Header

sammanfattning månadsvis

Tänk att tiden går fort även när man inte har roligt. Dags för lite sammanfattning för denna månad!

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!


no1. EXAMS. Helt otroligt vad det var överhypeat. Inte ens så svårt (säger jag som inte ens fick över B på något) men still. Asså folk såg ut som sämre kopior av Yeti och det är inte ens så kallt ute. Alla hade på sig filtar, camouflage och mjukisar. Inte ens i närheten hur en normal pyjamas dag skulle se ut hemma. Folks utstyrslar var mer spännande av resten av dessa 6 månader; sammanlagt.

no2. Allen the taiwan gangster när han visade var skåpet skulle stå när han körde störtlopp ner för barnbackarna. Ostoppbar. Bokstavligen.

no3. Det knackade på ett Jehovas vittne en av de sista dagarna hos min förra värdfamilj och jag drog ihop någon historia om att jag redan var ett vittne och sen när hon dragit gav jag hundvalpen broschyren som ny leksak. God Jul.

Precis som jag nämnde i förra inlägget finns det en svenskfamilj i Camden East (En by med ca 70 invånare runt 15 min härifrån) så det får bli no.4 riktigt oklart om jag får säga det själv. Hur stor är sannolikheten?

En annan upplevelse (no5) blev alla ♥s dag middag på någon kanadensisk hamburgerkedja, och nu är det inte så att det är själva maten som är upplevelsen, det är bara en annan typ av donken, men det faktum att andra personer faktiskt gick dit? Alltså en alla ♥s dag date på Harveys? vEM gör det?

no6 Sist men INTE minst är denna bal-hypen som redan påbörjats. Det finns 2 olika Facebook grupper och spyr redan på så mycket klänningar jag sett (är egentligen bara avundsjuk för att jag själv inte hittat en) men sen påminner man sig själv om att det februari. Balen är i Juli. Sorrynotsorry tänker inte heller lägga 300$ på en klänning jag kommer ha på mig en gång. Det är inte ekonomiskt. Man måste tänka lite Battulga iaf. Det är tid som är guld.Man får ta nästa kategori med en nypa salt men här har vi; Highlights

 • Marabou på IKEA i Quebec
 • Det hemma gjorda knäskyddet som tog 2 timmar att fixa och såg ut som en kartong-mur
 • Ellas vistelse under dag 2 utan livshopp
 • 3 dagars skola under 3 veckors tid
 • Pannkakslunch med Jenna & Karla
 • Jul i Januari festlighet som jag gick på
 • Skippa lämna in sista uppgiften i C&C - vadå utbytesstudenter har fördelar?


& <PERSONER3

 1. Lördagsgodis är bakgrunden. "So does Halloween have to be on a Saturday then" ft. skrämd Isaac 12 år.
 2. "Stonehame City" - Malcolm när jag frågade var jag bodde. ⬆ kommentaren ovan är hans brorsa, det går i familjen verkar det som.
 3. Olivia (värdsyrra) när jag nämnde Hans (dsvdv) "isn´t that illegal"


lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

En och en annan olycka har hänt sen sist och det har hindrat mig att blogga. Eller det beror på hur man ser det, många skulle säkert argumentera att jag borde haft massvis med extra tid men jag är inte en av dom.

Vad har hänt på 10 dagar då? Jo först och främst blev det en snowday på inplanerade dagen för skidtävling. Det var standard nuförtiden, jag brydde mig inte ens om att ställa alarmet. På onsdagen bar det av dock och för första (och sista) gången någonsin var hela 2017 laget ute och åkte tillsammans. NDSS första någonsin och legendariska skidlag bestod av mig (den svenska utbytesstudenten), Malcolm (Team Canada material), Dylan (enligt en tidning; "had a strong showing") och Jaxon (Rätt bra, men framförallt coolt namn).

Första tävlingen innan lunch blev GS och jag hade aldrig ens åkt en sån bana så det var ju lite jobbigt. Men fick ihop mina tvivel samt hyr skidor och gav mig ut på isen (bokstavligen), classic Ontario. Fick en 5te plats utav 40, men det är ju äran som räknas...right?:-)

Sedan blev det lunch, uppvärmning och en krasch som blev till sista åket denna säsong. Sånt som händer. Fick än en gång åka sån cool släde ner med tårar i ögonen. Alltid trevligt. Sjukstugan i Calabogie erbjöd en massa spännande. Bland annat ett hemmagjort knäskydd och en grabb som kunde stava mitt namn rätt och tro mig; det är inte ofta.

Efter ca 2 timmar blev det dags för 5 pers att köra tyngdlyftning (Yohio´s specialitet annars). Och in till badrummet och sedan blev jag transporterad till den gula skolbussen. Där mötte jag resten av mina homies och vi chilla gal1 i 3 timmar på en skumpig och iskall busstur. Av ren slump kom jag på att jag hade Marabou i väskan så vi käka det. 11/10.

När vi äntligen kom tillbaka till Kingston körde skolbussen mig direkt till sjukhuset, oväntat oklart kul. Det var en spännande trip men det roliga slutade tyvärr på sjukhuset. Fick ett nytt sånt trendigt snyggt hållbart sjukhusarmband men sedan gick det bara utför med tanke på att jag i stort sätt skrek vid minsta rörelse av knät. Sen hände inte så mycket mer den dagen. Här är en bild!


Efter det gjorde jag icke så mycket. Ella kom över en dag och chilla då hon också skippade skolan, men hennes anledning var att hon tog bort sina visdomständer. Sen drog jag till Ella en annan dag och vi körde över till hennes svenska grannar (??) hur visste vi inte detta innan är ju frågan. Så lördagskvällen satt vi och drack flädersaft hemma hos Ingela från Stockholm. What even.

Alla hjärtans dag spenderade jag i skidbacken (utan skidor) och hejade på 1/2 av laget som körde i tävlingen som jag också kvalificerade för :-). Men det var helt okej dvs bättre än skola. Malcolm (Team Canada material) kom först 1a men sen krascha han sista åket och kom ändå typ 3a asså ni förstår ju hur sämst resten var. Men det kanske ni förstod tidigare när jag kommer 5a med hyr skidor och aldrig ens åkt GS förut.

Vi alla är kända i Napanee nu. Hamnade på radion, i skolan och i tidningen. Dom stavade dock mitt namn fel i tidningen. Nästa gång är jag från Schweiz, lovar. Fick även en av mina bilder jag tog publicerad i tidningen, och på den skrev dom inte ens namn så all good.


Sen i onsdag blev det tillbaka till skolan. Första gången på 2 veckor. Dom flesta trodde jag åkt tillbaka till Sverige, förståeligt, men så kul ska vi ha det. Rullade in till mina klasser igen och insåg att nästa vecka har jag matteprov, ett inlämningsarbete och en presentation. Hur kan jag ens ha det när jag varit där 3 lektioner av 10?? Men det löser sig (eller inte). Hittills har ju 2017 varit en dans på lego så vi får se.

Besökte sedan 2 ortopeder i torsdags och dom var oense. Ena ville ha mig direkt på operationsbordet och den andra tyckte vi skulle vänta en vecka så jag får tid att använda mina kryckor lite mer. Så omtänksamt. Hade en riktigt nice lunch på Cocoa70 så ska inte klaga.


Hoppas på ännu mindre skola nästa vecka (om det är möjligt).

Här är btw lite kommentarer ang. mitt knä. 1 timme innan jag paja knät skrev Markus det där. Underskatta aldrig naturvetare,

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

och nästan slutat blogga vad det ser ut som på denna blogg. Men jag är tillbaka för min veckouppdatering. Trodde aldrig jag skulle ha såhär mycket att göra i Napanee men ingenting är omöjligt.

I måndags förra veckan blev jag klar med mitt matteprov som jag idag fick reda på att jag fick 76% på. Fattar ni hur SJUKT det är? Från 11% till 76% på deras form av nationella. Både jag, matteläraren och Anna-Kärin var förvånande. Ingen aning om sockersöta WallE, han är inte så spännande längre.

I photography inkasserade jag en 80% och Ella the photography pro kammade in en 99%, inte för att det spelar någon som helst roll för någon av oss men det kan ju vara kul att bekräfta att man kan göra absolut ingenting i 5 månader, och ändå få ett schysst betyg p.g.a att man bara allmänt inte är dum i huvudet. Grabben från första dagen som inte då visste hur man satte på en kamera fick samma som mig, det var bra jobbat. Sen fick jag 90% i Vocals, men jag kan fortfarande inte sjunga for shit, dessutom skrev jag 1/2 av alla prov på svenska.

Challenge and Change in society blev en stabil 72% precis som omdömen vi fick i November även fast läraren trodde jag kunde mer. Men å andra sidan så lämnade jag inte ens in sista uppgiften som vad avgörande. Antar att det är som Florre2lax14Tom sa; om ett år kommer du inte bry dig. Kan inte göra något annat än att hålla med; men ändå trotsar jag påståendet med att välja 3 asjobbiga ämnen även denna termin. Grattis på födelsedagen som Jenna sa när hon lämnade över 2kg anteckningar från Data management.

Idag blev då nya klassernas startdag och precis som jag tänkte den 6 September 2016, tänkte jag idag den 6 Februari 2017; vad har jag gett mig in på?:-)?? Denna gång blev det lite lättare start med tanke på att jag kände ett fåtal i varje klass. 4th blev dock det mest oklara när inseglande kommer ja.. dsvdv, och det är inte många.


Vad som mer hände förra veckan var då skidträning med NDSS legendariska skidlag (dvs jag, en grabb som hette Dylan och sen Isaac som var team Kanada material trotts hans unga ålder). Det blev en händelserik dag och imorgon blir det samma. 4:40, men eftersom att det är tisdag blir det med stor säkerhet snowday. Ibland bara vet man. Förhoppningsvis inte tho, jag vill ha NDSS tröja och har lovat resten Marabou, dom trodde nämligen Milka var bästa chokladen. Lögner.

I fredags var jag och åkte skidor med Lord-Allen, Eataly-Elena & co. Allen såg ut som värsta gangstern (Taiwan maffia). Jag lärde honom allt om glasstrut och älgen. Han var snabb, inte lika snabb som Fredrik förra året dock. Freddan hade nämligen marijuana skidglasögon och körde in i en tant baklänges, det är vad jag kallar stil. Eller brukade anyhow, det är fett mainstream här.


Igår (förstår nu vad Jonas menade om dispositionen av mina texter) var jag och åkte snöskoter. Även äldre personer trimmar och trotsar fartgränser. Hm. Inte bara 15åringarna i gulsippan.

Sen förra veckan var jag, Cali-Charlotte och Heidi aka värdmamma1.0 på La Crépa i Napanee som fortfarande har starkare karaktär än Cocoa70. Möjligheterna i Napanee bara växer.För att avsluta detta inlägg som jag påbörjade 5 timmar sedan men blev avbruten med middag, Kanadensiska ICA, Skype med den där skåningen och en dusch tänkte jag visa lite bilder på mitt förra rum. Innan jag packade och drog dvs. Nya rummet får ni se om 5 månader till, när jag lämnar landet. Trodde aldrig det skulle bli svårt men jag kan komma till att ha haft fel. Tapeterna i nya rummet blir dock lätta att lämna. M&P de gula är inte ens i närheten av vad det nya rummet hade att erbjuda.

lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Jag i en bild sedan förra veckan. Nu är det över tho, mestadels. Har fortfarande en film att göra istället för en film analys, för att jag är så sjukt kreativ. Hmm. Men det problemet tar vi en annan dag. (typ imorgon då det är min deadline 3.0). Förstår verkligen inte hur mina lärare pallar med mig.

Gjorde en pre-exam tårta förra veckan för att önska mig själv lycka till men hann aldrig önska klart då brandlarmet gick igång. Tur att någon tyckte tårtan var smokin'. Hade även mina sista klasser i C25,D2,A12(oklart minns ej) & C7 förra veckan. Samt sista lektionerna med ett flertal. Uppskattas.


Fredagens prov som jag förstod ungefär 1/3 av fick mig sedan att lämna delstaten. Det gick alltså inge vidare. Minns hur jag satt där och ba wtf är det här och vad håller jag på med samt varför åkte jag hit och inte ens multiple choice can save me now. Kul. :-) Men som sagt drog jag till Quebec och åh det var välbehövligt.

Dag 2 i Quebec erbjöd kvällsskidåkning på ett berg (det är det jag menar med att jag inte är i Ontario längre) namn: Bromont. Blev inte så många åk då kvällens mission istället blev att få min värdsyrra4.0 i sittliften, och sen inte kolla tillbaka. Höjdrädd. Mycket älg och mycket snö (för en gångs skull). Det finns bara några flingor i Napanee, men där var det rena rama flingpaketet. Mer som hände i närheten av Bromont var studier då måndagen erbjöd en obligatorisk sänkning i betyget i form av matte exam. Kul det också. :-) Exam är lite som nationella fast kortare, 30% av betyget och bara generellt en tid till att ångra att man åkte till Kanada.


Vi går vidare till dagen idag, eller gårdagen för er svenskar som läser bloggen imorgon. Socker där första ordet. Serier är andra. Sömn är tredje. Sanningen är fjärde. Ja, jag ljög om kreativiteten där i första stycket. Karla & Jenna tycker fortfarande att det är hur kul som helst att jag somnar överallt (på Karlas födelsedagsfest, när vi var hos Jenna x3, när vi var hos Abbalina, under lunchen i skolan dagligen) och idag. Idag var det dock paltkoma tror jag, vi hade pannkakslunch (OBS inte middag). Bildbevis finns ifall det önskas utav den där franska tjejen.

Mer spännande nyheter förutom bilderna ni ska få se om ni scrollar lite längre ner är att 1. Jag flyttar på lördag 2. Det finns en hundvalp i huset 3. Försökte döpa valpen till IKEA 4. Jag var på IKEA i söndags och hitta marabou?!!?!? 5. Åt god poutine för första gången 6. Valpen fick aldrig heta IKEA 7. Körde Mario Kart och har tappat hoppet om körkort för gott 8. Nu är det Februari. bye.
och såklart, här är Poppy. Min ersättare då jag drar på lördag. Den där hunden är vild så enda skarpa bilderna man kan få e när den sover.

Lira lungt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Ytligare än månad har passerat och jag är ännu inte mycket visare, men man måste ju ge points for trying. Om jag ska vara helt ärlig har jag behövt kolla upp nu i efterhand vad jag har haft för mig senaste tiden då jag har ingen som helst koll, precis som jag förmedlade i den inledande meningen. Nu kör (dsvdv(man får nt)) vi;

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!


No1. Jag var på bio! Kanske inte låter sådär jätte spännande med tanke på att jag brukade gå 1-2 dagar i veckan hemma, men nu är jag inte hemma så nu är det spännande. Hurra. (??)

No2. Under min, Abbalinas & Jennas escape från vår Vocals klass en morgon drog vi först till Timmys men sedan till en park där jag hittade ett någorlunda märkligt hus. "yeah that's our summerprogram for you"- Abbalina. Bilder nedan. RUN .


No3. Bokstavligen gick till Quebeck. Omedvetet. Så när jag var i Ottawa ville Wiebke åka skridskor, men det ville inte jag så tog hjälp av google maps och gick till alla ställen jag ville se i huvudstaden. Gick över någon lång bro och tydligen enligt skyltar hamnade jag in en ny province. Alltid kul med variation.


No4. Vill ta en bild från varje ämne jag har läst som beskriver själva lektionen och bilden från Challenge & Change är så jvla rätt. Maeva; Pluggar Maddy; Lånar alltid penna av Maeva och har sällan material med sig (om hon ens dyker upp) Mandy; Samma som Maddy fast hon har med sig penna och jag; Förlorad i översättning men oftast inte där överhuvudtaget.

No5. Bästa matteprovet ever :-))Går vidare till lite roligare saker!! HIGHLIGHTS

 • Gifflar från IKEA. Tror det är den mest givna platsen jag någonsin gett på en lista.
 • Träffa 3 svenskar inom 30 minuter på hockeymatch. Brydde mig inte jätte mycket om själva matchen.
 • När jag lärde ut italienska svärord under min mattelektion
 • Battawa och Calabogie; bästa platserna i Ontario.
 • Niagara Falls med värdfamiljen. Inte kött stället tho. Bara allmänt Niagara Falls.
 • Måste nämna Brödrost grabben här
 • Vatten. För det behövs för att göra varm choklad.

& <PERSONER3

Eller ja, kommentarer.

 1. Ella efter jag tyckt en sak var bra i Napanee och jag sa att jag kanske borde flytta hit på heltid "I wouldn't go that far".
 2. Min värdmamma1.0 efter min värdpappa avslöjat att han kollat på pewdiepies videos. Ett simpelt "why?" som fick mig att nästan trilla av stolen. Vi fick aldrig svar på frågan. Eller så fick vi, men jag missade då jag inte kunde andas + jag kan inte engelska (åtminstone är det vad 1/2 av alla på skolan tror)
 3. Cameron från min Vocals lektion efter "I am a rock" vilket är den mest deppiga låten man kan sjunga på klockan 9 en januarimorgon; "Can we do Frosty now? :/"

btw för er som minns denna kommentar ▼

Han kom aldrig tillbaka efter jullovet.


Annars skolmässigt ser det ut såhär:


Ibland önskar jag att jag var i Italien istället. Motivering:


Och Eli ifall du läser detta; fuck you :-)

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

"Sa jag att jag ska upp 4:40 imorgon bitti?"

Var en utav de sista fraserna jag skrev i mitt förra blogginlägg. Inträffade detta? Naturligtvis, jag steg upp 4:40 och fixade mig, åt 2 kardemummaskorpor från IKEA och drack varm choklad. Runt 5 tiden så drog vi mot Napanee och vi anlände i rättan tid utanför min coach hus. Sedan mycket trevlig biltur med 1 till grabb från skidlaget som besökt Hintertux i höstas till Kingston som tog ca 30 minuter. För att få reda att skidträningen är inställd. På grund utav "snowday". Sedan biltur tillbaka och anlände utanför mitt hus innan det ens blivit ljust ute. Goals.

Första gången jag klagade på en snowday hah. Vi får dom när det har snöat för mycket över natten, vägarna är för hala eller om prognosen säger att det ska snöa mer senare under dagen. För då kan inte skolbussarna gå då folks försäkringar står på spel och trotts gratis sjukvård är det inget man vill riskera. Ibland önskar jag att 541:an hade gjort det där, bussar kan behöva lite jullov.

Dagen blev en extra dag hemma spenderad med Molly, varmchoklad & Glee, någonslags HSM serie med onödigt mycket drama. Under kvällen la jag en tanke på att plugga men kom aldrig så långt att jag faktiskt öppnade böckerna, eller kollade på dom ens en gång. Molly bestämde sig för att baka och vi höll på att dö när halva kakan fastnade i formen och hela saken bara rasade. "This is why you do all the baking in this house" blev kommentaren. Kakan blev dock god, jag menar det var socker och choklad. Inte direkt så att det går att misslyckas. Något vidare fin blev den däremot inte, men man kan inte få allt i livet.


11/1 blev då första skoldagen, eller 1/11 som dom skriver datumet här. Båda skalorna beskriver den. 11/1 för hur mycket dagen överträffade mina förväntningar och 1/11 på hur skoldagen var allmänt. 1an står för en blandning mellan bra mattelektion (inte i försåtlighet) och Ellas letande efter billiga flygbiljetter under photography lektionen.

Dagen efter blev en smula bättre då det var veckans sista dag för mig. Den innehöll även bara 3 lektioner. Jag, Jenna & Abbalina uppmärksammade att vi skulle få vikarie så vi bestämde oss för att gå på tur till Tim Hortons (Kanadas espresso house) för en 2a frukost och sen blev det en promenad på det för att det var så fint väder (regn +3 grader). På Timmys såg jag en Rotarian och nu tror dom att jag är Ipek2.0. Jag lovar; skippar inte så mycket lektioner för Timmys, mestadels stannar jag bara i skolan :-).


Jag fick värsta idén till ett foto projekt till instagram under denna promenaden så det var nice och sen kom en Photography lektion som för första gången inte krossade mina drömmar. Inställd skidträning på tisdag innebar en extra träning på fredag istället. Jag och Ella vandrande som vanligt runt i hallen tills jag såg DETTA


Visade sig vara en riktigt soft grabb med mer tatueringar en Elin, en brödrost i skåpet (ifall han ville göra 'grilled cheese' under lunchen) och ett gemensamt intresse emot fotoläraren. 11/10.


Sedan kom fredagen och det blev dags för skidträning nummer 1(2) och jag var precis som i början av inlägget uppe vid 4:40, åt 2 skorpor och drack varm choklad. Sedan bar det av mot Kingston och denna gång blev det lyckat. Jag var dock den enda från vår skola denna gång, och jag går knappt på skolan. Den e lite oskön. Fast det är första gången någonsin NDSS har ett skidlag, så lite legendariskt att vara med. Anyways runt 9 anlände vi i Calabogie som är Norrbackarna i Orsa Grönklitt fast istället för 3 ankarliftar, en öppen sittlift som gick i samma tempo som dom I Japan, dvs, inte fort.

Nöjd var jag ändå och solen var ute precis som jag och hade en härlig dag. Jag behövde byta pjäxor en gång då dom jag hyrde var för stora och grabben bakom disken ställde alltid samma fråga om jag kunde göra en backflip. Enligt honom var det så man var bra på skidor tills jag informerade honom att det är mer akrobatik eller nån shit och inte faktisk skidåkning. Tror jag förstörde hans dag. Mycket åkning, mycket is och mycket kritik. Inte så mycket älg. Bara i sittliften.

DET FINNS INGA SVARTA BACKAR I ONTARIO. En svart diamant betyder sten. Och barr.


Idag ska jag på 8/9 års kallas fick jag nyss reda på. Tur att jag sov 13 och en halv timme i natt. Vi höres om jag överlever.

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Sup bitches

Det blev ingen skola idag som planerat. Åt någon dålig frukt igår är min pappas teori så var uppe 1/2 natten och drog upp halva maginnehållet. Inte blir det skolan imorgon heller då jag har första skidträningen. Det är snöstorm just nu så det ska nog bli fett. Över till annat;

Förra veckan istället för att skriva min filmanalys var jag i Niagara fallen med min värdfamilj, minus CaliCharlotte. Älskar det stället, Kanadas version av Las Vegas typ. Vi började trippen med att åka förbi 3 IKEA, stannade dock inte på något, utan lunchen blev istället på Rainforest Café , asså det stället. Kanske någorlunda mer spännande när jag var yngre men still. Åt någon gigantisk hamburgare, har ju låtit gräsätar- vänlig mat stått på hyllan sedan jag kom till detta land. När jag berättade för min värdpappa att jag skulle återgå till vegetarian fasonerna när jag kom tillbaka till Sverige beslutade han sig för att boka bord på något brasilianskt steakhouse lite senare under kvällen, hjälp.

Efter lunchen lirade jag och Molly runt och kolla på fallen, men främst besökte lite turistattraktioner. Minns ni bilden på FunHouse?? Vi besökte det iallafall. Jag frågade till och med dom som jobbade där om det var kul. Dom ljög. TB


Det var svinkallt och snö överallt denna gång så jag och Molly flydde in på Tim Hortons emellanåt för ren överlevnadskull. Efter vi gjort lite allt möjligt och spenderat timtal ute drog vi till hotellet och Molly färgade handdukarna lila samt jag förberedde mig för kvällens middag genom att unlikea ett x-antal djurens rätt sidor. Rip.

Sen bar det av mot middag med 14 olika sorters kött. Man hade någon slags bricka på bordet man skulle vända när man inte ville ha mer, men jag hade råkat fått två som satt ihop så för mig fanns det ingen röd ruta som betydde stopp, utan bara två gröna sidor. "nice"?


Under kvällen låg jag sedan och bokstavligen flöt i badkaret och när morgondagen var kommen var det dags för mer mat. Tillbaka vägen till Napanee sen stannade vi på IKEA och tro mig, ingen ville ha mer mat. Den är ovanlig. Vi köpte istället ett paket gifflar som blev brukade i lördags när CaliCharlottes flamma (bokstavligen) var här.

Nu blir det bildbevis på allt vi hittade på under resan eftersom att jag inte orkar skriva mer. Sa jag att jag ska upp 4:40 imorgon bitti? Jag måste typ gå och lägga mig nu för att få tillräckligt med beautysleep. Värre än peab.


Inte jättespännande bilder. Har tappat foto intresset. Får ändå sämst betyg i Photography.

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Jag är tillbaka! Inte bara från Ottawa, utan även med bloggandet. Julen är långt borta och nyår liksom så. Men tänkte ändå ta tillfället i akt att berätta vad jag haft för mig de senaste veckorna.


Julafton (eller den 25 vet inte ens vad man kallar det i Sverige) var galen. Dom verkar inte ha förstått att jag inte firar jul. Så jag var mentalt borta i 2 dagar efter. Minns knappt vad som hände, och nej jag var inte drunk. Själva julfirandet i sig var nice, aldrig sett så mycket paket eller presentpapper. Mat fanns det också galet mycket utav och jag trodde det skulle finnas rester till februari, men det slank ner och inte ens dagen efter blev fri från matlagning. Hmm.

Jul var kul (rimmar) och jag förstår grejen. Denna "christmas spirit" dök också upp, svårt att förklara. 11/10. Allt som allt är jag mest glad över (och även mest chockad) för min nya kompis Maple som är en 3m lång gosedjurs larv i alla möjliga färger. Det tog mig ca 3 dagar innan jag slutade skrika efter jag vaknat upp på morgonen då jag inte är jätte van vid lurviga figurer bredvid mig i sängen, men nu är det all good. Charlotte min ena värdsyrra fick en atlas med highlightade sidor av mig. Hon trodde nämligen New Jersey låg i Kalifornien och det är snäppet värre än när Tobbelobbe99 trodde New York var USA:s huvudstad, han var ju ändå bara 11. Men God Jul.


Dagen efter jul var inte jätte spännande. Jag år choklad i mängder och gosade med min nyfunna vän. Tror jag lämnade sängen 3 gånger och det var alltid p.g.a mat. Men sen den 27 blev det återställning; mer mat. Vi lirade ner till Napanees Crêpe ställe (som ärligt är bättre än Cocoa70) för brunch/räckte hela dagen. Jag & Molly tog samma som förra gången. Ovärt att ta något nytt när det var ljuvligt. Min värdfamilj är i chock att jag inte väger mer med tanke på mängderna mat jag får i mig. Jag också.

Sen blev det bio och jag såg nya Star Wars ensam. Faktum är att jag såg näst senaste Star Wars ensam också. Denna var inte lika bra, men popcornen var, så 11/10.


Sedan var det dags för Ellas födelsedag och middag på en restaurang med gratis efterrätt. Det är därför jag gillar när folk fyller år. Hon fick av mig en "decision maker", jag tänkte att det kan vara bra att ha nästa termin. Man kan alltid fråga den om råd ifall man känner för att skippa en lektion eller två, eller hela dagen för den delen. Sedan sjöng vi Adele för allt vi hade och vi alla tvivlar nu starkt på mitt 88% i Vocals.


Dagen efter det steg jag upp vid 6 för att ladda upp en video på facebook. Allt för sociala medier. För sedan bar det av till en av Ontarios stenar för skidåkning. Det fanns en lift och 6 backar. 4 timmar gogogo. Vi hann många åk och många älgar. Första gången jag åker skidor i Ontario, och första #spreadthamoose klistermärkena som blev fastklistrade. Hoppas kanadensarna fattar vinkeln. Jag, Cynthia (från facebook taggsen) och min värdbror1.0 var sedan slut när timmarna hade passerat. Men min dag var inte över utan hemma i huset väntades fullt kalas då Charlotte fyllde 16. Jag köpte dock ett grattis på 50 års dagen kort (hon måste ju undra var mina present idéer kommer ifrån) men det var det finaste kortet jag kunde hitta. Jag gick och la mig vid 7:30 denna kväll och sedan sov jag tills 8.10 morgonen efter. wtf.


8.10 började jag packa min väska och 11.00 lämnade min buss Kingston. Jag satt bredvid en grabb som luktade köttbullar. Inte svenska tho, mer turkiska. Men han hade fina ögon och en cool dialekt. På stationen 13:48 mötte jag sedan Wiebke och vi drog till shopping centret för lunch men även sista chansen boxing day shopping. Vi missade bussen hem och eftersom det var december i världens 5te kallaste huvudstad höll vi på att avlida. 30 minuter i det där gör 541ans 10 minuter ingenting. Någonsin igen.

Vi lyckades till slut gå på bussen, tyvärr blev det lite kommunikations problem så jag gick av vid fel hållplats och hamnade i Ottawas arabdal mitt i snö stormen utan vantar helt ensam. Det var en av de mer spännande sakerna jag har gjort sen jag kom hit. Det hela slutade med att min blåa jacka blivit vit och jag fick en 20 minuters promenad, innan en mystisk bil hämtade upp mig. Själva innehållet var inte särskilt mystiskt men platsen jag blev upphämtad var.


Några timmar i värme före stormen. Bokstavligen snöstorm. Det stoppade inte oss dock, vi stod ute i 2,5 timme och dansade, kolla fyrverkerier och försökte hålla två ljus vid liv vid Parlament Hill. Allt gick jätte bra och sedan kom 2017. Inspirationen jag hade för min fyrverkeribild sa det mesta om Ottawa hela kvällen. Inklusive mig själv innan min mobil dog strax efter 10.

Har även att säga att vi jobbade vår väg uppåt och stod längst fram vid scenen när klockan var efter 10. Inget bildbevis på det, ni får helt enkelt bara tro mig. Kanadas huvudstad under nyårsafton var lite bucketlist, synd bara att jag inte har någon.Dagen efter nyår sov jag. I 15 timmar. Resterande tid spenderades med att spela 31, äta och gå på bio. Inte jätte händelserik 1a januari men det är sånt som händer.

Denna dag där i mot har varit spännande. Wiebke ville åka skridskor men det ville inte mina vader så jag drog på egna äventyr medans hon höll på med det. Sedan åts det på Cocoa70, promenerades runt hela staden och jag är klar med Ottawa. Har sett mer av den staden än Napanee nu, och låt mig påminna om att Napanee är lika stort som Markaryd. För er som inte vet vad Markaryd är; precis min poäng.

Har jag skypeat med min räddare i nöden och nu är det dags för bilder innan jag somnar. Gott nytt år.


och en sista bild på mig för att jag ser så happy ut :-))

Likes

Comments