View tracker

Många av mina återförsäljare i Sverige och Norge är nyfikna och ringer mig ang SIXTYDAYS Home, de har fått deras posters och sålt jättebra, och nu vill ju alla veta vilken stil osv......jag har alltid 3 olika stilar när det gäller min klädkollektion, och jag kommer att ha 3 olika stilar när det gäller Home collection det är min tanke nu i början. Givitvis så blev jag inspirerad av Marrackech när vi fotade katalogerna där, och en av stilarna är just inspirerad av dessa resorna, men det är såklart Made in India, trivs att jobba där, finns så många som blir tacksamma och är så måna om kräsna designer som jag då klassas som i vackra Indien, dom har humor.

Tror alla som jobbar och har jobbat med mina projekt vet att jag fastnar för detaljerna och det är alltid mycket jobb tills jag blir nöjd, men så är det väl med dom äkta kreatörerna.  I slutändan blir dom duktigare och oftast väldigt stolta över sitt eget arbete, och alla blir nöjda. Viktigt att ha skratt när man jobbar, och det kan jag lova de har vi massor av.


Iallafall så skickades första bilderna från fabriken, och jag tänkte visa en liten sneakpeak direkt från dessa underbara hantverkare som faktiskt aldrig  någonsin  gjort denna stilen innan. DET SER FANTASTISK FINT UT OCH JAG ÄR SÅ NÖJD, VILKET JOBB DE HAR GJORT. Jag är väl lite chockad, trodde aldrig de skulle klara av denna uppgiften, många i  Indien säger ofta "yes for sure we Can do this" sedan kommer ngt helt annat och man förstår när produkterna kommer  att de inte förstått ngt alls överhuvudtaget,  ibland till det bättre men oftast ngt som inte är ens äri närheten. Jag är jättenöjd och hoppas vi får en lyckad mässa så att dom blir lyckliga och även jag & mitt nya "home" team blir nöjda. Vilken tur jag hade som hittade denna fabriken i Mumbai , känns fantastiskt spännande. Har sökt så länge att hitta ngn som kan göra detta i just INDIEN. Såklart mycket jobb, men vad gör de? Barnen är stora och jag älskar att jobba


" tänk vad tråkigt det skulle bli om ingen vågade vinna el försvinna"

Efty Kvist

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ibland blir man bara beroende .........sockerbehovet stort vissa dgr

Likes

Comments

View tracker

Allt rullar på och jag ser framemot att bygga mitt nya koncept på ZEBRA, håller på med ritningarna men Har lovat mig själv att slappna av med en film varje kväll , inte lätt då jag har så mycket positivt att se framemot och gillar inte ordspråket Rom byggdes inte på en Dag......varför gjorde de inte de? Allt går ju om man vill, gäller bara att chansa och älska de man gör. Att ta risker är givet när man vill prova en massa. Älskar utmaningar och ser misstag och nederlag som ngt positivt och inte negativt.Hur ska man veta vad man gör rätt om man inte gör en massa fel? Hur ska man kunna se bra lojala människor , om man inte träffat på illojala ? Det hör till livet, som sagt du vet inte vad det är för innehåll i pralinen förrän du biter i den. Se era erfarenheter som ngt gott, positiva som negativa och våga satsa om du vill vinna. Våga förlora om du vill vinna. Nu vill jag till AUSTRALIEN, jag vill höra hemma där. Susanne, jag kommer snart.....i mina drömmar iallafall.

Likes

Comments

Tror alla vet hur mycket jag älskar inredning och jag skulle kunna flytta och möblera om med olika stilar hela dagar igenom.

Nu så får jag äntligen chansen att designa en helt ny inredningskollektion, och den vill jag inte missa. Allt kommer att produceras i Indien, där jag har träffat ngr familjeägda små fabriker. Som jag brukar säga, att ha idéer är inget svårt, du måste ha fabriker som kan leverera dom. Jag haft tur och träffat underbara människor att arbeta med, är verkligen glad för denna chansen.

Sedan såklart kommer det roligaste , nämligen att göra kataloger och fotograferingar . Min inredningskollektion kommer min vän Paulina som bor i Milano fotografera, en underbar fotograf med en fantastisk känsla . Lärde känna henne i Amsterdam för ngr år sedan och är jätteglad att ha henne i mitt liv. Kärlek till henne. Mina posters som min fina vän Joakim fotograferar kommer redan nu i december att säljas hos mina återförsäljare och på ZEBRA såklart. 

Likes

Comments

Då var det dax att förnya en av mina butiker. Jag tänkte mig ett nytt koncept av butik. Ett showroom som smälter in , inredning som gör att butiken känns mer hemma hos, avslappnat, ett litet café , en konstvägg och lite kaktusar som får den där känslan ni vet om att detaljerna spelar stor roll..... Ja , varför inte?

Sedan inviger vi lokalen med en lite fest, modevisning och annat smått och gott. Det var min tanke, och alla som känner mig väl , vet att mina tankar blir oftast en handling.....och min handling blir oftast en liten detalj i vardagen

Vart tog NOVEMBER vägen förresten?

Vann verkligen Donald Duck ?

Åkte HIF verkligen ut ur allsvenskan ?

Tiden bara försvinner och jag med i massa nya idéer och utmaningar ....

Blir jag verkligen 50 år snart? Måste vara den största utmaningen om ngr år.....och de bagaget och erfarenheten skulle jag knappast vilja vara utan, så det finns visst fördelar att bli en halv hundralapp!!!

Nu ska jag lyssna Och somna in  till LISA EKDAHL...........vem vet inte jag, vem vet .......

Likes

Comments

Älskar att jobba sittandes på golvet, men det var dax att införskaffa ett litet skrivbord från OLSSON&JENSEN förra veckan , vet inte hur mycket jag kommer att använda detta men jag kunde inte låta bli att shoppa. Ville väl vänta även tills vi får nytt boende , men det verkar vara svårt i denna underbara staden . Kanske borde man flytta ut på landet och andas lite frisk luft ......hmm

Likes

Comments

Fantastisk fin respons på mina SIXTYDAYS posters, nu trycker vi för fullt alla beställningar , fler idéer skapas i mitt hjärnkontor givitvis hmm, och med ett sådant fantastisk FOTO team som består av Joakim Palm Karlsson Michaela Savic Mette de Lonti kan man aldrig misslyckas , så nu gör vi lite fotokonst och ser hur detta går......spännande blir det iallafall.

" våga att misslyckas, så kanske en dag du lyckas"

Efty Kvist

Likes

Comments

ATT SKAPA ETT TEAM ÄR DET ROLIGASTE SOM FINNS

Att skapa ngt är de som gör att jag har energi att vara så kreativ. Att träffa människor som kommit nära ens familj och vänner, att kunna dela både sorg och glädje med är ngt inte många får uppleva i sitt arbete. Jag är läkarsekreterare i grunden och hade planer att läsa vidare, men jag ångra inte mitt val när jag för 25 år sedan tvingats in i klädbranschen av min man som såg min känsla, mest min passion för inredning , men antar han såg min känsla med tyger och design redan då.

SIXTYDAYS team som består av ett tiotal personer nu, massor passion och lojalitet, vi alla har ngt gemensamt och jag känner mig trygg på alla fronter Alla vill vara med på denna resan och inser att vi behöver varandra för att lyckas med SIXTYDAYS och oss själva. ZEBRA team (där vi självklart saknar Jeanette ) som gör ett jättebra jobb och hjälper varandra, MELANI som växer i sin roll och är en fantastisk engagerad säljare och vän till mig❤️, CENINO DONNA teamet består av en av mina nära och bästa vänner HANNA , BIRGITTA och min man LARS. Vi har nu jobbat som ett team i 16 år och älskar att göra så fortfarande fast det gnälls lite att jag inte har så mycket tid längre hmm. Hanna vi gör ju allt roligt nu el hur ?

Jag tror inte man kan lyckats utan ett bra team omkring sig, spelar inte ngn roll om det är fotboll eller kläder. Du kan ha bästa idéer och vara hur duktig som helst, sedan säger det STOPP. Att skapa ett bra team är svårare än att designa en kollektion.....tro mig , men så himla kul, få ihop människor som möts p G a dig och passar ihopa på ngt vänster. Människor tänker olika och har så olika värderingar beroende på vad de varit med om, allt speglar deras handlingar i slutändan . Jag har kommit på att jag jobbar bäst med människor som har bra självförtroende och älskar vad de gör. Enklast så.

Mitt första personliga visitkort efter 25 år, inte illa. Det går framåt.....

Likes

Comments

Min söta snälla svärdotter kommer på besök idag

Likes

Comments