Sitter och tittar på bilder från årets resor och funderar på vart nästa resa går, börjar få resabstinens här i tentapluggandet! 

Insåg föresten nu när jag tittade igenom mobilbilderna att jag rest en hel del senaste året hehe. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ikväll har jag varit på mitt första gruppass på cirka ett år och det gick förvånansvärt bra med tanke på min form nu. Följde Lisa H på core och hon skulle även på spinning efteråt men jag nöjde mig med bara ett pass. Tror dock att jag går på båda nästa gång!

Nu har jag just mysigt ner mig i soffan med tända ljus och te för att se tv. Finns nog inget mysigare.

Likes

Comments

Även denna dag startade jag med cirka 30 minuters yoga och meditation, så otroligt skönt. Jag har på senaste tiden börjat intressera mig för mindfullness, andning och yoga. Som jag skrev igår skulle jag aldrig kunnat tro detta för ett år sedan men nu har jag insett hur givande det är. För ett år sedan tänkte jag att det bara var löjligt och flummigt och att jag när jag väl tränar vill ta i och svettats. Förstod inte vikten av återhämtning och avslappning. Jag är ju i vanliga fall en person med mycket energi och älskar att göra saker mest hela tiden. För att jag ska orka med det jag vill har jag nu efter min utmattning insett hur viktigt det är med återhämtning för att orka vara mitt bästa jag.

Tycker att ni ska testa, det räcker att bara stanna upp någon gång per dag och tänka på andningen eller göra några enkla yogaövningar. Själv följer jag inte något program utan gör några övningar i mån om tid och ork. Tycker inte det blir samma avslappning om jag måste hålla koll på någon tid.


En bild från när vi var i Norge i somras.

Likes

Comments

Godmorgon! Idag steg jag upp tidigt och körde 35 minuters yoga/meditation, så skön start på dagen. Hade aldrig kunnat tro att jag skulle börja med det för ett år sedan.  

Hela denna dag kommer bestå av plugg förutom en paus för en prommis, intressantare än så blir det inte. Har tänt lite ljus för att göra det mysigare iallafall. Hoppas ni får en bra dag💗

Likes

Comments

Har haft en underbar helg med vänner på middag både fredag och lördag. Trots två sena kvällar med en del alkohol är jag nu piggare än innan helgen och påfylld med ny energi efter allt skrattande!

Likes

Comments

Idag har jag varit på banken och pratat lite om framtiden och hur jag sakta ska börja provjobba litegrann, jippie. Förutom det har jag pluggat. Som ni ser på bilden har jag tagit fram choklad och hällt upp ett glas vin för att göra den sista pluggtimmen innan helg lite trevligare hehe. En av de saker jag saknade när jag var sjuk var fredagskänslan, att gå på helg efter en intensiv vecka. Finns inget bättre!

Ikväll kommer min kusin Anton och hans sambo Jennifer hit på middag. Jag älskar att umgås med min släkt, vi har så kul tillsammans men tyvärr blir det mest bara på sommaren eller högtider som julafton vi ses så ska bli roligt att umgås en vanlig kväll i oktober. Hoppas ni får en bra helg💗

Likes

Comments

Gissar att jag inte är den enda studenten som samlar på mig fulla shoppingkorgar på hemsidor medan man pluggar.. Själv har jag blivit helt kär i siden- och sammetskläder. Synd bara att jag inte har pengarna till att handla allt jag vill ha.

Likes

Comments

Godmorgon! Idag har jag tagit mig en lång sovmorgon, inte planerad men det var så skönt i sängen. Bäddade nytt igår med både nytvättade lakan och täcken, finns ju inget skönare.

Nu har jag just ätit denna frukost och ska göra en planering inför tentaplugget. Älskar känslan av att kunna bocka av det jag gått igenom. Sedan väntar en heldag med skolböckerna.

Likes

Comments

Jag lyssnade för ett tag sedan på en intervju i Värvet där gästen berättade om de gånger han varit med om en kris i sitt liv. Då har han känt att han vill förstå världen bättre, att han vill lära sig mer om världen och se mer. Just det kände jag verkligen igen mig själv i, sedan jag blev utbränd vill jag ständigt lära mig nya saker kring mig själv och världen vi lever i. Som ni redan vet lyssnar jag på en rad olika poddar som jag lär mig saker av, jag ser dokumentärer på tv om bland annat samhället vi lever i och läser böcker kring bland annat psykologi och personlig utveckling. Jag älskar att lära mig nya saker både om mig själv, andra och världen. Om jag hade möjlighet nu hade jag så gärna åkt och volontärarbetat igen, denna gång längre.  

Jag försöker även få med Ante på att se dokumentärer eller lyssna på intressanta poddar med mig. Tycker det är så kul att ha någon att diskutera med efteråt och tror verkligen på att man utvecklas som människa. För några veckor sedan såg vi Absolut Svensk med Soran Ismael på SVTplay. Den handlar om rasism och att vi alla har en liten rasist i oss även fast vi är emot rasism. Väldigt givande men skrämmande, den visar på hur fördomsfulla vi människor är och att vi alla gör skillnad mellan hudfärger vare sig vi vill eller inte. Det är något vi lär oss från samhället i tidig ålder. Jag tycker verkligen att alla borde se denna!

Här är tre bilder på några av de barnen vi träffade i Indien. De är kastlösa, vilket i princip betyder att de är värdelösa. Jag kan inte för hela mig förstå hur till kastsystet fortfarande finns kvar i Indien. Hur kan man anse att dessa människor är värda mindre än andra? Dessa barn är ju precis lika mycket värda som du och jag. 

Likes

Comments