Header

Nya inlägg

Här har ni två bilder från förra veckans surf. Jag lyckades ändå med ett par bra vågor (green waves som jag trimmar) förra veckan, men det är inget att jämföra med denna veckan. Ska se om jag kan få tag på dem bilderna med, det är roligt och givande att se vad man gör fel/rätt i varje våg. Dem är dessutom från en systemkamera också!

Likes

Comments

Vilken underbar dag. Idag är det lördag och då går det inte många knop här på campet. Eftersom lektionerna endast är vardagar så blir det lite lugnare surf under helgerna. Killarna, Emma och jag bestämde oss för en förmiddag vid stranden för lite sol, bad och snorkling. Vi låg vid Fisherman's några timmar innan det var dags för lunch hemma igen. Nu har vi shoppat för frukosten imorgon och ska strax hoppa i badkläderna igen, denna gången för en eftermiddagssurf. Fadern min har klagat ihärdigt på bristen utav rörligt material från vattnet, alltså bilder och filmer från surf... så planen blir att dra med min Gopro för en gång skull!

Men här är lite färska bilder från förmiddagen.

Likes

Comments

Godmorgon och hej på er! Jag och Emma har precis lagat frukost här på campet, och idag blev det inget mindre än french toast och färsk frukt.

Igår var en fantastisk dag. Steg upp tidigt för en morgonsurf vid sju snåret tillsammans med Ali. Fick några riktigt bra vågor och åkte glatt hem igen för att laga pannkaksfrukost. Vad är bättre än det efter några timmar i vattnet? På eftermiddagen drog vi med lektionen och jag som trodde att dagen inte kunde bli bättre efter förmiddagen.... ååh! Hade min bästa surfsession sen jag kom hit. Känslan var brutalt bra. Kände bara lyckorusen stråla genom kroppen gång på gång. Vi avslutade med yoga i solnedgången på "white house"s rooftop. Så himla idyll. Älskar livet här, älskar livet överlag.

Namaste eller vad är det man säger?

Likes

Comments

Oj det var länge sen senast, men här borta är telefonen och omvärlden det sista man tänker på. Enda som snurrar i huvudet är surf, surf och mera surf. Vågor man misslyckats med, känslan när man tar en feting och förväntningarna inför morgondagens session. Det är underbart och man inser verkligen hur lite behov man har av sin telefon när man lever livet här nere. Man är så lycklig utav tillvaron och det är mer än nog, så man glömmer helt enkelt av allt och alla runt om.

En vanlig dag stiger jag upp strax innan sju sen lagar jag och Emma frukost i en timme tillsammans. Varje dag gör vi smoothies för alla femton på campet med lugn morgonmusik i bakgrunden. Sen gör man sig redo för surflektion; viktigast av allt är att smörja sig med solkrämen och zink haha. Vid nio drar lektionen igång och sen surfar vi fram tills mitt på dagen. En snabb dusch för att bli av med all sand från lektionens alla wipouts och sen ner med en kall grön smoothie. Lunchen blir levererad hem utav tuktuk, alla delar plats i vardagsrummet runt ett litet soffbord eller så sitter man ute vid gungorna i stekhet sol. Oftast sätter vi på en surffilm eller så tar man en nap för att hämta kraft till nästa surf. Någon gång på eftermiddagen blir det ytterligare två timmar surf innan en sen middag på favorithaket. Där sitter vi i mörkret med tända ljus och äter medan eldflugorna syns till lite vart som. Utsikten är inget mindre än favorit-reef'et tre minuter bort från campet. Kvällen slutar oftast upp med många trötta själar samlade på campet framför film, i trädgården eller mysfika i köket. Att hitta något mer vilande för själen än detta är omöjligt. Surf är svårslaget, alltså damn.

Nu ska jag sova för imorgon är det i vanlig ordning en tidig morgon följt av mer surf. Hoppas Svergie tar hand om er väl ❤️

Home for now.

Likes

Comments

Ut och resa skulle jag igen, och på något vis bara visste jag att det skulle lösa sig precis som det var menat. Nu sitter vi här på tåget och jag känner mig mer hemma än någonsin. Kroppen är upprymd av känslan att vara fri och rätt, helt rätt precis som man är. Värmen trycker från allra nedersta delen av magen ända upp till halsgropen.

Vinden piskar babyhåret i ansiktet och låren klibbar sig fast på den djupt ingrodda smutsen på sätet. Vem trodde att detta kunde bringa så mycket känslor, lyckliga, tillfredställande sådana? Egentligen försöker jag väl bara lista ut hur lustigt och roligt livet kan vara om man bara öppnar upp sitt sinne för det som väntas och är menat att komma. Denna resan var definitivt menad och med tryggheten att allt löser sig så länge positivitet får styra tillsammans med lite eget intiativ så ger livet dig precis det du behöver.

Om några timmar är vi framme på surfcampet och då väntas ett fantastiskt äventyr, det är jag övertygad om. Kraam på er!

Likes

Comments

Då var det äntligen dags igen! Vi är redo och iväg på resande fot ännu en gång. Midsommarafton kunde inte firats bättre än iår för det var då vi bokade en biljett ner till Sri Lanka. Vi ska tillbaka till surfcampet vi hängde på senast för att bara andas kust och surf i några veckor. Både jag och Emma är otroligt peppade och hoppas på kanon förutsättningar för att vi ska kunna bli två proffssurfare ;)

Nu gäller det bara att komma fram också. 04 går vårt första flyg sen är vi framme i Sri Lanka sent på kvällen. Hörs då eller eventuellt när jag kommer fram. Är ni redo för några fartfyllda veckor? ❤️

Likes

Comments

Detta var ju bland det mysigaste på länge. Regnet smattrade på uteserveringens glastak. Där satt vi på innergården och pratade livet, upp och ner, vridet och vrängt. Café Magasin på tredje långgatan.

Likes

Comments

Eftersom jag även fått frågan om hur jag redigerar mina bilder tänkte jag dra det lite kortfattat för er så ni får ett hum om hur jag går till väga. Tycker det är svårt att visa utan att lägga till en video på själva redigeringsprocessen men jag ska göra mitt bästa i att förklara med ord. Måste påpeka att all redigering jag gör är via min telefon Iphone6s (har ingen dator för tillfället).

Kan börja med att nämna de appar jag använder mig av. 1. Snapseed. 2. VSCO cam 3. Lens Distortions

REDIGERINGEN:
Oftast börjar jag förarbetet och grundredigeringen i Snapseed, alla grundpelare som kontrast, exponering, värme, skugga, högdagrar, atmosfär och mättnad. Om det finns några skavanker brukar jag även redigera bort dem här.

Sen går jag över till Lens Distortions om bilden kräver mer motljus eller om jag vill lägga till någon typ av ljuseffekt.

Sist men absolut inte minst; till min kära vsco cam. Här lägger jag till passande filter, ändrar ytterligare bildjusteringar i ljus, drar upp skärpa och lägger nästan alltid på något färgfilter på skuggan. Här rätar jag även upp bilden om det finns en horisont och klipper bilden till 4:5 för Instagram. Tänkte visa två före/efter bilder och gå igenom redigeringsstegen. Brukar använda mig av A och HB filter.

Här har jag arbetat i flera steg i Vsco cam för att kunna få fram de färgtoner och djupet i bilden jag var ute efter. Först snapseed för att öka kontrast. Sen vsco cam nr 1. Därefter gick jag in i LD ( Lens distrition) och la till ett rödgult solfilter. Därefter gick jag in igen på vsco cam för ytterligare redigering, nr 2. Ovan ser ni även hur jag redigerat i VSCO cam. Första redigeringen tillkom även tillrätning utav bilden.

Börjar i snapseed för att få bort störningsmoment så som skräpet längs med stigen bredvid tåget och el-ledningarna inklusive tillhörande pelaren. Använder verktyget healing. Sen ökar jag även kontraster och ljusstyrkan.
I vsco cam exprimenterar jag i princip med alla inställningar lite, men drar oftast inte mer än 3-4 i starkhetsgrad åt vadera håll. Använde filtret A6 här, styrka 8,5.

TIPS:
Ta en stund från bilden om du pillat på sen länge. Lägg dig ifrån telefon/dator och gör något annat. Ta sedan en kik på fotografer som inspirerar dig fotomässigt och skrolla igenom lite bilder. Kanske få lite idéer till redigeringar. Du återvänder sedan till bilden med ett öppnare sinne och kan fortsätta redigeringen om du inte är nöjd.

Likes

Comments

Att komma hem.

Du har förändrats, men livet omkring dig har förblivit detsamma. Busstiderna är exakta och den där sönderklottrade papperskorgen vid parkbänken är sig lik, precis som många månader tidigare. Inte nog med det så är mentaliteten hos alla utom dig på samma nivå som när du lämnade. Det är samma färglösa vardag du gjorde allt för att undkomma som du nu månader senare återvänder till. Du har förändrats, men inget kring dig har följt med dig i din inre resa.

Du vinkar glatt hej med leendet på läpparna när du möter livet hemma. Kramar alla som varit din trygghet men snart så ska du komma att inse att din säkerhet nu ligger i dina egna händer, i ditt resande och livet på vägen. Du lovar dig själv att allt du lärt dig ska forma dig ett nytt liv, men så fort du träffar alla gamla vanor återgår livet till vad det var förr. Färglöst. Det enda du vill är att åter igen känna den där lyckan du fått uppleva konstant. Inte för ens det är för sent inser du vilken beroende framkallade drog det är. Att resa. Det är tomt inombords, för än har du inte klurat ut hur du ska kombinera dem två helt olika liv du har levt fram tills idag. Hemma och hemma.

Det känns hemskt och själviskt att säga att hemkomsten är det svåraste, för hemma har man allt kärt. Men genom tiden har hemma omdefinerats. Hemma är där hjärtat är, oavsett vad som omger din fysiska kropp. Hemma är lyckan du känt och vill spela om och om på kassetbandet. Hemma är ingen plats eller människa. Hemma ligger inom din själ, vad som ger dig trygghet och lycka till att vilja leva vidare med passion för livet. Och det är så långt ifrån något materiellt man kan komma.

Det skär lite i hjärtat att ha upplevt lyckan du inte kan dela med någon annan på platsen du tidigare bott, där alla vänner håller till. För dem är vardagen deras lycka, men du vet mycket väl att den är temporär efter allt du fått uppleva. Det finns så mycket mer, och du vill bara visa alltihoppa. Du förklarar hur allt kan vara som i drömmar, om man bara vågar ge sig ut och ge livet en ärlig chans. Du förklarar att inget är omöjligt och att man kan må så bra som alla förtjärnar att göra, bättre än vad man ens kan önska sig. Men det finns något som krockar. Något i mentaliteten som nu skiljer sig. Ni är inte längre på samma nivå. Ni pratar olika språk trots att ni båda kommunicerar på svenska. Du kan inte göra dig förstådd, du står på ena sidan dalen på ena berget och skriker till den där personen på andra sidan dalen, men avståndet är för långt för att ni ska höra varandra. Hur mycket du än skriker.

Snart så ska du komma att inse att du tagit dig tillbaka till det andra berget du var på innan, ned från för dalen och tillbaka till vanorna, när allt du egentligen ville var att klättra vidare till en ännu ett berg, med en högre topp. Det känns nästan som när du blir jagad i en dröm. Till slut blir du fångad, vaknar upp och inser att det faktiskt inte var någon dröm, bara din nya verklighet. Du är ju tydligen hemma.

En liten text jag skrev tre dagar efter att jag kom hem.

Likes

Comments

Instagram@eeekarlsson