Header
View tracker

lyfe i kanadat, skolgången

Att ladda upp bilder tar en evighet när folket i huset är hemma, skulle tänkt på det i förmiddags när jag skippade 3 av 4 lektioner p.g.a inte mera icke existerande huvudvärk. Gick till matten i alla fall och GISSA VEM SOM FICK 100% PÅ SENASTE PROVET? Ja, inte var det jag iallafall. Men jag fick 88% och är helt okej nöjd med det. Hade varit överlycklig om det faktum att min allra käraste bordskamrat fick 0,5 mer rätt än mig och därför 89%.. Really tho?? REALLY? Den där sockersöta WallE alltså, man blir ju inte klok.


Vi går vidare och tillbaka några dagar;

I helgen som var 1 dag längre än vanligt p.g.a PA day (typ studiedag) så har jag spenderat ca 13h shoppandes. Det slutade vara kul ca 2 timmar efter det började och när ingen förstår hur man fikar då är det så ovärt så det är fan inte sant. 5 timmar var spenderade i Kingston och resterande 7 i Ottawa, Kanadas huvudstad.

Efter många om-och men fick jag och Eataly-Elena tillstånd att ta en 3 timmars busstur upp mot Ottawa för att besöka Tyska, numera engelsk-och mer eller mindre fransktalande Wiebke för först pizza (Hawaii till vår italienskas förskräckelse: "you don't put fruit on pizza!!") och sedan som jag tidigare nämnde; shopping. Söndagen däremot var mer lovande och vi ägnade oss åt aktiviteter som besöka Parlament Hill samt äta Beavertails. Sen hann vi inte mycket mer innan bussen gick. Trevlig helg iallafall. Allt > Napanee under helgen om jag ska vara helt ärlig. Eftersom att vi mest såg shoppingcenter så får ni bara få bilder på Ottawa. Det har inte en Stockholmskänsla, men det är inte som Toronto heller som är mer som 2050 eller något. Riktigt nice helg sammanfattningsvis ifall det inte framgår!


Vad har vi mer? Kanelbullar bakades i stora lass men eftersom att kanadensare inte har 1 aning om vad pärlsocker är (trotts dom gärna vill och därför låtsats) så fick det bli Kanada löv som dekoration. Duger i krig. Sen har Jenna och Abbalina äntligen fått reda på hur svenska pannkakor smakar. Jenna sa som en viss Krister en gång sa till mig och den där franska tjejen. Skillnaden var bara att Jenna tyckte det var 11/10 ändå.


OBS för er som gick på mitt prank om att jag var tbx i Sthlm, förlåt mig, men också; det lär hända igen så var mer förberedda nästa gång tack!!

PUSS

lira lungt'

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dessa dagar i skolan är inte jättespännande. Det är som en rutin, vakna upp 20 till 30 minuter försent för att sedan i ett försök till en god och näringsrik frukost tillsist få i sig lite kakor.

När man kommer till skolan börjar "dagens låt" spelas runt 8.10 och vid 8.15 börjar nationalsången och alla som inte sitter i rullstol måste stå upp. Under tiden sången spelas är det helt tyst och alla står stilla, det händer aldrig igen under dagens gång.

8-9 minutrigt meddelande uppläst utav elevkåren i högtalaren där man får veta oerhört spännande (verkligen) fakta om skolans alla möjliga sportlag (alla sporter görs i skolan i detta Kanadaland), olika utflyker och dagens "fun fact". En gång var det om Sverige, att vi återvann fett mycket, synd bara att det e ju fortfarande inte sant. För precis som skolan är faktan inte upp till dagen.

Efter ca 55 minuter av faktisk lektion hörs en klocka ringa och då är det rush till skåpet för att försöka hinna till lektion nummer 2. Komplikationer såsom att öppna skåpet, hitta rätt klassrum och inte krocka med någon i den mörka korridoren är det daglig dos utav.

På plats i D2 hörs efter några minuter återigen en klocka för att berätta att det nya äventyret börjar. I detta klassrum åstadkommer jag absolut ingenting men har en rätt trevlig tid ändå med min bordskamrat. Idag fick vi lära oss att man kan få F i att printa bilder. Hur det ens går till vet vi ännu inte men uppenbarligen finns det kriterier för det.

70 minuter lidande och 5 minuter av att bara stå och vänta på klockan igen tills man är igång igen i hallen och denna gång är det maraton. Tillbaka till längst bort i C-hall som även är känd för droger och sen går man förbi D2 och tar en trappa men innan dess passerar man alltid den där långa killen, Tarzan2.0 och Sockersöta WallEs enligt insta bff.

Väl uppe för trappan är det lite oklart om det är höger eller vänster, jag går på automatik in i klassrum a212 inte för att misstas för a213 (tb trollistider med eugeniaaa). Här börjar den sista lektionen innan lunch och den 2a mest produktiva.

Det kan hända att jag tar en kort prommenad i denna klass då jag lätt inte pallar. 50% av mina arbeten i denna klass skriver jag på svenska och våra såkallade "läxor" skriver jag bara en massa random ord på svenska och låtsats att jag förstår vad som pågår.

Klockan ringer för lunch som vanligt när de 75 minuterna har passerat och det är ungefär då man inser om man kommer klara dagen utan tårar, hah.

En ensam korridor längst bort i c-hall där det tydligen langades droger förra året är nu övertaget av mig och mitt lunch squad där historier delas och kakor utbyts. Favoritdagen för lunch är alltid onsdagar, trotts att alla andra verkar ogilla det p.g.a humpday - för er som inte kopplar, believe me tog typ 3 månader. Ni får googla frågan.

Går alltid till skåpet 5min innan klockan ringer för att samla ihop mina grejer. Till skåpet hinner man inte tillbaka igen då bussen går endast 10 minuter efter sista klockan. 13:15 börjar genomgången jag inte förstår och 30 minuter efter det är det dags för ett försök till ett självständigt arbete men det slutar alltid med mer eller mindre, väldigt blandade konversationer.

Såhär ser jag ut ca 97% av tiden under mattelektionerna. sad but oh so true. och grabben med usla selfie skills e då grabben vars smeknamn jag inte kan skriva just här då han lyckades ta sig in på bloggen (kan va för att den e länkad på insta)


Sen kommer man hem, spelar lite piano, pluggar stenhårt för betyg som inte ens räknas och hoppas på en ny snowday till morgondagen och efter 7 timmars sömn så upprepas dagen återigen då schemabyte inte är något denna skola känner till.

Så nu vet ni. Hurra.

Lira lungt'

Likes

Comments

View tracker

lyfe i kanadat

Hm. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna helg. Fick slut på svenska ord inne på Torontos IKEA då jag träffade en norsk från Bergen som jag faktiskt kunde kommunicera med. Tyvärr var jag inte helt insatt i vilken typ av alkohol man har i glögg så kunde inte hjälpa till trotts jag var enda svensken på hela IKEA. Jag fick med mig skorpor, julmust och ett paket lussebullar iallafall.

Lärde även mina värdsyskon konceptet lördagsgodis och wow aldrig sett 3 st <10<+ åringar mer taggade. Resterande 4,5 timme från Toronto till slutdestinationen Sarnia hörde jag "saturday candy" viskandes minst 10k gånger. Jag förstår nu varför min pappa alltid hatade att åka bil med mig och Èrik som små. 400 gosedjur som sjunger blandat med prassel och annat små ljud är inte att leka med.

Vi anlände i Sarnia under kvällskvisten och där väntade min värdpappa2.0s föräldrar oss med spänning och kakor. Jag lärde <10< åringarna 3 olika kortspel där dom fick öva på sina talanger att ljuga, slå varandra och skratta åt den som kom sist. Jag skulle kanske inte anse mig själv vara en bra förebild.

Här ovan ser vi Sarnia innan det på natten förvandlas till Narnia (mer info om det lite längre ner)

Eftersom att Sarnia inte är jättespännande från September-Juni så bestämde vi oss för det mer yolo alternativet att åka över till Michigan istället. I min opinion är det mest yolo för att jag faktiskt inte hade tillstånd att åka över gränsen, men många andras uppfattning kan vara att det är livsfarligt och man kan bli skjuten på main street i Detroit. Båda teorierna funkar.

Trotts oddsen var illa så blev ingen skjuten och vi hade en trevlig lunch på Hard Rock Café där vi även träffade jultomten. Det är inte varje dag. Sedan åkte vi till Detroits Mexico- område där jag inhandlade ett x-antal saker inför julfirande samt vi åt någon stark ost. Totalt ofarligt. Mycket mer hände inte. Säkrare stat än de 4 jag hamnat på sjukhus i kan jag ju säga.


När vi kommit tillbaka till Kanadat så blev det middag, Trigonometry plugg (prov imorgon rip) och lördagsgodiset som vi inhandlade på IKEA. Dock tyckte dom bättre om Kanadensiskt godis då "det kan man ju äta varje dag". Dom verkade inte förstå att det kommer en tid då man inser att man kan äta lördagsgodis varje dag. Vi får helt enkelt hoppas på framtiden.

Sista kvällen i Sarnia förvandlades snabbt till Narnia då vi tog en bilfärd till stadens dekorerade park. Där fanns allt från Olaf till is-glober och ett och ett annat flott slott. Det började även snöa så alla fick värsta julkänslan och någon jävel trodde det var ok med julmusik vilket jag kan säga att det inte är :-).

Söndagen spenderades mestadels i bil, och tog en löptur nu på slutet där jag halkade kraftigt p.g.a snö och is. Välkommen till Kanada. Här är bildbevis på Narnia, snön och is har ni sett tillräckligt av hemma ändå misstänker jag.


sist men inte minst vill jag tillägga att detta var första skylten vi möttes av i Detroit:

PUSS

lira lungt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Eftersom att jag nu officiellt har klarat mer än vad tjejen från Turkiet gjorde som var på utbyte i Napanee förra året (don't do drugs) så kan jag lätt säga att jag kommer överleva. Eller, jag återkommer i Februari när denna termin är slut. Anyways, let's get this party started..

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer so far!!


Upplevelse no.1 inträffade redan 18 Oktober när min allra käraste bordskamrat i form av Sockersöta WallE 1. inser att en grabb vars namn är likadant som en seriefigur +10 i slutet hade tagit över hans plats under dagarna han skolkat (själv misstyckte jag på båda) anyways så tar han då beslutet för att i försök ge mig en hjärtattack genom att låtsats smsa Mr. seriefigurnamn+10 och även säga att dom ska byta plats medans jag kollar på och ser i tanken mig själv kasta mig utför en klippa (alternativt byta matte-klass) tack&lov var bara detta kanadensisk humor på en för hög nivå och efter 2 minuter av rent bara gapandes och chock så fick jag reda på "it's just a prank bro". Kul att höra :-)

no.2 Denna är även kopplad till en av highlighten lite längre ned i rosa text. Grabben vars namn rimmar på Bolt eller Detroit fann en oklar väg och anslöts sig till min matte-klass vilket var rena rama skräck upplevelsen.

(inte ett skämt, fick 11% på mitt första matteprov denna termin)


no.3 vill jag dedikera till alla dessa underhållnings twister. Ni vet hur tonåringar har humörsvängningar, jag skulle säga att jag har mer hobbysvängningar. Det kan gå från spel och tårta till mindre välkomna bilar i Rotarys ögon. Dsvdv, vi återkommer till denna punkt i slutet av året!

Fort Fright med Karla blir no.4 då själva idén till&med var en upplevelse i sig- 5. är när jag beslutade mig för att droppa photography. Jag i stort sätt tog mitt pick och pack, la ett "I´m out" till Ella (Hon är inte läraren så yolo e jag inte) och drog. - men jag kom tbx!! Så svenskar håll fortfarande i tanken att jag inte är Anna idol 2007.

no.6 Niagra Falls - Hade gärna delat med mig mer av denna resa men Rotary ahah


Sist men inte minst. No.7 går till kanadensarnas obeskrivliga sätt att klä sig. En bild säger mer än 1000 ord. Ni får helt enkelt avgöra själva vad ni tycker om det hela. För jag har fan inga ord kvar.

HIGHLIGHTS

 • Math help - Där kan man få en massa mattehjälp, precis som namnet utlovar
 • IKEA - För att det är så nära Svearike jag kommer att komma på 8 månader (ifall jag inte blir som andra utbytesstudenten och hemskickad <8< månader för tidigt)
 • Grabben vars namn rimmar på Bolt eller Detroit blir avstängd från matte lektionen utav många spännande anledningar som jag faktiskt inte hade något att göra med .-) goals
 • Mina mattebetyg

 • Lord Farquaad w/ Karla, magicman & co.
 • Rock Dunder - För att även Kanada kan likna Riddersvik

& <PERSONER3

eftersom att jag ändå aldrig har skrivit något på denna tänker jag istället lägga till ordet "kommentarer" efter. Här har ni 3 sköna kommentarer jag hört under denna månad. Man kan tro att det finns fler, och det finns det, men jag tänker inte dela allt just yet. Wait for it Nayhal.


1. Ella: "I would like to go on exchange, but then on the other hand I don´t wanna end up like you"

2. TomTom från Kroatien: "Oh, it´s cold in this Canada country"

3. Namnlös grabb i photography: "Jag tar på mig tomteluvan redan nu, för vi kommer ändå aldrig överleva fram tills jul"


PUSS

Lira Lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Förra veckan var sjuk och jag är fortfarande förvånad hur jag ens överlevde. Hade 5 prov och 2 10-15 minuters presentationer. Ungefär 1/2 av detta gick bra och resten gick rätt åt skogen. Inte för att det finns någon skog här (ja fatta vilket en på tusen ställe detta är när det e Kanada och inte ens finns skog).

Matteprovet bestod av "word problems" men inte ens google translate kunde hjälpa mig. Oklart nog fick jag 74% vilket inte ens är dåligt? Hahhah vad händer. Sen min presentation om Dag Hammarskjöld och Olof Palme..hmm. Började gråta 3 minuter in för jag kunde inte ens uttala orden jag lagt ner nästan 1 vecka på att skriva. Yolo och kämpade vidare med tårar i ögonen, kan vara en av de mer stela sakerna jag gjort sen jag kom hit.

Sockersöta WallE var frånvarande från de flesta lektionerna förra veckan också. Eller inte bara han, utan typ halva skolan var borta p.g.a jakt i skogen. Dom får ta ledigt för att skjuta ner djur men dom kan inte ta ledigt när dom är sjuka.. Vad är detta för land??

Bakade en tårta för att fira att proven var över och att jag nästan varit här i 3 månader. Men det jag mest firade var nog att jag valde Kanada som land för utbytesår och inte USA. Vem kunde tänka sig att även jag kan göra bra val i livet :-)

En blandning utav prinsesstårta och midsommartårta (marsipanen räckte nt runt hela) och när ens mattelärare vet att man hatar när okända idioter sätter sig bredvid en, och löser situationen diskret :-)


Efter 2a obegripliga lektionen i Trigonometry tog jag mig till Niagra Falls för en dags för tidig helg. I mitt sällskap hade jag Tom (inte för att misstas med #florre2lax14 Tom), utan detta är CroatianTomTom och hans värdfamilj originellt bosatta i Prescott ca 1,5 härifrån.

Första kvällen lirade jag, Tom och Brigitte runt och utnyttjade alla gratis fördelar på hotellet samt kollade på fallen i kvällsbelysning. Vårt hotellrum låg beläget så man kunde se från fönstret men eftersom att poolen hade öppet till 24 så hann vi även med en promenix innan dess.


Dag 2 när alla var i skolan vaknade vi istället en rimlig tid och drog för pannkaksfrukost på IHOP. Eftersom Niagra Falls är värsta turistorten har dom allt möjligt kul och blev inte besviken en gång.

Efter detta --> till St. Chatarines där vi kollade på en Remembrance Day ceremoni som inkluderade kransar, skottlossning, vallmo blommor och militärer. Den 11 November samlas nämligen Kanadensare över hela landet för att minnas de soldater som stred i första och andra världskriget. På svenska Remembrance day = Stilleståndsdagen ifall någon kopplar.

Direkt efter detta drog vi till en mindre välbehövlig lunch på "The Works" vilket är ett hamburgare ställe som serverar saker du inte borde ha på hamburgare. Efter mycket tvekan beställde jag in en "Peanut Butter Cup Burger", och jag vet inte hur det kan vara gott med chokladfyllning i hamburgare, men oj, det var det.

Ja, ni ser ju

rip tider som vegetarian tills vidare


Sedan <--- Niagra Falls igen för nu var det dags för sightseeing i dagsljus.

 • Köpte pins till min jacka så jag kan se ut som en livslevande julgran i slutet av året
 • Åkte pariserhjul som var segare än Sirap, sirap baklänges är Paris och den där franska tjejen befann sig i Paris = omg
 • Fikade på Tim Hortons (bara med européer man kan fika)
 • Mycket gång, hade lätt överväldigat en stegräknare. 2 bad bara att jag inte har nån

▲ Funhouse!!! verkligen!!

Sen --> St. Chatarines igen för middag. Denna gång tog jag någon polsk pasta som inte var något vidare men sällskapet var, så 11/10. Fick träffa TomToms värdfamiljs son som är militär vid namn Alex och hans halv borta kompis Matt & flickvän Car någonting. En hade en farmor i Napanee som jag ska på middag hos någon dag här när tiden passar. Lärde dom att faktiskt betyder acually på svenska och deras reaktion var lite som Ed Sheerans i Clara Henrys u2be video för några år sedan.

<-- tillbaka till Niagara Falls då jag och Brigitte ville se fyrverkerier. Tyvärr hade jag läst datumet fel och det slutade 31 oktober, men istället såg vi en tvättbjörn istället. Lika spännande det ju. --> St Chatarines för att besöka Car-någontings universitets hem och kolla på vapen samt diskutera militären halva natten. Lit.

Morgonen därpå vilket jag skulle säga vara lördag om jag inte minns fel lämnade vi fallen bakom oss och åkte till ett shoppingcenter. Minns inte så mycket från bilresan dit då jag och Brigitte såg ut såhär:


Efter spenderade pengar på saker såsom en poncho från det extremt kanadensiska märket Roots (#alltelleringetförattpassain) och ett par billigare stövlar så fortsatte färden till Toronto för att hälsa på TomToms släktingar.

Kroatiens kultur är ungefär som Italiens; mat, familj och mat. Inte fått så mycket kramar sedan jag åkte där den 15 augusti. Efter detta besök har även jag släkt i Toronto och förhoppningsvis hinner jag hälsa på en gång till innan dessa resterande 8 månader och 3 dagar är över.

Sist men inte minst drog vi till Torontos innerstad och där min bucketlist kryssade av sin 4de punkt denna resa; CN Tower. Enligt Sockersöta WallE var detta ingenting men han precis som många andra trodde ändå att jag var i Seattle. Ofta ingen kopplade att jag var i Niagra Falls och såg en mindre kopia utav Space Needle??


CN Tower var i alla fall en av de coolaste sakerna jag gjort so far. Tur att man inte har höjdrädsla eller vad det nu heter, då hade det nog inte varit kul. Det enda som var lite av en besvikelse var att det var galler runt hela (klagar inte på säkerheten här utan mer det faktum att det var svårt att få till bilder) men å andra sidan beskriver väl detta mitt utbytesår rätt bra. Allting är vackert och coolt, men det finns begränsningar hela tiden.


Vi kom hem det senare slaget under lördagskvällen och söndagen bestod utav funderingar till att plugga, men istället en trip till Napanee's Crêpes ställe med min värdmamma Heidi och syster- Molly. Köpte även en filt för er som undrar. Crêpes stället var helt fantastiskt och slår faktiskt cocoa70, tänk att Napanee kan göra sånt. Är allvarligt talat förvånad.

Mycket pannkakor och sen plugg hela natten för att skriva ett 4 sidors samhällsprov idag. Tack och lov att sockersöta WallE var tillbaka och Karla hade med sig chips till lunch. Det var allt för denna gång. Vi hörs senare!

Lira Lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Fredagen bestod mest av regn och kyla. Skojar inte när jag säger att folk går runt med filtar i skolan. Kanadensare förstår inte konceptet med kläder efter väder. Speciellt inte dom som anordnar skolans temperatur, jag menar ungdomar är generellt dumma så man kan ju inte ska skylla helt på dom.

Men sedan under kvällen bar det av till största närliggande staden Kingston för att gå på (I guess) min först High School dans,. Fast dom kallar det inte High School, utan Secondary men whatever. Det var tydligen Las Vegas tema, Allen hade glömt nämna det. Men eftersom att jag fortfarande är i någon slags sträva att försöka bli svart och svår var jag rätt klädd. Själva dansen var lite som Brommas inspark 2015, den sög och hade inte riktigt någon mening. Hade dock jättekul ändå och spenderade timtal att diskutera med Allen om hur Taiwan skiljer sig från Kanada. Största skillnaden enligt honom var att Taiwan inte är ett land än. Oklart.

Lördagen spenderades först och främst läsa en bok vid namn Animal Farm skriven utav George Orwell. Det mest intressanta med den är nog att den blev publicerad för 71 år sedan och är än idag relevant och ganska rolig. På köpet fick jag dessutom lära mig vad lite mer annorlunda djur på bondgårdar heter på engelska och det kan vara bra att ha med tanke på att 5/4 av Napanee's invånare bor på landet oavsett vad dom ljuger ihop.

Sedan blev det dags för Stockholm horseshow- Kanada edition. Rätt spännande och tror denna slår Sveriges alla shower, även fast jag aldrig personligen har besökt någon. Man snackar Tobbe Larsson i Sverige och här var det nån indian med 7 hästar som gjorde samma sak fast med alla samtidigt. Gal1. 3 st olympiska mästare var även på plats under kvällen, en red med Gopro. Googla Captain Canada 5 november så kanske ni kan se mig i publiken :-)

Sen har vi söndagen som varade 1 timme längre än resterande av årets alla dagar (tack och lov för vintertid). Hade inte blivit mycket sömn annars. Dagen till ära blev det dags för en av platserna på min bucketlist sen några veckor tillbaka. Nämligen Rock Dunder.

Det ser ut lite som Gåseborg fast med turister och selfiesticks. Jag var där med Joanna och Françine som båda är underbara rotarianer involverade i Rotarys utbytesprogram. Av ren slump så stötte vi även på Eataly-Elena och hennes väninna som också var där för inspo bilder till Instagram.

Själva rundan var runt 4km men mycket stopp för bilder gjorde att det tog längre tid. På tal om tid och sträckor hade jag matteprov#4 idag som gick fullkomligt åt skogen. Mycket skog här i Kanada.Väntar med spänning på resultat.

Sen gårdagen spenderades i Kingston för en presentation om Sverige. Var uppe till 3 och skrev den under söndagskvällen men den blev 11/10. Ingen kunde ana. Hoppas nu att dom inte kan svenska eller läser bloggen för då får dom veta hemligheten.

Det var allt för idag. Vi höres.

Lira lungt'

Likes

Comments

skolgången

Happy Halloween några dagar försent. Har nu insett varför alla på utbytesår går upp i vikt. Jag menar, jag är inte ens i USA där Halloween är lika stort som jul eller typ back to school shopping men wow. Mängderna godis, choklad och ja.. granatäpplen.

Det mest oklara som hände under min och Eataly-Elenas bus eller godis vandring var att vi fick varsitt granatäpple. VA? Vem ger ens det? Kan man inte ge äpple eller banan? Nån basic frukt liksom? Dom kostar typ 20 spänn styck här dessutom, visst vi är exotiska utbytesstudenter men vem fan äter ens granatäpplen? Vem har 3 st hemma, redo att ge till ungar som går bus eller godis? Jag tappar en en gång greppet om Kanada. Allt jag visste var en lögn.

Anyways hade en tjockt (understruket) nice kväll. Inspirationen till min utklädnad fick jag ifrån Sockersöta Wall:E för några veckor sedan. Han tyckte det passade min, enligt han, gömda personlighet här över Atlanten. Tack.


Redan efter 20min la vi till att vi var utbytesstudenter (därför vi är 12+ och fortfarande går trick or treat) och då blev dom jätteglada och lassade på ännu mer godis. Här nedanför ser vi min inkassering. Kan säga redan nu att jag kommer behöva boka 2 flygbiljetter hem.


Moving on till dag 1 denna vecka i form av tisdag. Gick aldrig till skolan under måndagen då helgens alla olika stressfulla event var mer än tillräcklig social kontakt för året om jag ska vara ärlig.

Ungefär 1/2 av denna dag var helt fantastisk och resten var i form av "kom och ta mig långt härifrån". Under ta mig långt härifrån delen hade jag en idé om att droppa min photography klass, så jag tog mina böcker och gick. Mycket likt den där historialektionen jag hade en av de första dagarna med mac'n'cheese grabben, som trodde det var en god idé att käka hans namns maträtt med en fkn blyertspenna?

Jag var så engagerad i att byta klass så jag gick och hämtade papper, penna och ett godkännande från SYV:en här på skolan. Oklart nog tyckte min photography lärare som hatat mig sedan dag 3 (dagen då jag slutade bry mig) att det var en dålig ide, att jag borde stanna och se vad som hände. Men det tyckte inte jag så jag tog mig en vända runt skolan och funderade på varför detta land har mindre semester än Finland. Jag behöver nämligen höstlov och en flygbiljett hem till Sverige ASAP många dagar.


Nuvarande dagen har erbjudit många intressanta kommentarer och sammanträffanden. Eftersom att jag glömde pappret om att droppa klassen hemma så gick jag dit istället, och tur var det. Denna skolas data system är sämre än facebook2k12 när dom först skaffade tidslinjen och därför kan elever gå in i lärares mappar och radera saker #goals Självklart hade då någon raderat alla uppgifter på lärarens dator och det var hysteriskt kul, och ännu roligare när en grabb från andra sidan klassrummet vänder sig till mig och menande säger "ja vem kan det ha varit". Tro mig, jag hade lätt gjort det om jag var typ 12, men jag är inte 12 längre (tack och lov för det). Jag och Ella började asgarva iallafall och wow det måste sett misstänkt ut, men aja spela roll. Jag är inte kvar om 9 månader i vilket fall som helst.

Sen kommer vi till dagens höjdpunkt. Hade mer än gärna ritat en kurva på dagen och skrivit ner i alla olika kvadratiska former EFTERSOM ATT JAG FICK 89% PÅ MITT MATTEPROV. Kan vara ett av de bättre betygen jag fått i matte sedan Anna-Karin 2008. Jag stod och gapade i säkert 2 min när jag fick tillbaka det, fatta chocken min mattelärare måste fått när han rättade, och inte för att glömma sockersöta Wall:E som för första gången fick mindre än mig.

Den där långa killen traskade även förbi eftersom vi haft en diskussion om att jag + matte brukade vara = dödsdömt. Men han blev positivt överraskad samtidigt besviken eftersom att någon som inte ens kunnat linjens ekvation för mindre än 2 månader sen samt inte förstår varken engelska eller matte språket till fullo får mer; ja då är man kanske inte wow vad jag skryter, lol detta är once in a lifetime ish och kommer antagligen inte hända igen så nu ska jag inte ta vatten över huvudet. Det var en bra dag helt enkelt! (lär även rama in detta och hänga upp på väggen någon dag i närheten) Hahha kommentaren också, det är inte varje dag.

Mer som jag har att tillägga är att en av tjejerna i min Vocals klass ser ut att ha blivit indisk och nästa vecka ska jag besöka Niagarafallen..

bye bitchezzz

samt lira lungt'

Likes

Comments

fotografier, lyfe i kanadat

Lite snabb fakta om Rotary (också en förklaring varför kavajer bärs på nästan alla bilder);

Så Rotary, som jag åker med har en tradition av att alla utbytesstudenter får en kavaj och sen får man pins,armband och visitkort med sig från sitt hemland som man sedan byter när man träffar folk från andra länder. Det fungerar så att i alla länder finns det olika "distrikt" (koppla inte till hungerspelen, Rotary är underbara) och i distriktet finns det ett antal klubbar. Varje utbytesstudent har en egen klubb, men det kan finnas mer än 1 klubb i 1 stad. I Napanee finns det bara en, men i Kingston t.ex.. så finns det 4, varav 2 klubbar just nu sponsrar en utbytesstudent.

Klubbarna har möte 1 gång i veckan antingen frukost, lunch, middag eller kväll. Min klubb här i Kanada har möte varje tisdag klockan 12. Jag går dock inte varje vecka eftersom att det inte alltid går ihop med skolan och skjuts.

Rotary är en icke vinstdrivande organisation som grundades 1905 i Chicago men nu finns över hela världen med över 32 000 klubbar och 1,2 miljoner medlemmar. Rotary är en politisk och religiöst oberoende organisation vars grundidé var att människor från olika yrkesgrupper i samhället skulle delge varandra kunskap till ömsesidig nytta och för att tillsammans bidra till fred och en bättre värld.

Hur det fungerar att åka på utbytesår med Rotary tar vi en annan dag :-)

Nu till själva inlägget:

Det blev som väntat en tidig fredagsmorgon med oväntat 3 olika frukostar. Först en to go i bilen bestående av yoghurt och hallon, sedan ett stopp i Kingston för "Orange hot chocolate" och sist men inte minst en macka i bilfärd nr. 2. Efter mackan slocknade jag rätt bra och Cynthia (min counselor & 2a värdfamilj för er som fortfarande inte har koll) väckte mig när vi kommit fram till IKEA. EPIC.

Vi lirade runt där i någon timme och tro mig det är som att komma till Barkarby, minus kaffe latte mammorna. Sedan blev det lunch och det var ok+, smakade lite som skolmats köttbullar. Sedan fann jag den efterlängtade lilla butiken utanför varuhuset med svenska specialitet. Köpte lösviktsgodis för 22$ och resterande 23$ gick till kardemumma skorpor, julmust och gifflar.

Vi kom fram till själva konfereras hotellet vid 3 och gissa om det inte var Marriot. Vet inte hur många gånger jag bott på det stället och helt otroligt hur det ser exakt likadant ut vart man än kommer. Trodde jag var tillbaka i Alaska där ett tag. Det var bara jag och Tom där från början så vi käka gifflar och tror han gillade dom mer än mig. Men det är helt okej för hade lätt prioriterat gifflar över honom också.


Fredagskvällen bestod av ett Murder Mystery party som inte var nå vidare lit. Det fanns dock Hawaii pizza vilket var nice för alla utom Elena, vår italienska. Förstår henne djupt, det är som att komma till en restaurang med "svenska pannkakor" på menyn och sen får man in 2cm höga kaninformade figurer med SIRAP? Inte ett rätt.

Under evenemanget var jag utklädd till Ivory Tinkle och såg ut som min syrra 2010 med sky långa ögonfransar samt stora silverringar i öronen. Mina roomies denna afton var kanadensiska Brier väl berest över Europa, Kokoro från Japan som alltid bjuder på soya godis och Caroline från Frankrike som lever HSM5 någonstans i New York.


Sen kommer vi till den magiska lördagen. Under hela dagen hängde vi på konferensen och lyssnade på intressanta engelska föreläsningar samt några obegripliga på franska. Det bästa var dock under rasterna då vi fick möjlighet att prata med en massa rotarianer från hela Ontario. Några av mina favoriter var ett par från Florida, en man som besök Sverige så många gånger han inte längre mindes samt min värdsyrras bffs farbror av ren slump.

På kvällen hade vi sedan en flaggceremoni och eftersom att jag är van fanbärare (skryt) sedan Blackans student lite tidigare i år gick det galant. 5 rätters middag åt jag i sällskap av ett bord med 12 underbara rotarianer. Kändes rätt ballt att sitta i en lokal med 400 pers och vara den enda ifrån Sverige, yet kunna göra sig förstådd på 3 olika språk. En av de bästa sakerna med medlemmar i Rotary är att nästan alla är väl beresta. Många har inspo om platser att besöka, men också så himla roligt med bara en sån grej att sitta och diskutera vilken skidlift som är bäst i Sunshine Village.

Har inte jätte mycket bilder från under middagen men eftersom att jag hängde med ett tiotal utbytesstudenter tog vi selfies och sånt innan. Lite kul att dom enda med naturligt blont hår är jag, svensken och grabben från Färöarna (dansktalande land med 200k invånare). Här har ni bilder, och Érik, försök att inte skjuta dig själv :-)


Själva gårdagen slutade aldrig utan fortsatte enda in till 3 i morse. Helt otroligt hur man inte är den enda. En för alla och alla för en, fast i gråt form. En effektiv typ av bonding jag aldrig tidigare bevittnat.

Sen idag blev det en kort trip i downtown Ottawa för att checka in the main place 2 be. Ödet när vi inte ens letade och hittade ytterligare ett Cacoa70. Jag och en tjej vid namn Julia delade en tripple chocolate pizza och sedan sussade vi alla sött på tillbaka vägen. Anlände i Napanee för någon timme sen. Tagga Halloween imorrn. Tvivlar dock på att något kan slå Fort fright.

lira lungt

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Idag har jag haft en av de mer skrämmande dagarna sedan jag kom hit, och det är inte ens halloween.

För 3dje gången denna vecka försov jag mig i morse. Är det mörkret eller är det skolan allmänt? Mornings = Death - som Ella från min photography klass beskrev det. Lyckligtvis är jag ledig imorgon igen och brumbrumbrum IKEA here I come. Detta resulterar inte i sovmorgon dock, ska på riktigt upp om mindre än 6 timmar (varför bloggar jag ens?)

Dagen rullade på bra i vanlig ordning, en kortare lunch tho eftersom att (stort) matteprov #3 väntade mig. Som vanligt har jag pluggat stenhårt och som vanligt var jag borttappad efter sida 1 under provets gång. Sockersöta Wall'E + 10 till var inte heller på plats vilket gjorde mig nervös. Om inte ens de engelsktalande eleverna känner att de förstår provet, hur ska då jag klara mig? :/ Gjort är gjort iallafall och jag har nu framför mig min första helgen sen skolan började utan matte att plugga. Känns tomt.

14:30--> 18.17 spenderades med Karla på olika platser inkluderande sjukgymnasten, Rob's jobb och köket med pizza. Efter det bar det av till dagens 2a läskiga upplevelse; Fort Fright.

(Ifall min photography lärare sett dessa bilder hade hon gett mig underkänt direkt. Hon har snackat i dagar om perfekt "light-ing" nej hon kan inte uttala saker for shit- kan ärligt säga att jag förstår 11/10 gånger inte vad hon menar)

Fort Fright är en sak man inte kan missa om man besöker Kingston området under hösten (eller jo man lär ju om man är fattig student) men det har inget med saken att göra, varför skippar jag poängen?? och varför sover jag inte klockan är 1 och jag ska upp om 5 timmar??:-))). Jag blev iaf dit dragen av Rotary klubbens yngsta medlem Cal och hans fru Chloe som jag träffade under galan i fredags förra veckan. Så jag drog med Karla också (what are friends for <33)

Detta är då en av Nordamerikas bästa skräck vandringar, och wow, det var verkligen coolt. Regrets såhär i efterhand dock, min röst kommer inte hålla helgen ut. Vandringen var fylld med clowner och tro det eller ej men den läskigaste utklädnaden var en grabb i Pikachu pyjamas. Vi fick även uppleva saker som att bli begravna levande och Tim Hortons. Tim Hortons ingick inte direkt i vandringen, men det var ett välbehövligt stopp efter.

Kan säga att ifall jag överlevde detta kan jag lätt överleva resten av terminen. Detta var snäppet mer skrämmande än skolans kafeteria så kanske kan våga mig dit på måndag. Yolo = en tbt lördags för dom som fattar. (jag borde fortfarande sova och inte skriva det här??). Nedanför har ni bilder, och ni får helt enkelt gissa vad dom ska föreställa.

Lira lungt tills framtiden hörni'

rip min beautysleep

bye

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Matteprov på torsdag.. jag är taggad till 1000

Idag har jag lekt grade 12 student som ska söka till universitet eller collage. Det var rätt kul till en början, och när de 2 timmarna passerat så hade jag inkasserat 1,5 penna och en ny dröm. Hade förväntat mig mer pennor, men hade inte förväntat mig en dröm, så 11/10. Ett universitet hade en linje som kallades "Theme Park design" ??? FÖRSTÅR NI. Tror jag hittat meningen med utbildning. När jag får tid ska jag lätt läsa på mer. Snarkade högt på allas genomgångar efter det.

Gick på Rotarys lunchmöte idag också, alltid lika stelt när dom börjar spela svenska nationalsången. Kanadensarna håller handen över hjärtat och vänder sig mot svenska flaggan och där står jag utan att ens kunna orden.

Känner redan nu att denna vecka kommer bli ytterst spännande:

 1. Matteprov - Det är sannerligen spännande, man vet aldrig hur det går :-))
 2. Fort Fright - En av Nordamerikas bästa "skräck"-vandringar. För er som känner mig vet att jag dessutom är livrädd för sånt trams. Skriker mer än Edvard Munchs målning Skriet ser ut att skrika.
 3. IKEA - (Mer exalterande än själva grejen att jag ska till Ottawa, Kanadas huvudstad)
 4. Murder Mystery party - Under fredagen kommer jag under kvällen byta namn och identitet. Kommer nämligen vara en världsberömd pianist vid namn Ivory Tinkle. Aldrig varit världsberömd eller professionell piano spelare tidigare i livet så vi får se hur det går !!
 5. District Conferance - "Saturday evening I look forward to hosting you at the Governor's Gala for a memorable evening of delicious food, uplifting music, inspirational words and dance like never before" står det i mailet. Lit or what??


Vill även passa på att ta detta inlägget att skriva grattis till Elin som fyller 18 idag (igår för er svenskar som läser en dag senare och dagen även passerade för lite mer än 1 timme sedan) HIPPHIPPHURRA #neverforgetdulcis

Likes

Comments