Header
View tracker

Innan man gör någonting, oavsett vad de handlar om skola, träning, kost osv.Tänk på att alltid ha flera delmål och stora mål. Mitt mål med i livet är att jag just nu under 3 år ska studera sjuksköterska, samt under somrarna läsa in behörighet för att senare kunna söka läkarlinjen. Många frågar alltid mig : Varför läser du inte läkare direkt? Jag har några svar på det, och kanske har ni också funderat över detta.

1. Det krävs ofantligt höga poäng/betyg för att komma in på läkarlinjen, det är inte omöjligt men det tar tid och krävs hårt arbete för att lyckas.

2. Jag personligen tror att har man sjuksköterskeyrket som en grund dvs huvudområdet omvårdnad, skulle man ha hela paketet som läkare. Jag fick under 1 dag följa med en läkarstudent som tidigare hade studerat till sjuksköterska, och det ger lite förtur på några plan. Det är inte så tokigt! Nackdelen är att de tar längre tid, men samtidigt under tiden du söker in osv, har du alltid ett fantastiskt jobb att gå till, och ett yrke. 

Och bilden jag fick av eleverna som studerade på läkarlinjen var just att de hade tidigare pluggat på universitet/höskola fast t.ex. inriktning ekonomi, sjuksköterska, master i biologi osv.

Så att ha delmål och mål är inte så tokigt. Ibland får man ta den längre vägen, men ge aldrig upp! Dröm och njut av nuet.Likes

Comments

T1 är officiellt igång nu på sjuksköterskeutbildningen. Under denna första vecka har vi haft lektioner mellan 08.30-12.00 varje dag och på kvällen haft nollning. Vi har påbörjat en kurs som heter "omvårdnad" där vi läser under 5 veckor lite historia/utveckling och etik. Därefter ska vi ha en tenta och påbörja det som jag tycker är mest intressant dvs anatomi och fysiologi. Ska bli skit spännande, ser verkligen fram emot det och inhandlat böckerna redan.

Under nollningen denna vecka gick vi först till Sidsjön, vilket jag aldrig mer gör om. Det var inte det att de var långt som var problemet, utan att det var så himla kallt, trodde jag skulle förfrysa. Så vi tjejer tog en taxi hem för 35kr var vilket var så vät det. Kan tillägga att det blev en lång dusch för att väcka upp kroppen.

Igår hade vi en liten mysdag med lite lekar osv, kollade youtube klipp och käkade pizza. Därefter var klockan ganska mycket så vi gick faktiskt hem.

Idag hade vi lektion mellan 08.30-12.00 i först etik och därefter i genus och lagstiftning. Sen har jag läst boken "att bli sjuksköterska" eftersom vi har en grupparbete som vi ska redovisa på tisdag.

Likes

Comments

Häromdagen öppnade jag min mail, jag öppnar den varje dag. Men jag förväntade mig inte att jag skulle få ett mail om att jag var antagen till sjuksköterskeutbildningen i Sundsvall. Jag stod som reserv 1, men var helt inställd om att jag skulle få veta om jag kom in efter kursstart. Men tydligen inte, för jag kom in!!!


Likes

Comments

View tracker

Jag hoppas ni alla har haft en fantastisk jul med släkten eller vänner. Själv är jag julledig och har semester, vilket är så skönt. Kunna ta långa sovmorgnar, hinna träna och ha orken att göra ordning rätt sorts mat. Så passar på att ladda upp min energi under detta lov. Här är några av de presenter jag fick under julen. Helt fantastiska! Hoppas alla ni haft en underbar jul med god mat och att ni inleder det nya året med en positiv inställning.

Likes

Comments

Likes

Comments