Hej vänner!

Det känns svårt att komma på nåt att blogga om just nu. Kallt ute och svårt att göra nånting som känns riktigt bloggbart. Jag har känt på kylan och... jävlar säger jag bara. Inte att leka med.

Imorgon ska jag spela in ett nytt videoinlägg och nu ska jag snart se på serien Skam som jag hört så mycket om. Vi får se om jag blir lika hooked som alla andra verkar ha blivit. Vi får se om jag börjar drömma på norska.

Berättar vad jag tycker när jag har sett alla säsonger.

Kram

Likes

Comments

Hej vänner!

Det blir ett bildlöst inlägg idag. Måste rensa lite bland mina bilder. De är många nu.

Mjjukstartar bloggandet med att bjuda på en låt som går varm hos mig just nu. Det är Passenger med låtenYoung as the morning, Old as the sea.

En väldigt vacker låt tycker jag, där han för övrigt nämner Sverige, Norge och Finland. Den här låten känns nästan som ett konstverk för mig. Det är nog rösten som gör den så speciell tror jag. Mystisk på nåt sätt. Jag gillar den.

God natt på er! Tar nya bloggtag imorgon.

Kram


Likes

Comments

Hej allihop!

Idag är det den 1 januari 2017. Ett nytt år känns alltid som ett nytt, spännande kapitel, en chans att börja om. Det tänker jag göra.

Vad har jag för förhoppningar om 2017? Att försöka spinna vidare på tankar jag tidigare haft tror jag. Jag vill ta upp bloggandet på allvar igen. Att försöka få till åtminstone ett inlägg om dagen känns som en bra ambition. Jag vill göra videoinlägg där jag pratar om saker som känns viktiga för mig. Jag vill fotografera, måla, snickra... Ge kreativiteten stor plats. Jag vill engagera mig på olika sätt det här året känner jag. Vet inte hur än, men vi får se.

Resa vill jag göra, och filma och blogga om det förstås. Jag pratade ju tidigare om det här Bodyflight. Fallskärmshoppningen inomhus. Det vill jag prova.

Världsläget känns skrämmande, men också spännande att följa. Vi får helt enkelt se vad det nya året har att bjuda på.

Nu kör vi!

Likes

Comments

Kan berätta att elrullstolen kommer tillbaka imorgon, så nu är det bara att hoppas på att den håller sig "frisk" tills jag får nästa stol.. Det känns som om mitt liv har handlat väldigt mycket om elrullstolen på sistone. Det får det vara slut med nu känner jag.

Idag kom också ansökningsformuläret till det nya habiliteringscentret. Jag ska fylla i formuläret, samt skicka in ett nytt läkarintyg som styrker att jag har en cp-skada. Nåt jag inte förstår är varför nya läkarintyg alltid ska behövas. Jag har ju alltid haft min cp-skada och kommer alltid att ha den, såWhy why why Delilah? What the hell Delilah?Finns inte läkarintygen införda i nån slags journal?

Klart slut härifrån.

Likes

Comments

Här är en hyfsat snygg bild på när jag sitter i min gamla stol. Jag tänker att ni ska få följa med på resan mot den nya. För den resan måste ta sin början nu känner jag.

Idag ringde jag till det nya habiliteringscentret jag tillhör. Det gick inte att skicka in formuläret via mejl, utan posten är det som gäller. Jag bad dem skicka hem ett ansökningsformulär, så det skulle de göra. Jag lär väl ha det till på fredag kan jag tänka mig. Fortsättning följer alltså.

Vi hörs!

Likes

Comments

Det här är en gammal bild på mig från när jag var torsdagskrönikör på Radio Stockholm. Det var 2009. När jag tänker tillbaka på den tiden... En väldigt rolig tid som jag inte på minsta sätt ångrar. Men den känns också väldigt avlägsen. Mycket har hänt sedan dess. Jag har mognat som person och lever på ett helt annat sätt idag än jag gjorde då. Under den här perioden var ju jag ny som egen person ute i samhället och saker som jag inte visste då vet jag idag.

Vi utvecklas hela tiden, allihop. Så är det ju. Livet står inte stilla, utan är tack och lov i rörelse. Och tur är väl det om ni frågar mig.

Idag var det dags att göra radio igen får man väl säga. Men på ett sätt som jag aldrig gjort förut. Det var radio, fast på film. Reportaget ska sändas i sociala medier, som Facebook och Instagram. Det handlade om vikten av både Färdtjänst, men också att ge sig ut i lokaltrafiken så ofta man kan. Jag lovar att se till så att ni inte missar det. Sätter ut en länk när reportaget finns att se.

Det kändes riktigt kul att vara i "hetluften" igen, hahaha. Det där sa jag förstås med glimten i ögat, men kul kändes det verkligen. Jag vill nå ut, tala, berätta. blogga... Resa vill jag göra. Filma, fotografera, måla, snickra... Olika saker. Inom det kreativa tror jag definitivt att jag hör hemma, ett väldigt brett område. Spännande!

Sist, men inte minst så intensivhatar jag min elrullstol just nu. Den är inne på service igen. Det är nån jävla sensor. Idag ringde jag faktiskt för att prata med en arbetsterapeut om en ny rullstol. Det känns minst sagt som att den här sjunger på refrängen.

När jag ringde visade det sig att jag nu tillhör ett annat habiliteringscenter och att jag måste skicka ansökan dit. Hoppas det går att skicka en elektronisk ansökan. Ska ringa och fråga det imorgon.

Jag vill verkligen kolla upp vad det finns för stolar som passar mig. Min känsla är att elrullstolar inte är helt att lita på. De kan vara jävligt lömska med alla sladdar, all teknik och allt vad det nu heter. Jag funderar på om det finns en manuell stol som går att styra på ett bra sätt för mig? Jag har ju bara en hand som fungerar bra, men den är ju svag. Elektriska hjul har jag ju hört talas om. Sådana man bara behöver nudda lite. Det får jag ta och kolla upp. Drömmen vore väl både en manuell rullstol som jag styr lätt och en elrullstol. Jaja... Vi får se hur det blir. Bra blir det i slutändan.


Likes

Comments

Här har vi en gammal bild som får symbolisera att jag varit krasslig. Har haft någon form av magåkomma och spytt 13 gånger. Kanske var det Vinterkräksjukan. Inte vet jag. Jag har läst noga om den och hade ungefär samma symptom. Det kan också ha haft nåt med min känsliga mage att göra. Nåt magkatarrsliknande. Den hamnar i uppror ibland, min mage. Men aldrig tidigare har jag spytt 13 gånger. Usch, det var en pers, verkligen!

Nu är jag dock frisk igen. Elrullstolen är också hel, vilket passar väldigt bra eftersom det på måndag händer grejer jag gärna berättar mer om när det är klart.

Kram mina vänner!

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu känner jag att det är dags att blogga igen. Det var ju ett tag sedan sist, men jag hoppas ni hänger kvar. Jag har verkligen inte glömt bort bloggen. Under vissa perioder känns det lättare att prata, andra att skriva.. Jag har lagt ner lite krut påmin Youtube-kanal, att göra den levande igen. Det känns kul att ha lite olika bollar i luften. Både skrivande och talande är ju bra sätt att nå ut på.

Sedan har jag fotograferat brickan jag en gång målade och ljusstaken jag en gång gjorde. Jag försöker nu sälja ett kit för 50 kronor. Brickan och ljusstaken, med ett värmeljus i. Märket heter förstås "Emelie", haha. Börjar väl mer och mer känna mig som en allkonstnär kan man säga. Trevligt värre. Det vore nice att hitta en lokal som man kan sitta och syssla med kreativa grejer i, som man inte behöver betala nåt för förstås. Ska kolla upp vilka möjligheter som finns.

Ute och kramat snö har jag också varit. Det var en Picture Perfect day med klarblå himmel och snö.

Elrullstolen är inne på service, men när den är "frisk" blir det ut och ta en öl. Fruktöl satsar jag på.

Vi hörs snart igen!

Likes

Comments