När jag fick frågan vad det bästa med min skola här i USA är började mina tankar snurra. Jag som så många andra skulle säga att min skola är väldigt unik jämfört med andra high schools. Jag bor inte i något rikt område och det finns många på min skola vars familjer har det tufft ekonomiskt. De flesta är av olika ras och har det finns många som har en tuff backgrund efter sig. Jag börjar undra om jag någonsin kommer vänja mig vid att höra från elever hur någon i deras familj är alkoholist, att de bor hos deras grandparents eller hur de förr inte tog skolan seriöst eftersom som de rökte på för att bli höga. Men detta betyder inte att det är en dålig skola, den är bara väldigt annorlunda. Det finns många vars föräldrar väljer att inte placera deras barn på min skola eftersom den anses vara en av de sämre skolorna i Portland men enligt min egna och andra elevers åsikt är det en bra skola. Jag gillar hur alla har olika backgrund och ser saker ur olika perspektiv.

(Bilden är tagen från skolans facebook sida)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

 • USA

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags för orientation meeting hos min IEC. Vi åt först mat då alla hade med sig mat från deras home country sedan blev vi uppdelade, vi studenter gick ner i källaren medan våra värdfamiljer stannade däruppe. Vi hade möte där de mest pratade om att anpassa sig till allt nytt, resor/transport och regler, men vi fick även möjligheter att ställa frågor. Jag träffade även Emma V, Maiken och Stella som jag kände sen innan men fick även möjligheten att prata med andra utbytesstudenter som jag inte hade träffat innan. För att sammanfatta det hela så gjorde vi inte mycket men det var ändå kul att få träffa andra i samma situation som en själv även om det hade varit roligare att göra något mer aktivt.

För er som har missat det har jag även EF Sveriges snapchat denna vecka. Tyvärr är det sista dagen imorgon men se ändå till att lägga till den för att enkelt följa andra utbytesstudenter under en vecka.

 • EF Sweden Snapchat: efhighschoolswe
 • EF HSEY: exchangestories
 • Min Snapchat och Instagram: ida99j
  • USA

  Likes

  Comments

  Idag hade jag som vanligt träning med volleyboll laget men vi hade endast styrka på skolans plan. Det var jobbigt som jag vet inte vad, men roligt var det iallafall. Efter träningen gick vi iväg för att köpa glass, det blev en blizzard med smak av m&m. Den var god men det konstigaste var att man kunde vända den upp och ner...?!!

  Efter glassen var vi en del i laget som åkte med våra tränare till Grant HS där Varsity laget spelade matcher, de förlorade dock alla men det var fortfarande roligt att se hur allting fungerar, jag lär mig mer och mer för varje dag. I minibussen på väg tillbaka sattes det på en del svenska låtar som vi (jag) diggade till, man jag kan meddela att det blev en lyckad åktur för oss alla.

  Info: Min tanke från början har varit att skriva på det språket som jag känner mig bekvämast med men jag har nu bestämt mig att hålla denna bloggen helt på svenska och har därför startat upp en till som kommer att vara på engelska. Jag kommer försöka att uppdatera här en gång i veckan men inget jag kan lova då jag fortfarande vill ha ett liv ;) Min engelska blogg hittar ni på: https://idajacobsenadventures.wordpress.com/ 

  • USA

  Likes

  Comments

  Nu var det ett bra tag sedan jag skrev mitt senaste inlägg och en hel del har hänt sen sist. Den 13 augusti lämnade jag camp för att påbörja den slutgiltiga resan mot min värdfamilj. Resan gick bra och vi var några studenter som åkte tillsammans från JFK till Portland vilket jag tyckte var en lättnad trots att jag sov den största delen av flygresan.

  Sedan jag kom hit för lite mer än vecka sedan har det blivit lite resturang besök, IKEA, jetboat med Emma V och Maiken (utbytesstudenter från Holland och Danmark), välkomnat nya studenter på flygplatsen med min IEC, Laura och volleyboll som jag har börjat på. Idag blev det även ett spontan besök till ett shoppingmall här i Portland eftersom Hilda, en annan svensk utbytesstudent som jag var med under camp va där med sin värdfamilj. Så jag gick med Hilda och hennes värdfamilj medan min värdfamilj gick och kollade på bio, det blev två par nya skor för min del medan Hilda köpte nya örhängen då hon tappade ett par under camp.

  Före och efter jetboat (den första bilden är tagen från Emma)

  • USA

  Likes

  Comments

  Den 3 augusti lämnade jag Sverige för 10 månader i USA. Allt har gått bra och jag befinner mig just nu på EF camp i Allentown, PA. Jag har inte mycket tid över under dessa dagar och tänkte därför inte att uppdatera något mer förens jag är hos min värdfamilj. Jag vill verkligen ta vara och njuta av tiden här till fullo. Vi hörs!!

  Likes

  Comments