Header

sammanfattning månadsvis

Kort månad gav mig rätten att vänta 4 dagar med detta inlägg. Tror jag. Inte så att någon hade märkt ifall jag inte nämnt det. Mer krav detta inlägg inte kommer att bibehålla från föregående inlägg är att den kommer inte ha 3 starka kommentarer på slutet för jag glömde skriva ner några. Eller så har mitt liv blivit gråare och deppigare än någonsin :-)) Vem vet!!!

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!

no1. Av någon underlig anledning precis när jag tagit mig igenom 2 smärtsamma säsonger av den oerhört trista serien SKAM så började jag snacka med en norrman som är på utbytesår typ 5 timmar härifrån. Vi beslutade oss sen för att skypea, det var jätte trevlig bortsett från att jag inte fattade ett ord. Jag som hade tänkt skriva norska på CV:t får nog chilla med de planerna.

Upplevelse & bokstavligen "highlight" no.2 inträffade förra veckan när mina värdbrorsor bestämde sig för att lägga glowsticks över hela min hall då dom tyckte att jag kunde behöva lite mer lampor på natten. Helt otroligt.

För no.3 har vi det simpla faktum att mina värdsyskon (Olivia 10, Ben 11, Carson 12) skjuter upp min dörr varje helgmorgon med platsvapen & hjälp av den 6 åriga gamla grannen Maddux. Försöker sova igenom det mesta men jag förstår nu varför min halvsyrra aldrig var hemma hos oss när vi var yngre med tanke på att jag och min brorsa brukade rusha in med maracas varje morgon för att vecka henne.

Jul i December, Jul i Januari men tack breven skrev jag i Mars. Hmm. no.4 är allmänt alla mina tackbrev jag skickade för julklappar några månader sent. Legendariska trotts omständigheterna.

Minns ni att jag var hemma och bakade oss en svensk familj? Det höll på att gå rätt åt skogen när vi skulle smälta choklad. Så en av boysen i familjen var redo att offra sin choklad från Colombia och allt. Fatta exotiska chokladbiskvier det hade blivit! Men slutligen offrade vi hasselnötschoklad istället. Bildbevis nedan. Det stod på paketet "smältbar" men uppenbarligen inte? Lögner. Ifall inte ens jag lyckas med bakning då är det något som inte stämmer. (no. 5)

no.6 Jag fick brev om avstängning från skolan (när man är både snygg och smart -Ylva) men detta p.g.a att jag inte har bevis på alla vaccinationer; men jag är bara avstängd en månad. Så jag får komma tillbaka i maj om jag vill. Hade hoppats på längre, men det får gå. Tack.


HIGHLIGHTS

 • En video vi kolla på idag i min psykologi klass och sen vare en svensk grabb vid namn Svante med katastrofal dialekt. Kände mig som hemma<33
 • När jag fick 5/7 på ett läxförhör trotts att jag bara skrev en massa nonsence på svenska
 • Daily Panda Facts från Dylan
 • Prank på Sockersöta WallE & resten av mina 100%iga favoriter 
 • Tacos @Karla (igår så egentligen gills det inte men ifall jag inte skriver ner det kommer jag inte minnas och dom var riktigt nice så jag vill minnas)

& PERSONER <333

Som jag redan avslöjade där i början av inlägget blir det inget av det. Därför istället blir det lite fina bilder som jag ännu inte lagt upp från denna månad. PUSS!!

Lira lungt'

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Då blev det dags för sista lovet innan jag lämnar landet. Det har börjat enkelt med 3 besök i Kingston vid olika tillfällen och även ett välbehövligt besök på det där oklara stället där man kan få jordnötssmör och choklad på sin hamburgare. Se, jag åker alltså inte bara till Kingston för sjukhusbesök!!

Idag har jag varit på sjukgymnastik och sedan var jag på Rotary lunch möte. Det är alltid sjukt stelt när dom börjar spela svenska nationalsången, som om jag skulle köra solo eller något? Tveksamt. Sedan sist har jag blivit kanadensare och äter Poutine och går runt i träningsbyxor i skolan. Bokstavligen flexibelt, men vet inte hur mycket mer utav en kanadensare jag vill bli nu, trotts allt bara 4 månader kvar.


Imorgon blir ytterligare en chill dag och sen på torsdag bär det av till Montreal i Quebec. Uppenbarligen är det den bästa staden att spendera St. Patricks Day i Kanada. Antagligen är vilken stad som helst bra enligt mig (bortsett från Napanee) eftersom att jag inte ens vet vad den dagen innebär förutom gröna filter på all social media.

Förra veckan bakade jag en tårta utan anledning och sen var jag på 4 otippade och egentligen helt orimliga promenader om man tänker på mitt nuvarande hälsotillstånd, men proven jag hade förra veckan var inte heller helt hälsosamma så det är vad det är. Inkasserade i alla fall mitt första 100% på ett prov samt resten över min svenska förmåga att vilja göra väl. För att koppla tillbaka till första meningen blir det inga mer promenixer nu på ett tag då snön tagit över igen.

Bilden nedan är Napanee, innan snön2.0 då. Problemet med snö under lovet är att man inte får snowdays.


Vi får se vad för kul som händer i Montreal.

Lira lugnt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Häromdagen var det Bert Karlssons favoritdag, detta vet jag för att när jag drog till Polen gjorde jag och Pontus upp något quiz om Sverige. Har för mig att ingen visste vem varken Bert eller vad semlor är, ingick tydligen inte i Polens allmänbildning. Är inte förvånad.

Förra fredagen i skolan var mer händelserik än vanligt och jag hoppade runt för första gången utan knäskydd då MRI:en visade på goda nyheter. 8-10 veckor och sedan ska jag vara återställd igen. Eftersom att jag fick så goda nyheter bestämde jag mig för att göra dagen ännu bättre genom att pranka sönder alla vänner jag skaffat här i Kanadalandet. Gav alla souvenirer och sa ett några månader för tidigt adjö. Efter skolan blev det middag på Crêpes stället som tydligen blir grekiskt under kvällarna. Det var det oklaraste någonsin och inte särskilt gott. Därför drog vi och köpte tårta samt Doritos #doritodinner).

Helgen blev inte speciellt produktiv men fick ändå till ett godkänt betyg i matte när måndagen kom. Gjorde inte ens något sista minuten plugg då jag behövde dra till kyrkan. Det blev en massa flashbacks från när jag och Ellen var typ 12 och jag hette Pierre för en timme. Jenna hade en musikal nämligen och för mig var det obligatorisk närvaro (enligt mig själv).


Sen kom ju då matteprovet och en hel vecka i skolan (för ovanlighetens skull). Måndagen i skolan var rena rama sömnpillret. Vi hade nån sämst vikarie som blandade ihop Sverige och Schweiz och jag höll på att få spel. Orimligt att undervisa i en kurs vid namn 'World Issues' om man inte ens vet skillnaden på landet Avicii kommer ifrån. Höll på att få spel. Resten av klassen tyckte det var jätte kul då dom visste det vikarien uppenbarligen inte visste.

Efter skolan blev det ett första besök hos sjukgymnasten. Han såg ut som pappan i den vilda familjen Wild Thornberrys som brukade gå på Nickelodeon. Sedan drog jag hem till Anna-Kärin med Darby för pannkakor. Kärins pappa drog till Sverige för 20 år sen och bestämde sig sedan därför att döpa alla hans barn svenska namn. Lite kul dock hur dom inte ens kan uttala Håkan rätt. Fatta känslan att ha ett namn som bara google translate kan uttala när jag inte är där.

Höll till en början bli till katastrof med pannkakorna, men mina skills kom tillbaka till slut. Dom tog väl sportlov precis som alla andra i Sverige. Självklart har Kanada inte sportlov- som sagt; Kanada är Finland2.0 med mindre kaffe och utan mumintroll.


Sen fortsatte veckan precis som vanligt (eeee oooo pooosh). Torsdagen blev mest händelserik. Fick papper om att jag blivit suspenderad skolan från och med april till maj. Tummen upp till när man är både snygg, och smart. Hade dom inte kunnat dra ut det till Juni dock? Pls. Tydligen så tyckte dom inte Vällingby vårdcentral gav en giltig nog stämpel på mina vårdpapper. Sen hade jag ett till matteprov och kvällen avslutades med på att åka och kolla på en traktor. Life goals.

I morse började dagen med att jag blev attackerad av mina värdsyskon och vår granne som bjuder över sig själv och äter upp hushållets våfflor-resurser. Sedan åt jag pannkakor med Ella och vi letade lådor (?). Nu har jag blivit svinsjuk igen och vill ha doritos. Yippie.


Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Minns ni när jag i början skrev att jag skulle uppdatera varanandag? Ja det var 6 månader sen så börjar bli gammal fakta. Det enda som aldrig blir gammalt är Levels - Avicii. Men det blev bara 4 dagars mellanrum denna gång så det får vara nog. Sen sist har det inte hänt så mycket mer än skola, men det kan ju vara lite kul att höra om ibland också. Here we go;

Denna termin var jag lite smartare och valde en håltimme första 75 minuterna i skolan istället för lektion (ja man kan göra det, tack Kanada). Så därför p.g.a. kryckor behöver jag inte vara där alls under den första lektionens tid. Får sedan antingen skjuts till skolan eller så är jag bara allmänt är inte där (typ idag) så det ger mig lite mer än 6 timmars mindre skola per vecka om man jämför med förra terminen. Kolla vad mycket matte jag lärde mig förra terminen!

Vid 9.35 är jag vanligtvis på plats i ett av mina klassrum och morgonen startar lätt med avancerad matte i form av Data Management. Läraren är fett trevlig men jag förstår inte så mycket ändå för tillfället med tanke på att jag missat mer hela denna termin än jag skolkade förra året sammanlagt (då är det illa). Så fick 2 extra dagar att plugga till provet, tror tyvärr jag F:ar det ändå men ska göra mitt bästa. Förra terminen började ju med 11% så jag kan ju inte göra värre (tror jag). Så igår när alla andra skrev prov fick jag en bänk utanför klassrummet så jag kunde tomglo eller nått annat vettigt. Sockersöta WallE bestämde sig även för att ta sig ett besök och uttala sig om att jag fuskade inför läraren. Lite visste han att man inte kan fuska på att tomglo. Kan inte vara lätt att vara en kanadensisk pojke. Säkert därför dom blir så kreativa. Bildbevis nedan.

Canadian textbooks at it's finest


Min andra lektion för dagen som börjar 11.04 (måste varit andra kreativa kanadensare som kommit på tiden) består av världsproblems diskussioner. Läraren pratar lite mindre än Jonas och på ett förståeligt språk så det är ju helt fantastiskt. I denna klass har det inte hänt så mycket (vad jag vet). Vi kollade på någon film om vatten igår så jag tog mina kryckor och tog mig själv långt därifrån, eller så långt jag kunde komma utan att mina skavsår från dessa kryckor högg in.

Vad vi mer gjort i den klassen var ett arbete om länder som man sedan skulle jämföra med Kanada. Jag tog Norge för att vara förvirrande. Tänkte inte ens på Schweiz. Sen tog jag även Togo, mitt favvo land i Afrika. OBS för kanadensare som stalkar mig på insta och läser bloggen; Afrika är inte ett land- Tack på förhand. Vilket fall; skrev en katastrofal analys om Togo för typ 3 år sedan så det kunde ju inte bli så mycket värre (än själva landet). Hah.

Sen har vi "lunch". Har glömt att faktiskt ta med mig lunch majoriteten av gångerna sedan denna termin började så kanske bara borde kalla det rast.

Sista lektionen innan skoldagen är över är någon slags Antropologi,psykologi och sociologi blandning. Inte långt ifrån förra terminens Challenge&Change. Det är intressanta lektioner men inge vidare spännande ändå på något sätt, fattar ni vad jag menar? (NELK referens för er som kollar på Youtube klippen jag skickar på kik)


Sen "går" jag hem. Hoppas på ingen mer skolbuss nu denna vecka, den stannar typ 8 mil bort så man måste hoppa som en galning för att bara komma fram till huset. Snäll kille i camouflage dock som har hjälp mig av senaste gångerna. Dom flesta kanadensare är snälla, det är ingen myt. Men inuti skolan så verkar det inte gälla. NDSS förändrar även den bästa.

Skillnader jag märkt denna termin är att det inte är samma mönster med människor man måste undvika varje dag. Det kommer säkert nya kandidater snart men just nu är det lugna gatan så länge jag hoppar fort och håller blicken på målet (2:30 - slut för dagen).

För er som undrar var jag håller hus idag är jag på ett Bed&Breakfast hotell i Kingston. Har dock inte gjort något av vad namnet intygar utan detta är bara mitt hus för dagen. Ska på lite fler läkarbesök när timmarna är räknade och fram tills dess ska jag väl försöka plugga? Dock är inte att försöka good enough när ett matteprov står på spel. Vi får se. God Jul.

Tycker collaget börjar bli fullt nu, men vem vet när nästa olycka ska hända? :D Har ju faktiskt aldrig besökt sjukhuset i Napanee så det ska bli spännande och se om jag kan få uppleva det också.


Lira lungt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Tänk att tiden går fort även när man inte har roligt. Dags för lite sammanfattning för denna månad!

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!


no1. EXAMS. Helt otroligt vad det var överhypeat. Inte ens så svårt (säger jag som inte ens fick över B på något) men still. Asså folk såg ut som sämre kopior av Yeti och det är inte ens så kallt ute. Alla hade på sig filtar, camouflage och mjukisar. Inte ens i närheten hur en normal pyjamas dag skulle se ut hemma. Folks utstyrslar var mer spännande av resten av dessa 6 månader; sammanlagt.

no2. Allen the taiwan gangster när han visade var skåpet skulle stå när han körde störtlopp ner för barnbackarna. Ostoppbar. Bokstavligen.

no3. Det knackade på ett Jehovas vittne en av de sista dagarna hos min förra värdfamilj och jag drog ihop någon historia om att jag redan var ett vittne och sen när hon dragit gav jag hundvalpen broschyren som ny leksak. God Jul.

Precis som jag nämnde i förra inlägget finns det en svenskfamilj i Camden East (En by med ca 70 invånare runt 15 min härifrån) så det får bli no.4 riktigt oklart om jag får säga det själv. Hur stor är sannolikheten?

En annan upplevelse (no5) blev alla ♥s dag middag på någon kanadensisk hamburgerkedja, och nu är det inte så att det är själva maten som är upplevelsen, det är bara en annan typ av donken, men det faktum att andra personer faktiskt gick dit? Alltså en alla ♥s dag date på Harveys? vEM gör det?

no6 Sist men INTE minst är denna bal-hypen som redan påbörjats. Det finns 2 olika Facebook grupper och spyr redan på så mycket klänningar jag sett (är egentligen bara avundsjuk för att jag själv inte hittat en) men sen påminner man sig själv om att det februari. Balen är i Juli. Sorrynotsorry tänker inte heller lägga 300$ på en klänning jag kommer ha på mig en gång. Det är inte ekonomiskt. Man måste tänka lite Battulga iaf. Det är tid som är guld.Man får ta nästa kategori med en nypa salt men här har vi; Highlights

 • Marabou på IKEA i Quebec
 • Det hemma gjorda knäskyddet som tog 2 timmar att fixa och såg ut som en kartong-mur
 • Ellas vistelse under dag 2 utan livshopp
 • 3 dagars skola under 3 veckors tid
 • Pannkakslunch med Jenna & Karla
 • Jul i Januari festlighet som jag gick på
 • Skippa lämna in sista uppgiften i C&C - vadå utbytesstudenter har fördelar?


& <PERSONER3

 1. Lördagsgodis är bakgrunden. "So does Halloween have to be on a Saturday then" ft. skrämd Isaac 12 år.
 2. "Stonehame City" - Malcolm när jag frågade var jag bodde. ⬆ kommentaren ovan är hans brorsa, det går i familjen verkar det som.
 3. Olivia (värdsyrra) när jag nämnde Hans (dsvdv) "isn´t that illegal"


lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

En och en annan olycka har hänt sen sist och det har hindrat mig att blogga. Eller det beror på hur man ser det, många skulle säkert argumentera att jag borde haft massvis med extra tid men jag är inte en av dom.

Vad har hänt på 10 dagar då? Jo först och främst blev det en snowday på inplanerade dagen för skidtävling. Det var standard nuförtiden, jag brydde mig inte ens om att ställa alarmet. På onsdagen bar det av dock och för första (och sista) gången någonsin var hela 2017 laget ute och åkte tillsammans. NDSS första någonsin och legendariska skidlag bestod av mig (den svenska utbytesstudenten), Malcolm (Team Canada material), Dylan (enligt en tidning; "had a strong showing") och Jaxon (Rätt bra, men framförallt coolt namn).

Första tävlingen innan lunch blev GS och jag hade aldrig ens åkt en sån bana så det var ju lite jobbigt. Men fick ihop mina tvivel samt hyr skidor och gav mig ut på isen (bokstavligen), classic Ontario. Fick en 5te plats utav 40, men det är ju äran som räknas...right?:-)

Sedan blev det lunch, uppvärmning och en krasch som blev till sista åket denna säsong. Sånt som händer. Fick än en gång åka sån cool släde ner med tårar i ögonen. Alltid trevligt. Sjukstugan i Calabogie erbjöd en massa spännande. Bland annat ett hemmagjort knäskydd och en grabb som kunde stava mitt namn rätt och tro mig; det är inte ofta.

Efter ca 2 timmar blev det dags för 5 pers att köra tyngdlyftning (Yohio´s specialitet annars). Och in till badrummet och sedan blev jag transporterad till den gula skolbussen. Där mötte jag resten av mina homies och vi chilla gal1 i 3 timmar på en skumpig och iskall busstur. Av ren slump kom jag på att jag hade Marabou i väskan så vi käka det. 11/10.

När vi äntligen kom tillbaka till Kingston körde skolbussen mig direkt till sjukhuset, oväntat oklart kul. Det var en spännande trip men det roliga slutade tyvärr på sjukhuset. Fick ett nytt sånt trendigt snyggt hållbart sjukhusarmband men sedan gick det bara utför med tanke på att jag i stort sätt skrek vid minsta rörelse av knät. Sen hände inte så mycket mer den dagen. Här är en bild!


Efter det gjorde jag icke så mycket. Ella kom över en dag och chilla då hon också skippade skolan, men hennes anledning var att hon tog bort sina visdomständer. Sen drog jag till Ella en annan dag och vi körde över till hennes svenska grannar (??) hur visste vi inte detta innan är ju frågan. Så lördagskvällen satt vi och drack flädersaft hemma hos Ingela från Stockholm. What even.

Alla hjärtans dag spenderade jag i skidbacken (utan skidor) och hejade på 1/2 av laget som körde i tävlingen som jag också kvalificerade för :-). Men det var helt okej dvs bättre än skola. Malcolm (Team Canada material) kom först 1a men sen krascha han sista åket och kom ändå typ 3a asså ni förstår ju hur sämst resten var. Men det kanske ni förstod tidigare när jag kommer 5a med hyr skidor och aldrig ens åkt GS förut.

Vi alla är kända i Napanee nu. Hamnade på radion, i skolan och i tidningen. Dom stavade dock mitt namn fel i tidningen. Nästa gång är jag från Schweiz, lovar. Fick även en av mina bilder jag tog publicerad i tidningen, och på den skrev dom inte ens namn så all good.


Sen i onsdag blev det tillbaka till skolan. Första gången på 2 veckor. Dom flesta trodde jag åkt tillbaka till Sverige, förståeligt, men så kul ska vi ha det. Rullade in till mina klasser igen och insåg att nästa vecka har jag matteprov, ett inlämningsarbete och en presentation. Hur kan jag ens ha det när jag varit där 3 lektioner av 10?? Men det löser sig (eller inte). Hittills har ju 2017 varit en dans på lego så vi får se.

Besökte sedan 2 ortopeder i torsdags och dom var oense. Ena ville ha mig direkt på operationsbordet och den andra tyckte vi skulle vänta en vecka så jag får tid att använda mina kryckor lite mer. Så omtänksamt. Hade en riktigt nice lunch på Cocoa70 så ska inte klaga.


Hoppas på ännu mindre skola nästa vecka (om det är möjligt).

Här är btw lite kommentarer ang. mitt knä. 1 timme innan jag paja knät skrev Markus det där. Underskatta aldrig naturvetare,

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

och nästan slutat blogga vad det ser ut som på denna blogg. Men jag är tillbaka för min veckouppdatering. Trodde aldrig jag skulle ha såhär mycket att göra i Napanee men ingenting är omöjligt.

I måndags förra veckan blev jag klar med mitt matteprov som jag idag fick reda på att jag fick 76% på. Fattar ni hur SJUKT det är? Från 11% till 76% på deras form av nationella. Både jag, matteläraren och Anna-Kärin var förvånande. Ingen aning om sockersöta WallE, han är inte så spännande längre.

I photography inkasserade jag en 80% och Ella the photography pro kammade in en 99%, inte för att det spelar någon som helst roll för någon av oss men det kan ju vara kul att bekräfta att man kan göra absolut ingenting i 5 månader, och ändå få ett schysst betyg p.g.a att man bara allmänt inte är dum i huvudet. Grabben från första dagen som inte då visste hur man satte på en kamera fick samma som mig, det var bra jobbat. Sen fick jag 90% i Vocals, men jag kan fortfarande inte sjunga for shit, dessutom skrev jag 1/2 av alla prov på svenska.

Challenge and Change in society blev en stabil 72% precis som omdömen vi fick i November även fast läraren trodde jag kunde mer. Men å andra sidan så lämnade jag inte ens in sista uppgiften som vad avgörande. Antar att det är som Florre2lax14Tom sa; om ett år kommer du inte bry dig. Kan inte göra något annat än att hålla med; men ändå trotsar jag påståendet med att välja 3 asjobbiga ämnen även denna termin. Grattis på födelsedagen som Jenna sa när hon lämnade över 2kg anteckningar från Data management.

Idag blev då nya klassernas startdag och precis som jag tänkte den 6 September 2016, tänkte jag idag den 6 Februari 2017; vad har jag gett mig in på?:-)?? Denna gång blev det lite lättare start med tanke på att jag kände ett fåtal i varje klass. 4th blev dock det mest oklara när inseglande kommer ja.. dsvdv, och det är inte många.


Vad som mer hände förra veckan var då skidträning med NDSS legendariska skidlag (dvs jag, en grabb som hette Dylan och sen Isaac som var team Kanada material trotts hans unga ålder). Det blev en händelserik dag och imorgon blir det samma. 4:40, men eftersom att det är tisdag blir det med stor säkerhet snowday. Ibland bara vet man. Förhoppningsvis inte tho, jag vill ha NDSS tröja och har lovat resten Marabou, dom trodde nämligen Milka var bästa chokladen. Lögner.

I fredags var jag och åkte skidor med Lord-Allen, Eataly-Elena & co. Allen såg ut som värsta gangstern (Taiwan maffia). Jag lärde honom allt om glasstrut och älgen. Han var snabb, inte lika snabb som Fredrik förra året dock. Freddan hade nämligen marijuana skidglasögon och körde in i en tant baklänges, det är vad jag kallar stil. Eller brukade anyhow, det är fett mainstream här.


Igår (förstår nu vad Jonas menade om dispositionen av mina texter) var jag och åkte snöskoter. Även äldre personer trimmar och trotsar fartgränser. Hm. Inte bara 15åringarna i gulsippan.

Sen förra veckan var jag, Cali-Charlotte och Heidi aka värdmamma1.0 på La Crépa i Napanee som fortfarande har starkare karaktär än Cocoa70. Möjligheterna i Napanee bara växer.För att avsluta detta inlägg som jag påbörjade 5 timmar sedan men blev avbruten med middag, Kanadensiska ICA, Skype med den där skåningen och en dusch tänkte jag visa lite bilder på mitt förra rum. Innan jag packade och drog dvs. Nya rummet får ni se om 5 månader till, när jag lämnar landet. Trodde aldrig det skulle bli svårt men jag kan komma till att ha haft fel. Tapeterna i nya rummet blir dock lätta att lämna. M&P de gula är inte ens i närheten av vad det nya rummet hade att erbjuda.

lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Jag i en bild sedan förra veckan. Nu är det över tho, mestadels. Har fortfarande en film att göra istället för en film analys, för att jag är så sjukt kreativ. Hmm. Men det problemet tar vi en annan dag. (typ imorgon då det är min deadline 3.0). Förstår verkligen inte hur mina lärare pallar med mig.

Gjorde en pre-exam tårta förra veckan för att önska mig själv lycka till men hann aldrig önska klart då brandlarmet gick igång. Tur att någon tyckte tårtan var smokin'. Hade även mina sista klasser i C25,D2,A12(oklart minns ej) & C7 förra veckan. Samt sista lektionerna med ett flertal. Uppskattas.


Fredagens prov som jag förstod ungefär 1/3 av fick mig sedan att lämna delstaten. Det gick alltså inge vidare. Minns hur jag satt där och ba wtf är det här och vad håller jag på med samt varför åkte jag hit och inte ens multiple choice can save me now. Kul. :-) Men som sagt drog jag till Quebec och åh det var välbehövligt.

Dag 2 i Quebec erbjöd kvällsskidåkning på ett berg (det är det jag menar med att jag inte är i Ontario längre) namn: Bromont. Blev inte så många åk då kvällens mission istället blev att få min värdsyrra4.0 i sittliften, och sen inte kolla tillbaka. Höjdrädd. Mycket älg och mycket snö (för en gångs skull). Det finns bara några flingor i Napanee, men där var det rena rama flingpaketet. Mer som hände i närheten av Bromont var studier då måndagen erbjöd en obligatorisk sänkning i betyget i form av matte exam. Kul det också. :-) Exam är lite som nationella fast kortare, 30% av betyget och bara generellt en tid till att ångra att man åkte till Kanada.


Vi går vidare till dagen idag, eller gårdagen för er svenskar som läser bloggen imorgon. Socker där första ordet. Serier är andra. Sömn är tredje. Sanningen är fjärde. Ja, jag ljög om kreativiteten där i första stycket. Karla & Jenna tycker fortfarande att det är hur kul som helst att jag somnar överallt (på Karlas födelsedagsfest, när vi var hos Jenna x3, när vi var hos Abbalina, under lunchen i skolan dagligen) och idag. Idag var det dock paltkoma tror jag, vi hade pannkakslunch (OBS inte middag). Bildbevis finns ifall det önskas utav den där franska tjejen.

Mer spännande nyheter förutom bilderna ni ska få se om ni scrollar lite längre ner är att 1. Jag flyttar på lördag 2. Det finns en hundvalp i huset 3. Försökte döpa valpen till IKEA 4. Jag var på IKEA i söndags och hitta marabou?!!?!? 5. Åt god poutine för första gången 6. Valpen fick aldrig heta IKEA 7. Körde Mario Kart och har tappat hoppet om körkort för gott 8. Nu är det Februari. bye.
och såklart, här är Poppy. Min ersättare då jag drar på lördag. Den där hunden är vild så enda skarpa bilderna man kan få e när den sover.

Lira lungt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Ytligare än månad har passerat och jag är ännu inte mycket visare, men man måste ju ge points for trying. Om jag ska vara helt ärlig har jag behövt kolla upp nu i efterhand vad jag har haft för mig senaste tiden då jag har ingen som helst koll, precis som jag förmedlade i den inledande meningen. Nu kör (dsvdv(man får nt)) vi;

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!


No1. Jag var på bio! Kanske inte låter sådär jätte spännande med tanke på att jag brukade gå 1-2 dagar i veckan hemma, men nu är jag inte hemma så nu är det spännande. Hurra. (??)

No2. Under min, Abbalinas & Jennas escape från vår Vocals klass en morgon drog vi först till Timmys men sedan till en park där jag hittade ett någorlunda märkligt hus. "yeah that's our summerprogram for you"- Abbalina. Bilder nedan. RUN .


No3. Bokstavligen gick till Quebeck. Omedvetet. Så när jag var i Ottawa ville Wiebke åka skridskor, men det ville inte jag så tog hjälp av google maps och gick till alla ställen jag ville se i huvudstaden. Gick över någon lång bro och tydligen enligt skyltar hamnade jag in en ny province. Alltid kul med variation.


No4. Vill ta en bild från varje ämne jag har läst som beskriver själva lektionen och bilden från Challenge & Change är så jvla rätt. Maeva; Pluggar Maddy; Lånar alltid penna av Maeva och har sällan material med sig (om hon ens dyker upp) Mandy; Samma som Maddy fast hon har med sig penna och jag; Förlorad i översättning men oftast inte där överhuvudtaget.

No5. Bästa matteprovet ever :-))Går vidare till lite roligare saker!! HIGHLIGHTS

 • Gifflar från IKEA. Tror det är den mest givna platsen jag någonsin gett på en lista.
 • Träffa 3 svenskar inom 30 minuter på hockeymatch. Brydde mig inte jätte mycket om själva matchen.
 • När jag lärde ut italienska svärord under min mattelektion
 • Battawa och Calabogie; bästa platserna i Ontario.
 • Niagara Falls med värdfamiljen. Inte kött stället tho. Bara allmänt Niagara Falls.
 • Måste nämna Brödrost grabben här
 • Vatten. För det behövs för att göra varm choklad.

& <PERSONER3

Eller ja, kommentarer.

 1. Ella efter jag tyckt en sak var bra i Napanee och jag sa att jag kanske borde flytta hit på heltid "I wouldn't go that far".
 2. Min värdmamma1.0 efter min värdpappa avslöjat att han kollat på pewdiepies videos. Ett simpelt "why?" som fick mig att nästan trilla av stolen. Vi fick aldrig svar på frågan. Eller så fick vi, men jag missade då jag inte kunde andas + jag kan inte engelska (åtminstone är det vad 1/2 av alla på skolan tror)
 3. Cameron från min Vocals lektion efter "I am a rock" vilket är den mest deppiga låten man kan sjunga på klockan 9 en januarimorgon; "Can we do Frosty now? :/"

btw för er som minns denna kommentar ▼

Han kom aldrig tillbaka efter jullovet.


Annars skolmässigt ser det ut såhär:


Ibland önskar jag att jag var i Italien istället. Motivering:


Och Eli ifall du läser detta; fuck you :-)

Lira lungt'

Likes

Comments