Header

Jag går på en friskola med policyn att man inte ska ha läxor eller prov, vilket självklart ger mig mer fritid. Men att vara den perfektionisten som jag är, så vill jag alltid göra klart alla inlämningsuppgifter så snabbt jag kan vilket gör att jag alltid gör dom hemma. Då kan jag ta det lugnt i skolan och behöver inte behöva stressa.

Eftersom att jag läser media så har jag lekt mycket i Photoshop, InDesign och Flash. Jag tycket verkligen att det är jätteroligt! Just nu håller jag på men en Pac-Man animation. Den har jag jobbat med i ungefär 4 timmar i sträck och den är 11 sekunder, dock värt det!

Efter höstlovet ska vi ha tagit 8 bilder i olika kategorier och jag har valt;
En produktbild
En landskapsbild
En sportbild  
En porträttbild
En reklambild
En nattbild
En makrobild
En musikbild

Jag kanske lägger ut bilderna jag tagit och ska redovisa om någon vecka. Har bara tagit en makrobild än sålänge. Ska försöka ta resten under lovet eftersom min kamera inte funkar för tillfället. Den tar nästan bara svarta eller väldigt mörka bilder och det spelar ingen roll om jag har ISO-talet på 200 eller 3200, den tar precis lika mörka bilder på båda. Jag har även återställt alla inställningar men inget ändras, så pappa ska kolla på det i helgen eftersom han är bättre på sånt än jag. 

Snart kommer även ett inlägg med bara bilder som jag tagit under sommaren.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hejhej!

Har inte hart tid eller ork att skriva på ett tag. Har inte haft några idéer, men nu ska jag försöka börja skiva lite mer om mitt liv. Det känns enklare och då kanske jag har fler inlägg att skriva, även fast ingen direkt bryr sig men det är ändå vad jag vill göra och vad jag tycker är kul. Kommer fler inlägg inom kort, puss hej :)

Likes

Comments

Alla han någon gång känt att ingen förstår en, så känner jag varje dag. Då vänder sig många till musik, det gör jag med. Har tyvärr inte haft någon inspiration att skiva på bloggen denna vecka, så kom jag nu på att jag ska slänga ihop några halvdeppiga/allmänt bra låtar som jag ofta lyssnar på när och som jag får en trygg känsla av.(Vissa gamla, vissa nya, vissa av samma artister)

1. Stitches - Shawn Mendes
2. Alltid leva, aldrig dö - Ulrik Munther
3. WILD - Troye Sivan
4. The Weight - Shawn Mendes
5. Ta mig tillbaka - Darin
6. Ditt andetag - Ulrik Munther
7. Kid in love - Shawn Mendes
8. Never forget you - Zara Larsson & MNEK
9. Same love feat. Mary Lambert - Macklemore & Ryan Lewis
10. FOOLS - Troye Sivan
11. Förråda dig - Ulrik Munther
12. White lies - Max Frost
13. What do you mean? - Justin Bieber
14. Nån gång - Ulrik Munther
15. Fan va bra - Jakob Karlberg
16. Don't - Ed Sheeran
17. Life of the party - Shawn Mendes
18. Allt jag ville säga - Ulrik Munther
19. Blood Stream - Ed Sheeran
​20. How deep is your love - Calvin Harris & Disciples 
​21. Runaway - Ed Sheeran
​22. Snälla bli min (Hjalm remix) - Robin Lukovic
​23. Från och med Du - Oskar Linnros
​24. Dör för dig - Danny Saucedo
​25. Good Girls - 5 Seconds Of Summer
​26. Där jag hänger min hatt - Norlie & KKV
​27. My type - Saint Motel
​28. I'm Gonna Show You Crazy - Bebe Rexha
​29. Hypnotize me - Taylor Berrett
​30. Say Something - A Great Big World, Christina Aguilera 

Likes

Comments

Jag har aldrig varit en sån som gör något för att alla andra gör det. Jag faller sällan under grupptryck, jag vågar stå upp för migsjälv och gå min egen väg. Jag skulle aldrig kunna härma någon och jag följer nästan aldrig populära trender, gör är min egen person och känner inget behov av att klä mig eller agera som alla andra.

Alla jag känner beskriver mig som "konstig på ett bra sätt". Det enda jag gör annorlunda från dem är i klädstil och att jag inte är rädd att bete mig som dem jag egentligen är och inte den masken som alla andra sätter på sig, även fast alla kanske inte märker det. Jag är ingen annorlunda, ingen "over the top" person, men för att jag vågar vara migsjälv och stå för det gör det mig konstig. 

Detta gör mig ganska irriterad (inte just att de kallar mig konstig, kunde inte bry min mindre om det), utan att jag som faktiskt vågar vara migsjälv och stå för det, är konstig. Men inte de som sätter på sig en kostym och mask samtidigt som de spelar någon de egentligen inte är för att bli accepterad av verkligheten.

Jag tycker att alla borde ta ett steg tillbaka och kolla på "the bigger picture", i slutet av dagen kommer vi ligga på vår dödsbädd med livet flashandes förbi ens ögon. Att man isåfall blir klassad som konstig i sina yngre dagar, för att vara sigsjälv skulle i den stunden (och för mig, även nu) kännas som något utav det bästa beslutet man tagit. 

Alla borde känna att de kan gå sin egna väg, oberoende av människorna runtomkring sig. Så länge ingen skadas av besluten du gör så tycke jag att man alltid ska göra vad som känns bästa och vad man verkligen vill. Skit i bitchen som kan tycka att du är fånig, eller den där snygga killen som kan kolla på dig annorlunda. DU gör det DU känner är bäst för DIG. Spelar ingen roll vad, tänk bara på skadorna du kan göra på vägen och om du smutsar ner lite, städa alltid upp det du skapat, eller åtminstone, försök.

Likes

Comments

​Men hösten kommer ju självklart den fruktade skolstarten. Vissa byter skola, de flesta börjar högre klass och vissa måste byta skola. Det är jätteläskigt att vara ny, speciellt när man inte känner någon.

Jag bytte skola och stad denna höst. Min kompis följde med, och jag visste redan om en tjej som gick på skolan. Jag har alltid gått på samma skola tidigare, så det var aldrig något nytt. Jag kände alltid alla. Efter ett tag vågar man släppa allt och bara vara sig själv.

Nu när jag bytte både skola och stad blev det något helt nytt. Jag känner att jag alltid måste tänka på vad jag har på mig och om det är konstig eller fult, om jag har för mycket eller för lite smink. Sånt har jag aldrig tänkt på annars.Jag vågar inte gå på toan, vill ju inte att någon kollar på mig konstigt. "Det kanske är en sån toa som ingen går på" tänker jag alltid. Eller som jag sitter någonstans så får jag samma tanke. Det är inte lätt att veta hur det funkar, men man lär sig och de kan inte tro att vi kan hur det fungerar på skolan när man är ny. Vilket egentligen är sjukt för man ska egentligen bara kunna vara sigsjälv.

Vissa har det jättelätt att skaffa vänner, inte jag.. men på något sätt har jag skaffat många inom bara någon vecka. Men för dem som inte har samma tur är det svårt. De får gå själva på raster, sitta själva i både lektionssal och matsal. Man börjar alltid prata med något tillslut, men under tiden man är ensam är det ganska jobbigt. 

Jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg, kände bara för att nämna några saker jag märkt med att vara ny för första gången.
​​
Ha det bra!

Likes

Comments

Att vara kär är något utav det underbaraste som finns. Att känslan är ömsesidig är ännu bättre.

Jag håller mig lätt borta från förhållanden. Jag vet inte varför men så fort känslorna är ömsesidiga så blir jag alltid så osäker och slutar höra av mig, Detta resulterar självklart i att det inte blir något utav det. 

Denna gången var annorlunda. 
Jag började gilla denna killen i December-Januari. Jag kände mig deprimerad och hade någon månad tidigare blivit diagnoserad med OCD. Naturligtvis trodde jag att det inte skulle bli något med honom så jag försökte tänka bort det, men eftersom att jag träffade honom varje dag i skolan blev det svårt. Mina känslor blev starkare och starkare och jag var olyckligt kär i denna killen. 

En dag i Maj satt jag och skrev olyckliga kärlekstexter. Mobilen lyser upp och jag har fått en snapchat från honom jag var så obeskrivligt lycklig. Vi skrev lite fram och tillbaka efter det. Under sommarlovet träffades vi ett par gånger och jag kände mig inte rädd för ett förhållande med honom. Jag har aldrig varit så lycklig, allt var så underbart. Jag kände mig inte deprimerad, min OCD hade blivit mycket bättre. Han fick mig att må så bra. 
En dag bestämde jag mig för att jag skulle skriva till honom hur jag känner, blir det ingen så kan jag iallafall försöka gå vidare snabbare. Så jag gjorde det, 2 veckor senare har jag fortfarande inte fått ett svar.

Det kanske inte var menat att bli något, men jag mår fortfarande bättre än vad jag någonsin gjort, förutom när jag fortfarande hade kontakt med honom så var det ännu lite bättre. Om någon känner igen sig så vet du nu att du inte är ensam.

Likes

Comments

Kroppsideal är ett stort problem i dagens samhälle. Man ska se ut på ett speciellt sätt annars är man ingen värdig människa. Personligen tycker jag att det är något utav det sjukaste jag hört. Hur kan en person med stor röv och smal midja vara mer värdig än en person men liten röv och större midja?!
Finns det inte bättre saker att döma personer på, som t.ex. deras personlighet, hur de beter sig mot andra.

Självklart är det lätt för mig att sitta och skriva att man ska älska sin kropp oberoende av hur den ser ut, men att faktiskt göra det är en helt annan sak. Att få negativa kommentarer konstant men ändå fortsätta älska sin kropp är svårt, men möjligt. Jag har aldrig varit jättesmal eller jättestor, så för mig är det svårt att sätta mig in i hur det är för andra då jag sällan får kommentarer om min kropp. Men jag gillar ändå inte min kroppsform, men jag jobbar på det.

Såna som alltid annars gillat sin kropp som börjar träna/gå upp i vikt så fort de fått en negativ kommentar är ett exempel på vad man inte ska göra. Bara för att något tycker att du är för tjock/smal så betyder inte det att alla tycker det. Många kanske drömmer om att ha en kropp som dig, men du bestämmer dig för att få bort den pga en idiotisk och onödig kommentar. Träna/gå upp i vikt för att du vill det, inte för att andra säger till dig att göra det.
Det är såna som man inte ska bry sig om, de vill bara trycka ned en för nedtryckandets skull.

Du ska älska din kropp, med eller utan kurvor, med eller utan stor röv, med eller utan thigh gap, med eller utan smal midja. Du ser ut som du och du är jättefin som du är. Stor eller inte, du ser ut som du gör för en anledning, så länge du är hälsosam så är det det enas som räknas. Träna så mycket du vill och ät så mycket du vill, bara du gör det för det för att du vill och inte för någon annan.

Vet inte om jag skrivit konstigt nu, men jag hoppas att jag inte skrivit något dumt för det enda jag vill göra är att få andra att må bättre över detta otroligt onödiga problem som blivit väldigt hett på senaste tiden.

Likes

Comments

Anledning till att jag har velat starta en blogg ett tag nu är för att jag gillar att dela mina tankar och åsikter med andra. Jag bryr mig inte om det är 4 eller 400 som läser dom. Mitt enda syfte med denna blogg är att dela åsikter om vad som är aktuellt, att dela bilder men även vad som händer i mitt liv. Jag kommer inte alltid ha rätt när jag skriver något, jag hoppas bara att ingen tar illa upp om jag skriver något fel.

Likes

Comments