Header

"Varför abort? Sverige behöver fler invånare men.. kom igen"

Det var kommentaren jag fick när jag yttrade mig om att jag aldrig skulle rösta på SD av flera anledningar, men även eftersom det vill t.ex begränsa kvinnans rätt till abort.

Ska vi kvinnor begränsas att göra abort enbart för att vi behöver fler invånare? Vad är det för odugligt argument? Inget argument att begränsa aborter är bra nog. Däremot skulle det uppmanas att t.ex använda mer preventivmedel, både som gäller män och kvinnor, eventuellt gratis för alla åldrar? Lösningen ska inte vara att begränsa kvinnans valmöjligheter. 

Det är och ska alltid vara upp till varje kvinna att själv avgöra om hon vill göra abort eller inte. Om vi begränsar aborter och begränsar kvinnans möjligheter kan vi riskera en ökad psykisk ohälsa.


Det är och ska alltid vara kvinnans beslut att bestämma över sin egen kropp!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

1. Mosa 2 bananer och blanda i 2 ägg, lite vaniljpulver , spirulina och hallon.

2. Ha i lite smör i stekpannan. + smeten

3. Vänd efter några minuter.

4. Servera med lite låg-kalori äppelmos och vindruvor. (Äppelmos kan uteslutas).

Likes

Comments

I torsdag hade vi vår första tenta, som omfattade omvårdnad, teori/forskning samt lagar. De omfattade sånt som värderingar, omvårdnadsprocessen, sekretess osv. Min upplevelse var att det gick hyfsat bra, men man vet ju aldrig förrän man faktiskt får det rättat. Jag satt kvar ungefär 2.5-3h, vilket resulterade att jag skrev väldigt mycket på varje fråga.

Igår hade jag avtackning med mitt förra jobb. Jag kommer att arbeta kvar som vikarie men alltså inte en tjänst, eftersom att jobba 100% och studera inte riktigt igår hand i hand. Men de var super mysigt, blev bjuden på bowling, mat och en dryck. Älskar de arbetsgänget alltså, de är så härligt gäng och kommer verkligen sakna dem. Tur jag får möjlighet att träffa de när jag arbetar extra.

Idag ska jag bara SLAPPA!! Japp, ibland måste man få göra det. Jag har arbetat så intensivt med tentan, så idag blir det gurka, morötter, paprika och dipp varför en film och bara chilla.

På måndag startar vår andra kurs vilket omfattar anatomi och fysiologi. SKA BLI SÅ KUL! Ni som följer mig vet ju att jag är super intresserad av medicin, så denna kurs är hjärtat i min utbildning enligt mig själv. Kommer säkert bli otroligt mycket plugg eftersom denna kurs enbart varar i 5veckor, och så himla mycket information. Men de blir en utmaning!

Hoppas ni alla får en trevlig lördag!

Likes

Comments

Igår hade jag en fältstudiedag på akuten i Sundsvall. Jag gick med från 07.30-15.00. Det innebär att jag gick med en T4 under hela denna dag. Meningen var att vi egentligen bara skulle skugga men jag blev så involverad i arbetet, fick göra ekg, kolla blodtryck, använda stetoskop, ropa in patienter m.m. Vilket jag tror gjorde att min upplevlese blev mycket positiv jämfört med många av mina studiekamrater.

Jag kan i framtiden absolut tänka mig att arbeta på akuten, mycket fart och fläkt. Dessvärre upplevde jag en nackdel att man enbart skickar ut patienter på vårdavdelningar eller hem, så man fick ingen uppföljning på den bedömning man gjort, vilket nog kan kännas lite frustrerande eller positivt beror på hur man ser på det.

Som tidigare nämnts vill jag ju studera till läkare senare, och kan absolut tänka mig att arbeta som akutläkare. Det var en sån häftig känsla att göra denna fältstudiedag att jag inte ville gå hem.

Men nu är de snart tenta och massa kunskaper ska in i min hjärna just nu. Så de är dags att lägga sig och ladda upp inför en ny dag imorgon.

Likes

Comments