Header

I torsdag hade vi vår första tenta, som omfattade omvårdnad, teori/forskning samt lagar. De omfattade sånt som värderingar, omvårdnadsprocessen, sekretess osv. Min upplevelse var att det gick hyfsat bra, men man vet ju aldrig förrän man faktiskt får det rättat. Jag satt kvar ungefär 2.5-3h, vilket resulterade att jag skrev väldigt mycket på varje fråga.

Igår hade jag avtackning med mitt förra jobb. Jag kommer att arbeta kvar som vikarie men alltså inte en tjänst, eftersom att jobba 100% och studera inte riktigt igår hand i hand. Men de var super mysigt, blev bjuden på bowling, mat och en dryck. Älskar de arbetsgänget alltså, de är så härligt gäng och kommer verkligen sakna dem. Tur jag får möjlighet att träffa de när jag arbetar extra.

Idag ska jag bara SLAPPA!! Japp, ibland måste man få göra det. Jag har arbetat så intensivt med tentan, så idag blir det gurka, morötter, paprika och dipp varför en film och bara chilla.

På måndag startar vår andra kurs vilket omfattar anatomi och fysiologi. SKA BLI SÅ KUL! Ni som följer mig vet ju att jag är super intresserad av medicin, så denna kurs är hjärtat i min utbildning enligt mig själv. Kommer säkert bli otroligt mycket plugg eftersom denna kurs enbart varar i 5veckor, och så himla mycket information. Men de blir en utmaning!

Hoppas ni alla får en trevlig lördag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår hade jag en fältstudiedag på akuten i Sundsvall. Jag gick med från 07.30-15.00. Det innebär att jag gick med en T4 under hela denna dag. Meningen var att vi egentligen bara skulle skugga men jag blev så involverad i arbetet, fick göra ekg, kolla blodtryck, använda stetoskop, ropa in patienter m.m. Vilket jag tror gjorde att min upplevlese blev mycket positiv jämfört med många av mina studiekamrater.

Jag kan i framtiden absolut tänka mig att arbeta på akuten, mycket fart och fläkt. Dessvärre upplevde jag en nackdel att man enbart skickar ut patienter på vårdavdelningar eller hem, så man fick ingen uppföljning på den bedömning man gjort, vilket nog kan kännas lite frustrerande eller positivt beror på hur man ser på det.

Som tidigare nämnts vill jag ju studera till läkare senare, och kan absolut tänka mig att arbeta som akutläkare. Det var en sån häftig känsla att göra denna fältstudiedag att jag inte ville gå hem.

Men nu är de snart tenta och massa kunskaper ska in i min hjärna just nu. Så de är dags att lägga sig och ladda upp inför en ny dag imorgon.

Likes

Comments

Nu har jag studerat ca 3-4 veckor här på MittUniversitet i Sundsvall. Jag fick förra helgen flytta in i en 22kvm lägenhet med eget kök. Väldigt hemtrevligt, ska dock ut på shoppingrunda när jag åker hem till Gävle. Mitt rum hemma behövs piffas upp eftersom jag har tagit med de flesta sakerna till lägenheten i Sundsvall. Bor i Sundsvall i veckorna när vi har lektioner och åker hem till Gävle på lediga dagar/helger. Priset är 500kr/90 dagar för tåg till Gävle, det kallar jag billigt, och passar mig perfekt.

Igår hade vi seminarium i etik och en liten snabbtenta. Nästa vecka är det stora tentan som äger rum. Så framöver bor jag i kurslitteraturen och äldre tentor.

Likes

Comments

Godmorgon.

Igår gjorde vi ett besök på KTC. KTC står för kliniskt träningscentrum. Där skulle vi avklara ett 0.5poäng i matning av patient. Jag arbetade med en tjej som heter Maria, jag var först ut att få bli matad.

Jag hade fått en stroke, var förlamad på halva sidan, och hade svårt med att svälja och äta. De serverades nyponsoppa och kräm, och mjölk med förtjockningsmedel. Bland de äckligaste jag ätit faktiskt. Det var som ett träningspass för magmusklerna, dvs mycket skratt och tårar.

Vi fick även en lite "tour" runt i lokalerna. Det fanns allt möjligt, läkemedelsrum, patientrum, simuleringsdockor. Allt möjligt fanns, som en ny värld öppnades, otroligt häftigt.

Med detta moment avklarat, så har vi på onsdag examination(seminarium) i etik, samt en vetenskaplig artikel. Och veckan efter tenta i omvårdnad, lagar och vetenskaplig teori. Så 100% fokus nu på att träna inför det moment avslutet.

Därefter väntas medicinsk kurs i anatomi och fysiologi, vilket ska fantastiskt kul. Jag älskar ju sånt! Och har faktiskt bestämt mig att efter denna utbildning ska jag slåss om en plats på läkarprogrammet. I WILL - I CAN.

Likes

Comments

Innan man gör någonting, oavsett vad de handlar om skola, träning, kost osv.Tänk på att alltid ha flera delmål och stora mål. Mitt mål med i livet är att jag just nu under 3 år ska studera sjuksköterska, samt under somrarna läsa in behörighet för att senare kunna söka läkarlinjen. Många frågar alltid mig : Varför läser du inte läkare direkt? Jag har några svar på det, och kanske har ni också funderat över detta.

1. Det krävs ofantligt höga poäng/betyg för att komma in på läkarlinjen, det är inte omöjligt men det tar tid och krävs hårt arbete för att lyckas.

2. Jag personligen tror att har man sjuksköterskeyrket som en grund dvs huvudområdet omvårdnad, skulle man ha hela paketet som läkare. Jag fick under 1 dag följa med en läkarstudent som tidigare hade studerat till sjuksköterska, och det ger lite förtur på några plan. Det är inte så tokigt! Nackdelen är att de tar längre tid, men samtidigt under tiden du söker in osv, har du alltid ett fantastiskt jobb att gå till, och ett yrke. 

Och bilden jag fick av eleverna som studerade på läkarlinjen var just att de hade tidigare pluggat på universitet/höskola fast t.ex. inriktning ekonomi, sjuksköterska, master i biologi osv.

Så att ha delmål och mål är inte så tokigt. Ibland får man ta den längre vägen, men ge aldrig upp! Dröm och njut av nuet.Likes

Comments

T1 är officiellt igång nu på sjuksköterskeutbildningen. Under denna första vecka har vi haft lektioner mellan 08.30-12.00 varje dag och på kvällen haft nollning. Vi har påbörjat en kurs som heter "omvårdnad" där vi läser under 5 veckor lite historia/utveckling och etik. Därefter ska vi ha en tenta och påbörja det som jag tycker är mest intressant dvs anatomi och fysiologi. Ska bli skit spännande, ser verkligen fram emot det och inhandlat böckerna redan.

Under nollningen denna vecka gick vi först till Sidsjön, vilket jag aldrig mer gör om. Det var inte det att de var långt som var problemet, utan att det var så himla kallt, trodde jag skulle förfrysa. Så vi tjejer tog en taxi hem för 35kr var vilket var så vät det. Kan tillägga att det blev en lång dusch för att väcka upp kroppen.

Igår hade vi en liten mysdag med lite lekar osv, kollade youtube klipp och käkade pizza. Därefter var klockan ganska mycket så vi gick faktiskt hem.

Idag hade vi lektion mellan 08.30-12.00 i först etik och därefter i genus och lagstiftning. Sen har jag läst boken "att bli sjuksköterska" eftersom vi har en grupparbete som vi ska redovisa på tisdag.

Likes

Comments

Häromdagen öppnade jag min mail, jag öppnar den varje dag. Men jag förväntade mig inte att jag skulle få ett mail om att jag var antagen till sjuksköterskeutbildningen i Sundsvall. Jag stod som reserv 1, men var helt inställd om att jag skulle få veta om jag kom in efter kursstart. Men tydligen inte, för jag kom in!!!


Likes

Comments