Ciao amici!

Jag vet... Det är skamligt hur dålig jag är på att uppdatera och kommer jag med stora löften om ett inlägg per dag så brukar det ju skita sig, men målsättningen är att komma tillbaka på bloggbanan igen, verkligen.

Vad har hänt sedan sist? Den 21:a mars börjar jag i skolan igen. Det är Engelska 6 jag ska läsa. Och den här gången blir det i klassrum, på ett av mina favoritställen att hänga på. ABF Sveavägen. Grymt taggad är jag för kursstarten.

Jag letar också, eller ska börja leta efter ett ställe där jag kan hänga och utöva min "konst". Sitta och måla, göra halsband, snickra, hålla på med lera... What ever. Jag tänker mig nån kulturförening. Eller kanske ABF har nån lokal. Vi får se.

Jag har också börjat blogga på mittfunktionshinder.se. Den bloggen har jag lite halvt kommit igång med, men jag ska bättra mig där också. Ett inlägg i veckan ska jag skriva där, men oroa er inte. Den här bloggen kommer att finnas kvar. Det är bara kul med två bloggar.

En hel del matlagning har det blivit också. Det känns riktigt roligt och går riktigt bra faktiskt. Man kan väl säga att jag reder mig. Jag skulle inte kaxa inför Leif Mannerström, men jag är ändå stolt över min mat. Den är ju liksom lagad av mig och den går att äta, så mycket kan man säga. Och det är så härligt att känna hur ens egna vingar bär. Matlagning kommer jag definitivt att fortsätta med.

Jag försöker tänka ut ett sätt att kunna vara på golvet på ett bra sätt. Jag tror jag har berättat förut hur mycket jag älskar att vara på golvet. Det sitter i sedan barndomen, då jag var på golvet väldigt mycket. Man kan säga att jag nästan huvudsakligen var på golvet då. Jag lekte med lego, tog hand om mina dockor och kröp. Nu är det förstås andra saker än lego och dockor som gäller, men krypandet nåt jag fortfarande tycker väldigt mycket om, bara jag hittar rätt sätt att göra det på.

Att vara direkt på golvet idag, är dock inte samma sak. Det känns hårt och kallt. Jag känner mig på nåt sätt klumpigare än jag var när jag var liten. Nu skulle jag vilja ha... typ en slags bräda där jag kan ligga på mage på golvnivå. Den ska vara på hjul och jag ska ta mig fram med armarna. Som att krypa, fast på ett bekvämare sätt. Jag har fått tips om nåt som kallas montörsvagn. Den verkar perfekt. Bilmekanikerna använder den för att mecka med bilarna. Så den ska jag ta och kolla upp.

Sist, men absolut inte minst, så längtar jag till våren nu. Vem gör inte det förresten?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade nu och det finns faktiskt ett skäl till det. Mitt Chrome, alltså Internet, slutade plötsligt att fungera. Det gick helt enkelt inte att gå in. Alla koder försvann, till Facebook, mail och blogg eftersom jag ett tag var tvungen att surfa via Explorer istället. Naturligtvis hade jag inte skrivit upp koderna heller.

Känslan av att vara utanför internet är... jag tycker att man känner sig utanför. Faktiskt. Det är så mycket som händer på sociala medier. I alla fall för mig, som är väldigt aktiv på Facebook. Jag är ju med i grupper, för diskussioner, sätter ut min blogg och videoinlägg. Jag blir rastlös utan Facebook. Faktiskt. Men jag är en person som tar det med ro. Livet är en resa. Det går upp och ner, hit och dit. Fram och tillbaka. Medgångar, motgångar. Allting löser sig alltid och egentligen så finns det ju så mycket värre problem, folk som har det så mycket värre. Man har det faktiskt ganska bra ändå. Det är bara att ta en bok, prata med en vän... Mitt råd till alla er som stressar upp er kanske låter som en klyscha. Lättare sagt än gjort kanske, men ta det lugnt. Allting löser sig.

Nu är allt som det ska igen. Chrome är tillbaka och troligtvis har jag också en grej på gång som jag berättar om när det är klart. Vill liksom inte tjoa för tidigt.

Kram på er!

Likes

Comments

Hej vänner!

Ska börja rensa bland mina bilder för att ge plats åt nya, men här kommer en vårbild på mig, som fårf symbolisera att vi faktiskt går mot ljusare tider.

Vad har hänt här då? Jag övar på att laga mat, vilket går framåt. Det får man faktiskt säga. Jag älskar verkligen att laga mat och vill lära mig mer och mer

Först köpte jag en grillad kyckling och tänkte göra blomkålsmos till den. Blomkålen var dock slut i affären, så det fick bli grillad kyckling, grönkål och kokt potatis. Riktigt gott blev det. Sedan gjorde jag en köttfärssås som inte alls blev god. Jag råkade bränna den. Men men... bättre lycka nästa gång. Jag är absolut inte rädd för att misslyckas. Misstag är ändå vackra på sitt sätt och övning ger färdighet.

Australien är mitt drömresmål och eftersom jag vill veta mer om landet, så har jag gått med i SANS (Swedish Australian Network in Stockholm). Via den gruppen fick jag reda på att det är World Australian Day idag, så jag ska partaja lite på en pub som heter Bagpipers Inn. Nån eller några öl lär det bli.

Klart slut, vi hörs!.Likes

Comments

Kräftmåen får man väl ändå säga är en slags sol? Ja, det tycker jag... Faktiskt. Den är en sol och den har Soul. Så sammanfattar jag det..

En härlig stund hade jag i solrummet. Kommer definitivt att gå dit igen. För 200 kronor fick man en timme i 33-graders värme, vilket var helt underbart så här på vintern. Man gick in i ett rum och satte sig framför lampor och en vägg med en strand på. Därinne var solstolar, men jag kunde sitta kvar i min stol, som ju för övrigt är lite som en solstol eftersom den går att tilta bakåt. Vi var flera som satt därinne på rad. Lite känsla av Sällskapsresan. Jag tror det var vågljud i bakgrunden. Man blir inte brun, utan får värmen och "allt utom det som ger cancer". Bra att veta.

Vintermånaderna kommer nog att bli betydligt lättare nu när jag vet att Solrummet finns. Och By the way så var det fyra trappsteg upp, men det fanns en tvådelad ramp och personalen var väldigt tillmötesgående.

Kram, vi hörs!

Likes

Comments

Hej vänner!

Nu tänkte jag försöka ta mig i bloggkragen och komma igång ordentligt. Jag tänkte börja med ett besök i Solrummet på Södermalm. Det ska bli jättespännande. Under året blir det troligtvis till att resa, men i väntan på den resan behöver jag alltså inte sakna sol och värme. Spännande ska det bli att prova. Så här års kan man ju känna sig lite trött. Solrummet kommer nog att göra mig gott. Solrosen på bilden får symbolisera solen så klart.

Självklart bloggar jag om upplevelsen senare ikväll eller imorgon.

Kram så länge, vi hörs!

Likes

Comments


Hej vänner!

Det känns svårt att komma på nåt att blogga om just nu. Kallt ute och svårt att göra nånting som känns riktigt bloggbart. Jag har känt på kylan och... jävlar säger jag bara. Inte att leka med.

Imorgon ska jag spela in ett nytt videoinlägg och nu ska jag snart se på serien Skam som jag hört så mycket om. Vi får se om jag blir lika hooked som alla andra verkar ha blivit. Vi får se om jag börjar drömma på norska.

Berättar vad jag tycker när jag har sett alla säsonger.

Kram

Likes

Comments

Hej vänner!

Det blir ett bildlöst inlägg idag. Måste rensa lite bland mina bilder. De är många nu.

Mjjukstartar bloggandet med att bjuda på en låt som går varm hos mig just nu. Det är Passenger med låtenYoung as the morning, Old as the sea.

En väldigt vacker låt tycker jag, där han för övrigt nämner Sverige, Norge och Finland. Den här låten känns nästan som ett konstverk för mig. Det är nog rösten som gör den så speciell tror jag. Mystisk på nåt sätt. Jag gillar den.

God natt på er! Tar nya bloggtag imorgon.

Kram


Likes

Comments

Hej allihop!

Idag är det den 1 januari 2017. Ett nytt år känns alltid som ett nytt, spännande kapitel, en chans att börja om. Det tänker jag göra.

Vad har jag för förhoppningar om 2017? Att försöka spinna vidare på tankar jag tidigare haft tror jag. Jag vill ta upp bloggandet på allvar igen. Att försöka få till åtminstone ett inlägg om dagen känns som en bra ambition. Jag vill göra videoinlägg där jag pratar om saker som känns viktiga för mig. Jag vill fotografera, måla, snickra... Ge kreativiteten stor plats. Jag vill engagera mig på olika sätt det här året känner jag. Vet inte hur än, men vi får se.

Resa vill jag göra, och filma och blogga om det förstås. Jag pratade ju tidigare om det här Bodyflight. Fallskärmshoppningen inomhus. Det vill jag prova.

Världsläget känns skrämmande, men också spännande att följa. Vi får helt enkelt se vad det nya året har att bjuda på.

Nu kör vi!

Likes

Comments

Kan berätta att elrullstolen kommer tillbaka imorgon, så nu är det bara att hoppas på att den håller sig "frisk" tills jag får nästa stol.. Det känns som om mitt liv har handlat väldigt mycket om elrullstolen på sistone. Det får det vara slut med nu känner jag.

Idag kom också ansökningsformuläret till det nya habiliteringscentret. Jag ska fylla i formuläret, samt skicka in ett nytt läkarintyg som styrker att jag har en cp-skada. Nåt jag inte förstår är varför nya läkarintyg alltid ska behövas. Jag har ju alltid haft min cp-skada och kommer alltid att ha den, såWhy why why Delilah? What the hell Delilah?Finns inte läkarintygen införda i nån slags journal?

Klart slut härifrån.

Likes

Comments