EMILIA ANDERSSON

Under våra dagar i Phuket har det varit
thailändskt nyår som har inneburit med ett ord: VATTENKRIG. Det spelade inte någon roll ifall du var med i "leken" eller inte för det tog man inte hänsyn till. Det räckte bara med att du kom utanför boendet och du blev dränkt av vatten som ni kan se på den här bilden. Hela landet är alltså under några dagars tid ett vattenkrig för att "renas inför det nya året".

Men att ge oss var det sista vi gjorde. Vi tog beslutet ganska snabbt om att köpa oss varsitt vattengevär och ge igen på alla som hade blött ner oss tidigare. På Patongs festgata var det som värst. Eftersom där hade verkligen alla vattenpistoler laddade samt hinkar och bara stod laddade för att blöta ner än.

Så länge man är med i leken är det verkligen så kul för då spelar det ingen roll ifall du blir blöt eller inte. Men när man ska gå och äta eller shoppa vill man helst vara torr, så arg och irriterad blev vi ett antal gånger med glimten i ögat också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår gick vi 3km (enligt rykten) i uppförsbacke för att komma till phi phi:s berömda view point. Svettades och flåsade kan jag lova att man gjorde men det var fint när man väl hade kommit upp. Dock hade det nog varit ännu finare ifall man hade gått upp dit i soluppgång istället för solnedgång. Med tanke på att det blir ebb på eftermiddag och kvällen hade ju vattnet på ena sidan sjunkit undan.

Imorgon åker vi till Phuket för två dagar innan vi tar flyget till Bangkok.

Likes

Comments

Väldigt kort sagt så leverera phi phi på väldigt bra. Genom en longtailbåt tog vi oss idag till Long beach. Riktigt fint vatten var det även där. Som på de flesta ställena nu för tiden. Imorgon ska vi nog besöka Maya bay men vi får se vad det slutliga stället blir.

Likes

Comments

Första dagen vi kom till Koh Lipe sken solen och vi hade en himla bra första dag. Som vi hade hört sen tidigare att ön skulle vara ett paradis kunde vi på en sekund intyga att ön också var. Med kristallklart vatten och sand lika lent sommjöl.

Dag nummer två hade vi inte lika tur med vädret. Då det regnade i stort sett hela dagen. Detta var nog resans tråkigaste dag om jag ska vara helt ärlig eftersom det inte finns något annat att göra på denna ön än att sola och bada. Hemskt att säga men det enda man längtade till var att timmarna skulle gå och att gå och äta haha. Det blev i alla fall uppehåll på kvällen så att vi kunde gå och äta utan att bli dyngsura och fick en fin solnedgång på det också.

Dag nummer 3 bjöd också på sol med lite moln. Vi ber verkligen till vädergudarna att det håller i sig såhär den sista tiden, hade ju faktiskt uppskattats. Imorgon åker vi vidare till Koh Phi Phi med en färja som tar 7 h... Men vad gör man inte för de billigaste alternativen.

Likes

Comments

Idag fick vi några timmars uppehåll från regn iallafall och tog därför mopederna upp till Langkawis norra strand. Vi tänkte besöka ett vattenfall i närheten också men när vi fick höra att "vattenfallet" hade torkat ut rätt mycket och att de
mörka molnen började komma mot oss begav vi oss istället hem igen.
Imorgon bär det av mot vårt sista land som är Thailand. Då Koh Lipe står först på tur.

  • Asien

Likes

Comments

De senaste dagarna har det kommit ett litet otursmoln över oss. Med missade flyg, kommit till fel flygplats dåligt väder och enligt väderapparna så ska det vara dåligt i flera veckor framåt vilket är väldigt tråkigt.. Inte nog med det, när vi kommer hit till Langkawi får vi reda på att sky bridgen är stängd mellan den 1-11 april då detta är den stora höjdpunkten och anledningen till varför man åker hit.

Här var vi påväg upp för ett berg för att åka till en view point men vi fick vända pga av att vi var i samma höjd som molnen och kunde inte se något. Hemresan blev inte så rolig på dessa mopeder då himlen öppnades och vi fick köra hela vägen hem i skyfall.

Nu hoppas vi på att få lite tur med vädret de två sista veckorna, kan väl inte vara så mycket begärt?

  • Asien

Likes

Comments

Sista dagen i Kuala Lampur innan vi skulle ta flyget på kvällen vidare till Langkawi besökte vi ett annat köpcenter. Detta köpcenter var inte vilket köpcenter som helst utan ett varuhus som hade hela 10 våningar med ett litet tivoli i haha. Självklart åkte jag och Matilda bergochdalbanan som fanns med alla barn. Måste ge den cred för att vara inomhus faktiskt.-

  • Asien

Likes

Comments

Sista kvällen på Phu Qouc gick vi runt och strosade på en matmarknad. Där vi gick runt och köpte det vi själva ville ha. För min del blev det en fruktshake som vanligt, pannkaka, färsk mango och ett grillspett.

  • Asien

Likes

Comments

Dagen startades med en någorlunda svensk frukost, med yoghurt och corn flakes.

Efter vår vår ganska svenska frukost traskade vi vidare mot IKEA som vi har längtat så mycket efter. Hela stämningen inne på IKEA kändes verkligen som om man vore hemma i Sverige. Vilket faktiskt var en härlig känsla. Det bäst av allt såklart var att äta lite svensk mat och självklart bad man om extra mycket sås som man kanske kan se. Man har ju lärt sig av morfar att alltid be om extra mycket sås. Innan vi begav oss vidare till nästa shopping köpte vi på oss lite lösgodis, mörk choklad och knäckebröd. Vilket var grädden på moset.

Hela eftermiddagen blev till att shoppa, allas shoppingsug blev för stort och vi kunde inte riktigt låta bli att handla på sig lite fina saker. På kvällen gick vi och kollade på Petronas Twin Towers som är ett litet måste när man är här i Kuala Lampur. Efter att nästan ha gått 27 000 steg ligger vi trötta och nöjda med dagen i våra hotellsängar.

  • Asien

Likes

Comments

..så landade vi i Kuala Lampur, Malaysia igår kväll. Efter att ha kommit till flygplatsen i Phu Qouc för att ta flyget vid 23.55 visar det sig att det inte går några fler flyg för dagen. På flygplatsen finns det inte en kotte vid liv som kan svara på våra frågor om vår flygbiljett förutom en säkerhetsvakt som inte kunde någon engelska...Utan några vettiga svar från denna man var det bara till att åka tillbaka till vårt gamla bonde och ringa, maila och söka efter vår flight och kolla upp vad anledningen var. Det visade sig att de hade ändrat avgången 2,5 timmar bakåt i tiden av någon anledning utan att få något besked på det. För tydligen är det vårt ansvar att hålla koll på sånt så vi kunde tyvärr inte stämma flygbolaget som vi hade önskat att göra hehe.. Eftersom vi missade det första flyget på kvällen missade vi planet i Ho Chi Minh också. Så det var bara till att boka om ett nytt flyg som gick dagen efter som tur väl var, men väldigt sura pengar att lägga när man redan hade ett betalt flyg.

Natten gick väl okej trots att vi inte hade något bonde över natten utan fick sova hos ägaren gratis, hon var verkligen världens snällaste och sötaste människa så vi hade tur. När vi väl hade kommit iväg landade vi tillslut i Ho Chi Minh där vi hade ungefär 4h att bränna till nästa plan skulle gå. Här höll oturen med flyg nästan på att fortsätta. Då vi satt och väntade vid gaten som stod på skärmen. Men desto längre tiden gick utan att boardingen öppnades började vi ifrågasätta varandra varför det inte öppnades och varför det knappt var något folk där. Vi gick och kollade en gång till på skärmen när den skulle ha öppnats för en kvartsen och få syn på att de har ändrat gate till en gate som i stort sätt låg på andra sidan flygplatsen. När vi hade kommit fram till den nya rätta gate:en var dagens träningspass definitivt gjord med maxpuls i kanten och vi hann med flyget. Tack och lov.

Vi stannar i Kuala Lampur i 3 dagar för att sedan bege oss till Langkawi.

  • Asien

Likes

Comments