View tracker


Under förra veckan så fick jag hem ett efterlängtat paket från VeganCuts som är en månadsprenumeration som varje månad skickar hem ett paket med antingen helt veganska snacks i eller makeup produkter. Ni kan läsa mer om hur mycket det kostar och mer om de två olika boxarna HÄR

VeganCuts var så snälla att skicka ett paket till mig och det var så kul att testa de olika snacksen som jag fick hem i min låda. Det var några mindre goda snacks och det var några snacks som var så otroligt överraskande bra! Till exempel så fanns det i boxen ett så kallat "VeganEgg" som man kunde tillaga på ett likadant sätt som ägg från hönan. Jag var väldigt skeptiskt när jag såg den produkten men herregud så överraskad jag blev när jag smakade på det. Helt galet hur det kunde smaka så lika. 

Jag och mina två systrar filmade in en video där vi testade alltihop i boxen och gav 100% ärliga recensioner av allt. Ni kan se videon HÄR. Mina två systrar är inte vegan så då kanske det blir extra intressant för er att titta på videon? ;)


​// 

During last week a package was delivered to my house from VeganCuts, which is a monthly subscription that every month sends you a box of 100% vegan snacks or beauty products. You can read more about VeganCuts and the different boxes HERE

VeganCuts were so kind to send me a box  to my door and it was so much fun to try out all the different products that I got in the box. There were some that didn't taste good at all but then there were also some really surprisingly good products! For example there were something called VeganEgg that you could cook just like a egg from hens. I was very sceptical when I saw it but oh my god how surprised I was when I tried it. It is crazy how it tasted just the same. 

Me and my two sisters recorded a video where we tried all of the products and gave honest reviews of everything and you can see that video HERE. My two sisters are not vegan so maybe that makes the video more interesting for you to watch? ;) 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


Godmorgon allihop! Idag fick jag sova länge på morgonen då det är torsdag och på torsdagar börjar min första lektion i skolan alltid sent på förmiddagen. Jag har precis vaknat och sitter och funderar på vad jag ska göra till frukost och jag tänker på hur snabbt den här veckan har gått. Det känns riktigt bra att första veckan av skolan har gått såhär snabbt annars hade jag nog inte varit på ett sådant bra humör, hehe. Har ni också börjat skolan denna vecka eller har ni börjat jobba? Hur känns det?

Frukosten som jag funderar på att göra idag är den där krämiga kokosgröten som jag gjorde för ett tag sedan. När jag tänker kokos just nu så säger kroppen bara "Ja ja ja det är du sugen på!", haha. Om ni också vill göra kokosgröt till frukost idag eller kanske imorgon så har ni receptet här:

KRÄMIG KOKOSGRÖT

Ingredienser:

2 dl havregryn
2 1/2 dl kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 msk valfri sötning

Utförande:
Koka alla ingredienser på medelvärme. När vätskan har börjat absorberats börjar du röra om. Rör om till du får den konsistens på gröten som du vill ha.

Hoppas ni alla får en superbra torsdag!

​// 

Good morning everyone! Today I got to sleep in because it is Thursday and on Thursday my first lesson doesn't start until late in the morning. I have just woke up and now I am thinking about what to make for breakfast and also how quick this week has past. It feels very good that the first week back to school have gone by this quickly. Otherwise I wouldn't be in such a good mood that I am in right now I believe, hehe. Have you also started school this week or started work? How does it feel? 

The breakfast that I plan on making today is the creamy coconut oatmeal that I made a while ago. When I think about coconut my body kind of screams "Yes! that is what you are craving!", haha. If you want to make coconut oatmeal for breakfast today as well or maybe tomorrow, here's the recipe: 

CREAMY COCONUT OATMEAL

Ingredients:

0.8 cup oats
1 cup coconutmilk
1 cup water
1 tbsp sweetener of choice

How to: 
Cook all ingredients in a pan on medium heat. When the liquids have start to absorb you should start stirring. Stir until the oatmeal reach your desired consistency. 

Likes

Comments

View tracker


Under lovet så var det inte så ofta som jag gjorde smoothies men när jag väl gjorde det så var det denna smoothie jag gjorde. Det är utan tvekan min nya favorit då den verkligen är helt otroligt god! Tråkigt nog så mätte jag inte ut hur mycket av varje ingrediens som jag använde så det får ni prova er själv fram med. Smoothien är en frukt- och bärmix smoothie med choklad och ni måste verkligen prova den så snart som möjligt!

Ingredienser:

Fryst eller färsk banan
Frysta jordgubbar
Frysta blåbär
Vegetabilisk mjölk (jag använde sojamjölk)
Kakao

Utförande:
Mixa alla ingredienser i en mixer till det blir en smoothie.

​//

During winter break I didn't make a lot of smoothies but when I did it was this smoothie that I made. It is without a doubt my new favorite as it is absolutely amazingly tasty! Sadly enough I didn't measure out any of the ingredients that I used so you will have to experiment with that yourself. The smoothie is a berry and fruit mix smoothie with chocolate and you just have to try it as soon as possible! 

Ingredients:

Frozen or fresh bananas 
Frozen strawberries
Frozen blueberries
Plant-milk (I used soy milk)
Cacao powder

How to: 
Blend all ingredients in a blender until smooth.

Likes

Comments


I helgen så köpte jag en pizza från affären från märket "Fria" då jag hade hört att en av deras pizzor var vegansk. Deras Margarita pizza är helt vegansk och dessutom är den glutenfri så även de som är känsliga mot gluten kan köpa denna riktigt goda pizza. Jag skar upp svamp och hade på ruccola själv och jag rekommenderar verkligen att ni gör det om ni gillar svamp och ruccola för det blir så bra! Dessutom blev jag så förvånad över hur bra de hade fått till osten. Kommer absolut köpa denna pizza i framtiden igen. Den fick till och med pluspoäng från min lilla kusin som varken äter veganskt eller glutenfritt. Hon satt och tiggde flera slices av mig, hehe. ;)

​//

This past weekend I bought a pizza from a swedish brand called "Fria" which sells gluten-free and vegan products (not all of their products are vegan though). The pizza was so so good and I was so surprised how they had manage to make such a good vegan cheese. So tasty and delicious! I will definitely buy this pizza again in the future. It even got a good review from my little cousin which does not eat vegan or gluten-free. She sat beside me begging for more slices, hehe. ;)
What I wanted to have said with this post is that being vegan does not limit you from eating good foods. There are substitut products out there that won't make you miss cheese, meat or any other animal product at all. You don't have to eat smoothies, be raw and eat healthy plant-foods all the time to be vegan. You can eat pizzas with vegan cheese, that does not taste any different to a pizza with cheese created from the cow's milk, etc all the time if that is what you want! Being vegan is easy and if you really open your eyes to all the products that are out there available for you, you will realize that as well. 

Likes

Comments


Godmorgon! Nu har jag precis ätit upp min frukost som idag bestod av granola med frukt och sojamjölk och toast vid sidan om. Jag är så glad att jag äntligen hittat en färdiggjord granola i butikerna som inte innehåller honung. Så bra! Nästa eller nästnästa gång blir det dock nog att jag gör en egen eftersom det är mycket billigare. Kanske gör jag min hemmagjorda chokladgranola då? Åh... den är ju helt underbar. Receptet har ni HÄR.

Det var ett tag sedan jag uppdaterade regelbundet här och det ber jag om ursäkt för. Förra veckan var den sista veckan av lovet och idag börjar skolan och jag ville se till att jag njöt ordentligt av den lediga tiden och inte satte några måsten för mig själv. Tiden gick till annat än att blogga helt enkelt men jag har varit aktiv på min instagram och youtube så förhoppningsvis följer ni mig där!
Jag har flera inlägg som jag vet att jag vill skriva så nu tänkte jag försöka komma in i det där regelbundna bloggandet igen.

Hoppas ni alla får en trevlig måndag! Kram :)

//

Good morning! I have just finished eating breakfast which today was a bowl of granola with fruit and soy milk and also some toast on the side of that. I am so happy to have found a granola from the stores that do not contain honey. It is so good! The next time of the next time after that I will make my own granola though because it is much cheaper. Maybe I might do my homemade chocolate granola? Ah.... that one is incredible. Recipe can be found HERE

It has been a while since I updated my blog regularly and I apologise for that. Last week was the last week of my break and I wanted to make sure that I enjoyed that time which led to me not giving myself any have-to's etc. The time went for things other than blogging but I have been active on my instagram and youtube so hopefully you are following me there! I have some posts in my mind that I want to make so I'll try to get into the regular blogging again. 

I hope you all will have a wonderful Monday! :) xx

Likes

Comments


För ungefär en och en halv vecka sedan, strax före julafton, så gjorde jag denna burgare till lunch. Det var nog den största, godaste burgare jag någonsin ätit. Helt otrolig var den! Jag använde en vegansk schnitzel som burgare och sedan hade jag också avokado, vegansk smält-ost från Vegusto, tomat, ruccola och hemmagjord senapsdressing (senap, vegansk majonäs + sötning). Om jag skulle ha givit denna burgare till någon som inte var vegan eller vegetarian så skulle de inte märkes att den var vegansk. Det är jag helt säker på. Schnitzeln är så precist lik en kycklingburgare i konsistensen, osten smakar bara ost och har ingen konstig eftersmak och senapsdressingen... Ja, jag kan inte sätta ord på den.

Saken är den att när jag smakar en sån här burgare så blir jag inte så förvånad att den smakar så bra och att den kan påminna så mycket om en icke-vegansk burgare. Jag kan fatta att något som denna burgare är vegansk men det jag inte fattar när jag får smaka på en sådan otrolig burgare är att de flesta människorna i världen väljer att bidra till djurplågeri, världshunger m.m. genom att äta animaliska produkter när det finns något som detta?! Och jag menar, jag är inte ett proffs i köket så om jag kan få till något sånt där vad skulle inte ett proffs kunna få till då liksom?

​//

A week and a half ago, right before christmas eve, I made this burger for lunch. It was the biggest, most delicious burger I have ever eaten. It was so incredible! I used a vegan schnitzel as the burger and then I added avocado, vegan melted cheese from the brand Vegusto, tomato, arugula and homemade mustard dressing (mustard, vegan mayo + sweetener). If I would have given this burger to a non-vegan they would not even notice that it was vegan. I am sure of that. The schnitzel was just like the texture of a chicken burger, the cheese tasted like just cheese and didn't have a weird after-taste and the mustard dressing... Yeah, I can't even put words to that one. 

The thing is that when I taste a burger like this I am not surprised that it tastes so good and that it can remind so much of a non-vegan burger. I can understand that a burger as incredible as this can be vegan but what I don't understand when I get to eat a burger like this is why most people in the world choose to contribute to the slaughter and exploitation of animals, world hunger etc but eating animal products when it is possible to make something like this?! I mean, I am not even a professional cook and I can make something like this. Just imagine if a professional were to try to make something. 

Likes

Comments


Godförmiddag! Jag känner verkligen att jag måste börja komma tillbaka till mina vanliga sovrutiner för jag känner inte att jag får ut lika mycket bra sömn av att stanna uppe till klockan halv ett-ett på nätterna. Jag har aldrig tyckt om att vara vaken länge på nätterna utan jag föredrar att vakna tidigare på morgonen så jag ska försöka se till att komma till sängs tidigare under de kommande dagarna. Hur ser era sömnrutiner ut? 

Jag började denna söndag med att äta frukost som vanligt och frukosten idag var två skålar med cornflakes, havregryn, jordgubbar, persimmon, banan, kokosflingor och sojamjölk. Flingor och soja/ris/havre/kokosmjölk har varit en frukost som jag har tagit tillbaka under 2015 och ni kommer helt klart se mer av den under 2016 för är det något som är enkelt så är det flingor med vegetabilisk mjölk, och gott är det också. Man måste inte dricka smoothies eller göra pannkakor till frukost varje dag om man inte vill det.

Idag har jag tänkt att förhoppningsvis spela in två videos som jag sedan ska redigera och få klara till den kommande veckan, ta en promenad, städa upp i mitt rum och sedan sätta mig ner och skriva ner lite planering i kalendern. Utöver det har jag ingenting planerat. Jag får helt enkelt se var denna dag tar mig. :)

Hoppas ni får en härlig söndag allihop! Kram

//

Good morning! I feel that I really have to start getting back to my normal sleeping routines because I don't feel like I get enough good sleep when I stay up to 12.30-01.00 am every night. I have never liked to stay up for a long time in the evenings. I prefer to go to bed early and wake up early the next that so I will try to get to bed earlier from now on. What are your sleeping routines?

I started this Sunday with eating breakfast as I do everyday and breakfast today was two bowls of cornflakes, oats, strawberries, persimmon, banana, shredded coconut and soy milk. Cereal with soy/rice/oat/coconutmilk has been a breakfast that I have brought back to my diet during 2015 and you will absolutely see more of it during 2016 because if it is something that is simple as heck, - it is cereal with plant milk. It is delicious as well. You don't have to drink smoothies or make pancakes every morning if you don't want to.

Today I have planned on hopefully filming two videos that I will then edit and make ready for next week, go for a walk, clean up in my room and then sit down to write some plans in my calendar. Besides that I don't have anything planned. I will just have to see where this Sunday takes me. :)

I hope you all will have a wonderful day! xx

Likes

Comments


Nu är det lördag, det faller lite snö från himlen och trots att jag inte sovit så länge inatt så känner jag mig överraskande pigg och glad. Kanske beror det på att jag gjorde mina favoritpannkakor till frukost idag? Choklad- och bovetepannkakor serverade med hemmagjord chokladsås, jordgubbar, banan och kokosflingor. Jag är verkligen helt kär i dessa pannkakor alltså! Har ni inte provat dem ännu borde ni göra det så snart som möjligt.

GLUTENFRIA CHOKLADPANNKAKOR

Ingredienser:

2 dl bovetemjöl
2 1/2 dl sojamjölk
1 1/2 msk kakao
2 msk valfri sötning
2 tsk bakpulver
Alt. 1/2 - 1 tsk vaniljextrakt/vaniljpulver

Utförande:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sojamjölk, ca 1 dl i taget, och rör om till det blir en jämn smet (den ska kännas rätt så tjock). Stek till pannkakor på en temperatur lite över medel (jag stekte på 10 av 12). Vänd på pannkakorna efter 2-3 minuter eller till de känns fasta nog att vända och stek andra sidan 1-2 minuter.

​//

It is Saturday, snow is falling from the sky and even though I haven't slept for long tonight I feel surprisingly awake and happy. Maybe that is because I had my fav pancakes for breakfast today? Chocolate buckwheat pancakes served with homemade chocolate sauce, strawberries, banana and coconut. I have absolutely in love with these pancakes! If you haven't tried them yet for some reason you definitely should. 

GLUTENFREE CHOCOLATE PANCAKES

Ingredients: 

0.8 cup buckwheat flour
1 cup soymilk
1 1/2 tbsp cacao powder
2 tbsp sweetener of choice (I used coconut sugar)
2 tsp baking powder
1/2 - 1 tsp vanilla extract/vanilla powder

How to:
Mix all dry ingredients in a bowl. Add soy milk, about 1/2 cup at a time, and stir until an even batter has formed (it will feel pretty thick). Fry to pancakes on a temperature above medium (I fried on heat 10 out of 12). Flip the pancakes after 2-3 minutes or when they feel firm enough and fry the other side for 1-2 minutes.

Likes

Comments