Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Var verkligen hur mysigt som helst i Stockholm, gör gärna om detta flera gånger!

Likes

Comments

Var ju i Stockholm från tisdag till onsdagen på sportlovet. Köpte då bland annat dessa byxor. Jag tycker de är väldigt snygga och kan matcha till vad som helst!

Likes

Comments

Jag blir så rörd av alla filmer, videos och bilder av speciellt de vilda djuren på cirkusar. I skolan på svenska lektionerna så skriver vi en egen krönika som jag tänkte dela av mig med senare i detta inlägg. 

Igår så scrollade jag i facebook flödet och en bild kom upp på en cirkus elefant vid namn Tyke. I 20 år var Tyke en cirkuselefant. Hennes vardag bestod av att bli slagen och förnedrad. En dag fick hon nog. Tyke dödade sin tränare innan hon stormade ut från cirkusen. Hon sköts 87 gånger av polisen innan hon dog. Här finns en länk till Tykes sista cirkus uppträdande, riktigt hemsk video. Finns också en film på netflix som handlar om Tyke, " Tyke Elephant Outlaw ". 

Detta är så himla hemskt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Den 16 februari lämnar " djurens rätt " över deras upprop för ett förbud mot vilda djur på cirkus till riksdagen. Tycker ni ska gå in på http://www.djurensratt.se/intepacirkus/namninsamling och skriva på uppropet som jag om ni vill förbjuda vilda djur på cirkusar!

Min krönika om detta: 

En kväll var jag på cirkus och såg på alla djuren som gjorde massor av tricks. Det var väldigt häftigt, men jag började fundera på hur dom gör för att djuren ska göra dessa tricks? När jag kom hem såg jag filmer om djur på cirkus. Det var hemskt. 

 Djuren lider av ett liv i fångenskap, dem tvingas till rörelser som skadar och dem tränas med plågsamma metoder. De slår djuren med piskor och ger dem stötar.  Djuren blir stressade och sjuka utan det. Dem tränas hårt redan som små i syfte med att radera ut det naturliga beteendet. 

 Djuren lär sig, men hjälp av bestraffningar och belöningar, att utföra onaturliga konster, som dem inte alls är gjorda för. Att ha djur på cirkus leder även till många olika konsekvenser. Transporten kan orsaka stress hos djuren. Cirkusar i Sverige åker runt i ungefär hela landet, vilket gör att djuren måste vara instängda i burar länge. Djurens utevistelse är begränsad till små och endast tillfälliga inhägnader som också kan leda till stress.

Det första jag kom och tänka på är att vi är kyliga och tröga, hur annars skulle vi tillåta allt detta hända? Kyliga nog att inte bry oss om vad som händer djuren och tröga nog att inte reagera förens vi fått bilderna upptryckta i ansiktet. 

Ett ordspråk säger: ” Du är vad du äter ”. Men hur kan man vara naturlig när det du äter inte är det? Förr behandlade man djur med respekt och tacksamhet, man gav dom naturlig föda och lät de beta på friska ängar. Djuren varken misshandlades eller led, och man avlade inte fram ett djur för att få så mycket kött som möjligt. Allt var naturligt! 

Det finns många länder som tillexempel Bulgarien, Grekland och Kroatien som har infört förbud mot vilda djur på cirkusar, det borde Sverige också göra och ta hänsyn till djurens liv.

 Jag tycker att cirkus ska tas bort för det tillhör inte djurens intresse att göra konster eller transporteras så mycket som dom faktiskt gör, jag tycker också att man ska uppleva djuren i deras egen miljö istället för fångenskap. Det är fel att stänga in vilda djur! Kampen mot djurens rätt fortsätter. Var med du också.

En av filmerna jag såg efter cirkusen visade elefanten Tyke. Hennes vardag bestod av att bli slagen och förnedrad. En dag fick hon nog och dödade sin tränare innan hon stormade ut från cirkusen. Hon sköts 87 gånger av poliserna innan hon dog. Fattar inte människorna som plågar dessa vilda djur att det räcker nu? 


Likes

Comments

När man tror man äntligen fått en vän för livet men inser att d inte blir så, blir en stor besvikelse. men vad ska man mer göra?

Likes

Comments