Här är min vackra Tinker valack Nathan!!! kallar honom för Partytinkern för att han helt enkelt är en kul typ.

Han är alltså en renrasigTinker, 2 år gammal och uppfödd på Shiregården. Shiregården ägs och drivs av familjen Bergström, en otroligt fin familj. Ska man köpa Tinker så åk till Shiregården. Helt fantastiskt fina människor, men så har det ju Sveriges bästa tinkrar oxå :-D

Nathan är en 2 årig jättesnäll men väldigt bestämd kille som älskar att trampa omkring i skogen. Det är verkligen det bästa han vet, han kan ta sig fram precis vart som helst, och tackar aldrig nej till några kvistar granbarr. Mums! Nathan är en sån vacker kille, och det roliga är att jag fått följa honom sedan han var 6 veckor gammal. Det var då jag såg honom allra första gången och det var då jag bestämde mig. Jag skulle köpa ett föl. Hur knasigt det än kan låta att man går och köper en unghäst efter 16 års uppehåll med häst. Men man lever bara 1 gång och jag bestämde mig att min EDS inte skulle få hindra mig från att leva det liv jag vill ha. Jag har verkligen varit på botten, så det vet jag hur det känns. Men jag vet oxå hur det känns när livet återvänder och hur läkande det är att ha djur omkring sig.

Hästarna är min rehabilitering. Dom håller mig uppe dagar då livet inte är så enkelt. För såna dagar kommer och går hela tiden. Jag har ju fortfarande min diagnos, EDS. Men skillnaden nu motför för 4 år sedan är att jag aktivt väljer att inte se mig själv som sjuk. Jag väljer att se det friska i mig. Och att mina sämre dagar helt enkelt är något som jag får leva med, dom finns där, men dom är lindringare nu. Och mycket handlar om att jag tillsätter ett högkvalitativt näringstillskott till min kropp. För det MÅSTE man göra, det SKA man göra om man är frisk, men man MÄSTE verkligen göra det om man är sjuk, eller äter mediciner.

Vissa dagar när kroppen gör ont och tröttheten förlamar kan det verkligen vara otroligt motigt att åka iväg till stallet. Men när jag väl är där så tankar jag så mycket energi.
Bara att stå med mina pojkar i hagen och känna deras mjuka päls med min hand, eller dra fingrarna genom deras blanka man är läkande. Hästar är healers!!!!!

Själva arbetet i stallet kan vara otroligt tungt och det tar tid från mina pojkar så därför kommer de att få flytta till ett nytt stall. Där kommer de gå på lösdrift tillsammans med andra hästar, i flock. Precis så som jag vill att mina hästar ska leva. I stora fina hagar med träd och mycket plats för lek och galopp. Jag kommer alltså få mer kvalitetstid med mina pojkar och det ser jag fram emot.

Det gäller att hitta något som man verkligen känner GER energi mer än tar. Och att man har roligt. Skrattar mycket och iaf försöker se positivt på livet.

Jag har så mkt tips till er som livet med kronisk smärta i kroppen och / eller i själen, men det är ett helt annat inlägg.

Nu ska jag slurka upp sista dropparna av min kvällsdrink med mineralerna. Så jag får en bra sömn. Jag och hästarna dricker samma mineraler hi hi. Men det är ju för att dom ger bäst resultat helt enkelt.

Så godnatt!

Puss & Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 418 Readers

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej hopp!

Nu när ett av våra barn återhämtar sig från sjuka hus symtom, dvs han har under ca 2 års tid varit utsatt för mögel från hans förra skola. En komplicerad och sorglig historia som jag ska skriva om lite längre fram. Mögel är inte att leka med och jag kunde aldrig ana att vi kunde drabbas. Sånt händer andra, tänkte jag. Men så är det inte. Alla kan drabbas. Och när något sånt händer så drabbas hela familjen. Symtomen är diffusa och den traditionella sjukvården kan inget göra så jag är glad att både jag och min man har samma tänk när det gäller hälsa. Och att vi har hunnit samla på oss så pass mkt erfarenheter att vi själva kan göra medvetna val för oss och för våra barn.

De förändringar vi gjort hemma är att vi i den mån vi kan, försöker använda så mkt miljötänk som bara går. Och det finns ju hur mkt som helst att välja på idag. Så här är lite tips på miljövänliga produkter.

1. Bio Washing powder, ett tvättmedel som klarar tuffa fläckar men har väldigt liten påverkan på miljön. Fått bra omdömen, bl.a " Tvätten blir ren mjuk och fräsch, bästa tvättmedlet"

2. Sköljmedel. Ekologiskt textilsköljmedel med krispig doft av pepparmynta, grönmynta och rosmarin. Unik sammansättning som ger en mjuk tvätt. Räcker till ca 17 tvättar. Bra omdömen.

3. Blekmedel och fläckborttagare. Om man som jag har vita sängkläder så vill man gärna att de ska förbli krispigt vita. Utan petrokemiska blekningskomponenter!!! Effektivt mot alla oxiderande fläckar som ex frukt, rödvin, te, kaffe, blod osv. Kan även användas som komplement till maskindiskmedel till hårt nedsmutsad disk. Bra omdömen även här. "tar effektiv bort fläckar från vita kläder" Tummen upp för den alltså :-)

4. Galltvål är nog en produkt som nästan alla har hemma. En effektiv fläckborttagare och rengörare som kan användas till nästan allt som behöver rengöras. Tillverkad av endast naturliga ämnen och därför helt miljövänlig. Fairtrade.

5. 7 Wonders Städkit! Här har du alla produkter du behöver för att städa ditt hem på ett naturenligt och effektivt sätt. UTMÄRKT som present till någon du tycker om. Fått bra omdöme. Det här är en produkter som åker rakt ner i min kundvagn.

Sådär! Nu har jag delat med mig lite av mina mijövänliga tips till hemmet. Så nu kan du tvätta och städa och inte belasta miljön mer än nödvändigt.

Hoppas ni gillade det här inlägget!

Kram och jag önskar er alla en härlig Lördagkväll!

Puss & Kram

Likes

Comments

Godmorgon!

Hade utsläpp imorse och det var så himla mysigt å plumsa i snön till stallet. Nu har jag lite jobb att göra här och självklart laddar jag med bästa produkterna. Annars skulle jag inte orka den här dagen.

Blandar mineraler och ett B-vitaminkomplex av högsta kvalité och renlighet.

Jag och Lucas hade en mysdag tillsammans igår då C och I va i Skellefteå på cup. Och vi äter ju rätt så strikt kost nu eftersom en av oss fått sjuka hus symtom men igår fuskade vi. Och idag känner jag bara..... varför? Så onödigt. Vi köpte tillåmed en liten påse godis... det va visserligen inte ens 20 godisar i påsen men ändå. Till råga på allt åt vi middag på Max. ( sjuuuuukt gott måste jag erkänna) men när man ätit ren mat utan för mkt gifter och annat under en tid och sen stoppar i sig både gluten och dåliga sockerarter.. Ja då mår man inte sådär jättebra.

Men det som fick mig att tappa hakan var att Lucas sa " mamma jag vill inte ha godiset, vi slänger bort det tycker jag". Sockersuget va ngt jag trodde vi skulle få bråka med barnen om men båda tackar faktiskt nej. I vill dessutom hellre ha en nyttig smoothie och plockar själv fram spirulinamixen ur skafferiet.
What!!!!!!

Så vi hänger inte läpp över vårt lilla fusk igår utan ser d som en lärdom. Minimålet på Max va så himla gott. Det kan jag inte blunda för. Men faktiskt inte värt att ha magknip för. Så tillbaka på spåret igen.

Nä, ny rycker jag tag i grepen å mockar färdigt!

Hejhej!

  • 511 Readers

Likes

Comments

För ganska precis 6 år sedan var jag som absolut sämst i kroppen. Då hade jag alla möjlighet olika hjälpmedel. Avancerad hemsjukvård för extra smärtlindring, permobil för att komma mig ut. Rullstol när vi skulle på heldagar på stan, gåbord använde jag mest precis i början. Innan jag bestämde mig för att jag skulle få kontrollen över mitt liv

Det är nästan lite svårt att tänka tillbaka och förstå, att jag varit så sjuk.

Men det har nu gått några år, med enormt mycket slit, hårt jobb. Oändligt många tårar och sammanbrott, uppgivenhet, nya tag, ännu mer motivation. Och idag har jag bytt ut alla dessa styr och åk fordon till bland annat ...., tadaaaaaa en skottkärra.

Idag lastade vi den med massa hö, hinkar o kannor. Maria tog ett kort å tro det eller ej, jag fastnade på bild hahaha.

Fy fasen vad jag gjort det bra!!!

Ge ALDRIG upp!!!
Fortsätt kämpa ni som har diagnoser som begränsar er, allt är möjligt bara man bestämmer sig.

Puss!

  • 577 Readers

Likes

Comments

Det spelar ingen roll hur mkt vitaminer och mineraler jag stoppar i mig. Så länge jag fortsätter belasta min kropp med saker som förhindrar självläkning tex socker, spannmål och mejeriprodukter, så är det lite som att "elda för kråkorna" som det så fint heter.

Visst har jag fått effekt av de målfokuserande näringstillskotten jag använder, absolut! Utan dem hade jag inte ens orkat kliva ur sängen. Jag hade inte haft den livskvalitet jag har idag, och hade mest troligt haft kvar både permobilen och rullstolen, gåbordet och duschpallen med mera. 

Men jag har blundat för att jag har en känslighet för både socker och gluten. Det har nu gått knappt en vecka med en strikt kost där jag plockat bort både spannmål och socker och redan känner jag skillnad. Jag är något piggare. Men jag känner öven en ökad värk i leder nu när skiten ska ut... När kroppen får kraft från tillskotten bland annat, att rensa ut och självläka, så känns det såklart. Och för mig blir det smärta och en ilande värk i leder och muskler. Inte skönt. Men jag vet att läkning inte alltid är skönt.

Det svåra är att få en början. Att ta det där första steget, och övervinna de första dagarna utan socker. Men ju fler dagar som går desto lättare blir det.

Och barnen, jag trodde de skulle skrika och protestera i högan sky, de frågar såklart efter godis, men accepterar att vi bara kort och gott säger "nej, inget godis". De nöjer sig med några klyftor från ett äpple. Otroligt! Så vårt nya liv har börjat, och jag ser fram emot att få in det på rutin, och hitta nya sätt att laga goda mättande maträtter,. Men framförallt så ser jag fram emot att ta min läkning av kroppen till en ny nivå. 

Till lunch gjorde jag en bädd på blandad ekologisk sallad, kokade quinoa, stekte en stjälk broccoli och en fjärdedels fänkål i ekologisk rapsolja med lite buljong (kung markatta, inte helt utan socker men bättre än de vanliga tärningarna) och toppade med fetaos och färsk timjan.

Det blev jättegott och riktigt mättande!Quinoa är en ört som härstammar från Sydamerika. Både gott och näringsrikt och ett perfekt alternativ till potatis, pasta eller ris. Fritt från gluten, lågt GI och innehåller ca 4 ggr så mkt protein som ris.

Likes

Comments