Header

Nya inlägg

Hej på er. Här om dagarna åkte jag och Emma ut för svampplockning i skogarna utanför Kungälv. Vi packade en liten massäck med pastasallad, frukt och varm choklad och satte oss sedan i bilen för en förmiddag ute i skogen. Det var så mysigt att slå sig ner på några stenar, omgiven av bara massa mossa, höga tallar och fågelkvitter för att nostalgiskt sippa på den varma chokladen. Jag tycker skogen är otroligt lugnande så efter några väl spenderade timmar där åkte vi hem med några liter svamp och ett mycket lugnare psyke. Så härligt och behövligt för att ge själen lite kontrast till arbete och storstaden. Detta ska vi definitivt göra om igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som vilken annan dag gick jag på min morgonpromenad i Slottskogen idag. Det var en jättefin morgon med dagg och solljus som värmde, jag gick bara runt och njöt av det fina vädret och tänkte på livet och hur värdefullt det är ❤️ Älskar morgonpromenader och älskar ännu mer att det är en av mina morgonrutiner. Nu mina vänner är det dags att fortsätta denna fredagen. Kram

Likes

Comments

Likes

Comments

Vi har landat hemma i Sverige. En vecka har gått sedan vi klev av planet i Stockholm och lämnade Sri lanka bakom oss, kanske för sista gången. Det är svårt att förklara i ord vilken fantastisk tid vi haft, och hur surfen blev en typ av meditation som bringer med så otroligt många känslor av alla typer. Jag har varit så otroligt frustrerad när jag fastnat i sets och svepts med gång på gång in mot stranden, helt oförstående varför jag vissa gånger gjort sådana snedsteg så att varje fall har varit påtagliga. Eller all förhoppning och förväntan man fyllts med efter vågor som inte haft den där extra känslan man är ute efter, så man paddlar ut och letar efter den perfekta vågen igen. Men allra främst måste jag nämna all lycka och värme som strålar genom hela kroppen utav varenda lyckad våg. Dem har givit mig så mycket livskraft, och jag har inte bara lärt mig att stå på vågen. Jag har lärt mig om mig själv, hur envis jag faktiskt kan vara, och hur lätt jag tappar mitt temperament och att jag nu faktiskt vet vad jag behöver göra för att åtgärda det. Jag har lärt mig att hårt arbeta lönar sig, och att nöta är det bästa för att bli bäst. Jag har lärt mig att havet är kraftfullt, mycket större och häftigare än vad man tänker på vanligtvis. Man måste behandla det med stor respekt och att lära sig surfa kan nog inte ha varit ett bättre sätt att få inse det på. Vattnet är så massivt och enormt, och det kan göra så fantastiska skapelser. Vågor, livet under ytan, alla människor som möts för samma intresse.

Gud vilken rörig text. Men jag är lycklig, lycklig av allt vi fått uppleva. Allt som har med surfen att göra, speciellt havet i sig. Jag har lärt mig att älska det på ett helt annat sätt, med respekt och fruktan, men även otroligt mycket mer kärlek och nyfikenhet. Hela livsstilen kring surfen har fått mig så hooked. Allt jag vill är att paddla tillbaka ut i havet. Känna vågorna under mig dra med brädan in mot land någon meter medan man sitter och kikar ut mot horisonten. Se vågorna byggas och och bli allt större allt efter som dem rör sig mot dig. Jag vill bli omtumlad om och om igen i stora vågor i försök till turtle rolls, jag vill få liter av saltvatten ner i mina lungor, komma hem och vända på huvudet och släppa ut allt när tiden i vattnet är över för dagen. Jag vill stå där i duschen igen och gnugga bort all sand från hårbottnen och råka tvåla in alla sår så dem svider några extra minuter. Jag vill surfa igen.

Likes

Comments

Här har ni två bilder från förra veckans surf. Jag lyckades ändå med ett par bra vågor (green waves som jag trimmar) förra veckan, men det är inget att jämföra med denna veckan. Ska se om jag kan få tag på dem bilderna med, det är roligt och givande att se vad man gör fel/rätt i varje våg. Dem är dessutom från en systemkamera också!

Likes

Comments

Vilken underbar dag. Idag är det lördag och då går det inte många knop här på campet. Eftersom lektionerna endast är vardagar så blir det lite lugnare surf under helgerna. Killarna, Emma och jag bestämde oss för en förmiddag vid stranden för lite sol, bad och snorkling. Vi låg vid Fisherman's några timmar innan det var dags för lunch hemma igen. Nu har vi shoppat för frukosten imorgon och ska strax hoppa i badkläderna igen, denna gången för en eftermiddagssurf. Fadern min har klagat ihärdigt på bristen utav rörligt material från vattnet, alltså bilder och filmer från surf... så planen blir att dra med min Gopro för en gång skull!

Men här är lite färska bilder från förmiddagen.

Likes

Comments

Godmorgon och hej på er! Jag och Emma har precis lagat frukost här på campet, och idag blev det inget mindre än french toast och färsk frukt.

Igår var en fantastisk dag. Steg upp tidigt för en morgonsurf vid sju snåret tillsammans med Ali. Fick några riktigt bra vågor och åkte glatt hem igen för att laga pannkaksfrukost. Vad är bättre än det efter några timmar i vattnet? På eftermiddagen drog vi med lektionen och jag som trodde att dagen inte kunde bli bättre efter förmiddagen.... ååh! Hade min bästa surfsession sen jag kom hit. Känslan var brutalt bra. Kände bara lyckorusen stråla genom kroppen gång på gång. Vi avslutade med yoga i solnedgången på "white house"s rooftop. Så himla idyll. Älskar livet här, älskar livet överlag.

Namaste eller vad är det man säger?

Likes

Comments

Oj det var länge sen senast, men här borta är telefonen och omvärlden det sista man tänker på. Enda som snurrar i huvudet är surf, surf och mera surf. Vågor man misslyckats med, känslan när man tar en feting och förväntningarna inför morgondagens session. Det är underbart och man inser verkligen hur lite behov man har av sin telefon när man lever livet här nere. Man är så lycklig utav tillvaron och det är mer än nog, så man glömmer helt enkelt av allt och alla runt om.

En vanlig dag stiger jag upp strax innan sju sen lagar jag och Emma frukost i en timme tillsammans. Varje dag gör vi smoothies för alla femton på campet med lugn morgonmusik i bakgrunden. Sen gör man sig redo för surflektion; viktigast av allt är att smörja sig med solkrämen och zink haha. Vid nio drar lektionen igång och sen surfar vi fram tills mitt på dagen. En snabb dusch för att bli av med all sand från lektionens alla wipouts och sen ner med en kall grön smoothie. Lunchen blir levererad hem utav tuktuk, alla delar plats i vardagsrummet runt ett litet soffbord eller så sitter man ute vid gungorna i stekhet sol. Oftast sätter vi på en surffilm eller så tar man en nap för att hämta kraft till nästa surf. Någon gång på eftermiddagen blir det ytterligare två timmar surf innan en sen middag på favorithaket. Där sitter vi i mörkret med tända ljus och äter medan eldflugorna syns till lite vart som. Utsikten är inget mindre än favorit-reef'et tre minuter bort från campet. Kvällen slutar oftast upp med många trötta själar samlade på campet framför film, i trädgården eller mysfika i köket. Att hitta något mer vilande för själen än detta är omöjligt. Surf är svårslaget, alltså damn.

Nu ska jag sova för imorgon är det i vanlig ordning en tidig morgon följt av mer surf. Hoppas Svergie tar hand om er väl ❤️

Home for now.

Likes

Comments

Instagram@eeekarlsson