Som alla fredagar har jag bara haft en lektion idag (yaaaasss), vilket alltid är lika skönt! Direkt efter skolan drog jag och Emma till frisör affären "här" eftersom att Emma behövde köpa lite nagellack m.m.

Jag och Emma var på buffé förut, azzå mmmm fyfan va gööött! Emma har även visat mig runt lite i Stenungsund (eftersom att jag är efter och inte kan något).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte uppdaterat nu på ett tag! Men har haft prov och så har det hänt en del privata saker som har tagit sin tid. Men jag tar nya tag och ska starta upp bloggandet igen, då jag sett att många gått in även om jag inte lagt ut. Så vi får väl hoppas på det bästa att det går bra :)

Likes

Comments

Det här kan vara det värsta jag har hört, vafan är det här? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har följt Tova sen hon började med youtube och hon mådde ju såklart dåligt i början, men när hon blev tillsammans med Raed märkte man ju att det blir värre.

Jag vill inte direkt gå in i detalj då jag inte vet allting som hänt, men det jag vet är att Raed får mig att spy. Jag tycker att ni ska gå in och titta på Jocke och jonnas video #backatova" där dem går in mer i detalj på detta. Detta är något verkligen viktigt att kvinnomisshandel inte bara är fysiskt utan det är även psykiskt. Som sagt så vet jag inte riktigt vad jag ska säga förutom att jag tycker att alla jävla idioter som säger "men han slog ju henne inte" ska gå och växa upp. Och såklart händer detta hela tiden och då inte bara Tova, så sluta låssas som att psykisk misshandel inte finns.

Psykisk misshandel är en form av psykisk och känslomässig tortyr som finns, men  inte uppmärksammas.

Likes

Comments

Då var jag påväg hem ifrån en engelska lektion, gud vad jag älskar. Våra fredagar! Emma,Jennifer och jag passade även på att springa in på "här"/ "har" eller hur fan det nu ska stavas. Känns bra att man får köpa på en "frisör butik" för då får man ju sakerna för ett bättre pris. Jag köpte inget tyvärr då min plånbok för tillfället säger nej, allting gick åt till tröjorna på Justins konsert (men det var fan värt varenda öre).

Likes

Comments

  1. Vad är hudens uppgift?   Hudens uppgift är att skydda oss/våra organ emot t.ex. bakterier och kyla. Eftersom att det växer hår på huden och att det finns porer så hjälper den oss även att hålla rätt temperatur inom oss (ca 37 grader). Och ett exempel på detta är när vi fryser och håret reser på sig eller när vi är varma och vi börjar svettas. 


2. Hur är huden uppbygd?

  - Huden är uppbygd utav 3 stycken lager Överhuden, läderhuden och underhuden, men Överhuden är uppdelad i 2 lager. Överhuden är genomskinlig och saknar blodkärl, man har även ingen känsel i överhuden.

Överhuden/ Epedermis - Epedermis är tjockast vid hälarna, eftersom att fötterna används dagligen för att gå på så är det viktigt att huden tål det. Hornlagret består utav döda hudceller. Basalcellslagret - Det är här det bildas nya celler och det finns även fett celler och det är detta som hjälper oss skapa vårar pigment. 

Läderhuden/ Dermis - Dermis är tjockast vid huden och tunnast vid ögonlocken. Dermis består utav kollagen, och det är kollagen som ger oss spänst i huden. När man är ung har man mycket kollagen i dermis, men när man blir äldre så har man mindre och det är därför man får rynkor. 

Underhuden/ subcutis - Subcutis består utav bindväv och fetceller, och subcutis hjälper oss även att hålla värmen. Så helt enkelt så är det här allt fett lägger sig. Är man större har man överskott utav fettvävnad här mesans som man är väldigt smal så har man underskott (detta gör att smala personer lättare fryser). 3. Vad heter hudlagrerna på latinska?

   -  Överhuden  = Epedermis

   -  Läderhuden = Dermis

   -  Underhuden = Subcutis


4. Varför har vi hår på kroppen?

   Vi har hår på huden för att kunna hålla våran värme på ca 37 grader hela tiden. Håret skyddar oss även som t.ex. ögonfransarna skyddar våra ögon. Håret vi har på nästan hela kroppen som t.ex. armarna kallas för ullhår, detta hår är kort och fint i kvaliteten och har ofta miner pigment. Vi har även borsthår och det är våra ögonfransar och könshår, och detta håret är oftast lite grövre. 


5. Vilka 3 olika hårtyper delas håret in i? och vad vet du om dem?

ull hår - det är det håret som täcker mesta dels utav kroppen, det är oftast fint i kvalitet och har oftast lite mindre pigment.

borsthår - Är det håret vid t.ex. ögonfransarna och könsåret, detta håret är oftast grövre än ullhåret och har oftast mera pigment än det med.

långhår - är det som tex växer på huvudet och skägg, långhåren är ofta väldigt olika.


6. Vilka olika hudtyper finns det?

   - Torr hy, fet hy,kombinerad och normal hy är de 4 vanligaste hudtyperna. Men såklart finns det mer som mogen hy, man kan även ha tillfälliga  tillstånd som yttorrhet och känslig.


7. Vad är det för skillnad på tillsänd och hudtyp?

   Skillnaden är att sin hudtyp har man under en längre tid (nästan hela livet men det kan ändras när man blir äldre/gammal). Tillstånd är något tillfälligt och är oftast inte långvarigt, som t.ex. yttorrhet. 8. Hur avgör man vilket hudtyp någon är?

Man ställer frågeställningar om huden till klienten som t.ex. om personen brukar uppleva att huden är torr eller fet. Och man ser även ibland på huden om man har t.ex. fet hy då man brukar ha finnar och stora porer. Känna på huden! Man ska såklart även titta på huden!

Torr - flagnar, fråga om det stramar efter tvätt, små porer

Fet - Stora porer, glansig, problem med finnar ibland

Kombinerad -  torr på vissa ställen fet på vissa

Normal - Problemfri hud


9. Vilka produkter skall man använda vid de olika tillstånden?

Fet - Om man har fet hy ska man leta efter produkter utan olja i och som ger lite fukt.

Torr - Om man har fet hy så ska man leta efter t.ex. fukt kräm som är ganska fet, så att man får tillbaka det huden saknar.


10. Vad är peeling? och när används det?

Peeling är en tvätt med små korn i som är till för att skrubba bort döda hudceller.


Likes

Comments

Känns så bra att jag snart är helt frisk igen, så att jag kan gå upp ordentligt utan att falla ihop till en liten hög. Om man orkar sen så ska jag gå på bio med mamma, vi ska se miss pergrines hem för besynnerliga barn. Denna film finns i bok/bokform ( i don't know) som jag faktiskt läst, och den fick mig inte att vilja riva sönder boken och tända eld på den vilket alltid är ett plus. Såklart får ni en liten review på hur filmen var.

Likes

Comments

Ja då var jag sjuk igen... har 39,3 graders feber, ont i huvudet,ont i halsen och massa slem i halsen. Jag kan typ inte äta något så pappa åkte till Ica för att köpa hallon sorbet och blåbärssoppa till mig.

Vet att jag varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men har bara inte riktigt haft tid eller idéer. Men nu när jag är hemma och sjuk så ska jag försöka skriva massa inlägg.

Likes

Comments

Jag vet inte varför, men jag har panik över att vintern är påväg! Jag har redan köpt vinterjacka och sånt så förstår inte riktigt varför jag har sån panik, det är ju inte precis så att det aldrig varit vinter förut.
Jag har då köpt hollies livingo jackan som känns väldigt varm vilket är väldigt bra då mina andra jackor har varit väldigt kalla. Jag har lärt mig att vill du ha en snygg jacka så kommer du frysa, och vill du vara varm så blir det en ful jacka, men denna är både snygg och varm. Min telefon vill inte sammarbeta just nu så kan inte "tagga" jackan, men man kan köpa den med äkta päls på Miinto.se och såklart hollies, vill man ha fake päls så finns den på Nelly.

Kommer snart upp ett collage med vinterjackor, för er som är som mig med världens beslutsångest.

Likes

Comments

När man trodde att dagen igår inte kunde bli bättre så när jag hoppade in i bilen tar pappa fram Urban decay smoky palette. Liksom how?? Hur fan😂 har velat ha den as länge, men har inte sagt något om det. Min pappa känner mig lite för väl, först Bieber och sen en palett. Så är sjukt taggad på att testa den!!

Likes

Comments