Idag har jag tankar kring olika saker. Roliga saker. Lustfyllda saker. Är det tre saker förresten? Det kanske är två. Jaja, vi får se var det landar.

Dels funderar jag på nånting som heterBodyflight.. Det är fallskärmshoppning, fast inomhus. Fallskärmshoppning i en tryggare och säkrare miljö. Det låter spännande. Jag undrar om det verkligen ger samma upplevelse eller om det är mesigare. I och för sig så vill jag nog om jag kan hoppa fallskärm också, men jag kan ju börja med Bodyflight tänker jag. Naturligtvis så ska jag blogga om upplevelsen och filma den, det lovar jag.

Jag vill att resor ska bli en del av mitt liv. Det börjar bli dags för en resa nu känner jag. Jag säger så här: First I take Visby, then I take Berlin. I Visby är det den 1 november en föreläsning med Annika Taesler som ramlade av en häst för 13 år sedan. Hon har skrivit en självbiografi som heter "Ända in i märgen". Det ska bli väldigt intressant att se henne och höra henne prata.

Berlin är en stad jag länge velat åka till och nu är det dags att göra nånting åå den saken. Jag tänker mig att blogga och filma om det också förstås. Jag längtar efter upplevelser. När jag var bebis har jag hört att jag sprattlade som en dåre och var full av liv. Det känns lited som att jag fortfarande är den där dåren, som nu håller sprattlet inom sig. Men jäklar vad det sprattlar, oj oj oj!

Sedan har jag också gått in på en sida för att hitta sponsorer till min blogg, men html-koder och jag funkar inte riktigt ihop. Det ska nog lösa sig på nåt sätt.

Kram på er, vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det här är min Facebook-bild just nu. På knappen står det "jag värnar assistansen". Vill du också ha knappen?Här hittar du den.

När jag skulle blogga idag så hade jag faktiskt för en stund glömt bort den här hemska historien, men direkt när jag bloggat färdigt så tänkte jag: "det där borde jag ju ha bloggat om idag!" Alltså får det bli ett inlägg till. Det här har ju naturligtvis skakat om min värld liksom många andras. Alla ord känns futtiga och tankarna går naturligtvis till kvinnans anhöriga.

Jag måste säga att när det gäller assistansen så känns Folkpartiet och Vänstern väldigt bra.Se det här inslaget.

Likes

Comments

Hallå på er!

Nu har jag laddat min lilla rosa digitalkamera kan jag berätta. Det känns som om det var 40 år sedan jag laddade den och när jag hittade den så var den helt urladdad.

Nån bad mig berätta om mitt fotointresse, så det kan jag väl göra. Det är inget dramatiskt. Jag försöker så ofta jag kan att ta bilder som speglar mig, mitt liv, min vardag. Det tycker jag är roligt. Sedan kan jag väl inte säga att det finns någon stor konstnärlig tanke bakom det.

Det som utmärker mig är väl att jag fotograferar från min rullstol som sittande och på en ibland lite skakig hand. Jag vet inte om det gör mig speciell direkt, men jag vill gärna synliggöra min kreativa sida. Så kan man väl säga, utan att göra alltför stor sak av det hela. När jag målar så syns det nog också att jag harf målat, när jag gör nåt i lera också. Man kan väl säga att jag gör "konst" om man nu får kalla det så, med min egen lite skakiga hand. Det är väl lite häftigt kanske, lite unikt sådär... Kanske. 

Likes

Comments

Hej vänner!

Oktober är det nu. Tiden går så fort. Innan man vet ordet av så är det jul igen. Allting går runt runt runt, hela tiden. Det är upp till oss att fylla dagarna. Vad tror ni om meningen med livet? Jag tror inte att det finns någon klar mening. Jag tror att vi har fått en stund här på jorden för att vi själva ska fylla livet med innehåll. Vi ska lämna avtryck på nåt sätt tror jag. Försöka göra världen till ett bättre ställe på nåt sätt, stort eller litet. Vi påverkar alla på nåt sätt.

Nu blev jag filosofisk, men det skulle jag ju inte vara. Jag tänkte prata om Crowd funding, eller gräsrotsfinansiering som det heter på svenska. Jag uppfattar det här som en ny trend som kommer mer och mer, som kan användas för att finansiera till exempel ett hjälpmedel eller ett projekt. Såvitt jag förstår så går man ut och berättar sin historia och ber folk swisha pengar. Är inte riktigt säker på hur det går till, men så har jag uppfattat det.

Jag tycker att det här känns ganska schysst faktiskt och känslan jag får är att vi kommer att få se mer och mer av sådana här lösningar. Samhällets resurser räcker ju inte till på alla plan, så är det ju. Och där samhället brister så kanske man måste hitta nya vägar, utveckla nya sätt, nya tankebanor. Jag vet inte, men tycker att det här med Crowd Funding känns väldigt spännande och följer utvecklingen med stor nyfikenhet.

Kram, vi hörs!

Likes

Comments

Idag är det 15 år sedan den eritreansk-svenske journalisten Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Han fängslades 2001 efter att ha kritiserat regimen och har inte fått någon rättegång. Det här klippet känns viktigt för mig att dela.

I Sverige så kan man ju vara samhällskritisk, granska, utan att riskera straff. Viktigt att slå vakt om den rättigheten. Det skrämmer mig att tänka på hur samhället skulle se ut om vi inte hade den. Ett otäckt samhälle tror jag. Antagligen som Robert Aschberg säger: tyst, förrädiskt, ett förbannat fängelse och en diktatur.. Det samhället vill inte jag leva i. Att få yttra sig fritt och kritisera... det är A och O. Jag har ju själv uttalat mig i media, och blivit hjälpt av media ett antal gånger i livet. Det har många med mig också blivit. Samhällskritik för oss framåt. Utan den skulle saker och ting stå stilla. 

Likes

Comments

Jag bildsökte på hjälpmedel och fick bland annat upp den här bilden. Det är nämligen så att efter mitt Eloflex-inlägg, så fick jag lite frågor kring hur det går till om man vill ha ett hjälpmedel och hur ofta man har kontakt med Hjälpmedelcentralen och så vidare, så det tänkte jag svara på nu.

Som vanligt vill jag börja med att säga att jag talar för mig själv, inte för alla. Vi är individer med olika behov.

När jag fick frågan om hur ofta man är i kontakt med Hjälpmedelcentralen, arbetsterapeuter och så vidare, så kom jag på att oj... Min förra arbetsterapeut slutade och sedan har jag faktiskt glömt att höra av mig till den nya. Jag borde nog ringa och tala om att jag lever, så får vi se hur pass intresserad hon är av att veta det.

Om jag inte minns fel så brukar arbetsterapeut och sjukgymnast antingen komma hem till mig, eller så träffas vi på Habiliteringscenter Stockholm som jag tillhör. Det gör man... om det är en eller två gånger om året,, för att göra upp en slags plan. Är det några nya hjälpmedel som behövs? Hur fungerar de hjälpmedlen som jag har? Lite catch up sådär... kolla av hur läget är i största allmänhet. I övrigt så hör man av sig om det är nånting man behöver.

När man behöver ett nytt hjälpmedel så hör man först av sig till sin arbetsterapeut och berättar sitt behov. Hen i sin tur hör av sig till Hjälpmedelcentralen. Sedan så blir det ett möte med dem och sedan utprovningar. Allt beror förstås också på vilket hjälpmedel man vill ha. Vissa kräver mer anpassning, andra mindre.

Sedan är det klart att om ett hjälpmedel går sönder så måste det in på lagning. Det är väl ungefär den relationen jag har till det hela.

Min erfarenhet är att det går väldigt smidigt. Jag upplever att teamet runt mig lyssnar på mig och är måna om att jag ska ha det bra. Allt flyter liksom på. Det är väl vad jag kan säga. Hoppas ni blir nöjda med svaret.

Kram, vi hörs!


Likes

Comments


Nu är jag sååå trött,, men för att hålla bloggen levande så bjuder jag på en liten god natt-visa

Jag är så trött nu efter att ha hållit igång, men oavsett hur trött man är så finns alltid kärlek att ge, så god natt mina söthjärtan. Dröm kärleksfulla drömmar, det ska jag göra!En liten god natt-visa får ni av mig.

Vi hörs!

Likes

Comments

Go' kväll på er!

Jag är ju väldigt intresserad av elrullstolar... ja, alla typer av hjälpmedel som kan underlätta vardagen för mig och andra människor. Jag gillar att följa med i utvecklingen. Har ju haft min elrullstol i... ja det blir väl precis sex år nu. I oktober 2010 fick jag min stol. Innan dess satt jag i en manuell. Många gånger har jag ju skrivit om hur högt älskad elrullstolen är av mig. Just känslan av att kunna ta sig fram självständigt, att få vara den som faktiskt håller i spaken, den som är in charge.

Jag vet inte hur länge man brukar ha en elrullstol. Min duschstol hade jag tror jag i 13 år. Sedan gick den sönder. Hur som helst så känns det bra att kolla lite på "nästa rullstol", att ha det i åtanke. Kanske blir det den här. Den känns fantastisk och hur som helst så vill jag lyfta fram den så att någon annan kanske kan få nytta av den. Det är Eloflex, en liten smidig, hopfällbar elrullstol som bara väger 25 kg. Den går till exempel att få in i en bil. Jag kan också tänka mig att den går lätt att ta med på ett flygplan till exempel och resor är ju något jag verkligen gillar.

Kruxet är att eftersom jag är stelopererad, så behöver jag en specialanpassad sits. Därför är jag inte säker på om jag kan ha Eloflex, men hoppas verkligen det. Den känns så smidig. Ok... jag älskar stolen jag har nu också, men om jag ändå får klaga lite, så känns den lite otymplig. Jag tror den väger 159 kg, vilket jag tycker är lite för mycket. Många flygplan vill till exempel inte ta med den eftersom den är för stor, för lång eller för bred. Kommer inte riktigt ihåg anledningen, men har tvingats lämna den hemma flera gånger och sitta i den manuella istället.

Jag drömmer om en smidigare rullstol som kan följa med mig överallt i världen, och jag blev kär när jag såg den här. Den är liksom som en manuell rullstol, fast med el.

Snälla ni, håll tummarna för att min nästa rullstol kan bli en Eloflex! Snygg är den ju också.

Kram, vi hörs!


Likes

Comments

Det är så skönt när det händer. Man funderar kring vad man ska blogga om så hjärnan nästan blöder. Och helt plötsligt så kommer inlägget liksom till en. Det var precis det som hände den här gången. Jag kände att "det här är ju en av mina hjärtefrågor. Jag måste blogga om det här och visa att jag tar stark ställning i den här frågan."

Gå in och läsden här artikeln och lyssna på låten Fucked up world. Det är alltså en 19-årig tjej som är musiker sedan barnsben. Hon tröttnade helt enkelt på tafsande och svinaktigt beteende, vilket resulterade i en låt,

Jag tycker hon har en skön, avslappnad stil. Hennes röst är väldigt fin och budskapet är väldigt tydligt. Det finns ingen tvekan gällande vad låten handlar om. Jag gillar också att texten finns med i videon, liksom för att ingen ska slippa undan budskapet. Jag tror ändå inte att någon gjorde det, men det är ju annars så lätt att tänka: "Skön röst. Trallvänlig låt", men den här låten är ju viktigare än så. 

Här är ännu ett sjukt reportage. Jag tycker det är helt fruktansvärt att förundersökningen läggs ner när det är så uppenbart att hon faktiskt har blivit våldtagen. Vilka bevis är det mer som behövs? Kan det bli mer uppenbart än i hennes fall? Jag undrar verkligen vad för kvinnosyn rättssamhället har. Nånting är ju fel på djupet känns det som.

Jag blev så arg och även om det här inlägget kanske inte gör någon stor skillnad så är det ju ändå bra att det är skrivet. Ha en bra kväll nu!

Kram, vi hörs!

Likes

Comments

​Idag har jag av en helt naturlig orsak haft ont i både mage och rygg. Rent ut sagt jävligt ont. Det var då de kom till mig, vibrationerna. Oooh yeah... Jag vågar inte svära på att det här funkar för alla, men på mig funkar det. 

Om jag håller nånting som vibrerar på stället där jag har ont.... Jag känner mig lugn, avslappnad, trött och somnar till slut. Och när jag vaknar är smärtan som bortblåst. Vibrationer har en bra effekt på mig. Kan det stämma eller är det bara jag som så gärna vill att det ska fungera? Vad tror ni? 

Det här har gjort mig helt vibrationsgalen. Det är nästan så att jag önskar mig huvudvärk och nackspärr så att jag kan prova om det fungerar lika bra då. 

Nu är jag hur pigg som helst, nästan speedad och vill dansa till Marky Mark Feat. The Funky Bunch - Good Vibrations. Jag älskade den då, det gör jag nu också.

Kram på er, vi hörs!

Likes

Comments