Header

Godmorgon på er! Idag är de onsdag och jag har precis vaknat. Jobbade inatt så gick av 06.00 men gick och solade efter så va hemma ca 07.30 så är väldigt trött nu faktiskt.

Hur som helst så jobbar jag idag, dock ett litet lugnare och skönare pass om man tänker så, börjar 17.00 och slutar 23.00 så de är ju underbart. Eller de är rätt jobbigt att börja så tidigt men väldigt skönt att sluta innan 00. Efter jobbet sen ska jag bara hem, lägga mig i min säng och kolla på de nya avsnittet av Prison Break som släpps nu idag. Kan inte bli så mycket bättre, funderar även på att köpa med mig en liten påse med godis hem, de är ju ändå drömmen. Man kommer hem tidigt och får äta något gott.

Likes

Comments

7 juni - Sista jobbdagen på mitt nuvarande jobb

7 juni - Börjar med att ha naglar igen. Har saknat de så mycket


9-10 juni
- Summerburst i Stockholm, åker upp dagen innan så kommer vara där från torsdag till söndag.


12 juni
- Börjar mitt nya jobb, är verkligen så taggad och ska bli hur roligt som helst.

19-22 oktober - Åker till New York med familjen plus morfar.

Likes

Comments

"#varfemtekvinna har utsatts för allvarligt sexuellt våld, undviker att gå ut ensam på kvällarna, har gjort något sexuellt mot sin vilja och utsätts för sexuella trakasserier på jobbet.

Det är statistik vi inte längre kan blunda för. När vi tog upp ämnet sexuella trakasserier i podden för några månader sedan fick vi tonvis med mejl, mejl som beskrev hur många varit med om samma sak. Detta skakade om oss rejält; är det verkligen såhär vanligt? I januari 2017 bestämde vi oss för att ta tag i detta på allvar. Vi bad våra följare mejla oss och berätta om dom har varit med om sexuella övergrepp eller trakasserier. Vi fick oss en ordentlig chock. Mobilerna slutade aldrig plinga, det ramlade in mejl varannan minut och vi fick bara en tydligare och tydligare bild över att detta sannerligen är ett samhällsproblem som inte diskuteras tillräckligt."

Såhär skriver Andrea på sin blogg när första avsnittet släpps och de är helt sjukt. Jag kan helt ärligt säga att både jag och mina vänner har blivit utsatt för just sexuella övergrepp, sexuella trakasserier och sexuellt ofredande. Skillnaden mellan ofredande och trakasserier är var handlingen utförs någonstans. Trakasserier utspelar sig på skolan, arbetsplats och högskolan. När det sker på andra platser kallas det sexuellt ofredande.

Sexuella trakasserier = Ta på någon mot personens vilja, skicka sexuella meddelanden till någon som inte gillar de, vissa upp sig sexuellt till någon som inte vill de t.ex. bild eller webbkameran, att sprida sexuella rykten, göra något sexuellt med sitt kroppsspråk inför någon som inte vill de.

De här ämnet är så himla viktigt och att de är #varfemtekvinna som utsätts är ännu mer skrämmande. Jag tar verkligen ställning och tycker inte att någon ska utsättas för detta, de är inte okej. Så in och lyssna på Mathilda & Andrea's podserie som handlar just om detta med sexuella trakasserier och övergrepp. Ni hittar podserier i appen Podcaster, men även på internet och den hittar ni HÄR .

Likes

Comments

Godmorgon på er! Hur mår ni alla? Jag mår hur bra som helst faktiskt och anledningen till de kommer jag berätta om lite längre ner!

Just nu ligger jag i min säng med en ansiktsmask på, så ska strax in i duschen och skölja av den. Lite senare sen ska jag försöka sova, jobbar inatt så kommer behöva lite mer sömn om jag ska orka va uppe till 07-08 imorgon bitti. Ska gå ut på en promenad med Lilo också, får se om jag tar de innan jag somnar eller när jag vaknat igen.

Som rubriken lyder så sa jag upp mig på mitt jobb igår, de ska bli så himla skönt för jag har verkligen inte mått bra av mitt jobb de senaste. Har liksom inte haft någon ork, motivation, har varit otroligt trött och bara inte mått bra i allmänt. Har velat säga upp mig ett tag men har inte haft något annat jobb så har inte vågat men i måndags ringde dom från en jobb jag sökt och sa att jag är mer än välkommen, så den 7 juni är min sista dag.

Likes

Comments

Instagram@emmeliesalonen

  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw