Header

Allmänt, Psykisk Ohälsa, Psykologi, Random

Dagens tips är dokumentären Child of rage.

En verkligt sorglig dokumentär när man inser vad flickan har gått igenom. Men trots det är den väldigt intressant, och den visar tydligt att vem som helst kan bli en sociopat.

"A chilling documentary featuring an interview between a 6-year-old psychopath and her psychiatrist in which she describes in lurid detail the fantasies of wanting to murder her brother and parents"

https://www.youtube.com/watch?v=g2-Re_Fl_L4

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som ni såg i titeln kommer det tyvärr inget dagens tips idag. Jag har ingen direkt förklaring förutom att jag faktiskt glömde, och jag är för tillfället för lat för att faktiskt skriva ett "Dagens Tips". Anyways, jag har fått piercingar! Snakebites för att vara mer exakt. Vet inte varför detta skulle vara intressant information, men whatever. Det kommer ett dagens tips imorgon, så oroa er inte!


Likes

Comments

Allmänt, Random, TCC, Seriemördare

Ok eftersom att jag är uttråkad, så tänkte jag posta en liten faktatext om Aileen Wournos. Texten ni kommer se är från Wikipedia.

"Aileen Carol Wuornos, född 29 februari 1956 i Rochester, Michigan, död 9 oktober 2002 i Florida State Prison, Bradford County, Florida, var en amerikansk seriemördare som 1992 dömdes till döden av en enig jury i Florida. Wuornos erkände morden på sju män, alla mördade vid olika tillfällen, som hon menade hade våldtagit henne när hon försörjde sig som prostituerad. Hon avrättades med giftinjektion 2002."

Morden och gripandet:

En affärsägare i Palm Harbor, Florida vid namn Richard Mallory tog en biltur med Wuornos den 30 november 1989 och blev hennes första offer. Ytterligare fem offer påträffades; det sjunde har man aldrig funnit. Hon blev till slut identifierad när hennes älskarinna, Tyria Moore, körde av vägen i ett av offrens bil, och hon greps några månader senare.

 1. Richard Mallory (51), mördad 30 november 1989
 2. Charles "Dick" Humphreys (56), mördad 19 maj 1990
 3. David Spears (43), mördad maj 1990
 4. Charles Carskaddon (40), mördad 31 maj 1990
 5. Peter Siems (65), mördad juni 1990 (ej återfunnen)
 6. Troy Burress (50), mördad juli 1990
 7. Walter Jeno Antonio (62), mördad november 1990

Publicitet:

Bara veckor efter sitt gripande hade Wuornos skaffat agenter för att sälja rättigheterna till sin berättelse; det hade även tre av de poliser som jagat henne gjort. Wuornos liv har dokumenterats i flera böcker, filmer och TV-program.

 • Böcker: Lethal Intent (2002), ISBN 0-7860-1518-7, skriven av Sue Russell
 • Dokumentärer: Nick Broomfield regisserade två dokumentärer om henne: Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992) och Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003). Broomfield gjorde även den sista intervjun med Wuornos, dagen före hennes avrättning.
 • Andra filmer: Monster från 2003, med Charlize Theron i huvudrollen, berättar Wuornos historia från det ögonblick då hon för första gången i sitt liv möter en människa som är snäll mot henne (Wuornos älskarinna och kompanjon under fyra år, Tyria Moore) fram till det första åtalet för mord. Charlize Theron belönades med en Oscar för filmen.
 • TV: TV-filmen Overkill: The Aileen Wuornos Story, med Jean Smart som Wuornos, sändes för första gången 1992.

Avrättning (och hennes sista ord):
Efter sin första dödsdom sade Wuornos ofta att hon önskade att allt bara var över. Under 2001 började hon kämpa för att bli avrättad så fort som möjligt. Hon bad domstolen i Florida om rätten att sparka sina advokater och sluta överklaga hennes dom, för att, som hon själv sade: "Jag är en person som verkligen hatar mänskligt liv och skulle döda igen."
Wuornos blev avrättad genom en giftinjektion (vilket hon önskade istället för elektriska stolen) klockan 09:47 onsdagen den 9 oktober 2002. Hennes sista ord:

"I'd just like to say I'm sailing with the Rock and I'll be back like Independence Day with Jesus, June 6, like the movie, big mothership and all. I'll be back."

Aileen Wournos är definitivt en av de mest intressanta seriemördarna man kan läsa om. Det tragiska med hennes liv var framförallt hennes barndom. Jag hyser inger respekt mot den här kvinnan, men jag har stor sympati för henne.


Likes

Comments

Allmänt, Random

Dagens tips är boken Extremhögern.

I boken framförs inledningsvis en distinktion mellan två grupper av högerextremister, nämligen fascister och ultrahöger. Boken handlar huvudsakligen om vad som klassificeras som den förra gruppen, åtminstone vad gäller Sverige. Inledningsvis slår författarna fast att definitionen "högerextremism" har stora brister och det kanske är missvisande för grupper som kallas så, då en del skulle kunna uppfattas som vänstergrupper och en del saknar någon ideologi.

Bokens baksida lyder:
"Misshandel och trakasserier mot invandrare, mordbränder i flyktingförläggningar och skändningar av synagogor och moskéer. På senare år tycks extremhögerns spektakulära bombdåd i Europa ha minskat i omfattning endast för att ersättas med ett ökat organiserat vardagsvåld. Rasistiska och nynazistiska hatgrupper finns i samtliga västeuropeiska länder och det finns en orsak att tala om en "renässans" för högerextremisten; under 1980 - talet har extremhögern i Västeuropa noterat framgångar som tio år tidigare skulle framstått som otänkbara. Den här boken handlar om extremhögerns utveckling under de senaste decennierna. Avsikten har varit att kartlägga de viktigaste organisationerna, deras idévärld och praktiska verksamhet."

En extremt intressant bok. Jag är inte riktigt klar med den än, men har snart läst ut den. Den målar upp en bild som får en att inse verkligheten av deras ideologi och hur fruktansvärd den är. Jag rekommenderar boken starkt.

https://www.bokborsen.se/view/Anna-Lena-Lodenius-Stieg-Lar/Extremhögern/5486411

Likes

Comments

Allmänt, Psykisk Ohälsa, Random, TCC, Seriemördare

Dagens tips är dokumentären Jeffrey Dahmer - Serial Killer Documentary.
En ganska basic dokumentär om Jeffrey Dahmer. Innehåller kommentarer från Jeffrey, hans pappa, och några gamla vänner/klasskompisar. Beskrivningen lyder så här:

"Jeffrey Lionel Dahmer (May 21, 1960 – November 28, 1994), also known as the Milwaukee Cannibal, was an American serial killer and sex offender, who committed the rape, murder, and dismemberment of seventeen men and boys between 1978 and 1991. Many of his later murders involved necrophilia, cannibalism, and the permanent preservation of body parts—typically all or part of the skeletal structure."

Dokumentären är runt 40 minuter lång. Själv har jag sett den 2 gånger, då Jeffrey råkar vara en av de många seriemördare jag tycker är snäppet intressantare än resten.

https://www.youtube.com/watch?v=Xe5OixqeLVw

Likes

Comments

Dagens tips är dokumentären Children of Darkness.

"Children of Darkness is an Oscar nominated 1983 documentary film. It explored the topic of juvenile psychiatry - an acute lack of mental health care in America for seriously emotionally disturbed youth."

Dokumentären är oerhört intressant, och är en lärorik upplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=tTCSfx47R1w

Likes

Comments

Dagens tips är boken "Lär känna psykopaten".
Boken är skriven av Görel Kristina Näslund, och handlar, som du kanske gissat, om hur psykopater fungerar.
Såhär lyder sammanfattningen på baksidan:

"Vad rör sig i huvudet på en psykopat? Psykopaten känner inget medlidande, inga skuldkänslor och ingen rädsla. Han är impulsiv och har en lättväckt vrede. Detta gör att psykopatiskt lagda personer ofta är kriminella och blir beroende av den kick som brottet ger - så som en narkoman är beroende av sin drog - menar psykologen och medicine doktorn Görel Kristina Näslund. Lär känna psykopaten innehåller fakta om orsakerna till psykopati, intervjuer med psykopatiskt lagda personer och deras anhöriga, diskussioner om våldets ursprung, psykopatibegreppets historia och pedofilernas psykopatiska drag. Här finns även en checklista som används för att utreda om någon är psykopat."

Jag har själv läst boken och jag rekommenderar den starkt!

http://www.bokus.com/bok/9789127122604/lar-kanna-psykopaten/

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa, Psykologi, Random, Rants, TCC, Allmänt

Hej! Om ni läst min beskrivning vet ni nog på ett ungefär vad den här bloggen kommer innehålla. Med det i åtanke kanske du förväntar dig ett spännande första inlägg. Men idag kommer jag bara prata lite om mig själv, och gå igenom några småsaker, framför allt kommer jag gå in i detalj på vilken typ av innehåll den här bloggen kommer ha.

Vi börjar med en liten presentation. Hallå där, jag är EgoSumMortem. För de som bryr sig, är det latin för "Jag är Döden".
Jag är intresserad av seriemördare, brott, att rita, musik och psykologi. Jag ska börja på gymnasiet till hösten, och ska där gå samhällslinjen. I framtiden vill jag utbilda mig till psykolog och jobba med ungdomar.
För tillfället är jag i en depression (spännande, jag vet) och har skurit mig regelbundet under 2 år. Anyways, nu skiter vi i det där och pratar om annat kul istället.
Som jag sa innan så är ett av mina (största) intressen brott och seriemördare. Jag skulle inte direkt kalla mig för en "expert" men jag kan en hel del. Särskilt om Jeffrey Dahmer.
Jag kommer att lägga ut "längre" inlägg lite när som helst, men varje dag kommer jag att lägga ut ett inlägg som innehåller förslag på dokumentärer, böcker och annat intressant.
Så, nu har du lärt känna mig lite! Hoppas du bestämmer dig för att följa mig!

***

Har du en fråga? Något du vill att jag tar upp? Kontakta mig via twitter eller tumblr.
Twitter: Ego_Sum_Mortem
Tumblr: EgoSumMortem

Likes

Comments