lyfe i kanadat, skolgången

Älskar födelsedagar <33 Inte för att det faktiskt var Karlas födelsedag idag, den inträffade tidigare i veckan. Men eftersom att vi inte hade någon skola idag och skolbussarna gick (lång, ointressant historia) så bestämde vi oss alla för att samlas och fira. Tur att vi inte var på ett klättercenter, för när man fyller år, då får man ju 'fira' (ni som kopplar; tacka Èrik för den) och det skulle betyda att jag skulle behöva klättra och det skulle ju inte gå så bra då jag numera även har en inflammation i mitt allra käraste ben .. Hurra

Det var iallafall en finfin förmiddag spenderad med kära och relativt nära. Haha när man tänker efter så har vi inte ens känt varandra i 2 månader men eftersom att jag är tillräckligt bekväm att somna i sällskapet skulle jag nog säga att vi är rätt bra kompisar. Så grattis en än gång Karla även fast du inte läser min blogg för du kan vad jag vet inte svenska, och om sanningen ska fram är google translate shit.

Vad mer har jag att berätta? Gårdagens skola innehöll bara 1 lektion som jag egentligen inte skulle gå på, men eftersom att jag fortfarande är rätt kass i matte kände gick jag ändå. Istället för lektioner hade jag + min challenge and change klass + ett 60 tal till elever en dags föreläsning om fattigdom. Vi fick alla olika scenarion och sedan skulle vi gå runt till olika hmm ska vi säga föreningar och försöka lösa problemen. Det gick inge vidare utan jag och ett flertal gav upp efter bara någon timme. Kan inte ens föreställa mig att försöka lösa dom där frågorna i verkligheten och det var väl det som poängen med det hela.

Tycker dock det var lite oklart när dom sedan bjöd på dyr pizza och ger oss en "få en gratis slush" kupong. Jag har inget emot slush men alltså va?? Förstörde helheten på något sätt.

Lunchen var riktigt nice. Första gången sen jag kom hit som man satt med bord och STOLAR. Sällsynt här i Kanadat under skolluncher. Man kan nästan tro att jag åkte till Japan. Hade iallafall underbart sällskap av Karla, en indisk magi grabb- som är en av de nya karaktärerna som jag har lunch med ibland , samt hon med svenska namnet och resterande 5 som jag glömt namnet på en dag senare. Spännande!!

Lira lungt kompisar'

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer so far!!

Kan ju direkt börja med upplevelse no.1 som inträffade den 17 Augusti; sjukhus besök i Malone. Kanske inte det roligaste jag gjort hittills men det är ändå en rätt sick upplevelse. Inte alla som har fått besöka 4 sjukhus i staterna minsann :-)))

no. 2 blir nog alla dessa flaggbilder som togs där samma helg. Redan innan jag åkte på detta utbytesår kände jag att om det är något jag kommer ångra med det hela är det dom där bilderna man ser på allas Insta. "wow jag är i ett annat land oj va casual jag hade med mig min flagga". Nej bara nej. Därför har jag inte med någon sån bild här nedanför. Vilket inte make:ar någon sence, precis som hela inlägget.

no. 3; WONDERLAND. Dessutom kunde jag följa reglerna och inte "hoppa" över köerna eftersom att jag inte ens kunde gå vanligt!!!

4 & 5 är någon slags mix (och nej det är inte popcornen Chicago mix jag pratar om, det är no.5) 4an går till att jag fortfarande är förvånad varje morgon när klockan ringer i klassrummet 8:15 och det är nationalsångsdags. Det gör mig inte heller mindre förundrad hur dom dagligen har olika versioner av den. Idag var det lite med countrystil, men förra veckan då var det popversionen av den. Fatta du gamla du fria fast LIT? Varje morgon? Folk hade ju inte pallat trycket.

HIGHLIGHTS

  • Kanelbulle ifrån Jenna - även kopplad till punkten i kursivt textformat
  • Skype med Oskar aka Veebee - innan 30 dagars challenge:t började naturligtvis. För inte skulle jag fuska.
  • FETT god glass i Malone - i klass med Stikkinikki
  • 65% på matteprovet - Fick till&med en upplysande kommentar, trotts att det var sämre än klassens medelvärde
  • 11/10 - med sockersöta Wall:E & co
  • Tro det eller ej, men klippte av håret - prank haha vad tror ni det ser hemskt ut. That moment när tjejen med värre hårfrisyr än britney 2007 kommer fram till en och säger "va fint hår du har" well mitt tips: spring

& <PERSONER3

Skrev inget på denna punkt sist, så håller traditionen tänker jag :-) Ni får helt enkelt läsa resten av inläggen, jag har inte tid med mer trams nu. Måste studera matte, viktiga saker.

Lira lugnt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Gårdagen spenderades i Kingston med inga mindre än Sherri & Aza. För er som inte vet vilka det är (och nej I don't blame you, jag visste inte heller vilka det var för 4 månader sedan) så är Sherri en rotarian som var på utbytesår i Hässlehom, Sverige för 30 år sen och Aza är en tjej som var på utbytesår i Stockholm nu förra året och i våras. (Funfact: Jag och Aza har träffat varandra i 3 olika länder).

Vi drog till ett riktigt schysst lunch ställe beläget vid vattnet. 4real mest svenska stället hittills. Såg lite ut som en blandning av Espresso house och Saturnus för er som kan fika i Stockholm. Caféet hette Juniper och själva byggnaden (som förövrigt designad av 14goingon20's pappa) hette The Tett. Värt att nämna är att jag endast kommer ihåg detta för att jag just googlade. Det tog mig 4 minuter. Allt för bloggen.

Lirade runt en stund efter och kollade byggnaden. Fanns mycket spännande. En musikaffär, en konstutställning och en unge som hade spytt. Det sistnämnda är ju en konst i sig.

Sedan gick vi runt vid Queen's University där dom hade 'homecoming' just den dagen. Lite som "spirit week" fast här hade alla faktiskt ansträngt sig och gick man ingenjörs linjen såg man ut som en lila smurf.

Mycket mer hände inte igår. Har förlorat min löpning licens nu några dagar då min hamstring inte verkade tycka det var en lika bra ide som min hjärna. Så lördagskvällen blev choklad,costco crack och tårar- p.g.a dåligt filmval.

​Lira Lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Detta med att spara pengar... det går verkligen inte bra när Battulga inte befinner sig i samma land.

Det spöregnade i morse när jag gick till bussen men det spelar ju inte jätte stor eftersom att mitt hår redan är förstört :-). Nej fick faktiskt flertal komplimanger men vet inte om det är något att ha. Jag brukar inte behöva en 2a åsikt, utan nöjer mig oftast med min egna. (prank, men det är ett bra quote).

Skoldagarna går oftast relativt fort och denna dag var inte mer händelserik än vanligt. En trip ner till Tim Hortons under photographyn men kändes meningslöst, kanadensare förstår inte hur man fikar. Jag får helt enkelt vänta med och fika tills på lördag (!!) då ska jag träffa en rotarian vid namn Sherri som var utbytesstudent i Sverige för 30 år sen och en gurl vid namn Aza som jag träffat i 3 olika länder. Hoppas vi snackar svenska. Försökte lära mitt lunch squad idag för jag var så taggad men det resulterade i mindre svenska än innan.

Det finns en tjej i min matte klass som har en pappa som besökte Sverige för ett tjugotal år sedan och nu döpt sina barn till svenska namn. Anna-Karin går i min klass och sen har hon en brorsa som heter Håkan. Fast dom kan inte uttala det rätt. That moment hon måste ha känt när man får veta att man uttalat sin namn fel hela livet av en random utbytesstudent.

Efter skolan --> Kingston w/ Charlotte. Hittade äntligen en laddare till min lilla kamera som varit död sedan en utav jetski färderna. Sen lyckades jag även klara min matteläxa på under 2 timmar. Helt otroligt. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Hörde jag fredagsmys? Visserligen med me myself and I men ifall Demi Lovato skrev en låt om det kan det väl inte vara så illa.

Lira lungt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Tjafan! Det var inte igår!! (det var i typ lördags eller något).

Inkasserade 1 extra helgdag denna vecka eftersom att thanksgiving här i Kanada ägde rum under måndagen. Jag började dock fira redan i lördags. Efter att ha vaknat halv 2 hann jag bara blogga,duscha och äta vindruvor för att sedan bar det av mot Cynthia (min kontaktperson + andra värdfamilj och för er som ännu inte kopplar; hon som la ut de förfärliga bilderna från min ankomst på Facebook). Vi åt traditionell thanksgiving mat vilket är typ köttbullar med potatis fast man byter ut köttbullar mot kalkon, lingonsylt till tranbärssylt och sen så lägger man helst till en pumpapaj på slutet. Fast det gjorde inte vi för ingen verkar gilla det.

Sen vare hipp-hipp hurra också för min värdsyster3.0 som fyllde 10. "Första 0an". Minns när min brorsa fyllde 10. Vi var nämligen hemma hos min mormor i Markaryd och här är ett sidospår när vi ändå talar om städer som ligger nära Småland; Sockersöta Wall:E vet vad Ängelholm är?? Dom tillverkar tydligen sportbilar där för hela slanten. Vad i hela friden. The more you know I guess...

Sedan har vi dagen (bokstavligen eller borde man säga siffriligen?) 11/10. Den dagen var helt fantastisk, även om den där grabben som käka mac'n'cheese 2a skoldagen med en penna passerade mig 3 gånger.

Morgonen började med Vocals och för första gången på veckor slapp jag lipsynka. Hallelujah!! Fick till och med sjunga ut med Hallelujah, det var som om läraren förstod. Höjdpunkt nr 1. inträffade sedan efter Vocals.

Ni vet hur det var kanelbullens dag förra tisdagen och jag älskar kanelbullar och förra året tvingade alla i mitt dåvarande squad att skriva dikter och sen frossa kanelbullar med partyhattar i 4 timmar och ni som inte vet, ni vet nu, well, berättade detta för Jenna. GISSA OM INTE HON KOMMER MED EN KANELBULLE denna 11/10 dag.

Jag började gråta, och gråter än så fort jag tänker på det. Det var det finaste någonsin. Jag tror inte ni förstår vilken hemlängtan man får under högtider när alla spenderar tid- och pratar om familjen. Att någon lägger ner tid och tanke på en sån detalj, wow, det går inte ens att beskriva glädjen. 11/10. Nej 12/10. OVERKLIGT.

Efter den händelsen släppte jag i stort sätt alla dagens resterande bekymmer och dom släppte mig också för hade en underbart trevlig photography lektion med Ella, för att sedan få reda på att min ansvariga lärare för Challenge & Change inte var där; vilket resulterade i inget prov och 1 dag till att plugga utöver de 3 extra jag redan fått. Jag och Karla satt och chillade hela lektionen istället. Till en början snackade vi främst om grabben vars namn kan rimma på Bolt eller Detroit men sedan övergick det till viktigare saker och ännuännu viktigare; födelsedagar. Skoldagen avslutades efter lunch med sockersöta Wall:E och jag har att säga att det är mycket bra, men det är ingen bra idé.

Tänker bara ta ett stycke här för uppskattning av mina underbara vänner i skolan ❤

Klart.

Det blev pannkakor med Charlotte till någon slags mellismiddag och sen spenderade jag resten av kvällen med mina matte och Challenge and Change böcker <33.

11/10

Inget kommer nog kunna slå 11/10 men try 12/10 haaah för er som kopplar.

Denna dag har varit rätt trevlig också. Tog en tupplur under photograpy, skrev mitt prov och jag lär inte ens F:a, åt lunch med några nya karaktärer som jag ännu inte kan avslöja samt fick 62 nya likes varav 58 sedan togs bort men det kändes ok+ ändå för att det enda som brann där var håret.

Annars idag fick jag besked om att en liten löptur på mindre än 3km var okej vilket jag utnyttjade till max. Regrets? Inte bestämt än. Mer som har hänt idag är att jag har klippt av håret. Inte personligen, men en sån utbildad. Fast tvivlar dock starkt om hon verkligen var utbildad då 13 cm försvann spårlöst. Eller så var det min engelska. Gjort är i alla fall gjort. Det lär växa ut igen. Hoppas jag. 

Lira Lungt meanwhile'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Tänkte skriva att jag lever, men dessa selfies på mig och Karla bevisar starkt på det. Spara ord, en hobby jag håller på med dagligen här. Delvis för att min röst ännu inte är tillbaka (lipsynkar fortfarande på Vocals sen 2 veckor tillbaka) och delvis för att jag knappt pratar på detta ställe.

Vad har hänt sen sist? Kanelbullens dag resulterade i inga kanelbullar, men istället Rice Krispies kakor @ Jenna. Först satt vi och skrev på mitt brev som då skulle vara klart dagen innan men sedan övergick det i en drastiskt duell av Tumbling Tower. Har inte skrattat så mycket sen jag kom hit. Tisdagens skoldag innehöll även obegriplig matte som inte ens Sockersöta WallE kunde förklara, en Rotary lunch och en tillåten välbehövlig skolk. En bättre dag helt enkelt.

Onsdagen var inte så farlig den heller. Kom en dag för tidigt till ett doktor besök men behövde bara vänta 28 minuter istället för 24 timmar. På det fick jag information som fortsätt med sjukgymnastiken och att ta det lugnare (är det ens möjligt?)

Lunchen spenderades utanför NDSS väggar med en grabbb vars namn riimmar på Bolt eller Detroit. Det var varken spännnande eller giivande så jag överväger nu att säga nej till folk även fast jag skulle behöva amigos. Eller vänner och vänner. Tro mig på denna, man är inte vänner med det motsatta könet här. Det finns inte. Kan även meddela att jag fick närvaro till min challenge&change klass för första gången på en vecka och att min mattelärare såg ut som en cowboy.

Sen när jag kom hem från sjukgymnastiken pluggade jag matte i 6 timmar (never gonna be the same) och åt pannkakor till middag. Dagen avslutades runt 2 på natten efter jag läst 3 nya artiklar till min c&c klass som är 1/15 vad vi skulle ha prov på under fredagen.

Istället för att skriva om torsdagen får ni en symbolisk bild här ovan.

FREDAG !!! Denna vecka har varit "spirit week" i skolan men tror aldrig jag har varit så oberörd av en skolaktivitet. Har verkligen inte kunnat bry mig mindre. Förutom denna dag. Alla olika års gångar skulle ha olika färger på sig och grade 12 som jag tillhör skulle ha på sig vitt. Denna dag var verkligen ett perfekt tillfälle då det är sjukt svårt att se vem som är under 15, över 16 och vilka som är lärare och vilka som bara ser ut som lärare :-). Många av boysen kör nämligen No-Shave November året om.

Under Vocals denna fredagsmorgon fann jag mig själv framför pianot 2 gånger och en av gångerna var det med hela klassen och jag spela till de dom sjöng. WOW. Lixom grattis till en tjej som fyllde år men även grattis till mig för att jag gjorde något så .. häpnadsväckande? Hörni jag börjar tappa ord.

Under Photography chillade jag järnet med Ella och Vanessa varav Ella är en nyfunnen vän sedan denna vecka. Oklart nog är det min foto-lärare som fixade så att det hände och hon har något starkt emot mig. Kanske visste hon att dom 2 inte gillade henne heller, för nu har vi alla 3 gemensamt att inte gilla henne tillbaka. Hur jag känner det där High School Musical namnet sen innan är det han langarens (nuvarande) flickväns kompis som jag träffade på en lunch för ett tag sedan.

Under Challenge&Change så var jag inte där och skrev provet. Fick reda på att vi hade det i onsdags och det är allt vi lärt- och inte lärt oss på en månad. Rip min engelska. Fick istället tillåtelse att sitta och plugga i bibblan. Oväntad och 165 som jag är pluggade jag matte i stället.

För Under Matten hade vi stort matteprov #2 som gick oväntat bra. Jag är verkligen förvånad. Kanske blir jag förvånad igen på tisdag när vi får tillbaka resultaten men jag tror inte jag får underkänt. Sockersöta WallE var i daglig ordning på hugget och kom 15 minuter senare än mig och lämnade in provet 30 minuter tidigare än mig. Hur går det ens ihop? Jag förstår mig inte på den grabben, men han är fett trevlig.

På tal om fett trevlig så skaffade jag ytligare en ny vän med samma namn som en seriefigur har på ett pennskrin vi köpte till Filippa K i födelsedagspresent. -10. Ändå är han 11/10 hittills.

Veckan har även erbjudit en fotbollsmatch som varken jag eller Jenna förstod oss på och en undran varför Kingston har 4 snapchat taggar men Napanee har 0. Fast den sistnämnda är mest för att jag ska kunna lägga ut bilder på det hela.

Lira lungt guys. Vi hörs snart igen.

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Kan vi alla snälla ta en minut:

Detta är ju helt otroligt med tanke på att jag fortfarande inte vet vad kapitlet varken betydde eller handlade om. Nästa prov är redan på fredag, men har varnat min lärare med ett "this is as good as it´s gonna get" för nu håller vi på med att faktorisera kvadratiska uttryck och jag vet varken vad faktorisera eller kvadratiska uttryck är. rip.

Plugga.. Ett ord som kan skrivas i många sammanhang. En personlig favorit är "kommer inte att hända".

Imorgon så har det gått en månad sedan jag började den kanadensiska skolan. Har dock bara varit där 16 av dagarna men det är helt fine by me då en fråga till om jag trivs kommer få mig att börja gråta. Hörde att banken här blev rånad i veckan så ifall jag drar ihop mina 165 krafter och gör något liknande kanske jag kan få ihop till en flygbiljett hem i slutet av veckan. Det hade varit något. :-)

Skämt åsido. Det blir bättre dag för dag. Inte imorgon dock, vi skulle nämligen ha en uppsats skriven tills idag men eftersom att jag är sämst glömde jag pappret i skolan igår. Därför ska man ha vänner som kan skicka viktiga papper, men eftersom att jag inte har några så ryker ju den planen. Har försökt skriva på den idag, men när man inte förstår uppgiften eller kan stava på engelska gör det saken så mycket svårare.

Imorgon är det kanelbullens födelsedag. Hoppas jag lever fram tills dess.

PUSS

LiRa LuNgT'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Hallå där köp inte blåbär(i oktober för att dom lär inte va speciellt färska eller smakrika för den delen).

Idag avanmälde jag mig från att vara sjuk. Jag är så sjukt spontan. Gick upp strax innan 6 i morse och sen swoosh så var jag i Kingston 2,5 timme senare trotts själva körningen dit bara tog 20 minuter. Tiden emellan spenderades på ett flertal ointressanta ställen som ingen av er svenska läsare kan relatera till.

1 parti av ett spel som denna vecka lyckats bevisa att har man otur i spel så frågar 3 pers ut en oavsett om man vill eller inte. Därför gillar jag att fuska i monopol. Så länge man vinner så slipper man drabbas. Sedan bar det av till Kingston mall för en tredje gång i mitt liv. Lite som mallen i Anchorage fast mindre deppig och mer affärer. Detta betyder dock inte att utbudet är större, men det är helt okej för spenderar ändå bara mina pengar på Lush eller andra saker som är helt onödiga.

Bild 1: Hittade en idiotisk tröja inne på H&M (ville inte ens nämna att h&m var från Sverige när jag såg den). Definitivt något Joe Santagato skulle uppskatta som inskickat bidrag för kommande video. Motivering: VA? den där tröjan är ju så basic den kan bli så 1. den går emot sig själv &2. Nej. Bara nej. I´m so out.

Bild 2: Elena & Allen som dagen spenderades med. Dock är skylten ingen av oss faktiskt står för då ingen gillar pumpor.

Buss 502 tog oss till dagens höjdpunkt. Ledtråd: Det innehöll choklad. Jag menar det. HELA MENYN innehöll choklad |LÄNK| .

Bygger upp med argumentet 10x bättre än Sthlm brunch Club där ett glas apelsin juice i en inspo- tamblr- motivations mugg aka Mason jar som kostar 20kr på Coop och i USA används för inlagda gurkor eller sunkig öl kostade 49kr. Brago juice is better och bilden nedan är ett bevis på att jag,Adam & Gustav blir sjuka i huvudet ibland när vi umgås.

Men DETTA ställe var helt otroligt. Vet inte ens hur jag hittade det från första början. Antar att såna ställen nästan kallar på en när man är 17 år från Stockholm.

Nästa stycke råder jag starkt min far att skippa då han är som jag och verkligen inte bryr sig när folk postar vad dom äter (om det inte är fika såklart).

"Classic Belgian waffle topped with pure melted milk Belgian chocolate, milkchocolate and caramelized bananas. Crunchy chocolate waffle balls, moremelted chocolate and whipped cream on the side"

Jag skämtar inte när jag säger att det fanns 20 olika sorters varm choklad och flera chokladpizzor (flashback till när jag och den där franska tjejen gjorde en nutella pizza och inte tårta, Markus B)

Bilden nedan är tagen innan vi insåg vad det var för ställe. Efter det gick det inte att ta skarpa bilder då vi alla 3 var så exalterade


Sockerkicken efter var en upplevelse i sig och kommer göra min farmor + 4 till glada om några veckor ifall jag lyckades ta rätt brevlåda. På dagens schema stod även sightseeing och den punkten visar jag med glädje i bilder då ord inte kan beskriva hur glad jag är. Att för första gången på veckor ha besökt en någorlunda större stad och varit hmm.. fri?

& ja, ni som ser det på bilden ovan. Det är meningen. Dagens bästa kommentar:

"that's from china" - Allen från Taiwan


Eftermiddagen avslutades med 5 parti biljard, en påse Chicago mix som även kallas något annat jag inte kommer på, samt en hatt som inte hade 3 kanter. Inte heller var det min hatt, men fin var den.

Dagens sista kommentar innan jag sussar så sött jag kan en fredag klockan 11 (ja det är tragiskt) så har jag att säga att detta "EXEMPLET" är sämst.

S1B: ja värre än Dianas penna-exempel, hade lätt räckt upp handen och frågat om ett nytt även denna gång ifall den oerhört okreativa personen som kom på detta någonsin skulle träda fram. Eller vet ni, hade till&med skippat räcka upp handen. Det fungerar ändå inte i skolan jag går i nu. Trotts att alla är typ 12. Dom vet inte. Eller så är det Sverige som är kommunister. Vad vet jag, eftersom att jag vill passa in borde jag kanske återgå till att vara 12 igen. Skippar facebook statusarna denna gång som 12 tho.


Lira Lungt guys'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

:-)) Ja, ni kan ju gissa vem som nu ligger hemma med nästan 40 graders feber. Precis som Nayhal sa när jag hamnade på sjukhus förrförra veckan; "det förvånar mig inte". Men jag trodde ändå att det var USA som inte gillade mig. I was wrong. Nordamerikas grova mobbning mot blonda svenskar finns att hitta även i Kanada.

Om jag ska vara helt ärlig så börjar detta bli lite kämpigt haha. Inte trodde jag när jag åkte att 1 Ipren och 2 Alvedon skulle bli frukost. Mitt medicin-stasch har börjat ta slut och jag har varit här i vadå? 42 dagar?

Dum i huvudet/krigare/en vanlig student (eftersom att folk går till skolan trotts dom är sjuka här och jag vill ju bara passa in ://) så gick jag till skolan idag trotts skyhög feber och ingen röst. Jag låter som värsta knarklangaren men hey fick idag reda på att en grabb jag åt lunch med förra veckan faktiskt är. så återigen; allt för att passa in. :-)) Vi hade matteprov #3 idag. Funfact: Lärde mig att # även är en förkortning på nummer och inte bara betyder hashtag. (också lite därför jag gick till skolan idag. Photography får mig tappa hjärnceller så måste försöka få in så mycket som möjligt av de andra lektionerna). Guld till sockersöta WallE. dsvdv.

Kan ju säga att matteprovet gick hyfsat. Här får man börja med provet när man vill. Dvs. alla har svenska skolans dyssepowers. Rätt coolt faktiskt. Det bästa med det hela är att man kan fly från lunchen 3 kvartar tidigare om det så önskas. Det önskades av mig idag, hade nämligen lunch med en ny grabbb. Han var rätt trevligish men jag har blivit förändrad under dessa 42 dagar. Matte > Killar. Typ. Nayhal och den där franska tjejen skulle disagree, men min poäng är att ingenting egentligen spelar egentligen någon roll längre. Förutom mitt matte betyg!1! 

Trotts mina motgångar idag och de senaste veckorna har jag humöret uppe. Gjorde nämligen pannkakor till middag då alla i huset här är sjuka så det gör ingenting om man skulle råka hosta. Tror det var så jag blev sjuk från början. Imorgon planerar jag dessutom på att stanna hemma. Ska spela piano, sova & dricka vatten. Sen om jag blir tillräckligt sällskapssjuk kan jag ju alltid börja med nästa kapitel i matte. Internationell-och allmän kanadensisk mattehjälp finns nämligen över snapchat. 2016 goals.

Lira lungt vänner'

och lite life advice: bli inte sjuka

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Här i Kanada kan man åka till Wonderland även om man inte heter Alice. Rätt ballt faktiskt.

Det blev en tidig morgon för min del då Napanee --> Toronto ligger på ca 2 timmars bilavstånd men kunde sova i stort sätt hela vägen. Konstigt nog vaknade jag upp 3 minuter innan vi passerade IKEA. Lite som att den inre svensken i mig upp och oklart nog fick jag med mig det en till bit av dagen. För i kön till Leviathan så hör jag svenska röster (nej jag har inte blivit galen) utan det var faktiskt två svenska hockey-hunkar i vita tajta tishor. DRÖM säger jag bara. Ni förstår inte lyckan att kunna skrika på svenska i världens 8de högsta bergochdalbana i 148km/h. Elena min underbara italienska vän förstod ingenting. Kanske tur det. Ang. svenskarna måste jag även tillägga att jag dagen till ära bar en Odd molly tröja. Skämdes nästan.

Leviathan be like

Google bild som ni säkert kan förstå. Har bara gått photography i 3 veckor och än så länge har jag inte ens hajjat vad en "vertical line" är utan får istället hjälp av en del medlidande snubbar som finner mitt blonda hår attraktivt.

Elena och en fett skum ride där man låg ner? Dom kallade den time travel, vilket är ett namn jag kan godkänna då kön tog en evighet men kändes kort eftersom att vi hade fett trevligt


▼ Här har vi Behemoth som oxå var en favorit även fast fotoautomaten var i slutet när man inte ens såg exalterad ut längre. Tur att det bara var jag som var där och inte min photography lärare, det hade blivit scener


Jag, Elena och Allen (Theo/Lord i Taiwan form) passade på att prova en så kallad "Beavertail" när energin var låg. Det är något gott friterat med extra socker och extra allt annat man har råd att betala för. Efter det blev det en ride vid namn Shockwave. Är man svensk och besökte gröna lund innan 2012 känner man igen en liknande åktur vid namn Extreme. Härligt att hitta en ny sån! Ain't nobody got time for Furuvik i Sverige. Tror dock inte att Shockwave var vårt bästa val efter mat då till&med 14goingon20 Kyle var orolig för efter-effekten från sin cheesecake beavertail.

Lyckligtvis klarade vi oss alla och sedan var det full rulle för att hinna med så många rides som möjligt. Det är så himla kul att alla "småstadsbor" går så långsamt. Menar, jag är skadad och ändå var jag alltid först i klungan. Man tänker inte på det så mycket i Stockholm men här är det stora kontraster så fort man går någonstans.

Sista timmen hann vi med mest saker. Jag t.ex. hann tappa min röst, diagnosera mig själv och Kyle med lätt hjärnskakning samt nästan lära mig uttala frasen 3 wednesdays ago. Man kan tro att det är lätt att säga, och det kan vara, men det kan även vara svårt. Particulary svårt.

Drog även en yolo på sista bergochdalbanan då jag tog med mig min mobil. Allt för instagram. Här har ni resterande bilder från dagen. Nu måste jag sussa igen. Med igen menar jag att jag lämnat min säng 2 gånger idag. Bed stay in Bed- som den intelligenta Tove Lo en gång sa. PUSS.

as always, LiRa LuNgt'

Likes

Comments