Header
View tracker

sammanfattning månadsvis

Ytligare än månad har passerat och jag är ännu inte mycket visare, men man måste ju ge points for trying. Om jag ska vara helt ärlig har jag behövt kolla upp nu i efterhand vad jag har haft för mig senaste tiden då jag har ingen som helst koll, precis som jag förmedlade i den inledande meningen. Nu kör (dsvdv(man får nt)) vi;

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!


No1. Jag var på bio! Kanske inte låter sådär jätte spännande med tanke på att jag brukade gå 1-2 dagar i veckan hemma, men nu är jag inte hemma så nu är det spännande. Hurra. (??)

No2. Under min, Abbalinas & Jennas escape från vår Vocals klass en morgon drog vi först till Timmys men sedan till en park där jag hittade ett någorlunda märkligt hus. "yeah that's our summerprogram for you"- Abbalina. Bilder nedan. RUN .


No3. Bokstavligen gick till Quebeck. Omedvetet. Så när jag var i Ottawa ville Wiebke åka skridskor, men det ville inte jag så tog hjälp av google maps och gick till alla ställen jag ville se i huvudstaden. Gick över någon lång bro och tydligen enligt skyltar hamnade jag in en ny province. Alltid kul med variation.


No4. Vill ta en bild från varje ämne jag har läst som beskriver själva lektionen och bilden från Challenge & Change är så jvla rätt. Maeva; Pluggar Maddy; Lånar alltid penna av Maeva och har sällan material med sig (om hon ens dyker upp) Mandy; Samma som Maddy fast hon har med sig penna och jag; Förlorad i översättning men oftast inte där överhuvudtaget.

No5. Bästa matteprovet ever :-))Går vidare till lite roligare saker!! HIGHLIGHTS

 • Gifflar från IKEA. Tror det är den mest givna platsen jag någonsin gett på en lista.
 • Träffa 3 svenskar inom 30 minuter på hockeymatch. Brydde mig inte jätte mycket om själva matchen.
 • När jag lärde ut italienska svärord under min mattelektion
 • Battawa och Calabogie; bästa platserna i Ontario.
 • Niagara Falls med värdfamiljen. Inte kött stället tho. Bara allmänt Niagara Falls.
 • Måste nämna Brödrost grabben här
 • Vatten. För det behövs för att göra varm choklad.

& <PERSONER3

Eller ja, kommentarer.

 1. Ella efter jag tyckt en sak var bra i Napanee och jag sa att jag kanske borde flytta hit på heltid "I wouldn't go that far".
 2. Min värdmamma1.0 efter min värdpappa avslöjat att han kollat på pewdiepies videos. Ett simpelt "why?" som fick mig att nästan trilla av stolen. Vi fick aldrig svar på frågan. Eller så fick vi, men jag missade då jag inte kunde andas + jag kan inte engelska (åtminstone är det vad 1/2 av alla på skolan tror)
 3. Cameron från min Vocals lektion efter "I am a rock" vilket är den mest deppiga låten man kan sjunga på klockan 9 en januarimorgon; "Can we do Frosty now? :/"

btw för er som minns denna kommentar ▼

Han kom aldrig tillbaka efter jullovet.


Annars skolmässigt ser det ut såhär:


Ibland önskar jag att jag var i Italien istället. Motivering:


Och Eli ifall du läser detta; fuck you :-)

Lira lungt'

Likes

Comments

View tracker

lyfe i kanadat, skolgången

"Sa jag att jag ska upp 4:40 imorgon bitti?"

Var en utav de sista fraserna jag skrev i mitt förra blogginlägg. Inträffade detta? Naturligtvis, jag steg upp 4:40 och fixade mig, åt 2 kardemummaskorpor från IKEA och drack varm choklad. Runt 5 tiden så drog vi mot Napanee och vi anlände i rättan tid utanför min coach hus. Sedan mycket trevlig biltur med 1 till grabb från skidlaget som besökt Hintertux i höstas till Kingston som tog ca 30 minuter. För att få reda att skidträningen är inställd. På grund utav "snowday". Sedan biltur tillbaka och anlände utanför mitt hus innan det ens blivit ljust ute. Goals.

Första gången jag klagade på en snowday hah. Vi får dom när det har snöat för mycket över natten, vägarna är för hala eller om prognosen säger att det ska snöa mer senare under dagen. För då kan inte skolbussarna gå då folks försäkringar står på spel och trotts gratis sjukvård är det inget man vill riskera. Ibland önskar jag att 541:an hade gjort det där, bussar kan behöva lite jullov.

Dagen blev en extra dag hemma spenderad med Molly, varmchoklad & Glee, någonslags HSM serie med onödigt mycket drama. Under kvällen la jag en tanke på att plugga men kom aldrig så långt att jag faktiskt öppnade böckerna, eller kollade på dom ens en gång. Molly bestämde sig för att baka och vi höll på att dö när halva kakan fastnade i formen och hela saken bara rasade. "This is why you do all the baking in this house" blev kommentaren. Kakan blev dock god, jag menar det var socker och choklad. Inte direkt så att det går att misslyckas. Något vidare fin blev den däremot inte, men man kan inte få allt i livet.


11/1 blev då första skoldagen, eller 1/11 som dom skriver datumet här. Båda skalorna beskriver den. 11/1 för hur mycket dagen överträffade mina förväntningar och 1/11 på hur skoldagen var allmänt. 1an står för en blandning mellan bra mattelektion (inte i försåtlighet) och Ellas letande efter billiga flygbiljetter under photography lektionen.

Dagen efter blev en smula bättre då det var veckans sista dag för mig. Den innehöll även bara 3 lektioner. Jag, Jenna & Abbalina uppmärksammade att vi skulle få vikarie så vi bestämde oss för att gå på tur till Tim Hortons (Kanadas espresso house) för en 2a frukost och sen blev det en promenad på det för att det var så fint väder (regn +3 grader). På Timmys såg jag en Rotarian och nu tror dom att jag är Ipek2.0. Jag lovar; skippar inte så mycket lektioner för Timmys, mestadels stannar jag bara i skolan :-).


Jag fick värsta idén till ett foto projekt till instagram under denna promenaden så det var nice och sen kom en Photography lektion som för första gången inte krossade mina drömmar. Inställd skidträning på tisdag innebar en extra träning på fredag istället. Jag och Ella vandrande som vanligt runt i hallen tills jag såg DETTA


Visade sig vara en riktigt soft grabb med mer tatueringar en Elin, en brödrost i skåpet (ifall han ville göra 'grilled cheese' under lunchen) och ett gemensamt intresse emot fotoläraren. 11/10.


Sedan kom fredagen och det blev dags för skidträning nummer 1(2) och jag var precis som i början av inlägget uppe vid 4:40, åt 2 skorpor och drack varm choklad. Sedan bar det av mot Kingston och denna gång blev det lyckat. Jag var dock den enda från vår skola denna gång, och jag går knappt på skolan. Den e lite oskön. Fast det är första gången någonsin NDSS har ett skidlag, så lite legendariskt att vara med. Anyways runt 9 anlände vi i Calabogie som är Norrbackarna i Orsa Grönklitt fast istället för 3 ankarliftar, en öppen sittlift som gick i samma tempo som dom I Japan, dvs, inte fort.

Nöjd var jag ändå och solen var ute precis som jag och hade en härlig dag. Jag behövde byta pjäxor en gång då dom jag hyrde var för stora och grabben bakom disken ställde alltid samma fråga om jag kunde göra en backflip. Enligt honom var det så man var bra på skidor tills jag informerade honom att det är mer akrobatik eller nån shit och inte faktisk skidåkning. Tror jag förstörde hans dag. Mycket åkning, mycket is och mycket kritik. Inte så mycket älg. Bara i sittliften.

DET FINNS INGA SVARTA BACKAR I ONTARIO. En svart diamant betyder sten. Och barr.


Idag ska jag på 8/9 års kallas fick jag nyss reda på. Tur att jag sov 13 och en halv timme i natt. Vi höres om jag överlever.

Lira lungt'

Likes

Comments

View tracker

lyfe i kanadat

Sup bitches

Det blev ingen skola idag som planerat. Åt någon dålig frukt igår är min pappas teori så var uppe 1/2 natten och drog upp halva maginnehållet. Inte blir det skolan imorgon heller då jag har första skidträningen. Det är snöstorm just nu så det ska nog bli fett. Över till annat;

Förra veckan istället för att skriva min filmanalys var jag i Niagara fallen med min värdfamilj, minus CaliCharlotte. Älskar det stället, Kanadas version av Las Vegas typ. Vi började trippen med att åka förbi 3 IKEA, stannade dock inte på något, utan lunchen blev istället på Rainforest Café , asså det stället. Kanske någorlunda mer spännande när jag var yngre men still. Åt någon gigantisk hamburgare, har ju låtit gräsätar- vänlig mat stått på hyllan sedan jag kom till detta land. När jag berättade för min värdpappa att jag skulle återgå till vegetarian fasonerna när jag kom tillbaka till Sverige beslutade han sig för att boka bord på något brasilianskt steakhouse lite senare under kvällen, hjälp.

Efter lunchen lirade jag och Molly runt och kolla på fallen, men främst besökte lite turistattraktioner. Minns ni bilden på FunHouse?? Vi besökte det iallafall. Jag frågade till och med dom som jobbade där om det var kul. Dom ljög. TB


Det var svinkallt och snö överallt denna gång så jag och Molly flydde in på Tim Hortons emellanåt för ren överlevnadskull. Efter vi gjort lite allt möjligt och spenderat timtal ute drog vi till hotellet och Molly färgade handdukarna lila samt jag förberedde mig för kvällens middag genom att unlikea ett x-antal djurens rätt sidor. Rip.

Sen bar det av mot middag med 14 olika sorters kött. Man hade någon slags bricka på bordet man skulle vända när man inte ville ha mer, men jag hade råkat fått två som satt ihop så för mig fanns det ingen röd ruta som betydde stopp, utan bara två gröna sidor. "nice"?


Under kvällen låg jag sedan och bokstavligen flöt i badkaret och när morgondagen var kommen var det dags för mer mat. Tillbaka vägen till Napanee sen stannade vi på IKEA och tro mig, ingen ville ha mer mat. Den är ovanlig. Vi köpte istället ett paket gifflar som blev brukade i lördags när CaliCharlottes flamma (bokstavligen) var här.

Nu blir det bildbevis på allt vi hittade på under resan eftersom att jag inte orkar skriva mer. Sa jag att jag ska upp 4:40 imorgon bitti? Jag måste typ gå och lägga mig nu för att få tillräckligt med beautysleep. Värre än peab.


Inte jättespännande bilder. Har tappat foto intresset. Får ändå sämst betyg i Photography.

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Jag är tillbaka! Inte bara från Ottawa, utan även med bloggandet. Julen är långt borta och nyår liksom så. Men tänkte ändå ta tillfället i akt att berätta vad jag haft för mig de senaste veckorna.


Julafton (eller den 25 vet inte ens vad man kallar det i Sverige) var galen. Dom verkar inte ha förstått att jag inte firar jul. Så jag var mentalt borta i 2 dagar efter. Minns knappt vad som hände, och nej jag var inte drunk. Själva julfirandet i sig var nice, aldrig sett så mycket paket eller presentpapper. Mat fanns det också galet mycket utav och jag trodde det skulle finnas rester till februari, men det slank ner och inte ens dagen efter blev fri från matlagning. Hmm.

Jul var kul (rimmar) och jag förstår grejen. Denna "christmas spirit" dök också upp, svårt att förklara. 11/10. Allt som allt är jag mest glad över (och även mest chockad) för min nya kompis Maple som är en 3m lång gosedjurs larv i alla möjliga färger. Det tog mig ca 3 dagar innan jag slutade skrika efter jag vaknat upp på morgonen då jag inte är jätte van vid lurviga figurer bredvid mig i sängen, men nu är det all good. Charlotte min ena värdsyrra fick en atlas med highlightade sidor av mig. Hon trodde nämligen New Jersey låg i Kalifornien och det är snäppet värre än när Tobbelobbe99 trodde New York var USA:s huvudstad, han var ju ändå bara 11. Men God Jul.


Dagen efter jul var inte jätte spännande. Jag år choklad i mängder och gosade med min nyfunna vän. Tror jag lämnade sängen 3 gånger och det var alltid p.g.a mat. Men sen den 27 blev det återställning; mer mat. Vi lirade ner till Napanees Crêpe ställe (som ärligt är bättre än Cocoa70) för brunch/räckte hela dagen. Jag & Molly tog samma som förra gången. Ovärt att ta något nytt när det var ljuvligt. Min värdfamilj är i chock att jag inte väger mer med tanke på mängderna mat jag får i mig. Jag också.

Sen blev det bio och jag såg nya Star Wars ensam. Faktum är att jag såg näst senaste Star Wars ensam också. Denna var inte lika bra, men popcornen var, så 11/10.


Sedan var det dags för Ellas födelsedag och middag på en restaurang med gratis efterrätt. Det är därför jag gillar när folk fyller år. Hon fick av mig en "decision maker", jag tänkte att det kan vara bra att ha nästa termin. Man kan alltid fråga den om råd ifall man känner för att skippa en lektion eller två, eller hela dagen för den delen. Sedan sjöng vi Adele för allt vi hade och vi alla tvivlar nu starkt på mitt 88% i Vocals.


Dagen efter det steg jag upp vid 6 för att ladda upp en video på facebook. Allt för sociala medier. För sedan bar det av till en av Ontarios stenar för skidåkning. Det fanns en lift och 6 backar. 4 timmar gogogo. Vi hann många åk och många älgar. Första gången jag åker skidor i Ontario, och första #spreadthamoose klistermärkena som blev fastklistrade. Hoppas kanadensarna fattar vinkeln. Jag, Cynthia (från facebook taggsen) och min värdbror1.0 var sedan slut när timmarna hade passerat. Men min dag var inte över utan hemma i huset väntades fullt kalas då Charlotte fyllde 16. Jag köpte dock ett grattis på 50 års dagen kort (hon måste ju undra var mina present idéer kommer ifrån) men det var det finaste kortet jag kunde hitta. Jag gick och la mig vid 7:30 denna kväll och sedan sov jag tills 8.10 morgonen efter. wtf.


8.10 började jag packa min väska och 11.00 lämnade min buss Kingston. Jag satt bredvid en grabb som luktade köttbullar. Inte svenska tho, mer turkiska. Men han hade fina ögon och en cool dialekt. På stationen 13:48 mötte jag sedan Wiebke och vi drog till shopping centret för lunch men även sista chansen boxing day shopping. Vi missade bussen hem och eftersom det var december i världens 5te kallaste huvudstad höll vi på att avlida. 30 minuter i det där gör 541ans 10 minuter ingenting. Någonsin igen.

Vi lyckades till slut gå på bussen, tyvärr blev det lite kommunikations problem så jag gick av vid fel hållplats och hamnade i Ottawas arabdal mitt i snö stormen utan vantar helt ensam. Det var en av de mer spännande sakerna jag har gjort sen jag kom hit. Det hela slutade med att min blåa jacka blivit vit och jag fick en 20 minuters promenad, innan en mystisk bil hämtade upp mig. Själva innehållet var inte särskilt mystiskt men platsen jag blev upphämtad var.


Några timmar i värme före stormen. Bokstavligen snöstorm. Det stoppade inte oss dock, vi stod ute i 2,5 timme och dansade, kolla fyrverkerier och försökte hålla två ljus vid liv vid Parlament Hill. Allt gick jätte bra och sedan kom 2017. Inspirationen jag hade för min fyrverkeribild sa det mesta om Ottawa hela kvällen. Inklusive mig själv innan min mobil dog strax efter 10.

Har även att säga att vi jobbade vår väg uppåt och stod längst fram vid scenen när klockan var efter 10. Inget bildbevis på det, ni får helt enkelt bara tro mig. Kanadas huvudstad under nyårsafton var lite bucketlist, synd bara att jag inte har någon.Dagen efter nyår sov jag. I 15 timmar. Resterande tid spenderades med att spela 31, äta och gå på bio. Inte jätte händelserik 1a januari men det är sånt som händer.

Denna dag där i mot har varit spännande. Wiebke ville åka skridskor men det ville inte mina vader så jag drog på egna äventyr medans hon höll på med det. Sedan åts det på Cocoa70, promenerades runt hela staden och jag är klar med Ottawa. Har sett mer av den staden än Napanee nu, och låt mig påminna om att Napanee är lika stort som Markaryd. För er som inte vet vad Markaryd är; precis min poäng.

Har jag skypeat med min räddare i nöden och nu är det dags för bilder innan jag somnar. Gott nytt år.


och en sista bild på mig för att jag ser så happy ut :-))

Likes

Comments

View tracker

lyfe i kanadat, skolgången

Skolan är över för detta år och nu väntas en spännande helg. För mig känns det mer som höstlov än jullov då jag inte fick något i år. Misstänker ibland att Finland har mer semester än detta land. Sista veckan i skolan bestod av matteprov, ofullständiga arbeten samt en välbehövlig sjukdag utan feber.

I fredags var typ 1/4 av skolan där och 1/8 i varje klass. Jag gick endast för att försöka finna denna "christmas spirit" alla pratar om. För er som inte vet firar inte min familj hemma jul, vi är alltid på resande fot istället. Så julgran och julklappar är inget som värderas särskilt högt. Sista dagen var rätt chill ändå, vi hade någon julceremoni där folk sjöng och grejer. Skolans cheerleaders bestämde sig även för att förstöra filmen Mean girls på mindre än 2 minuter genom att göra en kopia av dansen. Sedan blev det 2 medlemmar i NDSS elevkår debut för underhållande uppträdande och det innehöll en av grabbarna käka ghostpepper och den andra rakade av håret. Fatta ifall Blackans elevkår skulle göra det, LIT.

Vi var sedan 8 pers på mattelektionen och efter 20 minuter blev det istället svenska/italienska lektion där jag lärde resterande 5 som var kvar i klassrummet svordomar på båda språken. A för engagemang? Sockersöta WallE var inte på plats och den där långa killen kunde inte rädda mig så nu är misstag nummer 3 på gång i det klassrum c7. rip. Tur att det är lov säger jag bara.

Det som mer hände under fredagen var att jag fick en bibel av Jennas mamma. En av de mer spännande julklapparna jag någonsin har mottagit. Sist men inte minst avslutades dagen med en shopping tur till Kingston för att jag behövde köpa mina sista julklappar. Ursäkta språket men faan vad det är dyrt med julklappar? Detta tror jag inte att jag gör om. Vill även tillägga att jag är nu professionell paket inslagsgare. Kommer kunna slå in paket med sluta ögon i framtiden garanterat.


Sen i torsdags, (som ingen kan ha missat) var jag på min 3dje, men favorit hockey match so far. Det blev inte ens slagsmål och jag var ändå nöjd. Så det säger väl det mesta. Anledningen att det var 11/10 var för att det var 3 kronor vs. Ryssland. Självklart vann Sverige med 4-0 och jag skrek högre än rösten från arenans alla högtalare tillsammans.

Det bästa med det hela var dock att jag träffade 3 svenskar. Jag såg 4 pers med gula tröjor så jag lunkade runt och snackade med alla. En hade dock ingen koppling till Sverige, utan han hade bara på sig Sverige tröja för att han inte ville stödja Ryssland. Förståeligt. Men 2 pers som flyttat hit från Hagsätra som jag även ska till för julfika någon gång nu under lovet och sen en snubbe vid namn Lars (hur svenskt??) som var en fotograf från Örebro numera bosatt i Kingston med hans son.Sen julafton idag var mycket trevlig. Drog till Cynthia (okej vem vet fortfarande inte vem det är? Det är hon som tar över min tidslinje med bilder på Facebook) jag och min värdsyrra3.0 gjorde ett Starbucks pepparkakshus och spelade monopol på franska. Jag var mer lost än tv-serien lost många gånger men vann ändå. Min, Adam och Gustavs monopol turné förra hösten var alltså meningsfull för min karriär här i Kanada. Fick julklappar och grejer också men det tar vi en annan dag för nu är klockan över 12 slaget och tomten kan ju rulla in vilken minut som helst:-)

Lira Lungt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Att jag skulle klara såhär långt fanns inte på min världskarta. Delvis för att jag bara har 1 hemma och det är en Scratch-Map som jag gav upp på efter 4 länder. Men 4 månader igår, here we go

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer so far!!


No.1 på upplevelse dedikerad till en av ungarna på min skolbuss. Varje eftermiddag är han där och ser mer döende ut än mig. Ibland rör han på sig men det e fan inte ofta. Blir livrädd varje gång. no.2 Jultomten i Detroit. Har nu träffat 1 i Kingston och 1 i Napanee, men inget slår Michigans.

no.3 går till ett besök i kyrkan (?). Lyssnade på Hoziers låt några dagar innan så kände att ifall han inte kan gå, borde jag inte neka en möjlighet. Detta var oerhört spännande men det blev lite för mycket när allsången bröt ut i slutet. no.4 88% på trigonometry provet, men gissa om inte Sockersöta WallE ska få 0,5 fkn mer. Sedan tog det mig 3 dagar innan jag fick insåg att jag kunde inkasserade 1/2 poäng från en sak jag skrivit på svenska på sidan av pappret. Till bevis använde jag google translate som för en gångs skull var på min sida.

Upplevelse no.5 är när synen och hörseln bevittnade ett 20-tal kanadensare inklusive min sten coola lärare dansa små grodorna samt sjunga till. Jag var med i ringen naturligtvis. Det var under den lektionen någon gång jag insåg att inget jag gör här spelar roll så yolo.

No.6 är en av bilderna nedan som förklarar varför skolans wifi har blockat snapchat. Klassisk Napanee.

No. 7 är anledningen till att jag hänger på mitt rum och inte i vardagsrummet. Mozart & Bach är galna.

Sist blir no.8 (siffran misstänker jag var väntad) är mitt pepparkakshus bygge. Helt otroligt att Annas pepparkakshus höll utan bubbelplast från Hässelby ---> Napanee (thx m&p), men sen valde att gå sönder under tiden jag höll på att limma- med andra ord nästan elda upp det riktiga huset med brinnande socker.

HIGHLIGHTS

 • Mattehjälp från banffboy - Nästan mer händelserik genomgång än sockersöta WallE's.
 • IKEA - För att det är billigare än en flygbiljett hem.
 • Skype med Oskar aka Veebee & Filippa K. Ingen fredagsfika direkt, men närmaste man kommer från Kanada.
 • 15goingon20 Kyle & Lord Allens födelsedagsfirande när Kyle spydde. Ja mitt liv är tragiskt.
 • ▼▼▼▼ Detroit???!! + ikea??!! ▼▼▼▼

& <PERSONER3

Eller ja, kommentarer.

 1. Duncan när jag berättade att alla i Napanee trodde jag skulle till Narnia och inte Sarnia: "I think we need to evaluate some of those friends"
 2. Ella när hon ansökt om ett svårt scholarship och jag nämde att trying is everything: "Yeah well maybe trying isn't enough when $40 000 is on the line"
 3. Namnlös grabb i min matte klass som är tsm med sin kusin (napanee style) efter 3 månaders lektioner: "I need a calculator". no shit??? hur har du ens överlevt hittills?? tar vi samma mattekurs?!?

Jösses. Napanee är the place 2 be sometimes. Tyvärr har jag bara bild på Ella, så ni får se lite bilder på hur vi ser ut under våra helt fantastiska photography lektioner. 11/10.


Skolmässigt annars har denna månad varit en blandning av detta:

prank, jag har över medelvärdet i varenda klass. Hur sjukt är inte det?

lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Har fått tillbaka ännu ett matteprov men resultatet var inge vidare spännande. Hade det varit för 2 månader sen hade det varit personligt bästa antagligen hade jag gråtit av lycka, men nu är det december och 68%´s prov finns det inte längre plats för.

I söndags så var det julmiddag halv 8 hos Joanna och jag bakade under dagen en igloo tårta till Allen från Taiwan. Tänkte att han kunde behöva ett 2a hem, eller bara allmänt lite mer kroppsfett. Denna tårta tog tid och dedikation och precis som jag utlovat blev den 11/10 efter lika många försök. Tyvärr uppstod komplikationer när Allen inte visste att man fick säga önskningen högt innan man blåser ut ljusen. Han kommer nu att få ett dåligt utbytesår. Eller jag minns inte om det betyder otur eller bara inte händer? Whatever.

Måndagen resulterade i snowday (inte för att jag hade tänkt gå till skolan ifall det inte var) men jag & Allen chillade gal1 hemma hos Joanna och kollade the 100´s samt åt kasst stekta pannkakor. Dagen ledde ingenstans och jag gjorde absolut inget utav värde för första gången på månader. Samma sak under tisdagen, skillnaden var bara att jag faktiskt gick till skolan.

Under tisdagslunchen var jag även på min Rotary klubbs jullunch och där sjöngs julsånger och jag träffa tomten för 2a gången i år. Inget slår dock legend tomten i Detroit. Efter min halvroliga mattelektion med Sockersöta WallE bar det av mot Kingston igen för Lucia firande med Joanna. Vi tänkte baka lussebullar men tiden räckte inte till så vi körde på chokladbollar och glögg istället. Vad hade jag tagit mig till utan IKEA? Funfact är att jag drack glögg för första gången typ förra året men det är en keeper efter julpiggelin.

Anledningen att vi inte hade tid för lussebullar var för att 6:30 behövde vi vara på plats och delta i ett ytligare Rotary event. Detta var riktigt nice och jag träffade Sockersöta WallE´s tyska tvillingbror. Denna grabb är dock lite längre, lite blondare (syftar på hårfärg, för han är lite intelligentare) och lite äldre. 2 julmåltider under loppet utav 12 timmar resulterade i grov sömnbrist p.g.a katastrofal matsmältning men Lucia handlar väl lite om natten så all good.


-17 var temperaturen ute idag och eftersom att skolan inte kan isolera speciellt väl så börjar allt fler ha på sig filtar och jag börjar misstänka att ett sparande till en flygbiljett är inte en dum idé. Ella från min photography var inte där idag då hon tog en "mental health day" då vår klass är deppigare än Oskar aka Veebees hund. Min challenge&change klass är även en challenge än en gång så räknade idag matte på den istället. (Vad gör jag med mitt liv?)

Idag var det Karlas sista lunch för året då hon åker tillbaka till Mexico över julen och förhoppningsvis återvänder nästa år om inte mur-byggaren ändrar sig igen. Mer jag har att säga är att individer på skolan behöver klippa sig och skaffa sig ett jobb. Ett uttryck som även används här.

Ska spela lite piano nu så jag får en anledning att lägga upp bilden nedan. Tagen under en av mina & Ellas sicka trips under photography.

Vi höres.

​LIRa lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Ordning och reda, fick mitt Rotary check denna fredag och dagen innan det var jag, Eataly-Elena och Allen på Circus Soleil som var akrobater mycket likt Bromma-gymnasterna som vi får se i Blackan en gång om året. En stor skillnad var dock att dessa var sminkade och utstrålade med clown kläder, Bromma-gymnasterna brukar vara mer casual. Det var en cool show första timmen men sedan hände bara samma sak om och om igen. Lite som Kanadas skolsystem. Var rätt mysigt ändå, jag och Eataly-Elena somnade och Allen åt popcorn. Kvalitetstid.

Ifall vi ska gå tillbaka ännu längre i tiden var jag, Karla och Pommestjejen på bio i tisdags och såg Disneys nya (för mig väldigt relaterbara film) Moana. Efter det tog vi oss även ett stopp på Tim Horton´s och jag åt min första kanadensiska munk därifrån, eller donut som vi säger på engelska :-)))


Sen har vi gårdagen som bestod av födelsedagsfirande på två fronter. Det blev först lasertag där jag utnyttjade mina vapenkunskaper som jag lärde mig i Niagarafallen. Rött lag vann båda gångerna. Tänker inte säga vilket lag jag var på. Den där militären skulle blivit besviken.

Sen var det dags för en fantastisk bioupplevelse. Filmen vi såg var inte speciellt fantastisk i sig men "the grand final" var. 15goingon20 Kyle aka birthdayboy2.0 hade fått i sig lite för mycket av någonting. Det började med vi trodde någon spillde en dricka. Sen 2, sen 3. När vi kollade över axeln ser vi Kyle uttrycker sina känslor med hjälp av maginnehåll beskriva filmen. Bästa var att det var mitt i värsta romantiska stunden. Raden framför flydde för livet och fick senare intyga att dom kommer inte att bli sjuka, bara livrädda för bio för all framtid.

Sedan blev det pizzahut (ja det var inte min ide) och Kyle kunde för första gången inte äta mer än 1 slice. Sen blev vi jagade av polisen och jag köpte ett födelsedagskort, men det tar vi en annan gång. Denna vecka i skolan har jag även målat naglarna under lektionen. Allt är möjligt i Kanada, eller som min värdmamma sa det "you have become one of them"

best group photo ever - You know you're ugly when it comes to a group photo and they hand you the camera.

lira lungt!

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Sho katter! Månaden har ändrats. Kanada i December har jag besökt förut although inte Ottawa som erbjuder världens 5te kallaste huvudstad. Kommer dessutom spendera nyårsafton där, rip.

 • Jag har börjat le med tänderna - detta ser fett stelt och tillgjort ut men det hjälper mig att passa in i huuset och kanadensiska tonårskulturen.
 • Har kollat 2 hockeymatcher och trotts ett uttalande om att "alla är inte likadan", ehm jo. Jag och Allen på 2a matchen som ägde rum under fredagskvällen stod och skrek "fight" ett antal gånger men fick ingen respons tyvärr. Det blev nästan fight en gång, men sen ändrade dom sig och fortsatte spela tyvärr. Detta innebär att jag måste gå på fler för att få den äkta kanadensiska hockey upplevelsen.
 • Besökte Cocoa70 under helgen med Wiebke, Johann & Caleb för lite mer mmm i livet som Marabou hade intygat på.
 • Fick en japansk julklapp på lördagskvisten och i den fanns det 1 paket grönt té kitkat. Mitt förra paket varade i 3 månader så det är ju perfekt när man kan säga att man har godis men inte äter det!! Självbehärskning med andra ord.
 • Provat på curling och trotts svenska laget levererar och min förra idrottslärare var pro så var jag inte så gopro. Inte ens i närheten faktiskt.


Sen en grej jag inte tänker ha med på punktlistan är att jag och de andra utbytesstudenterna drog till Fort Henry för en Northen Light show och fick bevittna fake snö och en del coola ljus. En av de bättre sakerna som skedde under Rotary helgen.


Sen i skolan denna vecka har jag haft 2 Sverige presentationer på 75min inför min challenge&change klass. Jag bjöd på fika men dom var inga större fans utav lussefika. En grabb gillade dock julmusten och drog i sig 4 utav 12 flaskor vilket nästan är imponerande. Mer som hände under presentationen var att internet krasha så jag fick improvisera och skriva lyrics till Små groderna på tavlan och sen ha allsång. Jag är ju ingen Anders Lundin (men jag och Tom#florrr2lax14 har träffat honom) men fick ändå vår stencoola lärare att dansa. Samma känsla som när "ge mig ett a" filmen i 7an fick Pelle att garva, fast detta lite mer internationellt.


Lira lungt'

Likes

Comments