Header

Mums, idag blev dumplings hemma till lunch. "Snabbmat" kan man ju säga, men herregud vad gott det är! Jag verkligen ääääälskar dumplings, både att äta på restaurang och hemma. Det bästa är att man kan både äta med ex kyckling i och vegetarisk. Jag som har börjat äta mycket mer vegetarisk blev väldigt glad över att se dessa godingar på Netto.

Rekommenderar starkt! Serveras med ex soya med sambal oelek i, nam nam.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vet ej vad jag ska skriva, eller hur jag ska börja, jag känner mest bara BLÖ, BLÄ och BU på allting. Dock inte så konstigt då jag har varit sjuk och samtidigt jobbat ihjäl mig under hela veckan. Jag räknade ut att jag hade jobbat 32 h under bara TVÅ dygn, hur sjukt? Inget jag rekommenderar om du håller på att få en influensa.

Just nu sitter jag i alla fall hemma med ansiktsmask och dricker vatten. Det behöver jag. Egentligen hade jag massor med planer inför dagen men kroppen sa NEJ. Nästa vecka jobbar jag på som vanligt (inte lika mycket som förra veckan) och jag behöver all kraft jag kan få inför den nya veckan.

Något jag har gjort denna veckan (förutom att jobba) är att fotat massor till bloggen. Tyvärr har det bara inte funnits tid för att sitta och redigera + skriva inlägg, men nu när jag loggade in såg jag med positiv överraskning att det är MÅNGA som läser den fortfarande, åh vilken blogg-motivation jag fick då. Nu ska jag försöka blogga på som vanligt när veckorna fram över för mig blir lite lugnare. Jag håller också på att ta körkort och jag kan tänka mig att det är roligt att få följa med på den resan för er som också ska ta!

Har ni förslag på roliga inlägg mm så gör det gärna i kommentarsfältet! Pussar och kyssar

Likes

Comments

Hej på er mina hjärtan! Just nu har jag lite rast på jobbet, så jag passar på att blogga. Jag är faktiskt på besök i en fransk skola idag. Jätteroligt då jag älskar det franska språket, alla omkring mig pratar franska så det känns nästan som att jag är på besök i Paris. Jag gick i franska från sexan-1:an på gymnasiet så jag förstår en del, men kommer tyvärr inte i håg hur man pratar. Jag kan endast enkla meningar så det har varit en liten utmaning för mig idag, men roligt är det.

I alla fall så jobbade jag igår som vanligt, men på kvällen träffade jag min kompis Matilda. Åh vad jag har saknat henne! Matilda flyttade för ett år sedan till Amerika och ska bo där i två hela år, men hon passade på nu över påsken att hälsa på nära och kära i Sverige. Vi satte oss på Condeco och pratade ut i flera timmar. Kärleken till henne går inte att beskrivas.

Så ja, så såg min gårdag ut, och ikväll ska jag träffa Josefin och Felicia! Kul! Vi hörs lite senare, hoppas ni får en fantastisk torsdag, pussar och kyssar.

Likes

Comments

Jag sitter verkligen mitt i mellan i livet nu. Jag känner flera 98:or som bloggar, o alla dessa människor lägger ut inlägg med rubriken "Dagar kvar till.." som innebär countdowns till olika saker som händer i livet. 98:orna har just nu studenten och balen att se fram emot, sedan brukar man alltid fira det med en resa. Massor med datum att längta till helt enkelt.

Jag älskar att läsa vad folk längtar till och jag själv tänkte skriva en likadan lista, men så insåg jag.. jag har inget att se fram emot som har ett fast datum. Jag sitter verkligen fast i en liten bubbla som väntar på att något ska hända. Jag klagar inte men det är så tråkigt att sitta och vänta på att datum ska ske.

Just nu fokuserar jag på fyra saker:

1. Ta körkort. Faktiskt så bokade jag in mina första körlektioner IGÅR. Wie! Jag har endast provat att köra bil med Linus föräldrar så det ska bli fantastiskt kul att få se vad en körskolelärare har att säga om mig. Det jag längtar mest till är att boka en intensivkurs så jag äntligen kan TA MITT JÄVLA KÖRKORT. Haha.. Jag längtar tills jag får ett datum på min uppkörning och intensivkurs så jag kan köra GÄRNET och ge allt.

2. Ta tag i USA-resan. Jag ska flytta till USA i slutet av året, men jag har inget datum på det än. Jag måste ha ett körkort innan jag kan sätta ett datum och därför blir det så segt med ansökningen. Den ligger bara och dammar medan jag försöker plugga till körkortet. Jag har haft flera samtal och möten med organisationen jag ska åka med men jag måste också ta tag i att skriva i min ansökning. Gah det är så tråkigt att sitta och skriva uppsatser när man samtidigt måste plugga körkort, men men ibland måste man ha tråkigt för att göra roliga saker i framtiden.

3. Jobba. Jag fokuserar väldigt mycket på att jobba just nu och jag gör det varje dag från mån-fre, 08:00-18:00. Jag älskar att jobba men när man har så mycket annat för sig blir man väldigt trött av det. Dock när jag väl är på jobbet så älskar jag det, jag har fått så fina relationer med mina elever och jag har alltid roligt. Så ja, det är rätt gött att jobba måste jag erkänna.

4. Ha kul. Asså jag förstår mig verkligen inte på människor som försöker skapa draman och vara sura. Nu är jag ledig varje helg tar jag vara på det genom att träffa vänner och vara glad. I sommar/höst kommer jag jobba VARJE helg så jag försöker boka in något att göra varje helg med vänner fram till midsommar. Nu när Stockholm händelsen inträffade så har jag insett att man måste ta vara på varje dag som om den vore den sista. Jag tog faktiskt kontakt med en gammal barndomsvän igår och frågade om en promenad, för att ja.. varför inte? Man måste ta vara på sina vänner och INTE vara elak. Så du som läser det här, vad får dig att må bättre genom att vara elak mot andra? Ja precis ingeting. Istället va alltid trevlig och du vinner tillbaka kärlek. Så enkelt är det♡

Likes

Comments

Hello darlings! Just nu sitter jag själv på Espresso House och äter en vegetarisk macka medan jag kollar lite youtube. Jag var nyss på min första körlektion och nu ska jag strax till läkaren för att kolla upp lite saker. Jag hade turen att ha 45 minuter mellan tiderna och passade på att lyxa till det med en god frukost. Efter läkaren ska jag åka direkt till jobbet som slutar ungefär runt kl 18. Sist men inte minst blir det en powerwalk på kvällen innan läggdags. Denna dag blir verkligen händelserik och lite stressande för mig. Mycket som blir gjort innan man knappt hinner andas, haha. Dock är det så skönt att få allt detta gjort när dagen lutar sig mot sitt slut. Det var väldigt roligt att övningsköra i alla fall, jag är så glad att äntligen ha tagit tag i det. Håller tummarna på att körkortet ska vara klart till sommaren! Pussar och kyssar

Likes

Comments

Dessa låtar skriker VÅR för mig. En blandning mellan både gamla och nya låtar. Så tips från mig till er, lyssna lyssna lyssna.

Likes

Comments

I lördags när jag la upp MIN textbild om Stockholm (som jag har skapat i photoshop) så var det flera människor som screemade den och la upp själva. Självklart är det inget jag blir sur över men dessa människor har inte tänkt steget före ifall någon annan hade skapat bilden.

Jag gör till 90% alla mina textbilder själv i photoshop då jag vet att det är säkrast. Eftersom jag har gått samhäll-media vet jag om konsekvenserna om någon annan "snor" ens bild för eget bruk.

Textbilder brukar inte vara så farliga, men fotograferingar från en annan fotograf, aj aj. Det kan sluta illa.

Regler: Man måste alltid ha tillstånd från fotografen för att få publicera en bild. Däremot kan du spara ned en bild för privat bruk utan tillstånd. Men så fort du lägger upp den på din blogg, Facebook, delar den på din Pinterest eller Tumblr så har du gjort dig skyldig till bildstöld, om du inte har fått ett godkännande från fotografen att få lov att göra detta.

Viktigt att komma i håg: Glöm aldrig att skriva vart ifrån du har tagit bilden. Det kan vara allt från en screemshot på Instagram till en google bild. När jag använder mig av weheartit-bilder så skriver jag alltid nu för tiden att dem kommer från just weheartit. Ni kanske har märkt det om ni går in på professionella bloggare, dem skriver alltid vart ifrån bilderna kommer ifrån om de inte har tagit dem själva, exempelvis Tumblr eller weheartit.

Bilden här ovanför tog en känd amerikansk tjej av mig för ungefär 3 år sedan. Det blev så otroligt töntigt då hon la ut bilden och skrev "I have started going to the gym a lot, here you see results" , o så var den egentligen en bild på mig?! Hon hade fått minst 30 000 likes innan jag såg bilden. Jag blev självklart arg då hon låtsades vara mig, dock visste inte jag så mycket om copyright då och endast anmälde det.

Fast allt detta kanske låter töntigt så finns det LAGAR om detta. Som sagt, igår såg jag att det var jättemånga som snodde min bild utan att ens fråga och det kan gå illa senare i framtiden om det handlar om en annan bild dem snor. Det kan tom sluta med BÖTER. Ja ni läste rätt, böter.

Ta hand om er och tänk på vilka bilder ni använder♡

Likes

Comments

Contains affiliate links

Dessa plagg här nedanför är JAG väldigt SUGEN på att köpa inför våren. Klicka på bilden för att komma till återförsäljaren.

Likes

Comments

Bild skapad av mig i photoshop

Så fruktansvärt det som precis har hänt i Stockholm. Samtidigt som jag kan skriva en jättelång text angående detta så kan jag inte det. Jag är mest mållös utanpå men 1000 tankar snurrar runt i huvudet. Varför händer detta på vår planet? Ska man nu vara rädd över att gå på stan? Vem är dum nog att ens utsätta människor för detta hemska? Vad sjutton händer?

Så många tankar, så lite svar. Självklart ska vi inte ändra på vår vardag på grund av en terrorattack, men hur ska vi kunna "strunta" i det hemska som händer och låtsas som ingeting? Jag är i alla fall inte på bra humör efter idag.

Alla mina tankar och kärlek går till de anhöriga just nu♡

Likes

Comments

Instagram@egottilia