Jag gick i tvåan. Mina bästa vänner var dom sötaste tjejerna i klassen, dem som alla söta killar frågade chans på. Jag kommer ihåg hur jag satt bredvid en av dem och började jämföra mina lår med hennes och jag tänkte att anledningen till varför ingen kille ville ha chans på mig var för att mina lår var större än hennes.

Jag kommer ihåg att när jag gick i fyran mätte jag och mina tjejkompisar oss med mått runt midjan och jag drog in magen så mycket jag bara kunde så att min siffra skulle vara lägst, jag lyckades. Men jag var fortfarande inte nöjd, för jag kände mig fortfarande stor. Dagen därpå när jag satt vid frukostbordet med mackan mamma gjort åt mig ville jag inte äta. Jag väntade tills min lillebror och mamma gått från bordet så jag kunde hämta en pappersbit att linda in mackan i och sen kasta i soptunnan så inte mamma skulle se eftersom jag visste hur bestämd hon var med att jag skulle få i mig frukost.

I sexan bytte jag skola. Jag gick från att inte äta frukost till att inte äta på hela dagen. När jag kom hem stoppade jag i mig en macka och när mamma sa att middagen var klar sa jag alltid att jag redan ätit. Varje kväll låg jag i min säng, stolt, med en kurrande mage.

När jag gick och la mig på kvällen brukade jag alltid lägga mig spikrak i sängen och kolla hur mycket min kropp stack upp, fattar du hur jag menar? Liksom, om det gick att se min kropp under täcket eller om jag typ smälte in i det. Det låter skitkonstigt men det var liksom en tanke jag hade, att när jag låg raklång i sängen skulle inte min kropp sticka upp under täcket, den skulle liksom smälta in, förstår du?


Jag tvekade om jag ens borde publicera det här och kom fram till att ja det ska jag. Det här är en stor del av mitt liv och det är något jag vill kunna vara öppen med på min blogg. Jag mår jävligt dåligt i perioder, det började i en väldigt ung ålder för mig och jag vill inte skämmas över att prata om det.

Likes

Comments

Jag försöker alltid skriva inlägg om vad mina dagar har bestått av men det låter alltid så jävla lame och slutar alltid med att jag bara lägger upp bilder. Kan inte riktigt ta mig själv seriöst när jag bloggar om smågrejer, allt låter typ ansträngt? Oh well... Kort och gott kom jag hem från Västerås imorse, hade en myskväll med @jennybjorklund och Wilma igår och sov kvar där. Snart ska jag dra ut på en promenad för att försöka walk off(kan man uttrycka sig så?) all koffein jag konsumerat idag.

Vill bara tillägga hur mycket jag ÄLSKAR min tatuering, men måste verkligen ta mig in till Västerås snart igen för att få den ifylld. Den har äntligen läkt klart men ser lite galen ut just nu så Jayjay måste fixa det sista. Men fy vad jag blir mer och mer sugen på att göra nästa..

Likes

Comments

Det blev en liten spontanare till Västerås igår med gamla kompisar. Pitchers, BON och taco bar. Fan vad roligt det var, har verkligen saknat dem.

Likes

Comments

Drog ut för lite intervaller nu när solen skiner, så jävla skönt.

Likes

Comments

Tilde var bäst och gjorde mig sällskap för en alla hjärtans dag-fika även fast hon egentligen hade en pojkvän som väntade på henne. Hur jävla bra bästa vän har man inte?

Likes

Comments

Året 2016 var året jag växte mer i mig själv än vad jag någonsin gjort. Det var året som jag började forma den Ellen jag faktiskt vill vara. Varje dag gör jag något som får mig själv att bli överraskad och inse skillnaden mellan Ellen för sex månader sen och Ellen den här sekunden. Jag har min depression, jag har mina ätstörningar och jag har mina sömnproblem, men allt det där är okej. För att även om dessa tre skitstora delar av mitt liv har styrt mig, krossat mig och gjort livet jobbigare än det egentligen är, så har jag tagit mig igenom det. Även om jag har dagar när jag ligger under täcket med ångesten och inte kan andas, dagar jag hatar min kropp och nätter utan sömn så vet jag att det tar slut. Jag vet att ångestattackerna går över, jag vet att min kropp är vacker och jag vet att när jag ligger i min säng klarvaken mitt i natten så har jag så fruktansvärt mycket att vara tacksam över.

Fotograf: Wilma Wentz

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Instagram@ellenswahn

  • Twitter
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw