Dagen har väl varit helt okej. Jag har ju redan ställt in mig på att det kommer vara jobbiga dagar på jobbet. och idag började jag 8.45 och möter mitt resursbarn utanför skolgården. det visade sig att de hade stått ute i 45 minuter. Men dagen avslutades bra tycker jag.

Efter jobbet hade vi APT möte till 19.00, kan säga att jag kände av att jag inte käkat något sen lunchen, då blodsockret sjönk rejält där ett tag. Hängde inte alls med på mötet och kände bara hur jag ville hem och lägga mig i sängen. Kom hem, käkade lite, duschade och har kollat på tv. Det var så skönt att bara få vara ett tag. Ensam och lugna ner tankarna. Så nu ligger jag på spikmattan för att sova. Ska upp tidigt imorgon då jag har öppning. Snark..Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dom här senaste dagarna har jag inte mått så bra. Men har kämpat mig till jobbet ändå och klarat mig igenom dagarna. Tufft, men det har gått bra.

I måndags började en ny tjej här på jobbet, väldigt trevlig tjej som ska hjälpa mig lite grann på fritids, jag har ju två öppningar i veckan och slutar tidigt så är det jätte bra! Kommer bli så skönt (missförstå mig rätt), och det kommer gå bra eftersom barnet verkar gilla henne ganska mycket.

Idag ska jag vidare till min pappa efter jobbet.

Likes

Comments

Idag är sista dagen på helgen, och jag har spenderat min helg med att knapra alvedon. Jag har haft så ont i halsen och varit så hes och haft gränsfall till feber. Men igår åkte jag ändå iväg till en kräftskiva och festade lite. Åkte hem skapligt och la mig i sängen och frös hela natten.

Men idag mår jag ändå helt okej. Jag har ingen feber och vaknade inte av att ha ont i halsen, är lite hostig men jag tror jag är helt okej ändå.

Imorgon börjar en ny vecka, nya tag.

Likes

Comments

Sitter på rast just nu,har varit en jätte mysig morgon. Tog en promenad till storskogen imorse med hen. Jag hade med mig fika som vi åt och gjorde fina konstverk i marken. Sånt här kommer vi göra på fredagar när det har varit bra veckor. Så tjuvstartar lite innan skolan börjar. Tror det är ganska bra att man gör så, för det blir något att se fram emot. Sen kommer vi inte alltid fika i skogen utan vi kanske åker iväg och gör något annat.

Jag tror att dagen kommer fortsätta bra, jag har den känslan, och det är en skön känsla faktiskt. Även fast dåliga dagar kommer komma så tror jag att det är sånt här som överväger allt. Man kommer närmre varandra och skapar lite gemenskap. Det blir roligare för båda parterna. Eller ja, för alla tror jag.

Likes

Comments

Dagen började väldigt bra idag. Barnen har haft uppträdande och gud vad jag blir glad av sånt, man ser hur glada dom blir av uppmärksamheten, och gör verkligen en show! Dansar och sjunger, hur modigt är inte det när man är 8 år?

Eftermiddag var lite sådär i någon timme, hen små tjaffsade med en kompis och jag delade på dom, hen ville in i skogen själv men när hen såg mig så var det nära att dra ut utanför skolgården. Men jag lyckades vända om barnet och med lite ensamtid och jag satt och vaktade den osynliga gränsen så gick det bra tillslut.

Imorgon har vi bestämt oss för att gå till stora skogen och leka lite. Sista dagen på en bra vecka. Det är så skönt att det gått bra faktiskt. Jag är så sjukt nöjd och det känns som att det kommer bli en bra termin.

Nu ska jag iväg på picknick med en gammal kompis!

Likes

Comments

Idag öppnade jag på jobbet, det var en lugnt morgon och mitt barn kom inte förrän vid 9. Hen började leka i raketen (som många barn har hjälpt till att bygga) med en ny förskoleklassare. Sedan gick vi till lillskogen och lekte med andra barn. Lillskogen ska jag tala om att det endast är 2or och 3or som får vara i, utan vuxen. Skolan äger inte den, utan vi får låna den utav bonden, så vi är väldigt försiktiga i den. Vi var där fram till lunch.

Idag provade vi något nytt, så jag och hen gick till matsalen 10 minuter innan de andra. Så att barnet fick lugn och ro och kunde äta ordentligt utan att stressa och tycka att de höga ljudet blir jobbigt. Vilket fungerade väldigt bra. så det kommer vi fortsätta med. Sedan lekte vi ute på skolgården och gick sista 40 minuterna till skogen och lekte. Slutade 15.00 och har precis kommit hem.

Dagen har varit väldigt bra, och jag hoppas att resten av veckan fortsätter såhär. Imorgon har de planerat en show som jag längtar efter att få titta på.


Likes

Comments

Idag är andra dagen jag har jobbat som resurs på heltid. Jag hade lite ångest förra veckan över att få bli helt själv som resurs. Tidigare har jag hjälpt till med det här barnet på fritids då första resursen jobbade 75%, och hon har alltid haft en annan tjej som hjälpt henne. Det har varit så skönt att ha haft dom tjejerna som hjälpt mig, då barnet är ganska krävande och svår.

Men jag blev förvånad igår. Jag hade förväntat mig att bli prövad till 100. Men det har gått hur bra som helst. Glad, lekfull, och inga bråk alls. Det är dom här 2 dagarna jag har märkt att barnet litar på mig, och vet att jag finns där. Mamman berättade att det inte alls har varit svårt med att lämna heller, då barnet verkar ha ställt in sig på att få komma till fritids. Så jag hoppas verkligen att skolan kommer gå bra också. Självklart kommer det komma bakslag. Men det har jag räknat med.

Så dagen idag, jag började 9, kom lite tidigare för jag ville dricka kaffe innan jag började. Det fick jag inte. Blev dragen till lillskogen för att de ville bygga på deras koja. Satt med dom i skogen till lunch, och matsalen är inte bra för barnet. Eftersom ljud och ljus är förstärkt hos hen, och det har blivit väldigt knas i matsalen så att till och med jag tycker det är jobbigt, hen vill inte sitta länge där och vägrar ta av sig kepsen (vilket jag inte orkar tjata på), så klättrade barnet på väggarna. Vi gick in och satte oss själva, ritade (infogar bilder nedan) och kollade på en serie, spelade spel och sedan var vi redo att vara ute igen och leka med de andra barnen.

Slutsats: En riktigt bra dag. Super nöjd!


Likes

Comments