EMILIA ANDERSSON

Notre Dame.

Vi åkte ett tåg som körde runt oss så att man fick se hur de spelade in olika filmscener som var häftigt att se.

Och så hamnade vi sist men inte minst på Dinsneyland. Som var över alla förväntningar, verkligen otroligt vackert och proffsigt uppbyggt. Kan verkligen rekommendera varenda människa att åka dit, stor som liten. Showerna som vi gick på var i världsklass och avslutningen satte verkligen pricken över i:et.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Resor

Likes

Comments

Första turiststoppet i Paris blev Sacré-Cœur. Otroligt fin kyrka både utanför, innanför och vyn från platsen.

Triumfbågen.

Sedan hade vi dagens höjdpunkt, Eiffeltornet. Där vi köpte med mat och åt lunch vid gräsmattan precis intill.

En macaron var givet att testa.

Mona Lisas glashus.

Fanny och Annie testade sniglar men jag kände att jag höll mig till att testa den franska efterrätten istället hehe.

Kvällen avlutades på en trakteras med ett glas vin med en perfekt utsikt.

Likes

Comments

Första stoppet på min lilla minitrip med Annie och Fanny blev Amsterdam. Dagen började med en hel del regn och rusk men det var bara till att klä på sig regnkläder och strosa runt i staden.

Efter att ha värmt sig på ett café med en kopp Chai Latte tog vi beslutet att åka en kanalbåt som många har tipsat om. Vilket var en trevlig upplevelse då hela staden är uppbyggd av otroligt fina byggnader överallt.

När vi kom i land fortsatte vår rundvandring i staden och vi såg allt ifrån byggnader och kanaler till blommor som man tyvärr endast kunde köpa. Då det inte är säsong för tulpaner vid den här årstiden som annars är väldigt känt för Amsterdam.

På slutet av dagen gick vi till Anne Franks hus (museum) som var otroligt gripande och intressant. Man fick tyvärr inte ta några kort där inne men det kändes så på riktigt när man fick gå runt i huset och lyssna på olika berättelser om hennes historia. Samt se hur rummen såg ut då vissa av bilder fortfarande sitter kvar på väggarna som de har satt upp och verkligen se hur hon hade det när hon satt och skrev på sin dagbok. Hela förintelsen och hennes historia gör en så ledsen men besöker var verkligen värt att till 100!

  • Resor

Likes

Comments

Under våra dagar i Phuket har det varit
thailändskt nyår som har inneburit med ett ord: VATTENKRIG. Det spelade inte någon roll ifall du var med i "leken" eller inte för det tog man inte hänsyn till. Det räckte bara med att du kom utanför boendet och du blev dränkt av vatten som ni kan se på den här bilden. Hela landet är alltså under några dagars tid ett vattenkrig för att "renas inför det nya året".

Men att ge oss var det sista vi gjorde. Vi tog beslutet ganska snabbt om att köpa oss varsitt vattengevär och ge igen på alla som hade blött ner oss tidigare. På Patongs festgata var det som värst. Eftersom där hade verkligen alla vattenpistoler laddade samt hinkar och bara stod laddade för att blöta ner än.

Så länge man är med i leken är det verkligen så kul för då spelar det ingen roll ifall du blir blöt eller inte. Men när man ska gå och äta eller shoppa vill man helst vara torr, så arg och irriterad blev vi ett antal gånger med glimten i ögat också.

Likes

Comments

Igår gick vi 3km (enligt rykten) i uppförsbacke för att komma till phi phi:s berömda view point. Svettades och flåsade kan jag lova att man gjorde men det var fint när man väl hade kommit upp. Dock hade det nog varit ännu finare ifall man hade gått upp dit i soluppgång istället för solnedgång. Med tanke på att det blir ebb på eftermiddag och kvällen hade ju vattnet på ena sidan sjunkit undan.

Imorgon åker vi till Phuket för två dagar innan vi tar flyget till Bangkok.

Likes

Comments

Väldigt kort sagt så leverera phi phi på väldigt bra. Genom en longtailbåt tog vi oss idag till Long beach. Riktigt fint vatten var det även där. Som på de flesta ställena nu för tiden. Imorgon ska vi nog besöka Maya bay men vi får se vad det slutliga stället blir.

Likes

Comments

Första dagen vi kom till Koh Lipe sken solen och vi hade en himla bra första dag. Som vi hade hört sen tidigare att ön skulle vara ett paradis kunde vi på en sekund intyga att ön också var. Med kristallklart vatten och sand lika lent sommjöl.

Dag nummer två hade vi inte lika tur med vädret. Då det regnade i stort sett hela dagen. Detta var nog resans tråkigaste dag om jag ska vara helt ärlig eftersom det inte finns något annat att göra på denna ön än att sola och bada. Hemskt att säga men det enda man längtade till var att timmarna skulle gå och att gå och äta haha. Det blev i alla fall uppehåll på kvällen så att vi kunde gå och äta utan att bli dyngsura och fick en fin solnedgång på det också.

Dag nummer 3 bjöd också på sol med lite moln. Vi ber verkligen till vädergudarna att det håller i sig såhär den sista tiden, hade ju faktiskt uppskattats. Imorgon åker vi vidare till Koh Phi Phi med en färja som tar 7 h... Men vad gör man inte för de billigaste alternativen.

Likes

Comments

Idag fick vi några timmars uppehåll från regn iallafall och tog därför mopederna upp till Langkawis norra strand. Vi tänkte besöka ett vattenfall i närheten också men när vi fick höra att "vattenfallet" hade torkat ut rätt mycket och att de
mörka molnen började komma mot oss begav vi oss istället hem igen.
Imorgon bär det av mot vårt sista land som är Thailand. Då Koh Lipe står först på tur.

  • Asien

Likes

Comments

De senaste dagarna har det kommit ett litet otursmoln över oss. Med missade flyg, kommit till fel flygplats dåligt väder och enligt väderapparna så ska det vara dåligt i flera veckor framåt vilket är väldigt tråkigt.. Inte nog med det, när vi kommer hit till Langkawi får vi reda på att sky bridgen är stängd mellan den 1-11 april då detta är den stora höjdpunkten och anledningen till varför man åker hit.

Här var vi påväg upp för ett berg för att åka till en view point men vi fick vända pga av att vi var i samma höjd som molnen och kunde inte se något. Hemresan blev inte så rolig på dessa mopeder då himlen öppnades och vi fick köra hela vägen hem i skyfall.

Nu hoppas vi på att få lite tur med vädret de två sista veckorna, kan väl inte vara så mycket begärt?

  • Asien

Likes

Comments

Sista dagen i Kuala Lampur innan vi skulle ta flyget på kvällen vidare till Langkawi besökte vi ett annat köpcenter. Detta köpcenter var inte vilket köpcenter som helst utan ett varuhus som hade hela 10 våningar med ett litet tivoli i haha. Självklart åkte jag och Matilda bergochdalbanan som fanns med alla barn. Måste ge den cred för att vara inomhus faktiskt.-

  • Asien

Likes

Comments