Hey Homiet! Blogini on saanut uuden kodin ja läydät sen jatkossa osoitteesta eevaroots.com

Sivustoni sisältää blogini lisäksi myös valokuvaus- ja stailaustöitäni, sekä jatkossa myös vlogi-osion :) Tervetuloa jatkamaan matkaa kanssani omalle sivulleni! <3

ROKROK! / Eeva

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Olen kasvavissa määrin alkanut asettamaan painoarvoa sille että pääsen tekemään projekteja juurikin hyvien tyyppien kanssa. Yonaksen kanssa minut ajoi toteuttamaan kuvausta se hetki kun kuulin yhteisen ystävämme puhuvan miehestä ylistävään sävyyn, tämän jälkeen minun ei tarvinnut puntaroida asiaa enää sekuntiakaan.

Kuvauksiin Yonas oli kaavaillut Kaapelitehtaalla sijaitsevaa isoa valoisaa hallia jossa sitten tapasimme. Sitä en itse etukäteen tiennyt millainen tila olisi. Iso sisätila lisättynä valkoiseen ovat jokseenkin pahin painajaiseni yhdistelmänä, mutta paikalle saavuttuani ajattelin että ottaisin homman vastaan haasteena ja uskoin hoitavani kuvaukset purkkiin jollakin tapaa. Minuahan ei haasteet säikäytä, vaan ne ovat tehty aina voitettavaksi.

Yonaksen ollessa maskeerattavana päätin tutkia hallin nurkkia, valaistusta ja kaikkea sälää mitä sieltä saattoi löytyä. Tunsin että tarvitsemme jotakin muuta kuin tyhjän tilan kuvauksiin. Heitin varovasti ajatuksen ilmoille että kyseinen tila ei ehkä käy, edes vaikka käyttäisimme rekvisiittaa. Tilassa ei ollut mitään vikaa, mutta se ei tukenut minun näkemystäni eikä työskentelytapojani, ja näin ollen pelkäsin että kuvat jäävät laimeaksi. Tällaisessa tilanteessa paineet kasvavat, sillä en halua tehdä työtäni siten että kuvat jäisivät johonkin puolittaiseen toteutukseen. Onneksi työskentelen hyvin paineen alla!

Usein ajattelen että kyllä, osaan ja voisin ottaa selkeän hyvän kasvokuvan tai muotokuvan, mutta miksi tekisin niin - miksi en tekisi jotakin muuta tai enemmän, kun minulla siihen kuitenkin on paloa ja visioita. Jokainen asiakas ja kuvattava on erilainen kuin edeltäjänsä tai seuraava jonossa, ja kaikki toiveet tulee ottaa huomioon, mutta omille visioilleen kannattaa olla uskollinen mikäli haluaa oikeasti tuoda oman tyylinsä esille ja erottautua omalla tekemisellään. Moni kuvaus saattaa jäädä laimeaksi jos tekijä tai tekijät eivät uskalla ottaa riskejä, olipa kyseessä kuinka laadukas freimi tahansa standardimittareilla mitattuna.

valokuvaus artisti kuvaus promokuvaukset dilemma eeva roots valokuvaaja streettyylinen kuvaus valokuvaaja-stylisti helsinki photography finland punk rock hip hip promtootiokuvaukset

Olen iloinen että pidin vaistoistani kiinni ja myös Yonas oli hyvin avoin muille ajatuksille. Otimme jalat alle, minä, Yonas ja maskeeraaja Sarah ja tutkimme ympäröiviä paikkoja vielä ahkerammin. Lopulta päädyimme kuvaamaan yläkerran pimeässä suihkukopissa pelkkä kännykän valo apunamme. Sarah keksi vielä sotkea suihkutilan seinää ja se toimi kirsikkana kakun päällä. Loput kuvista otimme alakerran lavuaareilla jotka olivat pistäneet silmääni hetkeä aiemmin.

Tällä kertaa kuvaukset eivät siis todellakaan menneet käsikirjoituksen mukaan, mutta väitän että me koko kolmikko olimme todella liekeissä ja enemmän kuin tyytyväisiä kuvausten saldoon. Kyseinen kuvaus ilmentää minulle myös suurissa määrin sitä luovuutta jota pääsen käyttämään kuvausten yhteydessä. Välillä luovuutta tarvitaan esimerkiksi lookin viimeistelyyn ja välillä puolestaan muutetaan hommia isommin, kuten juuri tässä tapauksessa. Rakastan luovaa ajattelua ja luovaa toteuttamista, ja edukseni on usein toiminut myös kyky tehdä nopeita päätöksiä. Jos jokin homma ei tunnu toimivan niin todellinen ammattilainen ei jää seisomaan peukalo keskellä kämmentä vaan luo jotakin toisenlaista. Right?

Erkoinen valaistus sai minut haluamaan viedä homman vielä asteen pidemmälle editointivaiheessa ja koin että Yonaksen maski oli sen verran punk-henkinen että tuohon henkeen sopisi värileikit mukavasti tuomaan lisäkontrastia. Päädyin kolmeen eri sävymaailmaan, mutta omiksi suosikeiksini nousevat ehdottomasti lilan sävyiset peilin kanssa napatut otokset ja editit (artikkelin ylimmät kuvat).

Yonakselta opin myös omaankin ajatusmaailmaani sopivan sanonnan ja ohjeen luovan työn työn tekoon: "Mieluummin överit kuin vajarit." Tällä ohjeella mennään ehdottomasti toistekin!

Kiitos vielä Yonas ja Sarah, oli mahtava päivä ja ihanaa vaihtelua kun meitä olikin kolme päätä jotka lyödä yhteen!


Rokrok! / Eeva
kuvauspaikat helsinki sisätiloissa kuvaaminen helsinki kaapelitehdas dilemma eeva roots valokuvaaja luovan alan blogi
valokuvaaja ota riskejä älä ota tylsiä kuvia lifestyle ja brändikuvaukset brändi-imago kuvaus valokuvaaja eeva roots valokuvaaja-stylisti
yonas dilemma eeva roots blog photography stylist valokuvaaja-stylisti promokuvaaja artistikuvaaja artistikuvaukset streetstyle urban photography helsinki europe

PHOTOS: Eeva Roots

MODEL: Dilemma

MUA: Sarah Vartiainen

My work on Instagram: @eevarootsphotography

Dilemma on Instagram: @yonasdilemma

Sarah (mua) on Instagram: @sarhbel

Likes

Comments

Olen kuin puolivahingossa pitänyt miniloman blogistani. Ei haittaa, päinvastoin se on tehnyt oikeastaan aika hyvää. Välillä tulee aikoja kun työtä on monipuolisemmin ja niinä hetkinä on tärkeää osata priorisoida käyttämänsä aika sen mukaan mikä tukee omia tavoitteita parhaiten. Pointtina ei ole olla kiireinen vaan tehokas ja tuottava, mennä aina eteenpäin eikä junnata paikoillaan. (Ellei siis nimenomaan halua pysyä paikoillaan.)

Blogini ja tekemiseni sosiaalisen median kanavissa tukevat aina työtäni. Tarkemmin määriteltynä ne ovat suoranaisia työkaluja jotka mahdollistavat urani kehityksen enkä siksi koskaan vähättele niiden arvoa tai niiden eteen laittamiani työtunteja. Vaikka rakastan kirjoittamista, on se ensimmäinen asia josta tingin kiireessä. Tosi asiahan on ettei suurimpiin tavoitteisiini ole koskaan kuulunut tulla todella suosituksi bloggaajaksi, ja olen ollut siitä aina hyvin rehellinen. Blogini on kuitenkin oma kanavani jonka kautta pääsen tuottamaan haluamaani sisältöä, niin visuaalista kuin verbaalista. Saan jakaa ajatuksiani ja toimintatapojani, toimia joillekin inspiraationa niin ihmisenä kuin työni puolesta, pääsen jakamaan luovan alan ja muunkin työelämän kommelluksia ja onnistumisia. Blogini on minulle kokonaisuudessaan hyvin tärkeä, sillä haluan ensisijaisesti jakaa matkaani teidän kanssanne.

Töiden puolesta olen saanut reilun viikon aikana toteuttaa muutaman kuvauskeikan, niin yksityshenkilöille kuin artistillekin, olla mukana musiikkivideon stailauksessa ja rakentanut myös uusia kotisivuja itselleni. Näiden konkreettisten töiden lisäksi olen käyttänyt paljon aikaa kotisivujeni suunnitteluun ja sen kokonaiskuvan hahmottamiseen mihin suuntaan olen työni puolesta lähdössä, saadakseni kaiken tekemiseni tukemaan tuota matkaa entistä paremmin. Yksi konkreettinen asia joka ei tällä hetkellä tue elämääni tai rakentamaani uraa on se että blogini ja valokuvaustyöni sijaitsevat erillisillä sivuilla, sillä kuten sanottu, en ole vain bloggaaja, vaan myös luovan alan toimija ja intohimoinen valokuvaaja-stylisti. Olen enemmän monipuolinen oman elämäni yrittäjä kuin bloggaaja ja haluan tehdä siihen entistä selkeämmän eron. Sellaisen joka välittyy vahvasti muillekin kuin itselleni. Tämä ei liity millään tavalla ajatuksiini bloggaamisesta tai muista bloggaajista, vaan yksinkertaisesti selkeyttää omaa tekemistäni.

Tämän lisäksi odotan malttamattomana uuden työkuvion alkamista. En tiedä tarkalleen mikä on se hetki kun asialle painetaan kaasua ja kovaa, mutta aion olla hyvin vamistautunut ja valmiina tuohon koitokseen. Olen tästä enemmän innoissani kuin mistään pitkiin aikoihin, sillä edessä on juuri niitä asioita joita kohti olen tehnyt takapuoli ruvella töitä.

Olen minä vapaa-aikaakin ottanut itselleni pikkasen, jopa yhden hurjan viikonlopun mittaisen. Kyseinen viikonloppu oli minulle kuitenkin hyvin tärkeä, jopa symbolinen, sillä ensimmäinen kunnon kesäpäivä merkitsi minulle elämäni ensimmäisen Kallio-kesän alkua, ja samalla kokonaan uuden elämänjakson - jota odotin jo pitkään ennen Kallioon muuttamista.

Viime kesänä pääsin tasan kerran viettämään päivää Teurastamolle. Se oli lähestulkoon ainoa kerta jolloin silloinen kumppanini suostui lähtemään viikonloppuna tekemään jotain mitä minä halusin vapaa-aikanani tehdä, siten että se ei ollut kompromissi jostakin mitä molemmat haluavat. B-Side Bar:ssa oli tuolloin Beyonce-kemut joita en suostunut mistään hinnasta jättämään välistä. Paikalla ollessamme sydämeni pakahtui tunnetulvasta. Tunsin olevani kotona, niin itse paikan kuin paikalla olleiden ihmisten vuoksi, sekä kokonaisvaltaisen tunnelman. Sen piti olla yksi kesäni kohokohdista, juuri yllämainituista syistä. Totuus kuitenkin on että jos oma seura on vääränlainen, täysin ristiriidassa sen suhteen mitä itse fiilistelet, et voi saada kokemuksesta sellaista kuin saisit muussa tapauksessa. Muistan myös haaveilleeni että asuisimme jossakin aivan kävelymatkan päässä Teurastamosta ja sydämeeni sattui kun tiesin ettei silloinen kumppanini tulisi koskaan tuota minulle suomaan edes väliaikaisesti.

Nämä tuntemukset mielessäni, en suinkaan katkerana vaan tavallaan menneeseen peilaten näin kesän kynnyksellä, halusin viettää ensimmäisen vapaan kesäpäiväni juuri Teurastamolla. Tänä lauantaina olin paikalla omana itsenäni, fiilistelin vapaasti ympärillä olevia ihmisiä, tunnelmaa, tuoksuja, tuntematta itseäni typeräksi siksi ettei seuralainen pysty ymmärtämään samoja tuntemuksia. Niin onnellisena ja kiitollisena että saan asua tänä kesänä kävelymatkan päässä Teurastamosta.

Ensi viikonloppuna Teurastamolla on juurikin kyseiset Beyonce-kemut jälleen ja mikään ei tule pitämään minua poissa sieltä. Suosittelen teitäkin tsekkaamaan menon.

Jotenkin kaikki mitä lähiviikkoina elämässäni on tapahtunut tukevat syvimpiä ja suurimpia unelmiani. Silloinkin kun on hetkiä jolloin tunnet ettet vallitsevan elämäntilanteesi vuoksi voisi jotakin unelmaasi saada toteen, tekee universumi jatkuvasti töitä unelmiesi puolesta - mutta vain mikäli itsekin teet ja jaksat uskoa niihin. Minä en olisi juuri tässä nyt mikäli emme olisi päättäneett erota ja minä pistää paukkuja enemmän uraani. Siitä hetkestä kun lakkasin hakemasta hyväksyntää työlleni ja tavoitteilleni ihmiseltä joka ei niitä koskaan ymmärtänyt ovat silmäni auenneet niin monelle muulle ihmiselle joka minuun uskoo ja heitä on koko ajan vain enemmän.

Jonkin kohtalonomaisen kautta sain myös Kalliosta asunnon joka on ensi näkemältä tuntunut täysin minun kodiltani, ja vaikka muutostani on jo useampi kuukausi, olen kodistani järjettömän kiitollinen joka ikinen päivä.

Toivon että pääsen pian jakamaan enemmän tulevista tuulista kanssanne, mutta siihen asti, jatkakaa unelmienne jahtaamista ja pitäkää sydämenne vahvana!

Rokrok! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

DENIM SHORTS: Levi's Vintage / MADLADY

SWEATER: FILA / Urban Trade Finland

Likes

Comments

Omaan itseensä uskominen ei tarkoita että kokisi olevansa parempi kuin muut, tai edes parempi jossakin asiassa kuin muut. Omaan itseensä uskominen ei itse asiassa liity millään tavalla keneenkään toiseen ihmiseen. Se on tunne omasta itsestään peilaamatta yhdenkään muun henkilön yksilölliseeen suoritukseen tai tekemiseen.

yankees top vintae clothing asos style 90's style streetstyle katumuoti muotiblogi lifestyle eeva roots blog
sinä olet hyvä usko itseesi saako itseään kehua naiset ja itsensä vähätteleminen itsensä vähättely työelämässä

Miksi sitten pelkäämme tai häpeämme sanoa "Olen hyvä."? Miksi pitää vähätellä itseään tai arastella jos kokee olevansa hyvä jossakin, hallitsevansa jonkin taidon, tai omaavan vahvuutta jossakin? Varsinkin monet naiset vähättelevät itseään ja osaamistaan, ja sorrun tähän itsekin, mutta yritän kovasti opetella tuota ikävää tapaa pois.

Syitä itsensä vähättelyyn voi olla monia. Itselleni on aina ollut hankalaa kuulla että olisin hyvä jossakin, sillä se on asia josta jäin lapsuudessani paitsi, tai oikeastaan minua olisi pitänyt yksinkertaisesti huomioida sillä saralla enemmän. En väitä ettenkö olisi koskaan saanut tukea missään ja rakkauttakin sain todella paljon, mutta perheessämme ei kuitenkaan vallinnut varsinainen kannustamisen, rohkaisun ja jatkuvan hyvän palautteen ilmapiiri. Olin monesti nuorempana aivan pihalla siitä mitä minun kannattaisi alkaa tekemään ja miksi. Ei äitini kasvatuksessa ollut mitään vikaa, kasvatuksessa vain näkyi hänen sukupolvensa tavat, jotka eivät aina sopineet herkän mutta jotenkin niin modernin, aikaansa edellä olevan nuoren tytön elämään.

Välillä kun olimme siskoni kanssa vauhdissa, tohkeissamme jostakin, hyvin avoimia, sosiaalisia ja rohkeita, äitimme kysyikin "Miten teistä tuli tuollaisia kun minä olen tällainen?". Tämä kysymys oli täynnä iloa ja ylpeyttä, eikä tippaakaan negatiivinen. Uskon että äitimme oli meistä aina ylpeä, ja varsinkin rohkeudestamme, ja tuota rohkeutta kannamme siskoni kanssa tänäkin päivänä ylpeydellä.

Toinen syy itsensä vähättelyyn tai ainakin siihen että kehuja on vaikea ottaa vastaan on itseni kohdalla se että tavoitteeni ovat niin hurjan korkealla kaiken suhteen. Olen sanonut tämän aiemminkin ja sanon sen taas; moni asia mitä teen on minulle kompromissi. Kuten tyylini ja valokuvani. Teen parhaani sillä mitä minulla tällä hetkellä on ja annettujen mahdollisuuksien mukaan, mutta luovuuteni ja osaamiseni yltävät paljon korkeammalle. Teen matkaa jatkuvasti, ja tietysti kehityn mitä enemmän teen, mutta se mitä näette ei ole suora kuvaus siitä mihin pystyn. Omassa päässäni olen jo tehnyt paljon enemmän, ja toivon että matkan jatkuessa pystyn sitä teillekin näyttämään lisää.

Nyt joku teistä siellä päässä saattaa ajatella että kylläpäs tuo luulee itsestään paljon - mikä on juurikin osa syytä miksi ihmiset eivät uskalla sanoa osaavansa jotakin.

kehuminen osaatko vastaanottaa kehuja sinä olet hyvä sinä osaat motivaatio ja inspiraatio työelämä naiset työelämässä oma osaaminen usko itseesi
olen lahjakas olen hyvä kehu itseäsi arvosta itseäsi anna arvoa omalle työllesi lifestyle ihmissuhteet eeva roots blogi

Halusin tehdä pienen listan asioista joissa olen hyvä ja kertoa ne täälläkin niin sanotusti ääneen, rohkaistakseni muitakin kertomaan avoimesti omasta osaamisestaan.

1. Olen hyvä vaistoamaan muiden ihmisten tarpeita ja olen luonnostani auttavainen.

2. Osaan ilmaista itseäni hyvin kirjoittamalla. Uskon että moni blogini lukijoista lukee blogiani juuri kyseisestä syystä ja toivoisin että yhä useampi tulisi kurkistamaan tekstejäni.

3. Minulla on hyvä päättely- ja ongelmanratkaisukyky. Se tekee elämästäni tehokkaampaa niin vapaa-ajalla kuin työni parissa.

4. Olen visuaalisesti lahjakas ja osaan hyödyntää visuaalisuuttani kaikessa mitä teen.

5. Olen hyvä englanninkielessä ja se tulee varmasti osoittautumaan hyödylliseksi työni parissa tulevaisuudessa.

Listan tekeminen ei välttämättä ole helppoa vaikka jotkut asiat voivat tuntua osittain itsestäänselviltä ja jopa arkisilta asioilta. Jumitin oman listani parissa yli puoli tuntia. Haastan sinutkin tekemään vähintään viiden kohdan listan asioista joissa olet hyvä, vaikka kärkiosaamisistasi tai parhaista luonteenpiirteistäsi. Jos haluat ja rohkenet, jaa listasi kanssani blogini kommenttikenttään ja ollaan yhdessä ylpeästi hyviä!

SINÄ OLET HYVÄ, rokrok! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

TOP: Asos

JOGGER PANTS: Lasula

SOCKS: Deck Clothing

SHOES: FILA

Likes

Comments

Viime viikonloppuna kuvasimme nopean setin mallintöitäkin tekevän Klaiven kanssa. Nopean, mutta monipuolisen, sillä saimme yllättävän paljon vaihtelua kuvasarjaan yhden tunnin aikana. Toisinaan kuvattavilla on opittuja maneereita enemmän tai vähemmän ja tällä kerralla niitä oli myös; Klaivelta tuli mallimaiset poseeraukset kuin luonnostaan. Suurin osa ajasta kuluikin siihen että sain kuvauksen ohjattua pois kyseisistä maneereista, sillä mallimaiset posaaraukset näyttävät helposti kliseisiltä. Jos ihminen on luonnostaan näyttävän näköinen ja kuvauksellinen saa parhaan tuloksen usein olemalla mahdollisimman rennosti ja luontevasti - riippuen tietenkin kuvauksen luonteesta ja kuvien käyttötarkoituksesta.

Mallin rentouttaminen on paljon kuvaajasta kiinni ja on hyvä jos kuvaajalta löytyy erilaisia kikkoja takataskusta ja rentoutta omastakin takaa, siten mikään ei itse kuvaustilanteessa tunnu väkinäiseltä. Toinen mielestäni kriittisen tärkeä asia on että kuvaajalla on näkemys siitä mitä haetaan ja hän osaa myös ohjata mallia tuon vision mukaiseen suuntaan. Ei ole mitään niin tylsää kuin kuvat jotka ovat laadullisesti hyviä mutta jäävät ilman tunnetta, ideaa tai minkäänlaisia pieniä kiinnostavia yksityiskohtia. Kuvan kiinnostavuuteen vaikuttavat minun mielestäni stailaus, ilmeet, asennot ja kuvauspaikka suurimpana osana, ja loppu syntyy hieman itsestään, kuvausten edetessä. Loppusilaus tehdään tietenkin jälkikäsittelyssä, jonka suunta on itselläni usein jo selvillä ensimmäisten kuvien ottamisen jälkeen.

Olen todella iloinen että saimme näinkin vaihtelevia otoksia napattua. Minulle jokainen ottamani kuva on yksittäinen teos ja työstän jokaisen kuvan kohdalla erilaisen editin niin halutessani, ja asiakkaan niin salliessa. Loppusilauksen tekeminen on iso osa kuvaa enkä osaisi kuvitella lyöväni kokonaisen kuvasarjan tasan samanlaisen edittiprosessin läpi ellei sitä erikseen pyydetä. TFCD-tyyppisten kuvausprojekteiden yksi parhaista puolista onkin juuri se että saat luoda haluaamaasi materiaalia työnäytegalleriaasi.

Tulevana viikonloppuna säiden salliessa pääsen toteuttamaan mahdollisesti cooleimmat kuvaukseni tähän mennessä, mutta kaikkea ei tietenkään voi täysin suunnitella, joten paras vain lähteä liikkeelle siitä toiveesta että kuvaukset ylipäätään toteutuvat! Long live ulkona ja pelkän vallitsevan valon varassa kuvaaminen, right?!

Rokrok! / Eeva

vakokuvaus street photography urban photography valokuvaaja helsinki muotokuvaus street portraits
eeva roots valokuvaaja valokuvaus helsinki europe photographer street style urban photography moody portraits
valokuvaaja helsinki artistikuvaukset artistien kuvaus promokuvat mallikuvaukset mallikuvaus muotokuvaus eeva roots
muotokuvaus portraits eeva roots promo kuvaus romokuvaukset helsinki artistikuvat muotokuvat
artistikuvaukset artistikuvaus malli tyyli style portraiture portrait photographer helsinki
oldschool street photography valokuvaus valokuvaaja helsinki promokuvaukset muotokuvaus henkilökuvaus henkilökuvat mallikuvat
¨mallikuvat promokuvat muotokuvaus helsinki freelancer valokuvaaja stylisti
valokuvaus valokuvaaja helsinki europe emilia ylenius eeva roots stylist fashion stylist fashion photographer portrait photographer canon suomi
henkilökuvasu uotokuvaus valokuvaaja eeva roots stylisti blogi lifestyle valokuvausblogi

Likes

Comments

kesä aurinko helsinki fila street fashion street photography katumuoti päivän asu kiharat curly hair eeva roots viikonloppu helsinki photoshoot valokuvaus

Huh auringon määrää ja lämpöä, ja sen mukanaan tuomaa loistetta syvälle sisimpään! Se minkä vappu verotti alkuviikosta olen kyllä saanut kerättyä energiassa takaisin loppuviikosta! Mitä harvemmin juhlin sitä pidemmiksi krapulat ja väsymykseni venyvät, ja vapun jälkeen olin aivan poikki jopa kolme päivää. KOLME PIIP PÄIVÄÄ. Kauhuissani yritän pohtia kuinka tulen selviämään suunnitellusta sinkkukesästäni, sillä kyllähän siihen tulee väistämättä kuulumaan enemmän vapaalle vaihtamista kuin nyt kokonaiseen edelliseen vuoteen! Lord help me, tai kuten kaverini sanoisi, Jesus take the wheel.

Launtaina olin ajatellut napata pari kesäisempää kuvaa blogiini, mutta koska minulla on tukkakriisi meneillään enkä siksi ole päässyt hyvään fiilikseen itseäni kuvatessa, päätin viikonlopun kunniaksi piristää ilmettäni ah niin ihanilla pikkukiharoilla. Joka kerta kun kiharran hiukseni näin totean että tulisi tehdä tämä useammin. Right?! Aikaa se vie vain tunnin ja fiilis on joka kerta yhtä söötti. Kiharoiden tekemiseen minulla on käytössä Poze 5 in 1 Hair Styler , joku kysyisi kuitenkin :)

Kuvaamaan lähdin olettaen että tarkenen hetken uimapuvussa ja bomberissa, sen vajaat 10 minuuttia jonka yleensä käytän asukuvieni ottamiseen, mutta paikalle päästyäni olikin aivan mielettömän lämmin eikä tuulen pihaustakaan, joten jäimme hauvani kanssa yli tunniksi chillaamaan katolle ja nauttimaan päivästä! Vesipullon ja herkkuja olin tietenkin varannut hauvalleni mukaan, enkä malttanut ottaa kuin muutaman hassun kuvan kun mieleni teki enemmän fiilistellä ja leikkiä hauvani kanssa :) Näin kirkkaassa säässä oli kyllä haastavaa saada kuvia, varsinkin itsestään kun et näe kameran linssistä kuin nipin napin ääriviivat. Yleensä hakeudunkin varjoon kuvaamaan kesää kohden, mutta pari kivaa otosta sain onneksi tallennettua!

Myöhemmin päivällä kävin vielä kuvaamassa erästä varsin komeaa kollia jonka kanssa olin myös käynyt treffeillä pari viikkoa aiemmin. Romanttisia fiiliksiä eí tällä kertaa herännyt, mutta sen verran mukava ja näyttävä kaveri oli kyseessä että toteutin mielelläni hänen kanssaan photoshootin. Mukavaa oli ja hienoja otoksia saimme kasaan -kuvia tulossa blogin puolelle ensi viikon aikana!

Päivän kruunasi vuoden ensimmäinen prätkäajelu, josta olin todella fiiliksissäni. Älkää antako blondin kuontaloni ja katumuotifanitukseni hämätä liikaa; suurimmat nautintoni ova rokkimusiikissa ja rock n' roll-lifestylessä, prätkineen päivineen! Moottoripyörän kyydissä oleminen on yksi parhaista asioista maailmassa ja saa kivasti tämän talviunilla olleen naisen koneen myös heräämään. Kehitteillä on nyt myös kuvaussessio aivan upean moottoripyörän kera, mutta first things first, eli ensi viikolla on edessä peräti kaksi uutta promokuvausta uusien artistituttavuuksien kanssa! Promokuvaukset ovat ehdottomia lemppareitani kaikista kuvauksista ja olen aivan innoissani tulevasta -toivotaan että säät suosivat, eikä kauniit ilmat jäisi jälleen tähän.

Rokrok! / Eeva

kesä uimapuku fila katumuoti eeva roots blogi valokuvaus lifestyle pienet kiharat afro kiharrin poze hair styler

PHOTOS: Eeva Roots

TOP: FILA / Urban Trade Finland

SWIMSUIT: Pool Party UK

BOMBER JACKET: Vero Moda

CURLS MADE WITH: Poze 5 in 1 Hair Styler

Likes

Comments

Olin eilen deiteillä ja eräät puheenaiheistamme litttyivät elintasoon, elintapoihin ja parisuhteen arkeen, joka siivittääkin tämänpäiväistä kirjoitustani. Puhuimme muiden asioiden lomassa niinkin arkisista asioista kuin leivän sulattaminen mikrossa tuoreen aamupalaleivän nauttimiseksi, ja nyt kuljen hänen puhelimessaan nimellä Mikroleipä Eeva. That's cool.

Olen ihminen joka rakastaa arkea. Monelle arki on kirosana, mutta arkea ei kannata ajatella arkisena asiana. Arki on laaja käsite ja sitä voisi kuvailla vaikkapa neliönä joka muodostaa tietynlaiset raamit elämälle ja parisuhteelle. Raamien ollessa riittävän isot ja joustavat, mahtuu niiden sisälle niin paljon seikkailua, hetkessä elämistä, tunteita, elämyksiä ja vaihtelevuutta. Nuo raamit, jotka määrittävät osittain millaisista asioista elämäsi ja parisuhteesi koostuu, antavat turvaa suhteessa olevalle - ainakin minulle. Ilman näitä raameja ja ilman minkäänlaisia tulevaisuudensuunnitelmia, en osaisi elää, ja kokisin oloni turvattomaksi suhteessa (ja olen kokenut).

Väitän että vaikka olisin varakas tai tulisin joskus olemaan, priorisoisin silti aina myös parisuhteessani ja perheessäni elämän pieniä asioita, yksinkertaisia, ei materialistisia. Edellisestä parisuhteestani lempimuistojani ovat olleet esimekiksi nuotion äärellä istuminen läpi yön, patjalla tähtitaivaan alla piehtaroiminen takapihalla, pakussa nukkuminen roadtripillä, kotona kokkaaminen, laukkuuni sujaututtu sitruunalaku, kotitekoiset 30 Seconds To Mars-festarit askarreltuine puitteineen, yhteiset pitkät suihkut ja rauhalliset aamut sängyn pohjalla. Ei niinkään ulkona syömiset, hulppea hotelliyö tai veneessä aikaa viettäminen.

En arvostele ketään joka elää tai haluaa elää ylellistä elämää tavalla tai toisella, se ei vain kuulu omiin unelmiini.

Yleensä tulojen kasvaessa elintasokin nousee, jopa osittain huomaamatta ja automaattisesti. Toivottavaa on että ihminen osaisi arvostaa saavutettua elintasoa eikä alkaisi pitämään sitä itsestäänselvyytenä - kuten mitään muutakaan asiaa joka ihmisen voi tehdä iloiseksi. Haluaisin viedä ajattelun asteen verran pidemmällä ja sanoa että sen lisäksi että osaa arvostaa nykyistä elintasoaan, peilaamalla vaikka omaan lähtökohtaan, yrittäisi myös todella muistaa miltä tuntui olla iloinen aamupalasta, uudesta takista, Mäkkärikäynnistä palkkapäivänä tai siitä yhdestä toivomastaan joululahjasta - juuri siitä ainoasta lahjasta jonka sait. Mieti, voisitko tänä päivänä, nykyisessä elämäntilanteessasi ja varallisuustasossasi olla vieläkin onnellinen näistä yksinkertaisista asioista? Toivon että voisit.

Varallisuustaso ei itsessään kerro ihmisestä eikä kenenkään luonnetta, persoonaa tai arvoja voi ensi kättelyssä määrittää taloudellisen tilanteen mukaan. Varallisuutta voi saavuttaa ahkeruudella, osaamisella, suhteilla ja tuurilla, mutta aivan yhtä hyvin sen voi saavuttaa olematta taitava missään, esittämällä osaavansa jotakin, röyhkeydellä ja muiden tallomisella, ja jopa huijaamalla tai vaikkapa naimalla varakkaan kumppanin. Onnellisuutta puolestaan ei voi huijata itselleen eikä ostaa, ja siksikään en suosittele rakentamaan omaa onnellisuutta varallisuuden tai materian varaan.

Vaikka bloggaan, vaikka olen luonnostani kiinnostunut muodista, esteettisyydestä ja visuaalisuudesta, vaikka roikun sosiaalisessa mediassa; teen sen omalla tavallani. Ollaksesi maanläheinen ja jalat maassa-tyyppi sinun ei tarvitse pukeutua ryysyihin tai pidättäytyä kaikesta ylellisestä kivasta. On ihan ok iloita uudesta mekosta, käydä joskus kampaajalla jne. mutta jos elämäsi rakentuu rahan ja materian ympärille sanoisin että think again.

Uskon että tulen aina pitämään jalat maassa ja haluan omalta osaltani hidastaa tietynlaista materialistisuuden vallankasvua, niissä puitteissa kuin se tänä päivänä, tässä nykymaailmassa ja tekemäni työn parissa suinkin on mahdollista. Toivon että voin omille lapsilleni opettaa olemaan kiitollinen pienistä asioista, olemaan hyväsydäminen ja suvaitsevainen. Se ei onnistu helposti jos hukutat lapsesi materiaan ensihetkistä tai jos et näytä ja koe heidän kanssaan yksinkertaistakin elämää.

Elämää ja elämyksiä on monenlaisia. Tuloerot kasvavat, mutta emme me ihmiset niin kovasti toisistamme poikkea. Minä haluan arvostaa palasia molemmista ääripäistä ja myös siitä kultaisesta keskitiestä. Saan ja haluan jatkossakin saada eniten iloa arkisimmista asioista, asioista jotka eivät vaadi suuria summia rahaa.

Mistä sinun ja parisuhteesi arjen onnellisuus koostuu?

Rokrok! / Eeva

materia ja vauraus onnellinen arki yksinkertaiset asiat parisuhteen arki eeva roots blogi elämykset varallisuus elintaso tuloerot

DRESS: Miss Pap / HERE

Also available in BLACK and MOCHA

With code "EEVA10" you'll get a discount Homies!

Likes

Comments

eeva roots blogi uimapuku swimsuit bikinis kesä uimapuku omalla printillä custom swimsuit print pool party
custom print custom swimsuit summer beach pool party feed the fire custom slogan bodysuit slogan swimsuit swimsuits with print uimapuku omalla tekstillä uimapuku printillä Tumblr swimsuits summer body
custom print custom swimsuit summer beach pool party feed the fire custom slogan bodysuit slogan swimsuit swimsuits with print uimapuku omalla tekstillä uimapuku printillä

Olen ollut uimapukujen fani jo useamman vuoden ajan. Pidän siitä että uimapuku peittää enemmän kuin bikinit, ja täten rannalle astellessa olo ei ole kuin objektilla, eli koen oloni hyvällä tavalla vähemmän seksikkääksi - joka on minusta nimenomaan seksikästä, se ei niin in your face-seksikkyys.

Dilemma on kuitenkin ollut se, ja on edelleen, että uimapuvut eivät useinkaan imartele näin pienirintaisia kuin minä. (Älkää suuttuko muut pienirintaiset, olen samalla puolella!) Nuorempana en välittänyt samalla tavalla asiasta ja käytin usein todella sporttisia ja ohutkankaisia kaitalebikineitä, mutta nyt 32-vuotiaana olen kuitenkin kurvikkaampi kuin tuolloin kahdenkympin alkupäässä. Niin, siis muualta kuin rinnanympärykseltäni tietysti.

Olen kärsimättömästi odottanut että joku taho alkaisi tuottamaan uimapukuja sillä tavalla topattuina kuin monet bikinitkin ovat. Eli edes se parin millin toppaus, joka toisi edes hieman enemmän sopusuhtaisuutta vartalonmuotoon uimapuvussa heiluessa. Sitä odotellessa, olen tyytynyt käyttämään uimapukuja lähinnä bodyina shortsien ja farkkujen kera, ja valinnut tarkkaan hankkimieni uimapukujen mallin siten että pystyn käyttämään uimapuvun alla rintaliivejä tai niin sanottuja fileitä.

Tämä Pool Partyn uimapuku ei ole siinä suhteessa poikkeus, eli se ei ole topattu, vaan täydellisen mallinen rintaliivejä ajatellen. Pool Partyn uimapukuun saa aivan itse valita custom-tekstin, mikäli mikään valikoimassa valmiiksi oleva printti ei miellytä -täydellistä. Itse en välitä sloganeista joihin törmää joka kulmalla ja suosin hyvin tunnetusti custom-vaatteita, joten yhteistyö Pool Partyn kanssa oli no brainer! FEED THE FIRE kertoo mielenlaadustani ja boss lady-mentaliteetistani, ja hyvin paljon mieluummin kannan tällaista sanomaa kuin vaikkapa valikoimasta valmiiksi löytyviä "Always on vacay" tai "Beach Queen"-printeillä olevia. They're cute, but not for me.

Värejä on useita mistä valita, mutta itse päädyin tietysti mustaan jotta se on helppo yhdistellä muihin vaatteisiin ympäri vuoden. Uimapuvusta saa helposti myös omaan street-tyyliin sopivan vaihtoehdon, kun taas monet bikinit ovat - let's face it, melko tyttömäisiä. Käykääs naiset tutustumassa Pool Partyn valikoimaan TÄÄLTÄ tai tilaamassa kesäksi uimapuku ihan omalla sanomalla!

Rokrok! / Eeva

custom print custom swimsuit summer beach pool party feed the fire custom slogan bodysuit slogan swimsuit swimsuits with print uimapuku omalla tekstillä uimapuku printillä eeva roots blogi custom vaatteet custom clothes
custom print custom swimsuit summer beach pool party feed the fire custom slogan bodysuit slogan swimsuit swimsuits with print uimapuku omalla tekstillä uimapuku printillä
eeva roots blogi uimapuvut uimapuku kesä 2017 boss lady slogan swimsuit uimapuku tekstillä

PHOTOS: Eeva Roots

SWIMSUIT: Pool Party / gifted

Likes

Comments

Sanotaan että ihminen on joko tunne- tai järki-ihminen. Todellisuus on kuitenkin kaukana näin mustavalkoisesta ajattelusta ja erityisherkkä ihminen on satavarmasti molempia. Tunteet eivät ole järjettömyyttä, ne terävöittävät ajatuksia. Tunteet auttavat vastaanotetun informaation perinpohjaista prosessoimista.

erityisherkkyys erityisherkkä työelämässä yrittäjyys erityisherkkä yrittäjänä työelämä ura johtaminen innovatiivisuus

Elämäntapani on jo pitkään ollut epäsopiva erityisherkälle, tai sanottakoon, vähintäänkin haastava, (joskin haastava on vähättelevä sana tässä yhteydessä). Jos tekisin päätökset elämässäni pohjautuen pelkästään järkeen ja pyrkisin valitsemaan vaikkapa urani sen pohjalta mikä olisi käytännöllisesti sopivaa näyttäisi elämäni huomattavasti erilaiselta kuin nyt.

Erityisherkän piirteeni kuitenkin edistävät luovuutta jota rakastan ja on minussa työnarkomaaninkin vikaa, sitä on turha yrittää kieltää. Luovuus, ahkeruus ja kunnianhimo ovat mahtava kombinaatio, ja haasteet ilmenevätkin enemmän käytännön asioissa. Prosessoin ajatuksia ja informaatiota aisteillani joka hetki. Siksi jokin toiminta voi näyttää ulkopuolelle hitaalta, enkä ole koskaan ymmärtänyt miksi joka hetki tulisi näyttää siltä että teet konkreettisesti jotakin. Jokainen järkevä ihminen tajuaa että asioiden hahmottaminen ja suunnittelu on suuri osa työntekoa - tajuaahan?

Jo koulussa keskittyminen oli minulle ajoittain vaikeaa, sillä käsittelin koko ajan niin paljon muutakin kuin käsillä olevaa agendaa. Uuvuin usein jo puolivälissä koulupäivää ja tämä vaikutti suurena osana siihen että lintsasin koulusta suuren osan ajasta, joka johti mm. siihen että jouduin kertaamaan 7. luokan.

Näin aikuisiällä, ennen kuin ymmärsin kuuluvani siihen ihmisryhmään jotka ovat erityisherkkiä, huomasin pohtivani ajoittain olenko minä keskittymishäiriöinen ja jos olen, kuinka sitä ei ole koskaan huomattu. Tänä päivänä ymmärrän että kyse ei ole siitä, eikä ole koskaan ollutkaan, mutta olisin esimerkiksi koulussa tarvinnut erilaista opetusta kuin oli tarjolla.

erityisherkkyys ja luovuus herkkä herkkyys erityisherkkä ja oppiminen erityisherkkä ja työnteko
clear boots transparent boots ylipolven saappaat eeva roots muotiblogi katumuoti street fashion blog trending

Työpaikoilla olen kokenut että minulta ei haluta mielipiteitä, oivalluksia, luovuutta, kehittämistä tai oma-aloitteisuutta. Minulta on haluttu ainoastaan perustaso johon on totuttu. Se ei itsessään ole mitenkään väärin, mutta ollut minulle henkilökohtaisesti ajoittain hankalaa ja vääränlainen työympäristö. Olen monesti tuntenut palaneeni loppuun kaupan alalla. Olen vasta ymmärtänyt että kyse ei todellisuudessa ole niinkään alasta käsitteenä, vaan kaavamaisista ja rajallisista toimintatavoista ja monen kohtaamani ihmisen keskitason ajattelusta. Omana lisänä tuntemukseni loppuunpalamisesta on johtunut työpaikkakiusaamisesta, joka on kuitenkin eri aihepiirin kirjoitus.

Erityisherkän piirteitä ei aina ymmärretä, tueta, tai välttämättä edes hyväksytä, mutta parhaat palat ja saavutukset halutaan viedä - juuri ne jotka olet saavuttanut erityishekkyytesi ansiosta. Henkilökohtaisesti koen tässä suuren ristiriidan ja tilaa muutokselle, sillä ei ole oikein vaatia osuutta tuosta tuloksesta ilman että tuet erityisherkän työprosessia.

Erityisherkillä on myös vahva potentiaali johtamiseen. Meillä on tarkka käsitys eri ihmisten persoonallisuuksista ja osaamme niitä myös hyödyntää kaikkia osapuolia palvelevalla tavalla sekä hetkessä että pidemmällä tähtäimellä. Erityisherkät ihmiset havaitsevat mitä muut tarvitsevat ennen kuin toinen henkilö edes itse sitä ymmärtää. He ovat tietoisempia muista ihmisistä ja ympäristöstään. Kun erityisherkkä ihminen sanoo jotakin, ehdottaa jotakin tai kehottaa johonkin, voi siihen aina luottaa että näiden sanojen takana on laajamittaista ajattelua niin tunnepohjalta, objektiiviselta kantilta kuin tulevaisuuteenkin peilaten. Erityisherkkä on ihmisläheinen johtaja joka osaa hyödyntää luovuutta ja innovatiivisuutta henkilöstöjohtamisessa, ja toivoisin että tämä potentiaali huomattaisiin tulevaisuuden työpaikoilla aiempaa paremmin.

erityisherkkä esimiehenä erityisherkkä työntekijänä yrittäjyys luova ala yrittäjä sopiiko yrittäjyys minulle lifestyle blogi työelämä erityisherkän vahvuudet erityisherkän haasteet

Minulla on tavoitteena itseni näköisen uran luominen. Luonteelleni sopiva, vahvuuksiini liittyvä, ja kasvutilaa antava. En kykene mukautumaan vain yhdenlaiseen työntekotapaan tai vaikkapa johtajuuteen. Olen todella mukautuvainen ja joustava, mutta raamien on oltava tarpeeksi laajat jotta minulla on mahdollisuus kukoistaa ja täten yltää täyteen potentiaaliini ja parhaaseen tulokseen työni kannalta. Minulle yrittäjyys on aina tuntunut luonnolliselta vaihtoehdolta ja joskus jopa ainoalta realistiselta vaihtoehdolta luoda uraa, juuri yllämainituista syistä. Tosiasiassa olen aivan valmis työskentelemään myös muulle taholle kuin itselleni, mutta se vaatii työnantajalta innovatiivista näkemystä, kykyä nähdä vahvuuteni ja rohkeutta valjastaa minut tiimiinsä. Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi joku EI HALUAISI erityisherkkää ihmistä tekemään töitä ja tulosta itselleen.

Yksi motoistani on "WORK BEYOND EXPECTATION". Työpaikalla jossa ihmiset halutaan laittaa pieneen ja hyvin tarkasti määriteltyyn lokeroon tekemään vain tietynlaisia askareita ei yksinkertaisesti sovi minulle.

clear boots ylipolven saappaat style inspiration stylisti katumuoti eeva roots transparent boots läpinäkyvät saappaat
onko minussa jotakin vikaa erityisherkän tunne-elämä erityisherkkä työelämässä

Matkan varrella ja erilaisilla työpaikoilla työskennelleenä olen joskus ajatellut minussa olevan jotakin vialla, että en kuulu joukkoon tai välttämättä edes tähän maailmaan. Olen joskus kokenut olevani muita huonompi ja vieläkin mietin miksi en vain osaa sulkea aistejani edes hetkeksi. Tässä maailmassa olisi helpompi olla jos ei tiedostaisi ja tuntisi koko ajan niin paljon. Helppo ei kuitenkaan tarkoita parempaa, enkä ole koskaan jahdannut helppoa, - vaan merkityksellistä elämää. Herkkyyteni on minulle supervoima ja pyrin aina kääntämään eritysherkän haittana pidetyt piirteet hyödykseni. Vain aika näyttää kuinka siinä onnistun, mutta tärkeintä on olla rehellinen itselleen, kuunnella omaa sydäntään ja osata olla onnellinen omassa itsessään ja elämässään. Lopulta kukaan ulkopuolinen ei pysty määrittämään oletko onnistunut vai et, se on vain ja ainoastaan sinun päätettävissäsi.

PHOTOS: Eeva Roots

TRANSPARENT BOOTS: Simmi London, get them HERE

HOODIE: Fiorella / Sold out

Likes

Comments