på H&M ledde Tremblant gänget till förtjusning och eftersom att H&M fortfarande är svensk enligt Wikipedia får jag väl göra lite reklam. no.3 blir alltså annons. Inte sponsrat tro det eller ej. (Ingen kommer förstå denna då jag inte hittar bilden, sorry)

no.4 blir resten av Tremblant resan för att det var fett kul och slapp skola p.g.a det. Har totalt missat 36 dagar skola sen jag kom hit och har 72% närvaro allmänt. Eller egentligen mindre då jag ibland skippar lektioner för att plugga till andra ämnen.

Ytterligare om Tremblant (eller Ottawa) en kommentar jag kommer ha med mig ett bra tag till. Låt mig presentera no.5, bästa skylten jag sett på länge:


no.6 blir min favorit födelsedagspresent. Fick 10 mins fotosession med en helt random grabb som Jennas(inte pojkvän men ish)kände. Dom hoppade hur en bil, sa grattis, vi tog lite bilder och sen drog igen. Alla trodde jag skämta men så är inte fallet. Jag vet inte ens vad han heter. Vad Sofia gör i Kanada :-)?


HIGHLIGHTS

 • Dränkte alla mina matte anteckningar dagen innan provet - lyckan när jag senare kom att jag även hade Jennas.
 • När 2 spindlar trodde mina fishnet tights var deras nästa hem
 • Klappa hundar man egentligen inte fick klappa
 • Frågor i matteboken - Älska Data Management
 • Habitat67
 • Vinna påskäggsjakten i skolan. Them skillz.
 • Återbesök hos the Elliotts & återförening med Mozart.

& PERSONER <333

Tillbaka till kommentarer denna vecka:

 • "Ben is not getting married, his cake fell" - Olivia (10), värdsyrra3.0, några dagar efter min födelsedag när Cynthia sa att Bens bröllop kommer bli magiskt. Alltid tragedier när prinsesstårta är inblandat.
 • "You marked our hand for that" - Random tjej bakom mig under en assembly där dom hade markerat våra händer med penna och bad oss resa oss upp för att visa hur många som dör cancer varje år.
 • Swedish berrys? So you live in candy land? - Maddux 6 år. Ja, karamell kungen regerar ju så finns en sanning till det.


75 dagar kvar. Vi får se vad mer Kanada har att bjuda på.

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Glad Påsk! (endast glad för att jag hittade ett halvt kg Lindt choklad på rea igår för typ 30 spänn). Men tja fan!

Är imponerad hur tiden fortfarande rullar. Mindre än 3 månader kvar, blandade känslor men det känns rätt bra att man äntligen ser slutet på denna utmaning. Kan väl säga att det inte varit som jag tänkt mig på någon utsträckning alls, men när jag lämnar landet kommer jag inte vara besviken. Jag visste inte vad jag gav mig in på då och ännu mindre vet jag nu. Men när jag tänker efter; har jag någonsin vetat vad jag håller på med? Nej inte direkt, så mer eller mindre är allt som vanligt. Fast i ett annat land.

Det blev 4 dagar i skolan förra vecka för att sedan få 1 dag ledigt den veckan och 1 denna vecka. Snålt med lov som vanligt här i Kanada. Lovet utnyttjades dock till max då jag inte öppnade skolböckerna en enda gång även fast jag borde. Denna vecka kommer gå helt åt skogen men det kan det väl vara värt.

Påskhelgen spenderade jag i Montreal med vännerna Karla & Jenna, samt min värdmamma Cynthia. Vi lirade dit under fredagen och mötte direkt upp en norsk utbytesstudent som jag aldrig tidigare har träffat, men sett hans ansikte 58 dagar i rad på Snapchat (flertal gånger per dag). Så alltid kul när det händer.Dag 1 (egentligen 2) blev en kombination av kyrkor, Chinatown och "shopping". Lite för mycket kulturkrockar på lördagen måste jag medge. Efter kyrkan ropar någon "Sofia" men eftersom att jag aldrig tidigare varit i Montreal vände jag mig inte om för vem kan jag möjligen känna? Men det skulle jag ha gjort för det var nämligen Allen the Taiwan gangster & co (inte mer gangesters utan hans Kanadensiska värdfamilj). Helt otroligt. Så det blev lunch i Chinatown och Allen beställde åt alla samt försökte lära mig & Karla mexikanen att äta med pinnar. Trodde jag var för gammal för att leka med pinnar och sånt men det fick jag låta gå för denna gång.

Som sagt var kyrkan rätt cool men efter min eurotour2015 är jag inte så mycket för sånt längre. Dessutom var denna på utsidan rena rama kopian av Notre-Dame i Paris och där har jag redan spenderat en del tid. Hade ju hellre åkt tillbaka till Europa då istället men det får bli nästa gång.

Vi köpte även något bubbel te som ska vara känt och bra. Men om inte ens jag vet vad det är då är det inte känt, och bra var det inte heller då det var dyrare än Starbucks och smaka beskare än 90% choklad.


Sen fortsatte den dagen ett tag till men det var inte mycket mer spännande saker som inträffade. Vi käka brownies men det var ju bara såna vanliga (unlike Simon Carlsson i Colorado). Så allt exalterande fick vänta tills dagen efter då det var självaste påskdagen. Människor överallt fastän allt var stängt, förutom ett berg vid namn Mont Royal. Svårt att stänga parkeringen liksom. Så vi kolla lite utsikt, var utanför en till annan kyrka och drog lunch innan vi färdades tillbaka till Napanee. Slutet gott allting gott.

Under förra veckan fick jag sammanlagt 4 lyckokakor med olika budskap, Så jag väntar med spänning för att något ska hände nu kommande veckor. Hade ju varit fint ifall man kunde sluta fred men somliga individer men det går ju inte så bra när Facebook är enda sättet att kommunicera.


Väl hemma i Napanee blev det ingen vilodag dagen efter, utan det blev dags för påsk (socker). Brunch med Cali-Charlotte & co på La Crêpa. Inkasserade energi för en vecka men det slutade inte där. För sedan hem till några Rotarians för att träffa Eataly-Elena och äta mer socker, samt ha påskäggsjakt och även fast jag firat typ påsk 2 gånger i mitt liv (tack för möjligheter familjen Lindberg it has been eggcellent) så var jag pro. Nu är det bara golf och matte kvar jag måste bli pro i innan jag återvänder till Svearike.

Eataly-Elena och jag fick även möjligheten att "måla" påskägg. Fast en ukrainsk version med skal från gula lökar. Dom blev riktigt fula men vi log vänligt hela tiden så alla partier inblandade var nöjda. Mycket tid under dagen spenderades i någon badtunna utomhus med alldeles för mycket salt. Duncan min värdpappa hade dött (bokstavligen då han är allergisk). 11/10 på den dagen & även många delar av helgen. Synd bara att denna skola konstant dyker upp och kräver närvaro och uppmärksamhet efter helgen.


Så det var min påsk.

Lira lugnt'

Likes

Comments

fotografier, lyfe i kanadat, skolgången

Chockerande nyheter om hemstaden i fredags precis efter första klockan ringt. Otroligt hur jag i Kanada fick reda på händelsen innan många vänner, samt familj som var där, endast 10-20 minuter därifrån. Det var en så konstig känsla, jag menar Drottninggatan? Känner jag mig själv rätt vet jag att jag antagligen varit där en fredag efter skolan för en fika. Ringde därför direkt runt till lite kompisar för att kolla läget och aldrig har jag varit lyckligare över skolors beslut att sluta sent även på fredagar.

Det som har hänt förvånar mig inte nu i efterhand, det är bara hemskt att det faktiskt hände. Stockholm ♥.

---


Annars då? Hade tänkt skriva att jag varit dödssjuk men med tanke på det jag nyss skrev däruppe känns ju det mindre passande. Väldigt sjuk har jag varit i alla fall. Vaknade upp morgonen efter något slags födelsedagsfirande under fredagen med en mindre charmig röst och ett bultande huvud. Själva firandet dagen inte var inte så hardcore som det låter, kunde inte ens äta mat :/ (p.g.a. av jag + smarta vänner drar tidig middag timmen innan men åh den burgaren och det sällskapet var värt det).

Anledningen att jag inte är med i bilden är natur(går Sam)ligtvis för att då kan jag låtsats att jag också var på Science fair i 2 dagar och fick en välförtjänt röd T-shirt :-) Vill även meddela att jag inte är sponsrad utav ub, är inte så känd i Napanee ännu. Dom stavade ju trotts allt mitt namn fel i tidningen.


Som sagt gick resten mest utför efter det och nästa händelse inträffade inte förrän under tisdagen när jag blev intervjuad för en av lokaltidningarna (låter mer spännande än vad det är). Grabben var trevlig, men glömde lägga en extra påminnelse angående "stavar ni mitt namn fel igen så har ni satt er sista potatis". Kanske tur det, dom äter inte så mycket potatis här ändå och ännu mindre talar dom svenska.

Händelse efter inträffade två dagar senare då det blev premiär för att besöka Napanees sjukhus. 10 sjukhuset sedan jag kom hit för er som tappat räkningen. Fast bara 3dje besöket till akutmottagningen under de 234 dagar jag befunnit mig i Nordamerika på utbytesår. Räknar man sjukhusbesök under 365 dagar så dubblas summan mer eller mindre och det har vi Alaska att tacka för.

Dit och tillbaka på mindre än 2 timmar och inkasserade ytterligare ett snyggt, trendigt och framför allt hållbart armband i orange. Kändes lite som en försenad födelsedagspresent. Heidi (värdmamma1.0 Kanada edition) var med mig under rundturen och vi hade kul. Tyvärr nådde jag aldrig 300 på "Jellyjump" men slog rekordet med 18 poäng på deras Ipad så det får väl duga. Man måste ju på något sätt göra sig själv användbar när man inte kan gå till skolan.


Dagen efter blev det precis som hon Rebecka redan för många år sedan förutspådde; fredag.

Den mindre behagliga morgonen speglade av sig lite då och då men gjorde mitt bästa för att lita på informationen som var given. Otroligt tacksam för mina fina vänner och framförallt alla mina lärare, för att inte glömma lärare jag inte ens har, som fick mig känna mig trygg under hela dagens gång.

Konstaterade vid 2:30 att det inte blev så mycket skola denna vecka. Inte ens när jag var där fick jag något gjort. Precis som förra året dårå, eftersom att jag spenderade denna vecka i Italien med minimala italienska språkkunskaper. Vill nämna här näst att det är fri tolkning på dessa bilder från min psykologi klass. Kanske inte är italienska (som jag fortfarande inte kan skriva utan Google translate), men det är svenska, och det är inte varje dag någon i Napanee får svar från sin dotter i det.


Sist men inte minst aktivitet denna vecka har vi idag.

Jag fick ett födelsedagskort på ett vattenfall förra veckan och fick reda på att det fanns här, (men skulle helst inte ha för höga förhoppningar då kortet var taget utav en bra fotograf). Detta var dock en rimlig anledning att lämna huset för lång promenad på den ännu oöppnade golfbanan. Precis som lovat fanns det lilla vattenfallet bakom lite träd bortom 2a banan.

Sedan blev det svensk bio i Kingston. Såg "En man som heter Ove", med engelsk undertext. Det var det märkligaste någonsin men väldigt skönt. Grät säkert över en timme totalt då den filmen var bra, sorglig och relaterar på många stadier. Sen kombination med lätt hemlängtan gjorde kanske inte fontänen i mina ögon bättre. Varnade vännerna innan att svenska filmer inte brukar vara kvalité men wow, tog tillbaka det för denna film (inte resten).


Ta hand om er och

Lira lugnt'

Likes

Comments