View tracker

Det är knepigt att hinna med blogg och allt annat som cirkulerar. Får bli lite sporadiska inlägg här och var. Vi har det iaf fantastiskt! Skrev nog precis den meningen i förra inlägget också, haha! Men allt är verkligen toppen! Vi har otroligt kul varje dag och får lära oss mer än vad vi kan ta in! Imorgon är sista dagen på kursen. Känns tråkigt men ändå behövligt för att få landa lite. Ta in all information vi fått. Bara få åka lite fritt och ha tid att hälsa på alla andra som också jobbar på fjället. På söndag är vi medbjudna på afterski med resten av fjällgänget. Ska bli så kul!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vi är helt slut!
Att vara i backen 7 timmar om dagen är inga problem alls. Det är faktiskt helt underbart. Det som är helt kaputt är dock våra hjärnor. Efter dagarna i backen har vi nämligen föreläsningar. Så det blir en hel del att tänka på! Vi blir matade med information konstant och ska försöka komma ihåg allt. Haha det är tufft men skitkul!

Idag väntar en dag med skolsvängar.
Spännande att se vad det innebär. Hoppas det är intensivt iaf! Det ska nämligen vara -10 idag. Låter inte så kallt. Men igår var det -2 och når vi kom in var mina tår helt djupfrysta. Vi funderar nästan på om de har ett annat sätt att räkna grader här. De kanske tar bort en nolla så när det står att det är -2 kanske det egentligen är -20. Så måste det vara.

Likes

Comments

View tracker

Första dagen på skidutbildningen idag. Jag är helt slut!

Vi har haft en riktigt bra dag och lärt oss mycket nytt. Eller jag har det. Ska inte prata för någon annan. Haha, om inget annat har nog alla snappat upp en hel del nya ord. Vi är nämligen tre olika nationaliteter vilket också innebär tre språk. Svenska, Norska och Danska... Svårt men så underhållande med alla missförstånd och felsägningar. Om någon vecka blir det säkert lättare och vissa ord har redan satt sig. När jag kommer hem kommer jag förmodligen ha världens skevaste talspråk. Men är inte det lite mysigt ändå? Eller som min Norske sambo hadde fortalt, er det ikke litt koseligt?

Jag längtar iallafall verkligen tills språken sitter lite bättre och man kan göra sig förstådd på alla tre. Så himla häftigt!
Likes

Comments

Likes

Comments

Nu är vi äntligen här!

Framme i Hafjell och i morgon börjar vårt nya äventyr som skidlärare!

Eller vi börjar inte jobba i morgon... Men våra kurser börjar då, Jippie!! Resan hit gick super trots största packningen någonsin med skidor, pjäxbag, resväska och ryggsäck. Att packa in allt det x2 i det lilla bagageutrymmet på ett tåg är inte det lättaste. Jag ber om ursäkt till alla andra som fick ha sina resväskor i knät, hehehe.

Lilla stugan vi ska bo i är så fin! Den ligger bara 5 min från backarna och är så typisk fjällig! Jag ska försöka att visa bilder på den senare. Jag är säker på att vi kommer trivas! Det ända negativa är att vi bara kommer bo 4 pers här. Alla andra bor i ett större hus en bit bort. Lite tråkigt att vi inte bor tillsammans tycker jag. Men om några veckor kanske jag tycker att det är skönt. Time will tell.

Idag ska vi försöka utforska byn. Den är visst större än vad vi trodde, skönt! Vi försöker nog få tag i våra liftkort och jobbskidor också. Blir spännande att se vad vi ska få åka på under våra jobbdagar.

Nu väntar grötfrukost och julkalendern!

puss!

Bilder från två roliga resor till Åre och Lofsdalen.

Likes

Comments

JAG HAR KÖPT EN LÄGENHET!!!!!! Hur sjukt är inte det?!? Lyckorus och panik om vartannat. Underbart att ha något som är mitt eget och ingen annans. Men panik att allt är så dyrt. Lycka för att få inreda och panik för att somna ensam. Grymt taggad på att få göra allt själv. Minst lika orolig för precis samma anledning.

Men allt positivt väger över 1000gånger om och jag längtar mer än jag någonsin gjort till våren 2018 när jag äntligen får min alldeles nybyggda fina lilla lägenhet!!


Likes

Comments

inte mycket uppdatering här inte! Skyller åter igen på livet och allt därtill. Jobba 100%, jobba ännu lite till, träna, vila, äta, sova, umgås osvosv!

Svårt att hinna med allt! Har utöver alla måsten haft massa andra sysslor som behövts göras. Bankmöte, pass, planering inför Norge... Väldigt fullt upp! Men det är ganska kul ändå!

Hmm, kanske glömt bort att berätta att jag flyttar till Norge i december? Det gör jag iaf! Ska jobba som skidlärare. BLIR SÅÅÅ KUL! Får dessutom med mig min bästa vän. Ännu bättre!

Har lite andra stora saker som har hänt också! Men de tar vi i ett eget inlägg. Så stort är de!Likes

Comments

Hemma från kollo och lycklig i hela kroppen. Riktigt underbart har jag haft det! Garanterat jobbet jag hoppas på till nästa sommar! 

Iallafall, jag är hemma och njuter lite av det också. Ganska skönt att inte göra så mycket. Jag blir dock väldigt uttråkad väldigt fort. Men hittills har det gått bra och jag har haft massvis att göra. I fredags till exempel. Jobb hela dagen och mysigt partay hos Amanda. Igår firade jag min födelsedag med god fika och släkten. Idag ska jag möta upp Johanna och gå ned till ostmakeriet. Så lite har jag ändå för mig. Träna ska jag också göra. Blir en runda i spåret tror jag.   

Likes

Comments

​I skrivande stund sitter jag på en brygga ute på barnens Ö och njuter av en underbar solnedgång. Jag är här och jobbar på kollo och har så väldigt bra! Bara massa lek, underbara ungdomar, djupa samtal och andra härligheter! Inget att klaga på alltså! Blir här i ganska många dagar till och ska njuta varje sekund!

Likes

Comments

Några fler bilder jag tog på Erika. Hon är så fin min kusin!

Idag har jag en riktig vilodag, Underbart! Gårdagen spenderades med Johanna på bryggan med sol och massor av vattenmelon. Senare på kvällen mötte vi upp Line och Jessie och drog ut och festade lite på badholmen. Jag brukar tycka att det är lite sådär att gå ut på hemmaplan. Alla känner alla, varesig man vill eller inte. Men igår hade vi så himla roligt! Vi dansade massvis och spelade en hel del volleyboll. Idag är handleder alldeles blå. Men det var de värt!

Likes

Comments