Nu är min katalog till SIXTYDAYS AW klar och vi har fått trycktid nu på onsdag.
Till denna katalogen så bestämde jag mig att använda en av mina barndomsvänners dotter, sötaste Isabelle som har gjort ett fantastisk underbart jobb. Vi fick även bekanta oss med en ny fotograf som kom ner till ZEBRA och fotade katalogen, där var hela teamet med och jag vill tacka alla Lina, Isabelle, Melani, Anne-Marie, Mette , Jessica som gjorde en fantastisk blomsterkrans som vi kallade för spiralkrans, vi har inspirerats av den som kom på blomsterkransen 1728- talet och sedan satte vi en spiral på som ingen annan hade gjort förut.

Vi saknade givitvis Patricija , men då hon velat satsa på andra projekt så har vi önskat henne STORT LYCKA TILL , och vet att hon kommer att lyckas med allt hon gör, vi har gjort fantastiska bilder ihopa och viktigast av allt så har vi haft kul på vägen med många skratt och Red Bull. Hon har varit med mig att göra 3-4 kataloger och jag blev nöjd med alla , är oerhört tacksam för timmarna hon lagt ner för att göra mig nöjd som inte alltid är lätt då jag vill ha det på mitt sätt och är en perfektionist när det gäller detaljer, säkert lärde hon sig massor av de med får vi hoppas.


Nu är det dax att förbereda sig för en ny katalog och
jag ser så framemot att åka iväg till mystikens land nästa vecka. Bilder betyder lika mycket som att designa min kollektion och dom som är nära mig vet att jag gör omslagen långt innan ens min SIXTYDAYS kollektion är
färdig.
På denna resan följer min vän och fotograf Joakim, han älskar SixtyDays och älskar mitt sätt att jobba på. Han har jobbat som professionel fotograf i 25 år och jag hade bara glömt att han fanns, sedan är han Stenbock...hmm kan det bli bättre? Modellen för denna katalog blir Michaela Savic som är en jättevacker tjej som har arbetat som professionell modell och även varit med i världsberömda tävlingar som te x Miss Universum. Hår och make up görs av min närmaste och bästa vän Mette De Lonti som är den bästa på hår och makeup och en fröjd att ha henne med mig alltid.

Jag? Jag ska bara vara med och få dom att skratta och njuta av maten , miljön och solen👍😉 . Sedan så blir det en marknad med saker som alla resväskor ska packas med, vi verkar vara shoppinggalna hela detta gänget.
" without a team who dont Love what they do,
its harder to sucess, all the team is worth
the sucess with you, sometimes they are with
your sucess and sometimes the go there own
way, eitherway I am glad when the make the sucess
they want and desire, I found them all and I only
hope they know and remember me and all the joy
we had, Love what you do and all things Will be
more easy to make"


Efty Kvist

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 137 readers

Likes

Comments

Det finns en likhet mellan Picasso och mig, vi båda älskar citat.

Älskar just detta , känner mig precis så när jag designar och är kreativ. Ibland designar jag ngt som sedan blir ngt helt annat.

Som te x Sally Blouse en av mina bästsålda plagg, blev till av just ett misstag . Fabriken hade missuppfattat ärmen och sydde den upp och ner........när den kom så tittade jag på den och visste inte om jag skulle gråta el skratta. Efter ett tag så började jag se den på ett helt annat sätt och tillslut började jag gilla de mer och mer........Den säsongen blev det min bestseller och när mina kunder frågade mig hur jag kom på detta så var mitt svar enkelt......det var ett misstag och jag såg ngt positiv me den och vågade ha med den i kollektionen.

SÅ MED DETTA VILL JAG HA SAGT.....? Se motgångar som framgångar . En annans misstag blir ibland ens egen framgång.


Fick denna Picasso litografin från min man idag, älskar den redan. 
  • 142 readers

Likes

Comments

NU VAR DET DAX ATT FÖRBEREDA KATALOGEN TILL SS/2017. BLIR EN SPÄNNANDE OCH LÅNG FLYGRESA MEN DET KOMMER DET ATT BLI VÄRD VARJE MINUT OCH JAG SER VERKLIGEN FRAMEMOT DETTA NYA TEAM, KÄNNS SÅ TRYGGT OCH HARMONISKT. KOMMER ATT UPPDATERA HÄR PÅ BLOGGEN MED MASSA SPÄNNANDE BILDER LITE SNEAKPEAK LÄR DE VÄL OSÅ BLI, KAN JU INTE HÅLLA MIG SOM NI REDAN MÄRKT OCH VET.

HÄR FÅR NI EN LITE BILD MED EN OMTALAD BLOMSTERKRANS, JAG AVSLUTAR DETTA INLÄGGET MED ATT SÄGA "det är en hårfin gräns med att inspireras och kopieras" citat från en gedigen designer som älskar MARNI och sina kransar......

Kram e

  • 213 readers

Likes

Comments

För 4 år sedan så började min resa med SIXTYDAYS, namnet som skulle ha en mening blev tillslut endast ett namn.

Ville designa en blus vart 60 dag.....men efter resan till Indien insåg jag att detta skulle bli omöjligt för mig. Jag behöll då namnet men det blev en kollektion var 6 månad istället och 60 month kändes fel att heta!

Jag befann mig i Milano när jag fick utmärkelsen och min kollega skickade bilder och förklarade att vi hade fått ett pris från Helsingborgs Kommun. Jag blev både chockad och jätteglad över priset, kändes overkligt att få ett sådant fint pris. Kände stolthet över mitt team och mina kunder som gjort detta möjligt.

Jag har varit i klädbranschen länge nu , snart 25 år och priser är inget jag tar för givet el förväntar . Är glad att min stad gav mig detta, betyder mycket för mig.

Nu väntar mässan i Köpenhamn och man är lika nervös som vanligt hur nya kollektionen ska sälja. Först väntas en ny katalog, och en spännande resa med ett nytt team som ska försöka göra magiska bilder.

Kram eLikes

Comments

Vad är skillnaden med mode och trend? Vem är trendsättare och vem skapar mode?

Våra italienska modehus har inte det lätt. Idag så blir det mer och mer personlighet som gäller och kollektionerna blir mer detaljrika , men ibland så pass överdrivet att man inte ens kan tänka sig VEM som skulle kunna ha på sig de........

Tror i slutändan vi vill klä oss bekvämt och även till fest måste det kännas ledigt och skönt.

  • 171 readers

Likes

Comments

Nu var det dax att besöka Hannas favvo märke MARNI, som handlar mestadels om fantastiska print och nya overzise plagg, blommigt , randigt och print som blandas ihopa för att skapa harmoni.

Sedan blev det lite shopping i Milano, man har lite favorit butiker att besöka och på ngt sätt blir det alltid ngn påse som följer med ut ur butiken.

ÄLSKAR MILANO  • 188 readers

Likes

Comments

Nu har vi kommit till Milano Och möttes av 33 grader sommar. Första inköpet blev VALENTINO igår som just nu känns som mästaren i modevärlden . Han visade militär och romantik, spets och kamouflerade tyger. Eleganta print stormönstrat och självklart blommigt. 

DYRT DYRT men fantastisk fint för den som har råd och som allt med kvalite design, man får vad man betalar för.....säger ordspråket....hmm Vi har alltid ont i magen efter ett sådant inköp för vi bor ju i HELSINGBORG och måste vara duktigare än dom som har butiker i DUBAI och NEW YORK , vi har få men lojala kunder som verkligen uppskattar vårt jobb, vi älskar att klä er i de senaste modet, VI måste välja rätt modell och färger till nästa sommar och man känner en viss press men kul dock att få komma in i världens just nu hetaste showroom VALENTINO Tyvärr fick vi inte ta ngr bilder, tänkte lite på de faktiskt med att skydda sitt märke . Bra men vi vet ju alla att ZARA och HM på ngt sätt har sina spioner ändå.

INKÖPET KÄNDES GRYMT BRA OCH VI LÄMNADE SHOWROOMET FATTIGA MEN LYCKLIGA

Idag besöker vi MARNI som råkar vara Min bästa vän och butikschefs favvo märke. 

  • 207 readers

Likes

Comments

Det ska bli spännande att inreda vårt nästa hem, älskar att inspireras under alla mina resor jorden runt. Team SIXTYDAYS åker snart till sagornas land för photoshoot SS 2017 och det skulle inte förvåna mig om det blir ngt fin detalj som åker hem. Alla kontinenter har en skönhet och jag ska försöka göra en mix av lite varje gång jag är iväg för att skapa vårt nya hem. Älskar nordisk belysning och på min inköpslista står ARCO lampan helt klart ett måste. FRANDSEN lampor är även de ett måste......GHOST soffan har jag nu tittat på i 6 år så det får bli den som åker in i vårt nya hem.

  • 374 readers

Likes

Comments

inatt blir sista natten i vår fantastiska lägenhet, nu efter 16 år känns det rätt att lämna. Vi har trivts så bra med alla underbara grannar som letat efter mina nycklar många gånger. Bakat bullar till mig och haft tålamod med alla 3 barnen där en av dom var rätt så busig......mörka Emil i Lönneberga. Jag skulle kunna skriva en hel bok om våra minnen ihopa. Inte många fester men många bästa minnen med familj och vänner. Vi flyttar ifrån vår lägenhet men vi har kvar varandra, och det är nästan det enda som följer med...... Allt annat är sålt och det ska bli kul att shoppa ett helt nytt hem, älskar inredning så som jag gör med mode.....så det blir roligt med ny inredningsstil, dax att byta efter 16 år!

Likes

Comments